Česko – Švýcarsko 5:0 (kon.)
konec
Česko
5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
Švýcarsko
Neděle 19.08.2018, 11:10 • Zimní stadion Piešťany • Turnaj pěti (U17)
Partner:
     
    Češi se dnes konečně rozstříleli a turnaj završili nejvyšším vítězstvím. Z dvanácti možných bodů ztratili jen dva, a to z utkání s domácími Slováky. Domů se tak našim hokejistům pojede parádně.

    Ode mě je to z Piešťan všechno, děkuji za pozornost a někdy příště se s vámi u reprezentačních akcí budu těšit zase na počtenou! (14:41:59)
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Česko – 8 (27)
    Švýcarsko – 11 (26)
     
    Právě Jan Bednář byl i dnes vyhlášen nejlepším českým hráčem utkání a navíc nejlepším gólmanem celého turnaje!
     
    Je to tam! Jan Bednář vychytal druhé čisté konto a česká reprezentace do 17 let vítězí na turnaji pěti zemí v Piešťanech!
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Škoda, Michal Simon se rozjel ve středním pásmu, ale ke kotouči se nedostal.
     
    59:11
    Český nápor přerušuje Patenaude.
     
    59:03
    Martin Janda neuspěl ani tentokrát, najel si do mezikruží, ale trefil záda švýcarského zadáka.
     
    58:33
    Mezi kruhy se k odraženému puku dostal Robin Kaplan. Byl zády k brance, tak se otočil, ale v té rychlosti už neměl čas seřídit mířidla.
     
    57:59
    Češi na chvíli zaútočili a Noah Patenaude taky musel předvést svůj postřeh. O chvíli později se tečovaný kotouč dostal na naši tribunu.
     
    57:29
    Dominik Vacík si naprosto oprávněně stěžoval rozhodčímu, že při snaze rozehrát byl zezadu osekávaný. Má pravdu, tohle bylo na jasné dvě minuty.
     
    56:56
    Za brankou teď mírně zaváhal i Bednář, Švýcaři jeho zadovku ztečovali a dál se drží ve třetině.
     
    56:20
    Česká střídačka si vybírá oddechový čas, protože poslední minuty si koledujeme neskutečným způsobem. Ještě že to Švýcarům dneska vůbec nelepí.
     
    56:20
    Jan Bednář bude Švýcary děsit ze sna ještě hodně, hodně dlouho! Ani Kevin Lindemann si na něm v brejku nepřišel, pak náš gólman další střelu libově schoval do lapačky. Fantastický výkon.
     
    55:52
    Přečíslení řešil Švýcar Zaugg střelou z ostrého úhlu, neboť viděl, že přihrávku by neprocpal. Bednář se nenechal vylákat z branky a stále drží nulu.
     
    55:38
    Konečně se Češi vydali dopředu, také střelu Baláže někdo tečoval. Ale také to nebylo přesné.
     
    55:10
    Ani Fahrni před brankou po českém námazu nemíří přesně, spíš tak metr vedle branky.
     
    54:41
    Náš soupeř pokračuje v náporu, tečovaná střela Morena naštěstí zamířila nějakých patnáct čísel vedle tyčky. Bednář toho moc neviděl.
     
    53:59
    Švýcaři ani to štěstí dneska nemají. Když už se jim odrazí puk před prázdnou nranku, jako teď Näfovi, tak stejně minou.
     
    53:18
    Teď už toho háčkování z české strany bylo příliš, Švýcaři nám puk vypíchli a spěchali dopředu. Bärtschi napřáhl a Bednář mu zmenšil úhel, takže svým mohutným tělem zase puk nepustil.
     
    52:32
    Chvíle klidu pro našeho soupeře, který se na deset sekund taky usadil v pásmu. Střela od modré minula českou klec, odrazila se od zadního hrazení, a to ji mohl Bednář snadno schovat pod lapačku.
     
    51:55
    České manévry pokračují, ztečovanou Simonovu střelu z dálky zastavila tyčka!
     
    51:37
    A teď to krásně udělal Michal Simon, který se prohnal kolem zkoprnělého beka jako pendolino. Zblízka ale nenašel místo v postoji gólmana!
     
