Žďár n/S – Salzburg 6:5 (po pr.)
po prodl.
SKLH Žďár nad Sázavou
6:5 (1:0, 3:2, 1:3 - 1:0)
EC Red Bull Salzburg
Pondělí 15.10.2018, 16:00 • Bouchalky • DHL Extraliga juniorů • Skupina C
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Vítejte u nejvyšší juniorské soutěže, dnes uvidíme mezinárodní duel. V DHL extralize juniorů se totiž objevuje rakouský Red Bull Salzburg, jehož na domácím ledě přivítá SKLH Žďár nad Sázavou. Utkání se hraje netradičně v pondělí, z důvodu velkého vytížení během uplynulého víkendu žďárských juniorů na reprezentačních akcích.
     
    EC RED BULL SALZBURG prozatím obsadil druhé místo v tabulce, ačkoliv se na něj dotahuje mohutně českobudějovický Motor, jenž má dva zápasy k dobru. Rakouský celek se na druhé místo v tabulce vyhoupl minulý víkend. V dvojzápase totiž v domácí akademii získal sedm bodů právě proti dnešnímu soupeři ze Žďáru nad Sázavou. Oba celky se tak střetnou potřetí, během deseti dnů.
     
    SKLH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU měl slibný vstup do sezony. Po několika kolech se usadil na čele tabulky, ale to v posledních zápasech ztratil. Na vítězství totiž svěřenci Jaromíra Pytlíka čekají již čtyři zápasy. Nutno podotknout, že třikrát z těchto zápasů hrály Plameny na venkovním ledě. Přes šňůru porážek mají žďárští mladíci stále šanci probojovat se do první trojky a poprat se tak o postup do play-off.
     
    Úvodní sestavy:

    SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta (Kulich) – Černohorský, Mikulík, Filip, Klodner, Poizl, Grauer, Budín – Filip, Konečný, Vojinovič, Jedlička, Pětník, Malenovský, Tlačil, Bačo, Puczek, Nagy, Vašíček

    EC Red Bull Salzburg: Kolarz (Kristiansen) – Obu, Menner, Zündel, Szuber, Nyman, Wimmer – Borzecki, Varejcka, Schwaiger, Hede, Eham, Vogt, Myklukha, Polegoshko, Lindner, Maier, Leonhardt, Peterka

    Rozhodčí: Ondráček – Polák, Rampír.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:32
    Hned zkraje zápasu se do přečíslení dva na jednoho hrnul Tlačil s Nagym, jenže prvně jmenovaný nedokázal přes obránce Salzburgu přihrát a akce skončila neúspěchem.
     
    01:00
    Red Bull se usadil v pásmu Plamenů, Radosta však prozatím zasahovat nemusel.
     
    01:23
    Teď už si brankář domácích připsal první zákrok. Z levého kruhu zkusil střelu přes obránce Varejcka, Radosta přerušil jistým zákrokem hru.
     
    01:57
    I na druhé straně Kolarz musel předvést první zásah. Pětník si sjel mezi kruhy, jenž proti lapačce hostujícího brankáře byl neúspěšný.
     
    02:37
    Od Salzburgu skvěle sehraná akce v útočném pásmu. Na střelu od modré čáry z hole Mennera si sjel pro teč Peterka. Radosta ale skvěle zasáhl a nedovolil ani dorážku.
     
    03:28
    Domácí obrana měla velké problémy s rozehrávkou, čehož málem vyústilo ve velkou šanci pro Varejcka.
     
    04:35
    Dvě podobné nahození od pravého mantinelu od hostů a oboje vypadali velice nebezpečně. Ovšem ani Peterka, ani Eham nedokázali před Radostou usměrnit puk směrem k brance.
     
    05:25
    A na druhé straně schoval puk do lapačky Kolarz. Puczek tak přerušil řadu pokusů Salzburgu.
     
    06:55
    Zündelovu střelu od modré čáry zblokoval Puczek velice šikovně, jelikož se mohl vydat na steč. Nicméně byl velmi rychle dobruslený obranou rakouského celku.
     
    08:17
    První vážnější šance pro Salzburg! Varejcka našel mezi kruhy Myklukhu, jenž se proháčkoval přes prvního obránce a před Radostou sám zakončoval. Mířil mezi betony, ale tento prostor si domácí brankář pohlídal.
     
