Francie – Rakousko 5:2 (kon.) | Dánsko – Norsko 3:0 (kon.) | Bělorusko – Česko 0:3 (kon.)
USA – J. Korea 13:1 (kon.)
konec
Dánsko
3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Norsko
Pátek 11.05.2018, 16:15 • Jyske Bank Boxen, Herning • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (18:34:42)
     
    Střely na branku: 24 – 21
     
    Je konec! Dánsko bez problémů porazilo Norsko, které už tři zápasy v řadě nedokázalo vstřelit branku. Dánové se dnešní výhrou výrazně přiblížili k postupu do čtvrtfinále. Dnešní dánskou výhru režíroval Nicklas Jensen, který už v první třetině v přesilovce otevřel skóre a ve druhé části přidal druhou branku. Ve 34. minutě navíc přidal další branku Frederik Storm a Dánsko od té doby s přehledem kontrolovalo zbytek utkání.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Frans Nielsen ještě nahodil kotouč před norskou branku, jenže nikdo v červeném dresu jeho pobídku netečoval za záda norského brankáře.
     
    59:25
    Jesper Jensen Aabo dostal přihrávku na modrou čáru, jenže dánský hokejista předvedl pouze nápřah a nakonec nezakončil. Dánové přesto drží pásmo.
     
    58:59
    Vyloučení v týmu Norsko (Alexander Bonsaksen – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Dánsko (Peter Regin – 2 min., sekání).
     
    58:52
    Niklas Roest dostává dvě minuty za krosček. Dánsko dohraje zápas v početní převaze.
     
    58:35
    Dánové se ještě usadili v útočném pásmu a snaží se dohrát zápas před norskou brankou. Vypadá to, že Norové nebudou skórovat ve třetím zápase v řadě.
     
    58:10
    Celá hala stojí na nohou a děkuje domácím hokejistům za předvedený výkon. Dánsko se dnešní výhrou velmi přiblížilo k postupu do čtvrtfinále.
     
    57:35
    Jannik Hansen si pohybem řekl o přihrávku do útočného pásma, jenže zadáci Norska si jeho pohyb skvěle pohlídali a nenechali jej zakončit.
     
    57:03
    Kotouč se od jednoho z Norů odrazil před dánskou branku, nicméně Tobias Lindström se nedokázal srovnat a Frederik Storm puk odpálil do bezpečí.
     
    56:10
    Philip Larsen nahodil puk přes celé kluziště do útočného pásma. O kotouč bojoval Nicklas Jensen, jenže Bonsaksen jej nenechal zakončit.
     
    55:18
    Oliver Lauridsen chtěl střílet od levého mantinelu, ale jeho pokus jeden z hráčů Norska přizvedl mezi diváky. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    55:03
    Nicklas Jensen projel s pukem do útočného pásma, kde se pokusil o přehození puku na bekhend, jenže vracející se Bonsaksen mu kotouč vypíchl.
     
    54:30
    Jesper Jensen Aabo uklidňuje hru Dánska za vlastní brankou. Oba trenéři nyní posílají na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    54:03
    Nichlas Hardt na modré čáře šahal po vysokém nahození, jenže kotouč proletěl kolem jeho hokejky a skončil na holích obránců Norska.
     
    53:27
    Eirik Salsten zahodil největší šanci Norska v dnešním utkání! Hostující útočník vypálil k levé tyči, jenže Andersen jeho pokus přizvedl nad břevno!
     
    53:05
    Andersen sice chyboval za vlastní brankou, jenže před napadajícím Norem na poslední chvíli odehrál kotouč do bezpečí.
     
    52:41
    Dánům se nyní vůbec nepovedla rozehrávka. Prudká přihrávka na levé křídlo prosvištěla přes všechny čáry a skončila zakázaným uvolněním.
     
    52:10
    Jonas Holös bojoval o puk v rohu útočného pásma, ale Philip Larsen jej poslal na mantinel a vybojoval kotouč pro Dánsko. Domácí kráčí za ziskem důležitých bodů.
     
    51:35
    Oliver Bjorkstrand obral soupeře o kotouč v rohu obranného pásma a poslal přihrávku mezi kruhy. Na jeho přihrávku nedosáhl nikdo v červeném.
     
    51:15
    Andersen vyrazil nahození od mantinelu, ale bleskově se stačil přemístit k pravé tyči a zlikvidoval pokus Kena Andrého Olimba!
     
