Žilina – Slovan Bratislava 0:1 (kon.) | Michalovce – Podbrezová 2:0 (kon.) | Dunajská Streda – Sereď 5:0 (kon.)
Nitra – Zlaté Moravce 4:1 (kon.) | Ružomberok – Senica 4:0 (kon.)
konec
DAC 1904 Dunajská Streda
5:0 (3:0)
ŠKF Sereď
sk Sobota 01.09.2018, 19:00 • MOL Aréna • Niké liga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Aj v druhom polčase sme ešte boli svedkami presných zásahov. Domácim sa podarilo skórovať dvakrát a tak zaslúžene získavajú tri body za výhru 5:0 nad Sereďou! Naplnili sa tak papierové prognózy a Dunajská Streda je stále bez prehry. Hosťom dnes toto stretnutie vôbec nevyšlo, nič poriadneho nám nováčik súťaže neukázal.

    S týmto konštatovaním sa už lúčim a prajem pekný zvyšok večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (20:54:56)
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90
    Napokon sa ešte nadstavuje jedna minúta!
     
    89
    Riadny hrací čas tohto stretnutia sa už čoskoro naplní. Uvidíme, či teda ešte príde nejaký ten nadstavený čas.
     
    88
    MOL Aréna si tak opäť mohla zakričať gól, domáci fanúšikovia už tlieskajú svojim miláčikom sa predvedený výkon. Tri body teda ostávajú zaslúžene v Dunajskej Strede.
    87. Maksym TRETIAKOV - 5:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    87
    Dunajská Streda dala gól!

    Prichádza piaty gól domáceho tímu, čo len podčiarkuje dominanciu DAC v tomto zápase! Sereď síce držala loptu na kopačkách a aj zaútočila, ale stratila loptu a tak sme sledovali rýchly brejk Dunajskej Stredy. Kalmár si všimol výborne nabiehajúceho MAKSYMA TRETIAKOVA, ktorý sa dostal s loptou až pred brankára Pensku a chladnokrvne zakončil pod brvno – 5:0!
     
    86
    Sereď by však najradšej dosiahla aspoň ten čestný zásah, ale dnes sa jej v útočnej fáze nedarí. Domáci tak nemali v tomto zápase výraznejšiu robotu v zadných radoch.
     
    85
    Domáci sa budú snažiť udržať si aj čisté konto, preto sa snažia súpera k lopte púšťať čo najmenej. Ostáva dohrať približne päť minút, ohľadom nadstaveného času to je otázne, podľa môjho názoru nebude ani potrebný.
     
    84
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Erik Pačinda, prichádza Maksym Tretiakov.
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Vakoun Issouf Bayo, prichádza Marko Divković.
     
    84
    Striedanie v tíme ŠKF iClinic Sereď: z ihriska odchádza Ľubomír Ulrich, prichádza Nemanja Subotić.
     
    83
    Sledovali sme priamy kop domáceho celku, ale Bayo sa v pokutovom území už k presnej hlavičke nedostal. Následne prebehnú striedania na oboch stranách.
     
    82
    Dunajská Streda, tak ako sme v tomto zápase už zvyknutí, sa presunula na útočnú polovicu cez postupnú rozohrávku. Domáci sa snažia ešte o koncovku na bránu súpera.
     
    81
    Útočným faulom sa previnili hostia a tak je ich útočné ťaženie prerušené. Trávnik dostáva stále poriadne zabrať, ale koniec stretnutia je tu čo nevidieť.
     
    80
    Približne desať minút ostáva do konca stretnutia v MOL Aréne. O jeho víťazovi je už určite rozhodnuté, nepoznáme však ešte konečnú podobu výsledku. Domáci tréner zatiaľ stále nestriedal.
     
    79
    Žltú kartu dostáva Ľubomír Michalík (ŠKF iClinic Sereď).
     
