Slovensko – Švédsko 4:11 (kon.)
konec
Slovensko
4:11 (1:2, 2:7, 1:2)
Švédsko
sk Neděle 04.02.2018, 19:00 • Športová hala Klokočina, Nitra • Kvalifikace mistrovství světa - muži
Předzápasové kurzy
     
    Slovenskí florbaloví reprezentanti prehrali vo svojom poslednom zápase v rámci kvalifikačnej skupiny o postup na majstrovstvá sveta so Švédskom 4:11. Pre človeka, ktorý florbal až tak nesleduje sa zdá tento výsledok hrozivý. V skutočnosti však ide o najlepší výsledok v histórii slovenského florbalu zo vzájomných stretnutí proti svetovému gigantovi zo Švédska. Slovenskí florbalisti predviedli všetci do jedného životné výkony proti hviezdam svetového florbalu a na palubovke nechali úplne všetko. V oboch doterajších stretnutiach proti Švédsku sme skórovali len raz, dnes sa nám to podarilo až štyrikrát. Dvakrát sa presadil Lukáš Mráz, jeden gól pridali aj Peter Nehila a Ronald Gašparík. Obrovskou oporou v bránke bol Rudolf Turiak, ktorý podal absolútne neuveriteľný výkon, keď predviedol niekoľko famóznych zákrokov. Klobúk dole pred slovenskými florbalistami, už teraz sa tešíme na ich výkony na decembrových majstrovstvách sveta v Česku. Pre túto chvíľu je to však už odo mňa všetko, užite si zvyšok víkendu! (21:02:43)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:58
    Švédi to zahrali napokon na Andreho Anderssona, ktorý však loptičku na Rudolfa Turiaka nedostal a zápas sa tak končí.
     
    59:51
    Švédi sa ešte tlačia pred našu bránku, po dobrej práci slovenskej defenzívy budú mať ešte k dispozícii jednu štandardnú situáciu.
    58:51 Casper BACKBY - 4:11
     
    58:51
    Švédsko dalo gól! Tak predsa vidíme ešte jeden gól v sieti slovenského tímu. CASPER BACKBY si narovnal loptičku bližšie na stred ihriska a vymietol pavučinu v ľavom hornom rohu Turiakovej bránky. Asistencia: Johansson.
     
    57:40
    Verím, že sa dnes nenájde nikto, kto by nedoprial hetrikový presný zásah Lukášovi Mrázovi. Tentokrát sa slovenský kanonier obtočil okolo Samuelssona, no loptičku poslal len do pripraveného Mansa Parsjö-Tegnera.
     
    57:06
    Rudolf Turiak vystrčil reflexívne svoju ľavačku proti štipľavému projektilu Johana Samuelssona. Švédi pokračujú v akcii na polovici slovenského tímu.
     
    56:09
    Sympaticky to po ľavom krídle skúšal Filip Čonka-Skyba, no loptička mu odskočila z hokejky a opustila priestory ihriska. Rozohrávať tak budú švédski florbalisti.
    55:24 Tobias GUSTAFSSON - 4:10
     
    55:24
    Švédsko dalo gól! Švédi si na zavŕšenie desiatky na svojom gólovom konte museli počkať až takmer do záveru tretej tretiny. Po ich stupňujúcom sa tlaku sa napokon prudkou strelou presadil TOBIAS GUSTAFSSON. Asistencia: Kim Nilsson.
     
    54:45
    Po trochu riskantntom striedaní Slovenska sa takmer do ďalšej príležitosti dostal Kim Nilsson, no našťastie vzadu ešte zostal Matúš Machara.
     
    53:40
    No a slovenský gólman pokračuje vo svojom výkone ako z inej galaxie. Absolútne objektívne musím priznať, že takýto famózny výkon od brankára si v žiadnom kolektívnom športe už veľmi dlho nepamätám.
     
    52:10
    Rudolf Turiak sa dnes chce snáď predať do niektorej zo špičkových florbalových súťaží. Proti Kimovi Nilssonovi teraz predviedol zákrok ako z ríše snov, keď najväčšej hviezde svetového florbalu ukradol stopercentný gól!
     
    51:25
    Neuveriteľnú smolu dnes má Ladislav Gál. Slovenský kanonier tentokrát zakončoval po skvelej prihrávke od Matúša Macharu, no Mans Parsjö-Tegner predviedol neuveriteľný zákrok!
     
