Nitra – Žilina 3:5 (kon.) | Banská Bystrica – Trenčín 3:2 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Nové Zámky 3:4 (po pr.)
Poprad – Košice 4:2 (kon.) | Detva – Zvolen 2:5 (kon.)
konec
HK Poprad
4:2 (1:0, 1:0, 2:2)
HC Košice
sk Úterý 26.12.2017, 17:10 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Prajem vám príjemný podvečer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 30. kola Tipsport ligy. Štefánske kolo prináša pre hokejových fanúšikov aj východniarske derby medzi HK Poprad a HC Košice, ktoré sa na popradskom zimnom štadióne začne o 17:00. Jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    HK Poprad
    Popradským hokejistom dokonale vyšli posledné dva zápasy, ktoré priniesli totožné výsledky. Kamzíkov podržal najmä gólman Mathieu Corbeil. Pripísal do štatistík dve čisté kontá. Popradčania totižto v piatok zdolali lídra tabuľky z Trenčína vonku 0:2 a predtým si pripísali aj víťazstvo nad Žilinou na domácom ľade 2:0. Momentálne majú popradskí hokejisti na konte 51 bodov a skóre 85:81. Na piatu Nitru strácajú šesť bodov a pred siedmou Žilinou majú pohodlný náskok 12 bodov. Najproduktívnejším hráčom Popradu je Patrik Svitana, ktorý má na konte 26 bodov za 11 gólov a 15 asistencií a v celkovom bodovaní Tipsport ligy uzatvára prvú desiatku.

    HC Košice
    Košičania prichádzajú pod Tatry na treťom mieste v tabuľke so ziskom 63 bodov a skóre 105:70. Bodové rozdiely v hornej časti tabuľky sú minimálne, Košice na druhý Zvolen strácajú len jeden bod a pred štvrtou Banskou Bystricou majú len dvojbodový náskok. Oceliari privítali v piatok na svojom ľade hokejistov Liptovského Mikuláša, ktorých zdolali až po nájazdoch 3:2. Predtým sa im podarilo ukoristiť z Detvy všetky tri body po výhre 3:5. Najproduktívnejším hráčom Košíc je momentálne Marek Hovorka so ziskom 33 bodov za 11 gólov a 22 asistencií. To ho robí druhým najproduktívnejším hráčom celej súťaže, štatistiku vedie Michal Krištof z Nitry.

    Čaká nás v poradí štvrté tohtosezónne východniarske derby. Vo všetkých boli zatiaľ úspešní košickí hokejisti. Oceliari vyhrali nad Popradom 5:2, 0:1 a 3:1. Podtatranci sa rozhodne budú pokúšať vylepšiť bilanciu vzájomných zápasov a pred domácimi fanúšikmi na druhý sviatok vianočný získať tri body. Sledujte náš on-line prenos a dozviete sa viac. Pekný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Corbeil (Gavalier) – D. Brejčák (C), McDowell, König, Petran, Ježek, Dinda, Krempaský – Štrauch, Mlynarovič (A), Svitana (A) – Lichanec, Heizer, Buc – Abdul, Vartovník, Bondra – Hvila, Bjalončík, Vašaš

    HC Košice: Habal (Lundström) – Čížek, Kessel, Šedivý, Dudáš, Michalčin, Pulli, Koch, Matejka – Suja (A), Hovorka (C), Kafka – Soltés, Pacan, Spilar – Jenčík (A), Boltun, Hričina – Petráš, Vrábel, T. Klíma

    Rozhodca: Jonák, Lokšík – Krajčík, Gajan.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Na ľadovú plochu už nastupujú oba celky. Popradčania v bielych a Košičania v tmavomodrých dresoch.
     
    Čaká nás štátna hymna, no ešte predtým aj krst novej publikácie o legende popradského, ale aj slovenského hokeja – Arnem Krotákovi.
     
    Hymna v podaní FS Jánošík už odznela, čaká nás úvodné buly. Štadión v Poprade je veľmi slušne naplnený, návšteva môže atakovať aj číslo 3 000, čo by bol nový divácky rekord v tejto sezóne.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:12
    Kamzíci sa pokúšali o úvodnú akciu po vyhratom buly, ale veľmi im to nevyšlo. McDowellova prihrávka z obranného pásma prešla cez celé klzisko. Pískal sa icing.
     
    00:58
    Šoltésovi sa medzi kruhmi ukázal Spilar, no cez Heizera sa mu nepodarilo presne prihrať na jeho hokejku.
     
