Bohemians 1905 – Slavia 2:5 (kon.) | Olomouc – Brno 1:2 (kon.) | Dukla Praha – Č. Budějovice 0:1 (kon.)
konec
Bohemians Praha 1905
2:5 (0:4)
SK Slavia Praha
Pondělí 09.04.2018, 11:00 • SK Čechie, Praha-Uhříněves • Juniorská liga – O umístění • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dámy a pánové, ode mne je to ze sluncem prosvíceného stadionu v Uhříněvsi vše. Mějte se krásně a brzy se těší na počtenou Richard Wagner. (12:53:50)
     
    Ve druhém poločase se klokanům povedlo snížit na rozdíl dvou branek díky trefám Kabajeva a Basseye. Slavia už nebyla tak produktivní, ačkoliv měla výraznou převahu. V závěru pak podtrhla své vítězství díky gólu Sinteana. Sešívaní tak poprvé v sezoně dokázali skolit klokany.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Dlouhý centr od poloviny hrací plochy skončil v rukavicích do výše skákajícího Marka Kouby. Krátce nato ukončil hlavní rozhodčí utkání.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Matěj Valenta (SK Slavia Praha).
     
    90
    Rohový kop sešívaných byl odvrácen a následně se hostům nepovedlo proniknout před pokutové území.
     
    89
    Ze zhruba třiceti metrů poslal přímý kop po zemi na branku Antonín Vaníček. Krsto Ljubanović si na technické zakončení počíhal a v klidu si pro něj skočil.
     
    88
    Výtečný centr Slavie z levého křídla, který směřoval na Rovlana Muradova, avšak ve vápně bryskně vyskočil po míči Marek Kouba, který tak nedovolil Muradovi útok na hattrick.
     
    87
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Daniel Krejdl, přichází Eric Schnürer.
     
    86
    Slavia právě vstřelila branku!
    ANDREI SINTEAN se rozeběhl a dalším suverénním pokusem nedal Koubovi šanci. Druhý proměněný pokutový kop sešívané ekipy.
     
    85
    Dočkáme. Kopat půjde Andrei Sintean.
     
    85
    Hlavní rozhodčí ještě odběhl ke konzultaci. Napětí sílí... dost možná se třetí penalty v tomto střetnutí nedočkáme.
     
    84
    Šimon Havrda byl faulován těsně za hranicí šestnáctky (myšleno uvnitř) a je z toho další pokutový kop pro pražskou Slavii!
     
    83
    Snadné přistrčení domácích hráčů skončilo brejkem, který ale nakonec vyřešil obránce sešívaných hlavičkou, kterou vyslal do náručí Krsta Ljubanoviće.
     
    82
    Rohový kop stal se kořistí Marka Kouby, jehož rozehrávka nebyla klokany vyslyšena. Následně se povedlo dostat do šance Michaelu Azilionovi, ale ten z velkého úhlu neusměrnil skákající balon mezi tyče.
     
    81
    Na velkém vápně zůstal po spolupráci Mitrana s Krejdlem Šimon Havrda, který napoprvé trefil jen hráče před sebou, ale jeho druhá rána už letěla pod horní tyč, avšak na poslední chvíli ji ztečoval nad jeden z beků!
     
    80
    Únik Alejandra Mitrana po pravé straně byl zastaven precizní defenzivou domácích, načež přišel brejk, po kterém pálil z hranice šestnáctky nad Antonín Vaníček.
     
    78
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Klokani snižují na rozdíl dvou branek a rázem je vidět na Čechii velké odhodlání ze strany domácího celku! A přitom to byla taková nenápadná akce. Centr z pravé strany se snesl do velkého vápna, kde stál FORTUNE BASSEY, jehož dalekonosná hlavička dokonale překvapila Krsta Ljubanoviće. Balon totiž hodně rychle klesl a zavlnil se v síti.
     
    76
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Jevgenij Kabajev, přichází Matyáš Buneš.
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Tomáš Freit, přichází Šimon Havrda.
     
    75
    Michael Azilion po svém příchodu na hrací plochu hned ukázal své střelecké chutě. Ostrou ranou z osy hrací plochy ale přestřelil.
     
    74
    Sešívaní jsou hodně při chuti a využívají chyb, které klokani pod tlakem dělají. Na pravé straně velkého vápna se objevil Daniel Krejdl, avšak zakončení na zadní tyč mu nevyšlo. Netrefil se o půl metru. Situaci mu ztížil i tísnící Michal Vrána.
     
    73
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Imad Rondić, přichází Michael Azilion.
     
