Japonsko – Paraguay 6:0 (kon.) | Španělsko – USA 2:2 (kon.) | Německo – Haiti 3:2 (kon.)
Čína – Nigérie 1:1 (kon.)
konec
Španělsko
2:2 (2:0)
USA
Pondělí 13.08.2018, 13:30 • Clos Gastel Stadium • MS U20 ženy • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Po dvou letech je na programu další mistrovství světa hráček do dvaceti let, my budeme společně sledovat souboj mezi Španělskem a USA.
     
    Španělsko

    Reprezentace Španělska patří k nejvážnějším favoritům tohoto turnaje, což se zatím daří plnit. Mužstvo z Pyrenejského poloostrova má po dvou odehraných zápasech na kontě plný počet bodů, v dnešním utkání mu tak na jistotu postupu stačí pouhý bod. Španělsko se v úvodním zápase utkalo s Paraguayí, přičemž prvně jmenovaný celek zvítězil vysoko 4:1. O tři branky Španělska se postarala Guijarrová, která poslední branku vstřelila až v šesté minutě nastavení. Další utkání bylo pro Španělsko rovněž vítězné, tentokráte o osudu zápasu rozhodla jediná branka, kterou vsítila Menayová.
     
    USA

    Na opačné straně stojí fotbalistky Ameriky, které budou muset o případný postup ještě hodně zabojovat. Právě dnešní zápas je klíčový, neboť v případě prohry proti Španělsku a výhry, či remízy Japonska proti Paraguayi, to bude právě asijský stát, která se podívá do vyřazovacích bojů. Američanky se v prvním utkání představily právě proti Japonsku, přičemž jedinou branku vsítila Hayashiová. Američanky se tak dostaly do hodně obtížné pozice, neboť za každou cenu potřebovaly v dalším zápase zvítězit, což se také podařilo. Paraguay schytala další debakl, tentokráte inkasovala hned šest branek.
     
    Úvodní sestavy:

    Španělsko: Collová – Monterová, Rodriguezová, Aleixandriová, Pujadasová – Bonmatiová, Egurrolová, Gutierrezová (C), Navarrová – Cordobá, Pinaová
    Náhradníci: Ramosová, Isabelová – Andujarová, Batlleová, Blancová, Fernandezová, Orozová, Rubiová, Sanchová, Sierraová

    USA: Ivoryová – Sanchezová, Girmaová, Rodriguezová, Pickettová – Demelová, Hiattová (C), Howellová, Villacortaová – Smithová, Gilroyová
    Náhradníci: Andersonová, McGlynnová – Foxová, Hockingová, Kimová, McKeownová, Morseová, Pintová, Spaanstraová, Torresová

    Rozhodčí: Keighleyová – Kaumatuleová, Salamasinová.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískla do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní rozehrávku si vzali na starost Američanky, které budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Poprvé se k výkopu od své svatyně dostala Collová, která raději rozehrála po zemi. Momentálně má míč na kopačce Aleixandriová.
     
    4
    Od pravé autové čáry vhazovala Bonmatiová, která poslala míče vedle stojící Gutierrezové. Následně se do rozehrávky zapojila také Collová.
     
    5
    Navarrová si chtěl odtlačit Sanchezovou, což se sice podařilo, míč ale skončil za postranní čárou. Vhazovat tak bude USA.
     
    6
    Úvodní zakončení zápasu obstarala Villacortaová, které střela opravdu sedla. Collová měla štěstí, že míč směřoval doprostřed branky.
     
    7
    Sanchezová se snažila přenést hru za polovinu hrací plochy, zde ale číhala pozorná Wienkeová, která poslala míč do zámezí.
     
    7
    Rodriguezové vyšla riskantní přihrávka na levou stranu, Navarrová ale přihrávala na paty Pinaové. S míčem tak bude hrát Ivoryová.
     
    7
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Obrovskou chybu udělala Hiattová, která poslala balón přesně na kopačku PATRICIE GUIJARROVÉ, která bezpečně zamířila k tyči.
    7. GUIJARROVÁ - 1:0
     
    9
    Autového vhazování se ujala Monterová, která raději zvolila přihrávku až na Collovou. Španělsko to opět zkouší od vlastní šestnáctky.
     
    10
    Následně se dalekonosný pas snášel k šestnáctky Ameriky, Pinaová si ale nepohlídala ofsajdovou past. Rozehrávat tak bude Ivoryová.
     
    11
    Reprezentace USA to zkusila rychlým protiútokem, který táhla Smithová. Její nabídka ale nenašla prostor, ve kterém se nacházela Gilroyová.
     
