Finsko – Slovensko 5:2 (kon.) | Dánsko – Kanada 0:8 (kon.) | Švýcarsko – Česko 3:6 (kon.)
USA – Finsko 5:4 (kon.)
konec
USA
5:4 (2:0, 2:2, 1:2)
Finsko
Neděle 31.12.2017, 22:00 • Key Bank Center, Buffalo • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:23
    Oddechový čas pro hosty. A Finové v šesti!
    58:23 Adam FOX - 5:4
     
    58:23
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tváře Seveřanů na střídačce mluví jasně: tohle je špatné. Pas Tkachuka si našel hůl Mittelstadta, který vysunul přihrávkou na pravý kruh ADAMA FOXE a hráč draftovaný Calgary posílá domácí do vedení o jednu trefu! Asistence: Casey Mittelstadt, Brady Tkachuk
     
    53:10
    Ohromný tlak, který začala střela Norrise, nyní nastal v brankovišti Finů! Veškeré dorážky, včetně Foxova nahození zpět na bránu, přišly vniveč a k vidění je strkanice, vše ale zůstane bez trestu.
    49:31 Kristian VESALAINEN - 4:4
     
    49:31
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Šok pro USA, je srovnáno! A početná skupinka finských fanoušků slaví. Räsänen zůstal po souboji s Tkachukem v útočném pásmu, narozdíl od svých kolegů, a stal se clonícím hráčem Wollovi. Od modré vypálil KRISTIAN VESALAINEN a právě clona Räsänena pomohla ke čtvrté trefě Finů! Asistence: Olli Juolevi, Juuso Välimäki
    48:25 Joona KOPPANEN - 4:3
     
    48:25
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Ale pozor, hosté snižují v oslabení! Jasná chyba domácí obrany, která nestihla dostřídat a původní plán pošetřit čas rezultuje v gól. Nurmi si převal kotouč od Vaakananiena a vydal se v tandemu s Koppanenem, JOONA KOPPANEN vzal celou situaci na sebe a střelou švihem do vinglu snižuje! Asistence: Markus Nurmi, Urho Vaakanainen
     
    47:10
    Välimäki si pak, trochu frustrovaně, vybil zlost na Tkachukovi, kterému vrazil hůl do obličeje, narazil na mantinel... bylo toho až moc a proto jde ven na dvě minuty.
    39:27 Joey ANDERSON - 4:2
     
    39:27
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Räsänen na trestné vztekle zahodil láhev s vodou a nedivím se mu. Domácí si dokázali vzít zpět dvoubrankový náskok a v šatně se jim tak bude lépe dýchat. Mittelstadt si vyhozený puk dojel, vrátil ho do útočného pásma na Foxe, domácí obránce ho poslal na branku a JOEY ANDERSON z dorážky dává čtvrtý gól! Asistence: Adam Fox, Casey Mittelstadt.
     
    38:53
    Vyloučení v týmu Finsko (Aapeli Räsänen – 2 min., podražení).
    38:44 Eeli TOLVANEN - 3:2
     
    38:44
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A máme sníženo! Přesilovka skončila po pouhých 16 sekundách a oběma týmům se početní výhody očividně daří. Tolvanen rozdával puky, jeden takový poslal Jokiharjimu, který mu jej hned vrátil a střelou z první je to jenom o gól! Asistence: Henri Jokiharju.
     
    38:27
    Herní projev USA se dosti zhoršil a Norris si u mantinelu pomohl hokejkou na zastavení Kupariho, který by byl u puku jinak určitě dříve.
     
    33:51
    Yamamoto při střele Tuuloly si pomohl menším háčkem a je vyloučen.
    33:16 Tolvanen nedokázal ve velké rychlosti Wolla zblízka prostřelit.
     
    33:16
    Rychlost Vesalainena, který byl rychleji u vyhozeného puku, dala možnost Tolvanenovi, ve velké rychlosti neprostřelil zblízka Wolla! Ani následná dorážka se neujala, mířila vedle levé tyče. Woll má ale nyní více práce, než by asi chtěl.
    29:01 Aapeli RÄSÄNEN - 3:1
     
    29:01
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Přecejenom se Finové dočkali! A byla to vskutku krásná akce. Jokiharju z vlastního obranného pásma přes obránce poslal puk na Räsänena, který na nic nečekal a rychle si vyměnil kotouč s Tolvanenem na podporu útoku. Tolvanen šikovně vrátil AAPELIMU RÄSÄNENOVI kotouč a šikovný forvard vymetl bližší vingl. Asistence: Eeli Tolvanen, Henri Jokiharju.
    26:56 Joey ANDERSON - 3:0
     