    50:59
    Další český brejk. Robin Kaplan podobně jako předtím Myšák vyzval Martina Jandu k prvnímu gólu v národním týmu, ale ten napálil střelu jen do boční sítě!
     
    50:27
    To Noah Patenaude na druhé straně hodně zaváhal, za brankou ho obral o kotouč Tomáš Chlubna, ale byl na to sám.
     
    49:53
    Zakrytý výhled se určitě českému strážci svatyně nelíbil, ale když mu současně s tím spoluhráči zblokovali střelu od modré, mohl si spokojeně odfrknout.
    49:10 KONEČNÝ - 5:0
     
    49:10
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jedním slovem – nádhera! Elitní český útok se dostal do přečíslení a Jan Myšák v něm vyslal naprosto exkluzivní žábu přes nataženého švýcarského zadáka. Kotouč dopadl přesně na hokejku JAKUBA KONEČNÉHO, který se do něj opřel z první a Patenaudovi nedal nárok – 5:0! Jan Myšák, Jan Cikhart.
     
    48:41
    Švýcarsko zase tlačí, ale pro tuto chvíli dotlačilo. Čárový mu totiž odpískal ofsajd.
     
    48:06
    Po levé straně spěchal dopředu Martin Janda, u druhé tyče správně viděl místo, nicméně Patenaude kotouč vytáhl. Pak zůstal jeden z Čechů úplně nehlídán mezi kruhy a přihrávce chyběl jen kousek.
     
    47:36
    Švýcaři sehráli vynikající přesilovou hru. Jenomže na Bednáře pořád nemohou najít recept.
     
    46:59
    A teď se Jan Bednář musel roztáhnout hlavně proti dorážce kapitána Lucy Wengera. Skvěle!
     
    46:18
    Také druhou střelu Derungse Bednář chytá, lapačkou ji vyškrábl vedle tyčky!
     
    45:53
    Češi vyhodili, ale vzápětí už přišla práce pro Bednáře: Na pravém kruhu se do puku z první opřel Keanu Derungs.
     
    45:24
    Bärtschi nejdřív švihovkou z pravé strany minul, potom hledal křižným pasem volného spoluhráče. Tomu naštěstí kotouč utekl od hokejky.
     
    44:55
    Krátký švýcarský tlak u mantinelu končí českým faulem. Michal Gut (CZE) je vyloučen za podražení.
     
    44:30
    Jan Myšák nejdřív střílel z velkého úhlu do boční konstrukce, pak obkroužil branku a chtěl zasunout pod gólmanem. Ten kotouč neudržel, Cikhart se ale po dorážce natahoval marně.
     
    43:53
    Až teď musí poprvé dávat pozor. Joshua Fahrni mezi kruhy tečoval střelu od modré čáry, ale kotouč tím zpomalil a poslal do rohu pásma.
     
    43:10
    Znovu je kotouč až poblíž Jana Bednáře, který je zatím v této třetině naprosto v klidu a jen sleduje, co jeho spoluhráči vymýšlejí.
     
    41:56
    Třetí útok pořádně zahrozil. Michal Simon se dostal k odražené střele od modré čáry a poslal ji pod tělem gólmana, ale ne na branku. Spoluhráč v modrém půlkruhu se nestačil rychle zorientovat.
     
    41:36
    Další střídání, česká reprezentace rozehrává znovu zpoza své branky.
     
    40:58
    Už se Češi dostali ven ze třetiny a oba týmy mohou poslat na led svěží síly.
     
    40:19
    Elitní český útok hned vtrhnul do třetiny, Jan Cikhart těsně přestřelil branku. Od zadního hrazení se puk zvedl do vzduchu a Jan Myšák ho zahrál opravdu hodně vysokou hokejkou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Česko – 12 (19)
    Švýcarsko – 10 (15)
     
    Českou sedmnáctku dělí dvacet minut od vítězství a prvního místa na turnaji v Piešťanech! Ve druhé třetině nebylo všechno zdaleka ideální, ale když se Švýcaři nadechovali, šťastný třetí gól přidal Tobiáš Handl. Naši hokejisté pak spustili další manévry, kterým unavení soupeři nestačí. Hrají čtvrtý zápas ve čtyřech dnech.

