HC Litvínov – K. Vary 4:3 (po pr.) | Olomouc – Jihlava 4:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 4:2 (kon.)
Č. Budějovice – Kometa Brno 5:1 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
5:1 (2:1, 0:0, 3:0 - 0:0)
HC Kometa Brno
Čtvrtek 04.10.2018, 18:00DHL Extraliga juniorů • Skupina C
Partner:
     
    Motor si z utkání odnáší tři body, Kometa jeden. Českobudějovičtí sehráli skvěle především třetí třetinu, v níž skórovali hned třikrát. Brňané poté vybojovali bod v nadstavbě, konkrétně v nájezdech.

    Děkuji vám za pozornost, z tohoto utkání je to vše. (20:22:38)
     
    Konec zápasu.
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Kometa Brno.
    Autorem vítězného nájezdu je JAKUB BRABENEC.
     
    4. série
    1:3
    Pavel Novák zkusil zakončit z bekhendu, ovšem kotouč mu pravděpodobně sjel a Micka následně zasáhl betonem. Kometa tedy vítězí!
     
    4. série
    1:3
    Dvořák si na Popelkův pokus sáhl, v cestě do branky mu ale nezabránil.
     
    3. série
    1:2
    Jakub Čížek vykoupal Micku a následně mu kotouč z bekhendu zasunul za záda! Povedená trefa.
     
    3. série
    0:2
    Minárik jako první z Brněnských nedává! Trefil zadní plexisklo.
     
    Do branky Motoru se vrací Marek Dvořák
     
    2. série
    0:2
    Řezáč trefil jen Mickovu výstroj, brněnský gólman kotouč uschoval v lapačce.
     
    2. série
    0:2
    Brabenec z bekhendu posílá kotouč až za Svobodova záda!
     
    1. série
    0:1
    Naopak Michal Silný nic moc nevymýšlel a zkusil jen vystřelit. Bohužel pro něj a jeho tým neuspěl.
     
    1. série
    0:1
    Svozil to provedl perfektně! Forsberogovo kličkou nedal Svobodovi moc šancí.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Na nájezdy se rozcvičuje Daniel Svoboda, který se tak zřejmě postaví do branky.
     
    Prodloužení ve třech na obou stranách branku nepřineslo, půjde se tedy do samostatných nájezdů, které začnou za pár okamžiků.
     
    Konec prodloužení.
     
    64:28
    Brněnská kombinace vyvrcholila střelou z vrcholku kruhu. Z hole ji vyslal Michal Kunc, bohužel pro něj ale jen do prvního clonícího hráče.
     
    63:51
    Daniel Dudáček dostal kotouč ihned po buly a poslal jej alespoň do středního pásma. Motor tedy z oslabení nějaké vteřinky ukrojil.
     
    63:33
    A uvidíme vyloučení! A to z řad domácích hokejistů. Dvě minuty za podrážení inkasuje Matouš Hrubec.
     
    62:59
    Na druhé straně utekl protihráčům Šimon Masopust! Svůj brejk ale neproměnil, Micka zasáhl ramenem.
     
    62:35
    Svozil vystřelil od modré čáry, načež se před brankou ocitl samotný Minárik. Ten měl ovšem těžkou pozici, zakončit nakonec nedokázal.
     
    61:50
    Michal Silný nebyl u modré čáry v lehké pozici. Kotouč se pokusil zpracovat poněkud netradičně. Naštěstí pro domácí ho o něj brněnští útočníci, kteří napadali, neobrali.
     
    61:22
    O chvíli později se z dobré pozice pokusil vystřelit také Aleš Řezáč, jenže kotouč trefil jen obránce, Micka tedy zasahovat nemusel.
     
    61:00
    Jakub Čížek ujel se spoluhráčem v poměru dva na jednoho! Dostal přihrávku k pravé tyči z pohledu brankáře, ovšem trefil jen tyč, od které se puk dostal zpátky do hry!
     
    60:34
    Kometa se musela bránit jako první, svého soupeře ovšem k ničemu nepustila. Meluzin v pohodě počká za svou brankou a kotouč následně rozehraje.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Jihočeši se pokusili ještě jednou ohrozit Micka. Ten ale proti střele zasáhl bez obtíží. Kotouč uschoval ve výstroji. Ještě nás tedy čeká jedno vhazování v útočném pásmu domácích.
     
