Nitra – Trenčín 4:1 (kon.) | Žilina – Košice 3:6 (kon.) | Banská Bystrica – Nové Zámky 6:2 (kon.)
Poprad – Zvolen 3:5 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Detva 1:2 (po pr.)
konec
MsHK Žilina
3:6 (1:3, 1:2, 1:1)
HC Košice
sk Neděle 25.02.2018, 17:00Tipos Extraliga (SR) • 50. kolo
Partner:
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie medzi MsHK Žilina a HC Košice, po výsledku 3:6 sa z výhry a troch bodov tešia hostia.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:21:45)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:49
    Ešte strieľal Pulli, ktorý trafil Mikoláša do masky. Už sa nič neudeje.
     
    58:48
    Dudáš posúval Kesselovi, ten to skúšal strieľanou prihrávkou. Nenašiel ale ani jedného zo svojich spoluhráčov, puk tak len zadunel na zadnom mantineli. Následné prerušenie hry využijú oba celky na striedanie.
     
    57:58
    Boltun si pred bránkou pýtal puk, tá prihrávka bola napokon len veľmi slabá. Napriek tomu to Košičanov mrzieť nemusí, hrá sa totiž pred bránkou Maroša Mikoláša.
     
    57:03
    Prebiehajú posledné tri minúty tretej tretiny, Dudáš je už na ľade.
     
    56:27
    Vyhodil Pulli. Táto presilová hra žilinským Vlkom absolútne nevychádza, nesledovali sme ani jedno lepšie zakončenie. Zápas sa prakticky už len dohráva.
     
    55:39
    Ďalšia stráta pásma. Po dobrej práci Davida Pacana sa teraz domáci vyhnali z útočnej tretiny sami.
     
    55:20
    Košičania vyhrali v úvode svojho oslabenia buly a puk poslali cez všetky čiary až k Mikolášovi. Tam nazbierali niekoľko cenných sekúnd, už sa ale Žilina chystá pred Lundströma.
     
    54:48
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Dudáš – 2 min., sekanie).
     
    54:40
    Húževka bol nútený puk odstreliť do obranného pásma svojho celku, Žilinčania takto strácajú cenné sekundy, ktoré by mohli tráviť pred Lundströmom. Aj z tohto dôvodu sa tak zdá, že dnes Vlci nebudú bodovať.
     
    53:44
    Košičania potrebovali striedať, Pulli si preto obhodil obrancov Žiliny a získal v ich pásme cenné sekundy. Čerstvé sily ale potrebujú poslať na ľad aj domáci.
     
    52:53
    Košičania kombinujú v pásme svojho súpera, je to ale bez strely.
     
    50:55
    Žilina dala gól!
    Z nahodenia od modrej čiary je napokon tretí žilinský gól. Lundström toho teraz veľa nevidel, Košičania sa preto na svojho gólmana hnevať nemôžu. Do listiny strelcov sa zapísal po druhýkrát LUKÁŠ KOZÁK. Asistencie: Andrej Hatala, Peter Húževka.
     
    49:30
    Na opačnej strane klziska sa snažil zakončovať Stupka, ktorý by s výsledkom nepochybne ešte rád niečo urobil. Jeho strela bola ale zblokovaná na zadný mantinel, Joakim Lundström preto zakročiť nemusel.
     
    48:16
    Žilina vytečovala puk z košickej modrej čiary do stredného pásma, tam sa k nemu ako prvý dostane Dudáš. Košičania potrebujú striedať, preto tak učinia počas hry.
     
    47:06
    Zdá sa, že výsledok sa už v Žiline výraznejším spôsobom meniť nebude.
     
    45:47
    Košice dali gól!
    A už je to 6:2 pre Košice, navyše to spravil MICHEL MIKLÍK parádne. Miklík si postupne položil Andersonsa aj Mikoláša, ktorého si vytiahol vysoko z bránky a následne bekhendom poslal puk do odkrytej bránky. Asistencia: Blake Kessel.
     
    45:30
    Pomerne často sa ale hrá pred košickou bránkou, gólman hostí pritom hru takticky prerušuje. Oba celky rotujú svoje formácie na ľadovej ploche a takticky sa tak snažia rozložiť sily všetkých hokejistov.
     
