Francie – Finsko 0:7 (kon.) | Švýcarsko – USA 5:8 (kon.) | Kanada – Bělorusko 8:3 (kon.)
Slovensko – Česko 5:2 (kon.)
konec
Švýcarsko
5:8 (1:3, 4:3, 0:2)
USA
Pátek 20.04.2018, 12:40 • Arena Metallurg, Magnitogorsk, Rusko • Mistrovství světa do 18 let • Skupina A
Partner:
     
    55:11
    Spojené státy se teď budou muset dvě minuty obejít bez kapitána. Mattias Samuelsson (USA) dostává menší trest za podražení a odebírá se na trestnou.
     
    48:43
    Uvidíme devátou branku v "domácí" síti? Kyen Sopa (SUI) teď oslabuje svůj tým, od sudích dostává dvouminutový trest za sekání.
    46:49 Mattias SAMUELSSON - 5:8
     
    46:49
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Starodávné nepsané pravidlo "nedáš – dostaneš" opět vystrčilo růžky – Američané se prosazují z rychlého protiútoku a jdou do pohodlného tříbrankového vedení! Turcotte si objel branku a nahrál na mezikruží MATTIASU SAMUELSSONOVI, který střelou z první překonal Schmida! Asistence: Alexander Turcotte, Spencer Knight.
     
    46:38
    Švýcaři měli obrovskou příležitost opět snížit při přečíslení dva na jednoho, Knight ale Nussbaumerovo zakončení pokryl betonem!
    45:35 Tyler WEISS - 5:7
     
    45:35
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Se švýcarskými nadějemi na vítězství to nevypadá dobře. Obrana celku ze země helvetského kříže si nyní nezvládla pohlídat TYLERA WEISSEHO, který se protlačil přímo před branku a z mezikruží posílá za Schmidova záda už sedmý kotouč. Asistence: Cameron York, Spencer Stastney.
     
    40:00
    A další vyloučení, po přestávce na trestnou lavici usedne další Američan – Spencer Stastney (USA). Ten se provinil podražením.
     
    39:43
    Poměr sil na ledě se vyrovná. Ve středním pásmu nyní Oliver Wahlstrom (USA) zahákoval Verboona a předčasně tak ukončil přesilovku svého týmu.
     
    39:20
    Nico Gross (SUI) u mantinelu u střídaček podrazil jednoho z protihráčů a bude za to pykat. USA čeká další dvouminutová přesilovka.
    38:25 Jack HUGHES - 5:6
     
    38:25
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Jako na horské dráze. Druhá část je v Areně Metallurg neuvěřitelně divoká, Američané se minutu a půl před koncem opět prosazují a berou si vedení zpět na svou stranu. Na hattrick si nyní přesnou dorážkou Wahlstromovy rány zadělal JACK HUGHES. Asistence: Oliver Wahlstrom.
    36:04 Oliver WAHLSTROM - 5:5
     
    36:04
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tohle musí Baranduna hodně mrzet – Američané vzali šanci za pačesy a přetavují početní výhodu ve vyrovnávací gól! Hughes našel na levém kruhu připraveného OLIVERA WAHLSTROMA, který ostrou střelou z voleje poslal pátý puk za Schmidova záda. Asistence: Jack Hughes, Cameron York.
     
    35:23
    Spojené státy mají ideální šanci se vrátit zpět do utkání. Za podražení je vyloučen Davyd Barandun (SUI) a Amerika si tak zahraje přesilovku.
    34:38 Stéphane PATRY - 5:4
     
    34:38
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Pohádková druhá třetina pro Švýcary vrcholí pátým gólem, outsider jde do vedení! "Domácí" se dostali do přečíslení dva na jednoho, Mettler našel u opačné tyče připraveného STÉPHANA PATRYHO a ten zakončil přímo do americké branky. Neskutečné! Asistence: Julian Mettler, Gian-Marco Wetter.
    28:48 Alessandro VILLA - 4:4
     
    28:48
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelné! Naprosto neuvěřitelné! Američané se nechali svým zásahem ukolébat, přestali hrát a záhy máme vyrovnáno! Střelcem čtvrté branky švýcarského celku je ALESSANDRO VILLA, jehož rána se na cestě do sítě ještě odrazila od tyče. V devětadvacáté minutě tak začínáme od začátku. Asistence: Mathieu Vouillamoz, Matthew Verboon.
    28:19 Gilian KOHLER - 3:4
     
    28:19
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    "Domácí" se ještě nevzdávají a opět snižují! Po krásné spolupráci s Nussbaumerem se prosadil GILIAN KOHLER a Knight tak ze své klece musí lovit další kotouč. Asistence: Valentin Nussbaumer.
    27:22 Joel FARABEE - 2:4
     
    27:22
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tak tohle je pro Švýcary obrovská rána! Jejich obrana nyní úplně zapomněla na JOELA FARABEEHO, který si vzal kotouč na svou hůl, projel na pravý kruh a rychlým zakončením ho poslal do vzdálenějšího horního rohu klece. Asistence: Cameron York.
     
