Anderlecht – Sint-Truiden 0:0 (kon.) | Oostende – Standard 1:3 (kon.) | Antverpy – Gent 2:2 (kon.)
konec
Royal Antverpy
2:2 (1:2)
KAA Gent
Neděle 30.09.2018, 20:00 • Het Bosuilstadion, Antverpy • Belgická liga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Gent nedotáhl slibně rozehraný duel do vítězného konce a nakonec remizuje v Antverpách 2:2. Hosté vlétli do utkání velmi aktivně a po čtvrthodině se krásně trefil Rosted. O šest minut později však dokázal vyrovnat důrazný Mbokani. Po půlhodině hry se další krásnou trefu přidal Vadis Odjidja-Ofoe. Po změně stran však Antverpy zvýšily svou aktivitu a Faris Haroun v 53. minutě vyrovnal. Domácí se poté tlačili za vstřelením rozhodující branky, ale obrana Gentu už jim nedala možnost. (22:05:10)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hraje se převážně na polovině hrací plochy a bojuje se o každý míč. Ani jeden z týmů se nemůže usadit na polovině svého soupeře.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Brecht Dejaegere se nechal faulovat na polovině domácího celku. Gent tak získal přímý kop a může nasbírat cenné vteřinky.
     
    89
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Vadis Odjidja-Ofoe, přichází Franko Andrijašević.
    Střídání v týmu Royal Antverpy FC: ze hřiště odchází Ivo Rodrigues, přichází Geoffry Hairemans.
     
    88
    Giorgi Čakvetadze dostal vysokou přihrávku na hranici pokutového území, jenže proti dvojici urostlých stoperů neměl šanci na úspěch.
     
    87
    Zdá se, že hosté jsou spokojení s bodem. Fotbalisté Gentu drží balón na svých kopačkách a nikam se s ním neženou.
     
    85
    Giorgi Čakvetadze si ukousl příliš velké sousto. Hostující hráč se z pravé strany tlačil mezi trojici fotbalistů v červeném. Jeho akce byla předem odsouzena k neúspěchu.
     
    84
    Antverpy se snaží z dnešního utkání vytěžit maximum. Domácí fotbalisté hledají cestičku do pokutového území, ale hráči Gentu brání skvěle.
     
    83
    Střídání v týmu Royal Antverpy FC: ze hřiště odchází Dieumerci Mbokani, přichází Jonathan Bolingi.
     
    82
    Po delší době se k míči dostali domácí fotbalisté, kteří se vydali na polovinu Gentu. Pro nedovolený zákrok si na levé straně došel Ivo Rodrigues.
     
    81
    Vadis Odjidja-Ofoe operoval s míčem v blízkosti pokutového území, ale domácí obránci stáli blízko u sebe a nenechali mu prostor k zakončení.
     
    80
    Ani po dalším rohovém kopu se fotbalisté Antverp nedostali do zakončení. Dobře hrající brankář Gentu si došel pro míč.
     
    79
    Sinan Bolat si musel dávat pozor na nepříjemně se točící centr z pravé strany. Brankář domácího celku nakonec nechal propadnout míč do autu.
     
    78
    William Owusu Acheampong se hnal za dalším prudkým centrem do pokutového území, jenže tentokrát mu k zakončení scházely dva kroky.
     
    77
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Stallone Limbombe, přichází Brecht Dejaegere.
     
    76
    Rohový kop nyní zahrávaly domácí Antverpy. Centr od rohového praporku přiletěl na malé vápno, nicméně důrazný William Owusu Acheampong hlavou minul branku.
     
    75
    Vadis Odjidja-Ofoe se po souboji u rohového praporku dožadoval právě rohového kopu, ale sudí nařídil jen odkop od branky.
     
