Tirreno Adriatico - 4. etapa MIKEL LANDA (Movistar) (kon.)
konec
Tirreno Adriatico - 4. etapa

MIKEL LANDA (Movistar)

(2. Rafal Majka (Bora-hansgrohe), 3. George Bennett (Lotto NL-Jumbo))

sk Sobota 10.03.2018, 10:10Cyklistika
     
    11 km
    Peter Sagan až do týchto momentovh vydržal tempo hlavnej skupiny, teraz už však predsa len zvoľnil a do cieľa by tak mal prísť s niekoľkominútovou stratou na víťaza dnešnej etapy.
     
    48 km
    Opravujeme informáciu o Petrovi Saganovi. Ten sa napokon predsa len ešte dotiahol späť do pelotónu. Slovenský pretekár tímu Bora-hansgrohe si bol len vo svojom technickom vozidle zobrať nový bidón s vodou. Pretekári v úniku už prekonali aj tretie mimoriadne náročné stúpanie a nikoho, kto sleduje náš prenos od jeho úvodu snáď neprekvapí, že aj na tomto kopci si päť bodov do súťaže o najlepšieho vrchára pripísal Nicola Bagioli. Spolu so svojimi kolegami momentálne disponujú náskokom štyroch minút.
     
    49 km
    Vstupujeme do posledných 50 kilometrov dnešného mimoriadne náročného dňa a zároveň sa dozvedáme, že z pretekov dnes po Tomovi Dumoulinovi a Danielovi Morenovi odstúpili už aj ďalší dvaja pretekári, a to šprintér Treku-Segafredo Giacomo Nizzolo a pomocník Romaina Bardeta z tímu AG2R La Mondaiale Matteo Montagutti. Medzitým si z hlavnej skupiny už vystúpil Peter Sagan, ktorý už posledných 50 kilometrov dnešnej etapy dokončí vlastným tempom. Stúpanie Penna San Giovanni vyzerá mimoriadne náročne.
     
    130 km
    Kým Tom Dumoulin už svoj boj na talianskych cestách vzdal, Peter Sagan pokračuje v pretekoch zatiaľ bez nejakých väčších problémov. Včera však zažil mierne sklamanie, keď sa mu nepodarilo v závere bojovať o etapový triumf. Profil dnešnej etapy je ešte náročnejší ako tomu bolo včera, no v prípade trojnásobného majstra sveta človek nikdy nevie. Dočkáme sa dnes ďalšieho z hrdinských výkonov žilinského Tourminatora?

    Jakub Kocourek

    bahis siteleri