    44:30
    Navyše Žilina nevyužila ani druhú z ponúknutých presilových hier. Zdá sa tak, že domáci celok už toho s výsledkom veľa nenarobí, Košičania si totiž budú chcieť výsledok postrážiť.
     
    43:50
    Košičania medzičasom so štyrmi korčuliarmi.
     
    43:20
    Zakončoval teraz Pospíšil, avšak ani tento jeho puk v sieti neskončil. Švédsky gólman Joakim Lundström nebol vôbec v jednoduchej pozícii, ale Košice podržal.
     
    42:47
    Holovič buly prehral, Košičania sa okamžite oslobodili. Žilina má k dispozícii skrátenú presilovú hru o dvoch mužov.
     
    42:26
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Klíma – 2 min., zovretie puku).
     
    42:20
    Žilina sa usadila v pásme, chýbala tomu ale presnejšia streľba. K zakončeniu sa totiž odhodlal Pospíšil, avšak nepálil presne.
     
    41:25
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Šedivý – 2 min., podrazenie).
     
    40:41
    V bránke Žiliny prišlo pred začiatkom poslednej časti riadnej hracej doby k zmene. Tomáša Tomeka nahradil medzi tromi žrďami Maroš Mikoláš.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Skončila sa druhá dvadsaťminútovka, v ktorej sme videli tri presné zásahy. Za domácich sa do listiny strelcov zapísal Andersons, v drese hostí skórovali Pacan a Kafka. Košice po 40 minútach hry vedú 5:2.

    Tretia tretina sa začne približne o 18:50.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:52
    Košice dali gól!
    Tak napokon je tu predsa len ešte jeden košický gól. Hostia niekoľkokrát vypálili na Tomeka, ktorý puk len vyrážal pred seba. Tento fakt využil PETR KAFKA, ktorý upravil na 5:2 z pohľadu Košíc. Asistencie: Michel Miklík, Patrik Koch.
     
    39:37
    Zdá sa, že pred prestávkou sa už nič podstatné neudeje.
     
    38:48
    Dudášov pokus o kolmicu do stredného pásma, Žilinčania jeho puk zachytili. Oba celky budú striedať počas hry, medzičasom nám začali plynúť posledné dve minúty druhej tretiny.
     
    37:26
    Strieľal aj Pulli, ktorému sa za kruhmi otvoril priestor. Mal pred sebou ale skackajúci puk, navyše sa musel pozerať priamo pod svoje korčule. Fínsky bek tak trafil len mantinel, napriek tomu odrazený puk Tomek ukryl vo svojej lapačke.
     
    36:57
    Zakončoval Konečný, avšak nepresne. Hra je prerušená, oba celky tento fakt využijú na prestriedanie svojich korčuliarov.
     
    35:42
    Žilina dala gól!
    Žilina sa teší z druhého gólu. Nenápadné nahodenie od modrej čiary bezprostredne po víťaznom buly a JANIS ANDERSONS sa teší z gólu. Žilinčania sa tak vrátili do zápasu. Asistencia: Radim Hruška.
     
    35:16
    Na ľadovej ploche zahral svojím telom veľmi pekne Čížek, ktorý zastavil Švihálka. Následne sa ešte k puku dostal Mazanec, avšak vpredu už nič nevymyslel.
     
    34:30
    Veľká šanca Košíc. Dobre zakončoval Jenčík, jeho ranu so šťastím Kozák nadvihol nad bránku. Následne ešte chcel zakončovať Pacan, avšak dezorientovaný Tomek hru prerušil.
     
    33:54
    Miklík hľadal zadovkou Boltuna, avšak neúspešne. Košičania sú v ostatných minútach aktívnejší, Žilinčanom chýba v týchto minútach väčší pokoj na hokejkách.
     
    32:30
    Jurík pohrozil Lundströmovi, košický gólman ale puk spoľahlivo zrazil do rohu ľadovej plochy. Hosťujúci hokejisti tak poľahky vyhodia aspoň do stredného pásma.
     