    01:24
    Radomír Heizer sa ocitol v zaujímavej príležitosti. Prepracoval sa od zadného mantinelu pred bránku, odkiaľ však strieľal mimo.
     
    01:51
    Od modrej čiary nepríjemne strieľal Michalčin. Jeho strelu Corbeil s prehľadom videl a dokázal ju vyraziť do rohu klziska.
     
    02:22
    Vartovníkovi sa podarilo zachytiť nepresnú prihrávku Hričinu. Popradčania ustáli napádanie a následne oba tímy šli prestriedať.
     
    02:57
    Košice získavajú presilovú hru. Dve minúty za vrazenie na mantinel dostáva Lukáš Hvila.
     
    03:14
    Hovorka si nakorčuľoval pred bránku, snažil sa strieľať z prvej, no jeho zakončenie napokon mierilo mimo.
     
    03:39
    Košičania majú momentálne problém usadiť sa v útočnom pásme. Popradskí hokejisti sa zatiaľ bránia s prehľadom.
     
    04:03
    Až do týchto chvíľ, kedy Corbeil skoro inkasoval. Od modrej čiary napriahol Eduard Šedivý, ktorého delovka zazvonila na pravej žrdi!
     
    04:14
    Presilovku pre domáci celok. Jakub Suja dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    04:34
    Bondra si nakorčuľoval po pravom krídle a vystrelil na bránku. Habal situáciu s prehľadom videl a dokázal dostatočne zakročiť.
     
    05:03
    Dudáš posunul prihrávku na pravé krídlo Šoltésovi, ktorý vystrelil z kruhu, no Mathieu Corbeil bol pripravený a jasne zasiahol.
     
    06:17
    V početnej výhode budú hrať opäť domáci hokejisti. Za držanie hokejky si dve minúty odsedí Jere Pulli.
     
    07:09
    Mlynarovič posunul puk do útočného pásma, následne sa však kamzíkom nepodarilo usadiť sa v pásme.
     
    07:26
    Ďalej to až z vlastného obranného pásma skúšali domáci opäť. Svitana od mantinelu nahodil na bránku, ktorú si však bez problémov postrážil gólman Habal.
     
    08:14
    Dudáš vysunul po pravom krídle Šoltésa, ktorý však iba nahodil dopredu. Oceliari však toto oslabenie zvládli, keďže Pulli už v týchto sekundách naskakuje na ľadovú plochu.
     
    09:12
    Vartovník si v obrannom pásme mierne nerozumel s Ježekom. Košičania to chceli okamžite využiť, no až tak efektívne nenapádali.
     
    10:15
    Heizer korčuľoval dopredu po pravom krídle, nepodarilo sa mu však prekvapiť brankára Habala.
     
    10:47
    Andreas Štrauch mal dostatok priestoru, obkorčuľoval okolo bránky, vystrelil, ešte sa snažil aj o dorážku, ale puk už poslal len na plexisklo.
     
    11:47
    Svitana perfektne vypichol puk Dudášovi v strednom pásme. Následne vnikol do pásma, vystrelil. Habal vyrazil pred seba, o dorážku sa ešte pokúšal aj Bondra, ale na dvakrát to domácim nevyšlo.
     
    12:56
    Vašaš posunul puk na pravé krídlo Bjalončíkovi, ktorý vystrelil na bránu bekhendom. Strela mierila priamo do gólmana Vladislava Habala.
     
    13:15
    Presilovka pre Poprad. Martin Dudáš je vylúčený na dve minúty za sekanie.
     
    14:10
    Popradčania sa dokázali usadiť v pásme, no nevyšli im veľmi prihrávky. Lichancovu na Štraucha ešte nejako ustáli a získali puk späť, ale Abdulovu krížnu prihrávku už Svitana nezachytil a následne sa oceliari oslobodili.
     
    15:03
    Patrik Svitana to skúsil individuálne. Samostatne sa dostal cez stredné pásmo, vystrelil spomedzi kruhov. Jeho zakončenie skončilo na Habalovej hokejke.
     
    15:20
    Poprad dal gól!
    Kamzíci sa dostávajú do vedenia! Svitana posunul od mantinelu na ľavý kruh voľnému DÁVIDOVI BUCOVI, ktorý bol úplne voľný. Nechránil ho nik, iba napriahol a z prvej perfektne trafil pod hornú žrď!
    Asistencie: Patrik Svitana, Daniel Brejčák.
     
    16:06
    Abdulovi sa ukazoval na modrej čiare Krempaský, ktorý tam dravo prikorčuľoval, ale napokon mu Košičania prihrávku vypichli.
     
