Nitra – Trenčín 5:1 (kon.) | Žilina – Košice 3:2 (kon.) | Banská Bystrica – Nové Zámky 8:1 (kon.)
Poprad – Zvolen 2:3 (0:1 po s.n.) | Lipt. Mikuláš – Detva 0:1 (kon.)
konec
MsHK Žilina
3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
HC Košice
sk Sobota 30.12.2017, 17:00 • Tipsport Aréna, Žilina • Tipos Extraliga (SR) • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:02
    Joakim Lundström ostáva na striedačke, Košice so šiestimi korčuliarmi na ľadovej ploche.
     
    59:02
    Oddychový čas hostí.
     
    55:12
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Michalčin – 2 min., držanie).
     
    53:03
    Jurík mohol postupovať sám proti Lundströmovi, puk mu ale v rozhodujúcej chvíli podkĺzol pod čepeľ jeho hokejky, a tak nebolo zo samostatného úniku nič.
     
    49:20
    Žilina sa teraz usadila v pásme svojho súpera, ktorý sa nedokázal ani na dvakrát oslobodiť. Všetko napokon vyriešil Lundström, ktorý letiaci puk zachytil vo svojej lapačke.
     
    48:45
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Pacan – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    48:01
    Stupkovi teraz absolútne nesadol puk na čepeľ, čo bolo jediné šťastie Košíc. Ak by to Václav Stupka trafil lepšie, Žilina by zrejme vyhrávala o dva góly.
     
    44:29
    Žilina dala gól!
    Žilina opäť vedie. Po vhadzovaní sa dostal k puku RADIM HRUŠKA, ktorý si ešte vylepšil streleckú pozíciu a prekonal Joakima Lundströma. Asistencia: Juraj Jurík.
     
    34:55
    Obrovské šťastie Žiliny! Jenčík sa po chybe súpera dostal do šance a mohol pridať gól v oslabení, trafil však len do žrde bránky Tomáša Tomeka!
     
    33:57
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Petráš – 2 min., hákovanie).
     
    32:20
    Suja našiel na modrej Šedivého, ktorý využil cloniaceho Pacana a vystrelil. Tomáš Tomek sa predvídavo presúval k vzdialenejšej žrdi a spravil dobre. Puk trafil priamo do jeho hrude.
     
    31:20
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Stupka – 2 min., hákovanie).
     
    30:40
    Švédsky gólman v službách Košíc poriadne zaváhal a puk pustil na ľad pred Konečného. Hostia mali teraz poriadne šťastie, že skúsený útočník ponúknutú šancu nevyužil.
     
    30:05
    Prečíslenie aj na druhej strane, v šanci sa ocitla dvojica Hruška – Rogoň. Prvý menovaný ešte hľadal svojho spoluhráča, všetko ale vyriešil pohotový Joakim Lundström.
     
    28:50
    Prečíslenie Košíc dvoch proti jednému sa gólom nekončí. Jenčík našiel prihrávkou Hričinu, ktorý vzal zodpovednosť na seba, vystrelil ale len do pripraveného Tomeka.
     
    24:43
    Košice dali gól!
    Tak napokon predsa len áno. Spoza bránky prišla zaujímavá prihrávka k bránkovisku, kde bol úplne voľný PETER BOLTUN a ten sa už pomýliť nemohol. Asistencie: Richard Jenčík, Jakub Suja.
     
    23:53
    Teraz sa puk zaujímavo odrazil od zadného mantinelu k Tomekovi. ešte tam trafil žrď žilinskej bránky, následne ho ale domáci gólman dobre pokryl.
     
    21:58
    Obrovský tlak prvej presilovkovej formácie Košíc. V šanci boli Suja, Pacan, Šedivý i Hovorka, ani jeden puk ale za Tomekov chrbát neprepadol. Žilina sa následne oslobodila.
     
    20:45
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Poulin – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou + 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    16:20
    Obrovskké šťastie Košíc! Puk sa teraz odrazil k Húževkovi, ktorý mal pred sebou v podstate prázdnu bránku, avšak trafiť ju nedokázal.
     
    13:44
    Žilina dala gól!
    Domáci vlci otáčajú stav zápasu a razom tak vyhrávajú. Žilinčania zatlačili súpera a po peknej akcii, na konci ktorej stál MICHAL JURAŠKO, pridávajú svoj druhý gól. Asistencia: Michal Švihálek.
     
    11:53
    Žilina dala gól!
    A je vyrovnané. Lundström teraz puk vyrazil priamo na hokejku Pospíšila a to sa už minúť nedalo. Za strelca gólu je tak označený TOMÁŠ POSPÍŠIL. Asistencie: Tomáš Klimenta, Peter Húževka.
     
    11:30
    Lundström vychytal Kozáka ešte raz, navyše zastavil aj strelu Petra Húževku. Košičania teraz v obrane príliš neohúruli a môžu svojmu brankárovi veru ďakovať.
     
    10:46
    Kozákova dobrá rana od modrej bola ešte tečovaná. Joakim Lundström toho veľa nevidel, napriek tomu puk zrazil do rohu ľadovej plochy.
     
    10:30
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Boltun – 2 min., napadnutie).
     
    09:53
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Vrábeľ – 2 min., hákovanie).
     
    08:38
    Zaujímavá šanca Košíc. Medzi kruhy prihrával Pullimu Šoltés. Fínsky bek strieľal z otočky, pričom pred Tomekom stál aj pripravený Hričina, ale žilinský gólman bol v tejto stuácii najúspešnejší.
     
    07:17
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Roman – 2 min., hákovanie).
     
    07:07
    Košice dali gól!
    Žilina zaspala vo svojej obannej tretine a puk poslala priamo na hokejky Košíc. Tie ešte v pásme dobre zakombinovali, prihrali na modrú čiaru a odtiaľ sa už VÁCLAV ČÍŽEK nemýlil. Asistencie: Tomáš Hričina, Richard Jenčík.
     
    03:40
    Gól ale nepadol, Tomáš Tomek predviedol parádny zákrok na bránkovej čiare a podržal tak žilinský celok.
     
    03:40
    Kafka zakončoval z bezprostrednej blízkosti Tomeka, bude sa ešte telefonovať.
     
    01:30
    Prvá šanca patrila Košiciam. Pulli dostal prihrávku spoza bránky a skúsil to ranou príklepom, ktorú vyrazil Tomek len späť do hry. Pulli sa ešte tlačil do zakončenia, už mu ale puk ušiel.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 12. Pospíšil (Klimenta, Húževka), 14. Juraško (Švihálek), 45. Hruška (Jurík) – 8. Čížek (Hričina, Jenčík), 25. Boltun (Jenčík, Suja)


    MsHK Žilina: Tomek (Mikoláš) – Kozák, Juraško, Mazanec, Poulin, Roman, Chaloupka, Mendrej, Meliško – Klimenta, Handlovský, Pospíšil – Tvrdoň, Hruška, Jurík – Konečný, Holovič, Stupka – Švihálek, Húževka, Rogoň
    HC Košice: Lundström (Habal) – Šedivý, Kessel, Koch, Čížek, Michalčin, Pulli, Novotný – Suja, Hovorka, Kafka – Šoltés, Pacan, Spilar – Jenčík, Boltun, Hričina – Petráš, Vrábeľ, Klíma

    Rozhodčí: Baluška, Stano – Tvrdoň, Krajčík
    bahis siteleri