konec
Boston Bruins
1:4 (1:3, 0:0, 0:1) Stav série: 1:2
Tampa Bay Lightning
Čtvrtek 03.05.2018, 01:00 • TD Garden, Boston • Play-off NHL • Semifinále V. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Všem hokejovým příznivcům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu třetího semifinále Východní konference, v němž domácí Boston Bruins přivítá Tampu Bay Lightning!
     
    Boston Bruins

    Tým z Massachusetts se v úvodu základní části těžko vypořádával s rozsáhlou marodkou, jež se nevyhnula ani klíčovým hráčům. Po průměrném podzimu a uzdravení opor se však Boston výrazně zvedl a postupně se posouval tabulkou až vzhůru. Nakonec mu chybělo jediné vítězství k tomu, aby se posunul před svého dnešního soupeře a stal se mistrem Východní konference. V té Bruins skončili druzí a do vyřazovacích bojů vstoupili ostře sledovanou sérií s Torontem. Mužstvo okolo kapitána Zdena Cháry ovšem nevyužilo vedení 3:1 na zápasy a rozhodnout se muselo až v úchvatném sedmém zápase, ve kterém Boston třikrát dotahoval a nakonec postoupil po výhře 7:4.

    Nejproduktivnější hráči v play-off:
    1. D. Pastrňák – 18 bodů (5+13)
    2. B. Marchand – 15 bodů (4+11)
    3. P. Bergeron – 12 bodů (3+9).
     
    Tampa Bay Lightning

    Generální manažer Steve Yzerman musel být během základní části naprosto spokojen. Svěřenci Jona Coopera v úvodních devatenácti zápasech jen dvakrát nebodovali a dostali se na špici Východní konference, na které zůstali vesměs po celých dvaaosmdesát utkání. Blesky prohrály nanejvýš tři zápasy v řadě a s velkým předstihem si zajistili vstupenku do play-off. V jeho úvodním kole narazili na New Jersey a znovu si počínali naprosto suverénně – po dvou domácích výhrách sice Bolts jednou zaváhali, ale zbylé dva duely už shodně triumfovali 3:1 a zajistili si postup s bilancí 4:1.

    Nejproduktivnější hráči:
    1. N. Kučerov – 10 bodů (5+5)
    2. B. Point – 8 bodů (2+6)
    3. O. Palát – 6 bodů (2+4).
     
    1. zápas

    Tampa měla v úvodním setkání těchto dvou těžkých vah střelecky výrazně navrch, Tuukka Rask však pustil za svá záda jen dva z šestatřiceti pokusů a výrazně pomohl Bostonu k prvnímu bodu za výsledek 6:2. Kromě dvougólového Ricka Nashe na tom měla velký podíl úderná první formace vedená Patricem Bergeronem, jež dohromady posbírala jedenáct bodů za tři góly a osm přihrávek. Za domácí pálili pouze obránci, konkrétně Dan Girardi a Michail Sergačjov.

    2. zápas

    I ve druhém vzájemném zápase to byl finský strážce branky Tuukka Rask, který byl mnohem zaměstnanějším gólmanem. Blesky svého protivníka porazili ve statistice střel na branku 31:20 a tentokrát se to odrazilo i na podobě skóre. Na Gourdeho gól z 12. minuty ještě odpověděl bostonský obránce McAvoy, ale od poloviny zápasu už to byli domácí, kteří tahali za delší konec provazu. Důležitou roli při vítězství 4:2 hrál i český útočník Ondřej Palát, jenž posbíral dva body za gól a asistenci. David Pastrňák si na druhé straně musel tentokrát vystačit s jedinou asistencí.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – McAvoy, Chára (C), K. Miller, Krug, McQuaid, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Rick Nash, Krejčí (A), DeBrusk – Backes, Riley Nash, Heinen – Acciari, Kuraly, Wingels.

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Domingue) – Girardi, Hedman, Strålman, McDonagh, Sergačjov, Coburn – Kučerov, Stamkos (C), J. T. Miller – T. Johnson, B. Point, Palát (A) – Gourde, Cirelli, Killorn – Callahan (A), Paquette, Kunitz.

