Juventus – Atalanta BC 1:0 (kon.) | Lazio – AC Milán 0:0 (4:5 po pen.)
konec
Juventus FC
1:0 (0:0)
Atalanta Bergamo
Středa 28.02.2018, 17:30 • Allianz Stadium (Torino) • Italský pohár • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! V rámci odvetného semifinále Italského poháru se nám proti soubě představí Juventus FC a Atalanta Bergamasca Calcio.
     
    Juventus FC

    Fotbalisté Juventusu dali zapomenout na nepovedený start do letošního ročníku a momentálně se nacházejí v úctyhodné formě. Stará dáma totiž v lize přišla o body pouze v jednom z posledních dvanácti zápasů. Zároveň z těchto dvanácti zápasů dokázal Juventus hned jedenáctkrát udržet čisté konto, což je opravdu nevídaný fakt. Tyto výsledky se pochopitelně promítly také do postavení v tabulce, kde Juventus je v tuto chvíli se čtyřbodovým mankem za vedoucí Neapolí. Stará dáma má ale jeden zápas k dobru.
     
    Atalanta Bergamasca Calcio

    Na druhé straně stojí hodně sympatický hrající Atalanta, jenž patří mezi příjemná překvapení letošního ročníku italské nejvyšší soutěže. Atalanta se zatím okupuje osmou pozici a jasným cílem je dosažení pohárových míst. Bergamo se ale nepotýká s úplně oslnivou formou, neboť z posledních pěti ligových zápasů hned třikrát přišla o bodu. V týdnu se navíc hrálo odvetné utkání vyřazovací fáze Evropské ligy, ve kterém Atalanta nedokázala udržet hubené vedení 1:0 a po konečné remíze se tak díky lepšímu domácímu zápasu radoval z postupu německý Dortmund.
     
    První zápas

    První vzájemné utkání skončilo těsným vítězstvím Juventusu, přičemž se hned po třech minutách hry prosadil Higuaín. Atalanta měla jedinečnou možnost srovnat z pokutového kopu, avšak Gómez poslal míč na stranu, kam se vydal Buffon. Bergamo tak musí v dnešním zápase bezpodmínečně zvítězit, naopak Juventusu stačí i jakákoliv remíza.
     
    Úvodní sestavy:

    Juventus FC: Buffon – Lichtsteiner, Benatia, Chiellini, Asamoah – Matuidi, Pjanič, Marchisio – Costa, Mandžukič, Sandro
    Náhradníci: Szczesny, Pinsoglio – Khedira, Rugani, Höwedes, Sturaro, Dybala, Barzagli

    Atalanta Bergamasca Calcio: Beriša – Mancini, Caldara, Masiello – Hateboer, de Roon, Freuler, Spinazzola – Iličič, Cristante, Gómez
    Náhradníci: Gollini – Gosens, Palomino, Cornelius, Castagne, Rossi, Hass, Barrow, Rizzo, Melegoni.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Těžiště hry se dostalo na pravou stranu, kde si Hateboer nechtěl komplikovat život. Míč raději poslal zpět před napadajícím Sandrem.
     
    4
    Atalanta se stále drží s míčem na kopačkách, přičemž měla už několik slibných náznaků. Pokaždé se jednalo o centry, které byly bez problémů odvráceny.
     
    5
    První střelecký pokus dnešního zápasu měl na svědomí hostující Gómez. Jeho rána z velké vzdálenosti nakonec zaplula nad břevno.
     
    6
    Bergamo pokračovalo ve své aktivitě a výsledkem byl zisk rohového kopu. Tena na přední tyči prodlužoval de Roon, na opačné tyči raději odklidil balón Matuidi.
     
    7
    Logicky se tak konal další rohový kop, avšak tentokráte z levé strany. Iličič kroutil balón směrem do malého vápna, kde se žádný z jeho kolegů nedokázal prosadit.
     
    8
    To je zatím hodně nečekaný úvod utkání. Hosté si jsou od samotného začátku vědomi, že potřebují za každou cenu vstřelit minimálně jednu branku.
     
    9
    Iličič si to namířil do pokutového území, kde si sice poradil s dotírajícím Chiellinim, posléze mu ale uskočil balón až k Buffonovi.
     
    10
    Na opačném pólu hrací plochy se těsně před šestnáctkou skácel k zemi Matuidi, tento pád ale hlavní sudí naprosto ignoroval.
     
    11
    Až nyní je hra přerušena. Po jednom ze soubojů totiž zůstal na trávníku ležet Iličič. Slovinský forvard by ale měl pokračovat ve hře.
     
    12
    Pjanić ztratil balón v hodně nebezpečném prostoru a vpřed pádil hostující Freuler. Jeho zakončení nakonec skončilo na obětavém Benatiovi.
     
