Astana – APOEL 1:0 (2:1 po pen.) | Ufa – Rangers 1:1 (kon.) | Larnaka – Trenčín 3:0 (kon.)
RB Lipsko – Zorja Luhansk 3:2 (kon.) | Kodaň – Atalanta BC 0:0 (4:3 po pen.) | Ludogorec – Kutaisi 4:0 (kon.)
Karabach – Šeriff Tiraspol 3:0 (kon.) | Kluž – Dudelange 2:3 (kon.) | Molde – Zenit 2:1 (kon.)
Apollon Limassol – Basilej 1:0 (kon.) | Maccabi Tel Aviv – Sarpsborg 2:1 (kon.) | Midtjylland – Malmö 0:2 (kon.)
Besiktas – Partizan Bělehrad 3:0 (kon.) | Škendija – Rosenborg 0:2 (kon.) | Trnava – Olimpija Lublaň 1:1 (kon.)
Brøndby – Genk 2:4 (kon.) | FCSB – Rapid 2:1 (kon.) | Burnley – Olympiakos 1:1 (kon.)
Bordeaux – Gent 2:0 (kon.) | Celtic – FK Sūduva 3:0 (kon.) | Sevilla – Olomouc 3:0 (kon.)
konec
FC Ufa
1:1 (1:1)
Glasgow Rangers
Čtvrtek 30.08.2018, 16:00 • Stadion Neftjanik, Ufa • Evropská liga (předkola) • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto atraktivního duelu už je to všechno, přeji Vám hezký zbytek dne. (18:09:19)
     
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 15:2. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:13.
     
    Je dobojováno! Rangers vstoupili do odvetného zápasu velmi dobře a už v deváté minutě udělali rozhodující krok k postupu, když skóre dnešního duelu otevřel Ovie Ejaria. Od této chvíle patřil zápas už jenom útokům Ufy, které výrazně pomohlo zbytečné vyloučení Morelose. Po změně stran navíc putoval pod sprchy také Jon Flanagan a ruský klub disponoval přesilovkou 11 proti 9. Ještě v prvním poločase k radosti zaplněného stadionu vyrovnal Sysujev, jenže další kupa velkých šancí už zůstala neproměněná. Několikrát se totiž zaskvěl hostující gólman McGregorovi, kterému v závěru pomohla i tyč a hlavně i vychýlená muška domácích fotbalistů, kteří si rozhodně zasloužili vyhrát a třeba i postoupit, nicméně remíza 1:1 posílá do základní skupiny Rangers.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ryan Jack se jako osamělý pěšák vydal do samostatného útoku. Jeho cesta skončila kousek za půlící čáru, ale to Rangers příliš trápit nemusí, protože nyní už je o jeho postupu jasno.
    90+2. Ionuţ Nedelcearu (UFA)
     
    90+2
    Ani teď se skóre nemění! Vaněk rozehrál rohový kop ideálně pro Tabidzeho, který hlavou dostal míč do sítě, ale radost byla předčasná. Hlavní sudí viděl jeho faul na Katiće.
     
    90+1
    Mimo prostor, kde se zrovna nacházel balón, fauloval Sylvester Igboun Ryana Jacka. McGregor s rozehrávkou nikam spěchat nebude.
     
    90
    Nad rámec druhého poločasu se nastavují čtyři minuty. Na začátku této doby přišel nástřel Syysujeva, jenž byl jeho spoluhráčem protečován do zámezí.
    89. Vjačeslav Krotov (UFA)
     
    89
    Obrovské střelecké trápení Ufy pokračuje! Igboun se přesunul do křídelního prostoru a přes Tavarniera zleva odcentroval na Krotova. Jeho střela vypadala nadějně, ale nakonec se zastavila o levou tyč McGregorovy brány.
     
    88
    Odvrácený centr z domácí levé strany vedl k rychlému protiútoku Rangers a střele Kenta. Ten mohl definitivně rozhodnout, ale zleva zamířil jen do boční sítě.
     