    Rozhodčí: Joannette, McCauley – Amell, Shewchyk.
     
    V TD Garden se vše pomalu schyluje k začátku třetího zápasu série. Před jeho začátkem tradičně zazní hymna z úst Reneho Rancourta, jenž tuto činnost provádí dlouhých dvaačtyřicet let a tato sezóna je pro něj tou poslední.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:21
    David Krejčí vyhrál úvodní buly a po přihrávce Ricka Nashe z pravého rohu rovnou střílel, ovšem Vasilevskij byl připraven. Stejně tak po střele Kruga z levé strany.
     
    00:31
    Paquette vyhrál buly v obranném pásmu na Hedmana, po jeho pasu něco zkoušel vymyslet Kunitz, nicméně zavinil zakázané uvolnění.
     
    01:01
    Poprvé se na ledové ploše objevují oba první útoky, u kotouče byli hosté, ale Miller nad ním ztratil kontrolu ještě dříve, než stihl ohrozit Raskovu klec.
     
    01:47
    Tampa právě vstřelila branku!
    Bolts se po obrovské chybě v domácí obraně dostávají do vedení! Všechno zavinil mladý zadák Grzelcyk, kterému se nepovedlo rukavicemi zkrotit nahození Strålmana. Toho využil Johnson a ihned přihrál doleva na ONDŘEJE PALÁTA, jehož rychlá střela z blafáku skončila až za Raskem. Asistence: Tyler Johnson, Anton Strålman.
    01:47 Ondřej PALÁT - 0:1
     
    02:45
    Po ofsajdu hostující čtvrté formace střílel bekhendem z pravého kruhu Cirelli, ale finská jednička Bostonu se tentokrát nenechala zahanbit.
     
    03:19
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tak to je hodně nepříjemný začátek pro Boston! Girardiho nenápadný pokus od modré Rask betonem vyrazil před levý kruh, odkud pálil Hedman a ONDŘEJ PALÁT ze vzduchu sklepl kotouč do sítě! Asistence: Viktor Hedman, Dan Girardi.
    03:19 Ondřej PALÁT - 0:2
     
    06:04
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Riley Nash – 2 min., nedovolené bránění).
     
    06:18
    J.T. Miller se prodral do zakončení z bezprostřední blízkosti, o pár sekund později ho napodobil Kučerov, jenže domácí gólman svůj tým zachránil od pohromy.
     
    08:04
    Domácí v plném počtu.
     
    08:35
    Patrice Bergeron zkusil štěstí od modré čáry, o pár sekund později z podobné pozice i Nash, avšak Vasilevskij si poradil.
     
    10:39
    Gourdeho propagační pokus z blízkosti levého mantinelu nemohl Raskovi nadělat větší potíže. Vzhledem k signalizované ponechané výhodě se ale bude vylučovat.
     
    10:39
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Charlie McAvoy – 2 min., hrubost).
     
    11:02
    Stamkos dostal nabito do své oblíbené pozice v levém kruhu, odkud napálil jen nohy clonícího Adama McQuaida. Domácím se nepovedlo dostat z obranného pásma.
     
    11:32
    Killornova střela z levého kruhu byla nepřesná, Kučerov pak chtěl dávat křižnou přihrávku přes osu, ovšem Bruins ji dokázali vytěsnit do středu hřiště.
     
    11:57
    Tuukka Rask nic neriskoval a u levé tyče schoval pod svou lapačku kotouč nahozený Tylerem Johnsonem. Vhazovat se bude po levici domácího brankáře.
     
    12:12
    Nechybělo moc a Ondřej Palát už slavil hattrick! Rask byl po jedné ze střel mimo ideální postavení a český útočník číhal u brankoviště, kde však nedokázal sklepnout skákající kotouč do brány.
     
    12:39
    Domácí v plném počtu.
     
    13:02
    Až nyní se Boston částečně osvobodil. Palát mu nadělal další obrovské starosti po nepřesném zakončení Gourdeho a kromě Raska museli do akce i bloky obránců.
     
