Philadelphia – NY Rangers 2:4 (kon.) | Tampa – Florida 6:2 (kon.) | Winnipeg – New Jersey 3:5 (kon.)
Chicago – Ottawa 1:2 (kon.) | Edmonton – Arizona 3:2 (po pr.) | San Jose – Calgary 3:4 (kon.)
po prodl.
Edmonton Oilers
3:2 (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)
Arizona Coyotes
Pátek 28.09.2018, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    Edmonton Oilers

    Kanadský tým v přípravě na novou sezónu zatím předvádí skvělé výkony. Hlavně pokud Todd McLellan vedle sebe postaví Connora McDavida Ty Rattiem, kteří spolu tvoří extrémně údernou dvojici. Jen ve dvou posledních zápasech tato dvojce dohromady posbírala úctyhodných patnáct bodů a obrovsky se zasloužila o výhry 7:3 nad Winnipegem a 6:0 nad Vancouverem. Mezi těmito dvěma zápasy Oilers prohráli s Jets 3:5, nicméně to zmíněné ofenzivní opory odpočívaly. Celkem Edmonton odehrál pět zápasů s bilancí čtyř výher a jedné porážky, za zmínku stojí hlavně sedmadvacet vstřelených gólů. S blížícím se koncem přípravy také Oilers pokračují v procesu zužování kádru. Na farmu do Bakersfieldu byli naposledy posláni obránci Keegan Lowe s Kevinem Gravelem a útočníci Brad Malone a Cooper Marody. Mezi devětadvaceti hráči tak stále figuruje i český obránce Jakub Jeřábek.
     
    Arizona Coyotes

    Kojoti už několikátý rok za sebou věří, že se jejich výsledky v základní části rapidně zlepší, a konečně se podívají i do vysněných vyřazovacích bojů. Během letní pauzy Coyotes udrželi téměř celý tým pohromadě a můžou se tedy těšit například na další skvělé výkony brankáře Anttiho Raanty. Do přípravy Arizona vstoupila sedmigólovou porážkou s Vegas, poté však během jednoho dne dvakrát porazila Krále z LA a a výrazně oslabenou sestavou pak doma přejela 6:1 Anaheim. Právě s Kačery naposledy Yotes odehráli odvetu a tentokrát prohráli 2:4. Kouč Rick Tocchet ani dnes nebude moci sáhnout po nové posile Alexi Galchenyukovi, kterého trápí zranění ve spodní části těla a stoprocentně nestihne být fit do začátku sezóny. K dispozici dnes nebudou ani Hill, Miska, Capobianco, Fasching, Klima, Looke, Pederson a Russo, ti všichni byli v úterý posláni na farmu do Tusconu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Úvodní sestavy:

    Edmonton Oilers: Koskinen (Montoya) – Larsson (A), Klefbom, Benning, Nurse, Bear, Garrison – Rattie, McDavid (C), Nugent-Hopkins (A) – Yamamoto, Draisaitl, Lucic – Puljujärvi, R. Strome, Rieder – Åberg, Brodziak, Caggiula.

    Arizona Coyotes: Raanta (Kuemper) – Demers, Ekman-Larsson (C), Hjalmarsson (A), Connauton, Oesterle, Goligoski – Fischer, Stepan (A), Pánik – Hinostroza, Keller, Perlini – Cousins, Richardson, Dauphin – Kempe, D. Strome, Crouse.

    Rozhodčí: Sutherland, Walsh – Alphonso, Gawryletz.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:56
    Hodně klidná první minuta. Arizona z první útočné akce nic nevymyslela a vrací se do obranného pásma.
     
    01:27
    Úvodní zákrok pro Raantu, kterého z levého kruhu prověřil Milan Lucic. Další střela z dálky už byla zablokovaná.
     
    01:46
    Alex Goligoski na útočném výletě. Z téměř nulového úhlu zprava nahazoval puk do brankoviště, kde se Koskinen nenechal nijak nachytat.
     