    78
    Bol tu však rýchly útok zo strany Serede, Mečiar prihrával pred pokutové územie, ale Jedlička išiel včas z brány a dostáva loptu do bezpečia.
     
    77
    Domáci zahrávali priamy kop na útočnej polovici, ale nepodarilo sa im nič zaujímavého vyťažiť. DAC je však stále pri lopte, ale sťahuje sa na svoju polovicu.
     
    76
    Žltú kartu dostáva Tidiane Djiby Ba (ŠKF iClinic Sereď).
     
    74
    Rohový kop však nič zaujímavého neponúkol, Dunajská Streda sa dostáva k lopte a vyváža ju do bezpečia. Sereď sa pokúša aspoň o čestný zásah.
     
    73
    Po dlhšej dobe sa musela mať na pozore aj defenzíva DAC, po strele Ulricha zasahoval Jedlička a odrazenú loptu upratala obrana na rohový kop. Sereď tak ešte môže v útočnom ťažení pokračovať.
     
    72
    Dnes nezaváhal napokon ani prvý Slovan, ktorý tak ostane na čele ligovej tabuľky a spoločne s Dunajskou Stredou ešte neokúsili trpkosť prehry v prebiehajúcej sezóne.
     
    71
    Pomaly sa presúvame do záverečnej časti tohto stretnutia. Dunajská Streda vyhráva 4:0 a stretnutie sa tak už len dohráva. Domáci zvládajú úlohu favorita úspešne.
     
    70
    Davis je napokon späť na hracej ploche a pomohol aj pri založení útočnej akcie. Nič z toho napokon nevzišlo a bude to len odkop od hosťujúcej brány.
     
    69
    Na ihrisku teraz ostal ležať Davis, ktorý bol ihneď za čiarou ošetrovaný. DAC hrá tak zatiaľ s desiatimi hráčmi, možno prebehne aj prvé striedanie na domácej strane.
     
    68
    K lopte sa dostávajú domáci futbalisti, ktorí sa nemajú kam ponáhľať a snažia sa niečo vymyslieť cez postupnú rozohrávku. Sereď sa tak stiahla na vlastnú polovicu.
     
    67
    Ventrua v pokutovom území domácich vyslal dobrú prihrávku na Richnáka, ale ten sa už do zakončenia nedostal, včas zasiahol Šatka. Terén je čoraz viac premočený, často to obom tímom robí veľké nepríjemnosti.
     
    65
    K. Vida to skúsil strelou z väčšej vzdialenosti, ale jeho pokus smeruje vedľa súperovej brány. Penksa tak zasahovať nemusel, ani pre brankára Serede to nieje najlepšie odohraté stretnutie.
     
    64
    Dnešné stretnutie sleduje 6813 divákov.
     
    63
    Predsa len sa ešte Dunajská Streda presúva na útočnú polovicu, drží teda svojho súpera pod tlakom. Sereď by už zrejme najradšej toto stretnutie chcela ukončiť.
     
    62
    Tempo hry však začína upadať, domáci sa nemajú kam ponáhľať a držia skôr loptu na svojich kopačkách a pohybujú sa v okolí stredového kruhu. Sereď sa už moc nepokúša napádať rozohrávku súpera.
     
    61
    Striedanie v tíme ŠKF iClinic Sereď: z ihriska odchádza Nikola Gatarić, prichádza Róbert Richnák.
     
    60
    Po hodine hry je tak už o všetkom rozhodnuté, domáci sa však ešte snažia potešiť svojich divákov. Ani zlepšená hra Seredi v druhom polčase nepomohla, Dunajská po celé stretnutie drží taktovku hry.
    58. Zsolt KALMÁR - 4:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    58
    Dunajská Streda dala gól!

    Toto je už definitívne rozhodnutie stretnutia v MOL Aréne! Dunajská Streda založila rýchly protiútok, autor dvoch gólov Vida sa prebojoval až do pokutového územia, jeho strelu na bránu súpera sa snažil tečovať
    Bayo, ale lopta sa od neho odrazila k ZSOLTOVI KALMÁROVI a ten už dáva štvrtý gól domácich – 4:0!
     
