Manchester Utd. – Liverpool 1:4 (kon.) | Bayern – Manchester City 2:3 (kon.) | Barcelona – Tottenham 2:2 (5:3 po pen.)
konec
Bayern Mnichov
2:3 (2:1)
Manchester City
Neděle 29.07.2018, 01:05 • Hard Rock Stadium, Miami (USA) • International Champions Cup • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Bernardo Silva přišel po necelé půlhodině hry na hřiště místo zraněného Riyada Mahreze v době, kdy Manchester City navzdory několika šancím v úvodu prohrával po gólech Meritana Shabaniho a Arjena Robbena 0:2, a nakonec se stal hrdinou. Portugalský záložník se prosadil v nastavení prvního poločasu a po vyrovnávacím gólu aktivního Lukase Nmechy krátce po přestávce dvacet minut před koncem dokonal obrat. Heroický výkon mladíků z Manchesteru City. Konečné skóre. Bayern Mnichov 2 Manchester City 3. (03:02:07)

     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hráči Manchesteru City už v závěru zápasu pouze brání a spoléhají na případné rychlé protiútoky.
     
    90+1
    Manchester City sice prohrával kvůli neproměněným šancím 0:2, v průběhu zápasu ale dokázal skóre otočit a zcela zaslouženě sahá po vítězství.
     
    90
    Nad rámec dnešního zápasu byly nastaveny 3 minuty.
     
    89
    Rohový kop Bayernu sice nic nepřinesl, na levé straně hřiště ale poté dokázal krásně odcentrovat z brankové čáře Kingsley Coman a Marcel Zylla hlavičkoval nad.
     
    88
    Arjen Robben se ocitl v šanci na pravé straně šestnáctky, jeho přízemní střela ale byla sražena na rohový kop.
     
    86
    Střídající Adrian Bernabe si srovnal míč a zpoza šestnáctky napřáhl levačkou k velmi nebezpečné střele, která těsně minula levý horní roh brány!
     
    85
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Phil Foden, přichází Benjamin Garre.
     
    85
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Franck Ribéry, přichází Marcel Zylla.
     
    82
    Franck Ribéry po rozehrání rohového kopu poslal do šestnáctky přízemní centr, který prolétl napříč pokutovým územím bez teče. Poté přišla střela zpoza šestnáctky, jenž byla nepřesná a zamířila z kopačky Meritana Shabaniho nad bránu.
     
    81
    Arjen Robben na pravé straně šestnáctky dokázal odcentrovat z brankové čáry a před bránu poslal přízemní centr, který jeden z hráčů Manchesteru City odvrátil po zásahu Claudia Brava na rohový kop.
    80. Arjen Robben předvedl tradiční akci, která je mu vlastní
     
    80
    Bayern Mnichov vyrazil do rychlého protiútoku a Arjen Robben na pravé straně šestnáctky předvedl tradiční zaseknutí míče na levačku, po které se brankář Claudio Bravo hodně zapotil, ránu nizozemského záložníka ale skvěle vyrazil!
     
    77
    City se krátce po přestávce dostalo ke střele zpoza šestnáctky, obrannou hradbou Bayernu ovšem neprošla.
     
    75
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Sandro Wagner, přichází Joshua Zirkzee.
     
    75
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Paul Will, přichází Ryan Johansson.
     
    73
    Oba týmy dostaly možnost se napít a Bayern Mnichov připravil o přestávce několikanásobné střídání.
     
    72
    Kingsley Coman se pokusil vyrovnat střelou ze střední vzdálenosti, která zamířila vysoko nad bránu City.
    70. Bernardo SILVA - 2:3
     
    70
    Manchester City právě vstřelil branku!
    BERNARDO SILVA na pravé straně šestnáctky krásně převzal míč po přihrávce Adriana Bernabeho a mezi dvěma hráči Bayernu napřáhl k přízemní střele, která zamířila k přední tyči! Portugalský záložník vstřelit svůj druhý gól v zápase, kterým otočil zápas! Citizens vstřelili tři góly v řadě – 2:3. Asistence: Adrian Bernabe.
     