    59:28
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí potvrzují fakt, že z dnešního utkání si odnesou minimálně tři body. V zakončení byl nyní úspěšný PAVEL NOVÁK, jenž si připisuje svůj dnešní druhý zásah a podtrhuje svůj dobrý výkon! Bez asistence.
     
    59:11
    Aleš Řezáč nabral úctyhodnou rychlost, díky čemuž se dostal až ke střele! Zkusil zacílit do vzdálenějšího horního růžku, ovšem kotouč jen těsně přelétl nad horní tyčkou!
     
    58:08
    Kotouč se zastavil od sudího bruslí. Toho v útočném pásmu využil Ondřej Vaculík, jenž se k puku dostal. Následně si najel do mezikruží, kde byl od kotouč ale velmi důrazně odstaven.
     
    57:30
    Po rychlé, zřejmě secvičené, kombinaci se až před branku dostal Marek Minárik. Ten zkusil ještě oslovit spoluhráče na vzdálenější tyči, ovšem přihrávka až k němu nedošla.
     
    57:08
    Václav Prospal to opět zkusil z velké vzdálenosti. Jeho pokus přitom nebyl vůbec špatný, ovšem Micka tentokrát zasahovat nemusí. Kotouč totiž končí na zadním mantinelu.
     
    56:16
    Po nepřesné rozehrávce domácích se málem ke střele přímo z mezikruží dostal Martin Snášel. Naštěstí pro Jihočechy ale obránci své zaváhání vzápětí napravili a Snášela o kotouč obrali.
     
    55:41
    Z úhlu vyjel před branku Oskar Hubáček. Ten nezvedl kotouč dostatečně a Marek Dvořák ho tak téměř bez problému ukryl někde ve své výstroji. Přesto to nebyla vůbec špatná příležitost!
     
    54:37
    Václav Prospal si na modré čáře vyměnil kotouč s Danielem Dudáčkem, ovšem ani jeden z beků se ke střele od modré čáry nedostal. To samé platí i o jejich spoluhráčích z útoku.
     
    53:47
    Domácí hráči jsou kompletní, Ondřej Vaculík se vrátil na led. V tentýž čas předvedl další přesný zákrok Dvořák, jenž uschoval kotouč v rukavici. Bude se tedy vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    53:10
    Na modré čáře neměl příliš dobrou pozici Jan Mlčák. Brněnský obránce přesto poslal na Dvořáka vůbec ne špatnou střelu. Marek Dvořák na jeho pokus však viděl a neměl problém ukrýt jej ve výstroji.
     
    52:41
    Marek Minárik předvedl parádní individuální akci! Zbavil se ihned dvou protihráčů a následně se objevil před brankou. Na Dvořáka si nicméně nepřišel, českobudějovický brankář puk vyrazil. A to před sebe. Na brankovišti pak nastala menší trma vrma, ovšem z ní nic většího nebylo.
     
    52:02
    Motor zahajuje oslabení dobře! Daniel Dudáček se dostal ke kotouči ihned po vhazování a následně jej nekompromisně poslal přes všechny čáry až k Mickově brance.
     
    51:47
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Vaculík – 2 min., krosček).
     
    50:38
    Jeden z domácích hráčů nebyl vůbec daleko vstřelené brance! Najel si z levého kruhu a vyslal povedený projektil, kterým ovšem orazítkoval jen horní tyčku!
     
    49:50
    Žan Primožič se společně se svým pokusem pokusil prosadit z těsné blízkosti branky. Českobudějovická obrana v čele s Dvořákem si ovšem poradila dobře.
     
    48:50
    Jakub Malý nahodil puk ze středního pásma, z čehož se nyní jeho spoluhráči pokusí něco vytěžit.
     
    47:51
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor se raduje z další trefy a ke třem bodům po základní části má zase o něco blíže! Jakub Čížek našel téměř z nulového úhlu najíždějícího PAVLA NOVÁKA, který se trefil přesně! Asistence: Jakub Čížek, Daniel Dudáček.
     
    46:30
    Oba týmy se pokusily o usazení v útočném pásmu, ovšem ani jednomu z nich to nevyšlo. Až po chvíli se domácí drží na kotouči a zřejmě se v útoku udrží.
     
    45:44
    Svozil dlouho váhal se střelou z vrcholku kruhu a ten pravý čas nakonec prováhal. Jeho pokus skončil jen na prvním clonícím obránci.
     
    44:40
    Těsně před brankou se k odraženému kotouči dostal Pavel Novák. Českobudějovický útočník si ovšem na připraveného Micku nepřišel.
     