    16:24
    Hvilovi sa pred bránkoviskom ukazoval Bjalončík, ktorý si pýtal prihrávku. Síce ju aj dostal, ale preletela tesne vedľa jeho hokejky.
     
    17:28
    Lichanec posunul puk Petranovi, ktorý vypálil od modrej čiary. Jeho delovka bola zblokovaná a strela skončila na ochrannej sieti.
     
    18:34
    Petráš smeroval s Klímom do prečíslenia dvoch proti jednému. Dinda, ktorý stratil predtým puk, sa rýchlo dokázal vrátiť a vypichnúť Klímovi prihrávku.
     
    18:51
    Lukáš Matejka dostal puk do tváre a vyzeralo to s ním naozaj nepríjemne. Popradský lekár ho odviedol na striedačku. Hra pokračuje vhadzovaním v strednom pásme.
     
    19:36
    Heizer našiel Buca na pravom kruhu. Jeho následná delovka skončila na brankárovi Habalovi.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvodnej časti hry sme videli dynamický hokej. Taký, aký sa na derby patrí. Kamzíkom sa podarilo dostať do vedenia gólom Buca v 16. minúte, a tak Poprad vedie 1:0.
    Druhá tretina sa začne približne o 18:01.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:30
    Suja strieľal z ľavého kruhu. Strela bola mierne tečovaná a puk letel len na zadné plexisklo.
     
    21:17
    Presilovka pre Košice. Patrik Svitana dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    21:27
    Hričina posunul puk Kesselovi na pravý kruh, odkiaľ tento košický útočník strieľal. Jeho zakončenie smerovalo tesne mimo bránky gólmana Corbeila.
     
    23:05
    Oceliari sa usadili v útočnom pásme, no hra bola po niekoľkých sekundách prerušená. Prihrávka Suju na Šedivého nebola dobrá, Šedivý sa ocitol v ofsajdovom postavení.
     
    23:49
    Popradčania už hrajú v plnom počte a podarilo sa im vypracovať si streleckú príležitosť. Štrauch posunul puk Svitanovi na pravý kruh, jeho následná strela skončila na Habalovi.
     
    24:12
    Presilovka pre Poprad. Jere Pulli dostáva dve minúty za hrubosť. Zároveň si hlavný rozhodca Jonák vypýtal videorozhodcu, pretože ešte predtým sa odohrala jedna sporná situácia. Pravdepodobný gól však neplatí.
     
    24:38
    Popradskí hokejisti vyhrali buly v pásme, no veľmi sa nepresadili. Königova strela od modrej čiary sa odrazila k Habalovi, ale košický gólman ju zachytil.
     
    25:41
    Mlynarovič perfektnou prihrávkou medzi kruhy našiel Patrika Svitanu, ktorý vystrelil švihom a trafil to priamo do pravej žrde!
     
    26:08
    Šedivý vystrelil od modrej čiary. Jeho zakončenie skončilo na brankárovi Habalovi, ktorý vyrazil strelu na ochrannú sieť.
     
    26:38
    Abdul sa zmocnil puku na modrej čiare a z otočky ho okamžite nahadzoval na bránku. Strela však ku Habalovi nedorazila.
     
    27:02
    Košičania získali puk v útočnom pásme, Petráš posúval Klímovi, no proti nemu prudko vykorčuľoval Corbeil a puk vyrazil.
     
    27:21
    Na opačnej strane sme videli príležitosť domácich. Aleš Ježek vystrelil spomedzi kruhov, ale mieril tesne nad bránku.
     
    28:17
    Michalčin posunul po modrej čiare Pullimu, ktorý vystrelil na bránku, no gólman Corbeil napokon zasahovať nemusel, keďže strela bola tečovaná.
     
    29:11
    Spilar vkorčuľoval do pásma, posunul puk Šedivému, ktorý vystrelil od modrej čiary, no jeho zakončenie smerovalo tesne vedľa brány.
     
    30:18
    Poprad dal gól!
    Kamzíci zvyšujú svoje vedenie. ANDREAS ŠTRAUCH si spracoval puk pri mantineli, dostal sa medzi kruhy a odtiaľ perfektnou strelou švihom podstrelil Habalov betón!
    Asistencie: Aleš Ježek, Ľubomír Dinda.
     
    31:12
    Presilovka pre Poprad. Jakub Suja dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    32:01
    Štrauch posunul na modrú čiaru Petranovi, ktorý vypálil od modrej čiary. Habal si svoju bránku postrážil.
     