    13:43
    Také Medvědi si teď mohou vyzkoušet hru v přesilové hře! DeBrusk byl při operování v rohu útočného pásma faulován Strålmanem, jenž vyfasoval menší trest za podražení.
     
    14:12
    Bruins právě vstřelili branku!
    Černožlutí využívají nabídnutou přesilovku a snižují na rozdíl jediného gólu! Bruins rozjeli nesmírně rychlou kombinaci v útočném pásmu, Marchand z pravého kruhu vystřelil a rozhodil Vasilevského, který následně nedokázal zastavit dorážku z mezikruží od PATRICE BERGERONA. Svůj part zde odehrál i bojující Pastrňák, od něhož se puk do zmíněného prostoru odrazil. Asistence: David Pastrňák, Brad Marchand.
    14:12 Patrice BERGERON - 1:2
     
    14:55
    Ofsajd Tampy Bay umožňuje nástup krátké komerční přestávky.
     
    15:19
    Tyler Johnson vyrazil do samostatného úniku a jelikož neměl podporu, tak po zaseknutí střílel z levého kruhu, přičemž trefil jen dobře postaveného Grzelcyka.
     
    15:50
    David Krejčí prokázal skvělý přehled při přechodu středního pásma, vzápětí rozdal puk doleva, ale střela Ricka Nashe nebyla pro Vasilevského těžším oříškem.
     
    16:29
    Bostonští ještě zůstali v útoku a na jeho konci byl znovu Rick Nash, jehož další pokus už byl razantnější, ale branku o kousek netrefil. Po rychlém protiútoku Tampy zase zasahoval Rask proti McDonaghově nahození od modré.
     
    16:43
    Tampa právě vstřelila branku!
    Blesky potřetí udeřily a znovu vedou dvougólovým rozdílem! Yanni Gourde měl hodně času na pravém křídle, odkud přihrál přes Kruga do mezikruží na ANTHONY CIRELLIHO. Jeho první střelu Rask ještě zneškodnil, ale na dorážku téhož muže už byl krátký. Asistence: Yanni Gourde, Ryan McDonagh.
    16:43 Anthony CIRELLI - 1:3
     
    17:18
    Paquettem vedený čtvrtý útok Bolts se znovu nastěhoval do útočné třetiny, Kunitz zleva přenesl hru na opačnou stranu, kam si z druhé vlny najel Strålman a Rask až napodruhé dostal situaci pod kontrolu.
     
    18:09
    Ve středním pásmu teď bylo hodně těsno, chvíli to vypadalo na hru v šesti, ale hra se přerušila z jiného důvodu, kotouč vyletěl na jednu ze střídaček.
     
    18:39
    Chárovu přihrávku podél modré čáry na McAvoe zachytil Miller a svižně založil protiakci Lightning. Čtvrtý gól z toho ale nebyl, Kučerovova střela přes několik clon skončila v náruči Raska.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:18
    Gourde vysvobodil kotouč z boje v rohu hřiště, Bolts rozjeli kombinaci u modré čáry, ale byli vytlačeni do středního pásma.
     
    19:59
    Brad Marchand stihl odehrát kotouč před Girardim, kterého nabral na záda a předvedl krásný bodyček. Následně ještě zaútočil, ale to už domácím došel čas.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Trend vysokého počtu gólů se plynule přesunul z Tampy do TD Garden, kde diváci viděli v první třetině hned čtyři góly. Většina fanoušků z nich ale příliš nadšená není, neboť domácí Bruins prohrávají 1:3. Na svůj vynikající výkon ze druhého zápasu navázal Ondřej Palát, jehož zásluhou vedly Blesky po čtyřech minutách 2:0. V darované přesilové hře následně snížil Bergeron, ale o pár chvil později znovu udeřili hosté, když konečnou podobu skóre v první třetině zařídil Cirelli.
     
