Olomouc – Mountfield HK 3:8 (kon.) | Havlíčkův Brod – Znojmo 5:3 (kon.) | Č. Budějovice – Jihlava 2:3 (1:3 po s.n.)
po s.n. (1:3)
HC Motor České Budějovice
2:3 (0:0, 1:2, 1:0)
HC Dukla Jihlava
Pátek 03.08.2018, 16:00Přípravné zápasy juniorů
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Zdravím všechny hokejové příznivce! Junioři Motoru a Jihlavy se dnes odpoledne představí v Budvar aréně na první ledové ploše. Pro oba celky se jedná o první utkání v právě začínající sezóně 2018/19. Oba týmy si samozřejmě prošly nevyhnutelnou obměnou sestav a dnes tedy budeme sledovat, který z nich vkročí do sezóny tou správnou nohou.

    Jako hlavní rozhodčí byl delegován Jakub Horáček, kterému na čarách budou pomáhat Martin Kreuzer a Petr Bělohlav.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Dvořák (Prušák) – Vávra, Čížek, Remta, Svach, Pavlát, Pojar, Šedivý – Petřík, Melichar, Vaculík, Hracholski, Michal, Anderle, Řehout, Janoch, Schwartz, Pouzar, Ryba, Klimeš, Masopust.

    HC Dukla Jihlava: Holata (Krejčí) – Rašín, Trávník, Marek, Bouška, Smolko, Zvěřina, Křišta, Barák, Juda, V. Brož, Pigl, Krajíček, Vala, Zadražil, Čermák, Kardoš, P. Brož, Piskač, Kratochvíl.

    Rozhodčí: Horáček – Kreuzer, Bělohlav..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Jako první se do útočné třetiny vydala Dukla, ta se zde však dlouho neudržela a na druhou stranu se vydal Motor, který nyní okupuje jeho útočnou oblast.
     
    01:46
    Jan Janoch byl v útočné třetině u hrazení pod tlakem, přesto dokázal přihrát na modrou čáru, odkud vypálil jeden z jeho spoluhráčů. Jihlavský gólman s tímto projektilem neměl žádné obtíže.
     
    02:34
    Jiří Kratochvíl vydoloval kotouč ve vlastním pásmu. Poté zkusil rychle rozehrát, ovšem puk se zastavil ve střední třetině a Jihlava se vystavila do ofsajdového postavení.
     
    03:59
    První střela na branku z holí hostí! Tomáš Vala se prodral až do střelecké pozice, avšak jeho pokus nebyl nikterak nebezpečný. O poznání větší pozornost by si zasloužila jeho dorážka, ke které se ale na poslední chvíli nedostal.
     
    05:03
    Uvidíme první přesilovou hru Motoru. Jihlavský Zadražil si půjde odpykat trest za hákování.
     
    05:48
    Jihlava prozatím skvěle brání. Dvořák dokonce musel přikrýt kotouč u své pravé tyče, kde číhal soupeř, konkrétně Jakub Krajíček.
     
    06:12
    Na druhé straně předvedl podobný zákrok Martin Holata. Klouzavý puk v klidu přikryl a nenechal se rozhodit ani dojíždějícím Adamem Čížkem.
     
    07:03
    Jiří Kratochvíl získal puk, čímž ubránil poslední vteřinky z oslabení svého celku. Zadražil je zpátky na ledové ploše a rovnou se zapojuje do obranné činnosti.
     
    08:00
    Jihlavští už toho měli plné zuby, a tak jen nahodili kotouč za českobudějovickou svatyni a odcházejí na střídačku. Uvidíme, jakou akci se nyní s kotoučem na holi pokusí domácí vymyslet.
     
    09:14
    Díky Adamu Rybovi, který přejel téměř celé hřiště s kotoučem, se puk ocitl v útočném pásmu Motoru. Zde byl ale jediný Ryba, jenž proti několikanásobné přesile neměl šanci. Na druhou stranu hřiště tak opět pádí Jihlavští.
     
