Crystal Palace – Liverpool 1:2 (kon.) | West Ham – Southampton 3:0 (kon.) | Brighton – Leicester 0:2 (kon.)
Manchester Utd. – Swansea 2:0 (kon.) | Newcastle – Huddersfield Town 1:0 (kon.) | Watford – Bournemouth 2:2 (kon.)
West Brom – Burnley 1:2 (kon.) | Everton – Manchester City 1:3 (kon.)
konec
Crystal Palace FC
1:2 (1:0)
Liverpool FC
Sobota 31.03.2018, 13:30 • Selhurst Park, Londýn • Anglická Premier League • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše, děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (15:30:08)
     
    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:4. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 6:8.
     
    Je dobojováno, po velmi vyrovnaném průběhu se dnes z tříbodového zisku nakonec radují fotbalisté Liverpoolu, kteří vítězí v Selhurst Parku 2:1. Začátek utkání se favorizovaným Reds nepovedl, nejprve musel velkou šanci Zahy likvidovat Karius, o pár minut později byla ve prospěch domácích nařízena penalta, kterou proměnil Luka Milivojević. Premiérovou příležitost na vyrovnání si Kloppova družina vytvořila až v závěru první půle, Maného hlavičku do protipohybu ale Hennessey zneškodnil. Po přestávce si oba vzájemný souboj zopakovali, tentokráte z něj vítězně vyšel Sadio Mané, s jehož ranou nemohl domácí gólman nic dělat. Následovala pasáž, v níž byli znovu lepší Orli, Christian Benteke ale pouze potvrdil své střelecké trápení, když spálil dvě tutové příležitosti. Tento fakt může londýnský celek mrzet o to víc, ve čtyřiaosmdesáté minutě totiž rozhodující gól vstřelil Mohamed Salah.

     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Wilfried Zaha se díky sérii parádních technických kousků prosadil kolem Alexandera-Arnolda, jeho centr byl ale o půl metru vyšší, než by v šestnáctce číhající hlavičkář Benteke potřeboval.
     
    90+2
    Vypadá to, že závěrečný nápor Eagles je přeci jen tu. Do pokutového území se po Zahově sklepnutí protáhl Benteke, jenž se poroučel k zemi po souboji s Lovrenem, o penaltový zákrok se ale stoprocentně nejednalo.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat čtyři minuty. Povede se Orlům vyrovnat, nebo Reds jednobrankové vedení udrží?
     
    90
    Andrew Robertson se protáhl okolo Fosu-Mensaha a poté nalezl na hranici šestnáctky stojícího Salaha. Ten se ještě pokusil kombinovat s Firminem, brazilský útočník byl ale přečíslen a o balon po boji přišel.
     
    89
    Oxlade-Chamberlain se nechal až příliš snadno odzbrojit van Aanholtem, který se na to konto vrhl do rychlého výpadu. Na konci další akce domácích stál střídající Fosu-Mensah, jeho rána z voleje ale byla zbytečně uspěchaná a především nepřesná.
     
    88
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Aaron Wan-Bissaka, přichází Timothy Fosu-Mensah.
     
    87
    Svěřenci velezkušeného trenéra Hodgosna se nadechují k závěrečnému tlaku, tak se nechme překvapit, zda nějaká z jejich akcí skončí vyrovnávací brankou. Rozhodně se nedá říci, že by Crystal Palace bylo horším týmem, tomuto utkání by nejspíše slušela remíza.
     
    86
    Domácí vybojovali rohový kop. Obrana Liverpoolu si s ním sice poradila, Salah ale poté zadělal na zbytečné problémy Lovrenovi, který pod tlakem napadajícího Bentekeho dokázal odkopnout míč do bezpečí jen za přispění svého kolegy van Dijka.
    84. Mohamed SALAH - 1:2
     
    84
    Liverpool právě vstřelil branku!
    O pár okamžiků později už to svěřencům Jürgena Kloppa vyšlo, Liverpool se tak několik minut před koncem základní hrací doby ujímá vedení! Oxlade-Chamberlain vyslal přetažený centr k zapomenutému Robertsonovi, z jehož přihrávky mohl těžit MOHAMED SALAH. Egyptský fotbalista potvrdil fantastickou formu, položil si bránícího Sakha a přízemní ranou překonal marně se natahujícího Hennesseyho.
     
    84
    Eagles si v posledních minutách zahrávají se ztrátou nerozhodného stavu. Mohamed Salah se zbavil van Aanholta a poté nachystal tutovku pro Firmina, který nezakončil jen díky skvělému obrannému zásahu v podání Wan-Bissaky.
     
    83
    Další nepříjemný centr měl na starosti Andrew Robertson. Domácího brankáře ale spíše vylekala nečekaná teč Wan-Bissaky, jenž míč usměrnil těsně vedle bližší tyče Hennesseyho pokladnice.
     
    82
    Domácí fanoušci se už poněkolikáté v tomto zápase zlobí na Neila Swarbicka. Ten měl, dle jejich názoru, odpískat nedovolený zákrok na Wilfrieda Zahu, kterému zabránil v založení rychlého brejku Oxlade-Chamberlain.
     
    81
    Teď stálo při svěřencích Roye Hodgsona štěstí. Trent Alexander-Arnold si posunul míč na pravačku a poté vyslal prudký centr na hranici malého vápna, kde jeho nabídku jen o několik decimetrů nevyslyšel skákající Firmino.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 13. Milivojević (pen.) – 49. Mané (Milner), 84. M. Salah (Robertson)

    Karty:   38. Ch. Benteke (CRP), 45. McArthur (CRP) – 12. Karius (LIV), 24. Mané (LIV)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:4. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 6:8.
    Crystal Palace FC: Hennessey – Wan-Bissaka (88. Fosu-Mensah), Kelly, M. Sakho, van Aanholt – McArthur, Cabaye (73. Loftus-Cheek), Milivojević (C) – Townsend, Ch. Benteke, Zaha.
    Náhradníci: Cavalieri – Delaney, Souaré, Fosu-Mensah, Riedewald, Čung-Jong, Loftus-Cheek.

    Liverpool FC: Karius – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk, Robertson – Wijnaldum (64. Lallana, 70. Lovren), Henderson (C), Milner – M. Salah, Firmino, Mané (64. Oxlade-Chamberlain).
    Náhradníci: Mignolet – Clyne, Lovren, A. Moreno, Lallana, Oxlade-Chamberlain, Ings.

    Rozhodčí: Neil Swarbick – Adam Nunn, Adrian Holmes

    Diváci: 25 807
    thejrc.org