    31:17
    Košice dali gól!
    Pred Lundströmom teraz rozdal niekoľko dobrých prihrávok Andersons, Žiline to ale nestačilo. Naopak, Košičania sa presunuli pred Tomeka, kde sa prezentoval DAVID PACAN svojím druhým gólom v zápase. Kanadský center zakončoval do odkrytej bránky. Asistencie: Petr Kafka, Michel Miklík.
     
    30:15
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Pospíšil – 10 min. osobný trest, nešportové správanie).
     
    29:56
    Zakončoval Tvrdoň, jeho pokus ale výborne zastavil Šedivý. Vzrušenie na žilinskom zimnom štadióne, napokon ale zbytočné, gól nepadol.
     
    29:20
    Klíma vyhral buly, puk ale poslal len do obranného pásma Košíc. Oba celky budú mať možnosť prestriedať počas hry, Košičania budú rozohrávať od Lundströma.
     
    28:49
    Pulli sa zbavil Hatalu, v útočnej tretine mu pomáhal aj Hričina. Obaja hráči sú už poriadne unavení, napriek tomu sa snažia puk udržať pred Tomášom Tomekom.
     
    28:21
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    28:16
    Kessel sa snažil nájsť v útočnom pásme Suju, to sa mu ale nepodarilo. K puku sa preto dostal Rogoň, korý chcel hru preniesť na opačnú stranu klziska, avšak rovnako neúspešne.
     
    27:33
    Medzičasom pokračujeme s piatimi korčuliarmi na oboch stranách.
     
    27:06
    Húževka sa ocitol v dobrej šanci, avšak jeho zakočnenie skončilo len na betóne pozorného Lundströma. Následne bol žilinský útočník v bránkovisku, čo nie je v súlade s pravidlami. Hra je vykázaná do stredného pásma.
     
    26:59
    Pomerne dlho sa hrá pred Tomekom, to Vlkom absolútne nevyhovuje.
     
    26:07
    Hruška chcel puk posunúť medzi kruhy, tam ale stáli len košickí hokejisti. Žilina tak bude musieť začínať od bránky Tomáša Tomeka.
     
    25:28
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Pulli – 2 min., podrazenie).
     
    24:20
    Košičania sa v oslabení ubránili, dopredu tak mohol ísť Miklík. Ten sa ešte snažil spiza bránky puk prehodiť pred bránkovisko, avšak neúspešne. Našťastie pre domácich hokejistov.
     
    23:16
    ŽIlinčania sa usadili v pásme súpera, dobre teraz zakončoval Húževka. Puk ale napokon zarotoval priamo do masky Lundströma, a tak hlavný arbiter hru radšej prerušil.
     
    22:55
    Košičania sa teraz oslobodili, puk letí cez všetky čiary.
     
    22:04
    Veľká šanca Žiliny. Lundströmovi prvý puk vypadol, čo sa snažili využiť Pospíšil i Kozák. Ani jeden z nich ale strelou po ľade neuspel. Čížek následne ešte rukami ochraňoval svojho gólmana.
     
    21:50
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Hričina – 2 min., podrazenie).
     
    21:30
    Košičania hrajú medzičasom s piatimi korčuliarmi na ľadovej ploche.
     
    20:45
    A veru gól padnúť mohol. Na hokejke ho mal Pospíšil, ktorý sa ocitol vo veľkej šanci, avšak Joakim Lundström podržal košický celok aj v tomto momente.
     
    20:41
    Druhá tretina sa začala. Žilina ešte v jej úvodnej časti dohráva pri vylúčení Dudáša presilovú hru, a tak budeme zvedaví, či domáci Vlci skórujú kontaktný gól.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Skončila sa úvodná tretina zápasu medzi Žilinou a Košicami. Domácich poslal do vedenia vo štvrej minúte Kozák, následne ale prišli góly Jenčíka, Pacana a Suju. Košice tak po 20 minútach hry vedú 3:1.

    Druhá tretina sa začne približne o 17:56.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:28
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Dudáš – 2 min., napadnutie).
     
    19:03
    Oba celky sa teraz rozhodli striedať počas hry, medzičasom nám začala posledná minúta prvej tretiny.
     