    09:21
    A ti to nyní budou mít ještě o něco jednodušší. Milan Petřík inkasuje dvouminutový trest za nedovolené bránění.
     
    10:03
    Dvořák zachytil kotouč u své pravé tyče. Po vhazování se domácí zkusili osvobodit, jenže to se jim nepovedli a jsou nuceni bránit se.
     
    11:21
    Jihlava sice strávila většinu času z přesilové hry v útočném pásmu, to jí ale nebylo nic platné. Milan Petřík se zapojuje zpět do hry.
     
    12:48
    Hra se stěhuje z pásma do pásma. Akce obou týmu ale končí povětšinou už na modré čáře. A zřejmě není se čemu divit. U obou týmů se jedná o první přípravný zápas této sezóny.
     
    13:39
    Dvořák mohl zůstat proti Valově střele ledově klidný. Projektil jihlavského hráče skončil výrazně mimo pravý horní růžek českobudějovické branky.
     
    14:05
    Útočník Jan Janoch v dobré rychlosti přejel modrou čáru a už se připravoval ke střele. V tom ale do vzduchu vyletěla sudího pravice, a to na znamení ofsajdu.
     
    14:49
    O pár sekund později už se ale Janoch ke střele dostal! A vůbec ne ze špatné pozice. Holata na ni celou dobu ale viděl, tudíž by pravděpodobně neměl problémy ji zachytit. Kotouč nicméně skončil těsně mimo tyč.
     
    16:15
    Ze hry není moc co vypíchnout. Českobudějovičtí se pokusili prodrat do útoku, jejich snažení skončilo ale v neutrální zóně, když je jihlavská obrana nepropustila dále.
     
    17:03
    Miroslav Juda zhruba z mezikruží zkusil zacílit zpoza obránce na vzdálenější horní růžek. Kotouč rozezvučel jen zadní mantinel, který jeho let zastavil.
     
    18:12
    Jan Janoch měl možnost napravit svůj pokus vedle, jež vystřelil před pár okamžiky. Nyní už zamířil lépe, Holata kotouč ale sledoval a nakonec jej v pohodě uschoval ve výstroji.
     
    19:00
    Hráčům oběma týmů zbývá na potencionální otevření skóre v první třetině pouhá minutka.
     
    19:39
    Patrik Čermák se pokusil o teč na pravém kruhu. Střela od modré šla ale zcela jinak, než by potřeboval, a tím pádem se Čermák k pořádné teči nedostal, puk srazil jen za branku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodních dvacet minut je za námi! Oba týmy si sice nějaké šance vypracovaly, avšak buď s nimi brankáři neměli potíže, nebo kotouče končily mimo. Na ledě vidíme docela velké množství nepřesností. Uvidíme, zda se jich hokejisté pokusí pro další dějství vyvarovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:46
    Dobrá příležitost pro Motor hned zkraje druhé třetiny! Jakub Anderle dostal přihrávku do tandemu, ale horní růžek, kam mířil, přestřelil.
     
    21:15
    Dukla právě vstřelila branku!
    První branka utkání je tu! TOMÁŠ PIGL překvapil českobudějovického gólmana, za nímž rozvlnil síťku. Asistence: Tomáš Vala, Jakub Krajíček.
     
    22:38
    O minutku později už to mohlo být o dvě branky, jihlavský útočník ale zblízka branky nedokázal vystřelit, jak by potřeboval.
     
    23:21
    Obránce Jan Trávník nedal na modré obranné čáře Jihlavy soupeřovi žádnou šanci. Soupeř mu zkoušel zasadit hit, jihlavský bek jej ale ustál, navíc soupeře srazil k zemi.
     
    24:46
    Nechybělo mnoho a Českobudějovičtí s mohli radovat ze snížení. Lukáš Pavlát se po rychlé kombinaci dostal k pokusu od modré, ale rozvlnil jen boční síťku.
     