    74
    Limbombe odchází v doprovodu zdravotníku za postranní čáru a vypadá to, že bude schopen dnešní duel dohrát.
     
    73
    Hra je přerušena! Stallone Limbombe zůstává po ostrém střetu ležet na trávníku a drží se za bolavá záda.
     
    72
    Hosté se usadili na polovině Antverp a házenkářským způsobem obléhají pokutové území. Fotbalisté v červeném však brání s přehledem.
     
    70
    Gent se snaží útočit hlavně po pravé straně, ale domácí fotbalisté soupeři skvěle znepříjemňují přechod na polovinu.
     
    69
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Roman Jaremčuk, přichází Anderson Esiti.
     
    68
    Dieumerci Mbokani roztáhl hru domácího celku na pravé křídlo, jenže pro nepovedený centr na malé vápno si došel pozorný brankář Lovre Kalinić.
     
    67
    Na stadionu panuje parádní atmosféra. Domácí fanoušci ženou své oblíbence do útoku. Obrana Gentu však brání na jedničku.
     
    66
    Antverpy zahrávaly rohový kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kde kraloval urostlý obránce Nana Asare, který balón odhlavičkoval do bezpečí.
     
    65
    Giorgi Čakvetadze se skvěle vrátil na vlastní polovinu, kde vypomohl hostující defenzívě a včasným skluzem zablokoval prudký centr z pravé strany.
     
    64
    William Owusu Acheampong se krásnou kličkou prosmýkl do pokutového území, ale ukopl si míč daleko od nohy a už neměl sílu na zakončení.
     
    62
    Stallone Limbombe zastavil rozehrávku Antverp ostrým skluzem a dostává žlutou kartu.
     
    61
    Ivo Rodrigues teď dlouho otálel s rozehrávkou a na hranici pokutového území přišel o balón. Sudí mu jasným gestem ukázal, že jeho pády nebude tolerovat.
     
    60
    Je za námi hodina hry a domácí fotbalisté jsou po změně stran jasně lepším týmem na trávníku. Defenzíva Gentu však po druhé obdržené brance pracuje dobře.
     
    59
    Ivo Rodrigues dostal přihrávku do střelecké pozice a pohotově zakončil. Jeho dělovka však Kaliničovi nenadělala moc práce.
     
    58
    Simen Jukleröd si řekl o přihrávku mezi obránce, ale vinou špatného zpracování se nechal vytlačil mimo střeleckou pozici. Antverpy však nadále zůstávají u míče.
     
    57
    Simen Jukleröd nakopl míč na levé křídlo, ale nikdo z jeho spoluhráčů jeho úmysl nepochopil. Přihrávka do země nikoho tak propadla do autu.
     
    56
    Haroun teď pořádně riskoval. Domácí hráč už má jednu žlutou kartu a může být rád, že za ostrý skluz si nevysloužil další.
     
    55
    Ivo Rodrigues se krásnou kličkou prosmýkl do pokutového území, jenže poté neudržel balanc a poroučel se k zemi. Pokutový kop se pískat nebude.
    53. Faris HAROUN - 2:2
     
    53
    Antverpy právě vstřelily branku!
    Je vyrovnáno! Domácí Antverpy přeci jen dotahují krok! Pěknou přihrávku z levé strany dostal v pokutovém území FARIS HAROUN, který dostal prostor a pravačkou uklidil míč do sítě!
     
    52
    Hostující brankář Kalinič vystartoval ven z branky a došel si na malé vápno pro nepovedený centr z pravé strany hrací plochy.
     
    51
    Ivo Rodrigues si při průniku do pokutového území pomohl zatažením soupeře za dres a donutil rozhodčího přerušit hru. Rozehrávat budou hosté.
     
    50
    Nyní už sudí musel sáhnout do kapsičky. Dalším potrestaným hráčem je domácí Haroun.
     
    49
    Po změně stran se hraje hodně emotivně. Dino Arslanagic poslal k zemi jednoho ze soupeřů, ale žlutou kartu tentokrát nevyfasoval.
     