    Statistiky po 1. třetině:

    Střely na branku: 14 – 19
    Zablokované střely soupeře: 6 – 5
    Trestné minuty: 4 – 2
    Využité přesilové hry: 1/1 – 0/2
    Bodyčky: 12 – 6
    Vyhraná vhazování: 50% – 50%.
    Lightning mají po první třetině navrch

     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:31
    Bergeronova přihrávka z levé strany prošla přes brankoviště k Pastrňákovi, který vracel puk do ohně, jenže Marchand se zblízka neprosadil. Od modré čáry pak aspoň pálil Kevan Miller, nicméně Vasilevskij snadno zasáhl.
     
    21:18
    David Krejčí neměl kudy pokračovat u levého hrazení, takže zvolil přihrávku na střed DeBruskovi, ale jeho zakončení skončilo na nedaleko stojícím Coburnovi.
     
    21:49
    Opět v akci český centr Krejčí, který byl lehce podražen, ale i tak zleva odcentroval na McAvoe. Ten se zjevil pár metrů před brankoviště, ovšem bekhendem přestřelil!
     
    22:30
    Domácí vstoupili do druhé třetiny aktivně, Stamkos vymanil Bolts z tlaku jen za cenu zakázané uvolnění, takže se hra vrací před Vasilevského.
     
    23:07
    Hedman s McDonaghem znovu nemohou vystřídat, neboť je pískán další icing. Za Boston naskočila formace s Davidem Krejčím.
     
    23:34
    McAvoy se svou střelou neuspěl, McDonagh ji zablokoval a dostal puk do středního pásma. Následoval další icing, přičemž Hedman ani teď nestihl skočit na střídačku.
     
    24:03
    Domácí prohráli vhazování, ale stále se drží na útočné polovině. Obránci Tampy jsou už hodně utavení a musí čelit nepříjemnému tlaku Bergeronovy letky.
     
    24:55
    Hedman s McDonaghem se konečně dočkali, McAvoyova další střela byla nepřesná a odrazila se až k druhému konci hřiště.
     
    25:33
    Blesky zůstávají pod tlakem, Vasilevskij posunul Acciariho střelu z úhlu ke krajnímu mantinelu, kde pokračuje boj o kotouč.
     
    26:08
    Doteď neviditelný Heinen potáhl akci po pravém křídle a zápěstím vyslal svižnou střelu, jež se ale nevešla mezi tři tyče.
     
    26:32
    Z podobné pozice to zkoušel i David Backes, k jeho smůle však trefil hokejku Girardiho, od které se puk odrazil až do ochranné sítě.
     
    26:32
    Následuje reklamní přestávka, která přijde vhod zejména Tampě. Ta se za šest a půl minuty hry ve druhé třetině vůbec nedostala za červenou čáru a může být hodně ráda, že drží dvougólový náskok.
     
    26:56
    Krug dával pobídku na teč, ovšem Bergeron se k ní před brankovištěm nedostal. Pointova formace se na chvíli vydala před Raska, ale vystřelit nedokázala.
     
    27:32
    Ryan McDonagh se jako zadák ocitl za domácí obranou, zprava hledal Kunitze, který místo střely volil zpětnou přihrávku a tím nadějný brejk zazdil.
     
    28:20
    Riley Nash nesmírně snadno projel po levém křídle, první střelu z úhlu mu Girardi zablokoval, opakovaná koncovka už prošla a Vasilevskij si musel dávat velký pozor, aby si u tyče nesrazil kotouč do brány.
     
    28:42
    Coburn dal až moc prudkou přihrávku na útočnou modrou čáru, Kučerov ji nezpracoval a je z toho několikáté zakázané uvolnění Tampy.
     
    29:12
    Krejčí vyjížděl z ofsajdu a nemohl se tak dotknout kotouče. Díky tomu měli Bolts usnadněnou práci při přechodu do útoku a po dlouhé době si zachytal i Rask, který nejprve vyrazil střelu J.T. Millera a pak zneškodnil Kučerovem tečované nahození zpoza kruhů.
     
