Excelsior – Willem II 2:1 (kon.)
konec
SBV Excelsior
2:1 (2:1)
Willem II Tilburg
Pátek 06.04.2018, 20:00 • Van Donge & De Roo Stadion (Rotterdam) • Nizozemská Eredivisie • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Nizozemská nejvyšší soutěž má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi SBV Excelsior a Willem II Tilburg.
     
    SBV Excelsior

    Fotbalisté Excelsioru podávají v letošním ročníku zatím hodně nevyrovnané výkony, které mají za výsledek jedenáctou pozici. Domácí tým dnešního utkání se nenachází v úplně dobré formě, neboť z posledních čtyřech ligových zápasů vyhrál pouze v jediném. Zároveň se Excelsior bude pokoušet dostat na pozice zaručující play-off o Evropskou ligu. Manko není nikterak velké, neboť sedmé Vitesse má jen o sedm bodů více. Excelsior je na domácím trávníku úplně nejhorší v celé soutěži.
     
    Willem II Tilburg

    Na druhé straně stojí podobně hrající Willem II, které se v tuto chvíli nachází na třinácté pozici. Tilburg se musí ohlížet za sebe, neboť na první sestupovou příčku má náskok pouze sedmi bodů. Zdá, se že Willem II konečně našlo ten správný herní rytmus, neboť z posledních pěti ligových zápasů prohrálo pouze jedinkrát. Zároveň je Tilburg jedním z nejlépe střílejících týmů ve spodní polovině tabulky, rovněž ale inkasuje hodně branek, doposud už třiapadesát.
     
    Úvodní sestavy:

    SBV Excelsior: Zwarthoed – Karami, De Wijs, Faes, Massop – Faik, Messaoud, Koolwijk – Elbers, van Duinen, Bruins.
    Náhradníci: Havekotte, Kristinsson – O'Neill, Hadouir, Vermeulen, Garcia, Fortes, Haspolat, Afaker.

    Willem II Tilburg: Wellenreuther – Lewis, Lachman, van der Linden, Tsimikas – Chirivella, B. Rienstra, El Hankouri – T. Haye, Sol, Croux.
    Náhradníci: Sprangers, van der Lei – Coulibaly, Ogbeche, Wijnaldum, Dankerlui, Kristinsson Ingi..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Poprvé se k míči dostal také hostující brankář Wellenreuther, který po chvilkové prodlevě odkopl míč na druhou stranu.
     
    4
    Domácí zadák Faes chtěl zrychlit kombinaci svého celku, jeho prudká přihrávka ale narazila pouze do napadajícího Tsimikase.
     
    5
    Kousek od levé postranní čáry se Elbers dopustil nedovoleného zákroku a Willem II bude mít k dispozici standardní situaci.
     
    6
    Ostrý centr nakonec musel brankář Zwarthoed vyrazit z pokutového území, kde se nepřesnou navštívenkou prezentoval Sol.
     
    7
    Na druhé straně si Karami navedl míč na levou nohu a poté hledal spoluhráče na zadní tyči. Balón pouze prosvištěl šestnáctkou.
     
    8
    Faik sympaticky vyvezl míč až k hranici velkého vápna, kde byl poslán k zemi. Hlavní sudí se ale neodvážil odpískat.
     
    9
    Tsimikas se ujal autového vhazování od levé autové čáry, na jeho hod sice dokázal reagovat Rienstra, soupeř ale odvrátil míč zpět za čáru.
     
    10
    Chirivella měl s míčem o něco více prostoru a z jeho nohy okamžitě připlachtil centr. Ten se nakonec snesl do náruče brankáře.
     
    11
    Zwarthoed měl na odkop od branky sice hodně času, i tak poslal míč pouze do zámezí. Karami neměl šanci zasáhnout balón.
     
    12
    Tilburg se ujal rozehrávky úvodního rohového kopu, kterého se ujal van der Linden. Míč ale přesáhl brankovou čáru, Zwarthoed bude vykopávat.
     
    13
    Velmi dobrý obranný zákrok vytasil stoper de Wijs, který doslova skončil pod nohy Solovi. Míč se odrazil až do hlediště.
     
    14
    Rienstra zkoušel na hranici ofsajdu vysunout Crouxe, avšak druhý jmenovaný si nepohlídal ofsajdovou linii – ofsajd.
     