    02:24
    Mario Kempe si předhodil puk sám pro sebe, u zadního mantinelu o něj ale přišel, když ho zakřižoval Matt Benning.
     
    02:44
    Až nyní se poprvé přerušuje, protože puk během přechodu Arizony do útoku vyletěl mimo kluziště.
     
    03:16
    Oscar Klefbom dojel z nouze nahozený kotouč a založil domácí akci, která měla pouze jepičí život.
     
    03:59
    Domácím se zatím nedaří dostat do útočného pásma. Kojoti velmi dobře brání mezi červenou a vlastní modrou čarou.
     
    04:35
    Arizona právě vstřelila branku!
    První vážnější akce Coyotes končí gólem! CLAYTONU KELLEROVI při akci tři na dva utekl puk doprava, kde zrovna jel Goligoski a zadovkou mu kotouč vrátil. Mladičký útočník pak prudce vystřelil zápěstím a Koskinenovi prošel zpomalený puk mezi nohama až do sítě. Asistence: Alex Goligoski, Brendan Perlini.
    04:35 Clayton KELLER - 0:1
     
    06:04
    Oilers nedostali puk do bezpečí a málem za to pykali. Demersovu střelu od modré nebezpečné těčoval Dapuhin a Koskinen měl štěstí, že puk letěl přímo na něj.
     
    07:09
    Stále se domácí nemohou pořádně dostat do útočného pásma. Antti Raanta je ve svém brankovišti víceméně bez práce. Jeho spoluhráči nyní rychle zastavili akci Draisaitlovy formace.
     
    07:58
    Brodziak dojel dlouhou přihrávku na pravém křídle, načež posouval puk po prknech za branku, ale tam už zase byli obránci Arizony.
     
    08:49
    Oesterle měl problémy se zpracováním přihrávky u červené čáry. Nakonec puk zkrotil, ale po nahození už se ho ujali Oilers.
     
    09:14
    Dauphin měl co dělat, aby na obranné modré čáře puk udržel. Hodně aktivně ho napadal McDavid.
     
    09:43
    Nugent-Hopkins si pohybem řekl o puk od McDavida. Těsně bráněn ale také nezvládl zpracování a Kojoti se osvobodili.
     
    10:13
    Yamamotova přihrávka zpoza branky nenašla Draisaitla. Puk projel až na modrou, jenže Larsson vůbec nevystřelil a jen přihrál zpět na německého útočníka, jenž byl odzbrojen.
     
    10:58
    Åberg nabral hodně dobrou rychlost na pravé straně. Raanta jeho nahození z nulového úhlu vyrazil k zadnímu mantinelu, kde je o puk sváděn velký boj.
     
    11:26
    Teď už to měl finský gólman složitější, Garrisonovu prudkou střelu od modré ale s problémy vyrazil do relativního bezpečí.
     
    11:47
    Poprvé od Kellerova gólu je hra přerušena a na řadu přichází i dlouho odkládaná reklamní přestávka.
     
    12:05
    Perlini měl spoustu prostoru a posunul se s pukem až do křídelního prostoru. Trochu naivní nahození ale Koskinen u levé tyče pokryl.
     
    12:24
    Connautonovo nahození od modré bylo zablokované. Oilers chtěli rychle přejít do ofenzivy, jenže McDavid měl problémy se zkrocením skákavého puku a Rattie mu vjel do ofsajdu.
     
    13:07
    Draisaitl si pokryl puk a z pravého mantinelu ho přihrál k bodu pro vhazování na Lucie, který pohotově pálil z první, ovšem Raanta byl připraven.
     
    13:48
    Po nepovedeném nástupu do zápasu se Edmonton přece jenom začíná osmělovat. Nurseho nahození od modré musel Raanta vyrážet ke krátkému mantinelu.
     
    14:14
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Dylan Strome.
     
    14:25
    Klefbom dal puk do pravého kruhu, odkud mu ho McDavid vrátil. Švédský bek měl čas k nápřahu, ale puk zaplul do Raantovy lapačky.
     
