Rapid – Austria 1:1 (kon.)
konec
SK Rapid Vídeň
1:1 (0:0)
FK Austria Vídeň
Neděle 04.02.2018, 16:30 • Allianz Stadion (Vídeň) • Rakouská Bundesliga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    V samém závěru měli domácí poslední příležitost strhnout vedení na svou stranu. A málem to dokázali! Hrdinou zápasu se mohl stát Petsos, na jehož kopačku se dostal odražený míč po předchozím centru z rohového kopu. Spousta fanoušků už dokonce vstala ze sedadel, ale řecký fotbalista je střelou letící metr od tyče posadil zpátky na místa. Heroický konec derby.
     
    90
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Christoph Monschein, přichází Kevin Friesenbichler.
     
    87
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Thomas Murg, přichází Giorgi Kvilitaja.
     
    87
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Venuto, přichází David De Paula.
     
    74
    Ani další obrovská šance Rapidu gólem nekončí! Schobesberger se po Joelintonově průnikové přihrávce objevil přímo před Pentzem a vylámal si na něm všechny zuby. Strážce hostující svatyně se zaskvěl hokejovým zákrokem nohou.
     
    72
    Při téhle akci domácím nepřálo štěstí. Murgův bochánek dosedl na hlavu Joelintona, který v obležení dvou strážců orazítkoval levou tyč!
     
    71
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Veton Berisha, přichází Louis Schaub.
    64. Dejan LJUBIČIĆ - 1:1
     
    64
    Rapid právě vstřelil branku!
    Domácí přispěchali s rychlou odpovědí. Od rohového praporku centrující Schobesberger oslovil u zadní tyče číhajícího DEJANA LJUBIČIĆE, který odhlavičkoval míč k bližší brankové konstrukci. Pentz si na něj jenom sáhl, ale zabránit mu v cestě do sítě už nedokázal.
    62. Christoph MONSCHEIN - 0:1
     
    62
    Austria právě vstřelila branku!
    Na úvodní gól v derby čekali diváci přes hodinu. Venuto si potáhl balon po pravé straně, sražený pas zamířil před bránu a skluzující CHRISTOPH MONSCHEIN rozjásal fanoušky Austrie.
     
    58
    Pires (FK Austria Vídeň) v osobním souboji uprostřed hřiště přetlačil Joelintona a ten ho vzápětí podrazil. Ptáte se na jeho trest? Samozřejmě žlutá karta.
     
    51
    Hned po něm si Dejan Ljubičić (SK Rapid Vídeň) vyšlápl na Pirese a inkasoval za to žlutou kartu.
     
    44
    Jako utržený od řetězu vlétl Lucas Galvão (SK Rapid Vídeň) do souboje s protihráčem a trest na sebe nenechal dlouho čekat – žlutá karta.
    30. Dominik Prokop (AUV)
     
    30
    Ze střední distance zakončující Prokop (FK Austria Vídeň) potáhl Strebingera přízemní střelou levé brankové konstrukci. Parádní technickou střelu vystřídal ještě lepší zákrok!
     
    27
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Stefan Schwab, přichází Thanos Petsos.
     
    Vypadá to, že se situace uklidnila a rozhodčí povolává hráče zpátky na hřiště. Už aby to bylo a zápas co nejdříve skončil, protože hrát v takové nepřátelské atmosféře nikdo nechce.
     
    26
    Ale až za chvíli, protože pořadatelé nejprve znovu musejí uklidit rozvášněný dav v sektoru Rapidu, který vhazováním předmětů na hřiště brání v rozehrávce. Rozhodčí po krátké poradě s kapitány nakonec poslal hráče do kabin. To jsem zvědav, za jak dlouho se začne hrát. A jestli vůbec, protože domácí fanoušci stále zlobí.
    25. Felipe Pires (AUV)
     
    25
    Hosté zahrozili z protiútoku. Piresovu prudkou střelu k tyči musel Strebinger zlikvidovat tygřím skokem. Následuje rohový kop.
    21. Maximilian Hofmann (RVI)
     
    21
    Varování pro obranu Austrie! Murg odcentroval balon do pokutového území a Hofmann v první šanci zápasu o chlup minul pravou tyč.
     
    19
    První napomenutí je tady. Tarkan Serbest (FK Austria Vídeň) šel do souboje s Vetonem Berishou příliš pozdě a zpytuje své svědomí.
     
    5
    To snad ne! Holzhauser (FK Austria Vídeň) šel rozehrát rohový kop, přičemž byl nějakým předmětem zasažen do hlavy. Přesně takového chování "fanoušků" jsem se obával. Achjo...

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 64. Ljubičić – 62. Monschein

    Karty:   44. Galvão (RVI), 51. Ljubičić (RVI), 58. Joelinton (RVI) – 19. Serbest (AUV)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 9:3. Rohy: 9:8. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 23:13.
    SK Rapid Vídeň: Strebinger – Auer, M. Hofmann, Galvão, Bolingoli-Mbombo – Ljubičić, Schwab (C) (27. Petsos) – Veton Berisha (71. Schaub), Murg (87. Kvilitaja), Schobesberger – Joelinton.
    Náhradníci: Knoflach – Kvilitaja, Schaub, Sonnleitner, Szántó, Pavelic, Petsos.

    FK Austria Vídeň: Pentz – Blauensteiner, Kadiri Mohammed, Stronati, Stangl – Serbest – Venuto (87. De Paula), Prokop, Holzhauser (C), Pires – Monschein (90. Friesenbichler).
    Náhradníci: Hadžikić – Vastić, Gluhakovic, Ruan, Friesenbichler, De Paula, Salamon.

    Rozhodčí: Eisner – Steinacher, Höfler
    bahis siteleri