Angers – Lorient 0:2 (kon.) | Granvillaise – Bordeaux 2:1 (po pr.) | Marseille – Valenciennes 1:0 (po pr.)
Saint-Étienne – Nîmes 2:0 (kon.) | Štrasburk – Dijon 3:2 (po pr.) | Senlis – Nantes 0:4 (kon.)
Sochaux – Amiens 6:0 (kon.) | Dunkerque – Méty 2:4 (kon.) | Rennes – PSG 1:6 (kon.)
po prodl.
RC Štrasburk
3:2 (0:0)
Dijon FCO
Neděle 07.01.2018, 14:15 • Stade de la Meinau Strasbourg, Štrasburk • Francouzský pohár • 1/32 finále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:15.
     
    Krásné nedělní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Po krátké vánoční pauze se fotbal ve Francii znovu naplno rozbíhá. My se dnes zaměříme na pohárové střetnutí ve třetím kole mezi prvoligovými Štrasburkem a Dijonem.
     
    RC Štrasburk Alsace

    Tým z východu Francie se po dlouhé době probojoval do nejvyšší francouzské soutěže. V extrémně vyrovnaném ročníku Ligue 2 dokázal Štrasburk zvládnout důležitý závěr sezony a po deseti neprohraných zápasech se vyhoupl po závěrečném kole do úplného čela.

    Letošní sezonu ale Štrasburk nezačal nejlépe, hned v prvním zápase schytal debakl 0:4 na trávníku Lyonu. Postupem času se ale tým okolo střelce Martina Terriera zvedá a sbírá důležité body. Proti Marseille si v domácím prostředí připsal bod za přestřelku 3:3. Následně na trávníku Nice vyválčil výhru po výsledku 2:1, když ještě Štrasburk dohrával více než půl hodiny v deseti po vyloučení Ernesta Seky. Aktuálně se tým z východu Francie pohybuje ve vyrovnaném středu tabulky na jedenáctém místě.
     
    Dijon FCO

    Dijon bojoval v minulém ročníku Ligue 1 až do posledních kol o záchranu. Díky čtyřem získaným bodům v posledních dvou zápasech se posunulo na konečné šestnácté místo o bod nad sestupové pásmo.

    Ani Dijon nezačal novém ročníku Ligue 1 nejlépe. Na první tříbodový zisk čekal do čtvrtého kola, kdy na domácím stadionu přehrál 2:1 Montpellier. Následně nebyl Dijon daleko od remízy se supersilným PSG, v domácím prostředí však rozhodl utkání ve druhé nastavené minutě Thomas Meunier. Před vánoční pauzou se Dijon předváděl ve skvělém světle především před domácím publikem, kde vyhrál posledních pět zápasů. Naopak na trávníku soupeře to skřípalo, hned čtyři porážky v řadě.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    30.09. 2017 Dijon – Štrasburk 1:1
    29.07. 2017 Dijon – Štrasburk 0:0
    16.04. 2010 Štrasburk – Dijon 3:1
    27.11. 2009 Dijon – Štrasburk 0:0
    17.01. 2009 Štrasburk – Dijon 0:0
     
    Úvodní sestavy:

    RC Štrasburk Alsace: Oukidja – Lala, Mangane (C), Koné, Seka – Aholou, Martin, Goncalves, Lienard – Bahoken, Da Costa
    Náhradníci: Bonnefoi, Foulquier, Martinez, Grimm, Blayac, Sacko, Saadi

    Dijon FCO: Leroy – Rosier, Varrault, Djilobodji, Haddadi – Marié, Amalfitano – Kwon, Said, Sammaritano – Tavares
    Náhradníci: Chafik, Massouema, Balmont, Suti, Jeannot, Allain, Bouka Moutou.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas třetího kola francouzského poháru tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    První poločas zahájili rozehrávkou ze středového kruhu hostující fotbalisté. Po dlouhém nákopu se dostal k míči před vápnem Tavares. Útočník Dijonu však proti přesile neuspěl.
     
    3
    Také domácí se na okamžik podívali na útočnou polovinu. Dijonští záložníci však dokázali vytlačit domácí celek zpět až k brankáři.
     