    72
    Rovlan Muradov našel kolmicí od brankové čáry Alejandra Mitrana, který ale při zpracování zaváhal a obral jej vracející se Jakub Káš. Následně napálil odražený míč Andrei Sintean, ale proti němu skvěle vyběhl Marek Kouba! Od něj šel míč do rohu, který gólman Bohemians akrobaticky odvrátil.
     
    71
    Peter Horizrál dlouho váhal se zakončením, až nakonec trefil jen Libora Drozdu, který proti němu stihl vystoupit.
     
    70
    Daniel Krejdl byl vytlačen z ideální pozice pro behrávku, jinak měl volné dva neobsazené spoluhráče. Nakonec poslal centr na Imada Rondiće, který ale trefil prvního bránícího muže před sebou.
     
    69
    Po něm přišla hlavička Pera Egila Fla, ale zkušený obránce o pár centimetrů přestřelil. Na druhé straně zakončili hráči Bohemians brejk lehkou střelou do rukavic Krsta Ljubanoviće.
     
    68
    Tomáš Freit kličkoval na velkém vápně a nakonec chtěl uličkou poslat do šance Fla, ale jeden z bránících hráčů ztečoval balon na roh.
     
    67
    Sešívaní založili postupný útok, který ale skončil jen odkopem od branky, kterou hájí Marek Kouba.
     
    66
    Per Egil Flo zachytil po rozehrávce domácích balon a přesprintoval půlící čáru, za kterou byl při obírání o balon faulován.
     
    66
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Jan Záviška, přichází Bassey.
     
    64
    Další atak ekipy z Edenu, který skončil jen nepovedeným centrem, po kterém uvede balon v hru gólman Marek Kouba.
     
    63
    Následně se ale objevil na pravé straně velkého vápna ve velké šanci osamocený Imad Rondić, který ale ve vynikající pozici zklamal a poslal balon nártem jen těsně vedle tyče!
     
    62
    Klokani jsou náhle aktivní a snaží se aktivní hrou dojít pro druhou branku v tomto střetnutí. Obrana sešívaných si zatím ale ví s útočnými výpady domácích mládežníků rady.
     
    60
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Nikola Bjeloš, přichází Matěj Valenta.
     
    59
    Bohemians právě vstřelili branku!
    K pokutovému kopu se postavil JEVGENIJ KABAJEV, který pokazil Ljubanovićovi útok na první čisté konto v sezoně. Autor čtyř letošních ligových gólů poslal balon doprostřed branky, zatímco gólman šel k pravé tyči.
     
    58
    Na jedné straně napálil centr Daniela Krejdla jen do stojícího Marka Kouby Stefan Vilotič, načež byla pro brejku domácích odpískána penalta v jejich prospěch.
     
    56
    Rohový kop skončil na rukavicích bryskně letícího Marka Kouby. Následný střílený centr byl ztečován mimo. Odkop.
     
    55
    Slavia roztáhla hru a ve vápně se zjevil Per Agil Flo, kterému těsně před zakončením sebral míč jeden z domácích, který jej poslal na roh. Sešívaní ještě reklamovali hru rukou, ale rozhodčí byl znovu pevný ve svém rozhodnutí.
     
    53
    Nikola Bjeloš byl faulován za velkým vápnem při vyvážení míče. Antonín Vaníček sice protestoval, že se slávistického beka ani nedotkl, leč verdikt sudího byl jasný. Navíc měl hlavní arbitr o situaci splendidní přehled.
     
    52
    Centr domácích mládežníků byl odvrácen na roh. Po něm si vyskočil pro míč Krsto Ljubanović, který tak uklidnil hru.
     
    51
    Slavii se ale standardka nevyvedla. Následně se do útoku tlačil Michal Vrána, ale lehce jej za dres zatahal Bjeloš. Rozhodčí přiřkl balon klokanům.
     
    50
    Sešívaní jsou i nadále aktivnější a gólman klokanů musel řešit další centr. Následně se snažil od půlky probít Nikola Bjeloš, leč zezadu jej sjel přes kotníky Jakub Káš, který následně obdržel i žlutou kartu.
     
    48
    Tentokrát už Marek Kouba boxoval míč do hřiště. Tam se hracího předmětu chopil Rovlan Muradov, ale jeho svíce do vápna skončila v pevných rukavicích brankáře Bohemians.
     
    47
    Slavia si kop od rohového praporku zopakuje. Nejvýše se totiž vyšplhal Kouba, po jehož přičinění se balon znovu ocitl v zámezí.
     
    47
    Sinteanu si přiťukl ve vápně s Danielem Krejdlem, kterému ale před zakončením ukopl míč na roh Miroslav Václavík.
     
    46
    Sešívaní se hned snažili opět začít okupovat místo před Markem Koubou, ale přes dobře bránící hráče Bohěmians se k ničemu nedostali.
     
