Jablonec – Liberec 3:2 (kon.)
konec
FK Jablonec
3:2 (2:2)
FC Slovan Liberec
Úterý 24.07.2018, 11:00 • Areál Břízky • Juniorská liga – Čechy • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Juniorské ligy mezi Jabloncem a Libercem. Severočeské derby odstartuje v 11 hodin.
     
    FC Slovan Liberec

    Slovan Liberec v loňském ročníku Juniorské ligy obsadil konečné sedmé místo. Velké problémy měla liberecká juniorka hlavně v defenzívě. Před startem nové sezóny sehrál Liberec několik přípravných duelů. V jednom z nich porazil druholigové Pardubice, v dalším zase schytal debakl 6:0 s Varnsdorfem.
     
    FK Jablonec

    Jablonec loni neprožil vůbec dobrou sezónu. Ve skupině poražaných týmů obsadil poslední místo a navíc získal pouze šest bodů. Libereckou juniorku navíc v posledních dvou duelech nedokázal porazit.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Jablonec: Richter – Petržilka, Peřina, Bělina, Landfeld, Breda, Kozák, Kebísek, Pleštil, Horáček, Čvančara
    Náhradníci: Vajner, Štěpánek, Dostál, Kratochvíla, Benda, Maqastena, Hajdo

    FC Slovan Liberec: Nguyen – Kostl, Ulbrich, Fukala, Vrabec, Baláž, Kazda, Da Silva, Vuklišević, Michal, Gembický
    Náhradníci: Prokš, Lehoczki, Drahoš, Pért, Vébr, Hnízdil

    Rozhodčí: Matějček – Černý, Poživil.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Jablonec bude hrát v zelených dresech, zatímco Liberec přijel v modrém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Liberec obstaral výkop do dnešního utkání. Jablonec však bleskově získal míč, ale svůj brejk nedotáhl k zakončení.
     
    2
    Na levé straně operoval s míčem Kozák, který se krásně otočil. Míč se poté povaloval v pokutovém území, ale hráči Liberce zakončení domácích zablokovali.
     
    3
    Da Silva si řekl o míč z autového vhazování. Liberecký fotbalista dlouho otálel s rozehrávkou a jeho přihrávku vypíchl domácí hráč do autu.
     
    4
    Právě Da Silva zkusil štěstí z úctyhodné vzdálenosti. Jeho střela však nebyla nebezpečná. Odkopávat bude jablonecký brankář Richter.
     
    5
    Jablonec zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území. Domácí rozehráli do kombinace, ale akcí po levé straně odevzdali míč Liberci.
     
    6
    První obrovská šance Jablonce! Brankář Liberce Nguyen však skvěle vyběhl, zmenšil střelci střelecký úhel a vyrazil míč na rohový kop!
     
    7
    Wesley Da Silva se skvěle vrátil na vlastní polovinu a překvapil jednoho ze soupeřů, kterému po autovém vhazování vypíchl míč od nohy.
     
    8
    Jablonecký brankář Richter chtěl urychlit hru domácího celku, jenže jeho nákop na pravou stranu byl příliš dlouhý. Bude z toho jen aut pro Liberec.
     
    9
    Liberec zahrával přímý kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, odkud obrana Jablonce odhlavičkovala balón na rohový kop.
     
    11
    Da Silva se pokusil o průnikovou přihrávku mezi stopery Jablonce, jenže domácí zadáci si pohlídala náběh soupeřů a nechali míč propadnout do rukavic brankáře.
     
    12
    Jablonec zahrával rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, kde v hlavičkovém souboji uspěl liberecký Wesley Da Silva.
     
    13
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Jablonec se dostává do vedení! Domácímu celku vyšel rychlý protiútok po levé straně. První branku utkání obstaral TOMÁŠ ČVANČARA!
    13. Tomáš ČVANČARA - 1:0
     
    15
    Jablonec je po vstřelení úvodní branky aktivnějším celkem. Domácí fotbalisté nadále kombinují v blízkosti pokutového území.
     
    16
    Liberci se zatím nedaří při kombinaci na polovině hrací plochy. Domácí fotbalisté jsou hodně aktivní a napadají libereckou rozehrávku.
     
    17
    Do rozehrávky Jablonce se nyní zapojil také brankář Richter. Domácí gólman si zpracoval malou domů a přenesl hru na levou stranu.
     
    18
    Liberec právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Liberec zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území. Jeho exekuce se ujal WESLEY DA SILVA, který míč umístil mimo dosah domácího brankáře!
     