    4
    Domácí to zkusili po pravé straně. Aholou si nabíhal po lajně na Martinovu přihrávku, ale nebyl dostatečně důrazný v bitvě o balon a musí se vracet zpět na vlastní polovinu.
     
    5
    Úvod zápasu je opatrný z obou stran. Ani jeden z týmů nechce udělat v úvodních minutách chybu. Da Costa se vydal napadat, ale Leroy společně s Djilobodjim ho přihráli.
     
    6
    Nyní bojoval o balon u středového kruhu hostující Said. Goncalves si pomohl čistým skluzem a nenechal jít záložníka Dijonu do útoku.
     
    7
    Oussama Haddadi vhodil míč do hry zpoza postranní lajny, našel jen obklopeného Sammaritana, který ale proti dvěma dokázal vybojovat o několik metrů dále další aut.
     
    8
    Nakonec pálil nebezpečně Valentin Rosier, který sice donutil Oukidju k rychlému skoku k tyči, ale míč končí těsně vedle domácí branky.
     
    9
    Bahoken se dostal do vápna, měl dokonce prostor pro střelu, ale zvolil zpětnou přihrávku na Da Costu. Míč však zblokoval na rohový kop Djilobodji.
     
    10
    Rohový kop se domácím vůbec nevydařil. Jonas Martin centroval do vápna, ale přetáhl svůj pas daleko za brankovou lajnu. Leroy tak může s klidem rozehrávat.
     
    11
    Hosté si nadali pozor na napadajícího Bahhokena, který tečoval míč na Da Costu aten v dobré pozici ve vápně napálil jen kopačku Haddadiho. Ani další rohový kop Štrasburku nekončí zakončením.
     
    12
    Dijonu se podařilo po několika minutách dostat míč mimo svou polovinu. Wesley Said udržel balon u kopačky, poté si narazil s Kwonem, ale domácí se již stačili vrátit do obranného bloku.
     
    13
    Nadějná akce Štrasburku končí neúspěchem. Domácí šli rovnou v pěti hráčích do rychlého protiútoku, ale po nepřesné přihrávce z toho není ani ohrožení Leroyovy branky.
     
    15
    Štrasburk je v posledních minutách aktivnějším týmem, ale do žádné větší šance se ještě nedostal. Nyní zkoušel Goncalves centrovat do vápna, ale k míči se dostal jen Leroy.
     
    16
    Nebezpečná akce domácích. Lienard spolupracoval na levém kraji s Da Costou, který se otočil kolem Varraulta a poté vypálil jen těsně vedle pravé tyče.
     
    17
    Také Dijon se přihlásil k útoku. Djilobodji rozehrál útočnou akci na pravé straně, poté posunul míč ke Kwonovi, ale korejský záložník si již neporadil před vápnem se Sekou.
     
    18
    Štrasburk měl k dispozici rohový kop. Dimitri Lienard centroval před Leroye, ale hostující obrana znovu obstála.
     
    19
    Na druhou stranu pádil s balonem právě Kwon. Koné musel sáhnout k tvrdému faulu u středové lajny, ale rozhodčí ho žlutou kartou netrestá.
     
    20
    Dijon chce uklidnit hru postupnou kombinací. Kwon je v posledních minutách hodně vidět, i nyní se zapojil do rozehrávky, ale domácí obrana nepouští vůbec soupeře do blízkosti vápna.
     
    22
    Zničehonic se hosté dostali k zakončení. K Tavaresovi se šťastně odrazil míč před vápno, ale hostující útočník pálil ze stoje jen vedle pravé tyče.
     
    23
    Další nadějná pozice Da Costy. Šestadvacetiletý útočník Štrasburku to vzal na sebe, pokusil se vystřelit kolem obránce, ale míč mu sjel z kopečky a končí mimo tři tyče.
     
    24
    Kwon nyní spolupracoval na pravém kraji s Rosierem. Právě krajní obránce Dijonu se protáhl kolem postranní lajny před Seku, který ho musel zastavit jen za cenu faulu.
     
    25
    Hosté tak měli k dispozici volný přímý kop z nadějné pozice. Úvodní centr nebyl dostatečně přesný, ale hosté se ještě udrželi i balonu. Domácí obrana však nenechala Tavarese zakončovat.
     
