Schweinfurt – Schalke 0:2 (kon.)
konec
1. FC Schweinfurt 1905
0:2 (0:1)
FC Schalke 04
Pátek 17.08.2018, 20:45 • Willy-Sachs-Stadion, Schweinfurt • Německý pohár • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 5:13. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 17:23. (22:39:42)
     
    Dvě nastavené minuty jsou minulostí a Schalke se z trávníku regionálního Schweinfurtu postup do druhého kola Německého poháru po výsledku 2:0.

    Bundesligový celek nevstoupil do utkání ideálně. V prvních minutách se nedostával příliš k balonu, ale postupem času si vytvářel brankové příležitosti. Ta největší přišla na řadu v 25. minutě, když Harita fauloval v pokutovém území Messingschlager a byla nařízena penalta. Tu s velkým přehledem proměnil záložník Nabil Bentaleb. Naopak do druhého poločasu Schalke vlétlo ve velkém stylu. Druhá branka přišla ale až v 76. minutě, kdy po hlavičce Nastasiće tečoval míč do vlastní sítě Adam Jabiri. V závěru už domácí neměli síly ani na zdramatizování zápasu, ale ani bez vstřelené branky rozhodně proti mnohem silnějšímu týmu neudělali.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90+1
    Schalke se tlačí s balonem na útočnou polovinu. McKennie spolupracoval s Babou, ale druhý jmenovaný už akci nedokázal prodloužit. Abdul Baba se prezentoval nepřesnou přihrávkou na Embola.
     
    90
    K rozehrávce se postavil domácí Christopher Kracun. Jeho prudký pas do šestnáctky ještě stačil hlavou tečovat Trinks, ale byl při tom nachytán v ofsajdu.
     
    89
    Faulem se prezentoval také hostující Abdul Baba. Domácí mají šanci ještě zkorigovat skóre zápasu rozehrávkou volného přímého kopu.
     
    88
    Naldo se vydal s míčem na pravou stranu. Stoper Schalke si poradil s bránícím Ferym, ale k dalšímu postupu se už neodvážil a raději odevzdal míč Haritovi.
     
    87
    Domácí mohli rozehrávat ještě jeden rohový kop. Před Fährmannem se dostal k obranné hlavičce Salif Sané. Za odkop po odpískání je udělena žlutá karta Messingschlagerovi.
     
    86
    Weston McKennie nebyl ve druhém poločase tolik vidět, ale nyní se dostal k balonu na útočném území. Jeho přihrávka našla střídajícího Embola, ale ten byl obsazen a nedokázal míč udržet.
     
    84
    Schalke se drží na útočné polovině, ale ke třetí brance je zatím daleko. Domácí obrana je pevně stažena před šestnáctkou Alexandera Eibana.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba celky. Do druhého kola německého poháru má zatím výrazně nakročeno favorit ze Schalke.
     
    82
    Domácím už příliš času nezbývá. Ralf Fährmann nemá téměř celý zápas žádnou práci. K ohrožení hostující branky se útočníci Schweinfurtu nedostávají.
     
    80
    Tlak Schalke pokračuje. Jabiri dokázal získat míč na pravé straně, vydal se s ním do protiútoku, ale ten nebyl zakončen ani střelou. Hostující obrana se vrátila včas.
     
    79
    Střídání v týmu 1. FC Schweinfurt 1905: ze hřiště odchází Lo Scrudato, přichází Weiss.
     
    78
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Uth, přichází Teuchert.
     
    77
    Strohmaier zcela zbytečně fauloval před vápnem a je z toho nejen žlutá karta, ale i velmi nebezpečná situace.
    76. Matija NASTASIĆ - 0:2
     
    76
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Je nejspíše rozhodnuto! Daniel Caligiuri centroval do pokutového území znovu od rohového praporku. K hlavičce se dostal Matija Nastasić, který ještě trefil ADAMA JABIRIHO, od kterého se míč od odrazil do sítě.
     
    75
    Mark Uth si počínal v pokutovém území až příliš agresivně. Držel se protihráče, který se poté skácel k zemi. Útočník Schalke však nebyl daleko od druhé branky.
     
    74
    Lo Scrudato vybojoval na levé straně rohový kop a domácí publikum okamžitě ožilo. Balon se však dostal jen za zadní tyč, kde situaci kontroloval Naldo.
     