    26:56
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Přesilovka 5 na 3 využita po 10 sekundách! Střelu Foxe z pravého kruhu neudržel ve výstroji Luukkonen a důrazný Tkachuk poslal kotouč dozadu na úplně volného JOEYHO ANDERSONA, který dopravil puk pohodlně do prázdné! Asistence: Brady Tkachuk, Adam Fox
     
    26:46
    26 sekund 5 na 3 pro domácí! Räsänen si pomohl hokejkou pod bruslí jednoho z domácích a jde ven.
     
    25:17
    Vyloučení v týmu Finsko (Otto Koivula – 2 min., držení protihráče).
     
    24:43
    Tlak netrval moc dlouho, domácí vyjeli ven, jenže... O puk přišli a Juolevi tuším dostal pas před bránu, puk mu pod holí podjel a následný závar vyřešil Woll zákrokem!
     
    15:37
    Síly na ledě se srovnají, ven jde Tolvanen za stejný prohřešek jako Tufte a bude se hrát 1:36 4 na 4.
     
    15:12
    Vyloučení v týmu USA (Riley Tufte – 2 min., vysoká hůl).
    14:33 Casey MITTELSTADT - 2:0
     
    14:33
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Nevyužitá přesilovka bude Finy mrzet. Nepřesná rozehrávka z dílny Välimäkiho zapříčinila ztrátu kotouče, na modré stojící Perunovich poslal puk na Tkachuka, který si gentlemantsky všiml dojíždějícího CASEYHO MITTELSTADTA, ten už zametl kotouč pod víko. Asistence: Brady Tkachuk, Scott Perunovich.
    13:48 Woll výtečným zákrokem lapačkou zabránil téměř jistému gólu.
     
    13:48
    Hosté v plném počtu. I přesto ale těžce zatopili domácí obraně a Woll tam výtečným zákrokem lapačkou zabránil téměř jistému gólu! Střelu Koivuly vyrazil americký gólman před sebe a ležící sebral radost Kuokkanenovi, když lapačkou vyškrábl puk z hrany brankové čáry!
     
    11:46
    Po komerční pauze tu bude první vyloučení, Yamamoto si půjde odpočinout za podražení Välimäkiho v útočném pásmu. Finsko tak dostane první přesilovku v utkání.
    03:59 Trent FREDERIC - 1:0
     
    03:59
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    První šanci hosté přestáli, druhou již ne! Nutno podotknout, že gólu zřejmě předcházel faul Tufteho. Díky tomu se ke kotouči dostal Yamamoto a přihrál právě Tuftemu a jeho střelu, kterou finský brankář vyrazil, si dojel TRENT FREDERIC, který posílá USA do vedení. Asistence: Riley Tufte, Kailer Yamamoto.
    02:42 Bellow neproměnil svůj samostatný únik.
     
    02:42
    Bellows dostal přihrávku přesně na modrou čáru od M. Andersona a vydal se nikým nebráněn sám na branku, Luukkonen předvedl výborný zákrok!
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 4. Frederic (Tufte, Yamamoto), 15. Mittelstadt (B. Tkachuk, Perunovich), 27. J. Anderson (B. Tkachuk, Fox), 40. J. Anderson (Fox, Mittelstadt), 59. Fox (Mittelstadt, B. Tkachuk) – 30. A. Räsänen (Tolvanen), 39. Tolvanen (Jokiharju), 49. Koppanen (Nurmi, Vaakanainen), 50. Vesalainen (Juolevi, Välimäki)


    USA: Woll (Oettinger) – Fox, Samberg, R. Lindgren, Perunovich, Peeke (A), M. Anderson (A), Hughes – Poehling, Yamamoto, Bellows (C) – B. Tkachuk, Mittelstadt, J. Anderson – Norris, Harper, Jones – Tufte, Frederic.
    Finsko: Luukkonen (Lehtinen) – Heiskanen (A), Välimäki (C), Juolevi, Jokiharju, Vaakanainen, Kotkansalo, Salo – Vesalainen (A), Tolvanen, A. Räsänen – Kuokkanen, Koivula, Heponiemi – Tuulola, Ikonen, Innala – Jääskä, Koppanen, Nurmi – Kupari.

    Rozhodčí: Garon (CAN), Šír (CZE) – Hansen (DEN), Šefčík (SVK)
    bahis siteleri