    30:08
    Killornovu střelu po ose hřiště v mezikruží prodloužil nepokrytý Cirelli. Ten mohl i dorážet, ale místo toho přihrával do druhé vlny, kde nikdo v bílém nebyl.
     
    30:51
    Brad Marchand to vzal na sebe a krásně projel středem hřiště až za branku. Zakončovat nemohl, takže vrátil puk Krugovi a ten už prověřil Vasilevského pozornost.
     
    31:03
    Tampa Bay ve druhé části zaznamenala pouhé dvě střely na branku. To Boston je mnohem aktivnější a nebezpečnější, ale ani várka sedmi pokusů není bůhvíjaká.
     
    31:48
    Charlie McAvoy nevyvezl puk ven z obranné třetiny. Point s Palátem a Johnsonem se následně usadili před Raskem a došli si pro faul.
     
    31:58
    Na dvě minuty si půjde sednout Torey Krug, který za brankou viditelně přidržel mrštného Braydena Pointa. Bolts si potřetí v zápase zahrají v početní převaze.
     
    32:18
    Chárovi se nepovedlo vyhodit podél hrazení a domácí se osvobodili až poté, co se Kučerovem vypálený kotouč odrazil do bezpečného prostoru.
     
    32:55
    J.T. Miller se na minimálním prostoru prokličkoval přes útočnou modrou, poté přihrál před branku na Killorna, jenž zblízka netrefil.
     
    33:15
    Další prudká rána z hole Nikity Kučerova už letěla do prostoru branky, ale Rask ji vyrazil. Jeho kolegové poté vyhodili a vystřídali.
     
    33:40
    Noel Acciari se zmocnil kotouče a opět ho vrátil do blízkosti Vasilevského. Z této přesilovky Blesků už asi nic nebude.
     
    33:58
    Domácí v plném počtu.
     
    34:13
    McDonagh přijel ze střídačky a hned pálil od modré čáry. Rask po celou dobu kotouč viděl a vyrazil ho do relativně klidnějšího prostoru.
     
    34:38
    Cédric Paquette zprava najel do těsné blízkosti brankoviště, Rask v menším závaru neztratil přehled a hlavně ani kotouč, který podržel ve své výstroji.
     
    34:56
    Viktor Hedman se před levým kruhem opřel do sraženého kotouče, Rask nemohl nic vidět, ale přesto dokázal zasáhnout. Následná dorážka Callahana trefila Dantona Heinena.
     
    35:12
    David Backes přejel půlku hřiště, aby u mantinelu dohrál Girardiho. To se vůbec nelíbilo opodál stojícímu protihráči, kterým byl Cédric Paquette. Ten šel s Backesem do bitky a společně vyfasovali pětiminutové tresty. K tomu dostali i dvojky za hrubost, respektive vyvolání šarvátky.
     
    35:12
    Tak nakonec z této šarvátky odešel hůře Paquette, který jako bonus dostal desetiminutový osobní trest.
     
    35:57
    Pokračovalo se v pěti na obou stranách, ale ne na dlouho. Brad Marchand před Vasilevským sekl klečícího Strålmana do ruky a je z toho hostující přesilovka.
     
    36:15
    Riley Nash vyhrál vhazování po pravici Raska a následně sám vyhodil puk přes celé hřiště do bezpečí.
     
    36:39
    Kučerov trefil hokejkou Cháru do obličeje. Vylučovat se ale nebude, rozhodčí pískali kvůli přihrávce rukou. Vhazuje se před domácí brankou.
     
    37:01
    Bleskům se v této přesilovce zatím nedaří usadit v útočném pásmu. Hedman teď kontroluje puk za zády vlastního gólmana.
     
    37:29
    Sergačjov nejprve přihrál na vrcholek levého kruhu Gourdemu, který si na Raska nepřišel. Hostující akce pokračovala a skončila u zmíněného ruského obránce, po jehož pokusu už finský gólman přerušil hru.
     
    37:42
    Tyler Johnson porazil na vhazování Nashe, z čehož mohl těžit Brayden Point, ale Tuukka Rask jeho zakončení z pravého kruhu znovu precizně zastavil.
     