    73
    Trinks zcela zbytečně zajel na polovině hřiště do kotníků Sanému a je za to odměněn žlutou kartou.
     
    72
    Střídání v týmu 1. FC Schweinfurt 1905: ze hřiště odchází Maderer, přichází Fritscher.
     
    71
    Po delším čase se dostali na útočnou polovinu také domácí hráči. Kracun kombinoval ve středu pole s Ferym. Následně přišla přihrávka do vápna, kde však Maderer míč nezastavil.
     
    70
    Druhá branka Schalke je na spadnutí. Hosté teď ždímají outsidera zápasu v jeho pokutovém území.
     
    69
    Schalke pokračovalo v tlaku rohovým kopem. Eiban netrefil míč při výskoku, ale hosté toho nevyužili. Dalším pokusem od rohového praporku ale hosté Schweinfurt nepřekvapili.
     
    68
    Na pravé straně se rozběhl s míčem u nohy Salif Sané. Do centru se mu ale stačil vložit ve skluzu Strohmaier.
     
    67
    Domácí hráči už toho začínají mít dost. Aktivita je jednoznačně na kopačkách fotbalistů Schalke. Po rozehrávce rohového kopu zkoušel nůžky McKennie, ale o metr minul branku.
     
    66
    Po spolupráci Embola s Haritem museli domácí odkopávat míč jen za postranní lajnu. Schalke ale zpoza vápna nic nevymyslelo.
     
    65
    Zničehonic se opřel do míče Adam Jabiri. Jeho dělovka ze třiceti metrů ale Fährmanna nezaskočila, míč se stočil mimo tři tyče.
     
    64
    Amine Harit to chtěl vzít v útoku na sebe. Kličkou si však neporadil ani s prvním bránícím hráčem domácího celku. Následně po ztrátě fauloval.
     
    63
    Střídání v týmu 1. FC Schweinfurt 1905: ze hřiště odchází Piller, přichází Trinks.
     
    62
    Schalke se daří držet míč na útočné polovině. Baba však teď ztratil míč a domácí se mohli hnát do brejku. Kracunova nepřesná přihrávka na Pillera vše zhatila.
     
    61
    Eiban musel zachraňoval svůj tým! Lo Scrudato dal svému brankáři příliš krátkou malou domů a Eiban musel před Haritem až ve skluzu odvrátit míč do bezpečí.
     
    60
    I po hodině hry vede Schalke na půdě Schweinfurtu jen o jednu branku. O tu se postaral z pokutového kopu již v prvním poločase Nabil Bentaleb.
     
    59
    Ani teď se hosté nedostali do útoku. Střídající Embolo čekal na přihrávku mezi obránce až v ofsajdovém postavení.
     
    58
    Po faulu na Utha se hra přesunula přes Eibana. Po prudkém centru Daniela Caligiuriho se však míč dostal jen daleko na tribunu. Hodně nevydařená situace.
     
    57
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Burgstaller, přichází Embolo.
     
    56
    Schweinfurtu se podařilo přežít nápor po návratu z přestávky a teď se dostává více a více do útoku. Jabiriho spolupráce s Pillerem však nebyla z nejpřesnějších.
     
    55
    Zmatky před Fährmannem. Hostující brankář si šel pro balon, ale v pádu ho neudržel v rukavicích a až dobíhající Nadlo musel odpálit míč do bezpečí.
     
    54
    Harit se provinil při napadání útočným faulem. Schweinfurt tak může rozehrával z klidové pozice od vlastního vápna.
     
    53
    Střídající Alessandro Schöpf byl zastaven u půlící lajny. Balon se ale od protihráče odrazil za postranní čáru a hosté tak budou moci pokračovat vhazováním.
     
    52
    Na druhé straně rozehrávalo Schalke rohový kop. Sané se vyšplhal nejvýše, dokázal se dostat před stopera domácích, ale hlavičku poslal jen nad branku.
     
    51
    Z následné rozehrávky ale nebezpečí nevzniklo. Přetažený Kracunův servis zamířil jen nad břevno Fährmannovy branky.
     
    50
    Nastasić fauloval na levé straně unikajícího Maderera a byl rázně napomínán hlavním rozhodčím. Příště to bude mít hostující obránce za žlutou kartu.
     
