Wolfsberger – Sturm Graz 1:1 (kon.) | Rheindorf Altach – Salzburg 2:3 (kon.) | St. Pölten – Austria 0:0 (kon.)
konec
SC Rheindorf Altach
2:3 (1:2)
FC Red Bull Salzburg
Sobota 25.08.2018, 17:00 • CASHPOINT Arena, Altach • Rakouská Bundesliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany již vše, příště na počtenou! (18:53:47)
     
    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 1:7. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 14:10.
     
    Je dobojováno. Vedoucí Salzburg nečekala na hřišti posledního celku bundesligové tabulky žádná cesta růžovým sadem, hosté ale přeci jen berou důležité tři body. Na obě trefy salzbuského Prevljaka dokázal Altach vždy odpovědět, deset minut před koncem ale poslal hosty potřetí do vedení Xaver Schlager a stav 2:3 vydržel až do konce.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Salzburští fotbalisté se vydali do přečíslení, Munas Dabbur ale po Yabově přihrávce nasměroval svou střelu z ostrého úhlu jen do Lukseho.
     
    90+1
    V CASHPOINT Areně už se rozběhlo tříminutové nastavení, na jehož počátku sledujeme kombinaci hostujících hráčů poblíž půlící čáry.
     
    90
    Domácí vybojovali rohový kop, z této standardky ale nezahrozili a fotbalisté Red Bullu teď v poklidu rozehrávají.
     
    89
    Domácí teď za potlesku tribun založili jednu ze svých posledních akcí v tomto zápase, po faulu Todoroviće na Gebauera si navíc budou moci rozehrávku zopakovat.
     
    88
    Po další rychlé protiakci Salzburgu se do zakončení z pozice nedaleko penaltového puntíku dostal Takumi Minamino, který ale placírkou přestřelil!
     
    86
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Enock Mwepu, přichází Amadou Haidara.
     
    85
    Domácí fotbalisté se za svůj výkon nemusejí vůbec stydět, nyní je už ale vysoce pravděpodobné, že jasnému favoritovi přeci jen podlehnou.
    83. Xaver SCHLAGER - 2:3
     
    83
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Hosté se necelých deset minut před koncem dočkali. XAVER SCHLAGER si narazil míč s Minaminem, načež si proklestil cestu až do šestnáctky a z ostrého úhlu přehodil míč přes Lukseho.
     
    83
    Fotbalisté Altachu už se prakticky jen brání, střídající Hannes Aigner se teď ani nerozběhl za dalším odkopnutým balonem
     
    82
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Smail Prevljak, přichází Reinhold Yabo.
     
    82
    O chvilku později to zkoušel ještě Munas Dabbur, který ale prováhal ideální moment ke střele a jeho pokus byl nakonec zblokován.
     
    81
    Stefan Lainer si od pravé postranní čáry navedl míč až ke střele, ta ale postrádala přesnost.
     
    80
    Střídání v týmu SC Rheindorf Altach: ze hřiště odchází Louis Ngwat-Mahop, přichází Boris Prokopic.
     
    80
    Čerstvý Valentino Müller byl u balonu dříve než Xaver Schlager, načež hráči Altachu zakopli míč až ke Stankovicovi.
     
    79
    Po Ramalhově nákopu na útočnou polovinu domácí fotbalisté vytlačili Salzburg zpět do středového kruhu, hostům se stále nedaří dostat se k souvislejší kombinaci.
     
    77
    Hosté po nějaké době zahrozili: Enock Mwepu to vzal na sebe z dobrých pětadvaceti metrů, jeho přízemní pokus ale Andreas Lukse vyrazil.
     
    76
    Čvrt hodiny před koncem sledujeme zcela vyrovnané a otevřené klání, takový průběh zápasu si hosté ze Salzburgu asi nepředstavovali.
     
    75
    Střídání v týmu SC Rheindorf Altach: ze hřiště odchází Kristijan Dobras, přichází Valentino Müller.
     
    74
    Jeho exekuce se nakonec ujal Andreas Lienhart, jehož centr adresovaný Aignerovi byl ale příliš prudký a Cican Stankovic si celou situaci bezpečně pohlídal.
     
    73
    Sudí Altmann teď přerušil hru po zákroku Ramalha na Aignera, domácí tak budou mít k dispozici přímý kop z levé strany.
     