    Poprvé na turnaji se trefil i kapitán Michal Gut a po jeho brance už to vypadá hodně nadějně. Tak doufáme, že i za pomoci skálopevného Jana Bednáře nedopustíme žádné drama.

    Třetí třetina začne přibližně ve 12:48.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Poslední útok patřil Švýcarům, Reichle ovšem mezi kruhy nedostal od českých zadáků dýchat.
     
    39:34
    Na branku mířila až ta v podání Jakuba Malého od hrazení. Brankář měl odkrytý výhled a vysoký kotouč snadno schoval do lapačky, takže si unavená formace soupeře může odpočinout.
     
    39:07
    Třetí český útok svírá Švýcary v kleštích, ale ještě z toho nebyla přesná střela.
     
    38:14
    Švihovka Campagny, který přes své fyzické parametry prokazuje velký um, pořádně vystrašila českého gólmana. Naštěstí jeho vzdálenější tyčku minula.
    37:17 GUT - 4:0
     
    37:17
    Česko právě vstřelilo branku!
    Švýcarská obrana víc a víc nestačí českému pohybu, a po několika gólových šancích se naši mladíci konečně prosazují. Bekhendovou střelu Tomáše Chlubny ještě vykopl Patenaude betonem, ale na dorážku čekal připravený MICHAL GUT a český kapitán zasunul neomylně k tyčce – 4:0! Asistence: Tomáš Chlubna.
     
    36:40
    Obrovské šance pokračují. Tentokrát našel Konečný Jana Cikharta, který nasadil Patenaudovi bekhendovou kličku do prázdné brány, jenže gólman nechal na čáře fantastický beton!
     
    36:15
    Na druhé straně přišlo přečíslení dva na jednoho, které zakončoval z první Liekit Reichle. Bednář se jakoby nic přesunul ke druhé tyčce, kde byl okamžitě.
     
    35:47
    Velmi dobrý český pohyb přidělává Švýcarům velké potíže. Na několik desítek sekund se jim podařilo hru uklidnit, ale pak jim za záda pláchl Robin Kaplan. Ve druhém gólu na turnaji mu musel zabránit až Patenaude!
     
    34:14
    A další byl špičkový doslova, protože švýcarský gólman vykopl střelu od modré špičkou betonu. Před Markem Bláhou pak chvilinku zívala odkrytá klec, ale defenzíva cestu včas zatarasila.
     
    33:49
    Teď už se druhému útoku povedla spolupráce na jedničku, Michal Gut vyzval ke čtvrtému gólu Sebastiána Maláta. Patenaude si připisuje první špičkový zákrok!
     
    33:05
    Tomáš Chlubna si najížděl před švýcarské brankoviště na přihrávku Michala Guta. Švýcarský zadák ji zastavil a Chlubna lehce srazil Patenauda, tak rozhodčí vykazují hru do sředního pásma.
     
    32:52
    Na druhé straně má práci zaměstnanější Jan Bednář. Do lapačky bez váhání schoval pozdrav z hokejky Thomase Morena.
     
    32:31
    Jan Cikhart našel z levé strany Jana Myšáka. Ten musel pálit přes obránce a růžek švýcarské branky minul.
     
    31:59
    Po aktivní pasáží národního týmu se naši mladíci dopustili zakázaného uvolnění.
     
    31:14
    Švýcaři střídají brankáře, Lucase Rötheliho nahrazuje Noah Patenaude.
     
    31:10
    Jakub Naar nabízel puk od modré čáry před brankoviště, moc dobře věděl o dvou parťácích. Jan Cikhart nedokázal kotouč v rychlosti tečovat přesně.
     
    30:35
    Za stavu 3:0 určitě není hra nahoru – dolů to, co by si česká reprezentace představovala. Zvlášť když Švýcaři jsou teď velmi povzbuzení.
     
    29:39
    Čtvrtý útok se vydal do protiútoku a chyběl mu jenom kousek. Jandovu přihrávku na střed poslal spoluhráč nohou před brankoviště, kde číhal tuším zase Handl, ale tentokrát se puk odrazil na švýcarské hole.
     
    29:09
    Českou klec obkroužil Mike Zaugg, potom přišla další střela ze zadní pozice. Jan Bednář lapil puk do lapačky, čímž by rád uklidnil spoluhráče. Teď se nám nedaří.
     