    46
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Ismar Begič, přichází Michal Vrána.
     
    46
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Dias, přichází Jan Vetešník.
     
    46
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Stefan Vilotič, přichází Libor Drozda.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou úvodní polovinu, ve které zatím jasně dominují sešívaní. Domácím se vůbec nepovedl nástup do zápasu a již v desáté minutě prohrávali o dva góly po trefách Rondiće a Mitrana. Poté se ještě dvakrát prosadil Rovlan Muradov a výsledkem je pohodlné poločasové vedení Slavie.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Andrei Sintean se ještě dostal na pravém křídle do zakončení, leč jeho rána letěla jen vysoko nad branku Marka Kouby.
     
    43
    Na domácích hráčích jest viděti frustrace. Výrazivo, které nyní klokani užívají, by v rozhlasovém záznamu mohlo jít až hodně dlouho po policejní hodině. Jejich špatné rozpoložení se projevuje i na hře, jelikož mají problémy s průnikem přes polovinu hrací plochy.
     
    42
    Rovlan Muradov byl na pravém křídle faulován a Slavia měla k dispozici přímý kop. Z něj vzešla nepřesná hlavička, po které uklidnili domácí hru dlouhým odkopem.
     
    41
    Vysunutý presink domácích nyní nutí stále aktivněji hrající Slavii ke kombinaci v okolí půlící čáry.
     
    39
    Slavia právě vstřelila branku!
    Rohový kop se klokanům nevyvedl, stejně tak jako celý první poločas. Balon byl nejen odvrácen, ale navíc z toho byl brejk dva na jednoho, který se po parádním tahu po šachovnici přesunul z pozice šach do herní situace mat. ROVLAN MURADOV byl totiž zcela sám před Markem Koubou, kterého dokázal bryskně obstřelit. Zatím vynikající výkon podává tento slávistický rychlík.
     
    38
    Následně se Rondić opřel při hlavičce do Jakuba Káše a Bohemians měli k dispozici přímý kop. Ten byl sražen a ač se Ljubanović snažil, zachytil míč až v zámezí. Roh.
     
    37
    Hlavní rozhodčí odpískal domácím hraní rukou a do vápna centroval Per Egil Flo. Imad Rondić ale jeho bochánek nedoběhl.
     
    36
    Sprinterský souboj mezi Jevgenijem Kabajevem a Rovlanem Muradovem skončil úspěchem pro hráče klokanů, který si píchl balon směrem k brance. Před zakončením mu ale vpadl pod nohy Daniel Stropek, který tak odvrátil balon do bezpečných vod.
     
    35
    Jakub Káš centroval na levý roh velkého vápna, kam si nabíhal jeden z jeho spoluhráčů. Asistent rozhodčího ale zdvihl praporek na znamení ofsajdu.
     
    34
    Kapitán Slavie Daniel Krejdl poslal parádní kopeček na malé vápno, který ale nebyl využit a před Koubou bránící val zeleno-bílých si zhluboka oddechl.
     
    33
    Centr sešívaných do velkého vápna byl odvrácen na rohový kop. Brankář Marek Kouba už si organizuje obranu.
     
    32
    Přímý kop se však nevyvedl. Jeden z domácích hráčů napálil balon přímo do zdi. Hostům se posléze povedlo vyvézt míč na soupeřovu polovinu.
     
    31
    Jakub Káš se dostal na velkém vápně k míči od Jevgenije Kabajeva, ale byl podražen Stefanem Vilotičem, který místo míče trefil jeho. Přímý kop z hranice vápna pro klokany.
     
    30
    Hra se ještě chvilku pozdržela. Ošetřován byl navíc Rovlan Muradov, který neustál obranný zákrok. Sešívaní následně vybojovali roh a klokani snad natřikrát zablokovali pokus o střelu. Po teči střely od Nikoly Bjeloše pak uklidnil hru vybíhající Kouba.
     
    27
    Dias se dostal ve vápně po parádní zadovce od Jana Závišky do zakončení, ale trefil jen bryskně vybíhající trojblok hostů. Následně se vydal do brejku Tomáš Freit, ale byl sundán necitlivým skluzem Vojtěcha Braka (BOH). Podruhé v krátkém časovém sledu jest na odiv dána žlutá karta.
     
    26
    Nikola Bjeloš (SLA) podsekl unikajícího Antonína Vaníčka za půlící čarou. Nebyl to však jeho první prohřešek a hlavní rozhodčí ocenil kosu zezadu žlutou kartou.
     