    37:57
    Domácí v plném počtu.
     
    38:07
    Po snaze dvougólového Ondřeje Paláta kotouč skákal vedle probíhajícího souboje dvou mužů před brankovištěm. Toho využil Rask a došel si pro puk, s nímž přerušil hru.
     
    38:59
    Chris Kunitz inkasoval hodně tvrdý hit od Acciariho, což se pochopitelně líbilo vyprodanému hledišti. Následovalo několik nepřesností a hodně pomalé nahození Grzelcyka, které Vasilevskij raději pokryl.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:10
    David Pastrňák uprostřed útočného pásma doslova sebral puk ze soupeřovy hokejky a z otočky střílel, jenže branku netrefil. Další zakončení od modré čáry bylo sraženo do ochranné sítě.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    V kabině Bostonu muselo být v první přestávce pořádně rušno, protože domácí tým na svého soupeře po změně stran vlétl a dlouhých sedm minut ho vůbec nepustil za červenou čáru. Po jedné z reklamních pauz se karta ale obrátila a nakonec to byla Tampa, která měla více větších šancí na vstřelení branky. Ani jeden z gólmanů ale neinkasoval a třetí třetina tak začne za trvajícího stavu 1:3.
     
    Statistiky po 2. třetině:

    Střely na branku: 22 – 30 (14:19, 8:11)
    Zablokované střely soupeře: 11 – 13
    Trestné minuty: 15 – 19
    Využité přesilové hry: 1/1 – 0/4
    Bodyčky: 21 – 15
    Vyhraná vhazování: 51% – 49%.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    David Pastrňák rozvlnil jen ochrannou síť, kam jeho střelu zablokoval obětavý Ryan McDonagh.
     
    41:11
    Na druhé straně se do hry dostal i maskovaný muž v brankovišti, Rask si s Hedmanovou střelou z vrcholku levého kruhu hravě poradil.
     
    42:42
    Úvod třetí třetiny je mnohem klidnější, ani jednomu z týmů se zatím nepovedlo dostat do souvislejší kombinace v útočném pásmu.
     
    43:04
    Až teď malinko zahrozil Johnson, který z mezikruží přihrával ze svého pohledu k levé tyči na Paláta, ale ten letící kotouč promáchl.
     
    43:30
    Bergeron neměl kudy procedit puk mezi Vasilevského a jeho pravou tyčku. Hra se vrátila k modré čáře na Cháru, který na stavu 1:3 taktéž nic nezměnil.
     
    44:03
    Tukka Rask musel rychle na zem proti Stamkosovi a jeho střele z pravého kruhu. Před bránou ještě dorážel Miller, leč neúspěšně.
     
    44:30
    Krejčí zajel do útočného pásma a dostal se na levou stranu, odkud přesně našel Ricka Nashe. Ten pálil tahem a trefil brankáře Vasilevského do jeho pravé ruky! Být o pár centimetrů více doleva, tak by byl ruský gólman bez šance.
     
    45:44
    Millerovo nahození za brankou zastavil Vasilevskij. Následná snaha Bostonu ztroskotala na odpískaném postavení mimo hru.
     
    46:05
    Rozjetý Marchand nechal puk za sebou. Tampa se pak dostala do bezpečnějšího prostoru, o což se dnes stará hlavně útok s Johnsonem, Palátem a Pointem.
     
    46:57
    Yanni Gourde s trochou štěstí projel až do útočného pásma, kde házel puk doprava, ovšem Cirelli nebyl v inkriminovaném prostoru dostatečně včas.
     
    47:37
    Třetí třetina zatím běží ve svižném tempu a Bostonu tak rychle dochází čas. Na vstřelení dvou branek má už pouze dvanáct minut.
     
    48:11
    Braydon Coburn to teď neudělal zrovna nejlépe a zbytečně zahodil puk na zakázané uvolnění. Pozornost diváků se tak stěhuje do útočného pásma Bostonu.
     