    20
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberec bleskově otáčí vývoj dnešního utkání! Slovan zahrával další přímý kop a opět dokázal udeřit. Svou druhou branku v utkání vsítil WESLEY!
    20. WESLEY - 1:2
     
    22
    Libereckým po parádním obratu narostla křídla. Fotbalistů Slovanu je najednou plné hřiště. Jablonec to teď bude mít hodně těžké.
     
    23
    Domácí se vydali do útoku po levé straně. Kozák dostal prudkou přihrávku, ale okamžitě u něj byla dvojice hráčů v modrých dresech.
     
    24
    Brankář Richter skvěle vyrazil ven z branky a před dotírajícím útočníkem Slovanu schoval do rukavic skákající míč.
     
    25
    Jablonec zahrával přímý kop. Centrovaný míč přiletěl na hranici pokutového území, odkud jej odkopl osamocený Wesley.
     
    26
    Liberec zahrával další přímý kop. Prudkou střelu přizvedl jeden ze čtyř hráčů ve zdi a pro odražený míč si došel domácí gólman Richter.
     
    27
    Jablonec pro změnu zahrával rohový kop. Vysoký centr přiletěl na vzdálenější tyč, kde v hlavičkovém souboji uspěl liberecký Fukala.
     
    28
    Mohlo být vyrovnáno! Před branku Liberce přiletěl prudký přízemní centr z levé strany, jenže domácí hráč ve skluzu trefil jen brankáře Nguyena!
     
    29
    Liberec se hnal do rychlého protiútoku. Za povedenou přihrávkou do vápna sprintoval Wesley, jenže domácí stoper před ním odkopl míč do autu.
     
    30
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Je znovu vyrovnáno! Jablonci opět vyšla akce po levé straně, kde se krásně uvolnil Vojtěch Horáček, který prošel do vápna, přihrál na zadní tyč a osamocený TOMÁŠ ČVANČARA dopravil míč do sítě!
    30. Tomáš ČVANČARA - 2:2
     
    32
    Další útočnou snahu Jablonce zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd. Rozehrávat bude Liberec.
     
    33
    Albert Kozák potáhl míč vpřed po levé straně. Domácího hráče bránili hned dva liberečtí, kteří jej odstavili od míče jen za cenu rohového kopu.
     
    34
    Rohový kop Jablonce nebyl vůbec špatný. Jeden z libereckých obránců totiž prodloužil míč jen za sebe na zadní tyč, kam spěchali dva fotbalisté v zeleném, kteří na míč nedosáhli.
     
    35
    Wesley napadal rozehrávku soupeře na hranici pokutového území. Zadáci Jablonce si s rozehrávkou nakonec poradili.
     
    36
    Richter si bez problémů poradil se slabou střelou zpoza hranice pokutového území. Jablonecký brankář schoval míč do rukavic.
     
    37
    Tomáš Čvančara zůstává po souboji s jedním z obránců ležet na trávníku a drží se za levou nohu. Podle všeho však bude schopen nadále pokračovat.
     
    38
    Tomáš Ulbrich poslal krásný centr do pokutového území, kde se zjevil Fukala, který hlavičkoval z těžké pozice a netrefil zařízení.
     
    39
    Stopeři Slovanu si pohlídali oblouček za obranu a nepustili rychlé útočníky domácího celku do pokutového území. Jablonec vybojoval jen vhazování.
     
    40
    Liberecký brankář si musel dávat pozor na dva dotírající soupeře. Gólman Nguyen si míč zpracoval a bez problémů jej odehrál do bezpečí.
     
    41
    Vuklišević na levé straně krásně zatarasil cestu jednomu ze soupeřů a odkopl míč na autové vhazování. Jablonec je v posledních minutách aktivnější.
     
    42
    Domácí Jablonec zahrával další rohový kop. Centr od rohového praporku přiletěl na malé vápno, kam vyrazil Nguyen, který míč vyboxoval.
     
    43
    Petržilka jen kontroval míč, který letěl do zámezí. V závěru poločasu se hra poněkud uklidnila tempo opadlo.
     
    44
    Kebísek se s míčem otočil v blízkosti pokutového území a přenesl hru na pravou stranu hrací plochy. Jablonec se stále drží v blízkosti šestnáctky.
     