    44:03
    Českobudějovičtí se ocitli v přečíslení tři na jednoho! Patrik Škola jej ale vyřešil možná až moc zbrkle. Vystřelil zpoza obránce, který ovšem jeho střelu srazil mimo nebezpečí.
     
    43:29
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor dává třetí branku a nyní může hrát o něco klidněji! VÁCLAV PROSPAL napřáhl na modré čáře a trefil přesně horní růžek! Asistence: Daniel Dudáček, Matyáš Grossmann.
     
    42:35
    Aleš Řezáč se hnal od šance i o chvíli později! Tentokrát upaloval před branku, kam už na něj šel kotouč. Na poslední chvíli do přihrávky však sáhl jeden z brněnských hráčů.
     
    41:46
    Na druhé straně poté musel Dvořák čelit pokusu z úhlu. Moc práce ale neměl, neboť kotouč se otřel jen o boční síťku.
     
    40:56
    Po chybě na modré čáře, kterou předvedli hosté, se do samostatného úniku dostal Aleš Řezáč! Zkusil to do horních pater branky, ovšem Micka ramenem parádně vyrazil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá perioda nám branku nenabídla, leč oba týmy měly nespočet šancí. Do posledních dvaceti minut tedy půjdeme za stavu 2:1 pro Motor. Uvidíme, jak se toto utkání nakonec vyvrbí.

    Třetí třetina začne přibližně v 19:30.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    Radek Kučeřík nedostal vůbec přesnou přihrávku a Kometa měla co dělat, aby udržela útočné pásmo. To se ji nakonec povedlo, leč žádnou střelu v dvojnásobné přesilové hře nevyprodukovala.
     
    39:26
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Grossmanns – 2 min., sekání).
     
    39:26
    Motor půjde do tří! Jeden z Brňanů si vykoledoval faul na svou osobu.
     
    38:27
    V přesilové hře kombinaci tvoří především Marek Minárik. Ten se díky své aktivitě dostal až ke střele, ovšem jeho pokus, směřující k pravé tyči z gólmanova pohledu, Dvořák vyráží.
     
    37:46
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Prospal – 2 min., hákování).
     
    37:26
    Dobrou defenzivní práci předvedl Daniel Dudáček, jenž skvěle vydoloval kotouč ze souboje jeden na jednoho. Z toho nicméně Motor nic nevytěžil, ze svého pásma se i přesto nedostal a dokonce fauloval.
     
    36:43
    Na opačné straně je poté úspěšný i Marek Dvořák, jenž vyrazil střelu z úhlu.
     
    35:41
    Přečíslení dva na jednoho na motorácké straně si říkalo o třetí branku! Pavel Novák se ocitl absolutně sám před brankou, ovšem na Micku si ani nyní nepřišel.
     
    34:35
    Kotouč na levém křídle dokázal vybojovat Erik Meluzin. Ten se následně moc nerozpakoval a pokusil se o střelu k bližší tyči. Dvořák ale nakonec zasahovat nemusel, puk jen těsně lízl boční síťku.
     
    33:50
    Brno se po delší době také usadilo v pásmu. Na to Jihočeši reagují oddychovým časem.
     
    32:33
    Ve dvou minutách letělo na hostující branku hned několik pokusů od modré. Nejnebezpečnější byl teď ten Šafářův. S jeho střelou měl Micka co dělat, nakonec ji však vyrážečkou vytěsnil do ochranné sítě.
     
    31:46
    Opět to z velké vzdálenosti zkusil Patrik Škola. Jeho nýnější pokus ale zaduněl jen o zadní mantinel, na kterém puk skončil.
     
    31:02
    Další pokus od modré čáry! Tentokrát z hole Jiřího Remty. Kotouč už směřoval mezi tři tyče, Micka byl opět přesný. Puk dokázal vyrazit.
     
    30:39
    Školův pokus od modré byl sražen před brankou a nakonec skončil jen vysoko v ochranné síti. Bude se vhazovat po Mickově pravici.
     
    30:05
    Dvořák přihrával na modrou čáru před dojíždějícím brněnským hráčem. Tomu poměrně troufale prohodil kotouč mezi bruslemi a hokejkou. Pro domácí ale vše dopadlo dobře.
     
    29:10
    Dobrou pozici si našel Pavel Novák. Ten následně dostal přihrávku, kotouč si zpracoval a zkusil to k pravé tyči. Micka Novákův pokus zneškodnil bez obtíží betonem.
     
