Třebíč – Kometa Brno 1:8 (kon.) | Kobra – Letňany 5:6 (kon.)
konec
SK Horácká Slavia Třebíč
1:8 (1:3, 0:1, 0:4)
HC Kometa Brno
Sobota 04.08.2018, 17:30 • MANN + HUMMEL ARENA • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezké odpoledne z Vysočiny. Start soutěžního ročníku je ještě otázkou pár týdnu, ale v Třebíčí se hokejový svátek uskuteční už dnes. V parních letních teplotách si do MANN+HUMMEL Arény najde cestu nejlepší tuzemský klub. Kometa Brno získala na jaře svůj 13. titul a stejně jako v minulých letech i letos odstartuje brněnský tým letní přípravu na ledě Třebíče.
     
    Tradiční účastník 1. ligy pojal derby s Kometou velmi prestižně. Pro fanoušky přichystal bohatý doprovodný program. Součástí celého hokejového dne bude vyvrcholení oslav 90. výročí založení klubu. Pro fanoušky bude připraven předzápasový program na parkovišti před stadionem, projekce na kostce a také soutěže na ledě během přestávek. K vidění bude také mistrovský pohár, který Kometa v loňské sezóně vyhrála a fanoušci budou mít možnost se s ním vyfotit.
     
    Na zahajovací utkání do Třebíče jezdí každoročně mladí talentovaní hráči, nejinak tomu bude i v sobotu. Šanci ukázat se v co nejlepším světle dostane řada z nich. Více prozradil jeden z brněnských trenérů Jiří Horáček. „Máme za sebou první tréninkový týden, který kluci výborně odmakali. S tím jsme spokojení. V prvním přípravném zápase dostanou příležitost převážně mladí hráči, například lonští mistři juniorské extraligy, které chceme vidět v akci. Tým bude doplněn i staršími kluky, například Radimem Zohornou, Martinem Dočekalem nebo Alexem Malletem," nastínil Horáček.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Svoboda) – Bilčík, Čermák, Čejka V., Hort, Kabelka, Furch, Kučera – Jurnečka, Čejka J., Nedvídek, Paták, Kusko, Raška, Novák, Havlát, Střondala, Ferda, Matula, Nejedlý, Frydrych.

    HC Kometa Brno: Vejmelka (Dostál) – Kowalczyk, Mikuš, Mikyska, Štencel, Gulaši, Bartejs – Dočekal, Zohorna, Mallet, Plášek, Süss, Horký, Svoboda, Mlynář, Kratochvíl, Meluzín, Kunc..
     
    Ještě jednou hezké odpoledne z Třebíče. Místní zimní stadion je i vzhledem k tropickým teplotám solidně zaplněn. Na Vysočinu přicestovala i početná skupina příznivců brněnské Komety, která o sobě již před startem utkání dává hlasitě vědět.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Na úvodním buly úspěšnější brněnský Zohorna, Kometa rozjíždí první útočnou akci.
     
    00:19
    Hned v úvodu utkání jsme svědky prvního vyloučení, dvě minuty za faul kolenem odpyká Lukáš Nedvídek.
     
    00:53
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí tým se prosazuje ve vlastním oslabení! Štencel přišel o kotouč na modré čáře, čehož využil Kusko a okamžitě se rozjel do útoku, zdálo se, že přihrávka na ADAMA RAŠKU původně neprojde, Kusko však kotouč získal zpět a zmíněnému střelci naservíroval příležitost na zlatém podnose, kterou Třebíč využila. Asistence: Silvestr Kusko.
     
    01:13
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa využívá přesilovou hru a bleskově srovnává skóre. PETR KRATOCHVÍL si s kotoučem najel do hloubky pásma a bekhendovou střelou překonal Svobodu. Asistence: Matěj Svoboda.
     
    03:19
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brňané napravili zaváhání v úvodu a po tlaku v útočném pásmu se v předbrankovém prostoru nejlépe zorientoval KAREL PLÁŠEK, jenž dokázal prostřelit bezmocného Dominika Svobodu. Bez asistence.
     
    04:13
    Kometa pokračuje v náporu, domácím se zatím nedaří projít přes střední pásmo.
     
    05:01
    Nyní se Třebíčí podařilo na chvíli dostat do útočné třetiny, konkrétně Nedvídkovi, jenž připravil střeleckou pozici pro Nejedlého, jeho rána však byla sražena do ochranné sítě a bude se vhazovat před Vejmelkou.
     