    49
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Bentaleb, přichází Schöpf.
     
    48
    Za obranu si nabíhal na přesný centr Burgstaller, ale jeho zpracování hrudí nebylo z ideálních. Schalke však ještě zůstalo u míče na útočné polovině.
     
    47
    Schalke vlétlo do druhé půle. Hosté jsou natlačeni před vápnem Schweinfurtu, ale ke střele se zatím neodhodlali.
     
    46
    Druhý poločas rozehráli ze středového kruhu hostující fotbalisté. McKennie se pokusil ihned najít Utha, který ještě v pádu nedostal míč do sítě. Následně se balon odrazil ještě na nohu Harita, ale ještě před tím byl pískán útočný faul.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:48.
     
    Jedna nastavená minuta uplynula a první poločas končí lépe pro Schalke, které vedení po úvodním dějství 1:0.

    Bundesligový celek nevstoupil do utkání ideálně. V prvních minutách se nedostával příliš k balonu, ale postupem času si vytvářel brankové příležitosti. Ta největší přišla na řadu v 25. minutě, když Harita fauloval v pokutovém území Messingschlager a byla nařízena penalta. Tu s velkým přehledem proměnil záložník Nabil Bentaleb. Od té doby ale Schalke nemělo další velkou šanci a na pojišťovací branku stále čeká.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45
    Daniel Caligiuri centroval z volného přímého kopu do vápna, ale tam zapracovala domácí obrana. Vše dokonal po přízemním pasu zákrokem na zemi Eiban.
     
    44
    Minutu před pauzou se zjevil u balonu hostující Daniel Caligiuri. Jeho spolupráce s McKenniem ale neměla dlouhého trvání. Záložní řada Schalke zaváhala, ale poté se provinil faulem Kracun.
     
    43
    Schalke se ještě snaží před odchodem do šaten navýšit svůj zatím jednobrankový náskok. Po dlouhém vhazování však přišel nepřesný pas na Utha, který bal navíc přistižen v ofsajdu.
     
    42
    Před Fährmannem bylo horko, ale domácí se až ke střele nedostali. Nejblíže zakončení byl Kevin Fery, ale jeho pokus dokázal zblokovat Salif Sané.
     
    41
    Lo Scrudato dlouhým pasem vyzval k úniku Jabiriho, ten se dokázal zbavit bránícího Saného a dokonce se nechal faulovat těsně před lajnou na pravé straně pokutového území.
     
    40
    První poločas míří ke svému závěru. Schalke má zatím utkání zcela pod kontrolou, ale druhou pojišťovací branku ne a ne vstřelit.
     
    38
    Amine Harit vykličkoval z vlastní poloviny, došel s míčem až do pokutového území, ale tam se domácí už stačili vrátit a hned tři pokusy o střelu dokázali zblokovat.
     
    37
    Daniel Caligiuri měl na starost další rozehrávku po faulu na Babu. Naldo se vydal do souboje s Eibanem, ale pomohl si rukou více než bylo povoleno.
     
    36
    Baba hledal prudkou přihrávkou před vápno McKennieho, ale ten měl na zádech přilepeného Kracuna, nemohl se dokonale soustředit na zpracování a míč mu odskočil od kopačky.
     
    35
    Kevin Fery byl zatažen za dres McKenniem a domácí měli k dispozici rozehrávku volného přímého kopu. Ten však skončil bez doteku hráčů za brankovou lajnou.
     
    34
    Domácí zariskovali při rozehrávce. Strohmaier pod tlakem musel jen odkopnout míč až k Fährmannovi, který zatím nemá žádnou práci.
     
    32
    Prudký pas Caligiuriho směřoval na zadní tyč, kde však Naldo nedokázal hlavičkovat mezi tři tyče. Eiban si mohl znovu oddechnout.
     
    31
    Po rozehrávce rohového kopu míč proskotačil vápnem, ale ani jeden hráč ho nedokázal ani tečovat. Domácí tak budou rozehrávat od vlastní branky.
     
    30
    Po půlhodině hry už Schalke ukazuje svou sílu. Po zpětné přihrávce pálil z velmi nebezpečné pozice Mark Uth, ale do jeho střely se vložil Lo Scrudato.
     