    50:48
    Ken André Olimb si v útočném pásmu připravil kotouč na střelu forhendem, jenže ani pravidelný norský střelec nemůže prolomit trápení své země.
     
    50:12
    Norové se stále nemohou probít do útočného pásma. Martin Röymark vymyslel prudkou přihrávku, ale hned první obránce v červeném puk zablokoval.
     
    49:16
    Dánsko hraje v plném počtu.
     
    49:10
    Norové se zatím nemohou dostat do útočného pásma. Čtveřice Dánů se skvěle pohybuje a nenechává hráčům v bílých dresech prostor ke kombinaci.
     
    48:25
    Dánové vybojovali kotouč a okamžitě se osvobozují. Norové musí rozjet akci od vlastní branky.
     
    48:10
    Ken André Olimb mohl pálit od modré čáry, jenže norský střelec si tentokrát netroufl a raději pokračoval v kombinaci s Bastiansenem.
     
    47:16
    Norsko si zahraje přesilovou hru. Peter Regin dostává dvě minuty za sevření kotouče.
     
    47:10
    Oliver Lauridsen vyčkával s rozehrávkou Dánska za vlastní brankou na vystřídání svých spoluhráčů. Dánové nadále kontrolují vývoj dnešního utkání.
     
    46:32
    Frans Nielsen napadal rozehrávku Norů v jejich obranném pásmu. Dánský střelec dostal pod tlak Bonsaksena, ale hráč v bílém stihl rozehrát.
     
    46:10
    Peter Regin dostal přihrávku na modrou čáru, jenže vinou špatného zpracování se nechal vytlačit k mantinelu a už neměl dostatek času na zakončení.
     
    45:25
    Nicklas Jensen protečoval kotouč do středního pásma, jenže nikdo v červeném dresu jeho pobídku nepochopil. Norové vybojovali vhazování.
     
    45:03
    Norský brankář vyjel ven z branky a zastavil prudké nahození po mantinelu. Gólman Norů přenesl hru na levou stranu, ale Dánové získali puk.
     
    44:10
    Tobias Lindström dostal krásnou přihrávku mezi kruhy a pohotově vypálil příklepem! Domácí brankář jeho pokus zlikvidoval reflexivním zákrokem!
     
    44:02
    Domácí brankář si bez problémů poradil se slabým nahozením od modré čáry a schoval kotouč do lapačky. Norové se ani netlačili do brankoviště.
     
    43:37
    Norové měli obrovskou šanci! Eirik Salsten od mantinelu přihrál mezi kruhy, jenže Thomas Valkvae Olsen bekhendem neprocedil puk pod Andersenovým betonem!
     
    43:13
    Nicklas Jensen se chtěl zbavit obránce v útočném pásmu. Autor dvou branek si puk přehodil na forhend, ale obránce mu zabránil v útoku na hattrick.
     
    42:38
    Martin Röymark projel po pravém křídle do útočného pásma, s hokejkou v jedné ruce objel branku, ale zadovkou už nedokázal přesně rozehrát.
     
    42:07
    Nicholas Jensen se snažil udržet útočné pásmo, ale puk mu už uskočil za modrou čáru a dánský zadák musel uklidnit hru rozehrávkou ve středním pásmu.
     
    41:35
    Peter Regin rozjel dánskou akci zpoza vlastní branky. Domácí se bleskově dostali do útočného pásma, ale nikdo v červeném nezakončil.
     
    41:10
    Lauridsen vybojoval kotouč za dánskou brankou a odrazem o mantinel vyhodil puk do středního pásma. Dánové mohou kompletně vystřídat.
     
    40:57
    Dánsko hraje v plném počtu.
     
    40:10
    Dánové uspěli na úvodním vhazování poslední třetiny. Dánsko v jejím úvodu dohrává oslabení a hned na úvod nasbíralo cenné vteřinky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 20 – 10
     
    Druhá část hry končí! V prostřední periodě bylo Dánsko jasně lepším celkem a navýšilo své vedení na 3:0! Dánové jsou dnes velice produktivní v přesilovkých. Ve 27. minutě dostal prostor Nicklas Jensen a propálil brankáře. Hned z další přesilovky se po krásné kombinaci prosadil Frederik Storm a Dánové se tak výrazně přiblížili k postupu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Mathis Olimb střílel od modré čáry. Dánský brankář si proti jeho ráně povyjel a vykopl kotouč betonem. Dánové už to ve druhé třetině vydrží.
     