    13
    Žlutou kartu dostává Giorgio Chiellini (Juventus FC).
     
    14
    Postupně se kulatý nesmysl dostal téměř ke všem hostujícím hráčům, kteří jsou momentálně na své obranné polovině. Juventus nikterak nenapadá.
     
    15
    Iličič se podíval směrem do vápna, kam si také sbíhal aktivní Gómez. Maličký útočník se po míči vrhl ve skluzu, avšak jeho střela zamířila doprostřed.
    15. Gómez mířil doprostřed.
     
    16
    Masiello se rozhodl přenést hru na pravou stranu na Hateboera, který uspěl v hlavičkovém souboji. Akce po pravém křídle ale hodně rychle skončila.
     
    17
    Nedovolených zákroků přibývá. Tentokráte byl v souboji hodně pozdě Mancini, který navíc místo balónu trefil dolní končetinu Alexe Sandra.
     
    18
    Následnou rozehrávku volného kopu si vzal na starost technik Pjanič. Chorvatský špílmachr směřoval centr k zadní tyči, kde se nakonec Matuidi nedokázal natlačit do zakončení.
     
    19
    Domácí tábor signalizoval ofsajdové postavení soupeře, avšak dle pomezního byl Hateboerův náběh v rámci pravidel. Atalanta je tak v držení míče.
     
    20
    Momentálně se nám hra trochu uklidnila. Ani jedno z mužstev se nedokáže dostat ke souvislejší kombinaci, více ze hry má přeci jenom Atalanta.
     
    21
    Spinazzola udělal prudký manévr na levou nohu, se kterým počítal také velezkušený Lichtsteiner. Švýcarský zadák poslal míč za autovou čáru.
     
    22
    Mandžukič musel počkat na náběh svých kolegů, kteří se věnovali defenzivní činnosti. Následná přízemní nabídka pouze prolétla malým vápnem.
     
    23
    Ani akce domácího mužstva neměla dlouhého trvání. Navíc se ještě pokoušel zachytit balón Costa, nicméně v souboji si pomáhla nedovoleně.
     
    24
    Sandro měl jedinečnou možnost vyvézt balón od vlastního vápna, s míčem si ale pohrával natolik dlouho, že o něj rázem přišel.
     
    25
    První slušná akce Juventusu. Nejdříve to z pravé strany zkoušel Costa, leč neúspěšně. Posléze si domácí dokázali vybojovat rohový kop.
     
    26
    Pjanič chtěl oslovit své kolegy na přední tyči, avšak ve vzdušném prostoru kraloval soupeř. Stará dáma se konečně dostala ke souvislejšímu držení míče.
     
    27
    Hodně ukvapená rozehrávka v podání Asamoaha byla navíc hodně nápadna. Mandžukic se tak k míči nedostal, nýbrž ho zachytil pozorný Mancini.
     
    28
    I do další útočné akce se zapojil levý bek Asamoah, který ani tentokráte nejednal správně. Další zbytečná ztráta, avšak Atalanta také přišla o balón.
     
    29
    Hodně hraniční záležitost v hostující šestnáctce. Mandžukičovi se totiž nepodařilo zachytit balón, ke kterému se tak dostal Caldara. Domácí tábor posléze reklamoval ruku hostujícího zadáka.
     
    30
    Hosté velmi dobře napadají rozehrávku soupeře, který má velké problémy s přechodem na útočnou polovinu. Nyní si ale Juventus vybojoval volný kop.
     
    31
    Gómez měl před sebou vydatnou přesilu a a místo individuálního řešení se obrátil s míčem zpět. Hosté to zkusí poklidnější kombinační akcí.
     
    32
    Masiellovi se podařilo uvolnit naběhnuvšího Spinazzolu, který ale nepropasíroval svůj centr na místo určení. Akce tak končí.
     
    33
    Důležitý zákrok v podání Beriši! Zdálo se, že se Mandžukič nedostane do zakončení, avšak opak byl pravdou. Chorvatský forvard vydoloval balón a poté trefil pouze brankáře.
     
    34
    Konečně to vypadá, že i domácí začali hrát. V úvodu se totiž zdálo, že Juventus si bude chtít jednobrankový náskok z prvního zápasu uhlídat.
     
    35
    Žlutou kartu dostává Alejandro Gómez (Atalanta Bergamasca Calcio).
     
    36
    Freuler chtěl narazit volnému Spinazzolovi, avšak míč směřoval hodně špatným směrem. Benatia tak zachytil nepovednou akci Atalanty.
     
    37
    Na druhé straně se Lichtsteinerovi ještě podařilo zachytit balón na hrací ploše. Následný centr padal k Mandžukičovi, který se k hlavičce nedostal.
     
    38
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou. Nejdříve se do zajímavé pozice dostával Spinazzolu, akci ale nevyřešil tak, jak by si přál. Na opačném pólu neuspěl pro změnu Costa.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli se bude také nastavovat.
     
