Švýcarsko – Česko 0:8 (kon.) | Česko – Kanada 2:3 (po pr.)
po prodl.
Česko
2:3 (1:0, 0:2, 1:0 - 0:1)
Kanada
Pátek 06.07.2018, 22:30 • Glacier Arena, St. John's, Newfoundland a Labrador (CAN) • Mistrovství světa U18
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:30.
     
    Česká hokejbalová reprezentace se na juniorském mistrovství světa v Kanadě zatím předvádí v nejlepším světle, když postupně suverénním způsobem porazila Itálii, Velkou Británii, Slovensko a v úvodním pátečním střetnutí i Švýcarsko. Česká družina vyhrála poslední utkání s přehledem 8:0 a do náročného souboje proti domácí Kanadě, která je doposud také stoprocentní, bude vstupovat skvěle naladěna. Oba týmy mají na kontě po čtyřech výhrách shodně 12 bodů, přičemž Češi si v případě vítězství mohou zajistit účast ve finále.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Rechtorík (Novotný, Foršt) – Šilhán, Lux, Toman, Macek, Flos, Rakovský, Kaňák (C), Laurinc – Kamenář, Bogdány, Vaniš, Janiurek, Malecha (A), Procházka, Votípka, Janeček, Novotný, Bucek (A), Faltus, Tobiáš.

    Kanada: Allin (Big-Canoe) – Mouland, Ladyman, Maher, Pringle, Mercer (A), Butler, Sahota (A), Mcisaac – Keough, Maltby, Florchuk (C), Broaders, Mitchell, Neilson, Dias, Osepchuk, Richards, Wyatt, Robinson, Kennett..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Utkání začalo úvodním vhazováním, které vyhráli Kanaďané, jenže se ocitli pod tlakem a po rozehrávce zpoza vlastní brány se na levém křídle nacházeli v postavení mimo hru.
     
    00:48
    Bryce Osepchuk se dostal na vrcholu pravého kruhu pro vhazování ke střele, která byla nepřesná. Brankář Tomáš Rechtorík nemusel zasahovat a čeká na svůj první zákrok.
     
    02:03
    Česko právě vstřelilo branku!
    JIŘÍ BUCEK se prosazuje nádhernou střelou z pravého křídla, která zamířila přesně do vzdálenějšího levého horního rohu brány! Česko se rychle ujímá vede a vede 1:0. Lepší začátek jsme si přát nemohli. Asistence: Adam Šilhán.
    02:03 Jiří BUCEK - 1:0
     
    02:55
    Kanada se během pouhých 15 sekund dostala ke dvěma střelám, z nichž druhá byla velmi nebezpečná. Marco Dias se ocitl po parádní kolmé přihrávce od Avjota Sahoty v obrovské šanci, jenže tváří v tvář Tomášovi Rechtoríkovi neuspěl!
     
    02:55
    Marco Dias dostal dvě minuty za nedovolené bránění poté, co tvrdě narazil ve snaze o zakončení do brankáře Tomáše Rechtoríka. Češi si zahrají první přesilovou hru.
     
    04:51
    Češi se na levém křídle dostali k táhlé střele od modré čáry, jenže kanadský brankář byl připraven.
     
    04:55
    Vyloučený Marco Dias je zpět na hrací ploše a čeští hokejbalisté nedokázala využít úvodní přesilovou hru.
     
    05:53
    Martin Rakovský napřáhl před vrcholem levého kruhu pro vhazování ke tvrdé střele s příklepem, která přibližně půl metru nad zemí minula přední tyč Allinovy brány.
     
    07:38
    Kanaďanům se po pěkné a svižné pasáži hry, během které se museli činit oba dva brankáři, nepodařilo rozehrát a míč skončil na zakázaném uvolnění. Hra byla přerušena.
     
    08:39
    Jiří Bucek napřáhl na vrcholu levého kruhu pro vhazování k prudké střele s příklepem a míč už mířil do bližšího horního rohu brány, jenže Daniel Allin vytáhl skvělý zákrok a vyrážečkou ho dokázal vyrazit!
     
