Rakousko – Rusko 0:7 (kon.) | J. Korea – Kanada 0:10 (kon.) | Švédsko – Česko 3:2 (kon.)
Německo – Norsko 4:5 (0:3 po s.n.) | Slovensko – Švýcarsko 0:2 (kon.) | Lotyšsko – Finsko 1:8 (kon.)
konec
Lotyšsko
1:8 (0:3, 0:2, 1:3)
Finsko
Neděle 06.05.2018, 20:15 • Jyske Bank Boxen, Herning • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    51:38 Rihards BUKARTS - 1:8
     
    51:38
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Přece jenom se Lotyšsko dočkalo! Balinskis předal puk na modré čáře RIHARDSU BUKARTSOVI, který vypálil a jelikož měl Ville Husso zakrytý výhled, tak na tento pokus reagoval příliš pozdě a ten skončil za jeho zády! Asistence: Uvis Balinskis.
    51:10 Teuvo TERÄVÄINEN - 0:8
     
    51:10
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finsko vede už 8:0 a tohle je debakl! TEUVO TERÄVÄINEN dával puk před bránu z pravé strany, tam si ho ovšem nohou srazil do vlastní klece Oskars Cibulskis a pro Lotyšsko je to už druhá vlastní branka v dnešním utkání. Asistence: Markus Nutivaara, Sebastian Aho.
    47:28 Mikko RANTANEN - 0:7
     
    47:28
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tohle je naprostá pastva pro oči co předvádí Finsko ve druhé přesilové hře v krátké době! Sebastian Aho poslal střílenou přihrávku před bránu, kde puk tečoval do lotyšské brány MIKKO RANTANEN a Finové tak vedou už 7:0! Asistence: Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen.
    46:29 Teuvo TERÄVÄINEN - 0:6
     
    46:29
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Naprosto nádherná kombinace ze strany Finska! To byla opravdu paráda. Mikael Granlund posunul puk před bránu na Rantanena, který z jedné poslal kotouč na hůl TEUVA TERÄVÄINENA a ten zakončil do prázdné brány! Asistence: Mikko Rantanen, Mikael Granlund.
    34:49 Veli-Matti SAVINAINEN - 0:5
     
    34:49
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Velice neobvyklý moment, když na led přistály dvě boty z řad diváků, ale hra pokračovala dál. Teuvo Teräväinen čekal s pukem za bránou Lotyšska, následně se Kristers Gudlevskis ohlédl na levou stranu a tak přišla přihrávku před domácí svatyni z druhé strany, kde byl VELI-MATTI SAVINAINEN a uklidil kotouč do poloprázdné klece. Asistence: Teuvo Teräväinen, Sebastian Aho.
    27:31 Sebastian AHO - 0:4
     
    27:31
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Obrovská chyba Oskarse Cibulskisiho, který se snažil rozehrát puk z levé strany na pravou, ale puk mu sjel z čepele a přistál přesně na hokejce SEBASTIANA AHA, který následně zakončil mezi betony Gudlevskise a Finové tak dávají čtvrtou branku v oslabení! Bez asistence.
    17:16 Antti SUOMELA - 0:3
     
    17:16
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finsko jde už do tříbrankového vedení! ANTTI SUOMELA vystřelil z pravé strany, ovšem puk Gudlevskisovi vypadl a po dvou tečích lotyšských obránců chtěl Rihards Bukarts odpálit kotouč pryč, ale trefil pouze brusli svého spoluhráče a i přes snahu lotyšského gólmana zasáhnout holí gumový předmět, doklouzal puk až do brány! Jde tak o vlastní branku. Bez asistence.
    07:44 Veli-Matti SAVINAINEN - 0:2
     
    07:44
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A je to o dvě branky! Sebastian Aho našel na modré čáře volného Miro Heiskanena, který vypálil na lotyšskou bránu, kde předvedl naprosto fantastickou teč VELI-MATTI SAVINAINENA a Kristers Gudlevskis byl bezmocný. Asistence: Miro Heiskanen, Sebastian Aho.
    01:24 Sebastian AHO - 0:1
     
    01:24
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Po minutě a půl je tady první gól a Finsko vede 1:0! Veli-Matti Savinainen skvěle podržel puk, následně posunul kotouč na SEBASTIANA AHA a ten vystřelil přesně k pravé tyči, kde se Kristers Gudlevskis nestihl přemístit. Asistence: Veli-Matti Savinainen.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Michal Raška

    Branky a nahrávky: 52. Rihards Bukarts (Balinskis) – 2. Aho (Savinainen), 8. Savinainen (Heiskanen, Aho), 18. Suomela, 28. Aho, 35. Savinainen (T. Teräväinen, Aho), 47. T. Teräväinen (Rantanen, Mikael Granlund), 48. Rantanen (Aho, T. Teräväinen), 52. T. Teräväinen (Nutivaara, Aho)


    Lotyšsko: Gudlevskis (Merzlikins) – Galvinš, Cibulskis, Balinskis, Sotnieks (A), Zile, Freibergs, Rubins – Roberts Bukarts (C), Džerinš, Indrašis (A) – Karsums, Abols, M. Redlihs – Keninš, Pavlovs, Balcers – Rihards Bukarts, Jevpalovs, Meija – Razgals.
    Finsko: Husso (Säteri) – Heiskanen, Pokka, Koivisto, Nutivaara, Kivistö, Honka, Riikola – Kapanen, Mikael Granlund (C), Rantanen (A) – Savinainen, Aho (A), T. Teräväinen – Jormakka, Suomela, Manninen – Mäenalanen, Pesonen, Anttila.

    Rozhodčí: Linus Ohlund, Gordon Schukies – Rene Jensen, Lukas Kohlmuller
    bahis siteleri