    14
    Hostující Lewis se neodvážil k ničemu individuálnímu a místo toho ještě zvolil zpětnou přihrávku na brankáře Wellenreuthera.
     
    14
    Willem II právě vstřelil branku!
    Hosté se dostávají do vedení! Lewis poslal před branku velmi prudký centr, který Zwarthoed nedokázal udržet. Míč se tak odrazil před odkrytou branku, kde číhal FRAN SOL.
    14. Francisco SOL - 0:1
     
    15
    Domácí brankář má po předchozím souboji ještě nějaké menší zranění, kvůli kterému je v péči lékařského personálu.
     
    16
    I tak branka platí a hosté se po necelé čtvrt hodině dostali do vedení. V tuto chvíli je na řadě domácí celek, který se nachází na útočné polovině.
     
    17
    Massopovo autové vhazování našlo prostor, ve kterém se nacházel Koolwijk, jeho spoluhráč ale ihned přišel o balón.
     
    18
    Excelsior rázem zvýšil svojí aktivitu a soupeř je nucen se pouze bránit. Navíc nedovolený zákrok vytasil křídelník Croux.
     
    19
    Domácí to pro změnu zkoušeli přes levou část hřiště, kde ale s rychlým výpadem nepochodili. Soupeř má k dispozici aut.
     
    20
    Zatím hodně nevýrazný Elbers se po ostrém manévru pokoušel narazit s van Duinenem, včas ale tuto snahu utnul van der Linden.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím nabízí hodně bojovnou podívanou. Hosté ale využili hned svojí první příležitost.
     
    22
    Lewis si jako před první brankou seběhl na pravé křídlo, kde okamžitě adresoval přihrávku Hayovi. Ten ale pozastavil akci.
     
    23
    Nedůraz domácích hráčů se snažil využít již zmiňovaný Haye, který snadným způsobem přešel přes Massopa. Následně ale nepochodil s prudkou nabídkou.
     
    24
    Žlutou kartu dostává Jop van der Linden (Willem II Tilburg).
     
    25
    Stále sledujeme fotbal nahoru a dolu, která je ale bohatý nepřesností. Před malým momentem se Bruins nacházel v ofsajdu.
     
    26
    Je tu pokutový kop pro Excelsior!
    26. Penaltový zákrok a červená karta.
     
    27
    To jsou věci! Nejen, že nařízen pokutový kop, navíc hostující Lachman inkasoval přímou červenou kartu.
     
    28
    Excelsior právě vstřelil branku!
    A domácí pokutový kop využívají! K rozehrávce se postavil LUIGI BRUINS, který si vybral levou část brány. Wellenreuther se vydal na opačnou stranu.
    28. Luigi BRUINS - 1:1
     
    29
    V tuto chvíli to bude mít hostující celek hodně složité. Neuběhla ještě ani třetina utkání a bude muset dohrávat v deseti lidech.
     
    30
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Jordy Croux, přichází Giliano Wijnaldum.
     
    31
    Máme za sebou třetinu utkání a dle očekávání sledujeme optickou převahu Excelsioru. Domácí mají dlouhou přesilovou hru.
     
    35
    Tilburg se po delší době podíval k šestnáctce soupeře a hned z toho byl zisk rohového kopu. Hlavičkující El Hankouri nezamířil přesně.
     
    36
    Lewis upadl po souboji s Koolwijkem, avšak ani tentokráte není odpískat faul. Domácí okamžitě rozehráli nabízený volný kop.
     
    37
    Van Der Linden musel rychle k zemi, neboť do malého vápna směřoval prudký centr. Ten byl nakonec razantně odvrácen.
     
    38
    Faik skvělou kolmicí našel za obranou Messaouda, který se do míče opřel hlavičkou. Wellenreuther se proti jeho zakončení blýskl skvělým zákrokem.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    V tuto chvíli se na hrací ploše neděje nic moc zajímavého, naopak sledujeme hodně nudnou pasáž, která se odehrává uprostřed hřiště.
     
    41
    Van der Linden se i tentokráte postavil k rozehrávce volného kopu, načež jeho prudkou nabídku odvrátil pozorný de Wijs.
     
    42
    Van Duinen zkoušel ihned po zpracování míče vypálit na bránu, ta ale byla zablokována na další rohový kop. Ten byl okamžitě rozehrán.
     