    28:30
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Minárik – 2 min., podrážení).
     
    27:31
    Hosté jsou stále v útoku. Jan Mlčák napřáhl na modré, přičemž jeho pokus nebyl vůbec špatný. Rozvlnil ovšem jen boční síťku.
     
    26:40
    Dvořák si po delší době připisuje také zákrok. Zblízka branky čelil Jakubu Malému. Českobudějovický strážce svatyně si se střelou z těsné blízkosti své klece poradil.
     
    25:50
    Do útoku se zkoušel prosadit Jan Sedláček, ovšem jeden z domácích hráčů ho razantně odstavil od puku. Vše v rámci pravidel, domácí hokejisté už míří na opačnou stranu ledové plochy.
     
    25:12
    Hosté jsou kompletní, Hubáček je zpět na ledě.
     
    24:46
    Dudáček umí z větší vzdálenosti skvěle vypálit, nyní ale trefil jen prvního clonícího obránce. Českobudějovičtí jsou ale stále v pásmu a tlačí na svého soupeře.
     
    23:42
    Čtvrtinu oslabení mají brněnští hokejisté za sebou. A začali dobře. Kotouč odpálili až ke Dvořákově svatyni, odkud Matěj Šafář zahajuje další přesilovkovou akci.
     
    23:12
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Hubáček – 2 min., pozdní dohrání).
     
    23:05
    Uvidíme vyloučení z řad hostů. Rozhodčí zvedá svou pravici k signalizaci výhody a Motor si bere kotouč do svého držení.
     
    22:12
    Od modré čáry nevystřelil vůbec špatně Jiří Remta. Na jeho pokus měl nicméně Micka dobrý výhled, a proto pro něj nebylo problém dostat mimo nebezpečí.
     
    20:57
    Úvodní minuta druhé třetiny nenabídla nic zlomového. Ani jeden z brankářů si nemusel připsat zákrok.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Vstup do třetiny náramně vyšel domácímu týmu. Ihned po sedmi (!) vteřinách se do brejku dostal Jakub Káník, jenž ho proměnil bezchybnou střelou do horního růžku. Na něj navázal Jaroslav Pouzar a Motor vedl o dvě branky. V přesilové hře pak za hosty snížil Marek Kunc. O něco více ze hry měli možná přeci jen domácí hráči.

    Druhá třetina začne přibližně v 18:46.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:57
    Jihočeši se zhruba poslední minutu drželi v útočném pásmu, avšak Marek Micka v permanenci příliš nebyl. Brněnští obránci kotouč až na svého brankáře nepropustili.
     
    18:15
    Dobrá akce domácích hráčů! Ta měla skončit u Matouše Hrubce, který pálil z levého křídla. Micka se však ke své tyči přesunul včas a kotouč dokázal vytěsnit mimo tři tyče včas.
     
    16:54
    Před Dvořákovo brankou nastala trma vrma. Českobudějovičtí ji však přečkali bez úhony. Následné vhazování pak vyhráli a už se drží v útočném pásmu.
     
    15:51
    Pavel Novák si najížděl do střelecké pozice a zkusil to do horních pater branky. Micka byl připraven zasahovat však nemusel, Novákův pokus mezi tři tyče neletěl.
     
    14:43
    Jaroslav Pouzar si najížděl před branku, kam už se pomalu snášel kotouč. Bohužel pro domácí ho ale Brňané stopli včas.
     
    13:54
    Matouš Hrubec si sjel od modré čáry do lepší palebné pozice a zkusil to k bližší tyči. Tam byl ale připravený Marek Micka, který kotouč bezpečně udržel někde ve své výstroji.
     
    12:42
    Rychlý protiútok úspěchem domácích hráčů nekončí. Michal Silný se z téměř nulového úhlu pokusil procpat kotouč až k brankovišti, brněnská obrana ale byla úspěšná.
     
    11:55
    Mohlo být srovnáno! Jeden z domácích hráčů vyrobil obrovskou chybu ve středním pásmu, a Martin Snášel se tak dostal do nájezdu. V souboji Snášel – Dvořák byl ovšem úspěšnější českobudějovický brankář, jenž kotouč vytěsnil lapačkou mimo.
     
    11:06
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brněnští v přesilové hře snižují na jednobrankový rozdíl! Marek Minárik našel před brankou stojícího MICHALA KUNCE, a ten se střelou z nápřahu nezmýlil. Dvořák se natahoval marně. Asistence: Marek Minárik.
     