    87
    Ke smůle Ufy se na domácí kopačky začíná lepit stále větší počet nepřesností. Svěřenci Stevena Gerrarda se každou minulou výrazně přibližují postupu do základní skupiny Evropské ligy.
     
    86
    Dnešní utkání sleduje 13 186 diváků, kteří už začínají být malinko skeptičtí. Na vstřelení dvou branek má Ufa jen něco málo přes pět minut.
     
    85
    Dalším napomenutým hráčem je Igboun, který dostal míč do vápna, ale při snaze otočit se kolem Hallidaye trefil svého strážce loktem do obličeje.
     
    84
    Pokus o rychlejší přechod do útoku ztroskotal na nepřesné přihrávce. Po ní opět rozehrává Allan McGregor, jehož tým drží postupovou remízu.
     
    83
    Důležitý obranný zákrok Vaňka, který u půlící čáry odvrátil hrozbu rychlého protiútoku. Ufa v útoku ale dlouho nevydržela, v ofsajdu se zjevil Paurević.
     
    82
    Ivan Paurević dostává v přerušené hře žlutou kartu za nějaké poznámky k rozhodčímu. To jenom hraje do karet hostům a McGregorovi, který odkládá svůj odkop.
     
    81
    Stále se hraje jenom na malém prostoru před hostující brankou, kde si nyní Nedelcearu pomohl útočným faulem na Jacka. Hráči Rangers si mohou na chvilinku oddechnout.
    80. Sylvester Igboun (UFA)
     
    80
    Teď už to bylo od Nigerijce Igbouna mnohem povedenější! Po centru Jokiće vyskočil ze všech nejvýše a Allan McGregor musel bleskově skákat ke své pravé tyči, aby zabránil gólu.
     
    79
    Odvrácený centr skončil před vápnem, odkud jeden z domácích ihned pálil, ale střela byla sražená na roh.
     
    78
    Vaňkův nadýchaný centr z pravé strany opět našel Sylvestera Igbouna, jenže tomu se stále nedaří seřídit mířidla. Pod tlakem bránícího hráče branku poněkolikáté přestřelil.
     
    77
    Až nyní musel vážněji zasahovat hostující gólman Allan McGregor. Vaňkova pěkná pumelice z dálky si však cestu za jeho záda nenašla.
     
    76
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Veroljub Salatić, přichází Vjačeslav Krotov.
     
    75
    A byl to právě Bojan Jokić, který o chvíli později zleva přihrával do zahuštěného prostoru. Míč přistál na noze Igbouna, který s tím ale nepočítal a nestihl se postavit tak, aby mohl pálit na bránu.
     
    74
    Igboun ještě stihl míč ve hřišti a přihrál z koncové čáry až před vápno. Po několika soubojích vhazoval Jokić a odstartoval další kombinaci.
     
    73
    Kent s Jackem vyrazili do rychlého protiútoku. Domácí se ale stihli vrátit v dostatečném počtu a zabránili bezprostřednímu ohrožení Bělenova.
     
    72
    Jokić co nejrychleji rozehrál další rohový kop, ale ani rozehrávka na krátko a centr zleva obranu Rangers nepřekvapil.
     
    71
    Domácím stále není přán druhý gól. Dmitrij Živogljadov to tentokrát zkusil z delší vzdálenosti a jen o decimetry netrefil ze svého pohledu pravý horní roh brány.
     
    70
    Český záložník Ondřej Vaněk z hloubi pole centroval k vzdálenější tyči, kde zasáhl jeden z hostů. Následoval rohový kop, ovšem ani ze dvou centrů Ufa nezahrozila.
     
    69
    Střídání v týmu Rangers FC: ze hřiště odchází Scott Arfield, přichází Andy Halliday.
     
    68
    Vaněk roztáhl hru doprava na aktivního Dmitrije Živogljadova, jenž sice odcentroval na Obljakova, ale jeho koncovka nebyla přesná.
     
