Česko – Švýcarsko 5:0 (kon.)
konec
Česko
5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
Švýcarsko
Neděle 19.08.2018, 11:10 • Zimní stadion Piešťany • Turnaj pěti (U17)
Partner:
     
    Je to tam! Jan Bednář vychytal druhé čisté konto a česká reprezentace do 17 let vítězí na turnaji pěti zemí v Piešťanech!
     
    59:03
    Martin Janda neuspěl ani tentokrát, najel si do mezikruží, ale trefil záda švýcarského zadáka.
     
    56:20
    Česká střídačka si vybírá oddechový čas, protože poslední minuty si koledujeme neskutečným způsobem. Ještě že to Švýcarům dneska vůbec nelepí.
     
    56:20
    Jan Bednář bude Švýcary děsit ze sna ještě hodně, hodně dlouho! Ani Kevin Lindemann si na něm v brejku nepřišel, pak náš gólman další střelu libově schoval do lapačky. Fantastický výkon.
     
    55:10
    Ani Fahrni před brankou po českém námazu nemíří přesně, spíš tak metr vedle branky.
     
    54:41
    Náš soupeř pokračuje v náporu, tečovaná střela Morena naštěstí zamířila nějakých patnáct čísel vedle tyčky. Bednář toho moc neviděl.
     
    53:59
    Švýcaři ani to štěstí dneska nemají. Když už se jim odrazí puk před prázdnou nranku, jako teď Näfovi, tak stejně minou.
     
    51:55
    České manévry pokračují, ztečovanou Simonovu střelu z dálky zastavila tyčka!
     
    51:37
    A teď to krásně udělal Michal Simon, který se prohnal kolem zkoprnělého beka jako pendolino. Zblízka ale nenašel místo v postoji gólmana!
     
    50:59
    Další český brejk. Robin Kaplan podobně jako předtím Myšák vyzval Martina Jandu k prvnímu gólu v národním týmu, ale ten napálil střelu jen do boční sítě!
    49:10 KONEČNÝ - 5:0
     
    49:10
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jedním slovem – nádhera! Elitní český útok se dostal do přečíslení a Jan Myšák v něm vyslal naprosto exkluzivní žábu přes nataženého švýcarského zadáka. Kotouč dopadl přesně na hokejku JAKUBA KONEČNÉHO, který se do něj opřel z první a Patenaudovi nedal nárok – 5:0! Jan Myšák, Jan Cikhart.
     
    46:59
    A teď se Jan Bednář musel roztáhnout hlavně proti dorážce kapitána Lucy Wengera. Skvěle!
     
    46:18
    Také druhou střelu Derungse Bednář chytá, lapačkou ji vyškrábl vedle tyčky!
     
    44:55
    Krátký švýcarský tlak u mantinelu končí českým faulem. Michal Gut (CZE) je vyloučen za podražení.
     
    44:30
    Jan Myšák nejdřív střílel z velkého úhlu do boční konstrukce, pak obkroužil branku a chtěl zasunout pod gólmanem. Ten kotouč neudržel, Cikhart se ale po dorážce natahoval marně.
     
    41:56
    Třetí útok pořádně zahrozil. Michal Simon se dostal k odražené střele od modré čáry a poslal ji pod tělem gólmana, ale ne na branku. Spoluhráč v modrém půlkruhu se nestačil rychle zorientovat.
    37:17 GUT - 4:0
     
    37:17
    Česko právě vstřelilo branku!
    Švýcarská obrana víc a víc nestačí českému pohybu, a po několika gólových šancích se naši mladíci konečně prosazují. Bekhendovou střelu Tomáše Chlubny ještě vykopl Patenaude betonem, ale na dorážku čekal připravený MICHAL GUT a český kapitán zasunul neomylně k tyčce – 4:0! Asistence: Tomáš Chlubna.
     