    25:11
    Další nahození od modré čáry ze strany českobudějovických hráčů. Martin Holata musel zasahovat. Puk se mu podařilo zkrotit i o chvíli později, kdy jej přikryl pod rukavici.
     
    26:11
    Daniel Piskač ujel se svým spoluhráčem do přečíslení. Přihrával na vzdálenější tyč, Dvořák však dokázal zasáhnout svou holí a změnit dráhu kotouče.
     
    27:48
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme vyrovnáno! Ke střele z levého křídla nádherně poslal kotouč za brankovou čáru JAROSLAV POUZAR, jenže ho nejprve otřel o horní tyč a až následně se puk ocitl za Holatovými zády. Bez asistence.
     
    28:46
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Melichar – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    28:59
    Rozhodčí vykazuje hru do středního písma pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    29:46
    V obranné třetině kotouč vybojoval Martin Šedivý, jenž se nerozpakoval a vyhodil jej přes všechny čáry až k jihlavské svatyni.
     
    31:47
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavští hráči si berou své vedení zpět! Jan Trávník si připisuje asistenci, před brankou totiž našel TOMÁŠE PIGLA, který zblízka překonal brankáře Českých Budějovic a připisuje si druhou branku v tomto utkání! Asistence: Jan Trávník, Tomáš Vala.
     
    32:02
    Další nebezpečný pokus Jihlavských! Daniel Piskač z okraje pravého kruhu střílel pravděpodobně mezi betony, Dvořák včas zaklekl a kotouč naštěstí pro domácí zachytil.
     
    32:25
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Šedivý – 2 min., nedovolené bránění).
     
    32:57
    Puk se ve středním pásmu odrazil příhodně pro Šimona Masopusta, který jej vyhazuje až k jihlavské svatyni.
     
    33:21
    U vzdálenější tyče číhal Jakub Krajíček, ke kterému už se pomaličku dostávala přihrávka, jeden z českobudějovických beků ale stihl zasáhnout a na poslední chvíli kotouč srazil mimo.
     
    34:34
    Jindřich Kardoš neměl problém s dotírajícím bekem a cestu ke střele si našel. Dvořák proti Kardošovo pokusu předvedl solidní zákrok a třetí gól za svá záda nepropustil.
     
    36:43
    Petr Bouška se dostal k výhodně odraženému kotouči a zkusil své štěstí z první. Dvořák proti jeho pokusu zaklekl a uschoval ho mezi betony.
     
    38:18
    Na ledové ploše toho moc k vidění není. Motor se pokusil usadit v útočném pásmu, avšak zásah jednoho z Jihlavských mu v tomto snažení zabránil. Má však možnost to ze středního pásma zkusit znovu.
     
    39:12
    Patrik Čermák, jenž si zcela volný ujížděl na levém křídle, si klepl o přihrávku. Bohužel pro něj a jeho tým mu ale šla na brusle a jen těžko by byla zpracovatelná.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá perioda už byla na góly o něco bohatší. Jihlavští se ujali vedení jako první, na což ještě domácí dokázali zareagovat, avšak na druhou trefu soupeře již ne. Některé slibné šance na srovnání Motor sice měl, zužitkovat je ale nedokázal, a tak půjde do poslední dvacetiminutovky s jednogólovým mankem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Českobudějovická obrana nyní hned několikrát propadla, ovšem Dvořák byl pozorný a několik soupeřových střel dokázal zkrotit.
     
    40:34
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (V. Brož – 2 min., vysoká hůl).
     
    41:01
    Nebezpečný projektil ze své hole vyslal jeden z českobudějovických beků. Holata ho uviděl až na poslední chvíli, přesto jej stačil vyrazit mimo nebezpečí.
     
    41:32
    Václav Svach si najížděl s kotoučem do útoku, už při přejezdu modré čáry mu ale muselo být jasné, že z toho bude ofsajd. Jeden z jeho spoluhráčů se totiž pozapomněl v útočné třetině.
     