    29
    O další nadějnou akci domácích se postaral Adam Jabiri. Jeho náběh mezi stopery skončil ale velmi záhy. Piller přetáhl centr až za brankovou lajnu.
     
    28
    Domácí se ale rozhodně nevzdávají. Po pohledné kombinaci se Kracun s Ferym zbavili bránícího Saného, ale poté už přišel nepřesný centr do vápna.
     
    27
    Hostující celek pokračuje v aktivní hře směrem dopředu. Po rozehrávce volného přímého kopu musel boxovat míč z vápna Eiban.
    25. Nabil BENTALEB - 0:1
     
    25
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Schalke jde do vedení! Míč si na značku pokutového kopu postavil muž s číslem 10 NABIL BENTALEB. Jeho umístěná střela šla k levé straně, kam se vydal i Eiban, ale míč nedokázal natolik zasáhnout, aby šel mimo tři tyče.
    24. Penaltový zákrok
     
    24
    Pokutový kop pro Schalke! Messingschlager fauloval rozběhnutého Harita.
     
    24
    Po dlouhém nákopu se do souboje Harita s Lo Scrudatem vložil Eiban, který ještě v pádu udržel míč před brankovou lajnu a tak z toho nebude ani rohový kop.
     
    23
    Salif Sané rozehrával u středové čáry kolem napadajícího Jabiriho. Tak tak, že se domácí útočník nedostal k nebezpečnému brejku.
     
    21
    Abdul Baba kombinoval na levém kraji s Haritem. Ten byl obklopen hned trojicí protihráčů, ale dokázal od Strohmaiera odrazit balon za postranní lajnu.
     
    20
    První dvacetiminutovka nenabídla žádné vzrušení ani u jedné z branek. Schalke zatím nepotvrzuje roli velkého favorita. Tým z nejvyšší německé soutěže nemá na svém kontě ani jedninou střelu.
     
    19
    Domácí teď dokonce přitlačili Schalke před vápnem. Hosté ale získali balon po nepřesnosti, kterou vyrobil těsně před šestnáctkou Adam Jabiri.
     
    18
    Weston McKennie získal míč s lehkým faulem a ten hlavní rozhodčí ve středovém kruhu odpískal. U balonu tak zůstávají domácí.
     
    17
    Už už to vypadalo, že by se Schalke mohlo vydat po zisku míče do útoku, ale nakonec se hlavní rozhodčí rozhodl odpískat faul Uthovi.
     
    16
    K rozehrávce se postavil tradiční exekutor Daniel Caligiuri. Eiban si nechal postavit čtyřčlennou zeď, ale ta nakonec nebyla potřeba. Balon se stočil vysoko nad branku.
     
    15
    Hosté tentokrát vysunuli napadající blok až hluboko na polovinu Schweinfurtu a vybojovali si po faulu Kracuna volný přímý kop.
     
    14
    Hostům zatím chybí klid při finální fázi. Naopak domácí mají balon pod kontrolou na útočné polovině, ale Feryho pobídka byla na Pillera až příliš dlouhá.
     
    13
    Alexander Eiban si odvážně šel pro balon proti nabíhajícímu Uthovi. Naštěstí pro domácí byl u míče o něco dříve než útočník Schalke.
     
    12
    Hosté se hnali do protiútoku, ale po mizerné přihrávce Harita bylo po šanci. McKennie ještě bojoval o míč, ale v souboji s Ferym nebyl úspěšný.
     
    11
    Schweinfurt však pokračoval v mírném tlaku rozehrávkou od rohového praporku. V šestnáctce se ale nejvýše vyšplhal Sané.
     
    10
    Domácí se najednou ocitli hluboko na polovinu Schalke. V pokutovém území musel předvést své zkušenosti Naldo, který odstavil od míče Jabiriho.
     
    9
    Na pravé straně měl spoustu prostoru k postupu do útoku Caligiuri, míč však ztratil a poté musel sáhnout k faulu ze žlutou kartu Bentaleb.
     
    8
    Favorité dnešního utkání z Schalke si vytvořili další možnost. Centrem od rohového praporku se tentokrát prezentoval Abdul Baba. Po zmatcích ve vápně mohl hlavičkovat Nastasić, ale branku z ideální pozice netrefil.
     