    67
    Zaplněný stadion okamžitě přidal na intenzitě fandění. Vstřelení dvou gólu proti devíti mužům rozhodně není pro Ufu nereálný úkol.
    66. Červená karta po 2. žluté
     
    66
    No to jsou věci, skotský klub přichází už o druhého hráče! Jon Flanagan ve výskoku zezadu fauloval Živogljadova, za což viděl druhou žlutou kartu a míří za Morelosem do kabiny!
     
    64
    Ojedinělý výpad Rangers. Ryan Kent byl sám na levé straně, takže mohl centrovat na Laffertyho. Ten byl jedním ze stoperů pokrytý a zakončení hlavou do prostoru branky vůbec nemířilo.
     
    63
    Nedelcearu vymyslel přesnou přihrávku na roh velkého vápna, kde si míč převzal Živogljadov a ze své několikáté střely poslal míč těsně nad horní tyč.
     
    62
    Snad poprvé o sobě dal vědět střídající Kyle Lafferty. Jednalo se však pouze o útočný faul na Tabidzeho, po němž rozehrává Bělenov.
     
    60
    Čtvrthodina hry z druhého poločasu je minulostí. Ufa díky početní převaze na trávníku dominuje, ale stále potřebuje dát dva góly k případnému postupu.
    59. Ivan Obljakov (UFA)
     
    59
    Obrovská šance Ufy nekončí gólem! Dmitrij Sysujev chytře prodloužil Salatićovu přihrávku po ose hřiště na střídajícího Obljakova, který se dostal za obranu a v ložence trefil ze svého pohledu pravou tyč! Důležitou roli z pohledu Rangers sehrál McGregor, který svým výběhem střelce výrazně znervózněl.
     
    58
    Veroljub Salatić už to přehnal s důrazem, když chtěl zabránit ztrátě míče a přitom šel nohama napřed proti faulovanému Ejariovi.
     
    57
    Sysujev se ve vápně neprotlačil k přízemní přihrávce z levé strany a případnému zakončení, nicméně domácí akce ještě může pokračovat.
     
    56
    Rozehrávka ze středu hřiště se hostům absolutně nepovedla. Pokus o přenesení hry k pravému křídlo skončil v zámezí.
     
    55
    Hra se po delší době na pár vteřin uklidnila. Po faulu Ondřeje Vaňka na Ejariu budou hrát fotbalisté Rangers.
     
    54
    Následoval rohový kop, jenž rozehrál nově příchozí Obljakov. Centr zprava skončil u padajícího Igbouna, jehož hlavička postrádala přesnost.
     
    53
    Dmitrij Živogljadov se z pozice pravého obránce dostává velmi často do zakončení. Nyní dostal míč na hranu vápna, ale jeho ránu včas zablokoval Flanagan.
     
    52
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Pavel Alikin, přichází Ivan Obljakov.
     
    50
    Ufa následný roh snadno ubránila a málem sama udeřila! Na konci rychlé akce byl Živogljadov, jenž vypálil těsně nad břevno.
    49. Ryan Kent (RFC)
     
    49
    Ryan Kent měl na noze rozhodnutí! Anglický záložník snadno doběhl s míčem až do vápna a narazil až na Bělenova, který se zaskvěl vynikajícím zákrokem rukou. Pochvalu si nyní rozhodně nezaslouží Alikin, který dal zakončujícímu hráči až moc volného prostoru.
     
    48
    Flanaganův faul na Živogljadova domácí nijak nevyužili. Zatím kombinují jen v těsné blízkosti půlící čáry.
     
    47
    Zablokovaný centr jednoho z domácích nepřinesl Ufě ani rohový kop. Zpět do hry pošle míč Allan McGregor.
     
    46
    Střídání v týmu Rangers FC: ze hřiště odchází Daniel Candeias, přichází Kyle Lafferty.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas, který začal v poklidném tempu. Hned z první větší šance se ale měnil stav, když hosty v deváté minutě poslal do vedení Ejaria. Ufa se postupem času ale oklepala a začala být mnohem aktivnější, což vedlo k vyrovnání Sysujeva. Následně se naprosto zbytečně nechal vyloučit Morelos a oslabil skotský klub, jenž se dostal pod velký tlak a může být hodně rád, že se do šaten odchází za stavu 1:1. V součtu s prvním zápasem Rangers stále vedou 2:1, Ufa naopak potřebuje k postupu dva góly.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
    45+2. Sylvester Igboun (UFA)
     
    45+2
    Nechybělo moc a Ufa se těsně před pauzou dostala do vedení! Domácí měli až překvapivě hodně prostoru na kombinaci v pokutovém území. Dmitrij Sysujev vše završil centrem na Igbouna a ten z dobré pozice hlavičkoval jen do boční sítě!
     