    26
    Dijon si vybojoval také rohový kop. Saidův centr měl najít Tavarese, ale nejvýše se ve vápně dostal jen domácí obránce Koné.
     
    27
    Velká šance Štrasburku. Da Costa se hnal sám na brankáře, Leroy mu skvěle zmenšil střelecký úhel a míč vyrazil. Následně měl před sebou téměř prázdnou branku i Bahoken, ale ten nebyl razantní a Djilobodji zachránil Dijon od inkasované branky.
     
    29
    Dijon potřebuje stabilizovat hru ve své obraně. Nyní se to hostujícímu týmu daří na výbornou, když v kombinaci nepouští domácí k balonu.
     
    30
    I po půlhodině hry stále na první branku čekáme. Domácí byli před malým okamžikem velmi blízko, ale Djilobodji zachránil svůj tým.
     
    31
    Anthony Goncalves se zjevil u balonu ve středu pole, poté hledal přízemní přihrávkou Lienarda, ale hráč u postranní lajny nebyl dostatečně přesný při zpracování.
     
    32
    Sammaritano se se štěstím dostal k balonu na levém kraji. Aholou se však stihl rychle vrátit za míč a hostujícího záložníka čistě odzbrojil.
     
    33
    Jonas Martin si pomohl při souboji se Saidem faule a hosté tak mohou rozehrát volný přímý kop ze třiceti metrů. Kwon centroval do vápna Štrasburku, ale hned první bránící hráč odvrátil nebezpečí.
     
    34
    Už to vypadalo na rychlý protiútok domácího celku, ale hlavní rozhodčí nakonec píská nedovolený zákrok na Sammaritana.
     
    36
    Domácí hráči se dostali při rozehrávce pod tlak. Tavares dokázal vybojovat míč na levé straně, ale nakonec je to právě útočník Dijonu od kterého se míč dostal za postranní lajnu.
     
    37
    O nebezpečný centr do vápna se postaral Lienard. Domácí byli v šestnáctce v dobrém počtu, ale míč si našel jen obránce Dijonu Varrault.
     
    38
    Haddadi se vydal na útočný výlet levou stranou. Následně předal balon Tavaresovi, který se ještě vyhnul skluzu obránce a poté pálil jen těsně vedle vzdálenější tyče.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Aholou si narazil s Martinem, ale ten byl pod tlakem a musel se vypořádat s bránícím Amalfitanem. Nakonec to byl Jonas Martin, který pálil z pětadvaceti metrů vysoko nad hostující branku.
     
    41
    Kenny Lala vybojoval míč v blízkosti středového kruhu. Právě Tete poté průnikovou přihrávkou našel ve vápně Da Costu, který ale nepřekonal výborného Leroye.
     
    42
    Ani po rohovém kopu se domácí nedočkali. Lienard ještě získal míč před vápnem, ale hostující obrana už je znovu připravena na útok soupeře.
     
    44
    Minutu před pauzou se dostal k míči Haddadi. Krajní obránce Dijonu si to namířil až téměř do vápna. Ještě zkoušel vysunout do šestnáctky Kwona, ale ten byl u balonu o něco později než Oukidja.
     
    45
    Jonas Martin vybojoval míč u středové lajny, poté se vydal do útoku, ale neměl s kým kombinovat a tak raději zdržel svou akci. Da Costa nakonec centroval do vápna, ale Djilobodji odvrací nebezpečí. Žlutou kartou je odměněn po faulu Aholou.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Hlavní rozhodčí nenastavil v prvním poločase ani sekundu navíc a tak první pětačtyřicetiminutovka končí bez branek. Oba týmy vstoupily do zápasu velmi opatrně. Přece jen o něco aktivnější domácí celek si vypracoval první vážnější šanci až v sedmadvacáté minutě zápasu, kdy nejprve zakončoval Da Costa do Leroye a následně Bahoken pálil jen do Djilobodjiho na brankové čáře. Také hosté měli jednu větší šanci, ale Tavares pálil v nadějné pozici jen vedle pravé tyče.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:17.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Aholou, přichází Grimm.
     