    28:21
    Teď už zase pokračuje aktivita Švýcarů, ovšem Jan Bednář vypadá v brance jako zeď. Pocítil to dorážející Valentin Hofer, který prostě a jednoduše nenašel místo.
     
    27:25
    Mohlo být ještě veseleji. Jakub Naar vystřil ze svého repertoáru parádní slalom, který před brankovištěm zakončoval Jakub Malý, ale ten jenom těsně minul klec!
    26:27 HANDL - 3:0
     
    26:27
    Česko právě vstřelilo branku!
    Českým mladíkům se v posledních minutách moc nedařilo, a právě proto je třetí gól nesmírně důležitý. A taky šťastný. Švýcarský zadák odhadl špatně situaci a k puku se po zvláštním odrazu zadarmo dostal TOBIÁŠ HANDL, jenž tváří v tvář brankáři nasadil bekhendovou kličku, a tu zakončil přesně k tyčce! První Handlův gól v reprezentaci – 3:0! Bez asistence.
     
    25:57
    Sebastián Malát nám teď ukázal něco z černé magie. Puk schoval do kalhot a po přerušení ho jakoby nic vytáhl.
     
    25:47
    Drobek Théo Campagna si nechal hokejku jen v jedné ruce, s tou druhou si odmítl českého beka, a takhle vykroužil až před branku. Tam si Bednář pohlídal prostor na ledě.
     
    25:37
    Ale po zakázaném uvolnění se bude vhazovat znovu před Bednářem.
     
    25:26
    Mírné rozpaky v obranném pásmu nicméně pokračovaly. Až teď jim, doufejme, odzvonilo, jakmile rozhodčí odpískal postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    25:05
    Také česká reprezentace už hraje v plném počtu.
     
    24:25
    Švýcaři jsou kompletní a Keanu Derungs hned dostal výtečný puk do pravého kruhu. Naštěstí pak přestřelil vzdálenější růžek.
     
    23:50
    Česká sestava nejdřív spěchala dopředu, aby se vzápětí musela vrátit. Nedorozumění pak končí zakázaným uvolněním.
     
    23:00
    Jakub Naar (CZE) chyboval v rozehrávce, pustil dopředu soupeře a aby Bednářovi pomohl, také ho v šanci fauloval. A je dobře, že jen za dvě minuty. 4 na 4.
     
    22:35
    Jan Myšák napřáhl netradičně na modré čáře a Rötheli kotouč zase jen ztlumil lapačkou. Pak ho zastavila tyčka!
     
    22:20
    Bylo to se seknutím Morrise Maurera (SUI). Jdeme na třetí přesilovou hru.
     
    22:20
    Vynikající střídání Sebastiána Maláta. Nejdřív za brankou obral o puk gólmana, ale na brankovišti pak nikoho neměl. Vzápětí dostal puk do sóla od Chlubny, zkusil bekhendovou kličku, ale ta skončila jen v Rötheliho lapačce!
     
    21:41
    Po icingu soupeře dostal puk do zadní pozice Václav Svach. Jeden ze Švýcarů proti němu předvedl ukázkový skok a holeněmi puk vyrazil.
     
    21:18
    Jan Cikhart překonal střední pásmo a jako lasička se protáhl do útoku. Vypálil na lapačku, ze které Röthelimu kotouč vypadl. Bohužel pro nás jen vedle branky.
     
    20:39
    Po půlminutě se Češi dostali zase do útočného pásma. Myšák měl na zádech dva protivníky, i tak potom narýsoval zpětný pas na kamaráda Baláže, ale jeho střelu Švýcaři zblokovali.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Česko – 7
    Švýcarsko – 5
     
    S výjimkou krátké pasáže odehráli čeští hokejisté vynikající třetinu, ve které dobře známé Švýcary jasně předčili. Gól Tomáše Chlubny už ve čtvrté minutě naše kluky uklidnil a potom jsme povětšinou sledovali samé Myšákoviny. Na litvínovského šikulu se dneska dívá opravdu úžasně a právě on pak navýšil zasloužené vedení české reprezentace.

    Druhá třetina začne přibližně ve 12:01.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:49
    A tak mohli vést Češi o tři góly, v rychlém průniku dostal pas před branku Jakub Malý, ale Rötheli proti vyložené šanci zasáhl držadlem hokejky!
     