    43
    Málem jsme se dočkali další branky! Wellenreuther neudržel míč ve své náruči a ten už, už skákal do brány. Na poslední chvíli ho ale vykopl z čáry jeden z hostujících hráčů.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    Excelsior právě vstřelil branku!
    Domácí otáčejí stavu zápasu a Tilburg to bude mít hodně složité! Hostující obrana si nepohlídala náběh Karamiho, který poslal do malého vápna přízemní centr. Na ten jako první reagoval STANLEY ELBERS.
    45+1. Stanley ELBERS - 2:1
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou úvodní dějství, které nám nabídlo hodně zajímavou podívanou. Tilburg se totiž krátce po startu dostal do vedení, nicméně o necelých deset minut později přišel velký malér. Přišel totiž pokutový kop a i následná červená karta. Soupeř vyrovnal z pokutového kopu a krátce před hvizdem otočil stav zápasu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v samotném úvodu se Tilburg pokoušel prosadit z rohu, soupeř ale stačil zažehnat nebezpečí. Domácí se tak poprvé dostávají k míči.
     
    49
    To jsou věci! Wellenreuther opět neudržel balón a Elbers mohl zakončovat do prázdné brány. Na brankové čáře ale trefil stojícího protihráče.
    49. Velká šance domácích.
     
    50
    Logicky se konal další rohový kop, který ale nepřinesl žádné větší ohrožení branky Tilburgu. Naopak se hra přestěhovala na druhou stranu.
     
    51
    Celkem zbytečnou ztrátu míče vyrobil hostující Chirivella, který nedokázal adresovat Lewisovi přesnou přihrávku na levou stranu.
     
    52
    Excelsior se v krátkém časovém sledu postavil k rozehrávce dalšího rohu, ani tentokráte nemusel brankář Wellenreuther zasahovat.
     
    53
    Bruins na začátku akce svého celku, po které se do brankové příležitosti dostal Elbers. Jeho zakončení špičkou kopačky vyrazil brankář.
     
    54
    Karami se vydal po pravém křídle, načež po krátkém driblinku posílal před branku nebezpečný centr. Ten nakonec skončil u van der Lindena.
     
    55
    K hracímu předmětu se dostal také brankář Wellenreuther, který si ho přehodil na svojí silnější nohu a poté odkopl za polovinu.
     
    56
    Domácí hráči se postupně posouvají vpřed, nyní se dostali k autovému vhazování kousek za polovinou hřiště.
     
    57
    Následoval další rohový kop, který byl tentokráte rozehrán nakrátko. Nakonec do vápna přeci jenom přiletěl centr, jenž ale nemířil na hráče v černém.
     
    58
    Obrázek hry se příliš nemění a stále čekáme na něco vážnějšího ze strany Willem II. Domácí hráči pochopitelně nikam nepospíchají.
     
    59
    Rienstra se pokoušel nastartovat svůj celek útočným výpadem, který ale skončil hodně rychle. De Wijs totiž vystil přihrávku na Rienstru.
     
    60
    Kulatý nesmysl je v tuto chvíli v moci domácích obránců, kteří čekají na nějakou skulinku v obraně soupeře. Ta zatím nepřišla.
     
    61
    Zároveň se nám časomíra dostala za hodinu hry. Excelsior v poklidu kontroluje zápas, naopak Tilburg se nemůže dostat k souvislejší kombinaci.
     
    62
    Excelsior stále čeká, co udělá soupeř. Kulatý nesmysl je ale neustále na kopačkách domácích hráčů, kteří nechtějí udělat chybu.
     
    63
    Rázem se ale k němu dostal Lewis, který nastartoval své dolní končetiny, avšak poté musel čekat na podporu svých spoluhráčů.
     
    64
    Jako první k němu přiběhl Chirivella, avšak ani on si nevěděl rady s početnější přesilou. Hra se přelévá z jedné strany na druhou.
     
    65
    Messaoud uklidnil hru zpětnou přihrávkou na de Wijse, který pro změnu oslovil vedle stojícího Faese. Opět sledujeme nudnou pasáž.
     
    66
    Messaoud měl uprostřed hrací plochy hodně prostoru na zakončení a svojí táhlou ránu nakonec poslal vedle tyče. I tak bude následovat roh.
     
