Guingamp – Bordeaux 2:1 (kon.) | Caen – Montpellier 1:3 (kon.) | Lille – Amiens 0:1 (kon.)
Nantes – Saint-Étienne 0:3 (kon.) | Štrasburk – Méty 2:2 (kon.) | Troyes – Nice 0:2 (kon.)
Lyon – Toulouse 2:0 (kon.)
konec
EA Guingamp
2:1 (0:0)
Girondins Bordeaux
Neděle 01.04.2018, 15:00 • Stade de Roudourou, Guingamp • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Krásné nedělní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší francouzská soutěž Ligue 1 pokračuje již jednatřicátým kolem a my se společně zaměříme na zápas Guingampu, který přivítá před domácím publikem Bordeaux.
     
    EA Guingamp

    Guingampu stačilo padesát bodů v minulém roce jen na konečné desáté místo, které nezaručilo pohárovou Evropu v nové sezoně.

    V nové sezoně však patřil Guingamp dlouhou dobu do lepší poloviny francouzské soutěže, ale především velmi špatnou bilancí v roce 2018 se posunul až na aktuální čtrnáctou pozici. V roce 2018 vybojoval Guingamp z jedenácti zápasů jen devět bodů za výhry ve Štrasburku a v Rennes. Právě na začátku února v Rennes se Guingamp naposledy radoval z vítězství, od té doby má na svém kontě tři remízy a především sérii třech proher v řadě před reprezentační pauzou bez vstřeleného gólu.
     
    Girondins Bordeaux FC

    Bordeaux se vyhouplo po vydařeném konci loňského ročníku Ligue 1 na konečnou šestou pozici, která zaručila týmu z jihozápadu Francie pohárovou Evropu. Již v předkole Evropské ligy se musel tým Jaroslava Plašila rozloučit. Proti maďarskému Videotonu senzačně nezvládl odvetu a může se tak již soustředit jen na domácí soutěž.

    V domácí soutěži to dlouho vypadalo na parádní sezonu, když v prvních sedmi zápasech Bordeaux nenašlo přemožitele. Zlom přišel až s nakládačkou od PSG, tým z jihu Francie inkasoval s největším aspirantem na titul hned šestkrát a od té doby se víceméně tabulkou jen propadá. V roce 2018 už stačilo Bordeaux vypadnou i z Francouzského poháru, kdy po třech červených kartách prohrálo v prodloužení s Granville. Posledních pět zápasů před reprezentační pauzou se Bordeaux hrubě nepodařilo. V těchto pěti zápasech se radovalo z branky jen jednou! Nakonec ale Bordeaux vybojovala alespoň dva body za dva bezbrankové zápasy s Nice a Angers.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    23.09. 2017 Bordeaux – Guingamp 3:1
    21.07. 2017 Bordeaux – Guingamp 1:0
    19.02. 2017 Bordeaux – Guingamp 3:0
    11.01. 2017 Bordeaux – Guingamp 3:2
    20.11. 2016 Guingamp – Bordeaux 1:1
     
    Úvodní sestavy:

    EA Guingamp: Johnsson – Ikoko, Kerbrat, Sorbon, Rebocho – Diallo, Grenier – Didot, Benezet, Salibur – Briand (C).
    Náhradníci: Caillard – Eboa Eboa, Martins Pereira, Blas, Ngbakoto, Thuram, Coco.

    Girondins Bordeaux FC: Costil (C) – Sabaly, Koundé, Baysse, Poundjé – Lerager, Santos, Meïté – Malcom, Braithwaite, de Préville.
    Náhradníci: Poussin – Contento, Lewczuk, Sankharé, Plašil, Kamano, Laborde.

    Rozhodčí: Moreira – Lombard, Ocak.
     