    14:56
    Draisaitl byl zastaven u pravého mantinelu. Následné vyhození na modré výtečně zastavil Klefbom a akce Oilers pokračuje.
     
    15:19
    Teď už Kojoti odpálili kotouč přes všechny čáry a dostali pár vteřin na vystřídání.
     
    15:42
    Mario Kempe dostal možnost zaútočit, neměl ale moc na výběr a jen propagačně otestoval Koskinenovu pozornost.
     
    16:14
    Hosté v plném počtu.
     
    16:43
    Hinostroza podklouzl a ztratil kontrolu nad kotoučem, který mu utekl do středního pásma. Do něj se museli vrátit i všichni jeho spoluhráči.
     
    17:19
    McDavid nastartoval své motory a zprava nahodil puk do Raanty, který ho vyrazil před sebe a pak měl co dělat s dorážkou z mezikruží!
     
    18:06
    Několik neúspěšných pokusů o založení útoku v podání Arizony střídá mnohem přímočařejší posun Oilers.
     
    18:29
    Raanta toho moc neviděl přes několik bojujících hráčů před brankovištěm, ale i tak dokázal intuitivně vyrazit prudký pozdrav od Jasona Garrisona
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:11
    Jesse Puljujärvi se na ose hřiště krásně uvolnil přes dvojici soupeřů. Střelu švihem z mezikruží mu ale Raanta zneškodnil.
     
    19:56
    Obě obrany si pohlídaly akce útočných formací soupeře. Nejprve neuspěla Arizona, následně i Edmonton.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou poměrně klidnou první třetinu, jejíž úvod Edmonton docela prospal a nechal si dát laciný gól, když Koskinen mezi betony neudržel střelu Claytona Kellera. Postupem času Oilers svůj výkon zlepšili a několikrát trochu zatopili Raantovi, na jehož kontě se postupně objevilo osm zdařených zákroků.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 8 – 5.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Nurse trefil puk vysokou holí a rozhodčí museli zastavit hru. Vhazovat se bude po levici Mikka Koskinena.
     
    20:53
    Stepan dal na modrou, odkud přišla přihrávka do pravého kruhu, ale pokus Ekmana-Larssona až k finskému brankáři soupeře neprošel.
     
    21:25
    Draisaitl centroval z pravé strany, ale před brankou neměl žádného spoluhráče. Vyrovnání nevzešlo ani z menšího závaru po Klefbomově nahození od modré.
     
    22:04
    Keller vrátil kotouč k modré čáře a nechybělo moc, aby tečovaný nástřel zaplul za Koskinenova záda.
     
    22:35
    Mario Kempe pořádně přitvrdil u zadního mantinelu, odkud přihrál do mezikruží. Crouse nestřílel špatně, ale Koskinen nejlepším zákrokem dne puk vyrazil levou nohou.
     
    23:15
    Další přihrávka z koncové čáry až k modré čáry už byla nezachycená. Kojoti se při návratu do pásma provinili postavením mimo hru.
     
    24:16
    Nic neřešící kombinaci Edmontonu zakončil Puljujärvi zadovkou na Benninga, jehož střela z pravého mantinelu byla sražená do ochranné sítě.
     
    24:35
    Fischer byl v rohu útočného pásma podražen, ale rozhodčí zůstali v klidu. Oilers nevyhodili a byly z toho starosti v podobě Pánikovy střely z ose hřiště, po které Koskinen raději přerušil hru.
     
    25:09
    Yamamotova bekhendová přihrávka před branku nenašla nikoho v oranžovém. Domácí se vrátili do pásma nahozením ze středu hřiště, ale jeden z nich byl v ofsajdu.
     