    57
    Domáci sa po získaní lopty presunuli na útočnú polovicu a po zrazenom centri získali prvý rohový kop v druhom polčase. Ani táto situácia však nič zaujímavého neponúkla.
     
    56
    Hostia sa však zlepšili v prechode do útoku, ale domáci aj trocha ubrali z tempa. Dunajská Streda stále vyhráva 3:0 a o tri body by ju už musel obrať menší zázrak.
     
    55
    Zo strednej vzdialenosti sa pokúsil o strelu Gatarić. Jeho pokus mu však nevyšiel podľa predstáv a Jedlička mohol ostať pokojný. V druhom polčase sme teda ešte nič zaujímavého nevideli.
     
    54
    No a sledovali sme premiérový rohový kop Serede v tomto zápase. Obrana DAC však bola pozorná a už získava loptu na svoje kopačky. Terén je stále dosť premočený, ale zatiaľ sa na ňom hrať dá.
     
    53
    Sereď sa zakrátko usadila na útočnej polovici a vôbec prvýkrát v tomto zápase vidíme, ako sa domáci musia brániť. Skóre stretnutia však je stále jasné, domáci smerujú za troma bodmi.
     
    52
    Na druhej strane sme sledovali zase rýchly útočný výpad Serede, po ktorom sa o zakončenie pokúsil Ventúra a nebol to až tak márny pokus. Jednička mal čo robiť, aby loptu skrotil.
     
    51
    Domáci zahrávali priamy kop z hranice pokutového územia, bolo to síce mierne z uhla, ale Pačinda to skúsil priamou strelou na bránu. Jeho pokus bol však nepresný a bude to odkop od brány Serede.
     
    50
    Žltú kartu dostáva Pavol Penksa (ŠKF iClinic Sereď).
     
    49
    Dunajská Streda sa presúva späť na útočnú polovicu a opäť tak dostáva súpera pod tlakom. Sme teda ešte zvedaví, či ešte uvidíme nejaký ten presný zásah či už na jednej či druhej strane.
     
    48
    Sledovali sme rýchly útočný výpad domáceho celku, po ktorom sa do zakončenia dostal Kalmár, ale nemieril presne. Dá sa však čoskoro očakávať niečo podobné.
     
    47
    Druhý polčas tohto stretnutia je už v plnom prúde, výkopom ho odštartovali domáci futbalisti. Dunajská Streda má pohodlný náskok a nemá sa teda kam ponáhľať.
     
    46
    Striedanie v tíme ŠKF iClinic Sereď: z ihriska odchádza Filip Pankarićan, prichádza Martin Mečiar.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas by sa tak mal čoskoro začať!
     
    MOL Aréna videla v prvom polčasu až tri presné zásahy, o všetky sa postaral domáci celok a tak vyhráva po prvom dejstve jednoznačne 3:0! Dunajská streda od úvodného výkopu diktovala tempo hry a hostí takmer k ničomu nepustila. Dianie na ihrisku začal ovplyvňovať aj hustý dážď a je možno aj otázny, ako to bude s druhým polčasom. O víťazovi tohto stretnutia sa tak zdá byť už rozhodnuté, ale nechajme sa prekvapiť.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Prvý polčas sa predlžuje o jednu minútu!
     
    44
    Tvoria sa aj mláky a už dva či trikrát v nej aj lopta zastavila. Domáci sa ešte pokúšajú o útočnú akciu, Sereď tak strávi zvyšok prvého polčasu na svojej polovici ihriska.
     
