Kladno – Hr. Králové 4:1 (kon.) | Plzeň – Letohrad 0:5 (kon.) | Ústí n/L – Pardubice 5:4 (po pr.)
Kert Park Praha – Sudoměřice 5:2 (kon.)
konec
HBC Kladno
4:1 (0:0, 2:1, 2:0) Stav série: 2:0
HBC Hradec Králové 1988
Neděle 29.04.2018, 11:00 • Městská hokejbalová aréna, Kladno • Coalsoft play-off Extraligy • Čtvrtfinále
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HBC ALPIQ Kladno: Jirotka (Hájek) – Soukup, Hrabár, Patrik Novák, Voráček, Dědič, Haisman – Nosek, Hnízdil, Špaček, Štěpáník, Šícha, Šíma, Pražák, Kohout, Barnošák, Procházka, Zmeškal

    HBC Hradec Králové 1988: Biegl (Brykner) – Doležal, Fanderlík, Hrabica, Ruda, Chmel, Šimek, Ježek, Jiřík – Tesař, Fišer, Bacovský, Petr Novák, Král, Mitra, Hrubý, Šimůnek, Svoboda, Černý

    Rozhodčí: Prudík, Vokurka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:27
    Štěpáník vyslal první nebezpečnější střelu v tomto utkání. Spolu se Špačkem a Hnízdilem dobře zakombinovali. Nakonec ale Biegl kryl.
     
    01:03
    Fanderlík vyslal střelu na branku, před Jirotkou se snažil tečovat Šimůnek, každopádně jeho pokus skončil nakonec nad brankou. Vhazovat se bude před jeho svatyní.
     
    01:40
    Šima z pravého kruhu mířil nad lapačku Biegla, ten si ale dokázal poradit. Kladno začalo poměrně aktivně, uvidíme, jestli se brzy dočkáme nějakého přesného zásahu.
     
    02:08
    Fišer zamířil z levého kruhu po zemi hodně nebezpečně, Jirotka na jeho pokus dobře neviděl. A míček drnkl o brankovou konstrukci. Ale asi jen o tu vnější. Každopádně slušná možnost Hradce Králové.
     
    03:35
    Pražák postupoval podél levé strany, nakonec ovšem ani nevystřelil. O pár sekund později nakonec Biegl pokryl míček pod svou lapačku. Následovat bude vhazování po jeho lapačce.
     
    04:24
    Fišer si naběhl do středu pole, jeho pokus ovšem zablokoval Hrabár. Jirotka následně předvedl další úspěšný zákrok. Hraje se poměrně útočně, oba týmy hledají postupně cestu za úvodní brankou.
     
    06:02
    Svoboda pálil z velmi dobré pozice z pravého kruhu! A Jirotka musel zasahovat svou vyrážečkou. Na hřišti trochu srší emoce, rozhodčí však zatím nikoho na trestnou lavici neposlali.
     
    07:04
    Vyloučení v týmu HBC Hradec Králové 1988 (Fanderlík – 2 min., napadení).
     
    07:34
    První půlminutka z přesilové hry nenabídla nic, co by mělo něco změnit na průběžném bezbrankovém skóre. Kladno ani jednou nevystřelilo na Biegla.
     
    08:22
    Hradec Králové brání tohle oslabení velmi dobře. ALPIQ se zatím opravdu ani jednou nedostal do nějaké vážnější příležitosti.
     
    09:04
    Hosté v plném počtu.
     
    09:43
    Před Bieglem nyní vznikl docela velký závar, kladenští hráči však nedotlačili míček za brankovou čáru. Pořád se jedna o vyrovnaný duel, o němž pravděpodobně budou rozhodovat jen maličkosti.
     
    10:39
    Novák vypálil od modré čáry, nicméně zamířil jen do míst, kde v pohodě zasáhl Biegl. Vhazování před jeho bránou se tak bude zanedlouho opakovat.
     
    11:54
    Tři minuty zbývají do konce této třetiny. Zatím ani jeden z týmů nedokázal na soupeře vyvinout takový tlak, aby se případně ujal vedení. Možná že na míčku je o něco více Kladno, ale tuhle statistiku se hokejbal nehraje.
     