    45
    Liberec v závěru prvního poločasu zahrával ještě jeden přímý kop. Centrovaný míč se točil do branky, kde číhal připravený gólman.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali hodně ofenzivní fotbal. Domácí Jablonec se překvapivě dostal do vedení, jenže to mu vydrželo jen pět minut. Z přímého kopu totiž srovnal hostující Wesley. Hned z další akce vybojoval Slovan další přímý kop, po kterém se díky Wesleymu dostal do vedení. Poté převzal iniciativu Jablonec, který se po půlhodině hry dočkal vyrovnání. Svou druhou branku v utkání přidal Tomáš Čvančara. Do kabin se proto odchází za stavu 2:2.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí Jablonec obstaral výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Čvančara to ale přehnal s agresivitou v souboji a dostal žlutou kartu.
     
    47
    Jablonci vůbec nevyšla průniková přihrávka. Liberecký brankář vyrazil ven z brankové čáry a došel si pro míč. Hosté mohou poprvé po změně stran zaútočit.
     
    48
    Wesley vybojoval míč v blízkosti pokutového území. Liberec poté roztáhl hru na levé křídlo, jenže akci hostujícího celku zastavuje ofsajd.
     
    49
    Jeden z jabloneckých hráčů zůstává ležet na trávníku a drží se za nohu. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat ve hře.
     
    51
    Dominik Breda musí být ošetřován a v doprovodu zdravotníků odchází za postranní čáru. Uvidíme, zda se ještě objeví na hřišti.
     
    52
    Liberec opět útočil po levé straně hrací plochy. Domácí zadáci skvěle vystoupili a odkopli míč do zámezí.
     
    53
    Michal Fukala poslal zajímavou přihrávku do pokutového území, jenže nikdo v modrém na jeho pobídku nedosáhl.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Michal (FC Slovan Liberec).
     
    55
    Jablonec se nyní přeci jen dostal k míči a vybojoval pro Jablonec vhazování. Domácí celek nyní může uklidnit hru.
     
    56
    Dominik Breda si v pokutovém území naběhl na zpětnou přihrávku z pravé strany hrací plochy, jenže placírkou netrefil míč dobře a poslal jej do rukavic brankáře!
     
    57
    Michal Fukala podpořil ofenzívu Liberce náběhem až do pokutového území, kde si míč pokusil zaseknout, jenže domácí obránce se nenechal ošálit.
     
    59
    Liberec stále pokračuje v ofenzivním snažení. Zadáci Jablonce však hrají skvěle pozičně.
     
    60
    Je za námi hodina hry a stále sledujeme hodně vyrovnané utkání. Liberec je ale po přestávce lepším celkem.
     
    61
    Slovan se hnal do zajímavého protiútoku, jenže tři zadáci Jablonce se na poslední chvíli stačili vrátit a zabránili soupeři v zakončení.
     
    62
    Jablonec zahrával rohový kop. Vysoký centr přiletěl na malé vápno, kam vystartoval Nguyen, který míč přizvedl ven ze šestnáctky.
     
    63
    Tomáš Kvíčala se po pohledné akci Jablonce dostal do zakončení z ostrého úhlu. Brankář Nguyen jeho ránu s přehledem zastavil.
     
    64
    Nguyen musel vyrazit daleko z branky. Liberecký brankář odkopl míč na polovinu Jablonce, kde se hosté chtějí usadit na delší dobu.
     
    65
    Wesley se krásně prosmýkl až do pokutového území, kde ještě přihrával na lépe postavené spoluhráče, ale jeden z domácích obránců na poslední chvíli odkopl míč ven ze šestnáctky!
     
    66
    Znovu byl v hlavní roli Wesley! Liberecký fotbalista napřáhl zpoza pokutového území, ale jablonecký gólman jeho ránu vyrazil na roh!
     
    67
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Gembický, přichází Petr.
     
    68
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Peřina, přichází Dostál.
     
    69
    Liberecký brankář odkopl míč na pravou stranu. Hosté zvolili rozehrávku do kombinace na vlastní polovině. Jablonec soupeřovu kombinaci neatakuje.
     
    70
    Jablonec se řítil do protiútoku po levém křídle, jenže podle asistenta rozhodčího už míč opustil hrací plochu. Vhazovat bude Slovan.
     
    71
    Michal Fukala se z hranice pokutového území opřel do skákavého míče. Rána libereckého fotbalista prosvištěla vysoko nad brankou Jablonce.
     