    47
    Druhý poločas zahájil rozehrávkou domácí útočník Da Costa. Štrasburk se rychle dostal na útočnou polovinu a dokonce i ke střele, ale Leroy Lalovu střelu snadno chytil.
     
    48
    Nuno Da Costa si chtěl udělat prostor na levém kraji, ale hned po překonání středové lajny ho o míč čistě připravil hostující Amalfitano.
     
    49
    Také Oukidja si sáhl na balon. Ze vzduchu lehce stáhl vysoký centr Rosiera. Domácí tak mohou s klidem rozehrát od svého brankáře.
     
    50
    Domácí kombinovali ve středu pole. Bakary Koné hledal přihrávkou na levou stranu Leinarda, ten ale v souboji o balon neuspěl proti Haddadimu.
     
    51
    Djilobodji si zadělal na problémy nepřesnou přihrávkou. Následně ale zastavil akci Bahokena ještě před vlastním vápnem čistým skluzem.
     
    52
    Kwon prošel z levé strany až do šestnáctky, následně ale pokazil přihrávku pod sebe. Naopak do rychlého protiútoku se hnal domácí Bahoken. Haddadi jen se štěstím odvrátil akci na rohový kop.
     
    53
    Štrasburk pokračuje od rohového praporku. Lienard kroutil balon až do malého vápna, ale při souboji si pomohl faulem Martin a ani případná branka by neplatila.
     
    54
    Domácí celek se nyní usadil na útočné polovině. Tlak Štrasburku však kazí lehký faul střídajícího Grimma, který zatáhl za dres Amalfitana.
     
    55
    Benjamin Leroy v problémech. Dostal přihrávku od obránce, ale Bakohen ukázal rychlé nohy a dokázal pořádně zatopit hostujícímu brankáři. Nakonec Leroye vysvobozuje až faul soupeře.
     
    56
    Útočným faulem se provinil také hostující Sammaritano, který složil k zemi Lienarda. Následně ale přichází faul i na druhé straně a hosté mohou pokračovat v útoku.
     
    57
    Domácí se snaží rozpohybovat hru. Bahoken se dral mezi dva obránce, ale Djilobodji ve spolupráci s Varraultem zakročili. Následně přiletěl před branku Dijonu nebezpečný centr, který prodloužil na rohový kop Haddadi.
     
    58
    Dimitri Lienard znovu centroval do vápna od rohového praporku, ale hostující obranu v čele s Leroyem nepřekvapil.
     
    60
    Ani hodna hry nepřinesla první branku. Nyní se pokoušel prosadit na útočné polovině Grimm, ale střídající fotbalista ztroskotal ještě před vápnem na Varraultovi.
     
    61
    Tým Strasbourg právě vstřelil branku! Domácí jdou zaslouženě do vedení! Poslední minuty patřily jen Štrasburku. Na levé straně si uvolnil k centru Tavares, který parádní přihrávkou našel ANTHONY GONCALVESE a ten střelou z prvního doteku nedal brankáři Dijonu žádnou šanci.
    61. GONCALVES - 1:0
     
    63
    Hráči Dijonu se snaží i rychlou odpověď. V pěti hráčích se vydali do útoku, ale nepřesný centr dokázal uklidit na rohový kop Koné.
     
    64
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Said, přichází Sliti.
     
    65
    Dijon opravdu po inkasované brance zvedl tempo směrem do útoku. Po přízemním centru musel odvracet znovu jen na rohový kop Mangane.
     
    65
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Marié, přichází Balmont.
     
    66
    Dijon právě vstřelil branku!
    Netrvalo to dlouho a je srovnáno. Po rohovém kopu vyplaval zcela osamocen v pokutovém území PAPPIS DJILOBODJI a ten už měl před sebou téměř prázdnou branku. Obránce Dijonu korunuje svůj povedený výkon v obraně také vstřelenou vyrovnávací brankou.
    66. DJILOBODJI - 1:1
     
    68
    Štrasburk si vybojoval rohový kop, který ale hostující obrana s přehledem odvrátila z vápna. Po dalším pokusu Lienarda zasahoval před šestnáctkou Varrault.
     
    69
    Bakary Koné si naskočil na rohový kop Lienarda, skvěle trefil míč hlavou, ale jen těsně minul pravý horní roh hostující branky. Leroy by byl bez šance na zásah.
     