    50:45
    Martin Joščák sa dnes zatiaľ na palubovke príliš neobjavoval, teraz sa pokúšal získať loptu v ofenzívnom rohu, no svoju aktivitu proti švédskemu obrancovi prehnal.
     
    49:55
    Tak teraz sme mali obrovské šťastie dvakrát za sebou. Najskôr v jasnej pozícii trafil Kim Nilsson len bočnú sieť slovenskej bránky a následne predviedol skvelý zákrok Rudolf Turiak proti Robinovi Nilsberthovi. O pár sekúnd si veľkú vec pri vyvážaní loptičky spoza bránky dovolil Michal Miške, ktorý svoje úžasné sólo zakončil takmer gólom. Teraz však Miške zostáva ležať na hracej ploche a hra tak musí byť prerušená.
    49:01 Ronald GAŠPARÍK - 4:9
     
    49:01
    Slovensko dalo gól! Tento zápas sa zapíše do histórie slovenského florbalu! Slováci v ňom predvádzajú fantastický výkon a teraz dokonca využívajú presilovú hru. Ladislavovi Gálovi to pred chvíľou dvakrát v priebehu pár sekúnd nevyšlo, a tak odovzdal tentokrát loptičku RONALDOVI GAŠPARÍKOVI, ktorý to trafil absolútne famózne do horných partií bránky! Asistencia: Gál.
     
    48:30
    Ladislav Gál pálil znova, tentokrát však z väčšej vzdialenosti bránku Parsjö-Tegnera vôbec netrafil.
     
    47:41
    Slováci boli trpezliví vo svojej kombinácii na polovici súpera, Michal Kubovič napokon našiel priestor na skvelú prihrávku na hranicu bránkoviska pre Ladislava Gála, ten však bránku Švédska trafiť nedokázal! Obrovská škoda!
     
    47:06
    Matúš Machara si teraz dovolil skutočne parádny kúsok proti Rasmusovi Enströmovi pri vyvážaní loptičky spoza vlastnej bránky a švédsky útočník ho musel faulovať. Slováci si tak zahrajú tretiu presilovú hru v zápase.
     
    46:40
    Slovenskí florbalisti sa v tomto striedaní snažili sympaticky vysoko napádať, Ladislav Gál nebol ďaleko od toho, aby vybojoval loptičku od jedného zo švédskych obrancov.
     
    45:26
    Albin Sjögren je dnes zatiaľ v úlohe gólového asisstenta, v tomto prípade však strieľal sám. Bránu Rudolfa Turiaka však vôbec netrafil a Slováci tak získavajú loptičku.
     
    44:50
    Turiak teraz musel byť v pozore, keď sa po veľkej chybe Ľuboša Šefčíka sa do veľkej príležitosti vyrútil Andre Andersson, no našťastie pre Slovákov mu v rozhodujúcej chvíli skĺzla loptička z čepele.
     
    44:22
    Emil Johansson sa šikovne zbavil Patrika Bachana, Rudolf Turiak však dnes zatiaľ v bránke nespravil žiadnu zbytočnú chybu.
     
    43:33
    Ronald Gašparík sa pokúšal individuálne presadiť proti Johanovi Samuelssonovi, ten však v súboji pri mantineli osvedčil svoje skúsenosti proti mladučkému Slovákovi.
     
    42:40
    Lukáš Mráz by si dnes zaslúžil aj hetrikový zásah, tentokrát však k nemu v náznaku príležitosti neprešla loptička z hokejky Lukáša Ujhelyiho.
     
    41:45
    Vyzerá to tak, že Slováci sa vrátili k pozornejšej defenzíve z prvej tretiny, keď zatiaľ v tretej tretine nepustili Švédov do žiadnej väčšej príležitosti.
     
    40:55
    Martinovi Kubovičovi to tam snáď nepadne. Od dvoch gólov do siete Slovinska totiž zatiaľ neskóroval. Tentokrát bol k tomu veľmi blízko, no po prihrávke od Erika Moravčíka sa proti švédskemu gólmanovi nepresadil v jednoznačnej pozícii.
     