    43
    Trávnik je aj čoraz viac premočený, zrejme aj tento fakt prispel k tretiemu gólu domáceho celku. Ostáva dohrať posledné minúty prvého polčasu, ale o tom druhom budú určite viesť rozhodcovia debaty, či vôbec dnes v tomto zápase aj nastane.
    42. Bankole ADEKUOROYE - 3:0!
    Zdroj: www.huste.tv
     
    42
    Dunajská Streda dala gól!

    Krátko pred koncom prvého polčasu je tu aj tretí gól domáceho tímu! Dunajská Streda znova okupovala územie súpera, v pokutovom území sa dostal k presnej prihrávke kapitán Huk, ktorý sa pokúšal zrejme o prízemný center, ale lopta končí v sieti Serede po nešťastnom vlastnom teči BANKOLEHO ADEKUOROYEHO – 3:0!
     
    40
    Päť minút pred koncom prvého polčasu je však znova pri lopte Dunajská Streda a presúva sa na útočnú polovicu. Počasie sa však stále len a len zhoršuje, toto je už asi aj na zváženie, či bude pokračovať druhý polčas.
     
    39
    Sereď sa stále pokúša o útočné prieniky, ale dobre pracuje obrana súpera a hostí do ďalšieho zakončenia na bránu nepúšťa. Oba tímy sa snažia o vysoké napádanie rozohrávky, hra sa tak mierne vyrovnáva.
     
    38
    Dážď v MOL Aréne je už poriadne hustý, toto skôr vyzerá ako husté sneženie ako kvapky dažďa. Snáď bude hlavne terén v poriadku, aby sa zápas nemusel prerušiť.
     
    37
    Sledovali sme ďalší priamy kop hosťujúceho tímu, v tomto prípade však bol Hučko v pozícii zakončovateľa, ale jeho hlavičku kryje brankár Jedlička, ktorý si siahol prvýkrát na loptu.
     
    36
    Znova sa Sereď presúva na útočnú polovicu, pred koncom prvého polčasu tak hostia ožívajú. Sme teda zvedaví, či si vypracujú aj gólovú šancu,
     
    35
    Hučkov center napokon smeroval do pokutového územia domáceho tímu, ale nikto z jeho spoluhráčov na loptu nedočiahol a Jedlička sa chystá k rozohrávke od svojej brány.
     
    34
    A hosťujúci celok sa prebojoval až na útočnú polovicu a získava priamy kop. Po veľmi dlhej dobe tu je tak náznak nebezpečenstva aj pre domáci celok, k rozohrávke priameho kopu sa chystá Hučko.
     
    33
    Pre zmenu sme sledovali aj rýchly útočný výpad domáceho tímu, po ktorom nasledoval rohový kop. Pačinodv center však obrana súpera dostala do bezpečia, Sereď je po dlhšej dobe pri lopte.
     
    32
    Stále však hustne aj spomínaný dážď, čo už výrazne ovplyvňuje dianie na ihrisku. Zatiaľ sa pokračuje ďalej, ale cez polčasovú prestávku sa zrejme budú viesť debaty a tejto situácii.
     
    31
    Aj držanie lopty hovorí v jasnú dominanciu domáceho tímu, 81:19 v prospech DAC! Domáci sa snažia pridať ešte jeden presný zásah, ktorý by už znamenal definitíve KO pre súpera.
     
    30
    Takže po polhodine hry môžme konštatovať, že Dunajská Streda vyhráva nad Sereďou 2:0! Diváci na tribúnach sú určite spokojní, sledujú aktívnu hru svojho tímu a všetko tak ide podľa predstáv.
     
    29
    Sereď sa snaží o vysoké napádanie súperovej rozohrávky, ale domáci zatiaľ výraznejšiu chybu nespravili. Defenzíva DAC ako aj brankár Jedlička sú stále bez práce.
     
    28
    Dlho však netrvalo a sledujeme ďalšiu výmenu lôpt v podaní domáceho tímu. Stále je to postupná rozohrávka zo strany DAC, ale prináša to svoje ovocie.
     