    09:14
    Kanada se ocitla v dalším postavení mimo hru, po kterém byla hra přerušena. Oba týmy vystřídaly.
     
    10:41
    Češi vybojovali na pravém křídle míč a po diagonální přihrávce se ocitl sám před bránou zřejmě Jaroslav Procházka, jenže z prostoru mezikruží zamířil pouze do Allinovy náruče!
     
    10:41
    Michael Ladyman usedl na trestnou lavici, aby odpykal trest za držení. Druhá přesilová hra českého týmu.
     
    12:14
    Češi byli hodně blízko toho, aby druhou přesilovou hru využili, jenže prudká střela z levého křídla a ostrého úhlu zamířila těsně vedle vzdálenějšího pravého rohu brány!
     
    12:41
    Vyloučený Michael Ladyman je zpět na hrací ploše a Kanaďané úspěšně přečkali obě dvě oslabení.
     
    13:13
    Kanada hraje v pěti a málem se jí podařilo vyrovnat, střela z levého kruhu ale skončila pouze v náruči připraveného Tomáše Rechtoríka, který míč udržel a zmařil kanadskou šanci!
     
    13:49
    Čechům se nepodařilo rozehrát a míč podél boxu časoměřičů zamířil na zakázané uvolnění. Hra přerušena.
     
    14:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    14:13
    Eric Maltby vypálil na pravém křídle od modré čáry po zakázaném uvolnění Čechů a jeho střela těsně nad zemí mířila ke vzdálenější pravé tyči, Tomáš Rechtorík ji ale pravým betonem dokázal skvěle vykopnout do rohu hrací plochy!
     
    14:26
    A další zákrok českého brankáře, který tentokrát přišel po střele Kanady z pravého kruhu pro vhazování.
     
    15:00
    Filip Faltus inkasoval trest zároveň se sirénou za nedovolené bránění. Kanada bude mít první přesilovou hru.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Hokejbalisté české reprezentace do 18 let vedou nad domácí Kanadou po první třetině zásluhou Jiřího Bucka, který se prosadil již po dvou minutách a třech sekundách hry. Kanaďané si vytvořili postupem času tlak a v závěru úvodní části nebyli daleko od vyrovnání, jenže český tým drží nad vodou fantastický brankář Tomáš Rechtorík. Po první třetině. Česko 1 Kanada 0.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:14
    Kanaďané vstoupili do druhé části pořádně zostra a málem se jim podařilo vyrovnat. Tomáš Rechtorík si ale dokázal najít střelu od modré čáry, během které toho příliš neviděl, a vyrážečkou ji vyrazil do ochranné sítě!
     
    16:24
    Kanada si vytvořila velký tlak a dvakrát to zavánělo gólem. První střela z levého kruhu ale minula vzdálenější pravou tyč zřejmě s přispěním lapačky Tomáše Rechtoríka! Druhá šla na českou bránu z opačné strany, tentokrát ale náš brankář snadno míč podržel v náručí.
     
    16:40
    Filip Macek byl vyloučen za nedovolené bránění a Kanaďané mají další příležitost vyrovnat stav utkání.
     
    17:00
    Vyloučený Filip Faltus se vrátil zpět na hrací plochu poté, co Tomáš Rechtorík předvedl skvělý přesun ke své pravé tyči brány a střelu Kanady od modré čáry vyrazil pravým betonem!
     
    18:40
    Vyloučený Filip Macek už je také zpět na hrací ploše a Češi stále drží vydobyté jednobrankové vedení.
     
    19:24
    Jakub Laurinc mohl udeřit v oslabení, s jeho střelou od modré čáry si ale kanadský brankář snadno poradil, když míč letící na jeho bránu po ose hřiště podržel v náručí.
     
    20:22
    Kanada z vrcholu mezikruží těsně přestřelila bránu a Češi ji za to mohli potrestat z následného protiútoku. Střela z levého křídla ovšem našla pouze náruč Daniela Allina.
     