    12:41
    Šícha se ocitl zcela sám na modré čáře, popoběhl ještě pár kroků dopředu a ostře vypálil! Výtečně ovšem zasáhl Biegl, který jeho ránu elegantně schoval do lapačky.
     
    13:04
    Barnošák se nyní snažil operovat těsně před Bieglem, nakonec mu však jeho podnikání zastavili rozhodčí.
     
    13:31
    Svoboda hodně dobře vypálil a Jirotka neměl jeho pokus zcela pod kontrolou. Nakonec musel na zem a hokejkou vypíchl míček do bezpečí.
     
    13:56
    Biegl se předvedl dalšími dvěma dobrými zákroky! Nejprve vystřelil Štěpáník, poté se snažil u tyčky dorážet Špaček, avšak ani jeden z nich na královehradeckého brankáře nevyzrál.
     
    14:00
    Zahlášena poslední minuta první třetiny.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 11:35.
     
    Možná že o něco aktivnějším celkem bylo v 1. třetině Kladno, nicméně Hradec Králové hraje se soupeřem vyrovnanou partii. Rozhodně je celý zápas otevřený. A budou o něm zřejmě rozhodovat pouze maličkosti.

    Střely na branku v 1. třetině: 10:7
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:50
    Kladno se v první minutě druhého dějství usadilo na soupeřově polovině, ale žádnou velkou šanci si nevytvořilo. Alespoň ne v tuhle chvíli. Hradec Králové působí zatím hodně opatrně.
     
    16:43
    Bacovský se dostal do volného prostoru na levé straně, měl docela dost času na to, aby zamířil, ale ze slušné pozice tahem poslal míček pouze vedle brány. Velká škoda pro Hradec Králové.
     
    17:10
    A znovu v akci Bacovský! Operoval u tyčky Jirotkovy brány, ovšem míček za brankovou čáru nepropasíroval. Oba týmy se snaží o dosažení branky. Zatím ale marně.
     
    18:02
    Barnošák se ocitl ve vyložené pozici v mezikruží! Jenže v tutovce selhal. A trefil v podstatě jen připraveného Biegla. Zatím si oba brankáři počínají mezi třemi tyčemi velmi jistě.
     
    18:33
    A máme tu první konflikt, který bez větších problémů vyřešili rozhodčí. Jirotka byl totiž lehce napadený soupeřem. Tohle k play-off pochopitelně patří. Jinak se zatím jedná o naprosto férový zápas.
     
    19:21
    Barnošák ve druhé třetině hýří aktivitou. Na pravém kruhu podržel míček, následně z otočky vyslal hodně skrytou střelu, ovšem Biegl měl prostor u tyčky pokrytý. Důležitý zákrok pro hostujícího gólmana.
     
    21:05
    Fišer se ocitl v dosud největší příležitosti Hradce Králové! Byl naprosto sám před brankářem Jirotkou, ten ale vyběhl, zmenšil střelecký úhel a nakonec tuhle tutovku vychytal. Teď mělo Kladno opravdu namále.
     
    21:42
    Vyloučení v týmu HBC ALPIQ Kladno (Haisman – 2 min., vysoká hůl).
     
    22:30
    Domácí se úplně zbytečně dostali do problémů. Místo, aby vyhodili míček do bezpečí, ho u mantinelu vybojoval Šimůnek a stačil z úhlu vystřelit. Jirotka každopádně zasáhl.
     
    22:40
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hostům se nakonec podařilo zužitkovat vůbec svou první přesilovou hru. Jirotka kapituloval poté, co ho překonal po celou druhou třetinu nebezpečný JAN BACOVSKÝ. Asistence: Jan Hrabica, Jan Fišer.
     
    23:37
    Vyloučení v týmu HBC ALPIQ Kladno (Špaček – 2 min., napadení).
     
    24:36
    Hradec Králové zahrával tuhle přesilovou hru velmi dobře. Nakonec však ani Petr Novák ani Hrabica nedorazili míček za brankovou čáru, ačkoli k tomu měli velmi blízko. Následně vznikla další menší potyčka, rozhodčí se k trestu nerozhodli.
     