    39:20
    Mathis Olimb operoval s kotoučem v rohu útočného pásma, jenže nikdo v bílém dresu si nenabruslil do střelecké pozice a Dánové zatím odolávají.
     
    38:57
    Tentokrát se bude vylučovat na dánské straně! Dvě minuty za držení hole dostává Julian Jakobsen.
     
    38:43
    Ken André Olimb kličkoval s pukem na modré čáře, nicméně norský útočník se nechal zahnat za modrou čáru a spoluhráč mu projel do ofsajdu.
     
    38:20
    Daniel K. Nielsen byl jako první u odraženého kotouče a nikam nespěchal. Dánští obránci kombinují v obranném pásmu a soupeře nepouštějí k puku.
     
    37:35
    Ken André Olimb projel s pukem po levém křídle do útočného pásma, kde se obratně vyhnul jednomu z obránců, jenže nedokázal přihrát na hůl spoluhráče.
     
    37:03
    Anders Bastiansen poslal zpoza branky krásnou přihrávku mezi kruhy, kde byl Thomas Valkvae Olsen, jenže sám sebe ukličkoval a trefil beton dánského brankáře!
     
    36:35
    Johannes Johannesen rozjel norskou akci zpoza vlastní branky. Norský zadák projel s pukem až do útočného pásma, kde zakončoval Martin Röymark, ale Andersen byl na místě.
     
    36:10
    Daniel Sörvik poslal prudkou přihrávku na pravé křídlo, kde však nebyl nikdo z jeho spoluhráčů a Frederik Storm jeho slabou přihrávku zachytil.
     
    35:35
    Norové jsou jako opaření! Hokejisté v bílých dresech se nemohou dostat do útočného pásma a Dánové je prakticky nepouštějí k puku.
     
    35:03
    V hale panuje parádní atmosféra. Dánští příznivci si jsou vědomi toho, že jejich oblíbenci se dnešní výhrou mohou výrazně přiblížit k postupu.
    33:58 Frederik STORM - 3:0
     
    33:58
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Další využitá přesilovka a Dánsko vede už 3:0! Tohle byla hokejová paráda! Mikkel Bødker poslal parádní přihrávku před branku, kde číhal FREDERIK STORM a s přehledem uklidil puk do odkryté sítě! Asistence: Mikkel Bødker, Jesper Jensen.
     
    33:30
    Norové zatím hrají velmi dobře. Hosté se v oslabení dostali ke kotouči a bez problémů jej vyhodili přes všechny čáry.
     
    33:01
    Přesto se bude vylučovat! Dánsko bude hrát další přesilovou hru. Dvě minuty za držení dostává Tommy Kristiansen.
     
    32:38
    Martin Röymark ostřejším zákrokem poslal soupeře na mantinel a může být rád, že nebude vyloučen.
     
    32:10
    Frederik Andersen zastavil norské nahození do útočného pásma. Dánský brankář zatím chytá velmi pozorně a nenechává soupeřům prostor.
     
    31:26
    Jannik Hansen poslal krásnou přihrávku před branku, kam se hnal Oliver Bjorkstrand, jenže dva zadáci Norska jej sevřeli do kleští a nenechali jej rozehrát.
     
    31:12
    Frederik Storm dojel nahození do útočného pásma a bekhendem vrátil kotouč před branku. Nikdo v červeném dresu se v předbrankovém prostoru nepohyboval.
     
    30:47
    Norský brankář si dal pozor na odražený kotouč, vyjel ven z branky a před dotírajícím soupeřem jej schoval do lapačky. Vhazuje se po jeho levici.
     
    30:06
    Frederik Storm se dostal ke skákavému kotouči. Dánský hokejista poté poslal prudkou přihrávku do útočného pásma, ale neoslovil nikoho v červeném.
     
    29:13
    Norové se po delší době usadili v útočném pásmu, jenže prudkou přihrávku na brankoviště vystihl brankář Frederik Andersen a přikryl puk lapačkou.
     
    29:03
    Steffen Thoresen se prosmýkl kolem obránce v útočném pásmu, přihrál před branku, nicméně Martin Röymark se přes dánské zadáky nedostal ke střele.
     
    28:20
    Peter Regin vybojoval odražený puk v obranném pásmu. Norové stále vypálili jen čtyřikrát. Dánsko zcela kontroluje vývoj utkání.
     
    27:45
    Oliver Bjorkstrand se krásně otočil a mířil dobře na přední tyč, jenže norský brankář si pokryl mezírku u brankové konstrukce a vyrazil puk ramenem.
     