    72
    Dnešní utkání sleduje 4125 diváků.
     
    71
    Sedmatřicetiletý Hannes Aigner na polovině hřiště čistě obral o míč střídajícího Dabbura, domácí ale krátce poté o balon přišli.
     
    70
    Kristijan Dobras akrobatickým způsobem zakopl míč až na útočnou polovinu, za což si vysloužil potlesk publika.
     
    69
    Do konce zápasu zbývá odehrát už jen něco málo přes dvacet minut a Rheindorf Altach zatím bez problémů drží nadějný nerozhodný stav, hra hostů je v posledních minutách dosti těžkopádná.
     
    67
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Patson Daka, přichází Munas Dabbur.
     
    66
    Red Bull měl k dispozici další rohový kop, po němž se k hlavičce dostal aktivní Smail Prevljak, jeho pokus ale proletěl několik metrů nad břevnem.
     
    65
    Ramalhova kolmice na Schlagera byla zblokována, domácí ale poté pod tlakem jen odevzdali balon zpět do moci Salzburských.
     
    64
    Smail Prevljak si ukousl příliš velké sousto a přes bránící hráče Altachu jednoduše neprošel, Manfred Fischer a Christian Gebauer už zakládají protiakci.
     
    62
    Střídání v týmu SC Rheindorf Altach: ze hřiště odchází Joshua Gatt, přichází Hannes Aigner.
     
    61
    Diadie Samassékou se pokusil vyzvat ke skórování Prevljaka, ten ale záměr svého spoluhráče nepochopil a míč skončil v zámezí.
     
    60
    Salzburští fotbalisté po inkasované brance opět zvýšili aktivitu, André Ramalho teď po pravém křídle zaváží míč na útočnou polovinu.
    58. Kristijan DOBRAS - 2:2
     
    58
    Rheindorf Altach právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelná efektivita Altachu -
    druhá střela domácího týmu znamená druhý gól! Joshua Gatt se šikovně uvolnil na hranici pokutového území a poté posunul míč na volnou levou stranu, kde číhal nikým nehlídaný KRISTIJAN DOBRAS a nekompromisně poslal balon ke vzdálenější tyči.
     
    57
    Joshua Gatt to přehnal s agresivitou při napadání a po jeho zbytečném zákroku na Jaspera van der Werffa si hosté budou moci rozehrávklu v klidu zopakovat.
     
    56
    Diadie Samassékou po trmě-vrmě ve středu hřiště uklidnil hru zadovkou na obránce, následná rozehrávka Salzburgu ale za moc nestála.
     
    55
    Takumi Minamino se unáhlil a po nadějné protiakci Salzburgu vzal zakončení na sebe, jeho střela placírkou ze střední vzdálenosti ale byla značně nepřesná.
     
    53
    Jeho exekuce se tentokrát neujal Schlager, nýbrž Darko Todorović, jeho centr na zadní tyč ale nikoho ve vínovém dresu nenašel.
     
    52
    Po další akci Darka Todoroviće skončil balon v zámezí a fotbalisté Salzburgu budou zahrávat roh.
     
    51
    Po Todorovićově entru z levé strany se uvnitř pokutového území soupeře skácel Smail Prevljak, sudí ale posoudil Zechův zákrok jako povolený.
     
    49
    Další centr do salzburské šestnáctky poslal z pravé strany Stefan Nutz, hlavičkující Benedikt Zech ale netrefil balon podle svých představ.
     
    48
    Jan Zwischenbrugger ještě prodlužoval míč k zadní tyči, tam ale nebyl nikdo v bílém dresu.
     
    47
    Domácí vstoupili do druhého poločasu rychlou akcí po levém křídle, z níž se jim podařilo vybojovat rohový kop.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:00.
     
    Obhájce titulu vstoupil do zápasu velice aktivně a už po necelých čtyřech minutách hry šel do vedení zásluhou Prevljaka. Hosté měli i nadále dění na hřišti zdánlivě pod kontrolou, Altach ale z ojedinělé akce rychle vyrovnal po trefě Fischera. Vyrovnaný stav ale vydržel sotva deset minut, načež to byl opět Smail Prevljak, kdo poslal Red Bull do vedení.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Exekuce nařízené standardní situace se ujal Xaver Schlager, jeho centr na zadní tyč ale nikoho ve vínovém dresu nenašel.
     
    43
    Patson Daka si v akrobatické pozici zpracoval prudký pas, načež se mu prakticky z ničeho podařilo vybojovat rohový kop pro Salzburg.
     