    Bývalá stálice české reprezentace Jaroslav Plašil dnes začíná v dresu Bordeaux jen na lavičce. Nenavazuje tak na čtyři zápasy před reprezentační pauzou, kdy byl vždy členem základní sestavy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas jednatřicátého kola nejvyšší francouzské soutěže Ligue 1 tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Fotbalisté Bordeaux měli k dispozici rozehrávku prvního poločasu. Lerager se snažil rychle proniknout na pravé straně, ale Rebocho si připsal první povedený obranný zákrok.
     
    3
    Guingamp vytáhl napadání až hluboko na polovinu soupeře. Baysse se dostal lehce pod tlak, ale ve spolupráci s Costilem bez problému dokázal dostat míč do bezpečí.
     
    4
    Martin Braithwaite bojoval o balon u levé postranní lajny a získal pro hosty autové vhazování. Následně ale balon rychle končí u Johnssona, který se s tím nepáral a z první poslal výkon až k půlící čáře.
     
    5
    Bordeaux začalo zápas o něco aktivněji. Nyní ale ztratil balon Malcom a hosté se museli stáhnout do obrany. Didot bojoval na levé straně, ale přes skvěle postaveného Sabalyho se do blízkosti vápna nedostal.
     
    6
    Braithwaite znovu v náběhu na levém kraji. Tentokrát proti němu vystoupil Ikoko a zmařil tak nadějnou akci Bordeaux.
     
    7
    Už to vypadalo, že by se mohl dostat do úniku Briand, ale domácí kapitán si nepohlídal ofsajdovou linii a musí balon odevzdat.
     
    8
    V úvodu se ani jeden z týmů příliš do útoku nežene. Po centru do vápna se do zakončení přes obránce nedostal Didot.
     
    9
    Kerbrat byl sestřelen Poundjém a je tady první žlutá karta zápasu. Domácí mají navíc zajímavou standardní situaci.
     
    10
    K rozehrávce volného přímého kopu se postavil Didot. Ve vápně ale zatím vládne hostující obrana, nyní konkrétně Paul Baysse.
     
    11
    Guingamp zůstal nastěhovaný před vápnem soupeře. Benezet se pokoušel uvolnil Brianda, ale na poslední chvíli zasáhl před šestnáctkou Lerager.
     
    12
    Salibur zahrál před vápnem rukou a tlak Guingampu končí. Hosté mohou rozehrát z klidové pozice a přesunout po delším čase pryč ze své poloviny.
     
    13
    Salibur nyní vyslal přesnou přihrávku po lajně na Rebocha. Následně krajní obránce Guingampu centroval do vápna, ale Poundjé dokázal balon srazit na rohový kop.
     
    14
    Clément Grenier centroval od rohového praporku před Costila. Spíše defenzivní záložník našel Didota, ale ten si při tvorbě místě na zakončení pomohl nedovoleně rukou.
     
    15
    Koundé musel do souboje jeden na jednoho. S útočícím Saliburem si ale s přehledem poradil a odebral mu čistě balon od kopaček.
     
    16
    Sražený centr na přední tyč musel chytat až Benoit Costil. Zatím nejvíce práce nadělal hostujícímu brankáři jeho spoluhráč Sabaly.
     
    17
    Guingamp se stále drží na útočné polovině. Potřebná překvapivá přihrávka do vápna ale stále schází.
     
    18
    Po delším čase se dostali do útoku také hosté. Braithwaite našel rozběhnutého De Prévilla, který ale zbytečně zdržet postup k brance a toho využila domácí obrana k návratu.
     
    19
    Grenier mohl rozehrát další volný přímý kop. Tentokrát z třiceti metrů zkoušel přímou střelu, ale dělovkou našel jen obrannou zeď. Po odraženém balonu ještě pálil nedůrazně do středu branky Salibur.
     
    20
    Ani dvacet minut zatím větší šanci nenabídlo. Guingamp byl v posledních chvílích více u balonu, ale Costil zatím neměl složitější práci.
     
    21
    Malcom dostal parádní přihrávku patou od Braithwaita, ale v dobré pozici nedokázal trefit branku. Johnsson si tak může oddechnout.
     