    27:15
    Mikkel Bødker dostal přihrávku do útočného pásma, kde se s pukem otočil v rohu kluziště, jenže nikdo v červeném dresu se mu neuvolnil pro přihrávku.
    26:17 Nicklas JENSEN - 2:0
     
    26:17
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Dánsko využívá další přesilovou hru a zvyšuje své vedení na 2:0! NICKLAS JENSEN dostal znovu přihrávku na modrou čáru a vypálil příklepem! Před brankou clonil Patrick Russell a norský brankář už nestačil zareagovat! Asistence: Philip Larsen, Oliver Bjorkstrand.
     
    25:38
    Philip Larsen dostal výbornou přihrávku na modrou čáru. Jeho pokus však norský brankář vyrazil a zadáci v bílých dresech puk zametli do bezpečí.
     
    25:23
    Přesilovou hru si tentokrát zahraje Dánsko. Dvě minuty za držení dostává litvínovský zadák Daniel Sörvik.
     
    24:42
    Jesper Jensen se protáhl do útočného pásma a pokusil se o zakončení bekhendem. Jeho skákavý pokus prosvištěl kolem přední tyče norské branky.
     
    24:10
    Mikkel Bødker rozjel útok Dánska z pravé strany obranného pásma. Dánové se usadili v útočném pásmu, ale nikdo v červeném nakonec nevypálil.
     
    23:19
    Dánsko hraje v plném počtu.
     
    23:02
    Stefan Espeland dostal přihrávku na modrou čáru, jenže jeho nahození těsně nad ledem se od brusle jednoho z obránců odrazilo mimo tři tyče.
     
    22:20
    Frans Nielsen ujel v oslabení norské obraně, měl moře času na zakončení, ale nedokázal si rozhýbat brankáře a Henrik Haukeland vytáhl parádní zákrok!
     
    22:00
    Dánové ustáli soupeřův kolotoč v obranném pásmu, dostali se ke kotouči a dokázali jej vyhodit přes všechny čáry. Norové musí začít znovu.
     
    21:19
    Norové si zahrají přesilovou hru. Nichlas Hardt dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    21:10
    Jesper Jensen Aabo vybojoval puk za vlastní brankou, vyvezl jej do středního pásma, ale vracející se Norové jej nenechali projet do útočného pásma.
     
    20:25
    Tommy Kristiansen mohl zaútočit po pravém křídle, jenže v souboji na modré čáře ztratil stabilitu a kotouč mu utekl na hole dánských zadáků.
     
    20:10
    Norové uspěli na úvodním vhazování druhé třetiny. Hokejisté v bílých dresech se hned vydali do útoku, ale narazili na obranný val Dánů.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina končí! V úvodní dvacetiminutovce bylo Dánsko mnohem aktivnějším celkem a zaslouženě se dostalo do vedení! První velkou šanci si sice vytvořilo Norsko, jenže Tobias Lindström trefil brankáře. Od té doby převzali Dánové aktivitu a Norové začali faulovat. Druhou přesilovku už Dánsko zužitkovalo. Krásnou střelou se prosadil Nicklas Jensen!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:14
    Branka platí a hraje se dále! Dánové se tak ujímají v závěru první třetiny vedení!
     
    19:14
    Tak pozor! Rozhodčí se ještě vydal na poradu s kolegou u videa!
    19:14 Nicklas JENSEN - 1:0
     
    19:14
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Dánsko využívá přesilovou hru a ujímá se vedení! NICKLAS JENSEN dostal přihrávku na levý kruh a krásnou střelou zápěstím vymetl horní roh norské branky! Asistence: Philip Larsen, Peter Regin.
     
    18:35
    Regin pálil od modré čáry, jenže obětavý norský obránce se položil do jeho dělovky a srazil kotouč až za modrou čáru.
     
    18:23
    Znovu se bude vylučovat na norské straně! Dvě minuty za podražení dostává Mathis Olimb.
     
    17:40
    Norský brankář si musel dávat pozor na skákavé nahození od mantinelu. Pobídku chtěl ještě tečovat Oliver Lauridsen, ale ten na puk nedosáhl.
     
    17:10
    Daniel Sörvik získal odražený puk za vlastní brankou. Obránce Litvínova vyhodil puk po levé straně. Norové však kotouč pouze odevzdali Dánům.
     