    12
    Kolmice za obranu našla Navarrovou, která ale možná trochu zbytečně ještě hledala Cordobovou. Tento záměr ale přečetla Ivoryová.
     
    13
    Nyní obrannou povinnost zvládla Rodriguezová, která nejprve zpracovala neposedný míč, následně vybojovala standardní situaci.
     
    14
    Své štěstí zkusila Egurrolová, která to nemyslela vůbec špatně. Její projektil měl ideální výšku, nakonec ale skončil těsně nad brankou.
     
    15
    Na druhé straně se o zakončení přihlásila Gilroyová, která ale mířila hodně nepovedeně. Collová nemusela vůbec zasahovat.
     
    16
    Španělsko to zkoušelo dalším nákopem za obranu, avšak i tentokráte se Navarrová nacházela v ofsajdu. Hraniční situace pro pomezní.
     
    17
    Smithová výborně otevřela levou stranu, kde se aktivním pohybem prezentovala Villacortaová. Druhá jmenovaná ale neprošla přes protihráčku.
     
    18
    Američanky mají velké starosti s Navarrovou. Nyní na poslední chvíli zasáhla Girmaová, která tak zamezila sólovému nájezdu.
     
    19
    Španělky se i přesto dostaly do zakončení, které obstarala Pinaová. Její pohotová rána skončila v rukavicích Ivoryové.
     
    20
    Na pořadu dne byla standardní situace pro Španělsko. K míči se postavila Monterová, která ale v šestnáctce nenašla nikoho v červeném.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku. Zatím se aktivnějším dojmem prezentuje Španělsko, které se dokonce dostalo do vedení.
     
    22
    Vynikající zákrok předvedla Collová! Za šestnáctkou si udělala prostor Villacortaová, která svým pokusem nechala vyniknout brankářku.
    22. Collová a její zákrok.
     
    23
    Další kontr v podání USA nebyl špatný., Gilroyová se snadným způsobem dostala až ke střele, která skončila zhruba metr vedle.
     
    24
    Pujadasová vhazovala kousek před půlící čárou, načež vzorně zabojovala Howellová. Zdá se, že Američanka bude potřebovat ošetření.
     
    29
    Obrázek hry se nikterak nemění. Momentálně jsou častěji u míče reprezentantky Španělska, které se ale nemohou dostat přes přehuštěný střed.
     
    30
    Zatím nevýrazná Garciaová se dostala k míči u postranní čáry, následná přihrávka skončila na noze jedné z protihráček.
     
    31
    Velmi dobrý a navíc čistý zákrok předvedla Girmaová, která kousek před šestnáctkou zastavila Pinaovou. Španělsko se stále drží u míče.
     
    32
    Ivoryová se v americké brance rozhodně nenudí. Tentokráte její pozornost vyzkoušela Bonmatiová, která našla rukavice brankářky.
     
    33
    Navarrová obdržela přihrávku na levou stranu, kde měla spoustu času na ideální řešení akce. Centr ale poslala pouze k Ivoryové.
     
    34
    Američanky úplně přestaly hrát, momentálně sledujeme pouze jednu stranu hrací plochy. Hráčky v bílém by se měly konečně vzchopit.
     
    35
    Slušná individuální akce od Smithové, která to rovněž zkoušela střelecky. Její rána neměla šanci na úspěch, Collová bude vykopávat.
     
    36
    Nyní byla včas u balónu Pujadasová, která tak zastavila možné nebezpečí od soupeřek. Američanky se tak dostanou k autu.
     
    37
    Pickettová se vydala po levém křídle, kde spolupracoval s Villacortaovou. Následný centr od druhé jmenované skončil v zámezí.
     
    38
    To jsou věci. Sanchezová předvedla velice nepovedený centr, který si málem do vlastní branky srazila Collová.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Další dva zákroky pro Ivoryovou. Ten druhý byl o poznání nebezpečnější, Bonmatiová to zkusila k bližší tyči, kde byla připravená brankářka USA.
     
    41
    Málem to bylo o dvě branky! Američanky si absolutně neporozuměly v šestnáctce, načež Gutierrezová pálila k tyči. Na brankové čáře ale zasáhla Sanchezová, která tak drží svůj celek v naději.
     
    42
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Je tu zasloužená druhá branka pro reprezentaci z Pyrenejského poloostrova! Vše začalo standardní situací, po kterém se na malém vápně utvořil menší zmatek, ve kterém se nejlépe zorientovala LUCIA CORDOBOVÁ. Ivoryová určitě nemá čisté svědomí.
    42. CORDOBOVÁ - 2:0
     
    44
    Zdá se, že žádnou další branku v prvním poločase už neuvidíme. Koncovka úvodního dějství se spíše jen dohrává.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl dvě branky, o které se postarala dvojice Gutierrezová – Cordobová. Španělsko bylo směrem dopředu mnohem nebezpečnější, avšak také Collová si připsala několik slušných zákroků. Američanky se tak budou muset probudit, v souběžně hraném zápase totiž Japonsko vede.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Ashley Sanchezová, přichází Abigail Kimová.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzaly na starost Španělský, které budou hrát zleva doprava.
     