    36:40
    Obrovské šance pokračují. Tentokrát našel Konečný Jana Cikharta, který nasadil Patenaudovi bekhendovou kličku do prázdné brány, jenže gólman nechal na čáře fantastický beton!
     
    36:15
    Na druhé straně přišlo přečíslení dva na jednoho, které zakončoval z první Liekit Reichle. Bednář se jakoby nic přesunul ke druhé tyčce, kde byl okamžitě.
     
    35:47
    Velmi dobrý český pohyb přidělává Švýcarům velké potíže. Na několik desítek sekund se jim podařilo hru uklidnit, ale pak jim za záda pláchl Robin Kaplan. Ve druhém gólu na turnaji mu musel zabránit až Patenaude!
     
    33:49
    Teď už se druhému útoku povedla spolupráce na jedničku, Michal Gut vyzval ke čtvrtému gólu Sebastiána Maláta. Patenaude si připisuje první špičkový zákrok!
     
    31:14
    Švýcaři střídají brankáře, Lucase Rötheliho nahrazuje Noah Patenaude.
     
    29:39
    Čtvrtý útok se vydal do protiútoku a chyběl mu jenom kousek. Jandovu přihrávku na střed poslal spoluhráč nohou před brankoviště, kde číhal tuším zase Handl, ale tentokrát se puk odrazil na švýcarské hole.
     
    28:21
    Teď už zase pokračuje aktivita Švýcarů, ovšem Jan Bednář vypadá v brance jako zeď. Pocítil to dorážející Valentin Hofer, který prostě a jednoduše nenašel místo.
     
    27:25
    Mohlo být ještě veseleji. Jakub Naar vystřil ze svého repertoáru parádní slalom, který před brankovištěm zakončoval Jakub Malý, ale ten jenom těsně minul klec!
    26:27 HANDL - 3:0
     
    26:27
    Česko právě vstřelilo branku!
    Českým mladíkům se v posledních minutách moc nedařilo, a právě proto je třetí gól nesmírně důležitý. A taky šťastný. Švýcarský zadák odhadl špatně situaci a k puku se po zvláštním odrazu zadarmo dostal TOBIÁŠ HANDL, jenž tváří v tvář brankáři nasadil bekhendovou kličku, a tu zakončil přesně k tyčce! První Handlův gól v reprezentaci – 3:0! Bez asistence.
     
    24:25
    Švýcaři jsou kompletní a Keanu Derungs hned dostal výtečný puk do pravého kruhu. Naštěstí pak přestřelil vzdálenější růžek.
     
    23:00
    Jakub Naar (CZE) chyboval v rozehrávce, pustil dopředu soupeře a aby Bednářovi pomohl, také ho v šanci fauloval. A je dobře, že jen za dvě minuty. 4 na 4.
     
    22:35
    Jan Myšák napřáhl netradičně na modré čáře a Rötheli kotouč zase jen ztlumil lapačkou. Pak ho zastavila tyčka!
     
    22:20
    Bylo to se seknutím Morrise Maurera (SUI). Jdeme na třetí přesilovou hru.
     
    22:20
    Vynikající střídání Sebastiána Maláta. Nejdřív za brankou obral o puk gólmana, ale na brankovišti pak nikoho neměl. Vzápětí dostal puk do sóla od Chlubny, zkusil bekhendovou kličku, ale ta skončila jen v Rötheliho lapačce!
     
    19:49
    A tak mohli vést Češi o tři góly, v rychlém průniku dostal pas před branku Jakub Malý, ale Rötheli proti vyložené šanci zasáhl držadlem hokejky!
     
    19:25
    Švýcarsko je kompletní a hned slavilo svůj první gól. Ale opravdu jenom chvilku. Thomas Moreno před Bednářovou lapačkou zasmečoval puk do sítě jasně vysokou hokejkou, takže rozhodčí okamžitě rozpažil.
     