    67
    Van Duinen při snaze zachytit balón omylem zajel do brankáře Wellenreuthera, který se ihned skácel k zemi. Na nic vážného to ale nevypadá.
     
    68
    I o pár vteřinek byl v akci hostující brankář, který si počíhal na kolmici za obranu. Elbers se tak nedostal včas k míči.
     
    69
    Druhý poločas je zatím o poznání méně zábavnější, než ten první. Domácí nechtějí udělat chybu, naopak Tilburg se stále nedostal k výraznější šanci.
     
    74
    Střídající Wijnaldum si v poklidu počkal na nakopávaný balón, na který reagoval dříve než soupeř. Míč je tak opět u středového kruhu.
     
    75
    Po rozehrávce nakrátko se Faik opet odhodlal k centru placírkou. Naskakující Bruins ostře atakoval soupeře a je pískán útočný faul.
     
    76
    Lewis se zmocnil autového vhazování v blízkosti rohového praporku, i tak poslal míč pouze na Chirivellu, který míč vrátil až k brankáři.
     
    77
    Po delší době jsme se dočkali zakončení. Haye ustál jeden ze soubojů a poté pořádně protáhl znuděného Zwarthoeda.
     
    77
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Stanley Elbers, přichází Levi Garcia.
     
    78
    Na druhé straně se drze dostal do vyložené šance van Duinen, který tváří v tvář brankáři napálil pouze jeho pravou dolní končetinu.
     
    79
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Pedro Chirivella, přichází Damil Dankerlui.
     
    80
    Střídající Garcia se okamžitě dostal k zakončení a to z pořádné vzdálenosti. Jeho rána ale nebyla přesná a skončila úplně vedle.
     
    81
    Zároveň se nám utkání dostalo do závěrečné desetiminutovky. V tuto chvíli to nevypadá, že by Tilburg měl nějakou šanci na vyrovnání.
     
    82
    Dankerlui se ještě rozhodl spolupracovat s Lewisem, který to nemyslel vůbec špatně. Pozorná obrana ale odvrátila možné nebezpečí.
     
    83
    Excelsioru se absolutně nevydařila rozehrávka autového vhazování, tu samou možnost měl i soupeř. De Wijs ale stál na svém místě.
     
    84
    Odražený míč se dostal na kopačku střídajícího Dankerluie, ke kterému se seběhla početná skupina protihráčů. Rána tak byla zablokována.
     
    85
    Na stadionu stále probíhá velmi dobrá atmosféra. Domácí příznivci jsou stále hodně slyšet, což svědčí o výborné náladě.
     
    86
    Tsimikas si splnil své obranné povinnosti a kolmici stačil odklidit před šestnáctkou. Na druhé straně fauloval Sol.
     
    87
    To nebylo špatné! Aktivní Haye opět napřáhl z dálky a jeho rána těsně prosvištěla nad břevnem.
    87. Haye mířil těsně nad.
     
    87
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Ali Messaoud, přichází Jeffry Fortes.
     
    87
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Thom Haye, přichází Bartholomew Ogbeche.
     
    89
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Luigi Bruins, přichází Anouar Hadouir.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Excelsior si nakonec uhlídal jednobrankové vedení z prvního poločasu a z dnešního utkání tak bere plný počet bodů. Tilburg to měl hodně složité, neboť více než polovinu zápasu dohrával v deseti lidech.
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:7. (21:51:05)

    David Suchý

    Branky: 28. Bruins (pen.), 45+1. Elbers – 14. Sol

    Karty:   24. van der Linden (WLM)   27. Lachman (WLM)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:7.
    SBV Excelsior: Zwarthoed – Karami, De Wijs, Faes, Massop – Faik, Messaoud (87. Fortes), Koolwijk – Elbers (77. Garcia), van Duinen, Bruins (89. Hadouir).
    Náhradníci: Havekotte, Kristinsson – O'Neill, Hadouir, Vermeulen, Garcia, Fortes, Haspolat, Afaker.

    Willem II Tilburg: Wellenreuther – Lewis, Lachman, van der Linden, Tsimikas – Chirivella (79. Dankerlui), B. Rienstra, El Hankouri – T. Haye (87. Ogbeche), Sol, Croux (30. Wijnaldum).
    Náhradníci: Sprangers, van der Lei – Coulibaly, Ogbeche, Wijnaldum, Dankerlui, Kristinsson Ingi.
    bahis siteleri