    48
    Ihned v úvodu se ke kulatému nesmyslu dostala Collová, která ho po chvíli poslala na druhou stranu. Pinaová ale neuspěla ve vzduchu.
     
    49
    Navarrová přihrála do běhu na Pujadasovou, která se ale ocitla s míčem za postranní čárou. Vhazovat tak může Demelová.
     
    50
    Autové vhazování směřovalo na naběhnuvší Smithovou, kterou ale včas dostoupila Lopezova. Španělsko brání opravdu znamenitě.
     
    51
    Na zemi se ocitla Bonmatiová, avšak o nedovolený zákrok se nejednalo. Následně hlavní sudí přisoudila aut Američankám.
     
    52
    Přenesení hry našlo na levé straně Gilroyovou, která trochu zbytečně ještě hledala Smithovou. Míč ale skončil za brankovou čárou.
     
    53
    Mohlo být sníženo! Na pravé straně se k míči dostala Kimová, která centrem dokázala najít Smithovou. Druhá jmenovaná ale selhala v šanci.
     
    54
    Do obrany se rozhodla vrátit Pickettová, která čistým způsobem odzbrojila Egurrolovou. Následně ale faulovala Pinaová.
     
    55
    K rozehrávce se nakonec postavila Villacortaová, která to zkusila centrovaným balónem. V šestnáctce ale zasáhla Rodriguezová.
     
    56
    Z obrovské vzdálenosti to zkusila Pujadasová, která si všimla, že Ivoryová je daleko z brány. Její pokus ale nebyl zrovna povedený.
     
    57
    Pinaová si při přechodu k šestnáctce neporozuměla s Cordobovou, čehož využila Girmaová. Posledně jmenovaná si došla pro faul.
     
    58
    Američanky to pro změnu zkoušely přes střed hrací plochy, kde ale číhala Rodriguezová. Na pořadu dne bude další autové vhazování.
     
    59
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Lucia Garciaová, přichází Rabano Blancová.
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Jaelin Howellová, přichází Brianna Alexis Pintová.
     
    59
    Collová si s rozehrávkou od své branky dávala pořádně načas, nakonec se to obešlo bez žluté výstrahy. Může se tak pokračovat ve hře.
     
    60
    Navarrová si všimla zcela osamocené dvojice protihráček, akci ale zastavil praporek pomezní. V ofsajdu se nacházela Cordobová.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Američanky jsou ve druhém poločase aktivnější, Španělsko ale stále vede o dvě branky.
     
    62
    Gilroyová se dostala k velice pohotovému centru, který směřoval na Kimovou. Dobrým obranným zákrokem si pomohla Aleixandriová.
     
    63
    Momentálně se nehraje, neboť na zemi zůstala ležet dvojice protihráček. Na scénu přispěchaly lékařské personály obou celků.
     
    64
    Rodriguezova přihrávala zpět na Collovou, přičemž se málem k míči dostala Smithová. Španělsko to nakonec se štěstím zvládlo.
     
    69
    Collová se ve druhém poločase určitě nenudí. Další střelecký pokus obstarala Smithová, která pouze vyprášila rukavice brankářky.
     
    70
    Na opačné straně se Blancová dostala k rozehrávce rohového kopu z levé strany. Adresný centr ale skončil pouze na hlavě Hiattové.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Aitana Bonmatiová (Španělsko).
     
    72
    Další rohový kop tentokráte našel hlavu jedné ze Španělek. Konkrétněji to byla Gutierrezová, která ale opět mířila doprostřed branky.
     
    73
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Isabel Rodriguezová, přichází Penelope Hockingová.
     
    73
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes dvacet minut. Američanky mají před sebou hodně složitý úkol, stále totiž prohrávají o dvě branky.
     
    74
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Eva Navarrová, přichází Candela Andujarová.
     
    74
    Volný kop z velké vzdálenosti rozehrála Rodriguezova. Zřejmě šlo o cvičený signál, každopádně hlavičkující Kimová zamířila na horní síť.
     
    75
    Monterová nedokázala v souboji přetlačit Kimovou, která vybojovala další rohový kop. Američanky si vytváří hodně drtivý tlak.
     
