AC Milán – Inter 1:0 (po pr.)
po prodl.
AC Milán
1:0 (0:0)
Inter Milán
Středa 27.12.2017, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Italský pohár • Čtvrtfinále
     
    AC zaslouženě postupuje do semifinále Coppa Italia. V dresu Interu měl největší šanci ještě v normální hrací době Mario, jenže zakončení z jedničky proti Antoniovi Donnarummovi spálil. To byl hodně důležitý moment zápasu.

    V prodloužení měl tým Gennara Gattusa více ze hry, byl aktivnější až se prosadil Cutrone ve 104. minutě po centru Susa. Inter byl následně směrem dopředu nulový, k tomu se přidala frustrace borců v modročerném. Je z toho tím pádem nesmírně cenná výhra pro AC v derby! (23:33:13)
     
    120+1
    Konec zápasu.
     
    120+1
    AC u míče na levé straně díky Cutronemu proti Valerovi a vypadá to na konec zápasu.
     
    120+1
    Nepřesné zakončení spadlo do náruče Donnarummy, pro kterého to byl jednoduchý zákrok. Následně poslal míč zpět do ohně Handanovič.
     
    120
    Od Cancela na pravé straně šel dlouhý míč na polovinu AC. Posléze Perišič a Brozovič hráli, ale nikdo z nich nezakončil.
     
    120
    V době, kdy již běží poslední minuta prodloužení vykopává od vlastní branky Donnarumma o balon se hlásí na polovině hřiště Cutrone.
     
    119
    Dlouhý míč na pravou část vápna odklizen i za pomocí dvojice Bonaventura – Calhanoglu.
     
    119
    Valero fauloval zezadu Calhanoglua a AC poté rozehrálo přes Kessiého proti Nagatomovi.
     
    118
    Brozovič centroval přes Bigliu ve zdi na zadní tyč, kde neuspěl hlavou ze záklonu ze složité pozice Perišič.
     
    118
    Cancelo faulovaný na pravé straně Calhanogluem, standardní situace z velice dobré pozice pro Inter.
     
    117
    Škriniar neměl jak zahrozit z poloviny hřiště, AC se opět dobře pohybovalo v obraně a nedávalo prostor Interu na střelu směrem na Antonia Donnarummu.
     
    116
    Suso centroval z pravé části vápna o pár centimetrů vedle zadní tyče, také moc nechybělo aby míč do sítě uklidil ve skluzu Cutrone.
     
    116
    Rodríguez a Calhanoglu si zahráli na levé straně proti Cancelovi a Inter se pořád nemůže dostat k většímu tlaku.
     
    116
    Žlutou kartu dostává Valero (Inter Milán).
     
    115
    Inter nezakončil z šestnáctky soupeře. Po dobré práci Bonaventury pokračoval na pravé straně Kessié nahrávkou na Cutroneho.
     
    115
    Inter má roh zleva, do vápna jde Škriniar.
     
    114
    Škriniar kooperoval s Nagatomem. Následně byla vyřazena ze hry snad trojice hráčů AC ze hry na polovině hřiště až Donnarummovi nadělal pořádné problémy centr zleva.
     
    113
    Kessié byl ošetřený a míří mimo hrací plochu v doprovodu dvou členů realizačního týmu AC. To hraje nyní o desíti při rozehrávce Antonia Donnarummy.
     
    113
    Kam kráčíš, Intere? Do semifinále Coppa Italia zřejmě ne! Mužstvo vedené jakožto hostující není vůbec nebezpečné a AC má prodloužení pod kontrolou.

    Vít Muzikář

    Branky: 104. Cutrone

    Karty:   16. Locatelli (ACM), 20. Biglia (ACM), 105. Cutrone (ACM) – 72. Škriniar (INM), 111. Vecino (INM), 116. Valero (INM)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:3. Rohy: 13:11. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 13:20.
    AC Milán: A. Donnarumma – Abate (53. Calabria), Bonucci (C), Romagnoli, Rodríguez – Kessié, Biglia, Locatelli (73. Locatelli) – Suso, Kalinič (76. Cutrone), Bonaventura
    Náhradníci: G. Donnarumma, Soncin – Antonelli, Calabria, Musacchio, Paletta, Zapata, Borini, Calhanoglu, Montolivo, Cutrone, Silva

    Inter Milán: Handanovič – Cancelo, Škriniar, Ranocchia, Nagatomo – Vecino, Gagliardini (75. Brozovič)– Candreva (101. Eder), Mario (67. Valero), Perišič – Icardi (C)
    Náhradníci: Padelli, Berni – Karamoh, Valero, Santon, Eder, Dalbert, Brozovič, Lombardoni, Pinamonti

    Rozhodčí: Guida – Meli, Crispo