    25
    Další šanci klokanů vyřešil Per Egil Flo. Zkušený krajní obránce sebral balon a po malé domů ke Krstu Ljubanovićovi se Slavia osvobozuje.
     
    23
    Hraje se na obě strany aktivní fotbal. Nyní měla šanci domácí ekipa. Jevgenoij Kabajev vyslal uličku na Diase, jenž ze stoje vyslal pumelici směrem k Ljubanovićově brance. Míč ji nakonec ale přeletěl.
     
    21
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tak tohle nikdo nečekal! Slavia se ujímá v jednadvacáté minutě již tříbrankového vedení! Alejandro Mitrano udělal kličku obránci a našel Andreie Sinteana, který pronikl do vápna, odkud poslal z hranice malé bedny kolmý centr na ROVLANA MURADOVA, který sice nejprve trefil skluzujícího obránce, leč balon se k němu rychle vrátil a mladý Azerbajdžánec pak v klidu podstřelil dezorientovaného Koubu!
     
    20
    Na jedné straně se povedlo defenzivnímu bloku sešívaných zastavit kombinaci klokanů. Následný protiútoku pak skončil nepřesným centrem, který se snesl nad Koubovu horní tyč.
     
    19
    Jan Záviška upaloval po pravém křídle, brankář Ljubanović mu couval, a tak chtěl domácí štírek zkusit střelu. Zkusil, ale také vysoko přestřelil.
     
    18
    Krsto Ljubanović na jedné straně včas vyběhl proti dotírajícímu Kabajevovi. Po dlouhém odkopu a hlavičce Freita měl hodně na pilno také brankář Bohemians, který musel bryskně vpadnout pod nohy sprintujícího Alejandra Mitrana.
     
    17
    Antonín Vaníček poslal centr, který se snesl na hlavu Vojtěcha Braka, který ale razantním zakončením trefil jen hlavu s ním skákajícího obránce.
     
    16
    Po útoku domácích přišel faul a je tu přímý kop ze zhruba pětadvaceti metrů.
     
    15
    Antonín Vaníček ztratil při úniku balon a výsledkem byla protiakce Slavie. Flo se Sinteanem několika narážečkami udělali prostor pro nahrávku na Alejandra Mitrana, který ale ranou z voleje přestřelil klec klokanů.
     
    14
    Pro centr sešívaných si naskočil Marek Kouba, který tak uklidnil hru a vyslal své spoluhráče do brejku. Ten si však obrana hostů pohlídala.
     
    13
    Klokani vybojovali rohový kop, avšak ten jen proletěl prostorem před Ljubanovićovou brankou a skončil v zámezí.
     
    12
    Hráči Bohemians přidali nyní na aktivitě a Peter Horizrál měl k dispozici přímý kop z levé strany. Balon ale nedokázal ideálně zvednout, a tak trefil jen v šestnáctce stojící zeď.
     
    10
    Slavia právě vstřelila branku!
    K pokutovému kopu se postavil ALEJANDRO MITRANO, který chladnokrevně poslal balon k levé tyči, zatímco Kouba šel k té druhé! Třetí branka slávistického hráče v sezoně znamená brzké vedení 2:0.
     
    10
    Penalta pro Slavii! Do vápna pronikajícího Tomáše Freita podrazil na rohu šestnáctky Jakub Káš. Sešívaný hráč byl již uvnitř pokutového území.
     
    9
    Jevgenij Kabajev vybojoval na levém křídle balon, ale jeho zpětnou nahrávku na Diase vystihl obránce soupeře.
     
    8
    Tým z Edenu je nyní více aktivní, co se týče útočného snažení. Defenziva zeleno-bílých ale nepouští Slavii k šestnáctce.
     
    6
    Slavia právě vstřelila branku!
    Po rohovém kopu se sešívaní prosazují! Precizně zahraný kop o čtvrtkruhu na pomezí postranní a brankové čáry se snesl do prostoru mezi šestnáctkou a penaltou, kde nejvýše vyšplhal IMAD RONDIĆ, který svou hlavičkou překonal Marka Koubu. Ten neměl šanci na balon dosáhnout, ačkoliv se snažil ze všech sil. Pro Rondiće je to první zásah v Juniorské lize v tomto ročníku.
     
    5
    Tomáš Přibyl zpracoval na pravém křídle křižný pas, ale jeho nabídku Jan Záviška nevyužil. Místo toho táhl brejk přes celé hřiště Tomáš Freit, jehož následný střílený centr z úhlu skvěle vyškrábl na roh Kouba.
     