    42
    Louis Ngwat-Mahop se provinil zbytečným útočným faulem, hosté poté do rozehrávky zapojili i gólmana Cicana Stankovice.
     
    40
    Enock Mwepu byl u odraženého míče jako první, krátce po jeho přihrávce ale adresát pasu Smail Prevljak fauloval.
     
    39
    Brazilský stoper Salzburgu si nyní došel pro faul na svou osobu, hosté si tak budou moci rozehrávku v klidu zopakovat.
     
    38
    Stefan Lainer si netroufl na přihrávku dopředu, a tak místo toho jen odevzdal míč za sebou stojícímu Ramalhovi.
     
    36
    Zhruba deset minut před poločasovým hvizdem si hráči ve vínových dresech v klidu vyměňují míč ve středu hřiště, po oku lahodícím začátku zápasu se hra až nečekaně zklidnila.
     
    35
    Prevljak nesobecky sklepl míč k volnému Diadiemu Samassékouvi, který vsadil vše na razanci, jeho dalekonosná rána ale postrádala přesnost.
     
    34
    Christiana Gebauera ve středovém kruhu zradilo zpracování, míč tak skončil u Ramalha, který má spoustu času na rozehrávku.
     
    32
    Po půlhodině hry se dění na trávníku uklidnilo, hosté se už nikam neženou a fotbalisté domácího Altachu prakticky jen běhají bez míče.
     
    31
    Takumi Minamino, jenž dnes hraje své sté utkání v rakouské Bundeslize, to vzal z velké dálky na sebe, jeho pokus ale Andrease Lukseho neohrozil.
     
    29
    André Ramalho přenesl hru na volnou levou stranu, kde stál Darko Todorović, který následně vybojoval alespoň autové vhazování.
     
    28
    Diadie Samassékou jako nůž máslem prosvištěl kolem dvou stojících hráčů Altachu, poté ale o balon lacino přišel.
     
    27
    Protiakce Altachu ale neměla dlouhého trvání, ve středu pole zachytil odražený míč Schlager a Salzburští se poté uchýlili ke kombinaci na vlastní polovině.
     
    26
    Stefan Lainer z pravé strany odcentroval míč do pokutového území, míč ale skončil jen u Emira Kariće.
     
    24
    Po druhém inkasovaném gólu se domácí zatáhli ještě hlouběji do defenzívy, další míč teď na útočnou polovinu zaváží po levém křídle Darko Todorović.
     
    23
    Christian Gebauer se pokusil zakopnout míč na útočnou polovinu, byl však při tom faulován Minaminem. Hra je přerušena a domácí si budou moci rozehrávku v klidu zopakovat.
    21. Smail PREVLJAK - 1:2
     
    21
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Rudí býci si berou ztracený náskok rychle zpět, gólové hody pokračují! Xaver Schlager našel na hranici pokutového území geniální kolmicí SMAILA PREVLJAKA, který si přehodil míč na pravačku a poté ho poslal nechytatelně k levé tyči.
     
    20
    Dvacet minut hry je za námi a zatím se rozhodně nenudíme, oba týmy se snaží hrát útočný fotbal.
     
    18
    Salzburský křídelník se v zámezí podrobil drobnému ošetření a už je zpět na trávníku, hráči Altachu poté sportovně odevzdali balon soupeři.
     
    17
    Hra je přerušena, Patson Daka se drží za stehno a zdá se, že ho chytla křeč.
     
    16
    Tentokrát už Prevljak uvízl v ofsajdu, hra je přerušena a domácí s rozehrávkou pochopitelně spěchat nebudou.
     
    15
    Smail Prevljak si pohlídal ofsajdovou hranici a málem se uvnitř pokutového území dostal do zakončení, v klíčový moment ale hostující forvard ztratil rovnováhu.
     
    13
    Patsona Daku na pravém křídle zradilo zpracování, hostující křídelník ale dokázal vybojovat balon zpět pro Red Bull.
     
    12
    Právě Joshua Gatt se po pravém křídle vydal znovu dopředu, tentokrát se ale daleko nedostal.
    10. Manfred FISCHER - 1:1
     
    10
    Rheindorf Altach právě vstřelil branku!
    Tak jsem to asi zakřikl. Po přímočaré akci domácích se s míčem na kopačce uvnitř pokutového území ocitl Joshua Gatt, který ještě přenechal balon lépe postavenému MANFREDU FISCHEROVI a ten se tváří v tvář Stankovicovi nezmýlil!
     