    45+1
    Nastavují se 2 minuty.
     
    45
    Odražený míč si metr před vápnem sebral Bojan Jokić a dal krátkou přihrávku na Sysujeva. Ten měl trochu starosti se zpracováním míče, ale i tak si připravil křižnou střelu, která prosvištěla nějaký metr vedle brankové konstrukce Allana McGregora.
     
    44
    Igbounův nedovolený zákrok u postranní čáry odnesl Flanagan. Rangers z klidu rozehrávali, ale daleko nedošli, protože nákop z hloubi pole propadl k Bělenovovi.
     
    42
    Z nedorozumění fotbalistů Ufy resultuje odkop od branky Allana McGregora, Ten s uvedením balónu do hry rozhodně nespěchá.
     
    41
    Svěřenci Stevena Gerrarda nedokázali podržet míč na delší časový úsek a znovu se museli vrátit do vlastního vápna, které je v obležení mužů v červených dresech.
     
    40
    Další akce po pravém křídle skončila předčasně kvůli odmávanému ofsajdu Dmitrije Sysujeva.
     
    39
    Ruská Ufa tedy dokázala snížit celkové manko a zhruba padesát minut bude hrát přesilovou hru. Nyní to opět zkusila po pravé straně, jenže ani jeden z centrů k ohrožení McGregora nevedl.
     
    37
    Alfredo Morelos nezkrotil horkou kolumbijskou krev a podle všeho si neodpustil nějakou poznámku k německému rozhodčímu. Ten neváhal a po druhé žluté mu ukázal i červenou kartu!
     
    37
    Z rohového kopu Ondřeje Vaňka domácí nezahrozili, ovšem míč zůstane v držení Ufy po žlutém faulu Morelose na Salatiće.
     
    36
    Živogljadov po dalším nákopu opět pláchl hostující obránce a ve vápně dával míč pod sebe na Sylvestera Igbouna. Předním ale zasáhl Goldson a zabránil možné střele do odkryté brány.
     
    35
    Domácí jsou na koni a pokračují ve zvýšené aktivitě. Po faulu Arfielda rozehrávají z blízkosti středového kruhu.
     
    33
    Hlavní arbitr se vrátil k jednomu z předchozích zákroků a dodatečně ukázal žlutou kartu Salatićovi.
    32. Dmitrij SYSUJEV - 1:1
     
    32
    Ufa právě vstřelila branku!
    Hra se teď několikrát přelila z jedné strany na druhou a z toho plyne domácí vyrovnání! Paurević prokázal vynikající přehled o hře a z půlící čáry poslal únikový pas pro DMITRIJE SYSUJEVA. Ten zprava postupoval sám na branku a střelou podél McGregora upravil celkový stav na 1:2 z pohledu Ufy.
     
    31
    Zajímavá možnost i na druhé straně! Ejaria na ose hřiště čistě přetlačil Vaňka, poté si vyměnil přihrávky s Morelosem a z hrany šestnáctky vypálil jen těsně vedle levé tyče Bělenovovy brány.
     
    30
    Igboun si zaběhl za obranu kvůli nákopu z půlící čáry. Ve vápně přenesl míč za vzdálenější tyč, kde byl volný Živogljadov. Ten si ale netroufl na ránu z voleje a ještě hledal Sysujeva, který už nebyl v tak dobré pozici, aby protečoval míč do sítě.
     