    19:25
    Švýcarsko je kompletní a hned slavilo svůj první gól. Ale opravdu jenom chvilku. Thomas Moreno před Bednářovou lapačkou zasmečoval puk do sítě jasně vysokou hokejkou, takže rozhodčí okamžitě rozpažil.
     
    18:53
    Asi to nebylo úplně chtěné, ale moc nechybělo. Marek Bláha svůj šikovný výjezd zakončil přihrávkou Robinu Kaplanovi, ten mu kotouč přiťukl zpátky, nicméně Švýcaři v zahuštěném prostoru převládli.
     
    18:27
    Robin Kaplan byl při přejezdu do útočného pásma až příliš nedočkavý, takže přejel čáru Michalu Gutovi. Ofsajd.
     
    17:52
    Na levé straně čekal Chlubna na křižný pas od Myšáka, ten ale Švýcaři nenechali projít a dlouhým vyhozením se osvobozují.
     
    17:15
    Druhá přesilovka pro českou reprezentaci. Keanu Derungs (SUI) je vyloučen za držení, které jsem úplně přesně neviděl.
     
    16:51
    Stejný prohřešek přichází i na druhé straně, Švýcarsko nestihlo vyklidit útočnou třetinu při druhém přejezdu přes modrou čáru.
     
    16:33
    Škoda. Druhý útok se dopředu hnal v plném počtu tří hráčů, ale když Chlubna vrátil Gutovi, zastavil naši snahu odpískaný ofsajd.
    16:06 MYŠÁK - 2:0
     
    16:06
    Česko právě vstřelilo branku!
    JAN MYŠÁK je dneska zatím nejlepším hráčem na ledě, v každém střídání působí Švýcarům neskutečné potíže, a teď se dočkal odměny! Další krasojízdu od protějšího mantinelu dotáhl až do levého kruhu, odkud propálil lehce váhavého Rötheliho nejspíš pod rukou. Vedeme už 2:0! Asistence: Jakub Konečný, Ondřej Baláž.
     
    15:33
    Už zase útočíme. Myšák operoval na pravém kruhu, pak posílal kotouč na teč Cikhartovi, ten na něj ovšem v rychlosti nedosáhl.
     
    15:07
    Obrovský český námaz v rozehrávce naštěstí brankou nekončí! Své spoluhráče zachránil Bednář, který nepustil střelu Zaugga z gólové pozice.
     
    14:59
    A rozhodčí trestají český tým za obstrukce po icingu prvním napomenutím. Každé další provinění už bude trestáno dvěma minutami.
     
    14:59
    Kompletní Švýcaři už zase zaměstnávají českou obranu. Ta už dostala situaci pod kontrolu, přesto se ale dopustila zakázaného uvolnění.
     
    14:18
    Velmi podobná akce, ale tentokrát Myšák našel Jakuba Konečného, jemuž sedla rána z první parádně. Rötheliho ale napálil jen do masky! Rozhodčí přerušuje hru.
     
    13:57
    Myšák si pro další průnik vybral netradičně levou stranu. Znovu hledal na středu Cikharta, toho si ale Švýcaři velmi dobře hleděli.
     
    13:43
    Kotouč se po souboji v neutrální zóně dostal mezi střídačky, přeskočil přitom vysoké plexisklo.
     
    13:32
    Národní tým je kompletní a startuje mu zkrácená přesilovka.
     
    12:58
    Čeští hokejisté jsou ve hře čtyři na čtyři zatím aktivnější, teď se před branku neprokousal autor první trefy Tomáš Chlubna a začínáme zase z vlastní třetiny.
     
    12:15
    Poměr sil na ledě se vyrovná, Santiago Näf (SUI) je vyloučen za podražení.
     
    12:07
    Naše čtveřice ale vzápětí na chvilku zaspala a když před branku dostal přihrávku z rohu Reichle, Bednář musel skvěle vykopnout špičku levého betonu!
     
    11:53
    Češi dostali soupeře z pásma a na druhý pokus parádně zasáhl Jakub Naar, jenž vypíchl puk nataženou hokejkou zpátky za modrou.
     
    11:28
    Švýcaři z toho mají alespoň přesilovou hru. Michal Rouha (CZE) je vyloučen za hákování.
     