    9
    Úvod utkání zatím jasně patří Salzburgu, hráči ve vínových dresech v podstatě nepouštějí Altach k míči.
     
    8
    Aktivně hrající hosté vybojovali přímý kop, jehož exekuce se ujal Xaver Schlager, zkušený středopolař ale pálil značně nepřesně.
     
    6
    Další Dakův centr do předbrankového prostoru našel pouze hlavu bránícího Emira Kariće.
     
    5
    Z uctivé vzdálenosti to teď zkusil Enock Mwepu, s jeho pokusem si ale Andreas Lukse snadno poradil.
    4. Smail PREVLJAK - 0:1
     
    4
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Hned první útočná akce Red Bullu končí gólem. Patson Daka se uvolnil na pravém okraji pokutového území, načež odcentroval míč do předbrankového prostoru, kde číhal SMAIL PREVLJAK a neomylně překonal Lukseho.
     
    2
    Fotbalisté Rheindorfu se vydali kupředu po pravém křídle, daleko se ale nedostali a obhájce titulu už zakládá protiútok.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SC Rheindorf Altach: Lukse – Lienhart, Zech, Zwischenbrugger, Karić – Fischer, Ngwat-Mahop – Gebauer, Nutz, Dobras – Gatt.
    Náhradníci: Kobras – Meilinger, Sherko, Schreiner, Müller, Aigner, Prokopic.

    FC Red Bull Salzburg: Stankovic – Lainer, Ramalho, van der Werff, Todorović – Mwepu, Samassékou, Schlager – Minamino, Daka, Prevljak.
    Náhradníci: Walke – Haidara, Yabo, Dabbur, Pongračić, Ulmer, Okugawa.

    Rozhodčí: Altmann – Staudinger, Gamper.
     
    FC RED BULL SALZBURG

    Hlavní aspirant na titul zatím proplouvá rakouskou Bundesligou bez jediného klopýtnutí. V prvních čtyřech kolech bohatý Red Bull přesvědčivě porazil Linz, Mattersburg, vídeňskou Austrii i Hartberg, Salzburg tak vede tabulku o dva body před St. Pöltenem. Obhájce titulu je navíc krůček od postupu do Ligy mistrů, v prvním zápase play-off o milionářskou soutěž uhrál Salzburg bezbrankovou remízu na horké půdě Crvené Zvezdy Bělehrad.
     
    SC RHEINDORF ALTACH

    Vstup do sezóny Altachu absolutně nevyšel, po čtyřech kolech žluto-černí stále čekají na vítězství a krčí se na sklonku tabulky. Oba získané body urval Rheindorf venku, a to díky remízám s Rapidem Vídeň a Sturmem Graz. Doma to zatím svěřencům Wernera Grabherra vůbec nejde, v CASHPOINT Areně Altach podlehl Mattersburgu i Wackeru Innsbruck. Povedený vstup do sezóny prožívá alespoň útočník Hannes Aigner, sedmatřicetiletý veterán se v prvních čtyřech kolech dokázal čtyřikrát střelecky prosadit.
     
    Rakouská Bundesliga má o víkendu na programu své páté kolo a my se zde společně zaměříme na sobotní souboj posledního týmu tabulky s prvním, v němž se SC Rheindorf Altach pokusí překvapit favorizovaný FC Red Bull Salzburg. Tak si to od 17 hodin nenechte ujít!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Vojtěch Balon

    Branky: 10. Fischer, 58. Dobras – 4. Prevljak, 21. Prevljak, 83. Schlager


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 1:7. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 14:10.
    SC Rheindorf Altach: Lukse – Lienhart, Zech, Zwischenbrugger, Karić – Fischer, Ngwat-Mahop (80. Prokopic) – Gebauer, Nutz, Dobras (75. Müller) – Gatt (62. Aigner).
    Náhradníci: Kobras – Meilinger, Sherko, Schreiner, Müller, Aigner, Prokopic.

    FC Red Bull Salzburg: Stankovic – Lainer, Ramalho, van der Werff, Todorović – Mwepu (86. Haidara), Samassékou, Schlager – Minamino, Daka (67. Dabbur), Prevljak (82. Yabo).
    Náhradníci: Walke – Haidara, Yabo, Dabbur, Pongračić, Ulmer, Okugawa.

    Rozhodčí: Altmann – Staudinger, Gamper

    Diváci: 4125
    bahis siteleri