    25:58
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Na konci šestadvacáté minuty je vyrovnáno na 1:1! Bear v dobré šanci z mezikruží ještě narazil na soupeřova gólmana. Domácí se ale vzápětí dostali do přečíslení dvou na jednoho, které táhl CONNOR MCDAVID a místo riskantní přihrávky přes Goligoského zleva sám vystřelil mezi Raantovy betony. Bez asistence.
    25:58 Connor McDAVID - 1:1
     
    26:54
    Åberg jel u pravého mantinelu, ale puk nechal za sebou. Dylan Strome ho předal Dauphinovi a ten jenom nahodil, aby mohl vystřídat.
     
    27:45
    Cousins se zastavil na pravém křídle a ze stoje zkoušel nahazovat puk před branku, kde však neměl žádného spoluhráče.
     
    28:26
    Clayton Keller dostal až nebezpečně hodně prostoru při akci po levém křídle. Nakonec jenom nahazoval a nedokázal nachytat na pravé tyči nalepeného Koskinena.
     
    28:59
    Nebezpečné přečíslení tři na jednoho Oilers zbytečně překombinovali a vůbec nezakončili.
     
    29:58
    Caggiula dlouhou křižnou přihrávkou přes střední pásmo našel Åberga, který si to odvážně namířil dopředu po ose kluziště, ale kousek za útočnou modrou byl zastaven.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    30:20
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Drake Caggiula – 2 min., vysoká hůl).
     
    30:29
    Hned po buly nepřesně pálil Keller a Oilers se dostali k volnému puku, který ihned vyhodili přes všechny čáry.
     
    31:17
    Několika hráčům utekl puk od hokejky a Koskinen musel jistit spodek branky, aby nedošlo k nějakému nečekanému odrazu do sítě.
     
    31:47
    Arizona právě vstřelila branku!
    Kojoti využívají přesilovou hru a vrací se do vedení! Opět u toho byl mladíček Keller, který z rohu útočného pásma přihrál před kruhy na CHRISTIANA FISCHERA. Ten položil koleno až na led a vyslal neskutečnou ránu příklepem, která proletěla nad levou nohou Koskinena za brankovou čáru. Asistence: Clayton Keller, Alex Goligoski.
    31:47 Christian FISCHER - 1:2
     
    32:28
    Cousinsovo nahození z pravé strany bylo pro Koskinena mnohem snažší. Třicetiletá posila z Petrohradu raději přerušila hru.
     
    32:53
    Rattie byl ve správný čas na správném místě, ovšem po sražené dělovce od modré čáry nedokázal zblízka rychle letící puk doklepnout do odkryté branky. Bekhendová dorážka proletěla pár čísel kolem pravé tyče Raantovy klece.
     
    33:30
    Až moc rychle se Klefbom snažil založit další útok Edmontonu a zavinil zakázané uvolnění.
     
    33:56
    Jason Demers vyhrál sprinterský souboj se svým bývalým spoluhráčem Riederem a nepustil ho do útočného pásma. Na druhé straně zprava zakončoval Stepan do náruče Koskinena.
     
    34:32
    Koskinen vypíchl puk jenom do místa kde byl Perlini, jenže pohotová střela se mu nevešla do prostoru branky.
     
    34:53
    Jenom to zahučelo po nenápadné, ale o to nebezpečnější Kellerově střele z levého mantinelu. Puk skončil na horní tyči!
     
    35:29
    Lucic nezpracoval téměř stojící puk a Oilers velmi rychle přišli o útočné pásmo. Teď už se hraje v okolí Mikka Koskinena.
     
    36:24
    McDavid nabral rychlost a když to nikdo nečekal, naslepo vracel puk před branku. Na první pohled to vypadalo, že nikoho nenašel, ale Rattie nakonec nepřesně vystřelil z pravého kruhu.
     
    37:11
    Koskinen zachytil dlouhé nahození a bleskově rozehrál, aby se nemuselo vhazovat před jeho brankou. Benning pak přenesl hru doleva na Riedera, který střílel z úhlu a neúplně připravený Raanta srazil puk nad mantinely.
     