    22
    Briand si skvěle zpracoval dlouhý nákop Johnssona. Následně vyzval k náběhu Salibura, ale ten velmi rychle ztratil míč.
     
    23
    Ani hostům se ale nedaří přechod do útoku. Santos si chtěl narazit s Leragerem, ale dánsko-brazilská spolupráce vůbec nevyšla.
     
    24
    Nyní se pokoušel najít prudkém centrem Didot Benezeta, ale ofenzivní záložník byl zastaven zdviženým praporkem signalizujícím ofsajd.
     
    25
    Salibur si udělal ze soupeřů na levé straně tréninkové kužely, ale následně si už nepřišel na skvěle postaveného Baysseho. Domácí střelec se dožadoval odpískání faulu, ale hraje se dál.
     
    26
    Bordeaux po době strávené v defenzivě kontroluje hru ve středu pole. Meïte ale rychle ztratil balon a hosté se museli vracet zpět do obrany.
     
    27
    Rebocho zastavil taktickým faulem ve středu pole Malcoma. Hostující celek se tak může přesunout až před Johnssona dlouhým centrem.
     
    28
    Poundjé skvěle centroval do vápna z levého kraje. Po přihrávce os De Prévilleho si z první připsal střelu Lerager, ale Johnssona předvedl povedený zákrok.
     
    29
    Bordeaux mohlo pokračovat rohovým kopem. Ještě před rozehrávkou má ale problémy Salibur, který zůstal sedět na trávníku a vypadá to, že bude muset střádat.
     
    29
    Střídání v týmu EA Guingamp: ze hřiště odchází Yannis Salibur, přichází Yeni Ngbakoto.
     
    30
    Ani půlhodina zápasu nepřinesla brankovou příležitost. Bordeaux drží v posledních minutách více balon pod kontrolou, ale na Johnssona se hosté ještě nevytáhli.
     
    32
    Řada nepřesností na obou stranách zatím sráží týmy. Grenier zkoušel najít Brianda kolmicí mezi obránci, ale Baysse výborně zasáhl ve vápně.
     
    33
    Rebocho vhodil míč do hry zpoza postranní lajny. Následně ale musel Sorbon zvolit přihrávku až na Johnssona. Švédský brankář ve službách Guingampu vykopl až na útočnou polovinu.
     
    34
    Pohlednou kombinaci nyní předvedli hráči domácího týmu. Didot si nahrál s Benezetem, poté přišel pas do vápna na Brianda, kterému ale zpracování trvalo o něco déle a toho využil v obranné fázi Koundé.
     
    35
    Santos vystartoval s míčem do útoku, ale přihrávkou Malcoma nenašel. Brazilská souhra ovoce zatím nepřinesla a u balonu jsou tak domácí.
     
    36
    Poundjé měl na levém kraji trochu volného prostoru, ale až příliš dlouho otálel s přihrávkou až se k němu vrátil Didot a o balon ho připravil.
     
    37
    Sabaly našel centrem jen prvního hráče soupeře a poté se muselo Bordeaux stahovat do obrany. Benezet ale zdržel útok domácího celku a hosté jsou připraveni bránit.
     
    38
    Zničehonic se zjevil ve vápně Diallo, kterého našel prudkým centrem Rebocho. Senegalec ale neumístil svou hlavičku k tyči a tak Costil neměl příliš mnoho práce.
     
    39
    Zápas zápasu se ani před koncem poločasu nezvyšuje. Domácí kontrolují balon ve středu pole a čekají na chybu soupeře, která ale nepřichází.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Ikoko vhodil míč do hry, následně se ale dostal Benezet do obležení hned trojice soupeřů a ke střele se už nedostal. Akce ale ještě pokračovala a po centru na zadní tyč mohl hlavičkovat Briand, ale obrana Bordeaux znovu snadno uspěla.
     