    16:35
    Jesper Jensen Aabo si prodloužil pobyt na ledové ploše a vyčkává za brankou s rozehrávkou. Oba trenéři mezitím poslali na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    16:10
    Jesper Jensen Aabo rozjel dánskou akci středem ledové plochy. Domácí hokejista projel až do útočného pásma, jenže přes obránce se nedostal ke střele.
     
    15:40
    Frederik Andersen musel zakročit! Dánský brankář se skvěle roztáhl ve svém brankovišti a zastavil bekhendový pokus! Obránci v červeném poté zažehnali nebezpečí.
     
    15:10
    Peter Regin spěchal za protečovaným kotoučem do rohu útočného pásma, nicméně Norové se v obranné fázi stačili domluvit a celou situaci vykombinovali.
     
    14:35
    Julian Jakobsen si na levém křídle chtěl obhodit soupeře, ale kotouč mu uskočil daleko od hokejky a Johannes Johannesen uklidňuje norskou hru.
     
    14:03
    Nicklas Jensen si v útočném pásmu přehodil kotouč na forhend a vypálil. Střelu dánského útočníka však zastavil hned první norský zadák.
     
    13:49
    Norsko hraje v plném počtu.
     
    13:03
    Ani Dánové svou přesilovku nezačali vůbec dobře. Norové se zmocnili kotouč a Bonsaksen jej při první příležitosti vyhodil přes všechny čáry.
     
    12:41
    Dánsko hraje v plném počtu.
     
    12:10
    Norové rozjíždějí další akci zpoza vlastní branky. Hokejisté v bílých dresech si ale nerozuměli ve středním pásmu a darovali kotouč Dánům.
     
    11:49
    První vyloučení také na norské straně! Dvě minuty za podražení dostává Steffen Thoresen.
     
    11:25
    Stefan Espeland střílel od modré čáry. Do jeho střely se postavil Oliver Bjorkstrand, který kotouč srazil k mantinelu. Dánové se znovu osvobozují.
     
    11:10
    Dánové zahajují oslabení velmi dobře. Domácí hokejisté uspěli na vhazování a jeden z nich jej obloučkem poslal do středního pásma.
     
    10:41
    Bude se poprvé v utkání vylučovat! První přesilovou hru si zahraje Norsko. Dvě minuty za držení dostává Matias Lassen.
     
    10:10
    Frederik Storm napadal rozehrávku norských zadáků v útočném pásmu. Dánský hokejista soupeře dostal pod tlak, jenže nikdo v červeném mu nepřišel pomoci.
     
    08:25
    Steffen Thoresen se snažil zastavit prudké vyhození zpoza dánské branky, jenže jeho pokus nedokázal zastavit.
     
    08:10
    Jesper Jensen Aabo vyvezl kotouč po levém křídle do útočného pásma, jenže jeho průnik zastavil hned první zadák v bílém dresu.
     
    07:29
    Steffen Thoresen nahodil puk od modré čáry. Jeho pokus se od zadního mantinelu odrazil zpět před domácí branku a Frederik Andersen kotouč schoval do lapačky.
     
    07:02
    Peter Regin pálil z levého křídla příklepem. Tahoun finského Jokeritu vyslal střelu kousek nad ledem, ale kotouč poslal mimo tři tyče.
     
    06:24
    Až nyní se Norsko dokázalo vymanit z obrovského tlaku Dánska. Norové se osvobodili jen za cenu vyhození kotouč přes všechny čáry. Hra se vrátí před Haukelanda.
     
    06:10
    Jesper Jensen střílel od modré čáry, nicméně zakončení mu vůbec nesedlo a jeho rána prosvištěla dobré tři metry vedla norské branky.
     
    05:45
    Oliver Bjorkstrand dojel s pukem na modrou čáru, kde začal zbytečně zmatkovat a nechal se o puk připravit. Oba týmy hrají od úvodních minut do těla.
     
    05:10
    Alexander Bonsaksen rozjel norskou rozehrávku zpoza branky. Norský obránce našel Kena Andrého Olimba, jenže ten si po levém křídle neproklestil cestičku do útočného pásma.
     
    04:28
    Morten Madsen dostal povedenou přihrávku na modrou čáru, jenže ve velké rychlosti netrefil kotouč zrovna ideálně a odevzdal jej obráncům Norska.
     
    04:10
    Regin chtěl bekhendem vyhodit puk z rohu obranného pásma, ale do cesty se mu přimotal jeden z norských hráčů, který pro Norsko udržel útočné pásmo.
     