    70
    Dijon se po vyrovnávací brance znovu zasáhl spíše do obrany. Nyní ale zkoušel vysunout spoluhráče dlouhým pasem střídající Balmont. Tavares však proti přesile neuspěl.
     
    72
    Julio Tavares zůstal po střetu se Sekou ležet na trávníku a tak hlavní rozhodčí přerušil hru. Nakonec ale hostující útočník nebude potřebovat ošetření.
     
    73
    Po faulu na Lienarda se domácí dostali k volnému přímému kopu v nadějné vzdálenosti od branky Dijonu. Právě Lienard poslal centr do vápna, ale jako první se dostal k míči Leroy.
     
    74
    Také Dijon si vybojoval rohový kop. Druhá branka po centru od rohového praporku zatím nepřichází. Rosier fauluje v souboji o balon ještě v pokutovém území.
     
    76
    Oukidja se dostal pod tlak při rozehrávce. Nakonec musel jen odkopnout balon za postranní lajnu a Dijon se tak velmi snadno dostává k míči na útočné polovině.
     
    77
    Na hřišti se začíná přitvrzovat. Nyní to odnesl hostující Florent Balmont, který se velmi zblízka podíval na trávník.
     
    78
    Štrasburk se snaží vyvinout znovu tlak na útočné polovině. Hosté se ale dostali vyrovnávací brankou do tempa a nedovolují domácím přechod k vápnu.
     
    79
    Nadějná akce Dijonu. Kwon tečoval střelu Tavarese. Poté se dostal i k odraženému míči, ale překonat Oukidju z blízkosti nedokázal.
     
    80
    Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Bahoken, přichází Blayac.
     
    81
    Grimm měl před sebou dostatek prostoru pro přechod do vápna, ale míč mu utekl za postranní lajnu. Hosté se znovu nemuseli tolik namáhat na přerušení akce soupeře.
     
    82
    Posledních zhruba deset minut druhého poločasu pro oba týmy. V případě, že se nerozhodne v devadesáti minutách bude zápas pokračovat prodloužením.
     
    84
    Valentin Rosier vhodil míč do hry zpoza postranní lajny. Hosté si vytvořili lehký tlak, který zakončil střelou ze střední vzdálenosti Naim Sliti. Oukidja byl ve středu branku připraven.
     
    85
    Jonas Martin měl prostor pro centr, ale hostující obrana si poradila. Varrault byl zcela sám a tak si dovolil hlavičku k Leroyovi.
     
    86
    Na druhé straně pádil do útoku Seka. Nakonec po jeho zblokovaném centru bude Dijon rozehrávat rohový kop.
     
    87
    Ale ani centr do vápna do rohového praporku se neujal. Grimm s přehledem vyvezl balon až do středu pole. Tam kombinuje s Martinem a uklidňuje hru.
     
    88
    Dijon se usadil na útočné polovině, Tavares zpracoval míč v pokutovém území zády k brance. Nemohl se však otočit kolem obránce a zakončovat.
     
    89
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Kwon, přichází Jeannot.
     
    90
    Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Martin, přichází Sacko.
     
    90+1
    Domácí se ještě dostali k závěrečnému tlaku. Blayac centroval do vápna, Da Costa byl v dobrém náběhu, ale míč nedokázal dostatečně tečovat.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+3
    Hned dva rohové kopy v řadě rozehrával Dimitri Lienard. Ani jeden však zakončením neskončil. Benjamin Leroy nemusel ani zasahovat a už to vypadá, že se bude pokračovat prodloužením.
     
    90+3
    Druhý poločas skončil.
     
    Devadesát minut nerozhodlo. Ve druhém poločase šli nejprve do vedení domácí, když předvedl parádní volej Anthony Goncalves. Radost Štrasburku vydržela jen pět minut, kdy se po rohovém kopu prosadil hlavou Djilobodji. V závěru zápasu se již ani jeden z brankářů příliš nezapotil a tak se bude pokračovat nastavením časem.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    92
    Rozehrávku prvního poločase prodloužení měli na starosti domácí hráči. Balmont se ale velmi rychle zmocnil balonu ve středu pole a první útok mohou založit i hosté.
     
