Toronto – NY Islanders 4:3 (1:0 po s.n.) | Philadelphia – Columbus 2:1 (kon.) | New Jersey – Minnesota 2:4 (kon.)
Montreal – NY Rangers 3:1 (kon.) | Ottawa – Tampa 3:4 (kon.) | Detroit – Buffalo 2:3 (po pr.)
Florida – Washington 3:2 (kon.) | Nashville – San Jose 7:1 (kon.) | Arizona – Calgary 2:5 (kon.)
Edmonton – Colorado 3:2 (po pr.) | Los Angeles – Dallas 0:2 (kon.)
po prodl.
Edmonton Oilers
3:2 (0:0, 2:1, 0:1 - 1:0)
Colorado Avalanche
Pátek 23.02.2018, 03:10 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:19 Connor MCDAVID - 3:2
     
    62:19
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak to byla velká paráda! Leon Draisaitl podruhé v utkání předvedl, jak to umí s pukem, když naprosto znemožnil všechny tři hráče Colorada. Němec si to pak namířil k bráně, ale místo zakončení svou akci vyšperkoval přihrávkou na volného CONNORA MCDAVIDA. Ten už měl jednoduchou pozici a vypálil pod břevno Varlamovovy brány. Asistence: Leon Draisaitl, Oscar Klefbom.
    40:50 Colin WILSON - 2:2
     
    40:50
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Tak to je výborný vstup do třetí části ze strany Colorada. Tyson Jost zakončoval z pravého křídla, ale od brusle domácího obránce se kotouč odrazil na hokejku COLINA WILSONA. Američan se nacházel před bránou a zblízka kotouč usměrnil za záda bezmocného Talbota. Asistence: Tyson Jost, Alexander Kerfoot.
    39:41 Samuel GIRARD - 2:1
     
    39:41
    Colorado právě vstřelilo branku!
    V samotném závěru třetiny přichází snížení. Laviny se po předchozím nepřesném zakončení Comeaua dokázaly udržet v útočném pásmu a Söderberg od zadního mantinelu oslovil SAMUELA GIRARDA. Hostující obránce už pak nevymýšlel žádné složitosti, načež tvrdou střelou propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Carl Söderberg.
    34:33 Zack KASSIAN - 2:0
     
    34:33
    Edmonton právě vstřelil branku!
    A nyní už je to 2:0! Laxní Zadorov za bránou přišel o kotouč, který pak Letestu předložil volnému ZACKU KASSIANOVI. Domácí forvard si sjel těsně před bránu a přesouvajícího se Varlamova v pohodě překonal zakončením z prvního doteku. Asistence: Mark Letestu.
     
    32:58
    Colorado zapomnělo na zadní vrátka. Slepyšev skvěle zablokoval Barrieho střelu a okamžitě se vydal vpřed. Zakončení po forhendové kličce si ale pohlídal Varlamov.
     
    30:40
    Oscar Klefbom se na modré čáře odhodlal ke svižné střele, která prošla až k bráně. Jenže kotouč se zastavil na tyči!
     
    30:23
    Přesilovou hru si pro změnu zahraje Edmonton. J.T. Compher (COL) totiž podrazil Russella.
     
    30:16
    Na druhé straně jsme byli svědky přečíslení čtyř proti dvěma. Kotouč nakonec propadl za Talbotova záda, ale Nieto v pádu dorážel pouze do tyče zcela odkryté brány!
     
    28:18
    Dvouminutová trest za sekání si však odsedí Adam Larsson (EDM).
     
    28:18
    Colin Wilson se dostal ke kotouči v rohu útočného pásma a nabídnutého prostoru pak využil k vybruslení před Talbota. Ten ale skvěle zasáhl!
     
    26:11
    Obrovská šance! McDavid dostal přihrávku mezi obránce Colorada a mohl tak postupovat sám na Semjona Varlamova. Zakončení mezi betony však gólman hostujícího celku dokázal vytěsnit kousek vedle brány a následná dorážka skončila na boční síti.
    22:45 Leon DRAISAITL - 1:0
     
    22:45
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Je tady úvodní branka zápasu. Naprosto parádně to udělal LEON DRAISAITL, který se u mantinelu vydal na okružní jízdu útočným pásmem. Kousek od levého kruhu si posléze krásně poradil se dvěma protihráči, zamířil blíže k bráně a Varlamova pak překonal bekhendem z mezikruží. Asistence: Matt Benning, Connor McDavid.
     
    14:56
    Je tady první vyloučení zápasu. Při bránění Letesta se hákováním provinil Tyson Jost (COL).
     
    12:18
    Ještě jednou Puljujärvi! Finský mladík se před bránou natáhl, aby získal kotouč, ale poté zblízka přestřelil odkrytou část brány. Varlamov by přitom nemohl zasáhnout.
     
    05:42
    Výborně to nyní udělal McDavid, který se uvolnil rychlým manévrem a zblízka zakončoval na vzdálenější tyč. Bez úspěchu.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 23. Draisaitl (Benning, McDavid), 35. Kassian (Letestu), 63. McDavid (Draisaitl, Klefbom) – 40. Girard (Söderberg), 41. C. Wilson (Jost, Kerfoot)


    Edmonton Oilers: Talbot (Montoya) – Nurse, A. Larsson, Klefbom, Russell, Davidson, Benning, Auvitu – Lucic (A), McDavid (C), Draisaitl – Cammalleri, R. Strome, Slepyšev – Puljujärvi, Letestu, Kassian – Khaira, Pakarinen.
    Colorado Avalanche: Varlamov (Hammond) – Zadorov, Barrie, Girard, Nemeth, Warsofsky, Siemens – Landeskog (C), MacKinnon (A), Rantanen – Nieto, Söderberg, Comeau (A) – G. Bourque, Kerfoot, Compher – C. Wilson, Jost, Jakupov.

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Walsh – Barton, Gibbons

    Diváci: 18 347
    bahis siteleri