Francie – Finsko 0:7 (kon.) | Švýcarsko – USA 5:8 (kon.) | Kanada – Bělorusko 8:3 (kon.)
Slovensko – Česko 5:2 (kon.)
konec
Švýcarsko
5:8 (1:3, 4:3, 0:2)
USA
Pátek 20.04.2018, 12:40 • Arena Metallurg, Magnitogorsk, Rusko • Mistrovství světa do 18 let • Skupina A
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Druhý hrací den letošního hokejového mistrovství světa hráčů do osmnácti let v Magnitogorsku půl hodiny po poledni zahájí střet mezi celky Švýcarska a USA.
     
    ŠVÝCARSKO

    Celek ze země helvetského kříže nevstoupil do turnaje tou správnou nohou. Včera v úvodním utkání na mistrovství se Švédskem držel krok, nakonec se ale musel smířit s porážkou 1:3. Na první body tak stále čeká.

    Švédsko U18 – Švýcarsko U18 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)

    Branky a nahrávky: 16. Berggren, 30. Berggren (D. Gustafsson), 32. Berggren (A. Boqvist) – 31. Sopa (Wetter)
    Střely na branku: 33 – 22
    Trestné minuty: 20 – 6
    Využití přesilovek: 0/3 – 0/5

    Švýcarsko: Hollenstein – Gross, Barandun, Henauer, Anex, Moser, Villa, Prysi – Barbei, Weibel, Wüest – Mettler, Sopa, Wetter – Patry, Nussbaumer, Kohler – Tanner, de Nisco, Vouillamoz – Verboon.
     
    SPOJENÉ STÁTY

    Američané včera odpoledne poměřili síly s Kanadou. Hned dvakrát v zápase šli do vedení, jejich soupeř ale vždy zvládl srovnat krok a následně i otočit. Porážku 4:6 nepomohla Spojeným státům odvrátit ani závěrečná hra bez brankáře.

    Kanada U18 – USA U18 6:4 (1:1, 3:1, 2:2)

    Branky a nahrávky: 16. Lafreniere (Dellandrea), 27. Foudy, 31. Bahl (Noel, Hillis), 39. Lavoie (McShane), 52. Lavoie (Foudy, McIsaac), 60. Thomas (Bahl) – 5. Farabee (Caufield, Wise), 25. Wahlstrom (Gruden, Hughes), 47. Wahlstrom (York, Hughes), 50. Hughes (Gruden)
    Střely na branku: 25 – 35
    Trestné minuty:10 – 12
    Využití přesilovek: 0/6 – 1/5

    USA: DeRidder – Emberson, Samuelsson, Miller, York, Eichwede-Wilde, Stastney, Samuelsson – Wahlstrom, Hughes, Gruden – Caufield, Wise, Farabee – Giles, Hain, Turcotte – Janicke, Pivonka, Weiss – DeBoer.
    Američané včera zvládli srovnat na 4:4 díky nádherné trefě Jacka Hughese, Kanada však nakonec zvládla vítězství urvat.

     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

    Naposledy se mládežnické výběry obou zemí střetly na srpnovém Memoriálu Ivana Hlinky v Břeclavi. Spojené státy tehdy vyhrály těsně 2:1, čímž svého soupeře odsoudily do utkání o sedmé místo.

    8. srpna 2017 – ICE BORS Aréna, Břeclav
    Švýcarsko U18 – USA U18 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

    Branky a nahrávky: 17. Wetter (Nussbaumer) – 2. Drury (Samuelsson), 38. Hall (Lapointe, Semik).
    Střely na branku: 16 – 31
    Trestné minuty: 14 – 10
    Využití přesilovek: 0/4 – 1/6

    Švýcarsko: Schmid – Gross, Kälin, Berni, Aebischer, Moser, Prysi, Wyss – Oana, Schmid, Patry – Gerber, Wetter, Calzimiglia – Verboon, Nussbaumer, Vouillamoz – Kiener, Wüest, Pena Triana – Schwab.

    USA: Kraws – MacKinnon, Krygier, Semik, Samuelsson, Demin, Krygier, Ferrandino – Lapointe, Hain, McLaughlin – Savage, Drury, Randl – Donovan, Hall, Haskins – Caponi, Jenkins, Meyer – Jensen.