    40:23
    Michal Dudovič síce stratil loptičku pri ľavom mantineli na hranici poliacej čiary, no následne takticky prerušil hru proti Emilovi Johanssonovi.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Slovenskí florbalisti dnes nehrajú proti Švédsku vôbec zle, favoritovi vzdorujú zo všetkých síl, no napriek tomu prehrávajú po 40 minútach vysoko 3:9. Švédi sa v druhej tretine presadili až sedemkrát, čo je však oveľa pozitívnejšie, Slováci dnes skórovali už trikrát, a to sa im ešte nikdy v histórii proti tomuto gigantovi nepodarilo. Lukáš Mráz k svojmu gólu z úvodnej dvadsaťminútovky pridal jeden aj v tej druhej, no a krátko pred odchodom do kabín sa presadil aj Peter Nehila. Slováci si dnešný duel doslova užívajú a pomáha im k tomu aj fantastická atmosféra v Športovej hale Klokočina v Nitre. Tak verme, že nás ešte nejakým vsieteným gólom v poslednej dvadsaťminútovke slovenskí florbalisti potešia.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:48
    Tomáš Reguly sa peknou kľučkou uvoľnil spoza bránky Švédov, Mans Parsjö-Tegner si však svoju pravú žŕdku dokázal postrážiť.
    39:30 Peter NEHILA - 3:9
     
    39:30
    Slovensko dalo gól! Slováci strelili za dve tretiny Švédom viac gólov, ako Tri korunky dostali v predchádzajúcich troch zápasoch dohromady. Tretí gól slovenského tímu strieľa pohodovou dorážkou odrazenej loptičky PETER NEHILA. Asistencia: Kubovič.
     
    38:45
    Črtala sa zaujímavá príležitosť pre Martina Kuboviča, Erik Moravčík si ho s loptičkou na čepeli si ho však asi nevšimol.
     
    38:22
    Druhá tretina sa v týchto chvíľach už len dohráva. Švédi sa stiahli na vlastnú polovicu a čakajú, čo vymyslia slovenskí florbalisti.
    37:20 Johan SAMUELSSON - 2:9
    37:20 HSAMUELSSON - 2:9
     
    37:20
    Švédsko dalo gól! Toto sa skutočne nedá brániť. Švédi teraz na našej polovici v trojici zakombinovali rýchlosťou svetla a ich famóznu akciu zakončil presne JOHAN SAMUELSSON. Asistencia: Sjögren.
     
    36:55
    Do týchto chvíľ zvládali slovenskí florbalisti toto oslabenie doslova fantasticky, keď Švédom absolútne nič nedovolili, no predsa len sa musel Rudolf Turiak predviesť jedným zákrokom.
     
    35:42
    Budeme sa brániť. Marek Koščo to teraz na polovici súpera prehnal s dôrazom v súboji pri mantineli a hoci sa mu to nepáči, bude si musieť ísť sadnúť na trestnú lavicu.
     
    34:53
    Švédski obrancovia sa až nepochopiteľne ponúkali, kto si zoberie loptičku na ich polovičke, na čo sa nevydržal pozerať Michal Dudovič, ktorý krátkym švihom páli tesne vedľa švédskej bránky!
     
    34:23
    Opakujeme sa, ale Lukáš Mráz je dnes snáď najlepším hráčom Slovenska. Teraz dobrým taktickým faulom prerušil sľubne sa rozvíjajúci útok Švédska.
    33:25 Tobias GUSTAFSSON - 2:8
     
    33:25
    Švédsko dalo gól! Slováci hrali túto presilovú hru celkom slušne, chýbala tam však streľba. Navyše prišla chyba v zakladaní akcie z polovice ihriska, ktorú Švédi využili na protiútok a gól v oslabení, ktorý nechytateľnou delovkou z prvej TOBIAS GUSTAFSSON. Asistencia: Samuelsson.
     
    32:19
    Ladislav Gál si počkal na ideálny moment na strelu, následne krátkym švihom hokejky vypálil, no Mans Parsjö-Tegner loptičku vyráža mimo ihriska.
     