    48
    Na světě je další žlutá karta! Za skluz na polovině hrací plochy ji dostává Lior Refaelov.
     
    47
    Vadis Odjidja-Ofoe poslal dlouhou přihrávku na pravé křídlo, jenže tam nebyl nikdo ve žlutém dresu hostujícího Gentu. Naopak obrana Antverp zasáhla skvěle.
     
    46
    Hosté obstarali výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Zdá se, že ani jeden z trenéru neprovedl na začátku půle žádnou změnu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí! S úvodní pětačtyřicetiminutovkou mohou být spokojenější fotbalisté hostujícího Gentu! Hosté vlétli do utkání velmi aktivně a po čtvrthodině se krásně trefil Rosted. O šest minut později však dokázal vyrovnat důrazný Mbokani. Po půlhodině hry se další krásnou trefu přidal Vadis Odjidja-Ofoe. V závěru první půle se už hrálo hodně bojovně a hráči Antverp si nevytvořili další šance.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Birger Verstraete si patičkou posunul míč do pokutového území. Hostující hráč se snažil odcentrovat, ale Dino Arslanagic mu nedal volný prostor.
     
    44
    Hosté uklidňují hru na polovině soupeře. Hráči ve žlutých dresech si vyměňují krátké přihrávky a nikam se neženou.
     
    43
    Antverpy zahrávaly rohový kop. Útočnou snahu domácího celku nyní překazila píšťalka hlavního arbitra. Jeden z fotbalistů v červeném si pomohl faulem.
     
    42
    Mbokani se po následném přímém kopu dostal do zakončení, ale svou hlavičku nasměroval jen mimo tři tyče. Nutno říci, že hlavičkoval v těžké pozici zády k brance.
     
    41
    Birger Verstraete zastavil soupeře ostrým skluzem, za který vidí žlutou kartu.
     
    40
    Yatabaré si skvěle pokryl míč tělem a nenechal se od něj odstavit. Hosté si tak museli pomoci nedovoleným zákrokem.
     
    39
    Mbokani se v dalším hlavičkovém souboji opřel rukou o rameno svého soupeře a dopustil se nedovoleného zákroku. Rozehrávat tak budou hosté.
     
    38
    Nyní Antverpy zahrávaly pro změnu kop rohový. Vysoký centr přiletěl na přední tyč, kde hlavičkoval Sambou Yatabaré, ale jeho hlavičku zastavil pozorný zadák Gentu.
     
    37
    Domácí zahrávali přímý kop v blízkosti pokutového území. Nadýchaný centr se snesl na jeho hranici, nicméně pozorná obrana balón odhlavičkovala.
     
    36
    Domácím se v posledních minutách vůbec nedaří rozehrávka. Hráči Antverp působí hodně zaskočeným dojmem. Gent bude znovu vhazovat.
     
    35
    Gent se usadil na polovině domácího mužstva a snaží se obléhat branku Antverp. Nikdo ve žlutém dresu si zatím netroufl na zakončení.
     
    34
    Taiwo Awoniyi spěchal za dlouhou přihrávkou na levou stranu. Hráč Gentu však nedohnal míč na hrací ploše. Antverpy budou vhazovat.
     
    33
    Antverpy se znovu snaží bleskově odpovědět. Domácí fotbalisté kombinovali u rohového praporku, ale centr z pravé strany obrana Gentu odvrátila.
    31. Vadis ODJIDJA-OFOE - 1:2
     
    31
    Gent právě vstřelil branku!
    Gent si bere zpět své ztracené vedení! Centr od rohového praporku ještě domácí defenzíva dokázala odvrátit, ale do odraženého míče se položil VADIS ODJIDJA-OFOE, jehož dělovka zapadla do horního rohu!
     
    30
    Na druhé straně se po bleskovém protiútoku dostal do zakončení rychlonohý Stallone Limbombe, jehož dělovku vyrazil Sinan Bolat na rohový kop!
     