    05:49
    Štencel nyní napřáhl na modré čáře a poslal prudkou střelu na Svobodu, ten kotouč dokázal vyrazit, ale před jeho bránou se strhl souboj o kotouč, ve kterém se Plášek dostal k bekhendu, Svoboda měl výhled zastíněný, ale měl štěstí, neboť kotouč zamířil nad.
     
    06:41
    Přesilovou hru si tentokrát zahraje Třebíč, menší trest za hákování fasuje Radim Zohorna.
     
    07:12
    Třebíč se až do teď dokázala držet v útočném pásmu, ale nic moc nevymyslela, kotouč putoval mezi hráči kolem mantinelu a domácí pak vlastní vinou museli opustit útočnou třetinu.
     
    08:26
    Kometa se osvobozuje, oslabení zatím zvládá v poklidu.
     
    08:41
    Kometa hraje v plném počtu.
     
    09:17
    Pohledná akce Komety, Radim Zohorna obdržel kotouč ve středním pásmu a vřítil se do obranného pásma Třebíče, kde vybízel ke skórování Pláška, ten však nedokázal puk ideálně trefit a jeho střela zamířila těsně mimo.
     
    10:12
    Vejmelka nyní musel být ve střeh, neboť se důrazně do jeho brankoviště probíjeli Havlát s Patákem, ani jeden z nich však nedokázal kotouč dostat za záda brněnského brankáře.
     
    10:50
    Utkání se hraje v poměrně rychlém tempu bez zbytečných přerušení.
     
    11:33
    Další útočnou akci Radima Zohorny tentokrát včas zastavil bránící Střondala, když se nebál brněnskému čahounovi postavit do cesty.
     
    12:30
    Dočekal nyní přejel modrou čáru a střelou skrz bránícího hráče otestoval Svobodovu pozornost, ten dokázal jeho střelu vyrazit svým pravým betonem.
     
    13:11
    Další útočná snaha Brňanů končí postavením mimo hru.
     
    13:53
    Mikuš se nyní snažil poslat kotouč do jízdy Zohornovi, ale jeho přihrávka byla přílíš prudká a rozhodčí pískají zakázané uvolnění.
     
    14:17
    Kusko nyní dokázal vybojovat kotouč ve středním pásmu a rozjel se do útoku, jeho střela z levého křídla nadělala Vejmelkovi problémy, ale brněnský brankář ji dokázal přeci jen zneškodnit.
     
    15:21
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté se dostávají do dvoubrankového vedení! Nastřelený kotouč dokázal ještě před modrou čárou zachytit Mlynář a přihrávkou zpoza branky našel na pravém kruhu ideálně postaveného MICHALA KUNCE, jenž střelou z voleje překonal Svobodu. Asistence: Tomáš Mlynář.
     
    16:10
    Mallet se nyní marně snažil projít přes třebíčskou obrannou zeď, která útočníka Komety odzbrojila a odražený kotouč raději pod rukavici Svoboda přikryl. Bude se vhazovat před brankou Horácké Slavie.
     
    16:33
    Plášek opět kouzlil s kotoučem v útočném pásmu, poslal puk do předbrankového prostoru, kde se však nenacházel žádný adresát v bílém dresu, Kometa pokračuje v náporu.
     
    17:42
    Süss se nyní dostal ke kotouči za třebíčskou brankou a snažil se nachytat Svobodu u bližší tyče, třebíčský brankář byl však soustředěn a nedovolil brněnskému útočníkovi, aby se prosadil.
     
    18:05
    Třebíč si podruhé v dnešním utkání vyzkouší hru v početní výhodě, dvě minuty za držení pro Petra Kratochvíla.
     
    18:29
    Před brankou Komety se nyní ocitl osamocený Havlát, měl dostatek času na to, aby zamířil, ale na Dostála si nepřišel.
     
    19:01
    Bíle hvězdy se drží v útočném pásmu, ale zatím se nedostávají k potřebnému zakončení.
     
    19:23
    Kometa se osvobozuje.
     