    76
    Odpovědnost na sebe vzala Pickettová, která rohový kop rozehrála tím nejhorším způsobem. Její centr se stočil ven ze hřiště.
     
    77
    Přetahovanou u středového kruhu lépe zvládlo Španělsko, které si navíc vybojovalo standardku. O rozehrávky se zřejmě postará Pinaová.
     
    78
    Bylo tomu skutečně tak, centrovaný balón směřoval na Egurrolovou, která ale ve vzduchu nedokázala přetlačit Smithovou.
     
    79
    Na hrací ploše zůstala ležet Ivoryová, která má po předchozím souboji menší trable. Na scénu opět přispěchal lékařský celek.
     
    80
    Mezitím se ostatní hráčky vydaly k postranní čáře, kde došlo k doplnění tekutin. Zároveň si Američanky vyslechly pár rad od své trenérky.
     
    81
    Máme před sebou něco málo přes pět minut. Španělsko i nadále hlídá dvoubrankové vedení, Američanky se nemohou dostat do vyložené šance.
     
    82
    Nyní to směrem dopředu zkoušela Andujarová, které se ale zakončení moc nezdařilo. Ivoryová okamžitě rozehrála výkopem na druhou stranu.
     
    83
    Demelová to nemyslela vůbec špatně, nicméně střílenou nabídku dokázala Aleixandriová přizvednout mimo dosah Smithové.
     
    83
    Američané právě vstřelili branku!
    Tak pozor, je totiž sníženo! K rozehrávce přímého kopu se postavila SOPHIA SMITHOVÁ, která to zkusila ke vzdálenější tyči. Míč plachtil do přehuštěného prostoru, avšak kulatý nesmysl nakonec zaplul k tyči.
    83. SMITHOVÁ - 2:1
     
    86
    Španělsko se snaží držet míč na útočné polovině, což se zatím daří. Nyní se o autové vhazování z levé strany postará Monterová.
     
    87
    Američané právě vstřelili branku!
    No vida, ono to přeci jenom půjde! Z velké vzdálenosti to zkusila SAVANNAH DEMELOVÁ z velké dálky, její ránu si nakonec do brány srazila jedna z protihráček. Američanky se nadechují k překvapivému obratu.
    87. DEMELOVÁ - 2:2
     
    88
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Claudia Pinaová, přichází Silvia Rubiová.
     
    89
    Nyní se do napadání rozehrávky pustila Guiterrezová, která ale míč zastihnout nedokázala. Následně se s kulatým nesmyslem pomazlila Collová.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+1
    Obrovská chyba Ivoryové! Americká brankářka doslova věnovala míč protihráčce, která ale z menšího úhlu netrefila prázdnou bránu.
     
    90+2
    Amerika se dostala k další rozehrávce standardky, kterou soupeřky bezpečně ubránily. Navíc se autového vhazování zmocní Rodriguezová.
     
    90+3
    Blancová se vydala k opačné šestnáctce, kde ale záhy přišla o hrací předmět. Na druhé straně se Amerika nakonec nedostane k rohu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dlouho to vypadalo, že dnešní utkání skončí vítězstvím Španělska, avšak bojovnost Američanek nakonec dovedla zápas do remízového konce. Reprezentace z Pyrenejského poloostrova si v koncovce utkání pořádně zahrávala, nicméně i přesto slaví postup do vyřazovací fáze. Američanky potřebovaly k postupu tříbodové vítězství, což se ale nepodařilo. Na jejich úkor postupuje Japonsko, které zdolalo Paraguay vysoko 6:0.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 7:8. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 7:8. (15:26:37)

    David Suchý

    Branky: 7. Guijarrová, 42. Cordobová – 83. Smithová, 87. Demelová

    Karty:   71. Bonmatiová (ESP)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 7:8. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 7:8.
    Španělsko: Collová – Monterová, Rodriguezová, Aleixandriová, Pujadasová – Bonmatiová, Egurrolová, Gutierrezová (C), Navarrová (74. Andujarová) – Cordobová (59. Blancová), Pinaová (88. Rubiová)
    Náhradníci: Ramosová, Isabelová – Andujarová, Batlleová, Blancová, Fernandezová, Orozová, Rubiová, Sanchová, Sierraová

    USA: Ivoryová – Sanchezová (46. Kimová), Girmaová, Rodriguezová (73. Hockingová), Pickettová – Demelová, Hiattová (C), Howellová (59. Pintová), Villacortaová – Smithová, Gilroyová
    Náhradníci: Andersonová, McGlynnová – Foxová, Hockingová, Kimová, McKeownová, Morseová, Pintová, Spaanstraová, Torresová

    Rozhodčí: Keighleyová – Kaumatuleová, Salamasinová
    bahis siteleri