    11:26
    První velká šance Švýcarů. V chumlu hráčů se nejlíp zorientoval Luca Wenger a málo mu chybělo, aby dorazil puk do odkryté branky!
     
    10:59
    Hokejisté zpod vrcholků Alp už dostali hru pod kontrolu a oba celky střídají.
     
    10:13
    Český forčeking nesl ovoce v podobě vyložené šance Dominika Vacíka. Ten volil prudkou ránu, kterou Rötheli s vypětím všech sil udržel!
     
    09:49
    Jan Myšák zase ukázal šikovné ruce, a navrch si Švýcaři špatně přebrali české hráče. Myšák tak mohl s pukem vykroužit do střelecké pozice, jenže potom o kus přestřelil druhý růžek.
     
    09:18
    Švýcarské nahození od červené čáry trefilo do pozadí jednoho z českých hráčů, kteří seděli na mantinelu na střídačce. Buly ve středovém kruhu.
     
    08:52
    Dobrá práce české defenzivy nepustila Švýcary do žádné střelecké pozice. Když jsme si počkali na svou chvilku, do útoku vyrazil Tobiáš Handl, s pukem udělal otočku a donutil Rötheliho zasáhnout lapačkou.
     
    08:03
    Švýcaři jsou ale také aktivní a hra se přelévá z jedné strany na druhou. Teď se náš soupeř při snaze o rychlou rozehrávku dopustil zakázaného uvolnění.
     
    07:29
    V dalším protiútoku se po kotouči natáhl Tomáš Chlubna, zvládl už ale jen přízemní zakončení bekhendem, které si Rötheli pohlídal betonem.
     
    06:58
    První trojice nakopla kormidla a Jan Myšák vymyslel na pravém mantinelu parádní pas pro Jana Cikharta. Ten ho chtěl předposlat Jakubu Konečnému, jemuž ale těsně před gólmanem nevyšla klička!
     
    06:28
    Hned po obranném vhazování se kotouč dokutálel k Janu Bednářovi.
     
    06:25
    Robin Kaplan se po dlouhé přihrávce dopustil ofsajdu, i když velice těsného. Ve čtvrtém útoku dnes na rozdíl od pátku startuje Martin Janda.
     
    05:56
    Zakázané uvolnění českého týmu stěhuje hru k levé ruce Jana Bednáře.
     
    05:36
    Rána Jana Hampla od modré minula švýcarskou klec, potom z levé strany trefil jen boční síťku Michal Rouha. Další vynikající střídání.
     
    04:46
    Po krátkém intermezzu jsou Češi zpátky v útoku. Pěkně to na modré čáře udělal Marek Bláha, který si s kotoučem tyká. Jeho střelu někdo tečoval, moc pak nechybělo k dorážce Michalu Rouhovi, ale byl pokrytý.
    03:49 CHLUBNA - 1:0
     
    03:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česká aktivita nese ovoce v podobě otevíracího gólu hned ve čtvrté minutě utkání! Na levém kruhu dostal puk TOMÁŠ CHLUBNA a krátkou kličkou se zbavil protivníka. Neměl moc místa na střelu, ale vypálil tak rychle a přesně k první tyčce, že Rötheli nestačil zasáhnout – 1:0! Asistence: Michal Gut.
     
    03:28
    Dobré střídání první formace. Myšák nejdřív posouval dopředu Cikhartovi, toho ale stínoval obránce. Potom tvrdě napálil puk od modré čáry Baláž a Rötheli musel zasáhnout napoprvé, jinak by Myšák mohl mít gólovou dorážku.
     
    03:05
    Proti Tadeáši Talafovi vystoupili útočníci soupeře a jeho pokus od modré čáry zblokovali hodně vysoko do ochranné sítě.
     
    02:34
    ...už tomu tak není a švýcarský kapitán Luca Wenger střílel z levé strany. Vzdálenější Bednářovu tyčku minul.
     
    02:08
    Jan Hampl schovanou střelou od modré čáry zazvonil na boční konstrukci švýcarské branky, Češi se dál drží v pásmu...
     
    01:53
    Ani když si po pravém hrazení najel do pásma Michal Gut, nic z toho nebylo. Po chvíli je tu první přerušení po zakázaném uvolnění Švýcarska.
     