    42
    Přece jen se podařilo Guingampu ještě před poločasovým hvizdem soupeře zatlačit. Meïte ale dokázal zkušeně odkopnout balon, De Préville ho podržel na trávníku a tlak Guingampu je pryč.
     
    43
    Na pravé straně to měli domácí tři na dva obránce. Ikoko skvěle našel Brianda v náběhu do vápna, ale domácí kapitán trefil jen přední tyč, kde byl připravený Costil.
     
    44
    Domácí pokračovalo rohovým kopem, ale ten s přehledem odvrátil Santos dlouhým okopem na útočnou polovinu.
     
    45
    Briand byl ještě faulován na třiceti metrech od branky Bordeaux a domácí měli k dispozici volný přímý kop. Grenierův centr ale proskákal bez doteku hráčů až k Costilovi.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Šedesát nastavených sekund uplynulo a první ospalá polovina zápasu končí bez branek.

    Úvod zápasu odehrály týmy velmi opatrně. Nikdo nechtěl udělat chybu a bylo to znát i na průběhu. Postupem času se rozehrával především Guingamp, který v závěru dokázal Bordeuax zatlačit, ale několik slabších pokusů bez problémů kryl Benoit Costil. Již po půlhodině hry musel střídat zraněný Yannis Calibur, kterého na trávníku vystřídal Yeni Ngbakoto, ale ani on zatím brankáře soupeře příliš nezaměstnal.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupil rozehrávkou Guingamp. Nákop na pravou stranu ale nevyšel podle představ a balon končí až za postranní lajnou.
     
    48
    Také druhý poločas začíná v podobném tempo jako ten první. Meïte rozehrál po faulu ve středu pole jen do kombinace. Následně ale přiletěl před Johnssona centr s kterým si poradil bez problémů Sorbon.
     
    49
    Domácí to zkusili po levém kraji. Meïte chtěl nasadil soupeři jesle, ale to se mu nepodařilo. Rebocho skvěle bránil Meïteho a ukončit tak útočné snažení Guingampu.
     
    50
    Rebocho musel být znovu v pohotovosti. Tentokrát zastavoval prudkou přihrávku po trávníku směřující na rychlého Malcoma.
     
    51
    Malcom měl spory se Sorbonem. Hlavní rozhodčí si zavolal oba hráče k sobě a důrazně jim pohrozil. Příště to budou mít už za žlutou kartu.
     
    53
    Zničehonic se opřel do balonu domácí Grenier. Jeho dělovka z hranice vápna ale šla jen těsně vedle levé tyče. Costil by byl bez šance.
     
    54
    Parádní souhra v rychlosti domácím nevyšla až do samotného závěru. Didotův pokus do vápna zblokoval na rohový kop Poundjé.
     
    55
    Domácí pokračovali rohovým kopem. Na přední tyči dokázal zasáhnout balon pravou nohou Kerbrat, ale balon jde znovu jen vedle Costilovy branky.
     
    56
    Briand byl faulován v náběhu zcela bez míče. Guingamp bude mít nadějnou pozici na ohrožení branky těsně před vápnem.
     
    57
    Guingamp právě vstřelil branku!
    Tak to je naprostá paráda! Po faulu na Brianda si postavil míč na místo prohřešku CLÉMENT GRENIER. Střelu přes pětičlennou zeď umístil přesně do levého horního rohu Costilovy branky. Hostující brankář byl bez šance a jen smutně koukal na milimetrovou střelu.
    57. Clément GRENIER - 1:0
     
    59
    Domácí jsou jako polití živou vodou. Guingamp je najednou všude a má po dalším faulu podobnou příležitost na ohrožení branky soupeře. Santos navíc vidí žlutou kartu.
     
    60
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Nicolas de Préville, přichází Younousse Sankharé.
     
    60
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Otávio Henrique Santos, přichází Gaëtan Laborde.
     