    37:53
    Dauphin nedosáhl na prudký pas z hostujícího obranného pásma, ale prakticky totožně skončila i rozehrávka Oilers.
     
    38:45
    Téměř všichni diváci se už radovali z vyrovnání, ke kterému ale nedošlo. Ethan Bear napřáhl k dělovce zpoza pravého kruhu a trefil tyč!
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:36
    Fischer si zpracoval ve výšce se nacházející puk a udělal několik rychlých kroků, kterými se dostal za obranu, jenomže faulován bekhendovým blafákem netrefil branku.
     
    39:42
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Ethan Bear – 2 min., hákování).
     
    39:56
    Domácím se povedlo vyhodit puk na druhý konec kluziště a Kojoti už ani neprojevili snahu vrátit se do útoku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ani ve druhé části Edmonton nenašel formu z předchozích zápasů a hlavně v ofenzivě hraje trochu povadlým dojmem. Přesto to byli domácí, kteří otevřeli gólový účet druhé třetiny, když přečíslení dvou na jednoho výtečně vyřešil Connor McDavid. Coyotes se pod tlak ale nedostali a naopak byli aktivnější, svého soupeře dvojnásobně přestříleli a jeden z pokusů skončil až za Koskinem, o což se v přesilovce postaral Christian Fischer.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 13 – 15 (8:5, 5:10).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:06
    V Rogers Place je vše připraveno ke startu poslední třetiny, do které Yotes vstupují s výhodou o jednoho muže.
     
    40:35
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak to je nečekaný úvod třetí třetiny. Oilers ve vlastím oslabení srovnávají na 2:2! Ryan Strome dostal možnost rozvíjet rychlý protiútok, na jehož konci ideálně načasoval přihrávku na bývalého Kojota TOBIASE RIEDERA. Ten zprava pálil golfákem bez přípravy a našel mezírku mezi brankovou konstrukcí a přesunujícím se Raantou. Asistence: Ryan Strome.
    40:35 Tobias RIEDER - 2:2
     
    41:26
    Arizona je z inkasované branky trochu zaskočená a v přesilovce se zatím nemůže dostat prakticky k ničemu, co by mohlo ohrozit Koskinena.
     
    41:42
    Domácí v plném počtu.
     
    42:41
    Nurse špatně přihrál ve středním pásmu a našel jenom Stepana, který zprava centroval, jenže Hinostroza na puk nedosáhl.
     
    43:37
    Snadná práce pro Koskinena, který chvíli po hostujícím icingu dával od modré pobídku k teči, jenže ta se nezrodila a puk propadl až k finskému brankáři.
     
    44:01
    Dylan Strome pro změnu nahazoval z levého mantinelu, ale puk opět skončil v náruči třicetiletého maskovaného muže.
     
    44:15
    Connor McDavid a jeho skvělé bruslení nyní předčilo Richardsona i Ekmana-Larssona. Ve velké rychlosti už ale nedokázal z bezprostřední blízkosti najít recept na Raantu.
     
    44:35
    Richardson zleva střílel přes Benninga, ovšem Koskinenovi moc práce nepřidělal. Následovala menší potyčka mezi Nursem a Cousinsem, nicméně o nic vážného nešlo.
     
    44:55
    Další rychlý kontr Oilers zakončoval střelou zápěstím Draisaitl, ale Raanta byl se svým betonem připraven.
     
    45:13
    A zase rychle na druhou stranu. Brejk Kojotů také nedopadl nejlépe a Koskinen po chvilce jednoduše zkrotil pozdrav z nulového úhlu.
     
    45:35
    Ze špatné rozehrávky Kojotů resultuje nevynucené zakázané uvolnění. Zápas konečně nabírá zajímavé tempo a blíží se k dramatickému vyvrcholení.
     
    46:06
    Koskinen vyrazil Stepanovo vyhození jenom před sebe. Zkušený americký útočník se dostal ještě k dorážce, ale i ta skončila na Finově výstroji.
     