    93
    Opatrně vstupují týmy i do prodloužení. Amalfitano měl na levém kraji dostatek prostoru, ale nedokázal přejít před jediného obránce.
     
    94
    Tým Strasbourg právě vstřelil branku! Štrasburk se dostává v prodloužení do vedení. Sacko měl na pravé straně dost prostoru pro pas do vápna, souhru střídajících hráčů podpořil ve skluzu JÉRÉMY BLAYAC, který jen lehce tečoval míč a ten končí u vzdálenější tyče.
    94. BLAYAC - 2:1
     
    95
    Tým Strasbourg právě vstřelil branku! A už to je o dvě branky. Štrasburku vychází vstup do prodloužení podle představ. NUNO DA COSTA šel sám téměř od poloviny trávníku, obrana před ním ustupovala až do vápna a tak se útočník domácího týmu odhodlal ke střele, která zapadala přesně k tyči.
    95. Da COSTA - 3:1
     
    95
    Žlutou kartu dostává Djilobodji (Dijon FCO).
     
    97
    Hráči Dijonu jsou zaskočeni vývojem prodloužení. Snaží se stabilizovat hru postupným útokem, ale ten se jim nedaří.
     
    98
    Domácí nyní mohou s přehledem držet míč na vlastní polovině trávníku. Goncalves se ale provinil proti pravidlům a Dijon se zadarmo dostává k balonu.
     
    99
    Varrault nyní zariskoval při kličce proti Da Costovi jako poslední hráč v obraně. Hosté se však snadno dostali na útočnou polovinu a snaží se zdramatizovat zápas.
     
    100
    Jeannot centroval od rohového praporku do malého vápna. Tam ale dnes vládne Oukidja, který si i přes útočícího Tavarese došel pro balon.
     
    101
    Ani při dvoubrankovém vedení domácí nezapomínají útočit. Da Costa se snažil zakončovat hlavou, ale míč ho těsně přeletěl.
     
    102
    Hosté musí v obraně riskovat a toho chtěl nyní využít Goncalves, který se hnal za míčem mezi dva poslední obránce. Nakonec ho zastavil Djilobodji.
     
    103
    Po rohovém kopu byl faulován ve vápně hostující brankář Leroy. Hosté se tak mohou osvobodit ze své šestnáctky.
     
    104
    Dijon právě vstřelil branku!
    Dijonu se daří snížit! Lala hrál nepřesně malou domů na svého brankáře a toho využil JULIO TAVARES. Ten první střelou ještě našel jen Oukidju, ale poté se dostal ještě k vyraženému míči a pohlednou patičkou dostal míč za brankovou lajnu.
    104. TAVARES - 3:2
     
    105
    První prodloužení skončilo.
     
    První prodloužení přineslo hned tři branky. Nejprve se prosadil střídající Blayac tečí na zadní tyč. Následně vypálil povedenou ránou Nuno Da Costa a s Dijonem to už vypadalo velmi zle. Těsně před koncem prvního nastavení snížil pohlednou patičkou Julio Tavares a dostal znovu svůj tým do hry.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    107
    Dijon se pustil do závěrečné patnáctiminutovky velmi aktivně. Hned po rozehrávce se dostal balon až k vápnu Štrasburku, tam ale zasáhl Bakary Koné.
     
    108
    Sammariatano měl ve středu pole prostor pro kombinaci. Našel na pravé straně Jeannota, který z druhého doteku centroval do vápna. Tam ale byl připravený Mangane.
     
    109
    Dijon to myslí s vyrovnáním vážně. Tlak hostujícího týmu sílí. Po rohovém kopu však zasáhl v pokutovém území hlavou domácí Koné.
     
    110
    Hosté se usadili v blízkosti vápna Štrasburku. Nyní ale nevyšla průniková přihrávka na rozběhnutého Sammaritana a míč končí až za brankovou lajnou.
     
    112
    Ernest Seka vhodil míč do hry zpoza postranní lajny. S Lienardem trápili obranu Dijonu na levém kraji, Seka držel míč u rohového praporku a nakonec vybojoval další aut.
     