    20:53
    Češi na pravém křídle nebezpečně vypálili z ostrého úhlu a poté se dožadovali odpískání faulu, jenže se svým odvoláním neuspěli a hra pokračovala v pěti na obou stranách.
     
    22:36
    Česko vyrazilo na levém křídle do rychlého protiútoku, který byl zakončen prudkou střelou s příklepem z vrcholu levého kruhu pro vhazování, jenže Daniel Allin byl připraven a míč sevřel v náručí.
     
    22:53
    Kanada málem udeřila hned vzápětí! prudká rána z vrcholu pravého kruhu pro vhazování ale skončila v náručí Tomáše Rechtoríka, který míč podržel a přerušil hru.
     
    24:19
    Hraje se fyzicky velice náročný hokejbal a hra se přelévá v pravidelném rytmu ze strany na stranu. Dochází i na prudké střely, jenže zatím míří většinou pouze doprostřed brány, kde jsou oba brankáři vždy připraveni.
     
    24:58
    Adam Šilhán se ocitl pod tlakem a dopustil se faulu. Rozhodčí mu odpískali krosček. Další přesilová hra pro Kanadu, která se stále marně snaží prosadit.
     
    25:33
    Filip Faltus bohužel fauloval ve středním pásmu, což znamená, že Kanada si zahraje přesilovou hru 5 na 3! Český tým má obrovský problém a musí vyhlásit nejvyšší stav pohotovosti. Kanada svolala taktickou poradu.
     
    25:45
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada krásně sehrála přesilovou hru 5 na 3 a AVJOT SAHOTA po zpětné přihrávce Brenta Broaderse od pravé tyče prudkou střelou s příklepem z vrcholu mezikruží vyrovnává na 1:1! Míč zapadl k levé tyči a stav utkání je vyrovnaný 1:1. Asistence: Brent Broaders a Eric Florchuk.
    25:45 Avjot SAHOTA - 1:1
     
    26:48
    Kanada právě vstřelila branku!
    DAWSON MERCER si naběhl za obranu na krásnou kolmou přihrávku od Bryce Osepchuka a z blízkosti nedal Tomášovi Rechtoríkovi šanci! Kanada dokázala využít i běžnou přesilovou hru 5 na 4 a dvěmi slepenými góly otočila utkání na svou stranu – 2:1! Asistence: Bryce Osepchuk.
    26:48 Dawson MERCER - 1:2
     
    27:52
    Tomáš Rechtorík se po střele Kanady a úspěšném zákroku hněval, že ho jeden ze soupeřů zasáhl, jenže vyloučení nepřišlo.
     
    28:05
    Rozhodčí se omluvil českému týmu a nakonec vyloučil Kanaďana, kterým je Eric Maltby. Dvě minuty krosček.
     
    28:14
    Kanada vyhrála vhazování v obraném pásmu a ihned míč podél střídaček vyhodila za českou bránu.
     
    28:40
    A další vyhození týmu ze severu Severní Ameriky, po kterém český tým rozehrává od vlastní branky.
     
    28:50
    Češi napřáhli k dobré střele od modré čáry, jenže zamířila pouze do náruče připraveného Daniela Allina.
     
    29:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    29:44
    Kanaďané museli rychle vyklidit útočné pásmo, protože jim byl signalizován ofsajd. Přitom hrají ve čtyřech!
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Adam Šilhán a Filip Faltus v závěru druhé části poslali český tým do třech a Kanada bleskově otočila zápas na svou stranu, když nejprve v přesilové hře 5 na 3 vyrovnával Avjot Sahota a v následné běžné početní převaze otočil skóre Dawson Mercer. Skóre po druhé třetině napínavého klání. Česko 1 Kanada 2.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:05
    Vyloučený Eric Maltby se vrátil zpět na hrací plochu a oba týmy hrají v úvodu třetí části v plném počtu.
     
    31:06
    Dawson Mercer byl vyloučen za podržení a Češi si zahrají druhou přesilovou hru v řadě. Šance vyrovnat.
     
    31:39
    Češi velice dobře vypálili z pravého kruhu pro vhazování a míč mířil do bližšího horního rohu brány, Daniel Allin ale předvedl skvělý postřeh a míč levým ramen vyrazil!
     
