Rakousko – Rusko 0:7 (kon.) | J. Korea – Kanada 0:10 (kon.) | Švédsko – Česko 3:2 (kon.)
Německo – Norsko 4:5 (0:3 po s.n.) | Slovensko – Švýcarsko 0:2 (kon.) | Lotyšsko – Finsko 1:8 (kon.)
konec
Slovensko
0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Švýcarsko
Neděle 06.05.2018, 20:15 • Royal Arena, Kodaň, Dánsko (kapacita: 12 500 míst) • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:08
    Až nyní se Slováci znovu zmocnili puku a zakládají útok, Čiliak opět na střídačce.
     
    57:43
    Sekera z mezikruží vypálil jen do betonu Berry, mezitím odjel Čiliak na střídačku, a to s menšími problémy, při odjezdu zakopl a upadl, a Slováci hrají v šesti!
    57:26 Švýcaři byli blízko třetímu přesnému zásahu
     
    57:26
    Mohlo být definitivně rozhodnuto! Ramon Untersander nahodil kotouč zprava od modré čáry, o nějakou hokejku či brusli se ještě puk otřel a nakonec proskákal kolem Čiliaka do levé tyče!
    55:33 Ani Bondrovi se nepodařilo Berru překonat
     
    55:33
    Svitana našel přesným pasem před pásmo Bondru, proti kterému se však stihl přesunout Berra, zmenšil Bondrovi střelecký úhel a ten už zamířil jen do boční sítě.
    44:10 Šance Slovenska
     
    44:10
    Svitana přihrával před branku, kam si najížděl Dávid Buc, od jehož brusle se odrazil kotouč těsně vedle pravé tyče! To byla největší šance Slováků ve třetí třetině.
    36:29 Reto Berra zatím zlikvidoval všech 14 střeleckých pokusů Slovenska
     
    36:29
    Pavol Skalický se zjevil v další tutovce, ale stále je to 0:2! Útočník čtvrté formace měl ideální pozici na ránu mezi z kruhy, mířil do pravého horního rohu, před brankou ještě clonil Marcinko, ale Reto Berra je dnes zkrátka famózní a připisuje si důležitý zákrok lapačkou!
     
    35:03
    Pěkná kombinace Slováků, po které střílel z dobré pozice Ladislav Nagy, ale Reto Berra předvedl další ze svých skvělých zákroků, puk zastavil ramenem.
     
    26:59
    Ladislav Nagy byl zahákovaný při přechodu do útočného pásma a Reto Schäppi je poslán na dvě minuty na lavici hanby.
     
    24:23
    Vyloučení v týmu Slovensko (Michal Čajkovský – 2 min., podražení). Při výhodě si Čiliak připsal přesný zákrok, to už však Čajkovský odchází na trestnou lavici a Švýcaři mají 57 sekund přesilovku pěti proti třem!
     
    23:19
    Vyloučení v týmu Slovensko (Martin Fehérváry – 2 min., držení).
    23:19 Neuznaná branka Švýcarska
     
    23:19
    Při signalizované výhodě se Švýcaři dostali do veliké šance, Diaz dotlačil kotouč do sítě, ale to až po odpískání hlavního sudího, branka tak nemůže být uznána.
    20:22 Mirco MÜLLER - 0:2
     
    20:22
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Tohle byla veliká hrubka a Švýcaři střílí druhou branku v oslabení! Krištof s Bakošem prohráli souboj u mantinelu, Scherwey posunul puk na naprosto volného MIRCA MÜLLERA, jenž si sjel do volného prostoru a následně zavěsil pod víko, Čiliak byl bez šance. Asistence: Tristan Scherwey.
     
    19:50
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Raphael Diaz – 2 min., držení). Patrik Svitana se natlačil před Diaze, který ho přidržel a po zásluze odpyká menší trest.
     
    16:25
    Vyloučení v týmu Slovensko (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Tomáš Jurčo.
    11:06 Tristan SCHERWEY (SUI) - 0:1
     
    11:06
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Země helvétského kříže jde do vedení! Jednoduchá akce a Čiliak poprvé inkasuje. Raphael Diaz nahodil kotouč od modré čáry a clonící TRISTAN SCHERWEY holí tečoval šikovně kotouč mezi Čiliakovy betony. Asistence: Raphael Diaz, Mirco Müller.
     
    09:24
    Po chybě Švýcarů přišly slovenské šance! Bakoš nejprve napálil jen Berrovy betony a následně z výtečné pozice Dávid Buc přestřelil branku.
    08:02 Šance Tomáše Jurča
     
    08:02
    Po několika minutách bez střely šance. Slováci nahodili kotouč do útočného a puk se jim příhodně odrazil, přesně na hůl najíždějícího Tomáše Jurča, jenž přebruslil švýcarského beka a bekhendem zakončoval na bližší tyč, gólu zabránila skvělá lapačka Reta Berry!
     
    04:14
    Lukas Frick obdržel pas na pravý kruh, byl naprosto osamocený, ale puk mu poskakoval po čepeli a nedokázal přesně zamířit! Slováci následně vyhodili puk na icing.

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 12. Scherwey (Diaz, Müller), 21. Müller (Scherwey)


    Slovensko: Čiliak (Rybár) – Čajkovský, Sekera (C), Graňák (A), Ďaloga, Jaroš, Jánošík, Fehérváry – Nagy (A), Krištof, Jurčo – Haščák, J. Mikúš, Bakoš – Bondra, Buc, Svitana – Cingel, Marcinko, Skalický.
    Švýcarsko: Berra (Genoni) – Müller, Diaz (C), Kukan, Untersander, Frick, Fora, Genazzi – Hofmann, Corvi, Niederreiter (A) – S. Moser, Vermin, Riat – Scherwey, Haas, Rod – Schäppi (A), Baltisberger.

    Rozhodčí: Gouin (CAN), Hribik (CZE) – Lazarev (RUS), Malmqvist (SWE)

    Diváci: 10 915
    bahis siteleri