    19:54
    A kotouč znovu míří až ke Svobodovi.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina přípravného utkání mezi Třebíčí a Kometou je minulostí. Přítomní diváci byli svědky hned čtyř branek. Začalo se zostra, Třebíč dokázala ve vlastním oslabení otevřít skóre utkání. Kometa však na nic nečekala a ještě v početní výhodě dokázala srovnat, aby záhy dokonala obrat. Uklidňující třetí branku a zajištění dvoubrankového náskoku pak obstaral Kunc. Druhá třetina odstartuje přibližně v 18:18.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Třebíč se v úvodu druhé třetiny snažila využít zbývající vteřinky přesilové hry a nastěhovala se do útočného pásma, kde se však nic kloudného nepodařilo vymyslet.
     
    21:31
    Bíle hvězdy aktivně napadají rozehrávku Brna, Kometa má nyní v obranném pásmu potíže a nemůže se posunout dál.
     
    22:01
    Horký nyní obdržel kotouč a nikým nehlídaný zakončoval, Svoboda se však stačil včas přemýstit a brněnského útočníka vychytal.
     
    22:28
    Kratochvílovo nahození tečoval Dočekal, kotouč se svezl těsně kolem tyče třebíčské branky!
     
    23:30
    Třebíč opět aktivní ve forčekingu, nahození Havláta byl Vejmelka nucen ukrýt ve své výstroji a přerušil hru.
     
    23:54
    Horký se nyní dokázal prokličkovat do slibné příležitosti, na poslední chvíli však musel za záchrannou brzdu zatáhnout Václav Čejka a obdržel dvě minuty za podražení.
     
    24:39
    Třebíč vyhazuje a po zásahu brněnského hráče kotouč opustil ledovou plochu, domácí tak získali vhazování v útočném pásmu.
     
    24:52
    Počet hráčů na ledě se srovná, dvě minuty za podražení pro Petra Kratochvíla. Za šedesátosm vteřin odstartuje přesilová hra Třebíče.
     
    25:27
    Dočekal se nyní v samostaném úniku řítil na Svobodu, zkoušel to do forhendu, ale třebíčský brankář jej dokázal vychytat a podržel svůj tým!
     
    25:54
    Třebíč kompletní, startuje její zkrácená početní výhoda.
     
    26:53
    V plném počtu už hraje i brněnská Kometa, která během minutového oslabení soupeři nic nepovolila.
     
    27:45
    Kometa je opět v náporu, do rozhozené obrany nyní pálil Plášek, jeho tvrdá rána však branku minula.
     
    28:20
    Tutová příležitost Komety, Süssovi se podařilo zpoza branky najít zcela osamoceného Matěje Svobodu, jenž však nedokázal přehodit beton svého jmenovce.
     
    29:00
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nyní už se Kometa raduje! Martin Dočekal dobruslil kotouč v útočném pásmu a ihned směřoval přihrávku do předbrankového prostoru, kde byl najetý ERIK MELUZÍN a z voleje nedal Svobodovi sebemenší šanci. Asistence: Martin Dočekal.
     
    30:01
    Agilní Mallet nyní dokázal obehrát několik bránících hráčů Třebíče, když už se chystal na finální zakončení byl na poslední chvíli odzbrojen.
     
    30:41
    Štence nyní zaváhal v rozehrávce a z toho se snažil těžit Ferda, jenž okamžitě střílel na Vejmelku, jeho rána však postrádala přesnost.
     
    31:14
    Třebíčí se nyní podařilo prodloužit pobyt v útočném pásmu a od modré čáry vystřelil Václav Čejka, Vejmelka měl zakrytý výhled, ale dokázal si kotouč najít a pohotově zasáhnout.
     
    31:22
    Obě mužstva střídají brankáře. Do brankoviště Komety se místo Karla Vejmelky postaví Lukáš Dostal. Třebíčského Dominika Svobodu střídá Pavel Jekel.
     
    32:08
    Přesilová hra pro Třebíč, dvě minuty za hrubost fasuje Kowalczyk.
     
    32:54
    Kometa zatím Třebíč nepouští do vlastního obranného pásma.
     
    33:42
    Furch nahazoval kotouč na brněnskou branku, kde se jej snažil za Dostálova záda usměrnit Havlát, ale kotouč si cestu za brankovou čáru nenašel a zamířil mimo.
     
    33:46
    Třebíč si zahraje po dobu dvaadvaceti vteřin dvojnásobnou početní výhodu, dvě minuty za zdržování hry dostává Martin Dočekal.
     
    34:08
    Kometa ve čtyrech.
     