    44
    Vypadá to, že branku v prvním poločase už neuvidíme. Konec se totiž blíží ke svému konci, což pocítily také oba celky, jenž nechtějí udělat žádnou chybu.
     
    45
    Costa si navedl míč na svojí silnější nohu a poté rozvlnil pouze boční síť. Beriša nemusel zasahovat, naopak bude rozehrávat od své svatyně.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává Miralem Pjanič (Juventus FC).
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou úvodní dějství, jenž nám nabídlo hodně zajímavou podívanou. V úvodu měla více ze hry Atalanta, která potřebuje za každou cenu vstřelit vedoucí branku. Posléze se do hry zapojil také Juventus, který byl zejména ke konci poločasu nebezpečnější.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Asamoah se ujal autového vhazování od levé autové čáry, načež po jeho hodu se Matuidimu nepodařilo udržet balón na své kopačce.
     
    49
    Také Atalanta se poprvé dostala s míčem na útočnou polovinu, kde byl okamžitě ostře poslán na zem Gómez. Bergamo bude zahrávat standardku.
     
    50
    Žlutou kartu dostává Blaise Matuidi (Juventus FC).
     
    51
    Avšak ta nebyla zrovna povedená. Naopak se technický balón kroutil směrem k Buffonovi, jenž byl u míče nakonec jako první.
     
    52
    První střelecký pokus druhého dějství obstaral domácí Marchisio, jenž nepříjemně pálil z většího úhlu. Beriša neměl s jeho projektilem problém.
     
    53
    Benatia svojí rozehrávkou celkem zariskoval, avšak naběhnuvší Marchisio stačil včas jednat. Stará dáma je v úvodu jednoznačně aktivnější.
     
    54
    Mandžukič pláchl kolem autové čáry, odkud chtěl poslat prudký centr do vápna. Do dráhy letu míče se ale připletl jeden z hostujících hráčů.
     
    55
    Těžiště hry se nám dostalo na pravou stranu, kde pro změnu úřadoval Costa. Ten po několika rychlých krocích hledal Mandžukiče, kterému chybělo pár čísel.
     
    56
    Asamoah si hodně hlasitým způsobem řekl o odpískání nedovoleného zákroku na svojí osobu. Juventus bude rozehrávat z hlouby pole.
     
    57
    Atalanta musela vytáhnout své hráče kupředu, neboť soupeři trvala rozehrávka hodně dlouho. Napadající de Roon stačil zablokovat centr na pravou stranu.
     
    58
    Lichtsteiner nepříjemně narazil do stojícího Freulera a následně se svalil na zem. Hlavní sudí musel po chvilkové prodlevě prerušit hru.
     
    59
    Nakonec se nejednalo o nic vážného a po pár vteřinách se může pokračovat ve hře. K míči se dostane Atalanta Bergamasca Calcio.
     
    60
    Dnešní utkání doprovází také řada nepřesností. Jednu z nich před malým momentem předvedl Marchisio, jenž poslal míč daleko do zámezí.
     
    61
    Mandžukič si všiml volného Sandra, který neváhal a ihned pronikl do nebezpečného prostoru. Přihrávka pod sebe ale nebyla tím pravým ořechovým.
     
    62
    Nedůslednost v rozehrávce Atalanty připravila střeleckou pozici pro Marchisia, který ani tentokráte nezamířil přesněji. Beriša bude vykopávat.
    62. Marchisiova rána nad branku.
     
    63
    Asamoah se s trochou štěstí prokousal na místo určení, avšak na malém vápně vznikl zmatek. Následně Mandžukič vůbec netrefil kulatý nesmysl.
     
    64
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Josip Iličič, přichází Andreas Cornelius.
     
    65
    Zároveň se nám utkání dostalo za hodinu hry a nezbývá než připomenout, že hosté musí za každou cenu vstřelit vedoucí branku.
     
    65
    Neskutečné! Buffon naprosto neodhadl svůj výběh z branky a Gómez tak mohl pálit z velké vzdálenosti. Střela se nakonec snesla pouze na tyč.
    65. Gómez trefil tyč.
     
    66
    Ojedinělá akce v podání hostů byla tažena po levém křídle, kde obranu zaměstnával Gómez. Jeho centrovaný pokus byl zablokován přímo k Buffonovi.
     
    67
    A další razantní projektil z kopačky Gómeze! Jednoznačně nejaktivnější hostující hráč pálil prudce těsně nad horní konstrukci.
     
    68
    Smůla také na druhé straně! Costa si potáhl míč na levou nohu a poté rozezvučel břevno. Beriša se za jeho střelou pouze ohlédl!
    68. Costova rána do břevna.
     
    69
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Claudio Marchisio, přichází Sami Khedira.
     