    48:30
    Nejsilnější útok Bruins se v plném počtu zajímavě natlačil do předbrankového prostoru, Bergeron u tyčky nestihl zvednout puk za Vasilevského a vše ukončila Pastrňákova zachycená přihrávka do středu.
     
    48:54
    Nikita Kučerov měl na hokejce dost možná rozhodující gól, zničehonic se dostal do úniku, ovšem Rask jeho zakončení z pravé strany hokejkou vyrazil!
     
    49:31
    Chárovu tvrdou střelu od modré čáry schytal McDonagh, který se přes bolest musel rychle zvedat a pomoct při bránění. Kuraly vzápětí vyjel zpoza branky a zprava nahodil puk do jistého Vasilevského.
     
    50:31
    Ondřej Palát musel zapomenout na útočné choutky, od červené čáry bekhendem nahodil puk dopředu a raději odjel střídat.
     
    51:12
    Čárový rozhodčí se zřejmě dostal do kolize s jedním z hráčů a hodně ztěžka se zvedal. Hra ale běží dál ve středním pásmu, hodně daleko od obou branek.
     
    51:46
    Grzelcyk neudržel kotouč na útočné modré a domácí přišli o útočné pásmo. Do něj předtím vletěl McAvoy, ovšem další z domácích po basketbalovém zpracování Vasilevského nepřekonal.
     
    52:50
    Do konce třetí části chybí už jenom sedm minut, Tampa ve třetí třetině hlavně brání, ale přitom nedělá žádné chyby, takže Medvědy nepouští do žádných větších šancí.
     
    53:17
    Riley Nash po hlušší pasáži získal vhazování v útočném pásmu, když do Vasilevského nahodil puk ještě zpoza modré čáry. Následuje reklamní pauza.
     
    53:33
    Patrice Bergeron trochu ztratil přehled při rozehrávce ve vlastním pásmu a přihrál do brankoviště. Rask naštěstí dával pozor a po nárazu kotouče do betonu přerušil hru.
     
    54:16
    Kevan Miller nenechal Paláta vyvézt puk do středního pásma a v tom útočném zprava centroval, jenže před Pastrňákem stihl bruslí zasáhnout Strålman.
     
    54:30
    Bruins vyměnili čtyři hokejisty, pátý Miller ještě zůstal na ledě a při zpracování přihrávky k pravému mantinelu se dostal do ofsajdu.
     
    54:38
    Po reklamní přestávce se hrálo jen pár vteřinek. Paquette sice vyhrál buly u Vasilevského, ale Bolts rychle vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    55:03
    Nahození Ricka Nashe za brankou zastavil Andrej Vasilevskij, jehož bekhendová rozehrávka nebyla nejjistější, ale Lightning se nakonec dostali aspoň k červené čáře.
     
    55:36
    Gourde zadovkou oslovil Killorna, který podle všeho nebyl v ofsajdu a měl tak hodně prostoru, kterého nevyužil k žádnému pokusu o ohrožení Raska.
     
    56:33
    Zdeno Chára dnes není v útočné fázi příliš cítit. A když už napřáhne ke střele, tak je zablokovaná, o což se teď zasloužil Girardi.
     
    57:10
    Danton Heinen ukončil souboj u levého mantinelu přihrávkou k modré čáře, z té tahem pálil obránce Krug, nicméně Vasilevskij našel kotouč v nachystané lapačce.
     
    57:10
    Tuukka Rask odjel mezi své spoluhráče na střídačku, domácí to zkouší v šesti s Krejčího útokem na ledové ploše.
     
    57:35
    Hostům se podařilo odpálit puk přes všechny čáry tak, aby se nepískal icing. Bruins tak ztrácí drahocenné sekundy.
     
    58:18
    Rick Nash dnes nemá přesně seřízená mířidla, teď zakončoval z blízkosti brankoviště, ale Vasilevskij ho svým pohybem donutil poslat puk vedle brány.
     
    58:31
    Podle všeho je rozhodnuto! Anthony Cirelli se dostal ke kotouči a už mohl zakončovat do prázdné branky. Přitom ho jasně podrazil Krug a zachránil svůj tým od inkasovaného gólu s přispěním faulu.
     