    31:59
    Žádnému z Čechů se na pravém křídle nepodařilo tečovat míč, a tak se pískalo zakázané uvolnění.
     
    32:26
    Češi to krásně sehráli, následná střela od modré čáry ale zamířila vedle pravé tyče kanadské brány.
     
    32:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jiří Vaniš si naběhl na levém křídle od modré čáry směrem k vrcholu kruhu pro vhazování a poté krásně přihrál na osu hřiště JAROSLAVA PROCHÁZKOVI, který se po jeho diagonální přihrávce v mezikruží rychle zorientoval a prudkou střelou z otočky zamířil nad pravým betonem Daniela Allina k levé tyči! Česko konečně využilo přesilovou hru a srovnává na 2:2. Asistence: Jiří Vaniš a Nicholas Kaňák.
    32:53 Jaroslav PROCHÁZKA - 2:2
     
    34:35
    Kanaďané nepříjemně vstřelili z pravého kruhu, střela z ostrého úhlu ale zamířila nad naši bránu. Česku se ale vzápětí nepodařilo rozehrát. Zakázané uvolnění.
     
    35:25
    Češi mohli potrestat špatné střídání Kanady, na levém křídle se ale nakonec ke střele nedostali, respektive dostali, ale jich pokus na bránu neprošel, protože byl zablokován.
     
    35:39
    Český tým měl nyní obrovské štěstí, protože Damian Richards se málem řítil sám na bránu, jenže kanadskou akci přerušilo postavení mimo hru. Ještě, že tak.
     
    36:07
    Bjorn Robinson nahazoval z levého kruhu a ostrého úhlu míč před bránu, jenže před ní nebyl žádný z Kanaďanů.
     
    36:59
    Češi sice mají ve třetí části velké problémy s rozehrávkou, důležité ale je, že se jim podařilo vyrovnat na 2:2.
     
    37:09
    Mertin Janeček vystřelil po dobrém přenesení hry z vrcholu levého kruhu pro vhazování směrem na přední tyč, jenže Daniel Allin se přesunul a míč v pohodě lapil do náručí. Ještě předtím ale fauloval Caden Maher a po skončení české akce byl vyloučen za podržení.
     
    37:43
    Češi velice dobře vypálili z levého křídla, Daniel Allin si ale připsal skvělý zákrok, když míč zřejmě pravým ramenem vyrazil do ochranné sítě!
     
    38:48
    Daniel Allin sledoval jak jeho spoluhráči úspěšně vyhodili míč a poté střelu českého týmu, která přišla na pravém křídle od hrazení. Snadná práce pro kanadského brankáře, který míč lapil do své náruče.
     
    39:39
    Češi velice dobře vypálili z pravého křídla směrem na přední tyč, jenže Daniel Allin vkleče míč vyrazil vysoko do vzduchu, ze kterého se vzápětí snesl do ochranné sítě.
     
    40:15
    Kanaďané využili míč na zakázané uvolnění a poté přišla střela Česka od modré čáry. Pokus českých barev ale mířil pouze doprostřed brány, kde byl připraven Daniel Allin.
     
    40:23
    Český tým se snažil udržet útočné pásmo, rozhodčí ale odpískali přihrávku rukou, po které se muselo vhazovat v neutrální zóně. Češi ale mají nyní velký tlak.
     
    41:35
    Tomáš Rechtorík si po dlouhé době připsal zákrok, když na přední tyči vkleče podržel střelu Kanaďanů, která přišla na pravém křídle od modré čáry.
     
    42:18
    Bjorn Robinson si nabíhal před bránu na prudkou přihrávku z levého křídla, jenže na míč nedosáhl a z nebezpečného protiútoku Kanaďanů 3 na 2 nakonec nic nebylo.
     
    43:13
    Lvíčata se na levém křídle ocitla v postavení mimo hru a vhazovalo se ve středovém kruhu. Stav je stále nerozhodný.
     