    61
    Guingamp právě vstřelil branku!
    Po rozehrávce volného přímého kopu Grenier nenapodobil parádní střelu z před malé chvíle, ale akce ještě pokračovala. Grenier neuspěl ani na druhý pokus, ale balon se odrazil přímo do kroku MUSTAPHA DIALLA, který z první poslal střelu k pravé tyči. Costil byl znovu bez větší šance na zákrok.
    61. Moustapha DIALLO - 2:0
     
    63
    Guingamp pokračuje v aktivní hře. Hosté mají problémy s rozehrávkou proti agresivním napadajícím hráčům domácího celku.
     
    64
    Střídání v týmu EA Guingamp: ze hřiště odchází Moustapha Diallo, přichází Ludovic Blas.
     
    65
    Bordeuax je stále pod tlakem. Na levé straně se prodral k centru Ikoko, ale v předbrankovém prostoru byl pozorný Koundé.
     
    66
    Také Costil si zavařil nepřesným zpracováním lehké přihrávky. Následně musel odkopávat z voleje po náběhu napadajícího Brianda.
     
    67
    Hosté se pokoušejí něco udělat s nepříznivým proběhem, ale na útočné polovině se drží sporadicky. Nyní ztratil balon velmi rychle Meïte.
     
    68
    Guingamp po bláznivých minutách v útoku uklidňuje hru postupným útokem. Bordeuax je stále opařeno dvěma rychlými góly.
     
    69
    Zdá se, že Bordeaux konečně stabilizovalo hru ve středu pole. Středem trávníku to ale hostům nevychází, ve zhuštěném prostoru se nemohou prosadit.
     
    70
    Ikoka srazil k zemi vracející se Poundjé. Krajní obránce Bordeaux pořádně riskoval, protože už má na svém kontě žlutou kartu z prvního poločasu.
     
    72
    Johnsson pokračuje v jistém výkonu. Nyní si bez větších problémů došel na hranici vápna pro prudkou přihrávku za kterou spěchal Malcom.
     
    73
    Bordeaux si po dlouhé době vybojovalo rohový kop. Před Johnssonem bylo najednou pořádně horko, ale hlavička Leragera šla jen metr nad břevno domácí branky.
     
    74
    Hostům už nezbývá příliš mnoho času na zdramatizování závěru zápasu. Střídající Blas musel před napadajícím Malcomem zahrál jen za postranní lajnu.
     
    75
    Bordeaux se přece jen usadilo na útočné polovině. Z pravé strany se hra přesunula do středu, kde byl připraven ke střele Laborde, ale ani další střídající hráč neprostřelil domácí obranu.
     
    76
    Domácí rozehráli rohový kop centrem na přední tyč, kde ale byl jen hostující obránce Rebocho. K balonu se ale dostal znovu střelec první branky Grenier. Jeho pobídka do vápna až Brianda nenašla.
     
    77
    Jimmy Briand mohl definitivně rozhodnout! Po milimetrovém pasu si zpracoval balon na třiceti metrech od branky, byl zcela sám, měl spoustu času, ale Costila kličkou nepřekonal.
    77. Šanci Jimmyho Brianda zneškodnil parádním zákrokem Costil
     
    78
    Malcom se opřel do balonu po přihrávce od Labordeho. Johnsson musel předvést vynikající zákrok, ale nakonec dostal míč nad břevno.
     
    79
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Martin Braithwaite, přichází François Kamano.
     
    80
    Rohový kop nevyšel hostům podle představ. Bordeaux ale zůstává u balonu v těsné blízkosti pokutového území domácího celku.
     