    69
    Manchester City vyrazil do nadějného útoku na levé straně hřiště, jenže celá akce byla zpomalena a hráči Bayernu se rychle stačili vrátit zpět za míč.
     
    68
    Střídající Adrian Bernabe se ihned zapojil do hry a do šestnáctky poslal dlouhý diagonální pas, jenže před bránou nebyl nikdo a Sven Ulreich míč stáhl ze vzduchu.
     
    67
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Brahim Diaz, přichází Jack Harrison.
     
    67
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Aymeric Laporte, přichází Claudio Gomes.
     
    66
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Luke Bolton, přichází Adrian Bernabe.
    Dnešní velice atraktivní utkání v hledišti sleduje v Miami i kůň
     
    65
    Právě faulující Chris Richards byl hráčem, který pár okamžiků předtím odvracel nebezpečný centr City.

     
    64
    Chris Richards přišel do souboje pozdě a na pravé straně obranné poloviny Bayernu fauloval.
     
    63
    Citizens poslali před bránu z levé strany hřiště nebezpečný centr, který letěl přibližně metr a půl nad zemí, nakonec se ale těsně do zakončení nedostali.
     
    62
    Hra byla přerušena poté, co při rychlém úprku zpět k vlastní bráně fauloval uprostřed hřiště Serge Gnabry, který o přestávce nahradil v dresu Bayernu Rafinhu.
     
    60
    Dlouho se nic nedělo. V šedesáté minutě se ale na levé straně šestnáctky krásně uvolnil v souboji jeden na jedno Kingsley Coman, který před bránu z úhlu posílal nebezpečný zpětný přízemní centr. Citizens ho ale odvrátili.
    56. Sandro Wagner málem vrátil Bayernu Mnichov vedení
     
    56
    Sandro Wagner si nabíhal před bránu po nádherné kombinaci Bayernu na zpětný centr Arjena Robbena z pravé strany šestnáctky a ostrého úhlu, těsně před ním ale dokázal jeden z hráčů Manchesteru City míč odvrátit do bezpečí.
     
    54
    Bayern vyrazil středem hřiště do rychlého protiútoku, jenže poté promeškal ideální moment pro střelu.
    51. Lukas NMECHA - 2:2
     
    51
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Phil Foden napřáhl zpoza šestnáctky na ose hřiště ke krásné přízemní střele levačkou, a přestože Sven Ulreich vytáhl skvělý zákrok, proti dorážce LUKASE NMECHY byl bezmocný! Manchester City dokázal smazat dvoubrankový náskok Bayernu Mnichov a je to rázem 2:2!
    49. Brankář Claudio Bravo skvěle zasáhl před Franckem Ribérym
     
    49
    Franck Ribéry si nabíhal v blízkosti hranice malého pokutového území na prudký přízemní centr z pravé strany šestnáctky, míč ale těsně před ním vyrazil do bezpečí Claudio Bravo.
     
    48
    Není obvyklé, aby týmy o přestávce nesáhly k větší rotaci hráčů, když na lavičce mají tolik možností.
     
    47
    Očekával jsem změny na obou stranách, nakonec ale došlo pouze k jedné jediné, když o přestávce na straně Bayernu nahradil Serge Gnabry obránce Rafinhu.
     
    46
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Rafinha, přichází Serge Gnabry.
     
    46
    Bayern Mnichov rozehrál druhý poločas, do kterého vstupuje proti Manchesteru City s jednobrankovým vedením. Oba týmy sáhly ke změnám, ke kterým se nyní dostaneme.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 2:07.

     
    Manchester City vstoupil do zápasu parádně a Lukas Nmecha měl stejně jako proti Liverpoolu hned v úvodu zápasu velkou šanci a pět minut po ní dokonce orazítkoval tyč. Gól ale anglický mistr nevstřelil a krátce na to inkasoval, když se prosadil Meritan Shabani. Svěřenci Pepa Guardioly byli inkasovanou brankou zaskočeni a krátce na to přišla druhá facka, když se po krásném dlouhém pasu od Francka Ribéryho prosadil po výstavním zpracování a lobu Arjen Robben. Dalších pět minut na to musel kvůli zranění odstoupit ze hry Riyad Mahrez, kterého nahradil Bernardo Silva a v nastaveném čase prvního poločasu dokázal po pěkné individuální akci snížit. Skóre po poločase, který byl parádní. Bayern Mnichov 2 Manchester City 1.
     