    46:32
    Kempe táhl rychlý brejk tří hráčů Arizony. Finální přihrávka ale nedošla k adresátovi, jedna z hokejek tečovala puk do rohu.
     
    47:02
    Lawson Crouse to neudělal nejlépe a z obranné třetiny vyhodil puk na další icing. Vhazuje se po levé ruce Anttiho Raanty.
     
    47:36
    McDavidův útok se usadil v útočném pásmu. Kanadská hvězda bekhendem přihrála zpoza kruhů před brankoviště, kde se Nugent-Hopkins snažil zblízka prohodit klečícího Raantu, ale ten svůj tým opět podržel.
     
    48:21
    Hjalmarsson zpoza vlastní branky dobře rozehrál na Perliniho, jenž byl na útočné modré přitlačen na hrazení a čistě odstaven od puku.
     
    49:01
    Rattie se stal terčem Klefbomovy dlouhé přihrávky střes střední pásmo, jenomže bekhendová střela z levého křídla Raantu nepřekonala.
     
    49:45
    Nedorozumění během domácího snažení ve středním pásmu končí zakázaným uvolněním a vhazováním před Koskinenem.
     
    49:49
    Zajímavé buly mezi Stromem a Stromem vyhrál domácí centr a postaral se o to, že se Oilers rychle dostali pryč z obranného pásma.
     
    50:18
    Mario Kempe byl strážen dvěma hráči, ale i tak pokračoval v pohybu směrem k brankovišti, aby donutil Koskinena přerušit hru. Následuje komerční pauza.
     
    50:56
    Nurse se jako obránce vydal až na hrot útoku, po stahovačce už ale nedokázal zprava dostat puk za Raantova záda.
     
    51:26
    Rattie si počkal na Larssona, který si sjel až za branku, ovšem tam obrana Kojotů kotouč po boji získala.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    52:12
    Oba týmy střídaly a Oesterle mohl několik vteřin stát na místě v obranném pásmu. Následná rozehrávka skončila na střídačce pouštích psů.
     
    52:58
    Pánik poslal puk za domácí klec, zpoza které přišla Stepanova bekhendová přihrávka zpět před brankoviště a Koskinen musel rychle reagovat na zakončení Fischera.
     
    53:31
    Dylan Strome vyhrál buly nad svým jmenovcem a puk se dostal na Connautona, jehož nahození Puljujärvi zablokoval vysokou holí.
     
    54:20
    Puk vyletěl mimo hrací plochu, což zapříčinilo přerušení hry a začátek další komerční pauzičky.
     
    54:38
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Vinnie Hinostroza – 2 min., hákování).
     
    54:46
    Richardson vyhrál buly a Kojoti dvě vteřiny po začátku oslabení odpálili kotouč přes všechny čáry.
     
    55:03
    Sebejistý zákrok lapačkou od Raanty, který si poradil s Klefbomovou solidní střelou od modré čáry. Hru přerušil, aby Kojoti mohli vystřídat.
     
    55:29
    Oilers se usadili v pásmu a mají na ledě to nejlepší, co mají k dispozici. Klefbom nabil doprava McDavidovi, jehož rána z první byla dost nepřesná.
     
    55:49
    Dvakrát za sebou Arizona dostala puk do bezpečí a donutila Oscara Klefboma k návratu až k brance Mikka Koskinena.
     
    56:09
    A ještě jednou se musí domácí nanovo probíjet středním pásmem. Přesilová hra se rychle blíží k závěru, stejně tak celá třetí třetina.
     
    56:38
    Hosté v plném počtu.
     
    56:43
    Lawson Crouse obětavě padal po kotouči a odpálil ho co nejdál od své branky. Arizona už ale byla v pěti, takže se jedná o icing.
     
    57:15
    Brodziak získal puk v rohu útočného pásma a přihrál před brankoviště na zapomenutého Åberga, který si to dlouho šteloval na bekhend a trefil tyč!
     