    42:41
    Adam Ryba dostal přihrávku do jízdy, jenže neměl potřebnou rychlost. I díky tomu ho před brankou stačil odstavit Martin Barák, který se poté také ujal kotouče.
     
    43:39
    Ihned po vhazování se kotouč dostal na modrou, kde stál ke střele připravený Valentýn Smolko. Jeho pokus Dvořák vyráží za pomocí betonu za svou branku.
     
    44:46
    Dobrá šance na opačné straně ledové plochy. Jan Janoch měl trochu prostoru u soupeřovy levé tyče. Zkusil zamířit do vzdálenějšího horního růžku, ale i díky jihlavskému bekovi zde puk neskončil.
     
    45:46
    Marek Dvořák musel čelit bekhendovému pokusu, který šel z bezprostřední blízkosti. Puk naštěstí pro svůj tým lapil.
     
    46:51
    Dobrá akce jihlavského hráče! Jindřich Kardoš nabral solidní rychlost, krásně obešel obránce a natlačil se před brankoviště. Zblízka ovšem českobudějovického brankáře nepřekonal.
     
    47:49
    Martin Zadražil nahodil od modré, poté se strhla na brankovišti menší skrumáž, ovšem žádnou dorážku jsme díky domácím bekům neviděli.
     
    48:29
    Uvidíme přesilovou hru Motoru! Martin Barák se provinil hákováním, za což nyní odjíždí pykat za katr. Dočkáme se srovnání skóre?
     
    49:34
    Vítězslav Brož ujel českobudějovické obraně. Byl sice vytlačen mimo komfortní střeleckou pozici, nicméně z úhlu to ještě zkusil. Brožův pokus ale prosvištěl jen těsně mimo pravou, tedy vzdálenější, tyč.
     
    50:06
    Ondřej Vaculík si stáhl odražený kotouč ze středního pásma. On sám již ale stál za modrou čárou, což rozhodčímu neuniklo. Hra se tak přestěhuje do středního pásma.
     
    50:29
    Adam Čížek z větší vzdálenosti nevypálil vůbec špatně. Holata se za jeho pokusem jen ohlédl, bohužel pro Motor puk skončil na mantinelu za brankou. Mezitím se do hry vrací také Martin Barák.
     
    51:37
    Filip Křišta zasáhl do domácí rozehrávky, díky čemuž se mu otevřela cesta k brance. Díky rychlému návratu českobudějovické obrany se ale ke střele nedostal.
     
    52:34
    Motoru se nepodařil přechod přes modrou čáru. Jihlavská defenziva, tak jako většinou v utkání, i nyní byla připravena zasáhnout.
     
    53:59
    Josef Melichar výborně obešel dva protihráče. K vyšperkování celé akce se ale nakonec nedostal, chyběla mu totiž potřebná rychlost.
     
    54:39
    Jiří Michal přejel s kotoučem útočné pásmo. Z druhé vlny najížděl Jakub Anderle, který od Michala dostal přímý pas. Holata, jihlavský gólman, ovšem Melicharův pokus zkrotil ve své výstroji. Skvělý zásah!
     
    55:39
    Zakázaných uvolnění jsme dnes moc neviděli. Nyní ale jedno přichází, a to ze strany Jihlavy. Marek Dvořák ještě zůstává v brance.
     
    56:11
    Jan Janoch neměl na útočné modré vůbec žádný prostor. Kotouč mu byl odebrán a Jihlavští již míří k soupeřově brance. Navíc budou hrát přesilovou hru.
     
    56:48
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Melichar – 2 min., sekání).
     
    57:38
    Zadražilův pokus našel skvělý Dvořák v lapačce. Českobudějovický golmán následně vyklepal kotouč z rukavice, aby jeho spoluhráč mohl vyhodit a jít vystřídat.
     
    58:11
    Martin Šedivý byl faulován v úniku před brankou, a uvidíme tak trestné střílení!
     