    44:00
    Do konce třetí třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    44:33
    Matěj Votípka ze středního pásma nastřelil míč do útočné třetiny, žádná další střela už ale zřejmě nepřijde.
     
    45:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Avjot Sahota a Dawson Mercer sice dokázali potrestat dvojnásobné vyloučení Čechů a po úvodní brance Jiřího Bucka bleskově otočili skóre ve druhé třetině na svou stranu, jenže v závěrečné části využil přesilovou hru konečně také český tým a Jaroslav Procházka poslal zápas do prodloužené. Skóre po třetí třetině v Glacier Areně. Česko 2 Kanada 2.
     
    45:01
    Začalo prodloužení.
     
    45:23
    Prodloužení začalo a po 23 sekundách byla hra přerušena, protože Kanaďané vyhodili míč na zakázané uvolnění a vhazovalo se po levici Daniela Allina.
     
    46:05
    Daniel Allin v pohodě lapil nahození Česka z levého křídla do lapačky a rychle rozehrál. Bryce Osepchuk ale nedokázal míč na pravém křídle doběhnout. Zakázané uvolnění.
     
    46:24
    Češi se před pár okamžiky dostali na pravém křídle ke střele, pokus z vrcholu kruhu pro vhazování ale byl zablokován. Daniel Allin zasahovat nemusel.
     
    47:19
    Čechům se nepodařilo rozehrát a tentokrát se pískalo zakázané uvolnění proti nim. Hra přerušena.
     
    47:28
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tomáš Rechtorík vyrazil střelu Cadena Mahera od modré čáry pouze před sebe, čehož v pravém kruhu využil JADEN KENNETT a střelou z úhlu rozhodl o vítězství Kanady v prodloužení! Češi padli na hrací plochu, z hlediště se ale ozývá "nevadí, nevadí". Asistence: Caden Maher.
    47:28 Jaden KENNETT - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Glacier Arenou se rozezněla kanadská hymna, jejíž vítězství zařídil v prodloužení Jaden Kennett. Pokud dnes na něco čeští hokejbalisté doplatili, tak je to vyloučení. Český tým vykročil do zápasu velice dobře a rychle vedl zásluhou Jiřího Bucka, jenže v závěru druhé části přišlo dvojnásobné vyloučení, které rychle potrestali Avjot Sahota a poté Dawson Mercer. Jaroslav Procházka sice v poslední části poslal zápas do prodloužení, v němž byla šťastnější domácí Kanada. Konečný ýsledek. Česko 2 Kanada 3 po prodloužení.
     
    Hráči utkání

    Matěj Votípka (CZE) 0+0
    Jaden Kennett (CAN) 1+0
     
    Český tým si nakonec předčasně finále nezajistil, když v souboji dvou stoprocentních celků nestačil na Kanadu, přestože vstup do utkání vyšel lépe našim hokejbalistům.Ti nakonec doplatili na dvojnásobné vyloučení ze závěru druhé části, které Kanaďané bleskově potrestali a otočili skóre. Češi sice skórovali ještě jednou, Kanada však v prodloužení rozhodla o své výhře a prvním místě ve skupině se 14 body. Češi zaostali o pouhý bod a čeká je tedy zápas o bronz. (00:26:10)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 3. Bucek (Šilhán), 33. Procházka (Vaniš, Kaňák) – 26. Sahota (Broaders, Florchuk), 27. Mercer (Osepchuk), 48. Kennett (Maher)


    Česko: Rechtorík (Novotný, Foršt) – Šilhán, Lux, Toman, Macek, Flos, Rakovský, Kaňák (C), Laurinc – Kamenář, Bogdány, Vaniš, Janiurek, Malecha (A), Procházka, Votípka, Janeček, Novotný, Bucek (A), Faltus, Tobiáš.
    Kanada: Allin (Big-Canoe) – Mouland, Ladyman, Maher, Pringle, Mercer (A), Butler, Sahota (A), Mcisaac – Keough, Maltby, Florchuk (C), Broaders, Mitchell, Neilson, Dias, Osepchuk, Richards, Wyatt, Robinson, Kennett.
    bahis siteleri