    25:20
    Postavení útočícího hráče v brankovišti, to byl nyní verdikt sudích. Kladno se bude muset bránit oslabení ještě sedmnáct vteřin.
     
    25:37
    Domácí v plném počtu.
     
    26:32
    Hradec Králové je v posledních minutách nebezpečnějším mužstvem. Jirotka má o dost více práce než Biegl. Teď kladenský gólman musel zlikvidovat střelu z levé strany od Petra Nováka.
     
    27:11
    Vyloučení v týmu HBC Hradec Králové 1988 (Svoboda – 2 min., podražení).
     
    28:17
    Vyloučení v týmu HBC Hradec Králové 1988 (Hrabica – 2 min., podražení).
     
    28:17
    Oddechový čas pro domácí.
     
    28:20
    Tohle budou krušné chvíle pro Hradec Králové. Bude se muset bránit hned dvojnásobnému oslabení, a to celkem 54 sekund. To rozhodně není krátká doba.
     
    28:33
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Šanci na to skórovat z dvojnásobné přesilovky ALPIQ náležitě využil. DOMINIK BARNOŠÁK se ocitl v mezikruží úplně sám a našel poměrně snadno cestu za vyrovnáním. Biegl neměl nárok zasáhnout. Asistence: Petr Šícha, Patrik Novák.
     
    29:00
    Zahlášena poslední minuta druhé třetiny.
     
    29:09
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Během pár chvil domácí otáčejí vedení na svou stranu. Tentokráte se takovým nenápadným bekhendem prosadil z pravé strany RADEK ŠÍMA. Tohle se možná dalo chytat. Každopádně snový závěr druhého dějství pro ALPIQ. Asistence: Daniel Hnízdil.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 12:17.
     
    Ve druhém dějství jsme se již dočkali hned tří branek. Všechny tři přitom padly během přesilových her. Hradec Králové bude muset dohánět jednobrankové manko, Kladno bude mít ve třetím dějství výhodu, pořád však musí být maximálně ostražité.

    Střely na branku ve 2. třetině: 12:11
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:36
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HBC Hradec Králové 1988 (Hrabica – 2 min., hákování).
    Vyloučení v týmu HBC ALPIQ Kladno (Špaček – 2 min., sekání).
     
    31:19
    Barnošák měl těžkou pozici, byl zády k brance, snažil se dotlačit míček za brankovou čáru. Nakonec Hradec Králové tuhle situaci přežil. ALPIQ i nadále drží útočné pásmo, hosté se brání s vypětím všech sil.
     
    32:36
    Oba týmy v plném počtu.
     
    33:10
    Kladno hledá cestu za pojišťující brankou. Možná až někdy na hraně si v obraně počínají hráči Hradce Králové. Rozhodčí zatím nechávají hru plynout. Každopádně Biegl zatím drží naděje svého týmu nad vodou.
     
    33:47
    Hosté nedokážou založit kloudnou akci, teď vyhodili jen za cenu zakázaného uvolnění. V úvodu posledního dějství jsou jasně horším mužstvem. Pojistí Kladno své vedení? Nemá k tomu rozhodně vůbec daleko.
     
    34:37
    Vyloučení v týmu HBC Hradec Králové 1988 (Jiřík – 2 min., držení protihráče).
     
    34:56
    Barnošák je pro soupeře neustále nebezpečný. I proto možná dostal šanci zahrát si během přesilovky. Vystřelil hned dvakrát, oba jeho pokusy ale nakonec byly zablokovány.
     
    35:30
    Dědič, Hnízdil a Špaček. To byl dobrý tandem kladenského mužstva. Nakonec však posledně jmenovaný pálil pouze nad bránu.
     
    36:21
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Navrátivší se MICHAL DĚDIČ během dalšího signalizovaného vyloučení Hradce Králové vypálil svou obvyklou pumelici z dálky a propálil vše, co mu stálo v cestě. Tohle může být rozhodující moment celého utkání. Biegl na tenhle pokus neměl absolutně žádný nárok. Asistence: Daniel Hnízdil.
     
    36:21
    Vyloučení v týmu HBC Hradec Králové 1988 (Chmel – 2 min., vysoká hůl).
     