    29
    Další laciná nepřesnost od Salatiće. Hosté však balón rychle odevzdali a musí zůstat v obranném bloku.
     
    28
    Jeden z domácích byl u rohového praporku zdvojený. Pokus o centr neprošel a je z toho jen odkop od branky McGregora.
     
    27
    Od hráče Ufy putoval balón za koncovou čáru, takže na řadu přišel rohový kop. Ryan Kent zleva centroval do malého vápna a tam se dokázal prosadit gólman Bělenov.
     
    26
    Salatić trestuhodně přihrál ve středu pole. Rangers se zadarmo dostali k míči a jmenovitě se to týkalo Morelose, jenž chtěl rychle pálit z levého kraje velkého vápna, ale trefil jenom clonícího protihráče.
     
    24
    Hosté ve třech vyrazili do rychlé protiakce, kterou postupně zbrzdili a to už se muži v červeném stihli v jedenácti lidech stáhnout.
     
    23
    Na druhé straně Tabidze fauloval Morelose a daroval hostům standardní situaci. Z centru Taverniera však nic nebezpečného nevzniklo.
     
    22
    Ondřej Vaněk si elegantně přehodil míč přes hlavu svého hlídače, jenže zakončení mu nesedlo natolik, aby se trefil do prostoru mezi tyčemi.
     
    21
    Alfredo Morelos byl pozdě v jednom ze soubojů a byl mu odpískán faul na Salatiće. Kopat se bude proti McGregorovi.
     
    20
    James Tavarnier byl ve správný čas na potřebném místě a v pokutovém území odvrátil domácí centr, který byl určen pro číhajícího Jokiće.
     
    19
    Morelos se sice řítil do rychlého brejku, jenže se trochu unáhlil a před blížícím se soupeřem vystřelil z nějakých pětadvaceti metrů. Míč mu přetom sjel na vnější nárt a Bělenovovu branku neohrozil.
     
    17
    Jemal Tabidze po autovém vhazování Jokiće odcentroval z levé trany přesně na hlavu Vaňka, jenže ten z těžké pozice nasměroval balón vysoko nad břevno.
     
    16
    Standardní situaci rozehranou Ondřejem Vaňkem hosté snadno ubránili a ruský klub se musel vrátit až k brankáři Bělenovovi.
     
    15
    Jon Flanagan podcenil situaci před vlastním vápnem a nečekal, že se mezi něj a balón postaví Živogljadov. Toho fauloval a vyfasoval první žlutou kartu.
     
    13
    Domácí mají obrovské problémy s aktivním napadáním Rangers. To několikrát získalo míč na útočné polovině a naopak nepustilo soupeře do blízkosti Allana McGregora.
     
    11
    Už nyní je jisté, že se v Ufě prodlužovat nebude. Ruský celek potřebuje po inkasovaném gólu vstřelit hned tři branky, aby se dostal do skupiny Evropské ligy.
    9. Ovie EJARIA - 0:1
     
    9
    Rangers právě vstřelili branku!
    Skotský klub se v deváté minutě dostává do vedení! Všechno začalo zbytečnou Tabidzeho ztrátou vedle vlastního vápna. Rangers se posléze přesunuli na levé křídlo, Flanaganův centr domácí obrana odvrátila jenom částečně, míč si našel OVIE EJARIA a parádní střelou k vzdálenější tyči nedal Bělenovovi šanci zasáhnout.
     
    8
    Igboun se pěkně uvolnil uprostřed hřiště a poslal dlouhý pas doleva na Sysujeva, nicméně toho uhlídal Connor Goldson.
     
    7
    Ryan Kent se už rozbíhal po levé autové čáře, jenže na rychlou přihrávku do krajního prostoru nedosáhl. Míč pro Ufu.
     