    45+2
    První poločas skončil.
    45+1. Bernardo SILVA - 2:1
     
    45+1
    Manchester City právě vstřelil branku!
    BERNARDO SILVA si z pravé strany hřiště krásně navedl míč mezi dvěma protihráči na střelu a technicky po zemi pravačkou zamířil zpoza šestnáctky ke vzdálenější levé tyči! Citizens se podařilo snížit – 2:1. Asistence: Luke Bolton.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byla nastaveny 2 minuty.
     
    45
    Běží poslední sekundy prvního poločasu a Bayern Mnichov vede nad Manchesterem City 2:0, přestože svěřenci Pepa Guardioly měli několik slibných šancí.

     
    44
    Rafinha si na vzdálenější levé tyči naběhl na přetažený centr z pravého křídla. V náběhu ale hlavičkoval hodně mimo a Claudio Bravo odkopával od brány.
     
    43
    Arjen Robben se v blízkosti šestnáctky pokusil pohotově opřít do zpětného centru Franka Ribéryho z rohového kopu, střela z voleje mu ale vůbec nesedla.
     
    42
    Kingsley Coman se na levé straně šestnáctky po krátké kolmé přihrávce od spoluhráče dostal ke střele, která byla zablokována, a míč skončil na rohovém kopu.
     
    40
    Frustrovaný Bernardo Silva viděl v závěru prvního poločasu žlutou kartu poté, co ve středovém kruhu zezadu poslal k zemi jednoho z unikajících hráčů Bayernu.
     
    38
    Frank Ribéry se hodně nelibě otočil směrem k rozhodčímu poté, co ho u postranní čáry ostrým skluzem poslal k zemi Luke Bolton. Jednalo se ale o čistý zákrok.
    36. Diaz v rychlém sledu napřáhl k druhé nebezpečné střele!
     
    36
    Brahim Diaz a jeho další nebezpečná střela! Osmnáctiletý hráč City si z levé strany hřiště navedl míč na osu hřiště a zpoza šestnáctky napřáhl pravačkou k nádherné technické střele, která těsně minula vzdálenější pravý horní roh!
     
    35
    Brahim Diaz napřáhl na pravé straně hřiště zpoza šestnáctky k nebezpečné a prudké střele, která mířila pod břevno, zároveň ale také doprostřed brány, kde ji připravený Sven Ulreich volejbalovým zákrokem vyrazil! Další šance City!
     
    34
    Střídající Bernardo Silva si nabíhal do šestnáctky na diagonální pas z pravého křídla, jenže vzdušný prostor ovládl Rafinha, který míč odvrátil hlavou do bezpečí.
     
    32
    Phil Foden se ocitla v šanci v blízkosti šestnáctky Bayernu, jenže nedokázal zpracovat vysoký míč. Mladému hráči Manchesteru City nevyšel první dotyk a míč mu odskočil příliš daleko od nohy.
    30. Claudio Bravo skvěle zabránil skórovat Arjenovi Robbenovi
     
    30
    A na opačné straně mohl skórovat znovu Arjen Robben, který si naběhl na hranici šestnáctky na zpětnou přihrávku Franka Ribéryho z levé strany a přízemní střelou tlačil míč k levé tyči, jenže Claudio Bravo předvedl skvělý zákrok a pokus nizozemského záložníka vyrazil! Stále je to 2:0.
    28. Phil Foden a jeho pohotová střela po zpětné přihrávce
     
    28
    Phil Foden si naběhl do šestnáctky na skvělou Boltonovu zpětnou přihrávku z pravého křídla a nádhernou střelou bez přípravy těsně minul přední pravý horní roh brány! Velká šance.
     