    Rozhodčí: Kika, Pražák – Frodl, Špůr.
    V Magnitogorsku začalo rozbruslení.

     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: A. Schmid (Hollenstein) – Gross, Barandun, Anex (A), Henauer, Villa, Moser (C), Prysi – Barbei, Weibel, Wüest (A) – Mettler, Sopa, Wetter – Patry, Nussbaumer, Kohler – Tanner, de Nisco, Vouillamoz – Verboon.

    USA: Knight (Deridder) – Emberson (A), M. Samuelsson (C), York, Miller, Eichwede-Wilde, Stastney, A. Samuelsson – Hughes, Gruden, Wahlstrom – Wise, Caufield, Farabee – Hain, Turcotte, Giles (A) – Weiss, DeBoer, Pivonka – Janicke.

    Rozhodčí: Nikolic (AUT), Staňo (SVK) – Hynek (CZE), Müller (GER).
     
    V Magnitogorsku je vše připraveno pro dnešní utkání, úvodní buly se ale pravděpodobně o pár minut posune. Začneme za malou chvíli.
     
    Oba celky už jsou na ledě a řadí se na modrých čarách, halou zní hymna IIHF. Na první vhazování se proti sobě postaví Keijo Weibel a Jonathan Gruden.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Američané vyhráli úvodní vhazování a neztrácejí čas – okamžitě se přesunuli před Schmidovu branku a snaží se jí ostřelovat co nejčastěji to jen jde.
     
    00:52
    Švýcaři se dopouštějí prvního zakázaného uvolnění v dnešním zápase, po krátké pauze tak uvidíme vhazování pro levé ruce jejich gólmana.
     
    01:21
    Zasahovat nyní musel také Spencer Knight, který si se zakončením jednoho z protihráčů poradil dobře položeným betonem. Na první gól si ještě počkáme.
     
    02:04
    Do dobré střelecké pozice se dostal Patrick Giles, jehož ránu z mezikruží připravený Akira Schmid schoval do výstroje. Hra je přerušena.
     
    02:37
    Výběr ze zámoří rychle zneškodnil švýcarský výpad a míří dopředu. Uvidíme, co američtí mladíci při další výpravě před branku vymyslí.
     
    02:54
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Papíroví hosté využívají kiksu soupeřovy obrany a už ve třetí minutě otevírají skóre! Oliver Wahlstrom zachytil za brankou přihrávku z hole jednoho z protihráčů a okamžitě pryž předal před brankoviště připravenému JACKU HUGHESOVI, který bez váhání překonal bezmocného Schmida. Asistence: Oliver Wahlstrom.
    02:54 Jack HUGHES - 0:1
     
    03:35
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tak tohle pro Švýcary už nevypadá vůbec dobře – Spojené státy se ani ne minutu po prvním gólu prosazují znovu a odskakují tak do dvoubrankového vedení! Defenzíva "domácích" se teď sesypala jako domeček z karet a před jejich brankovištěm vznikla chaotická situace, které využil TREVOR JANICKE – 0:2. Asistence: Jacob Pivonka, K'Andrew Miller.
    03:35 Trevor JANICKE - 0:2
     
    04:50
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Americký brankostroj pokračuje směle dál, Švýcaři působí naprosto bezmocně a opět inkasují! Samuelsson poslal krásnou přihrávkou dopředu ALEXANDRA TURCOTTA, který projel soupeřovou obranou jako nůž máslem a z bezprostřední blízkosti brankoviště zakončil přímo mezi tři tyče. Asistence: Mattias Samuelsson, Ty Emberson.
    04:50 Alexander TURCOTTE - 0:3
     
    05:09
    Další tažení amerických mladíků na klec soupeře zastavuje ofsajd, Hughes se při přejezdu modré čáry poněkud unáhlil.
     
    05:53
    Hughes našel před brankou připraveného Wahlstroma, který prudkou střelou z první zasáhl jen beton připraveného Schmida.
     
    06:02
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Odpolední přestřelka v Magnitogorsku ještě nekončí, celek ze země helvetského kříže snižuje na 1:3! Švýcaři se dostali do přečíslení tři na dva, přičemž za Knightova záda kotouč z prostoru mezi kruhem a brankovištěm poslal JULIAN METTLER a vykřesal tak jiskru naděje pro svůj tým. Asistence: Kyen Sopa, Gian-Marco Wetter.
    06:02 Julian METTLER - 1:3
     
    08:05
    USA se znovu usadily v soupeřově pásmu a snaží se za Schmida poslat další puk, jenže soupeřova obrana se zpevnila a znepříjemňuje jim život.
     