    34:35
    Brňané dokázali vyhodit a Süss sbírá cenné vteřinky.
     
    35:13
    Třebíč svírá Kometu ve vlastním obranném pásmu, nyní měl nna hokejce snižující branku Kusko, ale v klíčové chvíli se mu nepodařilo kotouč trefit.
     
    35:46
    Kometa hraje v plném počtu.
     
    35:51
    Kometě však stav plného počtu příliš dlouho nevydržel, na trestnou lavici opět míří Martin Dočekal, tentokrát za podražení.
     
    36:19
    Kometa vyhazuje.
     
    36:40
    Malletovi se podařilo ve středním pásmu přerušit akci Třebíče a s kotoučem se po pravém křídle vydal vstříc Jekelovi, dokázal vystřelit a dobruslit i odražený kotouč, třebíčský brankář se však dokázal včas zorientovat a kotouč ukryl pod svou rukavicí. Mallet však získal cenné vhazování v útočném pásmu.
     
    37:37
    Kometa byla blízko úspěchu ve vlastním oslabení, Mallet dokázal přihrávkou najít Zohornu, který byl na ideálním místě pro vstřelení branky, kotouč však promáchl.
     
    37:51
    Kometa přestála bez úhony další oslabení.
     
    39:21
    Kometa se snaží zabydlet v útočném pásmu, ale pozorně bránící Třebíč jim tentokrát neumožňuje tvorbu kombinací.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Do druhé třetiny nastoupil domácí tým více odhodlaný a bylo vidět, že chce s nepříznivým výsledkem něco udělat. Jenže Třebíč tak trochu opomenula hru v obraně. Kometa si vytvářela slibné příležitosti a mohla své vedení navýšit. Podařilo se jí však vstřelit pouze jedinou branku, když se dokázal prosadit přesnou střelou mladíček v brněnském dresu Erik Meluzín. Třetí třetina odstartuje v Třebíčí přibližně 19:05.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:04
    Na úvodním vhazování tentokrát úspěšnější domácí Havlát.
     
    40:26
    Zakázané uvolnění Komety, hra se stěhuje před Dostála.
     
    40:50
    Süss se probíjel do útočného pásma, kde mu však nezbylo dostatek sil pro prudčí bekhendové zakončení.
     
    41:20
    Kometa znovu nepřesná v rozehrávce, píská se icing.
     
    41:39
    Na modrou čáru dostal nabito Václav Čejka, jeho projektil Dostál dokázal tak tak vyrazit.
     
    43:16
    Třebíč v útočném pásmu, tvrdou ránou se prezentoval Bilčík, ale jeho pokus postrádal přesnější parametry.
     
    44:17
    Mallet nyní zahrál vysokou holí a Kometa nyní musí vyklidit útočné pásmo.
     
    44:35
    Třebíč ve slibné akci, Novák ujížděl do přečíslení dva na jednoho společně s Raškou, prvně jmenovaný však nedokázal kotouč dostat na hůl svého spoluhráče.
     
    45:17
    Střela Gulašiho z pravého kruhu byla sražena do ochranné sítě, vhazovat se bude před Jekelem.
     
    45:42
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa navyšuje své vedení na rozdíl čtyř branek. Štencel dokázal zachytit kotouč mířící do středního pásma a lišácky přihrál do křídla TOMÁŠI MLYNÁŘOVI, jenž měl před sebou zývající branku Třebíče, do které uklidil kotouč. Asistence: Jan Štencel.
     
    46:46
    Třebíčí se nedaří přechod do útočného pásma, nyní byla zastavena pro postavení mimo hru.
     
    47:39
    Kometa pohodlně kontroluje zápas a nepouští Bíle hvězdy na dostřel Dostálovy svatyně.
     
    48:06
    Po delší době si však nyní Dostál připisuje úspěšný zákrok, když zneškodnil střelecký pokus Střondaly.
     
    48:25
    Zakázané uvolnění Komety, vhazovat se bude po pravici brankáře Dostála.
     
    49:03
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brňané slaví šestý zářez! Bartejs nahodil kotouč na Jekela od modré čáry, ten však puk pouze vyrazil a na místě byl připravený nikým nehlídaný ALEXANDRE MALLET, jenž dokázal kotouč propasírovat za záda třebíčského brankáře. Asistence: Tomáš Bartejs.
     