    17:15
    Druhá přesilovka pro českou reprezentaci. Keanu Derungs (SUI) je vyloučen za držení, které jsem úplně přesně neviděl.
    16:06 MYŠÁK - 2:0
     
    16:06
    Česko právě vstřelilo branku!
    JAN MYŠÁK je dneska zatím nejlepším hráčem na ledě, v každém střídání působí Švýcarům neskutečné potíže, a teď se dočkal odměny! Další krasojízdu od protějšího mantinelu dotáhl až do levého kruhu, odkud propálil lehce váhavého Rötheliho nejspíš pod rukou. Vedeme už 2:0! Asistence: Jakub Konečný, Ondřej Baláž.
     
    15:07
    Obrovský český námaz v rozehrávce naštěstí brankou nekončí! Své spoluhráče zachránil Bednář, který nepustil střelu Zaugga z gólové pozice.
     
    14:18
    Velmi podobná akce, ale tentokrát Myšák našel Jakuba Konečného, jemuž sedla rána z první parádně. Rötheliho ale napálil jen do masky! Rozhodčí přerušuje hru.
     
    12:15
    Poměr sil na ledě se vyrovná, Santiago Näf (SUI) je vyloučen za podražení.
     
    12:07
    Naše čtveřice ale vzápětí na chvilku zaspala a když před branku dostal přihrávku z rohu Reichle, Bednář musel skvěle vykopnout špičku levého betonu!
     
    11:28
    Švýcaři z toho mají alespoň přesilovou hru. Michal Rouha (CZE) je vyloučen za hákování.
     
    11:26
    První velká šance Švýcarů. V chumlu hráčů se nejlíp zorientoval Luca Wenger a málo mu chybělo, aby dorazil puk do odkryté branky!
     
    10:13
    Český forčeking nesl ovoce v podobě vyložené šance Dominika Vacíka. Ten volil prudkou ránu, kterou Rötheli s vypětím všech sil udržel!
     
    09:49
    Jan Myšák zase ukázal šikovné ruce, a navrch si Švýcaři špatně přebrali české hráče. Myšák tak mohl s pukem vykroužit do střelecké pozice, jenže potom o kus přestřelil druhý růžek.
     
    06:58
    První trojice nakopla kormidla a Jan Myšák vymyslel na pravém mantinelu parádní pas pro Jana Cikharta. Ten ho chtěl předposlat Jakubu Konečnému, jemuž ale těsně před gólmanem nevyšla klička!
    03:49 CHLUBNA - 1:0
     
    03:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česká aktivita nese ovoce v podobě otevíracího gólu hned ve čtvrté minutě utkání! Na levém kruhu dostal puk TOMÁŠ CHLUBNA a krátkou kličkou se zbavil protivníka. Neměl moc místa na střelu, ale vypálil tak rychle a přesně k první tyčce, že Rötheli nestačil zasáhnout – 1:0! Asistence: Michal Gut.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 4. Chlubna (Gut), 17. Myšák (Konečný, Baláž), 27. Handl, 38. Gut (Chlubna), 50. Konečný (Myšák, Cikhart)


    Česko: Bednář (Čajan) – Vacík, Baláž, Bláha, Svach, Naar, Hampl, Talafa – Myšák (A), Konečný, Cikhart – Chlubna (A), Gut (C), Malát – Simon, Rouha, Malý – Janda, T. Handl, Kaplan – Koláček. Trenér: Karel Beran.
    Švýcarsko: Rötheli (32. Patenaude) – Von Allmen (A), A. Nussbaumer, Zengaffinen, Moreno, Chanton, Maurer, B. Nussbaumer, Frankhauser – Campagna, Lindemann (A), Zaugg – Reichle, Bougro, Bärtschi – Näf, Bieri, Wenger (C) – Hofer, Fahrni, Derungs. Trenér: Martin Höhener.

    Rozhodčí: Müllner, Goga – Kacej, Valo.

    Diváci: 129
    bahis siteleri