    70
    Žlutou kartu dostává Masiello (Atalanta Bergamasca Calcio).
     
    71
    Časomíra se nám dostala do závěrečné dvacetiminutovky a nutno dodat, že až v těchto momentech se začíná celé utkání lámat.
     
    72
    Stará dáma mohla zužikovat rozehrávku standardní situace zhruba ze třiceti metrů. Cvičený signál nakonec pohotově přečetl hostující Cristante.
     
    73
    Problém se svou kopačkou má domácí zadák Chiellini. Hlavní sudí ale gestem upozorňuje, že tuto prodlevu zohlední v nastaveném čase.
     
    74
    Mancini zcela evidentně tahal za dres rychlejšího Matuidiho, avšak hlavní rozhodčí tohoto zápasu nakonec píská ve prospěch Atalanty.
     
    74
    Je tu pokutový kop pro Juventus!
     
    75
    Juventus právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do vedení! K exekuci pokutového kopu se postavil MIRALEM PJANIČ, který zvolil střelu doprostřed branky.
    75. PJANIČ - 1:0
     
    76
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Gianluca Mancini, přichází Luca Rizzo.
     
    77
    V tuto chvíli to budou mít hosté obrovský složité. Nyní totiž potřebují vstřelit rovnou dvě branky, na které už nezbývá příliš času.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Alex Sandro (Juventus FC).
     
    79
    Bergamo mohlo srovnat krok prostřednictví standardní situace. Ta ale mířila mimo dosah všech zúčastněných, Buffon bude rozehrávat.
     
    80
    Atalanta se ale nevzdává a už delší časový úsek okupuje útočnou zónu. Žádná vyložená šance zatím nepřišla, Buffon může být klidný.
     
    81
    Rizzova zasekávačka byla příliš čitelná a navíc důrazné počínání Asamoaha donutilo hostujícího hráče jako poslední zasáhnout balón.
     
    82
    Hosté jsou ale směrem dopředu hodně zbrklý. To jasně dokumentovala předchozí záležitost, kdy de Roon poslal míč pouze za autovou čáru.
     
    83
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Douglas Costa, přichází Paulo Dybala.
     
    84
    Postupem času se dá očekávat, že Atalanta začna otevírat vrátka své defenzivní vazby. To by mohla být šance pro domácí hráče, kteří čekají na rychlé kontry.
     
    85
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Alex Sandro, přichází Andrea Barzagli.
     
    86
    Matuidi naprosto ignoroval střídajícího Dybalu a místo toho se snažil o individuální zakončení. Prudká střela nakonec skončila v hledišti.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Mario Mandžukič (Juventus FC).
     
    87
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Remo Freuler, přichází Musa Barrow.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+2
    Téměř s jistotou můžeme říct, že prvním finalistou Coppa Italia se stane Juventus. Běží totiž nastavený čas a hosté stále potřebují vstřelit dvě branky.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Konec! Juventus nakonec zvládl i odvetný zápas a po totožných výsledcích 1:0 a 1:0 postupuje do finále domácího poháru. Nutno dodat, že se utkání začlo lámat ve druhém dějství. Nejprve velkou příležitost neproměnil Gómez, jenž napálil pouze tyč. Posléze se podobným způsobem prezentovali domácí, avšak pár minut na to vstřelil jedinou branku z pokutového kopu Miralem Pjanič.
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 4:3. Rohy: 1:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:17. (19:26:26)

    David Suchý

    Branky: 75. Pjanič (pen.)

    Karty:   13. Chiellini (JUV), 45+1. Pjanič (JUV), 50. Matuidi (JUV), 78. Sandro (JUV), 87. Mandžukič (JUV) – 35. Gómez (ABC), 70. Masiello (ABC)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 4:3. Rohy: 1:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:17.
    Juventus FC: Buffon – Lichtsteiner, Benatia, Chiellini, Asamoah – Matuidi, Pjanič, Marchisio – Costa, Mandžukič, Sandro
    Náhradníci: Szczesny, Pinsoglio – Khedira, Rugani, Höwedes, Sturaro, Dybala, Barzagli

    Atalanta Bergamo: Beriša – Mancini, Caldara, Masiello – Hateboer, de Roon, Freuler, Spinazzola – Iličič, Cristante, Gómez
    Náhradníci: Gollini – Gosens, Palomino, Cornelius, Castagne, Rossi, Hass, Barrow, Rizzo, Melegoni
    30.01.2018
    Atalanta BC - Juventus 0:1

    Branky: 3. Higuaín

    Karty:   76. Tolói (ABC), 81. Masiello (ABC) – 50. Chiellini (JUV), 90+4. Bentancur (JUV)

    Neproměněná penalta: 25. Gómez (ABC), brankář Buffon zneškodnil

    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 2:5. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 18:9.
    bahis siteleri