    26
    Sledovali sme ďalšiu útočnú akciu domáceho tímu, ale Koštrna sa ocitol v ofsajde. Sereď si tak mohla vydýchnuť, hostia môžu upokojiť hru a pokúsiť sa konečne niečo vymyslieť aj smerom dopredu.
     
    25
    Teraz sa o to hosťujúci celok aj pokúsil, ale prezentoval sa len útočným faulom. Hra je teda znova prerušená, čo domácim plne vyhovuje. Zatiaľ sa tak napĺňajú predzápasové prognźy.
     
    24
    Hostí teda čaká veľmi náročná úloha, ak sa im nepodarí zastaviť rozbehnutého súpera, môže to skončiť aj poriadnym debaklom. Seredi sa stále nedarí v prechode do útoku, čo musí ihneď zmeniť.
    23. Kristopher VIDA - 2:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    23
    Dunajská Streda dala gól!

    A je to už o dva góly! Aktivita domáceho tímu stále pokračovala a po veľkom zaváhaní súperovej obrany sa DAC dostáva do vedenia 2:0! Za spomínanú obranu súpera smeroval presný pas na zabudnutého KRISTOPHERA VIDU, ktorý sa dostal pred bránkara Pensku a pridáva svoj druhý gól v tomto zápase.
     
    21
    V prvom polčase sa tak už pokračuje ďalej, späť do hry sa vrátil aj Kalmár. Sledujeme ďalšiu útočnú kombináciu domáceho tímu, defenzíva Serede je tak znova v permanencii.
     
    20
    Na zemi ostáva ležať Koštrna po nedovolenom zákroku. Privolaný je aj lekársky tím, hra je tak na malú chvíľu prerušená. Oba tímy sa zatiaľ občerstvia a budeme pokračovať ďalej.
     
    19
    Dianie na ihrisku už začína ovplyvňovať aj hustý dážď. Po úvodnom góle však stále čakáme na ďalšiu výraznejšiu akciu, DAC aj naďalej vyhráva 1:0 a to je pre domácich najpodstatnejšie.
     
    18
    Postupne sa už na útočnú polovicu vracajú domáci futbalisti, ktorí sa nemusia nikam ponáhľať a opäť to tak skúšajú cez postupnú rozohrávku. Sereď je teda znova pod tlakom, takéto obrázky zrejme uvidíme veľmi často.
     
    17
    Stále je však do konca stretnutia ešte veľmi veľa času. Hostia sa snažia zlepšiť svoj prechod na útočnú polovicu, ale nedarí sa im to. Dunajská Streda je veľmi aktívna, snaží sa pridať aj druhý presný zásah.
     
    16
    Rozohrávky priameho kopu sa chopil Pačinda, ktorý centroval až do pokutového územia, ale nikto z jeho spoluhráčov na loptu nedočiahol. Bude to len odkop od Penksovej brány.
     
    15
    Dunajská Streda po faule získava ďalší priamy kop na útočnej polovici. Hostia sú teda znova pod tlakom a budú musieť brániť túto situáciu. Uvidíme, ako s touto situáciou domáci naložia.
     
    14
    Favorit zápasu tak zaznamenáva pomerne skorý gól, čo mu môže len pomôcť. Prvý pokus medzi tri žrde skončil gólom, Sereď tak čaká náročná úloha. Domáci celok stále pokračuje vo svojej aktivite.
    13. Kristopher VIDA - 1:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    13
    Dunajská Streda dala gól!

    Je tu otvárací gól tohto stretnutia! Aktívnejší domáci futbalisti sa ujímajú vedenia, keď útočnú akciu potiahol Davis, presnou prihrávkou vysunul Kalmára, ktorý presným centrom našiel hlavu KRISTOPHERA VIDU a ten už mal ľahkú pozíciu na skórovanie – 1:0!
     
    12
    Hostia mali však veľké problémy s prechodom do útoku a tak je pri lopte opäť favorit tohto stretnutia. Žlto-modrý sa však nikam neponáhľajú, skúšajú to cez postupnú rozohrávku.
     