    03:36
    Dánové jsou v úvodních minutách mnohem aktivnější. Domácí celek nyní vyčkával na střídání. Také Norové pustili na led čerstvé síly.
     
    03:12
    Jesper Jensen uspěl v souboji u mantinelu. Dánský hokejista přitlačil rozjetého soupeře na sklo a nenechal kotouč vyletět ven z obranného pásma.
     
    02:25
    Patrick Russell dostal přihrávku na levé křídlo a od modré čáry nahodil puk na branku. Jeho pokus však brankář Norska vykopl pravým betonem.
     
    02:05
    Frederik Andersen vyjel ven z branky a zastavil prudké nahození po mantinelu. Dánský brankář okamžitě rozehrál na pravé křídlo.
     
    01:16
    Norové se ihned po vyhraném vhazování před dánskou brankou pokusili o zakončení, jenže Anders Bastiansen trefil hůl dánského obránce, od které se puk odrazil do ochranné sítě.
     
    01:06
    Tobias Lindström dostal přihrávku do volného prostoru mezi kruhy a pohotově zakončil! Dánský brankář se však stačil přemístit a kotouč vyrazil!
     
    00:45
    Ken André Olimb dostal přihrávu za dánskou branku, kde se zbavil obránce, jenže bekhendem nevyslal přesnou přihrávku.
     
    00:10
    Norové uspěli na úvodním vhazování dnešního utkání. Dánsko však rychle získalo kotouč a ihned se usadilo v útočném pásmu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Dánové budou hrát v červeném, zatímco Norsko nastupuje v bílých dresech.
     
    Úvodní sestavy:

    Dánsko: Andersen (Dahm) – O. Lauridsen, Jensen Aabo, Larsen, Lassen, Nielsen, Nicholas Jensen – Bjorkstrand, Nielsen, Bødker – Storm, Hardt, Regin – Nicklas Jensen, Hansen, Jensen – Madsen, Jakobsen, Russell.

    Norsko: Haukeland (Haugen) – Holös, Bonsaksen, Johannesen, Bull, Espeland, Sörvik, Sveum – Kristiansen, Röymark, Roest – Lindström, K. A. Olimb, M. Olimb – Salsten, Bastiansen, Valkvae Olsen – S. Thoresen, K. Forsberg, Hoff.

    Rozhodčí: Hribik, Mayer -.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Dánsko

    Dánové jsou na tom o něco lépe. Pořadatelská země má na svém kontě pět bodů a aktuálně je na páté pozici skupiny B. Na Lotyše však Dánsko ztrácí pouze jediný bod. V úvodním vystoupení Dánové na úvod přehráli v nájezdech Německo, poté sice prohráli s USA a Kanadou, ale v minulém utkání senzačně porazili Finsko. Dánové navíc mají před sebou hratelné soupeře a jsou velmi blízko k postupu do čtvrtfinále.
     
    Norsko

    Norové zatím prožívají velice zajímavý turnaj, přesto se však drží ve hře o postup do čtvrtfinále. Norové totiž vybojovali tři body a patří jim sedmá pozice. Na čtvrté Lotyšsko zatím ztrácejí právě tři body. V úvodním utkání padli s Lotyšskem v prodloužení, poté porazili v prodloužení Německo, jenže v poslední dvou zápasech nestačili na Finsko a Kanadu, kterým dokonce nevstřelili ani branku.
     
    Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Mistrovství světa v ledním hokeji. Společně se podíváme na souboj domácího Dánska s Norskem. Utkání startuje v 16:15.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 20. Nicklas Jensen (Larsen, Regin), 27. Nicklas Jensen (Larsen, Bjorkstrand), 34. Storm (Bødker, Jensen)


    Dánsko: Andersen (Dahm) – O. Lauridsen, Jensen Aabo, Larsen, Lassen, Nielsen, Nicholas Jensen – Bjorkstrand, Nielsen, Bødker – Storm, Hardt, Regin – Nicklas Jensen, Hansen, Jensen – Madsen, Jakobsen, Russell.
    Norsko: Haukeland (Haugen) – Holös, Bonsaksen, Johannesen, Bull, Espeland, Sörvik, Sveum – Kristiansen, Röymark, Roest – Lindström, K. A. Olimb, M. Olimb – Salsten, Bastiansen, Valkvae Olsen – S. Thoresen, K. Forsberg, Hoff.

    Rozhodčí: Hribik, Mayer -
    bahis siteleri