    31:53
    Slovenských florbalistov strelený gól mimoriadne povzbudil a teraz si dokonca zahrajú presilovú hru. Ladislav Gál bol veľmi aktívny v ofenzívnom rohu a Ludwig Persson si proti nemu musel pomôcť len nedovoleným zákrokom.
    30:42 Lukáš MRÁZ - 2:7
     
    30:42
    Slovensko dalo gól! Tak to je fantastická reakcia Slovenska! Tomáš Reguly síce prehral vhadzovanie, no dokázal posunúť loptičku na polovicu Švédska, kde do nej len udrel LUKÁŠ MRÁZ, ktorý tak potvdrzuje svoj dnešný vynikajúci výkon!
    30:39 Robin NILSBERTH - 1:7
     
    30:39
    Švédsko dalo gól! Patrik Bachan s Matúšom Macharom sa nedohodli, kto vyhodí loptičku na švédsku polovicu, dostal sa k nej Albin Sjögren, odovzdal ju ROBINOVI NILSBERTHOVI, a ten zavŕšuje svoj hetrik. Asistencia: Sjögren.
     
    29:40
    Tak teraz sme mali aj trochu šťastia, keď potom, čo si Rudolf Turiak dobre postrážil pravú žrdku a následne Švédi posunuli jeho bránku.
     
    28:55
    Zaplnené tribúny na Klokočine sa teraz poriadne búria potom, čo bol Lukáš Mráz v jasnej príležitosti nepríjemne atakovaný jedným zo švédskych obrancov, no zostalo to bez odozvy zo strany fínskych rozhodcov.
     
    28:26
    Tentokrát pochválime Michala Miškeho, ktorý najskôr znepríjemnil život Kimovi Nilssonovi a následne zblokoval strelu Albina Sjögrena.
     
    27:45
    Erik Moravčík príkladne pomohol v defenzíve, keď po nevydarenom prieniku do protiútoku zastavil prihrávku na bránkovisku na úpne voľného Kima Nilssona.
    26:43 Rasmus ENSTRÖM - 1:6
     
    26:43
    Švédsko dalo gól! Čo k tomuto napísať, toto je jednoducho vysoká škola florbalu. RASMUS ENSTROM si počkal na odraz loptičky od zadného mantinelu, nádherným manévrom s hokejkou si ju dokázal spracovať a zasunul ju za chrbát Rudolfa Turiaka. Jednoducho, wow!
    26:06 Robin NILSBERTH - 1:5
     
    26:06
    Švédsko dalo gól! Toto by sa nemalo stávať. Zo slovenskej kombinácie na polovici súpera vznikol švédsky protiútok, ktorý bleskovo dokázal strelou popod ľavú ruku Turiaka zakončiť ROBIN NILSBERTH. Asistencia: Kim Nilsson.
     
    25:50
    Slovenskí florbalisti neskladajú zbrane ani po nešťastnom úvode druhej tretiny. Zatiaľ sú to však z ich strany len náznaky príležitostí.
     
    24:50
    Andre Andersson bol sám na ľavom krídle, našťastie pre Slovensko však triafa len bočnú sieť Turiakovej bránky.
    23:58 Jonathan NILSSON - 1:4
     
    23:58
    Švédsko dalo gól! Začína sa ukazovať švédska obrovská kvalita. Tentokrát sa Slováci dostali pod veľký tlak, ktorý napokon svojim hetrikovým zásahom zakončuje JONATHAN NILSSON. Asistencia: Backby.
     
    23:25
    Lukáš Mráz hrá po strelenom góle z prvej tretiny vo veľkej pohode, tentokrát však jeho nádejný pokus zblokoval jeden zo švédskych florbalistov.
    23:10 Robin NILSBERTH - 1:3
     
    23:10
    Švédsko dalo gól! Ladislav Gál pri návrate do obrany prehral súboj za vlastnou bránkou, loptička sa dostala k nikým nekrytému ROBINOVI NILSBERTHOVI, a ten to trafil skutočne parádne. Asistencia: Sjögren.
     
    22:50
    Ladislavovi Gálovi chýbal snáď centimeter, aby sa dostal k loptičke po prihrávke až z vlastnej polovice, takto si švédsky gólman s loptičkou bez väčších problémov poradil.
     
    22:13
    Tak teraz sme mali veľké šťastie. Po zle zahratej štandardnej situácii sme sa totiž nestihli vrátiť do obrany a Andre Andersson len tesne minul prihrávku do jasnej šance od Emila Johanssona.
     
    21:11
    Slováci sa presťahovali na polovicu súpera, Patrik Bachan videl priestor na strelu, a tak neváhal, Mans Parsjö-Tegner loptičku len vyrazil, no Erik Moravčík sa k dorážke nedostal.
     
