Slovensko – Švédsko 4:11 (kon.)
konec
Slovensko
4:11 (1:2, 2:7, 1:2)
Švédsko
sk Neděle 04.02.2018, 19:00 • Športová hala Klokočina, Nitra • Kvalifikace mistrovství světa - muži
Předzápasové kurzy
     
    Slovenskí florbaloví reprezentanti prehrali vo svojom poslednom zápase v rámci kvalifikačnej skupiny o postup na majstrovstvá sveta so Švédskom 4:11. Pre človeka, ktorý florbal až tak nesleduje sa zdá tento výsledok hrozivý. V skutočnosti však ide o najlepší výsledok v histórii slovenského florbalu zo vzájomných stretnutí proti svetovému gigantovi zo Švédska. Slovenskí florbalisti predviedli všetci do jedného životné výkony proti hviezdam svetového florbalu a na palubovke nechali úplne všetko. V oboch doterajších stretnutiach proti Švédsku sme skórovali len raz, dnes sa nám to podarilo až štyrikrát. Dvakrát sa presadil Lukáš Mráz, jeden gól pridali aj Peter Nehila a Ronald Gašparík. Obrovskou oporou v bránke bol Rudolf Turiak, ktorý podal absolútne neuveriteľný výkon, keď predviedol niekoľko famóznych zákrokov. Klobúk dole pred slovenskými florbalistami, už teraz sa tešíme na ich výkony na decembrových majstrovstvách sveta v Česku. Pre túto chvíľu je to však už odo mňa všetko, užite si zvyšok víkendu! (21:02:43)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:58
    Švédi to zahrali napokon na Andreho Anderssona, ktorý však loptičku na Rudolfa Turiaka nedostal a zápas sa tak končí.
     
    59:51
    Švédi sa ešte tlačia pred našu bránku, po dobrej práci slovenskej defenzívy budú mať ešte k dispozícii jednu štandardnú situáciu.
    58:51 Casper BACKBY - 4:11
     
    58:51
    Švédsko dalo gól! Tak predsa vidíme ešte jeden gól v sieti slovenského tímu. CASPER BACKBY si narovnal loptičku bližšie na stred ihriska a vymietol pavučinu v ľavom hornom rohu Turiakovej bránky. Asistencia: Johansson.
     
    57:40
    Verím, že sa dnes nenájde nikto, kto by nedoprial hetrikový presný zásah Lukášovi Mrázovi. Tentokrát sa slovenský kanonier obtočil okolo Samuelssona, no loptičku poslal len do pripraveného Mansa Parsjö-Tegnera.
     
    57:06
    Rudolf Turiak vystrčil reflexívne svoju ľavačku proti štipľavému projektilu Johana Samuelssona. Švédi pokračujú v akcii na polovici slovenského tímu.
     
    56:09
    Sympaticky to po ľavom krídle skúšal Filip Čonka-Skyba, no loptička mu odskočila z hokejky a opustila priestory ihriska. Rozohrávať tak budú švédski florbalisti.
    55:24 Tobias GUSTAFSSON - 4:10
     
    55:24
    Švédsko dalo gól! Švédi si na zavŕšenie desiatky na svojom gólovom konte museli počkať až takmer do záveru tretej tretiny. Po ich stupňujúcom sa tlaku sa napokon prudkou strelou presadil TOBIAS GUSTAFSSON. Asistencia: Kim Nilsson.
     
    54:45
    Po trochu riskantntom striedaní Slovenska sa takmer do ďalšej príležitosti dostal Kim Nilsson, no našťastie vzadu ešte zostal Matúš Machara.
     
    53:40
    No a slovenský gólman pokračuje vo svojom výkone ako z inej galaxie. Absolútne objektívne musím priznať, že takýto famózny výkon od brankára si v žiadnom kolektívnom športe už veľmi dlho nepamätám.
     
    52:10
    Rudolf Turiak sa dnes chce snáď predať do niektorej zo špičkových florbalových súťaží. Proti Kimovi Nilssonovi teraz predviedol zákrok ako z ríše snov, keď najväčšej hviezde svetového florbalu ukradol stopercentný gól!
     
    51:25
    Neuveriteľnú smolu dnes má Ladislav Gál. Slovenský kanonier tentokrát zakončoval po skvelej prihrávke od Matúša Macharu, no Mans Parsjö-Tegner predviedol neuveriteľný zákrok!
     
    50:45
    Martin Joščák sa dnes zatiaľ na palubovke príliš neobjavoval, teraz sa pokúšal získať loptu v ofenzívnom rohu, no svoju aktivitu proti švédskemu obrancovi prehnal.
     
    49:55
    Tak teraz sme mali obrovské šťastie dvakrát za sebou. Najskôr v jasnej pozícii trafil Kim Nilsson len bočnú sieť slovenskej bránky a následne predviedol skvelý zákrok Rudolf Turiak proti Robinovi Nilsberthovi. O pár sekúnd si veľkú vec pri vyvážaní loptičky spoza bránky dovolil Michal Miške, ktorý svoje úžasné sólo zakončil takmer gólom. Teraz však Miške zostáva ležať na hracej ploche a hra tak musí byť prerušená.
    49:01 Ronald GAŠPARÍK - 4:9
     
    49:01
    Slovensko dalo gól! Tento zápas sa zapíše do histórie slovenského florbalu! Slováci v ňom predvádzajú fantastický výkon a teraz dokonca využívajú presilovú hru. Ladislavovi Gálovi to pred chvíľou dvakrát v priebehu pár sekúnd nevyšlo, a tak odovzdal tentokrát loptičku RONALDOVI GAŠPARÍKOVI, ktorý to trafil absolútne famózne do horných partií bránky! Asistencia: Gál.

    Jakub Kocourek

    Branky a nahrávky: 18. Mráz, 31. Mráz, 40. Nehila (Kubovič), 50. Gašparík (Gál) – 4. Nilsson (Hedlund), 18. Nilsson (Backby), 24. Nilsberth (Sjögren), 24. Nilsson (Backby), 27. Nilsberth (Nilsson), 27. Enström, 31. Nilsberth (Sjögren), 34. Gustafsson (Samuelsson), 38. Samuelsson (Sjögren), 56. Gustafsson (Nilsson), 59. Backby (Johansson)


    Slovensko: Turiak (Mazák) – Šefčík, Koščo, Čonka-Skyba, Dudovič, Gašparík – Bachan, Machara, Moravčík, Kubovič, Gál – Miške, Laštík, Ujhelyi, Reguly, Mráz – Joščák, Grlický, Nehila
    Švédsko: Parsjö-Tegner (J. Hedlund) – Nilsberth, Gustafsson, Samuelsson, Sjögren, K. Nilsson – K. Hedlund, Dagman, Backby, Enström, J. Nilsson – Sundsstedt, Johansson, Persson, Andersson, Hallen – Jonsson, Fritzell, Palmqvist

    Rozhodčí: Janne Sjögren, Thomas Ellis (obaja Fínsko)
    bahis siteleri