    7
    Weston McKennie byl faulován v nebezpečném prostoru těsně za boční lajnou pokutového území. Caligiuri centroval z místa přestupku jen do náručí Eibana.
     
    6
    Domácí vstoupili do zápasu nebojácně. Kracun si vyměnil míč s Ferry, poté přišla nebezpečná přihrávka na Jabiriho, ale ten byl pokryt zkušeným Naldem.
     
    5
    Schalke se udrželo na útočné polovině. McKennie se pokoušel kolmicí oslovit Utha, ale ten byl skvěle pokryt vracejícím se Lo Scrudatem.
     
    4
    Naopak na druhé straně se hnal do protiútoku Amine Harit. Útočník Schalke se neodvážil k souboji s Kracunem a tak raději posunul míč k obráncům.
     
    3
    Teď už to vypadalo z pohledu domácích nadějněji. U středové lajny vhazoval Messingschlager, následně se obtočil kolem obránce Piller, ale jeho snaha tím skončila.
     
    2
    Ani na druhý pokus nevyšel domácím přechod na útočnou polovinu. Schalke aktivním napadáním vyhnalo domácí znovu až k Eibanovi.
     
    1
    Domácí fotbalisté rozehráli první poločas ze středového kruhu. Schalke však velmi rychle získalo míč a mohlo jít do prvního útoku. McKennie si narazil s Bentalebem, ale ten už přihrával jen k domácímu brankáři.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    1. FC Schweinfurt 1905: Eiban – Strohmaier, Kleineheismann, Lo Scrudato, Messingschlager – Krautschneider, Kracun, Fery – Piller, Jabiri, Maderer
    Náhradníci: Görtler, Schorn, Billick, Jelisic, Trinks, Fritscher, Weiß

    FC Schalke 04: Fährmann – Sané, Naldo, Nastasić – Caligiuri, McKennie, Bentaleb, Baba – Uth, Harit – Burgstaller
    Náhradníci: Embolo, Stambouli, Schöpf, Teuchert, Di Santo, Nübel, Skrzybski

    Rozhodčí: Aarnink – Müller, Steffens.
     
    Utkání začíná ve 20:45 hodin a my budeme u toho, tak si nenechte duel ujít, máme se na co těšit.
     
    1. FC Schweinfurt 1905 hraje čtvrtou nejvyšší soutěž a dnes je to pro domácí svátek, protože hostí Schalke, které bude hrát Ligu mistrů. Domácí si ve své lize ale nevedou vůbec špatně, protože po šesti kolech mají 14 bodů a jsou třetí.

    FC Schalke 04 skončilo v nedávno skončené sezoně na druhé pozici a kvalifikovalo se tedy do prestižní Ligy mistrů. Bundesliga zatím ješte nezačala, ale v přípravných duelech se Schalke jeví dobře. Porazilo například 3:0 Fiorentinu, 1:0 Angers či 3:1 Hebei.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Na programu je také Německý pohár a my budeme sledovat duel mezi Schweinfurtem a Schalke. Jasným favoritem tohoto utkání je samozřejmě Schalke, tak uvidíme, jak si proti amatérskému celku povede.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Vít Schück

    Branky: 25. Bentaleb (pen.), 76. Jabiri (vla.)

    Karty:   73. Trinks (SWT), 77. Strohmaier (SWT), 87. Messingschlager (SWT) – 9. Bentaleb (SCH)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 5:13. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 17:23.
    1. FC Schweinfurt 1905: Eiban – Strohmaier, Kleineheismann, Lo Scrudato (79. Weiss), Messingschlager – Krautschneider, Kracun, Fery – Piller (63. Trinks), Jabiri, Maderer (72. Fritscher)
    Náhradníci: Görtler, Schorn, Billick, Jelisic, Trinks, Fritscher, Weiß

    FC Schalke 04: Fährmann – Sané, Naldo, Nastasić – Caligiuri, McKennie, Bentaleb (49. Schöpf), Baba – Uth (78. Teuchert), Harit – Burgstaller (57. Embolo)
    Náhradníci: Embolo, Stambouli, Schöpf, Teuchert, Di Santo, Nübel, Skrzybski

    Rozhodčí: Aarnink – Müller, Steffens
    bahis siteleri