    29
    Antverpy zahrávaly rohový kop. Jeho exekuce se ujal Lior Refaelov, který přetaženým centrem hledal Mbokaniho, nicméně domácí útočník byl tentokrát těsně bráněn.
     
    28
    Simen Jukleröd obral soupeře o míč na vlastní polovině. Domácí zadák si nechtěl přidělávat práci a raději si pomohl malou domů na Sinana Bolata.
     
    27
    Giorgi Čakvetadze prošel po levém křídle až k pokutovému území, kde si míč musel zaseknout, ale hráči v červeném mu nenechali dostatek prostoru.
     
    26
    Kalinič dostal hodně těžkou malou domů. Hostující brankář si ale poradil se zpracováním i napadajícím Rodriguesem a odkopl míč do bezpečí.
     
    25
    Domácí zahrávali rohový kop. Prudký centr tentokrát přiletěl na malé vápno, odkud míč bez problémů odhlavičkoval obránce Plastun.
     
    24
    Domácím fotbalistům se po vstřelení vyrovnávací branky daří držet na polovině soupeře. Probudili si také příznivci Antverp, kteří hlasitě skandují.
    22. Dieumerci MBOKANI - 1:1
     
    22
    Antverpy právě vstřelily branku!
    Je vyrovnáno! Gentu vedení příliš dlouho nevydrželo! Na povedený centr na malé vápno si u vzdálenější tyče naskočil DIEUMERCI MBOKANI, který prudkou hlavičkou poslal míč do sítě!
     
    21
    Bronn fauloval u postranní čáry a poslal soupeře k zemi. Antverpy tak budou zahrávat přímý kop. Vysocí hlavičkáři se už stěhují do šestnáctky.
     
    20
    Domácí fotbalisté kombinují s míčem na kopačkách a snaží se uklidnit hru. Fotbalisté Antverp zatím nemohou najít recept na běhavou zálohu soupeře.
     
    19
    Hostující defenzíva si bez problémů poradila s prudkým centrem z levé strany hrací plochy. Brankář Lovre Kalinić vyrazil ven z branky a ukryl míč do rukavic.
     
    18
    Domácí fotbalisté se snaží přispěchat s rychlou odpovědí. Antverpy se usadily na polovině soupeře, ale domácí zatím marně hledají cestu do šestnáctky.
    16. Sigurd ROSTED - 0:1
     
    16
    Gent právě vstřelil branku!
    Gent se zaslouženě dostává do vedení! Hosté svůj tlak přetavili v úvodní branku dnešního střetnutí! Prudkou přihrávku do vápna si zpracoval SIGURD ROSTED a dělovkou do horního rohu otevřel skóre!
     
    15
    Taiwo Awoniyi tentokrát prošel po levém křídle až na hranici pokutového území, kde si míč přehodil na pravačku, ale obránce jeho pokus tečoval na roh.
     
    14
    Roman Jaremčuk si navedl míč na levačku a vypálil zpoza hranice pokutového území. Jeho přízemní dělovku však Sinan Bolat schoval do rukavic.
     
    13
    William Owusu Acheampong zůstává po jednom ze soubojů ležet na hrací ploše a drží se za levý stehenní sval. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    12
    Limbombe diriguje rozehrávku hostujícího celku na polovině soupeře. Gent je v úvodních minutách o něco aktivnější a snaží se útočit.
     
    11
    Čakvetadze dostal další krásnou přihrávku za obranu, ale jeho akci tentokrát zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    10
    Giorgi Čakvetadze se v pokutovém území tlačil za centrem z pravé strany hrací plochy, ale přes důrazného stopera Van Dammeho se ke střele neprobil.
     
    9
    Awonyi tentokrát dostal přihrávku do běhu, ale vinou špatného zpracování si míč ukopl k obráncům soupeře a nedostal se do zakončení.
     