    57:47
    Rychlý brejk Kojotů byl také nebezpečný. Zakončoval ho Pánik a puk se potuloval před brankovou čarou, odkud ho dostal až pohotový Adam Larsson.
     
    58:26
    Yamamoto nezpracoval přihrávku od Lucice a na pravé straně se o něj postaral švédský obránce Oliver Ekman-Larsson.
     
    58:58
    Keller přejel přes útočnou modrou a zastavil puk pro Cousinse, který vypálil švihem z osy hřiště do nachystané lapačky brankáře Koskinena.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:19
    Puljujärvi nastartoval Riedera, který mu kotouč zadovkou vrátil. Finský talent tedy zakončoval z vrcholku pravého kruhu a trefil předním stojícího Hjalmarssona.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Střely na branku po 3. třetině: 21 – 27 (8:5, 5:10, 8:12)
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:19
    Draisaitl nepříjemně napadal Ekmana-Larssona, který v roli posledního nesměl zaváhat, což se mu podařilo.
     
    60:46
    Oilers se dostali k puku. V hlavní roli byl McDavid, který nejprve přestřelil a při druhém pokusu zakončil do dobře postaveného Raanty.
     
    61:30
    Hinostroza projel středním pásmem, jenže před modrou čarou trošičku zpomalil a Jason Demers mu mezitím vjel do odpískaného ofsajdu.
     
    61:46
    Krásně to udělal Connauton, který se kličkou dostal za obranu, ale sám před Koskinenem minul. Edmonton otočil hru a další brejk tentokrát skončil u Rattieho, jenž také minul.
     
    62:38
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí vítězí! Ekman-Larsson fatálně zachyboval jako poslední hráč na útočné modré čáře, kde mu puk vypíchl Rattie a vyslal do úniku CONNORA MCDAVIDA, který měl takový náskok, že si mohl dovolit u mezikruží zabrzdit a forhendovým blafákem přehodit pravou nohu Anttiho Raanty. Asistence: Ty Rattie.
    62:38 Connor McDAVID - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Edmonton rozhodně neodehrál nejlepší zápas, ale i tak se může radovat z vydřeného vítězství. Arizona s dnešním favoritem držela krok a dvakrát se dostala do vedení. Ve třetí části o něj ale přišla, když trestuhodně inkasovala ve vlastní přesilovce. S blížícím se koncem utkání měli Oilers herně navrch, ale zlepšený výkon potvrdili až v prodloužení, ve kterém ujel Connor McDavid a jako správný kapitán rozhodl o výhře svého týmu.
     
    Střely na branku: 24 – 28 (8:5, 5:11, 8:12, 0:3).
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Connor McDavid (EDM) 2+0
    2. Clayton Keller (ARI) 1+1
    3. Mikko Koskinen (EDM) 26 zák., 2 góly, 92,9%.
     
    Československá stopa v utkání:
    Richard Pánik (ARI)
    0+0, 2 střely, čas na ledě 18:33.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (05:47:02)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 26. McDavid, 41. Rieder (R. Strome), 63. McDavid (Rattie) – 5. Keller (Goligoski, Perlini), 32. Fischer (Keller, Goligoski)


    Edmonton Oilers: Koskinen (Montoya) – Larsson (A), Klefbom, Benning, Nurse, Bear, Garrison – Rattie, McDavid (C), Nugent-Hopkins (A) – Yamamoto, Draisaitl, Lucic – Puljujärvi, R. Strome, Rieder – Åberg, Brodziak, Caggiula.
    Arizona Coyotes: Raanta (Kuemper) – Demers, Ekman-Larsson (C), Hjalmarsson (A), Connauton, Oesterle, Goligoski – Fischer, Stepan (A), Pánik – Hinostroza, Keller, Perlini – Cousins, Richardson, Dauphin – Kempe, D. Strome, Crouse.

    Rozhodčí: Sutherland, Walsh – Alphonso, Gawryletz

    Diváci: 18 347
    bahis siteleri