    09:22
    Rakouský celek je prozatím daleko aktivnější, na druhou stranu Plameny nepouští, až na jednu výjimku Salzburg do velkých šancí.
     
    10:32
    Znovu spolupráce Varejcka s Myklukhou, prvně jmenovaný naznačil střelu a pak poslal puk na Myklukhu, jenž měl před sebou odkrytou branku, jenže skvěle se vrátil Mikulík a hostujícímu útočníkovi jasnou šanci zmařil.
     
    10:59
    Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Konečný – 2 min., krosček).
     
    11:20
    Radosta dvakrát čaroval! Hede měl dvě obrovské šance, nejprve zakončoval u pravé tyčky a posléze střílel z voleje z pravého kruhu. Domácí brankář ale vytáhl dva bravůrní zákroky!
     
    12:06
    Žďár právě vstřelil branku!
    Co je to hostům platné! Obraně Salzburgu ve vlastním přesilovce totiž ujel MARTIN NAGY, jenž přesnou střelou ještě odraženou o levou tyčku Kolarzovi branky poslal Plameny do vedení! – 1:0. Asistence: Daniel Poizl.
     
    13:29
    To už se na led vrátil Konečný a Klodner si udělal výlet do útočného pásma. Zakončil ho střelou, která mířila vedle, přes to se Plameny udržely v pásmu.
     
    14:26
    Nahozený puk do středního pásma si vzal Pětník a zkusil z pravého kruhu mířit ke vzdálenější tyči. Kolarz vyrazil vyrážečkou, ale žďárští hokejisté se znovu usadili v pásmu.
     
    15:30
    Domácí vedoucí branka evidentně nakopla a vymanila z dlouho trvajícího tlaku rakouského celku. Hra je v posledních desítkách sekund spíše na polovině Salzburgu.
     
    16:28
    Od pravého mantinelu nahodil puk před branku Nagy, jenže Tlačil byl hostujícím obráncem dobře pokrytý.
     
    17:32
    Další pěkný moment ze strany Žďáru. Nejprve se sólem dostal ke střele Černohorský, jehož ránu Kolarz vyrazil jen před sebe. Dorážku z první vypálil Filip!
     
    17:45
    Kolarz měl nyní plné betony práce, po střele z pravého kruhu se totiž vytvořila slušná mela. Hostující brankář ale měl kotouč dobře pokrytý.
     
    18:53
    A Radosta předvedl znovu dva fantastické zákroky! Vladislav Polegoshko dostal nabito mezi kruhy, jeho ránu z první Radosta vyrazil. Po několika sekundách hry se musel činit ještě proti dorážce po další střele. Na poslední chvíli roštěpem zabránil gólu.
     
    19:10
    Znovu mohlo platit pravidlo nedáš – dostaneš! Tlačil dostal přihrávku po přečíslení před úplně prázdnou branku, jenže kotouč skákal a tak ho nedokázal usměrnit do sítě.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina nabídla podle předpokladů skvělý hokej na obě strany. Do první branky zápasu utkání ovládalo spíše hostující mužstvo. Pak jakoby se role vyměnily. Nebezpečných situací bylo na obou stranách dost, čisté konto prozatím drží už jen brankář Radosta.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Salzburg předvedl rychlou akci. Po vyhraném vhazování vyslal na útočnou modrou Nyman najetého Ehama, jenž vyprášil beton Radosty.
     
    20:30
    Do tempa druhé třetiny se dostal domácí brankář rychle. Musel znovu zasahovat, od pravého kruhu střílel Menner.
     
    21:35
    Před branku si nebezpečně sjížděl Vogt, jehož zkoušel najít Hede. Naštěstí pro domácí, hostující útočník nedokázal tečovat.
     
    22:06
    Žďárští hokejisté chvilku kombinovali v útočném pásmu a nakonec dostal ke střele prostor Klodner. Kolarz jeho střelu z levého kruhu viděl a uklidil puk do lapačky.
     
    22:33
    Žďár právě vstřelil branku!
    Dnešní utkání má prozatím dva klíčové muže! Brankáře Radosta a MARTINA NAGYHO. Ten předvedl nádhernou akci. U červené čáry dostal puk do jízdy, prohodil si puk mezi nohy obránce a v samostatném nájezdu překonal Kolarze – 2:0. Bez asistence.
     
