Slovensko – Německo 4:5 (kon.) | Finsko – Česko 4:1 (kon.)
konec
Slovensko
4:5 (0:2, 1:1, 3:2)
Německo
sk Sobota 05.05.2018, 10:00 • Athletik Zentrum, St. Gallen • MS juniorek • O 7. - 8. místo
     
    Šport je síce krásny, no niekedy býva aj neuveriteľne krutý. Presvedčili sa o tom, aj slovenské juniorské reprezentantky vo florbale, ktoré v ani jednom zo štyroch stretnutí na majstrovstvách sveta vo švajčiarskom St. Gallene nepodali vyslovene zlý výkon, no napriek tomu končia na poslednom mieste a o dva roky sa predstavia len v B-kategórii svetového šampionátu. Dnes naše šance na víťazstvo stroskotali na famózne chytajúcej nemeckej brankárke Julii Branovej. Slovenky síce ešte deväť minút pred koncom vyhrávali, Nemky ale skóre zápasu otočili dvoma zlepenými gólmi v závere stretnutia. Za najlepšie hráčky tohto stretnutia boli vyhlásené Winona Jurgensová a symbolicky aj kapitánka slovenského výberu Adriana Bahnová. Slovenky sa za svoje výkony v St. Gallene rozhodne hanbiť nemusia, napriek tomu odchádzajú domov smutné... Ja vám ďakujem za pozornosť, ktorú ste našim priamym prenosom z juniorských majstrovstiev sveta žien vo florbale od stredy do dnešného dňa venovali a teším sa na vás niekedy nabudúce! Lúči sa s vami Jakub Kocourek! (11:57:28)
     
    Koniec zápasu.
     
    Výhodu početnej prevahy v závere stretnutia však slovenské dievčatá využiť nedokázali, a tak vypyadávajú z elitnej kategórie juniorských majstrovstiev sveta...
     
    59:37
    Michaela Žikavská dnes ohrozila nemeckú brankárku sama možno aj dvojciferným počtom pokusov, no ani jej tri presné zásahy zatiaľ na záchranu Slovenska v elitnej kategórii nestačia. Slovenky si ešte v závere zápasu zahrajú presilovú hru pri vylúčené Eleny Bottrichovej.
     
    58:34
    Slovenky to hrali opäť na Michaelu Žikavskú, ktorú ale Nemky aj za cenu taktického prerušenia hry dokázalai zastaviť.
     
    58:16
    Michaela Žikavská je dnes jednoznačnou líderkou slovenského tímu. Teraz svojou aktivitou v ofenzívnom rohu vybojovala štandardnú situáciu. Jaroslav Marks už nemá na čo čakať a berie si oddychový čas. Do konca zostáva už len niečo viac ako 100 sekúnd.
     
    57:14
    Aby toho nebolo málo, slovenské dievčatá začínajú opäť stroskotávať na Julii Branovej. Tentokrát ju nedokázala prestreliť Sára Záteková.
     
    56:23
    Nemecko dalo gól!
    To snáď ani nemôže byť pravda! Slovenské florbalistky prepadli pri návrate do defenzívy, Michaela Lupačová nedokázala od loptičky odstaviť Annu-Lenu Bestovú, jej zakončenie sa ešte neujalo, no proti dorážke Winony Jurgensovej už nemala Kristína Hlavatá žiadnu šancu.
     
    55:19
    Nemecko dalo gól!
    Po návrate Adriany Bahnovej do hry sa Slovenky až príliš sústredili na Annu-Lenu Bestovú, na pravom krídle zabudli na JULIU DIESNEROVÚ a tá prestrelila nepripravenú Hlavatú! Je vyrovnané, dráma vrcholí!
     
    54:25
    Fantastickú robotu teraz odvádzajú Michaela Žikavská s Kristínou Belicovou, ktoré najskôr získali loptičku na svoje hokejky a násedne ušetrili snáď dvadsať sekúnd v prospech svojho tímu.
     
    53:59
    Tak pozor! V polovici Bahnovej trestu sa proti pravidlám previnila aj Sára Adamcová a Nemky si tak zahrajú minútovú presilovú hru 5 na 3!
     
    53:00
    Tak toto budú poriadne nepríjemné dve minúty pre slovenské dievčatá. Darmo sa Adriana Bahnová čuduje verdiktu hlavného rozhodcu. Ten je neoblomný a posiela ju na trestnú lavicu.
     
    52:18
    Tak teraz sme mali aj kusisko šťastia, keď Anna Spangenbergerová strieľala spoza Alexandry Kocúrovej a trafila ľavú žrdku slovenskej bránky!
     
    51:24
    Slovenky hrajú v tretej tretine s obrovskou chuťou a odhodlaním, čo teraz dokázala aj obrankyňa Linda Pudišová, ktorá na polovici ihriska vybojovala od dezorientovaným Nemiek takmer stratenú loptičku a ešte dokázala nebezpečne ohroziť Juiu Branovú!
     
    50:11
    Slovensko dalo gól! Tak toto bola jednoducho nádhera. Kristína Belicová si dovolila bekhendovú prihrávku spoza bránky naslepo do bránkoviska, kde na vzdialenejšej žrdi stála pripravená MICHAELA ŽIKAVSKÁ, a tá dokonalým hetrikom otáča skóre zápasu v prospech Slovenska!
     
    49:35
    No a razom sú to Slovenky, ktoré sú vo väčšej psychickej pohode a na hre Nemiek začína byť vidieť veľká nervozita.
     
    48:57
    Slovensko dalo gól! Aktivita slovenského tímu sa začína konečne odzrkadľovať aj v skóre tohto duelu! MICHAELA ŽIKAVSKÁ využila až príliš veľa priestoru na pravom krídle a presnou strelou do pravého dolného rohu vyrovnáva stav tohto stretnutia!
     
    48:42
    Obrovským tlakom si Slovenky vypracovali už piatu presilovú hru v tomto zápase, keď sa nedovoleným zákrokom previnila Riana Mena Königová.
     
    48:16
    Sára Adamcová chcela spoza bránky prihrať Alexandre Kocúrovej, no loptičku mimo ihriska poslala Anna Spangenbergerová.

    Jakub Kocourek

    Branky a nahrávky: 34. Grossová, 41. Žikavská, 49. Žikavská, 51. Žikavská – 3. Baccusová, 19. Diesnerová, 26. Jurgensová, 56. Diesnerová, 57. Jurgensová


    Slovensko: Hlavatá (Farulová) – Pudišová, Lupačová, Bahnová, Belicová, Žikavská – Kocúrová, Lenčéšová, Grossová, Gáborová, Adamcová – Rennerová, Mlichová, Faktorová, Vyletelková, Záteková – Švančarová, Dulková, Čintalanová
    Německo: Branová (Leuová) – Königová, Castillo-Lantguová, Bestová, Baccusová, Jurgensová – Bergerová, Gitteková, Schaubová, Bottrichová, Diesnerová – Petersenová, Richterová, Brokerová, Drewsová, Spangenbergová – Bornemannová, Vogtová, Suskeová

    Rozhodčí: Bin Bin Lin, Carmen Teo (obaja Singapur)
    bahis siteleri