    22:03
    Třetí vyloučení dnešního zápasu, tentokrát si hru v početní výhodě vyzkouší hokejisté Spojených států. Dvě minuty za krosček dostává Nico Gross (SUI).
    20:58 Julian METTLER - 2:3
     
    20:58
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, tohle možná ještě bude zajímavé! Švýcaři ani ne minutu po startu druhé třetiny využívají obrovského zaváhání amerického gólmana a najednou prohrávají jen o jednu jedinou branku. Úspěšným střelcem byl JULIAN METTER, který si tak zadělal na hattick! Asistence: Kyen Sopa, Gian-Marco Wetter.
     
    16:04
    Další přesilovka pro Švýcarsko, uvidíme kontaktní gól? Jacob Pivonka (USA) hákoval a na dvě minuty tak oslabuje svůj celek.
     
    08:47
    Dvířka trestné lavice se otevírají, "domácí" si vyzkouší přesilovou hru. Za hákování je z kluziště na dvě minuty vykázán Gavin Hain (USA).
    06:02 Julian METTLER - 1:3
     
    06:02
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Odpolední přestřelka v Magnitogorsku ještě nekončí, celek ze země helvetského kříže snižuje na 1:3! Švýcaři se dostali do přečíslení tři na dva, přičemž za Knightova záda kotouč z prostoru mezi kruhem a brankovištěm poslal JULIAN METTLER a vykřesal tak jiskru naděje pro svůj tým. Asistence: Kyen Sopa, Gian-Marco Wetter.
    04:50 Alexander TURCOTTE - 0:3
     
    04:50
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Americký brankostroj pokračuje směle dál, Švýcaři působí naprosto bezmocně a opět inkasují! Samuelsson poslal krásnou přihrávkou dopředu ALEXANDRA TURCOTTA, který projel soupeřovou obranou jako nůž máslem a z bezprostřední blízkosti brankoviště zakončil přímo mezi tři tyče. Asistence: Mattias Samuelsson, Ty Emberson.
    03:35 Trevor JANICKE - 0:2
     
    03:35
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tak tohle pro Švýcary už nevypadá vůbec dobře – Spojené státy se ani ne minutu po prvním gólu prosazují znovu a odskakují tak do dvoubrankového vedení! Defenzíva "domácích" se teď sesypala jako domeček z karet a před jejich brankovištěm vznikla chaotická situace, které využil TREVOR JANICKE – 0:2. Asistence: Jacob Pivonka, K'Andrew Miller.
    02:54 Jack HUGHES - 0:1
     
    02:54
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Papíroví hosté využívají kiksu soupeřovy obrany a už ve třetí minutě otevírají skóre! Oliver Wahlstrom zachytil za brankou přihrávku z hole jednoho z protihráčů a okamžitě pryž předal před brankoviště připravenému JACKU HUGHESOVI, který bez váhání překonal bezmocného Schmida. Asistence: Oliver Wahlstrom.
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 7. Mettler (Sopa, Wetter), 21. Mettler (Sopa, Wetter), 29. Kohler (Nussbaumer), 29. Villa (Vouillamoz, Verboon), 35. Patry (Mettler, Wetter) – 3. Hughes (Wahlstrom), 4. Janicke (Pivonka, Miller), 5. Turcotte (M. Samuelsson, Emberson), 28. Farabee (York), 37. Wahlstrom (Hughes, York), 39. Hughes (Wahlstrom), 46. Weiss (York, Stastney), 47. M. Samuelsson (Turcotte, Knight)


    Švýcarsko: A. Schmid (Hollenstein) – Gross, Barandun, Anex (A), Henauer, Villa, Moser (C), Prysi – Barbei, Weibel, Wüest (A) – Mettler, Sopa, Wetter – Patry, Nussbaumer, Kohler – Tanner, de Nisco, Vouillamoz – Verboon.
    USA: Knight (Deridder) – Emberson (A), M. Samuelsson (C), York, Miller, Eichwede-Wilde, Stastney, A. Samuelsson – Hughes, Gruden, Wahlstrom – Wise, Caufield, Farabee – Hain, Turcotte, Giles (A) – Weiss, DeBoer, Pivonka – Janicke.

    Rozhodčí: Nikolic (AUT), Staňo (SVK) – Hynek (CZE), Müller (GER).
    bahis siteleri