    08:47
    Dvířka trestné lavice se otevírají, "domácí" si vyzkouší přesilovou hru. Za hákování je z kluziště na dvě minuty vykázán Gavin Hain (USA).
     
    09:44
    Amerika má zatím oslabení plně pod kontrolou, jejich soupeři se vůbec nedaří protlačit za modrou čáru. Knight je prakticky bez práce.
     
    10:25
    Pivonka si ve vlastním oslabení najel na kruh a i přes bránícího protihráče se dostal do zakončení, které připravený Schmid pokryl ramenem.
     
    11:07
    Hain je na ledě, tahle přesilovka se "domácím" hodně nepovedla. Američané se nyní usazují před Schmidovou brankou a rozjíždějí kombinaci.
     
    12:12
    Švýcaři se zuby nehty protlačili do pásma, reflexy gólmana USA prudkou ránou z kruhu proklepl Wetter. Knight jeho projektil schoval do rukavice.
     
    13:38
    Hra se drží hlavně před Schmidovou klecí, zatím sledujeme naprosto jednostrannou podívanou. Švýcaři se brání ze všech sil.
     
    14:48
    Na ledě byla znovu vidět spolupráce Hughese s Wahlstromem, přičemž tentokrát zakončoval druhý jmenovaný. Maskovaný Švýcar jeho ránu vykryl.
     
    15:47
    Janis Moser protlačil kotouč za modrou čáru, evropský tým se drží před Knightem. Houževnatá obrana Ameriky jim na ledě nenechává moc prostoru.
     
    16:04
    Další přesilovka pro Švýcarsko, uvidíme kontaktní gól? Jacob Pivonka (USA) hákoval a na dvě minuty tak oslabuje svůj celek.
     
    17:11
    Guillaume Anex diriguje přesilovku z modré čáry, "domácí" zatím pouze kombinují. Na střelecký pokus se ještě neodhodlali.
     
    17:48
    Američané využívají chyb soupeře a dostávají se dopředu, Joel Farabee se nyní zkoušel protlačit pryž za Schimdova záda. Ten si se zakončením poradil.
     
    18:55
    Eichwede-Wide dostal kotouč na modré čáře a povyjel si na kruh, odkud pryž poslal na hůl jednoho ze spoluhráčů. USA se drží před Schmidem.
     
    19:52
    Třetina se dohrává v "hostujícím" pásmu, jeden z hráčů Spojených států drží kotouč za svou brankou a čeká, až zazní závěrečná siréna první části.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 7 – 21
    Trestné minuty: 0 – 4
    Využití přesilovek: 0/2 – 0/0
     
    Při pohledu na počet gólu a na statistiku střel na branku je poměrně jasné, kdo měl v úvodní periodě více ze hry. Američané zatím outsidera z Alp jednoznačně přehrávají a po první třetině vedou díky brankové smršti z úvodních minut 3:1. Pod trefy USA se podepsali Jack Hughes, Trevor Janicke a Alexander Turcotte, zatímco za Švýcarsko pak později snižoval Julian Mettler.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:58
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, tohle možná ještě bude zajímavé! Švýcaři ani ne minutu po startu druhé třetiny využívají obrovského zaváhání amerického gólmana a najednou prohrávají jen o jednu jedinou branku. Úspěšným střelcem byl JULIAN METTER, který si tak zadělal na hattick! Asistence: Kyen Sopa, Gian-Marco Wetter.
    20:58 Julian METTLER - 2:3
     
    21:40
    Hra se přelévá ze jedné strany kluziště na druhou, ani jeden celek nemá momentálně na ledě převahu. Momentálně sledujeme rychlé a vyrovnané utkání.
     
    22:03
    Třetí vyloučení dnešního zápasu, tentokrát si hru v početní výhodě vyzkouší hokejisté Spojených států. Dvě minuty za krosček dostává Nico Gross (SUI).
     