    18:49
    Pacan puk nahodil do pásma, kde ho dokorčuľoval Tomek. Ten nechcel riskovať, a tak prihrávku po mantineli len predĺžil. Hruška následne skúsene preniesol hru do stredného pásma.
     
    17:06
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    16:40
    Košice dali gól!
    Košice skórujú po tretíkrát, takto si Žilina záver prvej tretiny rozhodne nepredstavovala. Celej situácii predchádzala obetavá hra Šedivého na modrej čiare – a práve rotujúci puk Šedivého zrazil JAKUB SUJA za za Tomeka. Asistencie: Eduard Šedivý, Gabriel Spilar
     
    15:44
    Košice dali gól!
    Je z toho rýchly presilovkový gól Košíc. Miklík posunul puk za bránku, kde si ho prebral Dudáš. Ten zasa našiel pred bránkoviskom Pacana, a tak Kanaďan DAVID PACAN poslal Oceliarov do vedenia.
     
    15:23
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Mazanec – 2 min., hákovanie).
     
    15:16
    Šoltés sa teraz chcel pohrať s obranou Žiliny. Defenzívne piliere domáceho celku sa ale oklamať nenechali a k puku sa bez väčších problémov dostali.
     
    14:01
    Opäť to domáci skúšali popri mantineli. V tomto prípade ale nemali dostatok priestoru, a tak sa zdržali pri modrej čiare. Napokon z toho bolo postavenie mimo hry.
     
    13:16
    Na opačnej strane zasa individuálny prienik Romana. Aj v tomto prípade sa to však končí bez strely, o čo sa postaral defenzívnou činnosťou Pulli.
     
    12:53
    Dudášov puk dokorčuľoval v pásme Kafka. Ten sa snažil okamžite prihrávať pred bránkovisko, avšak v tomto priestore stáli len domáci Žilinčania.
     
    11:47
    Hričina sa teraz od mantineli pretlačil pred bránkovisko, kde sa ešte dobre natočil a skúsil vystreliť švihom. Tomek mal ale betóny dobre na ľade, a tak puk pomedzi ne nepustil.
     
    10:51
    Oba celky hrajú v plnom počte.
     
    09:50
    Žilinskí Vlci následne puk vyhodili cez všetky čiary a odišli striedať. Košice musia útočnú akciu založiť až od bránky Joakima Lundströma.
     
    09:29
    Čížek sa medzičasom vrátil na ľadovú plochu, začala sa tak skrátená presilová hra Košíc. Hostia sa ale v jej úvode dostali do postavenia mimo hry.
     
    08:43
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Pospíšil – 2 min., podrazenie).
     
    08:38
    Koch vyhadzuje, Žiline sa v druhej presilovke absolútne nedarí.
     
    07:32
    Košice dali gól!
    Hostia vo vlastnom oslabení vyrovnávajú. Žilina teraz striedala veľmi zle, čo využil RICHARD JENČÍK na samostatný únik. Strela švihom a Tomek je prekonaný. Asistencia: Blake Kessel, Michel Miklík.
     
    07:18
    Tvrdoň sa snažil dostať medzi kruhy, Oceliari ale tento fakt využili a súperovho útočníka odzbrojili. Šedivý následne puk poslal cez všetky čiary až k bránke Tomáša Tomeka.
     
    06:56
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Čížek – 2 min., sekanie).
     
    05:59
    Obrovská šanca Košíc ostáva nevyužitá. Dudáš skúsil nahodiť od modrej, puk sa ale ešte vrátil do hry. Dobre sa zorientoval Jenčík, ktorý mohol prekonať Tomeka, avšak tomu výborne pomohol jeden z brániacich Žilinčanov.
     
    05:00
    Domáci sa ale dopustili zakázaného uvoľnenia, a tak sa bude vhadzovať pred Tomášom Tomekom.
     
    04:30
    Šedivý si teraz puk prehodil na bekhend a následne ho chcel prenechať Miklíkovi. Rýchlonohý korčuliar ale len prekorčuľoval okolo, a tak sa smerom dopredu poberie Žilina.
     