    20:21
    Kim NIlsson sa okamžite nasťahoval za slovenskú bránku a nabíjal na strelu z pomerne ostrého uhla Albinovi Sjögrenovi, no ten trafil len do Rudolfa Turiaka.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Slovenskí florbalisti predviedli v prvej tretine proti obrovskému favoritovi zo Švédska mimoriadne kvalitný výkon, keď nielenže zodpovedne bránili, mohli sa spoľahnúť na skvelo chytajúceho Rudolfa Turiaka, ale dostávali sa aj do gólových príležitostí. Jednu z nich sa dokonca podarilo peknou strelou využiť Lukášovi Mrázovi. Ten sa tak stal len tretím Slovákom v histórii, ktorý dokázal skórovať proti Švédsku. Keďže však Rudolf Turiak inkasoval dvakrát, Slováci po úvodnej tretine prehrávajú so Švédskom veľmi prijateľným rozdielom 1:2. Tešme sa, čo nám tento zatiaľ mimoriadne atraktívny zápas ponúkne v druhej tretine.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:59
    Slováci v úplnom závere prvej tretiny trochu stratili koncentráciu, čo sa po švédskej štandardnej situácii z ľavej strany pokúsil využiť Jonathnan Nilsson, no Rudolfa Turiaka neprekonal.
     
    19:34
    Slováci si v priebehu pol minúty vypracovali dva náznaky príležitosti. Najskôr sa napokon k strele nedostal Michal Kubovič a následne po prihrávke od Matúša Macharu znova príliš dlho váhal Ladislav Gál.
     
    18:41
    Švédi si chceli vziať dvojgólové vedenie okamžite späť, snažil sa o to opäť Kim Nilsson, no tentokrát nebol v úplne ideálnej pozícii pred bránkou Rudolfa Turiaka.
    17:46 Lukáš MRÁZ - 1:2
     
    17:46
    Slovensko dalo gól! Andre Andersson spravil obrovskú chybu, keď prišiel o loptičku na vlastnej polovici, dostal sa k nej LUKÁŠ MRÁZ a nekompromisne prepálil Parsjö-Tegnera! Bez asistencie.
    17:23 Jonathan NILSSON - 0:2
     
    17:23
    Švédsko dalo gól! Nedáš, dostaneš. Martin Kubovič sa rútil úplne sám na švédskeho brankára, pokúsil sa to namieriť medzi nohy, no nepremenil a o pár sekúnd Švédi trestajú zásluhou JONATHANA NILSSONA. Asistencia: Backby.
     
    16:30
    Kim Nilsson pálil z pravého krídla veľmi nepríjemne, Rudolf Turiak vyráža mimo bránky!
     
    15:50
    Sympatický výkon slovenského tímu pokračuje, zatiaľ však nemáme šťastie v predfinálnej fáze. Filip Čonka-Skyba chcel prihrávať na jedno zo svojich krídel, no v poslednej chvíli mu loptička ušla z čepele hokejky.
    14:55
     
    14:55
    Slováci sa dostali do možnosti prečíslenia dokonca 3 na 1, Tomáš Reguly však v poslednej chvíli pri pokuse oprieť sa z prvej do strely stratil stabilitu.
     
    14:02
    Michal Dudovič pálil ľavej strany, no ani v tomto prípade nemusel švédsky gólman zasahovať.
     
    13:25
    Opäť pokus Ladislava Gála. Tentokrát už loptička prešla až na bránku, no letela snáď 20 centimetrov mimo.
     
    13:01
    Ladislav Gál pál z ľavého krídla, Rasmus Sundstedt loptička dokázal zblokovať mimo ihriska. Slováci budú zahrávať z ofenzívneho rohu.
     
    12:32
    Prvú strelu v teto početnej výhode zo slovenských hokejok vyslal z veľkej vzdialenosti Michal Dudovič, no jeho pokus bol zblkovaný. Slováci ale zostávajú pri loptičke.
     
    12:07
    Johan Samuelsson teraz až príliš tvrdo napádal kobmiáciu slovenského tímu, až sa previnil nedovoleným zákrokom, a tak si Slováci zahrajú presilovú hru.
     
    11:28
    Na polovici súpera sa snažila kombinovať dvojica Tomáš Reguly-Lukáš Mráz, no o loptičku prišli a odchádzajú striedať.
     