    23:33
    Američané se drží v pásmu, zatím se jim ale vůbec nedaří dostat do lepších střeleckých příležitostí. Obrana Švýcarska nyní pracuje na plné obrátky.
     
    24:31
    Akira Schmid se po otřesném vstupu do utkání vzpamatoval a teď v "domácím" brankovišti čaruje a zastavuje jednu střelu soupeře za druhou.
     
    25:28
    Trevor Janicke se protlačil před branku a zkusil zakončit mezi tyč a beton gólmana, strážce svatyně ale zvládl drobnou škvíru v kleci nakonec zacpat včas.
     
    26:33
    Wahlstrom našel na modré čáře volného Mattiase Samuelssona, který prudkým projektilem zasáhl pouze clonícího Grudena před švýcarskou klecí.
     
    27:22
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tak tohle je pro Švýcary obrovská rána! Jejich obrana nyní úplně zapomněla na JOELA FARABEEHO, který si vzal kotouč na svou hůl, projel na pravý kruh a rychlým zakončením ho poslal do vzdálenějšího horního rohu klece. Asistence: Cameron York.
    27:22 Joel FARABEE - 2:4
     
    28:19
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    "Domácí" se ještě nevzdávají a opět snižují! Po krásné spolupráci s Nussbaumerem se prosadil GILIAN KOHLER a Knight tak ze své klece musí lovit další kotouč. Asistence: Valentin Nussbaumer.
    28:19 Gilian KOHLER - 3:4
     
    28:48
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelné! Naprosto neuvěřitelné! Američané se nechali svým zásahem ukolébat, přestali hrát a záhy máme vyrovnáno! Střelcem čtvrté branky švýcarského celku je ALESSANDRO VILLA, jehož rána se na cestě do sítě ještě odrazila od tyče. V devětadvacáté minutě tak začínáme od začátku. Asistence: Mathieu Vouillamoz, Matthew Verboon.
    28:48 Alessandro VILLA - 4:4
     
    29:55
    Tak tohle po první třetině nečekal asi nikdo. Outsider z Evropy se svým soupeřem drží krok a dost ho trápí, Američané jsou vývojem značně zaskočeni.
     
    30:54
    "Domácí" rychle rozbili útočnou akci svého soupeře a snaží se prorazit vpřed, v čele jejich výpadu stojí Luca de Nisco. Uvidíme, co vymyslí.
     
    31:36
    Guillaume Anex je jako utržený ze řetězu, k potěšení ruského publika teď sráží k ledu jednoho Američana za druhým. USA se ale i přes to drží v útoku.
     
    32:57
    Spojené státy svého soupeře zatlačily do jeho pásma, lajny obou celků jsou na ledě už přes minutu a půl. Americká kombinace je zdánlivě nekonečná.
     
    33:46
    Gavin Hain teď ve středním pásmu podrazil protihráče, jeho zákrok však rozhodčím unikl. Arenou Metallurg se nese hlasitý pískot.
     
    34:38
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Pohádková druhá třetina pro Švýcary vrcholí pátým gólem, outsider jde do vedení! "Domácí" se dostali do přečíslení dva na jednoho, Mettler našel u opačné tyče připraveného STÉPHANA PATRYHO a ten zakončil přímo do americké branky. Neskutečné! Asistence: Julian Mettler, Gian-Marco Wetter.
    34:38 Stéphane PATRY - 5:4
     
    35:23
    Spojené státy mají ideální šanci se vrátit zpět do utkání. Za podražení je vyloučen Davyd Barandun (SUI) a Amerika si tak zahraje přesilovku.
     
    36:04
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tohle musí Baranduna hodně mrzet – Američané vzali šanci za pačesy a přetavují početní výhodu ve vyrovnávací gól! Hughes našel na levém kruhu připraveného OLIVERA WAHLSTROMA, který ostrou střelou z voleje poslal pátý puk za Schmidova záda. Asistence: Jack Hughes, Cameron York.
    36:04 Oliver WAHLSTROM - 5:5
     
    36:51
    Do kvalitní šance se dostal Patrick Giles, jehož zakončení z prostoru pro vhazování vykopl připravený Akira Schmid mimo nebezpečí betonem.
     
    37:49
    Do konce druhé třetiny zbývá jen něco málo přes dvě minuty. Sledujeme vyrovnané a rychlé utkání, jedna šance střídá druhou. Publikum se rozhodně nenudí.
     