    6
    Morelos byl v momentě spoluhráčovy přihrávky hlavou v ofsajdu a ten pomezní rozhodčí moc dobře viděl.
     
    5
    Dlouhý odkop Allana McGregora našel jen domácího obránce a ten vrátil míč k druhému brankáři Bělenovovi.
     
    4
    Rangers napadali poklidnou rozehrávku soupeře, ale míč na útočné polovině nezískali.
     
    3
    Arfield rozehrál první rohový kop, jenže přetažený centr si po sklepnutí hlavou sebral Alexandr Bělenov.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují v bílých, zatímco domácí v červených dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Ufa: Bělenov – Živogljadov, Tabidze, Nedelcearu, Alikin (C) – Paurević, Salatić, Jokić – Vaněk, Sysujev, Igboun.
    Náhradníci: Šelija – Carp, Zasejev, Tumasjan, Suchov, Krotov, Obljakov.

    Rangers FC: McGregor – Goldson, Tavernier (C), Katić, Flanagan – Ejaria, Jack – Candeias, Arfield, Kent – Morelos.
    Náhradníci: Foderingham – Wallace, Umar, Halliady, McCrorie, Lafferty, Middleton.

    Rozhodčí: Stieler – Pickel, Gittelmann (všichni GER).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1. zápas

    Úvodní duel se odehrál před týdnem ve Skotsku, kde Rangers byli prakticky po celých devadesát minut lepším týmem, ale vytěžili z toho jeden jediný gól, který v 41. minutě vstřelil Connor Goldson. Další šance už zůstaly nevyužity, a tak Ufa může před domácí odvetou nadále živit naději na postup.
     
    Rangers FC

    Čtyřiapadesátinásobný skotský mistr se po vynuceném pádu do čtvrté ligy velmi rychle oklepal a v nejkratším možném čase se opět vrátil mezi elitu. Do evropských poháru se Rangers vrátili už v minulém roce, jenomže v prvním předkole Evropské ligy zažili nečekanou blamáž v podobě vyřazení s lucemburským outsiderem Progrès Niederkorn. Ve stejné fázi se tým z Glasgow představil i letos, tentokrát se ale vyvaroval nechtěnému překvapení a vyřadil FK Škupi. V dalším kole kvalifikace pak udolal 2:1 chorvatský Osijek a naposledy si poradil 3:1 i se slovinským Mariborem.
     
    FC Ufa

    Klub z Baškorostánu si v ruské lize vylepšil své dosavadní maximum, když ve vyrovnané části tabulky obsadil konečnou šestou pozici a zajistil si premiérovou účast v pohárové Evropě. V kvalifikaci o Evropskou ligu byla Ufa nasazená už do druhého předkola, ve kterém se nadřela se slovinským Domžale a postoupila jen díky pravidlu o gólech vstřelených na hřišti soupeře. Ve třetím předkole pak zaměstnavatel českého záložníka Ondřeje Vaňka narazil na lucemburský Niedekorn a postoupil po výsledcích 2:1 a 2:2.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Michal Břuchanský

    Branky: 32. Sysujev – 9. Ejaria

    Karty:   33. Salatić (UFA), 82. Paurević (UFA), 85. Igboun (UFA) – 15. Flanagan (RFC), 37. Morelos (RFC)   37. Morelos (RFC), 66. Flanagan (RFC)


    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 15:2. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:13.
    FC Ufa: Bělenov – Živogljadov, Tabidze, Nedelcearu, Alikin (C) (52. Obljakov) – Paurević, Salatić (76. Krotov), Jokić – Vaněk, Sysujev, Igboun.
    Náhradníci: Šelija – Carp, Zasejev, Tumasjan, Suchov, Krotov, Obljakov.

    Glasgow Rangers: McGregor – Goldson, Tavernier (C), Katić, Flanagan – Ejaria, Jack – Candeias (46. Lafferty), Arfield (69. Halliday), Kent – Morelos.
    Náhradníci: Foderingham – Wallace, Umar, Halliady, McCrorie, Lafferty, Middleton.

    Rozhodčí: Stieler – Pickel, Gittelmann (všichni GER)

    Diváci: 13 186
    23.08.2018
    Rangers - Ufa 1:0

    Branky: 41. Goldson

    Karty:   73. Lafferty (RFC), 90+4. Goldson (RFC) – 58. Igboun (UFA), 76. Zaseev (UFA), 90. Carp (UFA)

    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 5:2. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 11:20.
    bahis siteleri