    03:24
    Žilina dala gól!
    Napriek tomu sa ale Vlci z prvého gólu predsa len tešia. Domáci celok sa po košickom vyhodení vrátil do pásma, kde sa k odrazenému puku dostal LUKÁŠ KOZÁK. Asistencie: Radim Hruška, Marek Tvrdoň.
     
    02:53
    Hosťujúci hokejisti zatiaľ zvládajú oslabenie výborne a zásluhou Čížeka puk dvakrát poslali k bránke Tomáša Tomeka.
     
    01:54
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Ovčačík – 2 min., podrazenie).
     
    01:50
    Košice sa dostali do prvej veľkej šance. Šoltés teraz prebral ideálny puk a dostal sa do samostatného úniku, avšak ten na gól nepremenil. Tomáš Tomek si v úvode držíčisté konto.
     
    00:40
    Košičania v úvode stretnutia aktívnejší. Strieľali Pacan i Suja, ani jeden z nich ale dobre postaveného Tomeka neprekonal.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vážení priaznivci slovenského hokeja, srdečne vás vítam pri pokračovaní najvyššej hokejovej súťaže našej krajiny – Tipsport ligy. Pod Dubňom si dnes sily zmerajú MsHK Žilina a HC Košice.

    MsHK Žilina prežíva zaujímavú sezónu, v ktorej sa pohybuje pradovšetkým v druhej polovici tabuľky. Inak tomu nie je ani teraz, keď patrí Vlkom zo severu Slovenska priebežné siedme miesto. Zdá sa pritom, že smerom nahor sa už Žilina nepoberie. Strata 19 bodov na Poprad totiž znamená, že Vlci by v zostávajúcich 7 zápasoch mohli stratiť nanajvýš tri body. Naopak, Poprad by najviac tri body mohol získať. Zaujímavejšie je to však z pohľadu nižšie umiestnených celkov – Nové Zámky na ôsmom mieste strácajú na Žilinu deväť bodov, deviaty Liptovský Mikuláš bodov 11. Skóre Vlkov činí pomer 121:142.

    Posledné tri zápasy Žiliny:
    HK Poprad – MsHK Žilina 3:2 pp
    MHK 32 Liptovský Mikuláš – MsHK Žilina 3:2
    MsHK Žilina – HC 07 Detva 4:5 pp

    HC Košice rieši v Tipsport lige úplne iné problémy a naďalej bojuje o to, aby mohol do play-off postúpiť z prvého miesta tabuľky. Košičania sú totiž momentálne štvrtí, avšak len s jednobodovou stratou na tretí Zvolen a dvojbodovou stratou na druhú Nitru, respektíve prvú Banskú Bystricu. Oceliari si ale musia dávať pozor aj na piaty Trenčín, s ktorým majú zhodný počet bodov – 94. Skóre Košičanov predstavuje priaznivý pomer 160:118.

    Posledné tri zápasy Košíc:
    HC 07 Detva – HC Košice 1:2
    HKM ZVolen – HC Košice 1:2
    HC Košice – HC Nové Zámky 3:2 sn
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 4. Kozák (Hruška, Tvrdoň), 36. Andersons (Hruška), 51. Kozák (Hatala, Húževka) – 8. Jenčík (Kessel, Miklík), 16. Pacan (Dudáš, Miklík), 17. Suja (Šedivý, Spilar), 32. Pacan (Kafka, Miklík), 40. Kafka (Miklík, Koch), 46. Miklík (Kessel)


    MsHK Žilina: Tomek (41. Mikoláš) – Kozák, Hatala, Roman, Juraško, Mikuš, Andersons, Mazanec, Mendrej – Tvrdoň, Hruška, Pospíšil – Klimenta, Holovič, Konečný – Švihálek, Húževka, Jurík – Stupka, Ondruš, Rogoň
    HC Košice: Lundström (Škorvánek) – Dudáš, Kessel, Šedivý, Čížek, Pulli, Koch, Ovčačík, Vrábeľ – Kafka, Pacan, Miklík – Jenčík, Suja, Spilar – Koyš, Klíma, Šoltés – Petráš, Boltun, Hričina

    Rozhodčí: Müllner, Lokšík – Kollár, Krajčík
    bahis siteleri