    11
    Davis našiel šikovnou prihrávkou Vidu, ale ten už nevyzrel na obranu súpera a Sereď sa tak pohodlne oslobodila. Po dlhšej dobe tak môže skúsiť zaútočiť aj hosťujúci celok, domáci sa sťahujú späť.
     
    10
    Úvodných desať minút z tohto stretnutia uplynulo, zatiaľ sme vyloženú šancu nevideli. Podľa očakávania je však lepším celkom DAC, ktorý trpazlivo čaká na svoje šance, z ktorých by mohol padnúť gól.
     
    9
    Priamy kop rozohrali domáci nakrátko, následne centroval pred pokutové územie Davis, ale zakončenie od Kalmára bolo nepresné a tak ani v tomto prípade brankár Penska zasahovať nemusel.
     
    8
    Tlak domáceho tímu teda stále pretrváva a po nedovolenom zákroku na Pačindu získava DAC priamy kop zo zaujímavej vzdialenosti. Na pozore sa tak bude museiť mať brankár Penska, ale aj jeho obrana.
     
    7
    Hostia vytláčajú domácich s loptou do stredu poľa, domáci tak rozbiehajú ďalšiu útočnú kombináciu. MOL Aréna je už tradične slušne zaplnené a z tribún sa ozýva hlasité povzbudzovanie pre domáci celok.
     
    6
    Favorit zápasu už začína preberať taktovku hry a drží súpera pod tlakom. Sereď však svoje povinnosti v defenzíve zvláda výborne a zatiaľ sme vyloženú šancu na jednej či druhej strane nevideli.
     
    5
    Po peknej výmene lôpt sa do lopty oprel Herc, ale jeho pokus zo strednej vzdialenosti bol obranou súpera tečovaný a lopta končí len u brankára Penksu. Stále však pretrváva tlak domáceho tímu.
     
    4
    Mali sme možnosť sledovať prvý rohový kop v tomto zápase. Zahrávali ho domáci futbalisti, ale centrovaná lopta od rohovej zástavky skončila na obrancoch súpera. Domáci však ešte útočia.
     
    3
    Nasledoval rýchly brejk hosťujúceho celku, po zisku lopty sa pokúsil o prvé zakončenie v tomto zápase Ventúra, ale jeho strela bola veľmi nepresná a bránu DAC neohrozila. Jedlička už rozohral loptu na svojich spoluhráčov.
     
    2
    Sereď sa už pokúsila aj o svoj prvý útočný výpad po pravej strane, ale do pokutového územia sa už hostia neprebili. Podobne tak už zaútočili aj domáci futbalisti, počínali si však podobne ako ich dnešný súper.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop patril hosťujúcemu celku, ktorý odohrá toto stretnutie v bielych dresoch. Domáci majú na sebe tradičnú žlto-modrú kombináciu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne. Prajem príjemný športový zážitok!
     
    Prajem príjemný futbalový večer! Dnes pokračuje siedmym kolom aj naša najvyššia futbalová súťaž, v MOL Aréne na seba narazia Dunajská Streda a Sereď. Domáci v tejto sezóne ešte neprehrali a budú sa snažiť túto šnúru natiahnuť aj proti nováčikovi súťaže. Favorit zápasu je teda jasný, ale rozhodovať sa bude na ihrisku. Zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch celkov, ako ich poskladali obaja tréneri. Stretnutie z pozície rozhodcov povedú páni Pavel Ochotnický ako hlavný, na čiarach mu budú asistovať Michal Tomčík a Andrej Hrmo, štvrtým náhradným rozhodcom je Ladislav Prešinský. Všetko je tak už na toto stretnutie pripravené, opäť sa vám prihlásime tesne pred výkopom.
     