    58:42
    Stamkosova střela z první neprošla přes Rileyho Nashe. Hosté se udrželi v útočném pásmu a nemusí nikam spěchat.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:19
    Tampa právě vstřelila branku!
    Boston znovu odvolal Raska a alespoň dorovnal počet hráčů. Risk se ale nevyplatil, přes Hedmana a Millera se kotouč dostal ke středovému kruhu na STEVENA STAMKOSE a pro toho nebyl žádný problém trefit nikým nestráženou klec. Asistence: J.T. Miller, Viktor Hedman.
    59:19 Steven STAMKOS - 1:4
     
    59:44
    Diváci hromadně opustili svá místa a třetí semifinále Východní konference se tak odehrává téměř před prázdným hledištěm. Ani jeden z týmů mezitím nejeví větší zájem o útočení.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Tampa se ve třetí třetině zaměřila na poctivou defenzivu a bez větších problémů si uhlídala dříve vybojovaný náskok 3:1. Bruins v závěru zkoušeli hrát bez brankáře a přitom dostali dnešní poslední gól od Stevena Stamkose. Vše podstatné se ale odehrálo již v první třetině, kterou dvěma góly odšpuntoval Ondřej Palát a zajistil si tím primát první hvězdy zápasu! V sérii hrané na čtyři vítězné zápasy se tedy Blesky opět dostávají do vedení a pokud uspějí i za dva dny, tak budou mít postup do finále konference plně ve svých rukou.
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku: 29 – 37 (14:19, 8:11, 7:7)
    Zablokované střely soupeře: 12 – 19
    Trestné minuty: 27 – 19
    Využité přesilové hry: 1/1 – 1/5
    Bodyčky: 36 – 26
    Vyhraná vhazování:46% – 54%
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Ondřej Palát (TBL) 2+0
    2. Andrej Vasilevskij (TBL) 28 zák., 1 gólů, 96,6%
    3. Ryan McDonagh (TBL) 0+1.
     
    Československá stopa v utkání
    Zdeno Chára (BOS)
    0+0, 1 střela, čas na ledě 22:22
    David Krejčí (BOS) 0+0, 2 střely, čas na ledě 16:42
    David Pastrňák (BOS) 0+1, 0 střel, čas na ledě 19:55
    Ondřej Palát (TBL) 2+0, 3 střely, čas na ledě 20:28.
    Tampa zaslouženě zvítězila 4:1 a v sérii opět vede

     
    Z tohoto utkání je to vše, mějte se fajn. (04:07:04)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 15. Bergeron (Pastrňák, Marchand) – 2. Palát (T. Johnson, Strålman), 4. Palát (Hedman, Girardi), 17. Cirelli (Gourde, McDonagh), 60. Stamkos (J. T. Miller, Hedman)


    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – McAvoy, Chára (C), K. Miller, Krug, McQuaid, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Rick Nash, Krejčí (A), DeBrusk – Backes, Riley Nash, Heinen – Acciari, Kuraly, Wingels.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Domingue) – Girardi, Hedman, Strålman, McDonagh, Sergačjov, Coburn – Kučerov, Stamkos (C), J. T. Miller – T. Johnson, B. Point, Palát (A) – Gourde, Cirelli, Killorn – Callahan (A), Paquette, Kunitz.

    Rozhodčí: Joannette, McCauley – Amell, Shewchyk

    Diváci: 17 565
    Boston 1 4 Tampa
    #1 Sobota 28.04.2018 • 21:00
    Tampa - Boston 2:6
    #2 Úterý 01.05.2018 • 01:00
    Tampa - Boston 4:2
    #3 Čtvrtek 03.05.2018 • 01:00
    Boston - Tampa 1:4
    #4 Sobota 05.05.2018 • 01:17
    Boston - Tampa 3:4 po prodl.
    #5 Neděle 06.05.2018 • 21:00
    Tampa - Boston 3:1
    bahis siteleri