    38:25
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Jako na horské dráze. Druhá část je v Areně Metallurg neuvěřitelně divoká, Američané se minutu a půl před koncem opět prosazují a berou si vedení zpět na svou stranu. Na hattrick si nyní přesnou dorážkou Wahlstromovy rány zadělal JACK HUGHES. Asistence: Oliver Wahlstrom.
    38:25 Jack HUGHES - 5:6
     
    39:20
    Nico Gross (SUI) u mantinelu u střídaček podrazil jednoho z protihráčů a bude za to pykat. USA čeká další dvouminutová přesilovka.
     
    39:43
    Poměr sil na ledě se vyrovná. Ve středním pásmu nyní Oliver Wahlstrom (USA) zahákoval Verboona a předčasně tak ukončil přesilovku svého týmu.
     
    40:00
    A další vyloučení, po přestávce na trestnou lavici usedne další Američan – Spencer Stastney (USA). Ten se provinil podražením.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 15 – 43
    Trestné minuty: 6 – 8
    Využití přesilovek: 0/2* – 1/3

    *přesilovka Švýcarska bude pokračovat po pauze
     
    Tak tohle se jen tak nevidí. Švýcarský tým byl po naprosto zoufalé první třetině na odpis, v průběhu druhé dvacetiminutovky se mu však podařilo nejen dvoubrankové vedení Spojených států smazat, ale dokonce i otočit! Poté se však USA vrátily do zápasu a vzaly si veden zpět na svou stranu. Uvidíme, co přinese závěrečná perioda hry, která začne za pár minut.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:34
    Švýcaři začínají třetí třetinu v početní výhodě, která se za pár desítek sekund stane dvojnásobnou. Momentálně se usazují před Knightovou brankou.
     
    41:40
    Moser chtěl nahrát dozadu jednomu z jeho spoluhráčů, jeho nabídka se ale dostala na hůl K'Andrewa Millera a ten okamžitě pryž vyhodil ven z pásma.
     
    42:42
    Spojené státy už jsou nějakou dobu v plném počtu, hra se teď přesunula do pásma "domácího" celku a Schmid tak musí být ve střehu.
     
    43:20
    Cameron York se dostal k pryži na modré čáře a obratem jí předal připravenému Američanovi za brankou, dlouhá kombinace tak pokračuje dál.
     
    44:21
    Hra se oproti druhé třetině hodně zklidnila, oba celky polevili a jejich výkon momentálně doprovází spousta nepřesností. Ani jeden tým nepůsobí úplně sehraně.
     
    45:06
    Jednoduché nahození Joela Farabeeho od modré čáry hbitý Schmid chytil do lapačky a přerušil tak hru. Vhazovat se tak bude před švýcarskou klecí.
     
    45:35
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Se švýcarskými nadějemi na vítězství to nevypadá dobře. Obrana celku ze země helvetského kříže si nyní nezvládla pohlídat TYLERA WEISSEHO, který se protlačil přímo před branku a z mezikruží posílá za Schmidova záda už sedmý kotouč. Asistence: Cameron York, Spencer Stastney.
    45:35 Tyler WEISS - 5:7
     
    46:38
    Švýcaři měli obrovskou příležitost opět snížit při přečíslení dva na jednoho, Knight ale Nussbaumerovo zakončení pokryl betonem!
     
    46:49
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Starodávné nepsané pravidlo "nedáš – dostaneš" opět vystrčilo růžky – Američané se prosazují z rychlého protiútoku a jdou do pohodlného tříbrankového vedení! Turcotte si objel branku a nahrál na mezikruží MATTIASU SAMUELSSONOVI, který střelou z první překonal Schmida! Asistence: Alexander Turcotte, Spencer Knight.
    46:49 Mattias SAMUELSSON - 5:8
     
    47:58
    Američané kontrolují hru a svého soupeře k ničemu nepouštějí, ten se momentálně snaží bezúspěšně dostat na kotouč. Hraje se hlavně před Schmidem.
     
    48:43
    Uvidíme devátou branku v "domácí" síti? Kyen Sopa (SUI) teď oslabuje svůj tým, od sudích dostává dvouminutový trest za sekání.
     