    8
    Taiwo Awoniyi dotíral na poněkud statického stopera Arslanagice. Domácí zadák si jej včas všiml a stačil balón nakopnout na pravé křídlo.
     
    7
    Gent vyčkává s rozehrávkou na polovině hrací plochy. Domácí fotbalisté rozehrávku soupeře nikterak neatakují a spíše čekají, co předvede soupeř.
     
    6
    Stallone Limbombe byl faulován při přechodu na polovinu soupeře. Sudí faul dobře viděl a nařídil přímý kop pro hostující Gent.
     
    5
    Igor Plastun táhl akci hostujícího celku podél postranní čáry, jenže obránci domácích se k němu stáhli hned ve dvou a připravili jej o možnost odcentrovat.
     
    4
    Dino Arslanagic si na malém vápně pohlídal střílený centr z pravé strany hrací plochy a hlavou přizvedl balón za hranice pokutového území.
     
    3
    Gent zahrával rohový kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kde se do zakončení tlačil Vadis Odjidja-Ofoe, ale domácí obrana zasáhla.
     
    2
    Gent se také poprvé v zápase vydal podniknout ofenzivní výpad, nicméně obrana domácího celku hraje blízko u sebe a nenechává soupeři prostor.
     
    1
    Domácí obstarali výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Antverpy se ihned vydaly do útoku, ale dlouhou přihrávku zastavil dobře postavený Birger Verstraete.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Royal Antverpy FC: Bolat – Buta, Jelle Van Damme, Arslanagic, Jukleröd – Refaelov, Haroun, S. Yatabaré – Rodrigues, Mbokani, Owusu Acheampong.
    Náhradníci: Teunckens – Opare, Bolingi, Batubinsika, Hairemans, Govea, Nazaryna.

    KAA Gent: L. Kalinić – Rosted, Asare, Plastun, Bronn – Odjidja-Ofoe, Limbombe, B. Verstraete – Awoniyi, Čakvetadze, Jaremčuk.
    Náhradníci: Thoelen – Dompé, Dejaegere, David, Andrijašević, Esiti, Derijck..
     
    Dnes budeme společně sledovat jeden ze šlágrů devátého kola belgické ligy. Čtvrté Antverpy totiž hostí pátý Gent. Nutno říci, že hosté po skvělém vstupu do sezóny nezvládli poslední dvě kola, když prohráli se St. Truidenem a schytali debakl 4:0 od vedoucích Brugg. Naopak domácí celek vychází ze zabezpečené defenzívy. Dosud inkasoval jen pět branek, díky čemuž jsou Antverpy mezi belgickou elitou. V minulém kole však prohrály 2:0 na půdě St. Truidenu. Domácí trenér dnes navíc nemůže počítat s tahounen Babym.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání belgické ligy mezi Antverpami a Gentem! Výkop je stanoven na 20 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 22. Mbokani, 53. Haroun – 16. Rosted, 31. Odjidja-Ofoe

    Karty:   48. Refaelov (ANY), 50. Haroun (ANY) – 41. B. Verstraete (GNT), 62. Limbombe (GNT)


    Royal Antverpy: Bolat – Buta, Jelle Van Damme, Arslanagic, Jukleröd – Refaelov, Haroun, S. Yatabaré – Rodrigues (89. Hairemans), Mbokani (83. Bolingi), Owusu Acheampong.
    Náhradníci: Teunckens – Opare, Bolingi, Batubinsika, Hairemans, Govea, Nazaryna.

    KAA Gent: L. Kalinić – Rosted, Asare, Plastun, Bronn – Odjidja-Ofoe (89. Andrijašević), Limbombe (77. Dejaegere), B. Verstraete – Awoniyi, Čakvetadze, Jaremčuk (69. Esiti).
    Náhradníci: Thoelen – Dompé, Dejaegere, David, Andrijašević, Esiti, Derijck.
    ocianews.com