    3
    Na druhou stranu pílili klokani, avšak Jevgenij Kabajev byl před šestnáctkou při zpracování balonu odblokován Vilotičem, která následně vyvezl míč do bezpečí.
     
    2
    Sešívaní vybiojovali aut na levém křídle. Po něm přišel rychlý centr do šestnáctky a hlavička Imada Rondiće z úrovně velkého vápna. Jeho zakončení však nemělo potřebnou razanci. I tak ale řádně protáhlo Marka Koubu.
     
    1
    Bohemka zkoušela hned po zisku balonu dlouhý nákop po levé straně, ale brankář Krsto Ljubanović byl včas venku z brány.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Tak Tomáš Necid nakonec nenastoupí. Místo něj se po hřišti proběhne Andrei Sintean.
     
    V Uhříněvsi panuje slunečné počasí. Hvězda, kolem které se točí sluneční soustava, zalévá areál Čechie svými paprsky, které vyzařují poměrně silné teplo. Nad trávníkem duje lehká jarní bríza. Správci místního areálu kropí ze všech sil trávník vodou, aby byl co nejlépe připraven. V mládežnickém středisku Bohemians tedy panují věru skvělé fotbalové podmínky.
     
    Diváci na Čechii se mají na co těšit! Za domácí nastoupí střelec Jevgenij Kabajev, největší hvězdu však skýtá sestava Slavie. Na hrotu nastoupí Tomáš Necid s velkými zkušenostmi z národního týmu. Obranu navíc vyztuží Per Egil Flo.
     
    Úvodní sestavy:

    Bohemians Praha 1905: Kouba – Brak, Václavík, Begič, Vaníček, Záviška, Horizrál, Káš "K", Dias, Přibyl, Kabajev.
    Náhradníci: Šrámek – Vrána, Bassey, Hadi, Buneš, Vetešník

    SK Slavia Praha: Ljubanović – Flo, Stropek, Muradov, Krejdl "K", Freit, Mitrano, Rondić, Vilotič, Bjeloš, Sintean.
    Náhradníci: Lisa – Drozda, Schnürer, Valenta, Azilion, Havrda

    Rozhodčí: Jiří Houdek – Ondřej Černý, Milan Flimmel.
     
    Příjemný dobrý den!

    Na sportovním stadionu Čechie v Uhříněvsi se chystá otevření nadstavbové části Juniorské ligy. Domácí klokani, kterým po základní části patřila v české skupině desátá příčka, přivítají po základní části osmou Slavii. Čeká nás tedy vršovické derby v externích prostorech.

    Ve vzájemných zápasech se zatím více daří hráčům Bohemians. Úvodní střetnutí se sehrálo v domácím prostředí slávistické juniorky. V Xaverově se diváci těšili z branky již ve druhé minutě, kdy otevřel skóre Dias. Ve druhé půli se poté ještě prosadil Krch, který tak podtrhl vítězství zeleno-bílých. Odveta v prostředí, které hostí i tento duel, dlouhou dobu vypadala na slávistický úspěch. Sešívaní vedli těsně před koncem zápasu 2:1 po trefách Muradova a Beňa, ale v posledních pěti minutách se klokanům povedlo vývoj střetnutí zcela otočit. Nejprve srovnával Bederka a v nastaveném čase rozhodl Melíšek.

    Slavia bude chtít tedy napravit svou reputaci ze vzájemných zápasů a poprvé v sezoně s Bohemians bodovat. Naopak, domácí celek míří za třetím vítězstvím nad rivalem z desátého pražského obvodu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

    Richard Wagner

    Branky: 59. Kabajev (pen.), 78. Bassey – 6. Rondič, 10. Mitrano (pen.), 21. Muradov, 39. Muradov, 86. Sintean (pen.)

    Karty:   27. Brak (BOH), 50. Káš (BOH) – 26. Bjeloš (SLA), 90. Valenta (SLA)


    Bohemians Praha 1905: Kouba – Brak, Václavík, Begič (46. Vrána), Vaníček, Záviška (66. Bassey), Horizrál, Káš "K", Dias (46. Vetešník), Přibyl, Kabajev (76. Buneš).
    Náhradníci: Šrámek – Vrána, Bassey, Hadi, Buneš, Vetešník

    SK Slavia Praha: Ljubanović – Flo, Stropek, Muradov, Krejdl "K" (87. Schnürer), Freit (76. Havrda), Mitrano, Sintean, Rondić (73. Azilion), Vilotič (46. Drozda), Bjeloš (60. Valenta).
    Náhradníci: Lisa – Drozda, Schnürer, Valenta, Azilion, Havrda

    Rozhodčí: Jiří Houdek – Ondřej Černý, Milan Flimmel
    bahis siteleri