    10:31
    Tak to je obrovská škoda! Matúš Machara krásnou krížnou prihrávkou našiel na hranici bránkoviska Ladislava Gála. Ten nespravil nič zle, vypálil smerom na švédsku bránku poriadny projektil, no Mans Parsjö-Tegner predviedol fantastický zákrok!
     
    9:51
    Slováci získali štandardnú situáciu za vlastnou bránkou, loptička sa dostala až na opačnú stranu ihriska, Martin Kubovič však pálil z prvej z ostrého uhla veľmi nepresne.
     
    9:19
    Znova Rudolf Turiak musel zasahovať, keď tentokrát vyrážal mimo ihriska delovku Ludwiga Perssona z pomerne úctyhodnej vzdialenosti.
     
    8:41
    Na Rudolfa Turiaka sa valí jeden útok za druhým. Slovenský gólman však predvádza zatiaľ mimoriadne spoľahlivý výkon.
     
    7:40
    Filip Čonka-Skyba chcel napraviť svoju chybu spred pár sekúnd, keď skvelou strelou strelou na vzdialenejšiu žrď vyskúšal pozornosť Mansa Parsjö-Tegnera.
     
    7:20
    Filip Čonka-Skyba zbytočne váhal s rozohrávkou na vlastnej polovici, až o ňu prišiel a Rudolf Turiak musel riešiť ďalšiu strelu zo švédskych hokejok.
     
    6:17
    Rudolf Turiak chytá dnes zatiaľ svoj najväčší zápas kariéry a vstúpil doň veľmi sebaistým výkonom. Aj v tomto prípade si dokázal skvelým spôsobom pokryť svoju ľavú žrdku a následne ušetril slovenskému tímu niekoľko sekúnd, keď loptičku vyhodil až na polovicu Švédov.
     
    5:35
    Rudolf Turiak fantasticky vychytal Rasmusa Enströma a vznikol z toho protiúto pre Erika Moravčíka. Center slovenskej druhej formácie sa však v rozhodujúcej chvíli pošmykol a proti trojici súperov tak ani nedostal šancu na zakončenie.
     
    4:53
    Aby toho nebolo málo, pri návrate do obrany Macharov kolega z defenzívnej dvojice musel faulovať jedného zo Švédov a Slovákov tak čakajú mimoriadne náročné dve minúty v oslabení.
     
    4:46
    Matúš Machara dostal možnosť na protiútok, pri prečíslení 3 na 2 však zaváhal, nevystrelil, ani neprihral na niektorého zo spoluhráčov, a tak o loptičku prišiel.
     
    4:02
    Rudolf Turiak si pripisuje ďalší vynikajúci zákrok, keď dnes už po druhýkrát naňho z nádejnej pozície nevyzrel Emil Johansson!
    3:39 Jonathan NILSSON - 0:1
     
    3:39
    Švédsko dalo gól! Po pomerne vlažnom úvode zo strany Švédov sa favorit stretnutia dostáva do vedenia. JONATHAN NILSSON zostal voľný na osi ihriska, obtočil sa okolo Mareka Košča a trafil to nechytateľne. Asistencia: Kasper Hedlund.
     
    2:50
    Úvodný zákrok si pripisuje aj Rudolf Turiak, ktorý svojou reflexívnou ľavačku zasiahol proti delovke Emila Johanssona.
     
    2:34
    Skvelá práca Filpa Čonku-Skybu, ktorý odzbrojením Andreho Anderssona založil slovenskú akciu, Ronald Gašparík sa ešte snažil prihrávať na Michala Dudoviča, no loptička neprešla.
     
    1:25
    Sympatický pokus Slovákov o prvú útočnú akciu, pred švédskym bránkoviskom sa chcel k loptičke dostať Lukáš Mráz, avšak rozhodcovia hru prerušili. Pravdepodobne tam prišlo k nedovolenému zákroku jedného zo slovenských hráčov.
     
    0:55
    Slovenskí florbalisti sa veľmi umne nikam nehrnú a už v priebehu prvej minúty sa snažia zakladať svoju akciu až spoza Rudolfa Turiaka.
     
    0:10
    Okamžite po vhzadzovaní sa Švédi nasťahovali na našu polovicu ihriska, Marek Koščo však súboj pri mantineli zvládol a po prerušení hry bude môcť rozohrávať z pravej strany.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.