    28
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Riayd Mahrez, přichází Bernardo Silva.
     
    27
    Hlavní rozhodčí přerušil hru kvůli zranění Riyada Mahreze, který zůstal ležet na hrací ploše, a zároveň také kvůli tomu, aby se oba týmy mohly občerstvit.
     
    25
    Bayern Mnichov tentokrát mohl skórovat po centru z rohového kopu, jenže centr z levé strany hřiště byl příliš vysoký a přelétl hlavy všech hráčů v pokutovém území.
    24. Arjen ROBBEN - 2:0
     
    24
    Bayern právě vstřelil branku!
    ARJEN ROBBEN si uprostřed šestnáctky naběhl na parádní dlouhý kolmý pas ze středového kruhu od Francka Ribéryho a po fantastickém prvním dotyku u levé tyče z úhlu přehodil vybíhajícího Brava! Asistence: Franck Ribéry.

     
    20
    Hra se během posledních minut trochu uklidnila. Bayern Mnichov je ovšem po úvodním gólu aktivnější.
     
    17
    Kingsley Coman na levé straně šestnáctky vystřelil z ostrého úhlu, jeho střela levačkou ale našla pouze náruč připraveného brankáře Claudia Brava.
    15. Meritan SHABANI - 1:0
     
    15
    Bayern právě vstřelil branku!
    Rafinha na pravém křídle zvedl hlavu a do šestnáctky poslal parádní centr, po kterém se hlavou prosadil nabíhající MERITAN SHABANI! Manchester City nevyužil dvě velké šance a na opačné straně přišel trest. Asistence: Rafinha.
    13. Aktivní Lukas Nmecha v další velké šanci! Nyní trefil tyč
     
    13
    Lukas Nmecha měl další velkou šanci, když na pravé straně šestnáctky využil volného prostoru a po skvělém sprintu napřáhl z úhlu k přízemní diagonální střele, která se od vzdálenější levé tyče odrazila zpět do hry a za postranní čáru!
     
    11
    Arjen Robben na levé straně šestnáctky pronikl až k přední tyči a z ostrého úhlu pod sebe poslal nebezpečnou zpětnou přihrávku, kterou jeden z jeho spoluhráčů na vzdálenější pravé tyči nedokázal ani nadvakrát zpracovat.
     
    10
    Manchester City poslal z pravé strany hřiště do šestnáctky v rychlém sledu dva nebo tři přízemní centry, jenže první byl příliš dlouhý a ani zbylé dva nikoho nenašly.
    8. Lukas Nmecha mohl poslat Manchester City do vedení
     
    8
    Lukas Nmecha si na levé straně šestnáctky naběhl po další chybě Bayernu při rozehrávce na kolmou přihrávku a z úhlu napřáhl k prudké střele, kterou dokázal vybíhající brankář Sven Ulreich skvěle vyrazit! První slibná šance Citizens.
     
    7
    Bayern Mnichov se dopustil v obraně velké chyby, když míč odkopl na kopačku jednoho z hráčů Manchesteru City a Brahim Diaz u pravé tyče pálil z úhlu. Jeho střele ale předcházel ofsajd.
     
    5
    Riyad Mahrez upadl na levé straně šestnáctky po kontaktu s jedním z obránců Bayernu, penalta se ale nepískala.
     
    3
    Citizens mají ve svých řadách několik mladých hráčů, přesto se již ve třetí minutě na levé straně šestnáctky dostali ke střele. Pokus anglického klubu byl ale obranou Bayernu zablokován.
     
    2
    Ačkoliv je dnešní zápas pro Manchester City zřejmě posledním přípravným utkáním před Community Shield, proti Bayernu Mnichov nastoupil v hodně mladé sestavě.
     
    1
    Frank Ribéry se pokoušel hned v úvodu utkání něco vymyslet na levé straně šestnáctky, jeho krátká kolmá přihrávka ale byla příliš prudká a zmocnil se jí brankář Claudio Bravo.
     
