Humenné – Prešov 4:3 (kon.) | Michalovce – Trnava 9:2 (kon.) | Dubnica – Skalica 8:5 (kon.)
Topoľčany – Osmos Bratislava 2:1 (1:0 po s.n.) | Martin – Spišská N. Ves 4:3 (3:0 po s.n.)
po s.n. (3:0)
HK VITAR Martin
4:3 (2:1, 1:1, 0:1 - 0:0)
HK Spišská Nová Ves
sk Středa 03.10.2018, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Vladimír Turan (tréner HK Spišská Nová Ves): "Vedeli sme, že ideme na horúcu pôdu. Vedeli sme aké je v Martine zázemie, predovšetkým divácke. Odrazili sme sa takisto od kvality tímu, na túto skutočnosť sme sa zodpovedne pripravovali. Stále sme v oklieštenej zostave, najväčším problémom pre nás je fakt, že nemôžeme hrať na štyri päťky. V zápase strácame sily, do Martina sme cestovali s úmyslom uchmatnúť bodík. Nie sú to veľké slová, po zápase s takým tímom ako Michalovce prichádza k poklesu výkonnosti, na čo som hráčov upozorňoval. Nevyzeralo to s nami najlepšie, najmä ak sme prehrávali po dvoch hrubých chybách. Dokázali sme vyrovnať na 2:2, odvtedy sa hra vyrovnala i keď sme po ďalšej hrubej chybe opäť inkasovali. Znova sme ale vyrovnali, čo svedčí o veľkej vnútornej sile tohto kolektívu. To, čo sme ubránili v tretej tretine a predĺžení, toho bolo naozaj veľa. Málokedy sa stáva, že je toľko vylúčených, opäť to ale dokazuje vnútornú silu i keď často pri prázdnej bránke, ktorú domáci netrafili, zohralo svoju rolu aj šťastie. Za obetavosť a bojovnosť sme si ale bod určite zaslúžili. V nájazdoch už vnútorná sila chýbala, prvé tri nepremenené nájazdy nás dali do kolien. Domáci, naopak okrem úvodného nájazdu boli v ostatných bezchybní. Gratulujem súperovi k víťazstvu, zároveň však ďakujem našich hráčom za predvedený výkon."

    Radovan Somík (asistent trénera HK Martin): "Určite nemôžeme byť spokojní s predvedeným výkonom. Do zápasu sme nevstúpili zle, dostávali sme sa do tlaku. Až v závere tretiny sa nám ale podarilo dvakrát skórovať. Prišlo však k uspokojeniu, ktoré bolo potrestané niekoľko sekúnd pred odchodom do šatní. Tento gól nás poznačil do nasledujúcich minút. Začiatok druhej tretiny bol z našej strany veľmi zlý. Úvodných desať minút druhej tretiny, rovnako ako začiatok tretej bolo z našej strany veľmi zlých. Súper si minimálne bod z tohto stretnutia zaslúžil. V tretej tretine sme dokázali trikrát súperovi nabiť, vyrovnávajúci gól sa takpovediac pýtal do bránky. Nakoniec môžeme byť radi za uhratý bod z riadnej hracej doby, i za bod z nájazdov. S predvedenou hrou ale nemôžeme byť určite spokojní."

    Miroslav Olejník (útočník HK Spišská Nová Ves): "Do zápasu sme išli s tým, že sme vedeli, kto je favoritom. Nemali sme čo stratiť, kvalitu súpera sme poznali. Som rád, že sme aj my previedli bojovný výkon, a to až do konca. Mali sme v stretnutí veľa vylúčených hráčov, čo nás stálo veľa síl. Za získaný bod sme preto vďační. Gól na 2:1 nám pomohol po stránke psychickej, dodal nám novú silu, začali sme si veriť. Martin má doma silnú podporu zo strany fanúšikov. My sme sa snažili to nevzdať, pokračovali sme až do samotného záveru, čo sa nám vyplatilo. Treba vyzdvihnúť prácu trénera, ktorú si zorganizoval. Náš systém hry bol orientovaný na hru Martina, čo bolo kameňom úspechu. Hráčov treba pochváliť predovšetkým za hru v oslabení. Obetovali sa, na tele určite budú modriny, za získaný bod, ktorý má pre nás z klziska súpera cenu zlata, to však stálo. Samozrejme, nemôžeme zabudnúť na výkon brankára Suráka, v tomto zápase bol pre nás neskutočnou oporou. Určite nechcem hodnotiť náš tím z pohľadu tabuľky. Na každé stretnutie sa snažíme maximálne koncentrovať, verím, že aj tento výsledok z Martina nás povzbudí. Zároveň je pozvánkou pre náročného fanúšika na najbližšie domáce stretnutie s Michalovcami. Ak sleduje naše výkony, musí si byť vedomý, že do každého zápasu dávame srdce. Je to pre neho pekná pozvánka, verím, že príde v hojnejšom počte."