    01:25
    Hraje se ve středním pásmu, oba celky trápí nepřesnosti, které jim brání založit kloudnou akci.
     
    00:45
    Na druhou stranu se pak vydal Jan Cikhart, chtěl projet kolem soupeře, ale ten ho svým tělem nakonec odstavil. Moc nechybělo.
     
    00:20
    První ostrý pokus utkání měl na svědomí švýcarský zadák Von Allmen, jeho střela minula český růžek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Problém se zdá být vyřešen a konečně můžeme začít!
     
    Aha. Tak možná se čeká na zdravotníky, kteří zatím chybějí na svém tradičním místě – v rohu stadionu za mantinelem.
     
    Tak ještě ne. Rozhodčí oznámili hráčům, že se ještě chvíli hrát nebude, i když tentokrát úplně přesně neznám důvod. Ledová plocha je bez kaluží.
     
    Hymny máme za sebou a za pár desítek sekund budeme moci začít. Na svých místech jsou připraveni i čeští fanoušci.
     
    Sestava českého týmu zůstává beze změn, a to včetně brankářského postu. Potřetí na turnaji bude spoluhráčům krýt záda Jan Bednář, který dosud ze 64 střel pustil jen dvě a má tedy senzační úspěšnost 96,88 %.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Bednář (Čajan) – Vacík, Baláž, Bláha, Svach, Naar, Hampl, Talafa – Myšák (A), Konečný, Cikhart – Chlubna (A), Gut (C), Malát – Simon, Rouha, Malý – Janda, T. Handl, Kaplan – Koláček. Trenér: Karel Beran.

    Švýcarsko: Rötheli (Patenaude) – Von Allmen (A), A. Nussbaumer, Zengaffinen, Moreno, Chanton, Maurer, B. Nussbaumer, Frankhauser – Campagna, Lindemann (A), Zaugg – Reichle, Bougro, Bärtschi – Näf, Bieri, Wenger (C) – Hofer, Fahrni, Derungs. Trenér: Martin Höhener.

    Rozhodčí: Müllner, Goga – Kacej, Valo.
     
    Včera měli naši hokejisté den volna, do něhož se jim šlo s dobrou náladou. V prvních třech zápasech získali sedm bodů, jediné dva ztratili proti Slovákům. Večer je v tabulce po výhře nad Američany přeskočili Němci, kteří už na turnaji dohráli. Jejich ročník 2002 v čele s Lukasem Reichlem, synovcem Roberta Reichla, má obrovský potenciál.

    Německo má na kontě osm bodů a Češi sedm – nikdo jiný už tuto dvojici na čele nemůže ohrozit. Díky výhře ve vzájemném zápase by našim hokejistům stačilo, aby se na soupeře dotáhli. Ale dneska samozřejmě neberou nic jiného než vítězství.
     
    Počtvrté a naposledy zdravím všechny hokejové fanynky a fanoušky ze slovenských Piešťan. Česká reprezentace do 17 let dnes uzavírá turnaj pěti zemí a do zápasu proti Švýcarsku vstupuje s vědomím, že i jeden bod by ji stačil k celkovému prvenství!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 4. Chlubna (Gut), 17. Myšák (Konečný, Baláž), 27. Handl, 38. Gut (Chlubna), 50. Konečný (Myšák, Cikhart)


    Česko: Bednář (Čajan) – Vacík, Baláž, Bláha, Svach, Naar, Hampl, Talafa – Myšák (A), Konečný, Cikhart – Chlubna (A), Gut (C), Malát – Simon, Rouha, Malý – Janda, T. Handl, Kaplan – Koláček. Trenér: Karel Beran.
    Švýcarsko: Rötheli (32. Patenaude) – Von Allmen (A), A. Nussbaumer, Zengaffinen, Moreno, Chanton, Maurer, B. Nussbaumer, Frankhauser – Campagna, Lindemann (A), Zaugg – Reichle, Bougro, Bärtschi – Näf, Bieri, Wenger (C) – Hofer, Fahrni, Derungs. Trenér: Martin Höhener.

    Rozhodčí: Müllner, Goga – Kacej, Valo.

    Diváci: 129
    bahis siteleri