St. Louis – Anaheim 2:3 (kon.) | Winnipeg – Carolina 3:1 (kon.)
konec
St. Louis Blues
2:3 (0:1, 2:0, 0:2)
Anaheim Ducks
Pondělí 15.10.2018, 01:00 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (03:50:08)
     
    Ještě doplním, že dnešní duel sledovalo 16 562 diváků!
     
    Československá stopa v utkání:
    Andrej Šustr (ANA) 0+0, 3 střely, čas na ledě 11:52
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Andrew Cogliano (ANA) 1+0
    2. Alexander Steen (STL) 1+0
    3. Vladimir Tarasenko (STL) 0+2
     
    Střely na branku: 30 – 31
     
    Je konec! Anaheim vítězí 3:2 na ledě St. Louis a potvrzuje povedený vstup do nového ročníku NHL! Jakob Silfverberg poslal Kačery do vedení na konci první třetiny. V prostřední části sice Alexander Steen a Tyler Bozak otočili vývoj utkání, jenže Anaheim si poslední slovo vzal ve třetí třetině. Ve 48. minutě dokázal šťastnou tečí vyrovnat Ben Street! Pět minut před koncem navíc využil přesilovou hru Andrew Cogliano! St. Louis poté hrálo dlouho bez brankáře, ale obrana Ducks v čele s Millerem už neinkasovala.
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Tarasenko nahodil puk na brankoviště, kde kotouč neposedně poskakoval po hraně. Hostující brankář Miller se roztáhl a nepustil puk za svá záda!
     
    59:15
    Perron dostal přihrávku na pravý kruh, ale měl jej daleko od těle a nedokázal zakončit. Domácí se hodně rychle krátí čas.
     
    58:16
    Pietrangelo si nabruslil do střelecké pozice, ale do rány se mu na poslední chvíli položil obránce, který jeho pokus zablokoval. Hosté zatím brání skvěle.
     
    58:00
    Chad Johnson už je na střídačce! Domácí zkouší vyrovnat bez brankáře!
     
    57:23
    Obrana Anaheimu zlikvidovala další rychlou přihrávku domácího celku. Zadáci Ducks hrají blízko u sebe a nenechávají střelcům v modrém prostor.
     
    57:01
    Anaheimu se znovu nepovedla rozehrávka. Přihrávka na pravé křídlo byla příliš prudká a puk prolétl na zakázané uvolnění. Millera ještě čekají těžké časy.
     
    56:35
    Další akci domácího mužstva zakončil Vladimir Tarasenko. Ruský střelec se natlačil před Millera, ale ten předvedl fantastickou práci hokejkou.
     
    56:06
    Mohlo být vyrovnáno! Brayden Schenn střílel zápěstím z levého kruhu, jenže hostující brankář proti němu povyjel a reflexivním zákrokem betonem udržel Anaheim ve vedení!
     
    55:32
    Miller si musel dávat pozor na prudkou přihrávku z rohu útočného pásma. Hostující brankář prudkou pobídku vykopl betonem do bezpečí.
     
    55:15
    St. Louis se ihned vrhlo do útoku. Vyhození hostujícího hráče prolétlo přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vhazuje se před Millerem.
    54:44 Andrew COGLIANO - 2:3

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 32. Steen (Edmundson, Tarasenko), 36. Bozak (Maroon, Tarasenko) – 19. Silfverberg (Comtois), 48. Street (Manson, Fowler), 55. Cogliano (Kesler)


    St. Louis Blues: Ch. Johnson (Allen) – Pietrangelo, Edmundson, Parayko, Bouwmeester, Schmaltz, Bortuzzo – Tarasenko, R. O'Reilly, Maroon – Perron, B. Schenn, Blais – Kyrou, Bozak, Steen – Thorburn, Thomas, Barbašev.
    Anaheim Ducks: R. Miller (Gibson) – Montour, H. Lindholm, Manson, Fowler, L. Schenn, M. Pettersson, Šustr – Silfverberg, Henrique, Comtois – Rakell, Kesler, Cogliano – Sherwood, Steel, Lundeström – Terry, Rowney, Street.

    Rozhodčí: Pochmara, Luxmore – Murray, Nagy

    Diváci: 16 562
    ocianews.com