     
    Mužstvá práve prišli na hraciu plochu. Vypočujeme si hymny oboch krajín, predstavíme si otváracie formácie a veľký florbalový sviatok v nitrianskej športovej hale Klokočina sa môže začať!
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Turiak (Mazák) – Šefčík, Koščo, Čonka-Skyba, Dudovič, Gašparík – Bachan, Machara, Moravčík, Kubovič, Gál – Miške, Laštík, Ujhelyi, Reguly, Mráz – Joščák, Grlický, Nehila

    Švédsko: Parsjö-Tegner (J. Hedlund) – Nilsberth, Gustafsson, Samuelsson, Sjögren, K. Nilsson – K. Hedlund, Dagman, Backby, Enström, J. Nilsson – Sundsstedt, Johansson, Persson, Andersson, Hallen – Jonsson, Fritzell, Palmqvist

    Rozhodca: Janne Sjögren, Thomas Ellis (obaja Fínsko).
    Palubovka, na ktorej sa kvalifikácia v Nitre hrá

    Uz dnes zaciname! # wfcq2018 # floorball #szfb

    Príspevok, ktorý zdieľa Slovenský zväz florbalu (@slovenskyzvazflorbalu),

     
    Vážení fanúšikovia!

    Slovenská florbalová reprezentácia zvládla včera najdôležitejší zápas kvalifikačnej skupiny na v Nitre, keď zdolala Nemecko a zabezpečila si tak postup na decembrové majstrovstvá sveta do Česka. Dnes svoje účinkovanie na kvalifikačnom turnaji uzavrú Slováci duelom „za odmenu“ proti Švédsku. Stretnutie sa začína o 19:00.

    SLOVENSKO

    Slovenskí florbalisti odštartovali kvalifikačnú skupinu o postup na svetový šampionát síce tak trochu rozpačitým výkonom, no napokon vďaka zvládnutej tretej tretine zdolali Slovinskom pomerom 7:2. V druhom stretnutí proti florbalistom z Francúzska to tak isto nebolo zo strany zverencov Petra Koutného tak dominantný výkon, ako by sa očakávalo. Najmä vďaka skvelo zvládnutej druhej tretine sa však Slováci dočkali víťazstva 10:1. Po dni voľna včera nastúpili slovenskí florbalisti na zápas „o všetko“, keď práve víťaz ich súboja s Nemeckom by si zabezpečil druhé postupové miesto z nitrianskej kvalifikačnej skupiny za nedostižným Švédskom. Podľa očakávania to boli poriadne nervy. Slováci dvakrát vyhrávali, Nemcom sa však v oboch prípadoch podarilo vyrovnať. Jedným z hrdinov zápasu bol slovenský brankár Rastislav Mazák, ktorý zlikvidoval dva samostatné nájazdy a pridal aj niekoľko ďalších dôležitých zákrokov. O víťazstve Slovenska napokon, symbolicky zo samostatného nájazdu rozhodol precízne prevedenou kľučkou proti nemeckému brankárovi Michal Dudovič. Slovenskí florbalisti si tak môžu dnešný zápas proti obrovskému favoritovi zo Švédska vychutnať bez akéhokoľvek stresu.

    Nominácia Slovenska: MAZÁK Rastislav (FbC Panters Praha, CZE), TURIAK Rudolf (FK Orel Telnice, CZE) – brankári, KOŠČO Marek (AC Sparta Praha, CZE), ŠEFČÍK Ľuboš (FbŠ Bohemians Praha, CZE), LAŠTÍK Lukáš (TJ A-FbO Nižná), MACHARA Matúš (FBK AS Trenčín), MORAVČÍK Erik (FBC Ostrava, CZE), MIŠKE Michal (FBC Ostrava, CZE), BACHAN Patrik (TJ A-FbO Nižná), UJHELYI Lukáš (AC Sparta Praha, CZE), GRLICKÝ Martin (Bulldogs Brno, CZE), ČONKA-SKYBA Filip (FBC Ostrava, CZE), DUDOVIČ Michal (SV Wiler-Ersigen, SUI), JOŠČÁK Martin (FBC Mikuláš Prešov), NEHILA Peter (Tatran Střešovice, CZE), REGULY Tomáš (TJ A-FbO Nižná), GÁL Ladislav (1. SC Vítkovice, CZE), KUBOVIČ Martin (Tsunami Záhorská Bystrica), GAŠPARÍK Ronald (Tatran Střešovice, CZE), MRÁZ Lukáš (Bulldogs Brno, CZE)