    Úvodné zostavy:

    FC DAC Dunajská Streda: Jedlička – Davis, Huk (C), Šatka, Koštrna – Vida – Herc, Kalmár – Pačinda, Bayo, K. Vida

    Náhradníci: Slančík – Šimčák, Koné, Bilenkyi, Divković, Záhumenský, Tretiakov

    ŠKF iClinic Sereď: Penksa – Menich, Ba, Michalík (C), Hučko – Ventúra, Adekuoroye – Ulrich, Pankarićan, Morong – Gatarić

    Náhradníci: Nwolokor – Mečiar, Baéz, Loduha, Bilas, Richnák, Subotić

    Rozhodca: Pavel Ochotnický – Michal Tomčík, Andrej Hrmo – Ladislav Prešinský
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu! V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá FC DAC Dunajská Streda a ŠKF iClinic Sereď. Zápas sa začína o 19:00.

    Cez víkend bude už tradične pokračovať aj naša najvyššia futbalová súťaž – Fortuna liga. Na programe je jej siedme kolo a v tomto prenose zavítame do MOL Arény, kde sa proti sebe stretnú tímy z rôznych častí tabuľky.

    FC DAC Dunajská Streda:
    Domáci futbalisti mali v úvode sezóny povinnosti aj v predkolách Európskej ligy. Najprv v prvom predkole vyradili Dinamo Tbilisi, ale v tom druhom už nestačili na Dinamo Minsk. Naplno sa tak už dlhšie venujú ligovým povinnostiam a darí sa im zatiaľ úspešne. Po šiestich zápasoch majú na svojom konte 12 bodov a nachádzajú sa tak na druhom mieste. Práve Dunajská Streda a Slovan Bratislava sú jediné dve mužstvá, ktoré ešte v novej sezóne neprehrali. V minulom kole sa DAC predstavilo takisto doma a získalo jeden bod za remízu so Žilinou 0:0.

    ŠKF iClinic Sereď:
    Sereď je nováčikom súťaže, miestenku do Fortuna ligy si vybojovala kvalitnými výkonmi v prvej lige. Avšak, nemá ešte štadión, ktorý by spĺňal normy, a tak domáce stretnutia hráva v Nitre, predtým to bolo na Myjave. Zatiaľ sa nováčikovi nedarí zle, po šiestich zápasoch má na svojom konte 7 bodov a nachádza sa tak na ôsmom mieste. Hlavne úvod súťaže mala Sereď veľmi dobrý, ale postupne už prichádzajú aj prehry. Naposledy prehrala s Podbrezovou 1:2, keď súper otáčal výsledok v druhom polčase.

    Favoritom tohto zápasu tak budú domáci futbalisti. DAC by najradšej natiahlo svoju sériu bez prehry a v prípade zaváhania prvého Slovana v Žiline, by Dunajská Streda mohla poskočiť na prvé miesto. Uvidíme, ako to napokon celé dopadne.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Miroslav Revaj

    Branky: 13. K. Vida (Kalmár), 23. K. Vida, 42. Adekuoroye (vla.), 58. Kalmár (Bayo), 87. Tretiakov (Kalmár)

    Karty:   50. Penksa (SER), 76. Ba (SER), 79. Michalík (SER)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 8:5. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 11:16.
    DAC 1904 Dunajská Streda: Jedlička – Davis, Huk (C), Šatka, Koštrna – Vida – Herc, Kalmár – Pačinda (84. Tretiakov), Bayo (84. Divković), K. Vida.
    Náhradníci: Slančík – Šimčák, Koné, Bilenkyi, Divković, Záhumenský, Tretiakov.

    ŠKF Sereď: Penksa – Menich, Ba, Michalík (C), Hučko – Ventúra, Adekuoroye – Ulrich (84. Subotić), Pankarićan (46. Mečiar), Morong – Gatarić (61. Richnák).
    Náhradníci: Nwolokor – Mečiar, Baéz, Loduha, Bilas, Richnák, Subotić.

    Rozhodčí: Pavel Ochotnický – Michal Tomčík, Andrej Hrmo – Ladislav Prešinský
    bahis siteleri