    72
    Průnikovou přihrávku do pokutového území Liberce na poslední chvíli zastavil jeden z domácích stoperů. Po přestávce dominují obě defenzívy.
     
    74
    Slovan zahrával další rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, kam vyrazil domácí brankář a bez problémů vyboxoval míč do bezpečí.
     
    75
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Landfeld, přichází Maqastena.
     
    76
    Liberec táhl protiútok po pravé straně, jenže jeden z domácích hráčů se včas vrátil na své místo a odkopl míč špičkou kopačky do autu.
     
    77
    Hostující brankář Nguyen si bez problémů poradil se střelou ze střední vzdálenosti. Gólman Liberce ukryl projektil do rukavic.
     
    78
    Wesley obrátil hru na spoluhráče z defenzívy. Slovan nadále pokračuje v obléhání pokutového území Jablonce, ale domácí defenzíva brání skvěle.
     
    79
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Čvančara, přichází Hajdo.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Vuklišević (FC Slovan Liberec).
     
    82
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Jablonec se znovu dostává do vedení! Domácí celek zahrával přímý kop takřka z hranice šestnáctky a míč zpadl přímo do šibenice. DOMINIK BREDA je hrdinou dnešního utkání!
    82. Dominik BREDA3:2
     
    83
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Baláž, přichází Vébr.
     
    84
    Jablonci po vstřelení třetího gólu narostla křídla. Domácí se vydali na polovinu soupeře, kde nasbírali cenné vteřinky k dobru.
     
    85
    Liberec zahrával rohový kop. Centrovaný míč propadl na zadní tyč, kam se skvěle přesunul Richter, který střelci zmenšil střelecký úhel.
     
    86
    Další jablonecký útok zastavil včasný výběh libereckého brankáře, který si na malé vápno došel pro vysoký centr z pravé strany hrací plochy.
     
    87
    Jablonec už hraje takticky. Domácí se nastěhovali do blízkosti rohového praporku, kde podrželi míč a šetří cenné vteřinky.
     
    88
    Wesley na vlastní polovině dlouho otálel s přihrávkou a nakonec o balón přišel. Liberecký fotbalista zůstává po souboji ležet na trávníku.
     
    89
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Vrabec, přichází Drahoš.
     
    90
    Liberec v samotném závěru utkání zahrával rohový kop. Do odraženého míče se jeden z hostů opřel z pětadvaceti metrů, ale jeho rána byla moc vysoká.
     
    90+1
    Jablonec znovu podržel míč na polovině Slovanu a získal cenné vteřinky k dobru.
     
    90+2
    Liberec zahrával ještě jeden roh. Do vápna vyrazil i brankář Nguyen, jenže obrana Jablonce dokázala prudký centr odvrátit.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Domácí Jablonec poráží na úvod Juniorské ligy Liberec 3:2! Domácí Jablonec se překvapivě dostal do vedení, jenže to mu vydrželo jen pět minut. Z přímého kopu totiž srovnal hostující Wesley. Hned z další akce vybojoval Slovan další přímý kop, po kterém se díky Wesleymu dostal do vedení. Poté převzal iniciativu Jablonec, který se po půlhodině hry dočkal vyrovnání. Svou druhou branku v utkání přidal Tomáš Čvančara. Po přestávce kralovaly na hřišti hlavně defenzívy. Liberec si sice vytvořil několik šancí, jenže deset minut před koncem zahrávali domácí přímý kop, po kterém rozhodli o svém triumfu. (12:54:01)

    Tomáš Kubečka


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 13. Čvančara, 30. Čvančara, 82. Breda – 18. Wesley, 20. Wesley

    Karty:   46. Čvančara (JAB) – 54. Michal (LIB), 80. Vuklišević (LIB)


    FK Jablonec: Richter – Petržilka, Peřina (68. Dostál), Bělina, Landfeld (75. Maqastena), Breda, Kozák, Kebísek, Pleštil, Horáček, Čvančara (79. Hajdo)
    Náhradníci: Vajner, Štěpánek, Dostál, Kratochvíla, Benda, Maqastena, Hajdo

    FC Slovan Liberec: Nguyen – Kostl, Ulbrich, Fukala, Vrabec, Baláž, Kazda, Wesley (88. Drahoš), Vuklišević, Michal (79. Prokš), Gembický (67. Petr)
    Náhradníci: Prokš, Lehoczki, Drahoš, Pért, Vébr, Hnízdil

    Rozhodčí: Matějček – Černý, Poživil
    bahis siteleri