    ŠVÉDSKO

    Švédsko je absolútnym vládcom svetového florbalu. Na doterajších 11 majstrovstvách sveta sa vždy prebojovalo až do finále, pričom v ňom neuspelo len trikrát. Aj do Nitry prišli severania v úlohe topfavorita kvalifikačnej skupiny, čo aj potvrdili. Hneď v úvodnom zápase až neuveriteľným spôsobom demonštrovali svoju silu, keď doslova znechutili Francúzom florbal a zahnabili ich debaklom ako z iného sveta v podobe 1:43. A to si ešte francúzski brankári pripísali ďalších 57 úspešných zákrokov. Tre Kronor tak len v tomto stretnutí vystrelili na bránku súpera 100-krát. Nasledoval súboj s Nemeckom, v ktorom bola rozhodujúca hneď prvá tretina, ktorú zverenci trénera Mikaela Hilla vyhrali presvedčivo 7:0 a napokon dokráčali k ďalšiemu suverénnemu triumfu 17:0. No a včera to bola v zápase proti Slovinsku opäť jednostranná záležitosť, keď švédski florbalisti zničili aj tretieho súpera výsledkom 23:1. O neuveriteľnej kvalite švédskeho tímu svedčí aj ich celkové skóre, ktoré je až ohromujúce – 83:2.

    Nominácia Švédska: Jon Hedlund, Mans Parsjo-Tegner, Joel Dagman, Tobias Gustafsson, Kasper Hedlund, Emil Johansson, Rasmus Sundstedt, Robin Nilsberth, Markus Jonsson, Johan Samuelsson, Casper Backby, Kim Nilsson, Gustav Fritzell, Rasmus Enstrom, Albin Sjogren, Andre Andersson, Alexander Hallen, Ludwig Persson, Jonathan Nilsson, Sebastian Palmqvist

    So Švédskom odohrala slovenská reprezentácia doposiaľ dve vzájomné stretnutia, no a obe sa skončili veľkým debaklom. Najskôr sme na majstrovstvách sveta v roku 2012 podľahli tomuto gigantovi pomerom 1:18, no a v kvalifikácii na MS 2016 sme síce opäť jeden gól strelili, no inkasovali sme ešte o dva viac a napokon sme prehrali 1:20. Vtedy Slovensku nevyšiel najmä úvod stretnutia, keď už úvodnú tretinu prehralo 0:10. Práve cez zvládnutý vstup do zápasu vedie cesta k potrápeniu takého obrovského favorita, akým sú Švédi. Ak Slováci pristúpia k tomuto zápasu zodpovedne najmä v defenzíve, môžu pomýšľať na prijateľnejšie výsledky ako v predchádzajúcich dvoch meraniach síl so Švédskom.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Jakub Kocourek

    Branky a nahrávky: 18. Mráz, 31. Mráz, 40. Nehila (Kubovič), 50. Gašparík (Gál) – 4. Nilsson (Hedlund), 18. Nilsson (Backby), 24. Nilsberth (Sjögren), 24. Nilsson (Backby), 27. Nilsberth (Nilsson), 27. Enström, 31. Nilsberth (Sjögren), 34. Gustafsson (Samuelsson), 38. Samuelsson (Sjögren), 56. Gustafsson (Nilsson), 59. Backby (Johansson)


    Slovensko: Turiak (Mazák) – Šefčík, Koščo, Čonka-Skyba, Dudovič, Gašparík – Bachan, Machara, Moravčík, Kubovič, Gál – Miške, Laštík, Ujhelyi, Reguly, Mráz – Joščák, Grlický, Nehila
    Švédsko: Parsjö-Tegner (J. Hedlund) – Nilsberth, Gustafsson, Samuelsson, Sjögren, K. Nilsson – K. Hedlund, Dagman, Backby, Enström, J. Nilsson – Sundsstedt, Johansson, Persson, Andersson, Hallen – Jonsson, Fritzell, Palmqvist

    Rozhodčí: Janne Sjögren, Thomas Ellis (obaja Fínsko)
    bahis siteleri