    58:46
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme srovnáno! MARTIN ŠEDIVÝ si svůj nájezd zopakoval a počínal si skvěle! Před Holatou zamíchal s kotoučem a následně z bekhendu zavěsil přesně pod víko!
     
    58:46
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Hlava – 2 min., nedovolené bránění).
     
    59:26
    Motor kombinoval v útočném pásmu, nepřesnou přihrávkou se ale vyhnal z pásma a znovu se bude snažit o založení útoku.
     
    Konec zápasu.
     
    Po dohodě obou trenérů bude následovat penaltový rozstřel. Pojede se pět sérií.
     
    1. série
    0:0
    Miroslav Juda zamíchal před brankářem s kotoučem, ovšem následně nedal!
     
    1. série
    0:0
    Ondřej Vaculík to nemyslel zle, ovšem Holata ho perfektně vybruslil a kotouč za brankovou čáru nepropustil.
     
    2. série
    0:1
    Tomáš Pigl má dnes svůj den! Dva góly dal v zápase, nyní v samostatných nájezdech přidává krásnou střelou do růžku třetí branku!
     
    2. série
    0:1
    František Schwartz od skórování nebyl daleko, ale Holata jeho pokus na poslední chvíli vyškrábl lapačkou!
     
    3. série
    0:1
    Petr Bouška mířil zřejmě nad beton. Právě betonem ale Dvořák tento nájezd likviduje.
     
    3. série
    1:1
    Jaroslav Pouzar srovnává sérii nájezdů na 1:1! Trefil se nádherně do horního růžku!
     
    4. série
    1:2
    Vítězslav Brož perfektním bekhendovým blafákem vrací Jihlavě v sérii vedení!
     
    4. série
    1:2
    Yahor Hrakholski mířil mezi betony, které ale Holata secvakl včas!
     
    5. série
    1:3
    Patrik Čermák dává gól! Je tedy rozhodnuto, Jihlava si v dnešním přípravném utkání připisuje výhru po nájezdech!
     
    60:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Dukla Jihlava.
    Autorem vítězné trefy je VÍTĚZSLAV BROŽ!
     
    Konec zápasu.
     
    Jihlava i přes obdržený gól ke konci základní hrací doby dnes vítězí! Vítěznou trefou se v samostatných nájezdech prezentoval Vítězslav Brož. Jihlava dnes, nutno říct, vítězí zaslouženě. Byla o chloupek lepší. Je ale také třeba říct, že pro oba týmy se jednalo teprve o první přípravný zápas, který toho moc napovědět nemusí.

    Já vám děkuji za pozornost, pěkný den! (18:16:44)

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 28. Pouzar, 59. Šedivý (TS) – 22. Pigl (Vala, Krajíček), 32. Pigl (Trávník, Vala), rozh. náj. V. Brož

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Juda (JIH)
    0:0   Vaculík (CEM)
    2. série:
    0:1   Pigl (JIH)
    0:1   Schwartz (CEM)
    3. série:
    0:1   Bouška (JIH)
    1:1   Pouzar (CEM)
    4. série:
    1:2   Brož (JIH)
    1:2   Hrakholski (CEM)
    5. série:
    1:3   Čermák (JIH)


    HC Motor České Budějovice: Dvořák (Prušák) – Vávra, Čížek, Remta, Svach, Pavlát, Pojar, Šedivý – Petřík, Melichar, Vaculík (C), Hracholski, Michal, Anderle, Řehout, Janoch, Schwartz, Pouzar, Ryba, Klimeš, Masopust.
    HC Dukla Jihlava: Holata (Krejčí) – Rašín, Trávník, Marek, Bouška, Smolko, Zvěřina, Křišta, Barák, Juda, V. Brož (C), Pigl, Krajíček, Vala, Zadražil, Čermák, Kardoš, P. Brož, Piskač, Kratochvíl.

    Rozhodčí: Horáček – Kreuzer, Bělohlav.
    bahis siteleri