    33:08
    Svitana rýchlo presunul hru na Vartovníka na modrú čiaru, ktorý vnikol do pásma, posúval Ježekovi, no puk mu skončil iba na korčuli.
     
    34:14
    Šimon Petráš sa pretlačil po ľavom krídle a vystrelil z kruhu. Jeho pokus skončil priamo v lapačke gólmana Corbeila a hra bola prerušená.
     
    34:20
    Kafka posunul puk Sujovi na ľavý kruh, odtiaľ Suja strieľal, no Corbeil si opäť stopercentne postrážil svoju bránku.
     
    34:47
    Čížek vypálil od modrej čiary. Jeho zakončenie tečoval Suja, no následne puk skončil iba na bočnej sieti.
     
    35:36
    Dávid Buc vykorčuľoval s pukom po pravom krídle a následne bekhendom vystrelil. Jeho pokus skončil na gólmanovi Habalovi.
     
    36:32
    Svitana našiel Dindu medzi kruhmi, odkiaľ Dinda zakončoval, no puk smeroval iba na bránku, ktorú Habal pozorne strážil.
     
    37:35
    Lukáš Hvila vykorčuľoval po pravom krídle, vystrelil z kruhu, no gólman Habal bezprostredne vyrazil jeho pokus.
     
    38:44
    Michalčin vypálil spoza pravého kruhu, jeho zakončenie smerovalo iba na brankára Corbeila.
     
    39:20
    Tomáš Hričina vyštartoval po ľavom krídle a vystrelil z ľavého kruhu. Mathieu Corbeil si postrážil bránku a pripísal si úspešný zákrok.
     
    39:20
    Presilovka pre Košice. Dávid Buc dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    39:54
    Jakub Suja vystrelil tesne spoza pravého kruhu. Gólman Corbeil si pripísal úspešný zákrok. Bude sa ešte raz vhadzovať.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V prostrednej časti hry sme videli jeden gól. Svoje vedenie zvýšili v 31. minúte Popradčania. Presadil sa Štrauch.
    Tretia tretina sa začne približne o 18:55.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:22
    Košičania šikovne zakombinovali. Hovorka posunul pred bránku Kafkovi, ktorý sa otočil a z otočky šikovne strieľal. Brankár Corbeil si však pripísal úspešný zákrok.
     
    40:53
    Košice dali gól!
    Oceliari výborne vstúpili do tretej tretiny. Šedivý naznačil strelu z prvej spomedzi kruhov, potom však prihral na pravý kruh JAKUBOVI SUJOVI, ktorý vypálil do odkrytej časti brány a Corbeila prekonal!
    Asistencia: Eduard Šedivý.
     
    41:03
    Šedivý vypálil od modrej čiary, ale jeho delovka skončila iba na Hvilovi. Košice sa budú určite pokúšať v čo najkratšom čase streliť aj vyrovnávajúci gól. Uvidíme, ako sa s tým Popradčania vysporiadajú.
     
    42:18
    Presilovka pre Košice. Lukáš Hvila dostáva dve minúty za seknutie.
     
    43:02
    Petr Kafka vykorčuľoval po pravom krídle a vystrelil. Jeho zakončenie skončilo na gólmanovi Corbeilovi.
     
    44:02
    Kessel nabil na ľavý kruh Šoltésovi, ktorý z prvej delovkou vypálil, no iba tesne mimo bránky. Následne sa puk dostal opäť na modrú čiaru, odkiaľ pálil Blake Kessel. Jeho delovka smerovala do pripravenej lapačky Mathieua Corbeila.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 3 268 divákov. V tejto sezóne je to v Poprade zatiaľ najvyššia divácka návšteva.
     
    45:08
    Samuel Mlynarovič vykorčuľoval po pravom krídle a tvrdo vypálil spoza pravého kruhu. Puk skončil na plexiskle.
     
    45:51
    Dudáš si spracoval puk na modrej čiare. Jeho delovka bola stečovaná a puk skončil na ochrannej sieti.
     
    46:52
    Buc sa snažil vypýtať si faul v súboji s Čížekom, ale hlavní rozhodcovia mu na tieto manévre neskočili. Hra bola prerušená, keďže Habal zachytil nahodený puk.
     
    47:00
    Poprad dal gól!
    Kamzíci majú naspäť dvojgólové vedenie. Brejčák posunul na modrú čiaru McDowellovi, ktorý nahodil na bránku. Letiaci puk šikovne vo vzduchu tečoval RADOMÍR HEIZER a Habal ho už nedokázal zachytiť.
    Asistencie: James McDowell, Daniel Brejčák.
     