    80
    Pokutový kop pro Bordeaux! Ikoko zahrál v šestnáctce rukou!
    80. Penaltový zákrok
     
    81
    Malcom (Girondins Bordeaux FC) neproměňuje pokutový kop.
     
    81
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Míč si postavil na značku pokutového kopu MALCOM, ale po pomalém rozběhu ho Johnsson skvěle vychytal. Po zmatcích v pokutovém území se ale balon odrazil zpět k sedícímu Malcomovi, který už dokázal dostat míč do sítě. V posledních deseti minutách se tak máme ještě na co těšit.
    81. MALCOM - 2:1
     
    83
    Tlak Bordeaux pokračuje. Johnsson musel vytáhnout parádní zákrok proti střele Malcoma. Brankář Guingampu ale zatím drží svůj tým ve vedení.
     
    84
    Bordeaux cítí šanci na srovnání zápasu! Pohoda hráčů domácího celku je ta tam. Meïte si našel balon ve středu pole, ale poté je faulován Kamano a balon mají domácí.
     
    86
    Didot zastavil akci hostujícího týmu nedovoleným zákrokem ve středu pole a je potrestán žlutou kartou.
     
    87
    Guingamp je stále zatlačen do obrany. Nyní se pokusil odkopnout balon do středu Grenier, ale hosté jsou velmi rychle zpět před Johnssonem.
     
    88
    Sankharé centroval do vápna, kde si vyskočil pro balon Kamano. Johnsson zůstal na brankové lajně, ale nakonec zasahovat nemusel.
     
    89
    Po dalším lehkém faulu se vše přestěhovalo před Johnssona. Hosté jsou v obrovském tlaku před vápnem Guingampu, ale stále jim schází finální přihrávka do šestnáctky.
     
    90
    Střídání v týmu EA Guingamp: ze hřiště odchází Nicolas Benezet, přichází Felix Eboa Eboa.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+2
    Mohlo být srovnáno! Po centru Leragera se vyšplhal v pokutovém území nejvýše Kamano, ale zády k brance nedokázal umístit svou hlavičku mezi tři tyče.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Tři nastavené minuty ještě ani neuplynuly a hlavní rozhodčí se rozhodl ukončit dnešní střetnutí. Guingamp tak překvapivě poráží na vlastním trávníku Bordeaux 2:1.

    Úvodní hodina nepřinesla příliš fotbalové krásy, poté ale přišla více než solidní náhrada. Vynikajícím kopem přes obrannou zeď rozvlnil síť Clément Grenier. O několik minut později se prosadil po zblokované střele Greniera Moustapha Diallo. Zdálo se, že Bordeaux už nebude mít v závěru co nabídnout, ale opak byl pravdou. Deset minut před koncem byla nařízena penalta po hře rukou Jordana Ikoka. Penaltu sice Malcom neproměnil, ale po několika dalších sekundách uklidil míč do sítě. V závěru Bordeaux tlačilo soupeře, ale k vyrovnání se již neprobojovalo.

    Jaroslav Plašil do hry z lavičky Bordeaux nezasáhl.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 3:5. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 12:14. (16:53:24)

    Vít Schück

    Branky: 57. Grenier, 61. Diallo – 81. Malcom

    Karty:   86. Didot (GUG) – 9. Poundjé (BOR), 59. Santos (BOR)

    Neproměněná penalta: 81. Malcom (BOR), brankář Johnsson zneškodnil


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 3:5. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 12:14.
    EA Guingamp: Johnsson – Ikoko, Kerbrat, Sorbon, Rebocho – Diallo (64. Blas), Grenier – Didot, Benezet (90. Eboa Eboa), Salibur (29. Ngbakoto) – Briand (C).
    Náhradníci: Caillard – Eboa Eboa, Martins Pereira, Blas, Ngbakoto, Thuram, Coco.

    Girondins Bordeaux: Costil (C) – Sabaly, Koundé, Baysse, Poundjé – Lerager, Santos (60. Laborde), Meïté – Malcom, Braithwaite (79. Kamano), de Préville (60. Sankharé).
    Náhradníci: Poussin – Contento, Lewczuk, Sankharé, Plašil, Kamano, Laborde.

    Rozhodčí: Moreira – Lombard, Ocak
    bahis siteleri