    49:43
    Cameron York se dostává k vyhozené pryži za vlastní brankou a čeká, až jeho tým vystřídá. Amerika se poté pokusí znovu usadit před klecí Švýcarska.
     
    50:23
    V Areně Metallurg je hrobové ticho, kterou prořízne akorát občasný pískot. USA mají teď mnohem více ze hry, což se pochopitelně ruskému publiku nelíbí.
     
    51:26
    Akira Schmid se raději rozhodl před najíždějícími protihráči schovat pryž pod rukavici, hra se tedy na chvíli pozastavuje.
     
    52:04
    Spojené státy vedou o tři branky, očividně se ale poučily z druhé třetiny a snaží se svůj náskok pro jistotu ještě navýšit. Gólman "domácích" má plné ruce práce.
     
    53:04
    Simon Wüest teď nic neřešil a okamžitě po přejezdu modré čáry vypálil, připravený Knight jeho slabší střelu zastavil rukavicí. Hra je přerušena.
     
    54:11
    Poslední minuty třetí třetiny se nesou v hodně klidném tempu, oba týmy se už zdánlivě smířily s výsledkem utkání a šetří síly na další zápasy.
     
    55:11
    Spojené státy se teď budou muset dvě minuty obejít bez kapitána. Mattias Samuelsson (USA) dostává menší trest za podražení a odebírá se na trestnou.
     
    55:51
    Nebezpečná akce Švýcarů skončila skvělým zákrokem Knighta, který zakončení z bezprostřední blízkosti brankoviště vytěsnil betonem.
     
    56:38
    To muselo bolet. Tanner našel na kruhu připraveného Mettlera, který prudkou ranou zasáhl jednoho ze sudích. Ten je ale nakonec díky bohu v pořádku.
     
    57:39
    Wahlstrom vyhodil kotouč ven z pásma podél mantinelu, na modré čáře se k němu dostává jeden z protihráčů. Uvidíme, co Švýcaři v závěru vymyslí.
     
    58:42
    Do konce základní hrací doby zbývá něco málo přes minutu, momentálně se bojuje hlavně ve středním pásmu. Ani jeden tým se dopředu nežene.
     
    59:28
    Patrick Giles se uvolnil na kruhu a vypálil, Akira Schmid chytá. Třicet sekund před koncem utkání uvidíme vhazování po pravici švýcarského gólmana.
     
    Konec zápasu.
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 19 – 57
    Trestné minuty: 8 – 10
    Využití přesilovek: 0/5 – 1/4
     
    Úvodní utkání druhého hracího dne v Magnitogorsku končí hodně hořkou porážkou do švýcarský celek, který se po chabé první části vrátil do zápasu a otočil, jenže Američanům se nakonec povedlo misky vah naklonit na jejich stranu. Ti si tak do tabulky připisují první body, zatímco konto celku ze země helvetského kříže je i po druhém zápase na turnaji prázdné.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek dne. Na počtenou! (15:02:55)
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 7. Mettler (Sopa, Wetter), 21. Mettler (Sopa, Wetter), 29. Kohler (Nussbaumer), 29. Villa (Vouillamoz, Verboon), 35. Patry (Mettler, Wetter) – 3. Hughes (Wahlstrom), 4. Janicke (Pivonka, Miller), 5. Turcotte (M. Samuelsson, Emberson), 28. Farabee (York), 37. Wahlstrom (Hughes, York), 39. Hughes (Wahlstrom), 46. Weiss (York, Stastney), 47. M. Samuelsson (Turcotte, Knight)


    Švýcarsko: A. Schmid (Hollenstein) – Gross, Barandun, Anex (A), Henauer, Villa, Moser (C), Prysi – Barbei, Weibel, Wüest (A) – Mettler, Sopa, Wetter – Patry, Nussbaumer, Kohler – Tanner, de Nisco, Vouillamoz – Verboon.
    USA: Knight (Deridder) – Emberson (A), M. Samuelsson (C), York, Miller, Eichwede-Wilde, Stastney, A. Samuelsson – Hughes, Gruden, Wahlstrom – Wise, Caufield, Farabee – Hain, Turcotte, Giles (A) – Weiss, DeBoer, Pivonka – Janicke.

    Rozhodčí: Nikolic (AUT), Staňo (SVK) – Hynek (CZE), Müller (GER).
    bahis siteleri