    Andrej Jurášek (útočník HK Martin): "Teší nás, že sme dokázali doviesť zápas do víťazného konca, aj keď až v nájazdoch, ktoré trénujeme po každom tréningu. Všetci hráči sa im venujú, ja mám takisto nacvičenú istú kľučku, ktorá dnes vyšla. Som tomu rád, v nájazdoch si veríme, keďže je to po Michalovciach druhé takéto víťazstvo v sezóne. Môžeme to považovať za našu silnú stránku i keď to stojí pomerne veľa síl. Dnes to bol ťažký a utrápený zápas z naše strany. Niečo si povieme pred zápasom v kabíne, potom príde stretnutie a každý hráč rieši situácie po svojom. Musíme hrať ako tím, robiť to, čo nám povedia tréneri. Potom to bude oveľa ľahšie a budeme porážať aj takýchto súperov v riadnom hracom čase. V takýchto stretnutiach, najmä ak veľmi chcete, to tam nedokáže padnúť. Pri situáciách kedy nedokážete trafiť ani prázdnu bránku, je to jednoducho smola, berie nám to psychické sily. V nájazdoch sa nám našťastie podarilo zvíťaziť, berieme dva body a myslíme už na ďalší zápas. Nemôžeme však nikdy poľaviť v závere tretiny ako sa nám to stalo dnes 25 sekúnd pred odchodom do šatní. Z takýchto smolných gólov je však potrebné sa poučiť a do ďalšej časti hry vstúpiť s úmyslom túto chybu napraviť. I tak sme ale úvod dejstva zaspali a potom sa to s nami vlieklo. To, či sme sa poučili z tohto výsledku, o tom sa budeme môcť presvedčiť už v nasledujúcom domácom stretnutí. Ja verím, že to, čo sme si s trénermi povedali, padne na úrodnú pôdu." (22:32:45)
     
    Martin si poradil so Spišskou Novou Vsou 4:3 po nájazdoch. Góly: 18. Pokrivčák (Zeliska, Rusina), 20. Jurášek (Tabaček, Pacalaj), 36. Dírer (Pokrivčák, Zeliska), rozh. náj. Jurášek – 20. Olejník (Vartovník), 28. Zwick (Koky), 46. Olejník (Vartovník, Nagy).
     
    Koniec zápasu.
     
    65:00
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HK Martin.
    Rozhodujúci nájazd premenil ANDREJ JURÁŠEK.
     
    4. série
    3:0
    Jaroslav Markovič oklamal brankára. Následne už len trafil odkrytý priestor.
     
    3. série
    2:0
    František Koky z uhla triafa brankára.
     
    3. série
    2:0
    František Poliaček sa presadil ako druhý domáci hráč. Puk prešiel popod brankárove betóny.
     
    2. série
    1:0
    Marko Ondov neuspel. Brankár vykryl strelecký uhol.
     
    2. série
    1:0
    Andrej Jurášek krásne si obišiel brankára.
     
    1. série
    0:0
    Miroslav Olejník mieril medzi betóny.
     
    1. série
    0:0
    Adam Paulíny prestrelil bránku.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    V predĺžení sme gól nevideli. Na rad tak prídu nájazdy.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    64:58
    Vyhodený puk zásluhou Osuského. Hostia predĺženie prečkajú bez újmy.
     
    64:32
    Dírer netrafil odkrytú bránku. To je naozaj na domácich priaznivcov už veľa.
     
    63:55
    Tabaček len nahodil puk smerom na bránku. Surák ho ešte vytlačil.
     
    63:23
    Miroslav Vantroba (SNV) inkasuje dve minúty za podrazenie.
     
    63:23
    Faul na Paulínyho, ktorý sa rútil na bránku. Bude sa vylučovať.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 18. Pokrivčák (Zeliska, Rusina), 20. Jurášek (Tabaček, Pacalaj), 36. Dírer (Pokrivčák, Zeliska), rozh. náj. Jurášek – 20. Olejník (Vartovník), 28. Zwick (Koky), 46. Olejník (Vartovník, Nagy)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Paulíny (MAR)
    0:0   Olejník (SNV)
    2. série:
    1:0   Jurášek (MAR)
    1:0   Ondov (SNV)
    3. série:
    2:0   Poliaček (MAR)
    2:0   Koky (SNV)
    4. série:
    3:0   Markovič (MAR)


    HK VITAR Martin: Gavalier (Bernát) – Tabaček, Lavička – Pacalaj, Burzík – Rusina, Themár – Oravec – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Jurášek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Paulíny, Barto, Brveník
    HK Spišská Nová Ves: Surák (Hudáček) – Zekucia, Vantroba – Osuský, Cvengroš – Turan, Kyčák – Krmenčík – Vartovník, Nagy, Olejník – Macko, Koky, Zwick – Ondov, Pastucha, Štrauch – Ráab, Bača

    Rozhodčí: Druga – Knižka, Drblík, Kontšek (video)

    Diváci: 1702
    thejrc.org