    113
    Dijon se snaží o vyrovnání. Rosier si našel balon na pravé straně, poté přešel kolem Lienarda, ale následně ho fauluje Seka.
     
    114
    Střídající Naim Sliti centroval do vápna po faulu na Rosiera. Pas byl velmi přesný, Balmont se dostal do jasné pozice, ale svou hlavičku poslal jen vedle levé tyče.
     
    115
    Nuno Da Costa byl faulován na útočné polovině. Domácí útočník si výborně pokryl míč před Haddadim a nechal se faulovat. Navíc si na trávníku poležel a ušetřil tak domácím několik sekund.
     
    116
    Florent Balmont čaroval s míčem na pravé straně, poté se dostal k balonu i Sliti, ale domácí obrana znovu obstála. Navíc se do rychlého protiútoku dostal Lienard, který pozdržel tlak soupeře.
     
    117
    Opět byl u balonu velmi aktivní Sliti. Tentokrát se pokusil po kličce na levou stranu centrovat do vápna. Míč ale proletěl vápnem bez doteku hráčů a končí až za postranní lajnou.
     
    118
    Dijon musí myslet také na obranu. Nyní zachraňoval svůj tým vyběhnutím až před vápno Benjamin Leroy. Štrasburk se tak drží na útočné polovině a šetří další cenné sekundy.
     
    119
    Mohlo být rozhodnuto. Da Costa si poradil hned se dvěma obránci, poté předložil balon Goncalvesovi, který ale v jasné pozici míč do sítě nedopravil. Dijon má ještě šanci na vyrovnání.
     
    120
    V poslední minutě prodloužení se provinil proti pravidlům domácí Da Costa. Dijon se tak dostal k dlouhému volnému přímému kopu do vápna. Oukidja však zasahovat nemusel.
     
    120+1
    Taktickým faulem zastavil útočné snažení soupeře Lienard. Hlavní rozhodčí ještě vytahuje žlutou kartu.
     
    120+2
    Neskutečný závěr. Tavares měl na hlavě vyrovnání. Po centru do vápna se dostal nejvýše, ale svou hlavičku poslal jen do tyče. Od tyče se míč dostal jen k Oukidjovi.
     
    120+3
    Také Da Costa zastavoval útok soupeře jen za cenu žluté karty.
     
    Konec zápasu.
     
    Napínavá bitva až do samého konce nakonec končí postupem Štrasburku přes Dijon 3:2 po prodloužení.

    V prvním poločase se oba týmy jen rozehrávaly, bez větších šancí se znovu odcházelo do šaten. Po přestávce ale už skóroval po centru Bahokena Anthony Goncalves. Domácí se ale z vedení radovali jen pět minut, když po rohovém kopu hlavičkoval zcela sám do odkryté branky hostující stoper Pappis Djilobodji.

    To nejlepší si ale týmy schovaly až na prodloužení. Dva slepené góly Jérémy Blayaca a Nuno Da Costy už téměř poslaly Štrasburk do dalšího kola, ale ještě před koncem prvního poločasu prodloužení snížil parádní patičkou Julio Tavares. Ten stejný hráč měl poté na hlavě i vyrovnání, ale v samotném závěru zápasu trefil jen tyč. (16:50:50)

    Vít Schück

    Branky: 61. Goncalves, 94. Blayac, 95. Da Costa – 66. Djilobodji, 104. Tavares

    Karty:   45. Aholou (SSG), 120+1. Lienard (SSG), 120+3. Da Costa (SSG) – 95. Djilobodji (DIJ)


    RC Štrasburk: Oukidja – Lala, Mangane (C), Koné, Seka – Aholou (46. Grimm), Martin (90. Sacko), Goncalves, Lienard – Bahoken (80. Blayac), Da Costa
    Náhradníci: Bonnefoi, Foulquier, Martinez, Grimm, Blayac, Sacko, Saadi

    Dijon FCO: Leroy – Rosier, Varrault (C), Djilobodji, Haddadi – Marié (65. Balmont), Amalfitano – Kwon (89. Jeannot), Said (64. Sliti), Sammaritano – Tavares
    Náhradníci: Chafik, Massouema, Balmont, Sliti, Jeannot, Allain, Bouka Moutou
    bahis siteleri