    47:40
    Poprad získava presilovú hru. Marek Hovorka dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    48:19
    Ďalšia gólová príležitosť pre domácich. Svitana vystrelil z ľavého kruhu, puk Habalovi spadol a skončil v bránkovisku. V poslednej sekunde stihli prikorčuľovať jeho spoluhráči a upratať ho pod Habala.
     
    49:08
    Popradčania kombinovali v útočnom pásme, no veľmi si gólovú príležitosť nevypracovali.
     
    49:52
    Peter Boltun si spracoval puk medzi kruhmi a vystrelil na bránku. Zakončenie skončilo na betóne brankára Corbeila.
     
    50:42
    Tak teraz sme videli veľmi nepríjemný moment. Matúša Paločka tvrdo telom odstavil Martin Dudáš a bol to nedovolený zákrok. Dudáš dostáva za napadnutie hlavy a krku 5 minút + trest do konca zápasu.
     
    51:34
    Košice dali gól!
    Úvod popradskej presilovky lepšie vychádza Košičanom! Oceliari vo dvojici unikli do prečíslenia, Jenčík z pravého kruhu prihral medzi kruhy JAKUBOVI SUJOVI, ktorý z prvej trafil do odkrytej časti bránky!
    Asistencia: Richard Jenčík.
     
    52:27
    Lichancovu strelu od modrej čiary tečoval spred bránky Petran, ale puk usmernil iba mimo bránky.
     
    53:37
    Štrauch vyštartoval dopredu s Abdulom, ale cez dvojicu košických obrancov sa im preniknúť nepodarilo. Puk skončil na ochrannej sieti.
     
    54:02
    Abdul prihral na ľavý kruh Petranovi, ktorý vypálil. Nepodarilo sa mu však trafiť priestor Habalovej svätyne.
     
    54:41
    Popradčanom tentokrát nevyšiel prienik do útočného pásma. Buc so Svitanom si nerozumeli a bol z toho ofsajd.
     
    55:23
    Vartovník posunul Abdulovi na pravé krídlo. Jeho následná strela skončila v náručí gólmana Habala.
     
    56:07
    Poprad dal gól!
    Poprad strieľa štvrtý gól. Dávid Bondra vykorčuľoval po ľavom krídle, vystrelil z kruhu a trafil žrď. Puk sa odrazil pred bránkovisko, kde urýchlene dokorčuľoval JINDŘICH ABDUL a doklepol puk do bránky.
    Asistencie: Dávid Bondra, Ľubomír Dinda.
     
    57:37
    Peter Lichanec prekorčuľoval po pravom krídle, vystrelil z kruhu, no gólman Habal si svoju bránku postrážil.
     
    58:43
    Poprad sa už v týchto chvíľach snaží za každú cenu udržať tento pre neho priaznivý stav. Košice sa ešte snažia robiť všetko, čo je v ich silách.
     
    59:36
    Heizer posunul puk medzi kruhy Bucovi, ktorý vystrelil, no mieril iba vedľa bránky.
     
    Koniec zápasu.
     
    Prostredná časť hry bola gólovo najbohatšia. Poprad sa presadil dvakrát. V 47. minúte skóroval Heizer a v 57. minúte sa presadil Abdul. Za Košice skóroval dvakrát Suja, no nestačilo to. Vážení športoví priatelia, videli sme naozaj výborné derby v perfektnej atmosfére. Popradčania prvýkrát nad Košicami v tejto sezóne vyhrali.

    Ďakujeme za pozornosť. (19:34:23)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 16. Buc (Svitana, Brejčák), 31. Štrauch (Ježek, Dinda), 47. Heizer (McDowell, Brejčák), 57. Abdul (Bondra, Dinda) – 41. Suja (Šedivý), 52. Suja (Jenčík)


    HK Poprad: Corbeil (Gavalier) – D. Brejčák (C), McDowell, König, Petran, Ježek, Dinda, Krempaský – Štrauch, Mlynarovič (A), Svitana (A) – Lichanec, Heizer, Buc – Abdul, Vartovník, Bondra – Hvila, Bjalončík, Vašaš
    HC Košice: Habal (Lundström) – Čížek, Kessel, Šedivý, Dudáš, Michalčin, Pulli, Koch, Matejka – Suja (A), Hovorka (C), Kafka – Soltés, Pacan, Spilar – Jenčík (A), Boltun, Hričina – Petráš, Vrábel, T. Klíma

    Rozhodčí: Jonák, Lokšík – Krajčík, Gajan

    Diváci: 3 268
    bahis siteleri