    1
    Oba týmy nastoupily na hrací plochu a americký rozhodčí Ted Unkel dal právě pokyn k rozehrání zápasu, jehož výkop obstaral úřadující anglický mistr Manchester City.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Zápas mezi Bayernem Mnichov a Manchesterem City se odehraje na Hard Rock Stadium v Miami, městě na Floridě, které oslavuje 122. výročí od svého vzniku.

     
    „Těším se na setkání s trenérem, pod jehož vedením byl náš klub velice úspěšný. Trocha Pepa zůstane v Bayernu navždy.“ prohlásil před zápasem Niko Kovač.

     
    Úvodní sestavy:

    Bayern Mnichov: Ulreich – Rafinha, Alaba, Richards, Meier – Robben, Will, Luz Sanches, Coman – Ribéry (C) – Wagner.
    Náhradníci: Hoffmann, Früchtl – Johansson, Bernat, Stanisic, Woo-Yeong, Zaiser, Zylla, Martínez, Shabani, Gnabry, Batista Meier, Zirkzee, Wriedt. Manažer: Niko Kovač.

    Manchester City: Bravo (C) – Humphreys-Grant, Garcia, Laporte, Zinchenko – Bolton, Soares de Paulo, Foden – Mahrez, Nmecha, Diaz.
    Náhradníci: Hart, Grimshaw, Muric – Mendy, Denayer, Adarabioyo, Ogbeta, Pozo, Harrison, Gomes, Garre, Matondo, Roberts, Wilson, Bernabe, Dele-Bashiru, Bernardo Silva, Sané, Zoubdi Touaizi. Manažer. Pep Guardiola.

    Rozhodčí: Ted Unkel. Asistenti: Jose Da Silva, Walter Neatherly.
     
    Fotbalisté Manchesteru City už vyhlíží souboj s Chelsea, se kterou se v neděli 5. srpna střetnou ve Wembley v Community Shield. Svěřence Pepa Guardioly ovšem čeká před zápasem o první trofej v nové sezóně 2018/19 ještě jedno přípravné utkání, když v neděli v noci zakončí International Champions Cup 2018 proti Bayernu Mnichov. Ačkoliv Man City prohrálo s Borussií Dortmund i Liverpoolem, výkony mladých hráčů měly kladný ohlas, a to zejména na sociálních sítích, kde názory fanoušků sdílel oficiální účet anglického klubu. Bayern Mnichov je na tom před vzájemným střetnutím o něco lépe, když v úvodním zápase turnaje porazil francouzské PSG a ve druhém prohrál s Juventusem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:05.

    Tomáš Reiner

    Branky: 15. Shabani (Rafinha), 24. Robben (Ribéry) – 45+1. Silva (Bolton), 51. Nmecha, 70. Silva (Bernabe)

    Karty:   40. Silva (MAC)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 6:7. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 4:8.
    Bayern Mnichov: Ulreich – Rafinha (46. Gnabry), Alaba, Richards, Meier – Robben, Will (75. Johansson), Luz Sanches, Coman – Ribéry (C) (85. Zylla) – Wagner (75. Zirkzee).
    Náhradníci: Hoffmann, Früchtl – Johansson, Bernat, Stanisic, Woo-Yeong, Zaiser, Zylla, Martínez, Shabani, Gnabry, Batista Meier, Zirkzee, Wriedt. Manažer: Niko Kovač.

    Manchester City: Bravo (C) – Humphreys-Grant, Garcia, Laporte (67. Gomes), Zinchenko – Bolton (66. Bernabe), Soares de Paulo, Foden (85. Garre) – Mahrez (28. Bernardo Silva), Nmecha, Diaz (67. Harrison).
    Náhradníci: Hart, Grimshaw, Muric – Mendy, Denayer, Adarabioyo, Ogbeta, Pozo, Harrison, Gomes, Garre, Matondo, Roberts, Wilson, Bernabe, Dele-Bashiru, Bernardo Silva, Sané, Zoubdi Touaizi. Manažer. Pep Guardiola.

    Rozhodčí: Ted Unkel. Asistenti: Jose Da Silva, Walter Neatherly
    bahis siteleri