    49:47
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kanonáda v podání úřadujícího mistra pokračuje! Zohorna vybruslil s kotoučem z rohu útočného pásma a přihrávkou přes celou šíří poslal kotouč na ALEXANDRE MALLETA, jenž si kotouč v klidu zpracoval a trefil přesně, čímž během jedné minuty dokázal podruhé v utkání skórovat. Asistence: Radim Zohorna, Matěj Svoboda.
     
    50:42
    Václav Čejka nahazoval kotouč na Dostála, před ním ještě projel třebíčský Střondala, ale brněnský brankář dokázal kotouč zachytit a hru přerušil.
     
    51:24
    Bíle hvězdy se pokoušejí o korekci výsledku, nyní ostře vypálil Čermák, ale Dostál opět úspěšně zasáhl a jeho prudkou střelu vyrazil.
     
    52:18
    Domácí Paták zkoušel Dostála zaskočit střelou z nulového úhlu, ale brněnský mladík je nadále stoprocentní.
     
    53:23
    Kometa nyní opět zařadila vyšší rychlostní stupeň, opět se zrodila slibná spolupráce, která začala u obránce Kunce, jenž poslal kotouč Zohornovi a ten znovu našel Malleta, brněnský útočník byl blízko ke zkompletování hattiricku, ale ani nadvakrát nedokázal Jekela prostřelit, nápor pak zakončil jedovatou střelou od modré čáry Mikuš, Jekel vytáhl pohotovou lapačku.
     
    54:50
    Kometa se snaží hrát v klidu, vede o šest branek a nemá zapotřebí se už nikam hnát.
     
    55:39
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hrubka v třebíčské obraně, kterou okamžitě trestá ERIK MELUZÍN, nejmladší hráč na ledě se dnes trefil podruhé v utkání. Bez asistence.
     
    56:32
    Marná snaha Třebíče o korekci výsledku, Dostál si úspěšně poradil s pokusy Střondaly i Patáka.
     
    57:29
    Třebíč si zahraje v početní výhodě, dvě minuty za nedovolené bránění půjde odsedět Michal Kunc.
     
    58:04
    Třebíčskou kombinaci zakončil střelou od modré čáry Bilčík, ale pro připraveného Dostála nebyl problém si s tímto pokusem domácího obránce poradit.
     
    58:28
    Kometa posouvá hru do středního pásma.
     
    58:48
    Dnešní utkání sleduje 2048 diváků.
     
    59:24
    Po levém křídle se z vlastního obranného pásma rozjel Raška, dostal se ke střeleckému zakončení, ale Dostálova lapačka byla opět na místě.
     
    59:29
    Kometa hraje v plném počtu.
     
    59:50
    Jedovatá rána v podání Kučery nadělala Dostálovi problémy, ale brněnský brankář opět našel způsob jak neinkasovat.
     
    Konec zápasu.
     
    Přípravné utkání mezi Třebíčí a Kometou Brno je u konce. Hostující tým dokázal ve třetí třetině nasázet do sítě třebíčské branky další čtyři přesné trefy a zcela po zásluze ovládl dnešní utkání. Více než dva tisíce diváků dnes sledovalo na poměry přípravného utkání velmi kvalitní zápas. Ode mne je to pro dnešek vše, loučím se s vámi a z Vysočiny přeji příjemný sobotní večer i zbytek víkendu. (19:43:11)

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 1. Raška (Kusko) – 2. Kratochvíl (Svoboda), 4. Plášek, 16. Kunc (Mlynář), 29. Meluzín (Dočekal), 46. Mlynář (Štencel), 50. Mallet (Bartejs), 50. Mallet (Zohorna, Svoboda), 56. Meluzín


    SK Horácká Slavia Třebíč: Svoboda (31. Jekel) – Bilčík, Čermák, Čejka V., Hort, Kabelka, Furch, Kučera – Jurnečka, Čejka J., Nedvídek, Paták, Kusko, Raška, Novák, Havlát, Střondala, Ferda, Matula, Nejedlý, Frydrych.
    HC Kometa Brno: Vejmelka (31. Dostál) – Kowalczyk, Mikuš, Mikyska, Štencel, Gulaši, Bartejs – Dočekal, Zohorna, Mallet, Plášek, Süss, Horký, Svoboda, Mlynář, Kratochvíl, Meluzín, Kunc.

    Diváci: 2048
    bahis siteleri