    37:30
    Dochází k domluvené výměně stran.
     
    38:02
    Biegl si připsal další perfektní zákrok! Špaček přistrčil míček Hnízdilovi, ten se snažil zamířit nad lapačku hostujícího gólmana, jeho zakončení ale nebylo úspěšné. Kladno má zatím třetí třetinu plně pod svou kontrolou.
     
    38:21
    Hosté v plném počtu.
     
    38:42
    Vyloučení v týmu HBC ALPIQ Kladno (Kohout – 2 min., podražení).
     
    39:20
    Tohle je možná poslední možnost Hradce Králové, jak s tímto zápasem ještě něco udělat. Zatím se Kladnu daří tohle oslabení bránit velmi dobře.
     
    40:05
    Hnízdil odpaluje míček do bezpečí. Hradec Králové si zatím nevytvořil nějakou větší šanci, kterou by výrazněji ohrozil Jirotku.
     
    40:42
    Domácí v plném počtu.
     
    40:50
    Hra je nyní přerušená. Kohout se dostal do souboje s Šimůnkem, který si ihned lehl na zem. Odešel nakonec na střídačku po svých. Na první pohled jeho střet s kladenským hráčem nevypadal nijak zle.
     
    41:20
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A je definitivně rozhodnuto. ONDŘEJ PRAŽÁK dostal až příliš prostoru, seběhl si z rohu hřiště až před Biegla, a prostřelil ho mezi betony. Vůbec první branka v normálním počtu hráčů. Asistence: Radek Šíma.
     
    42:15
    Dohrát vše v poklidu a ve zdraví, takový cíl má Kladno ve zbytku této třetiny. Vítězství by mělo mít již v kapse, jen situaci nesmí výrazněji podcenit. Vhazovat se nyní bude před Jirotkou.
     
    42:58
    Bitka! Publikum bouří. Oba hráči se do sebe zaklesli a je těžké je odtrhnout. Mitra s Patrikem Novákem si nic nedarovali.
     
    42:58
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HBC Hradec Králové 1988 (Mitra – 2 min. + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HBC ALPIQ Kladno (Patrik Novák – 2 min. + 2 min., hrubost).
     
    43:00
    Zahlášeny poslední dvě minuty utkání.
     
    Konec zápasu.
     
    Kladno bylo ve třetím dějství lepším týmem, a proto nakonec zaslouženě zvítězilo. Hradec Králové se v posledním dějství nenadechnul k nějakému obratu, za celý zápas vsítil jen jeden gól, a s takovou se prostě uspět nedá. ALPIQ má na kontě postupový mečbol.

    Střely na branku ve 3. třetině: 10:4
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (12:49:20)

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 29. Barnošák (Šícha, Patrik Novák), 30. Šíma (Hnízdil), 37. Dědič (Hnízdil), 42. Pražák (Šíma) – 23. Bacovský (Hrabica, Fišer)


    HBC Kladno: Jirotka (Hájek) – Soukup, Hrabár, Patrik Novák, Voráček, Dědič, Haisman – Nosek, Hnízdil, Špaček, Štěpáník, Šícha, Šíma, Pražák, Kohout, Barnošák, Procházka, Zmeškal
    HBC Hradec Králové 1988: Biegl (Brykner) – Doležal, Fanderlík, Hrabica, Ruda, Chmel, Šimek, Ježek, Jiřík – Tesař, Fišer, Bacovský, Petr Novák, Král, Mitra, Hrubý, Šimůnek, Svoboda, Černý

    Rozhodčí: Prudík, Vokurka
    Kladno 2 3 Hr. Králové
    #1 Sobota 28.04.2018 • 11:00
    Kladno - Hr. Králové 3:1
    #2 Neděle 29.04.2018 • 11:00
    Kladno - Hr. Králové 4:1
    #3 Sobota 05.05.2018 • 11:00
    Hr. Králové - Kladno 2:1
    #4 Neděle 06.05.2018 • 11:00
    Hr. Králové - Kladno 5:4 po prodl.
    #5 Úterý 08.05.2018 • 11:00
    Kladno - Hr. Králové 2:3 po s.s. (1:2)
    bahis siteleri