    10:39
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Vaculík – 2 min., držení).
     
    10:16
    Micka musel dávat dobrý pozor! Kotouč, letící zpoza branky, ale přikryl pod svou rukavici včas. Nedovolil tak, aby puk proletěl až před branku, kde už číhali další Českobudějovičtí.
     
    09:54
    Jan Mlčák si poradil velmi dobře při defenzivní práci. Domácí hokejisty obral o kotouč, ovšem následně se nedokázal se svými spoluhráči z pásma dostat ven.
     
    09:34
    A i na druhé straně musel zasahovat brankář. I Marek Dvořák byl úspěšnější proti jednomu z brněnských útočníků.
     
    08:40
    Po dobré souhře ve středním pásmu se do šance dostal Jaroslav Pouzar. Svou druhou branku v utkání ale nepřidává, Micka byl tentokrát úspěšnější.
     
    07:34
    Daniel Dudáček si najel do střelecké pozice, z níž zkusil své štěstí. Jeho projektil letěl zhruba mezi Mickovy betony, avšak až k nim se nedostal. Jeden z hostujících obránců střelu odvrátil mimo nebezpečí.
     
    06:28
    Hosté si vzápětí vybojovali vhazování po pravici domácího gólmana. Bohužel pro ně ale následně v útoku nic moc nevymysleli a opět to jsou Jihočeši, kteří se snaží prokombinovat až k šanci.
     
    05:53
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Českobudějovičtí si vytvořili solidní tlak, který dokázali proměnit! JAROSLAV POUZAR se z dorážky nemýlil, když poslal kotouč přímo do vzdálenějšího horního růžku! Bez asistence.
     
    03:44
    Nyní ale střela z větší vzdálenosti až na Micka prošla. Brněnský brankář kotouč vyrazil jen před sebe, kde dorážel Matouš Hrubec, leč ani jeho pokus za brankovou čáru nezapadl. Micka byl úspěšný i proti jeho pokusu.
     
    02:56
    Jakub Čížek zkusil vystřelit zpoza obránce, ale neprostřelil jej. Motor se pak pokusil ještě o následnou střelu od modré čáry, jenže ani ta si cestu až k brance nenašla.
     
    01:36
    Stanislav Svozil přejel s kotoučem na holi útočnou modrou čáru a zavezl kotouč do pásma. V něm ale hostující tým nic nevymyslel a Motor míří na druhou stranu.
     
    00:07
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Start z říše snů pro domácí hokejisty! Po sedmi sekundách se do samostatného úniku dostal JAKUB KÁNÍK, jenž se trefil přesně do horního růžku! Asistence: Matěj Šafář.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Dvořák) – Škola, Šafář, Hubata, Remta, Dudáček, Prospal – Káník, Vaculík, Řezáč, Masopust, Grossmann, Hrubec, Pouzar, Janoch, Schwartz, Novák, Čížek, Silný

    HC Kometa Brno: Micka (Kašpar) – Holemý, Kučeřík, Mlčák, Sedláček, Studený, Svozil – Popelka, Snášel, Minárik, Meluzin, Hubáček, Malý, Brabenec, Primožič, Kunc, Bartes

    Rozhodčí: Hucl – Jelínek, Malý.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 1. Káník (Šafář), 6. Pouzar, 44. Prospal (Dudáček, Grossmann), 48. Novák (Čížek, Dudáček), 60. Novák – 12. Kunc (Minárik), rozh. náj. Brabenec

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Svozil (KOM)
    0:1   Silný (CEM)
    2. série:
    0:2   Brabenec (KOM)
    0:2   Řezáč (CEM)
    3. série:
    0:2   Minárik (KOM)
    1:2   Čížek (CEM)
    4. série:
    1:3   Popelka (KOM)
    1:3   Novák (CEM)


    HC Motor České Budějovice: Dvořák (Svoboda) – Škola, Šafář, Hubata, Remta, Dudáček, Prospal – Káník, Vaculík, Řezáč, Masopust, Grossmann, Hrubec, Pouzar, Janoch, Schwartz, Novák, Čížek, Silný
    HC Kometa Brno: Micka (Kašpar) – Holemý, Kučeřík, Mlčák, Sedláček, Studený, Svozil – Popelka, Snášel, Minárik, Meluzin, Hubáček, Malý, Brabenec, Primožič, Kunc, Bartes

    Rozhodčí: Hucl – Jelínek, Malý
    bahis siteleri