    22:47
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Dvoubrankové vedení Žďáru dlouho nevydrželo. Hede našel na pravém křídle JOHN JASON PETERKA, jenž backhandem prostřelil Radostu. Asistence: Elis Nikolai Hede.
     
    23:45
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Zündel – 2 min., hrubost).
     
    24:29
    Plameny se usadily v útočném pásmu, jenže Kolarz prozatím zasahovat nemusel.
     
    25:19
    Černohorský měl dobrou příležitost u pravého kruhu, ale jeho střelu obětavě obrana Salzburgu zblokovala.
     
    26:11
    Salzburg už hraje v plném počtu, přesto se Plameny dostaly k ohrožení Kolarze. Konečný ovšem střelou z mezikruží přestřelil.
     
    26:36
    Žďár právě vstřelil branku!
    Tohle byla další akce na zlatou helmu! Robert Bačo skvěle předložil puk k levému kruhu Maxmiliánu Filipovi, jenž položil Kolarze a našel před úplně prázdnou brankou RICHARDA PĚTNÍKA. Asistence: Maxmilián Filip, Robert Bačo.
     
    27:10
    A mohlo to být o tři branky! Jan Tlačil se skvěle prosadil přes levé křídlo, ale v samostatném nájezdu proti Kolarzovi neuspěl.
     
    28:10
    Red Bull ví, že musí začít více makat a Plameny teď mají velké problémy s rozehrávkou, čímž se dostávají pod velký tlak.
     
    29:02
    Radosta skvěle podržel, protože střela Varejcka byla z mezikruží hodně nebezpečná. Puk skončil v rohu.
     
    30:59
    Znovu se Jan Tlačil dostal do nebezpečné situace z pravé strany, ale ani tentokrát proti Kolarzovi neuspěl!
     
    31:07
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Schwaiger – 2 min., sekání).
     
    31:40
    Žďár právě vstřelil branku!
    Tak přece jen se domácí hokejisté dočkali čtvrté branky. Střelu od modré čáry z hole Klodnera výborně tečoval JIŘÍ PUCZEK. Proti tomuto neměl Kolarz šanci – 4:1. Asistence: Jan Klodner, Jakub Konečný.
     
    32:24
    Salzburg právě vstřelil branku!
    A znovu tu máme snížení ze strany rakouského celku. Podobná branka, jako před chvilkou vstřelily Plameny. Nahození od modré čáry šikovně tečoval FILIP VAREJCKA – 4:2. Asistence: Luis Lindner.
     
    32:40
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Eham – 2 min., sekání).
     
    32:53
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Szuber – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
    Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Poizl – 2 min., podrážení).
     
    34:08
    Přesilová hra čtyři na tři se zatím Plamenům nedaří. Nemohou se udržet delší časový úsek v útočném pásmu.
     
    34:30
    Milkulík střílenou přihrávkou hledal u tyče Jakuba Filipa, jenž bohužel pro Žďár promáchl! Kolarz by nemohl zakončení stihnout.
     
    35:19
    Hektickou část hry přerušila posunutá branka Radosty.
     
    35:59
    Teď mohl z dobré pozice zakončovat Polegoshko, jenž dostal zpoza branky puk přímo na volej. Jenže puk mu sjel po holi a střela vůbec nesedla.
     
    36:29
    Do přečíslení dva na jednoho se dostal Tlačil s Nagym, bohužel si ale nerozuměli a ze šance nakonec sešlo.
     
    37:04
    U levého kruhu měl prostor pro zakončení Eham, ale skvěle se vrátil Černohorský, jenž vlastním tělem lehl do rány.
     
    37:16
    Hra se přestěhovala na druhou stranu, když Jakub Filip zkusil zpoza obránce překvapit Kolarze. Ten si ale připravil lapačku a přerušil hru.
     
    38:12
    Skvělým forčekingem si Plameny vytvořily tlak. Klodnerova rána měla dobré parametry a jen těsně minula tyčku branky Salzburgu.
     
    38:59
    Nepozorného střídání Žďáru málem využil Hede, jenž dostal dlouhý pas na útočnou modrou. Neměl ale rychlost a tak jeho střelu z dálky Radosta bez problémů pokryl.
     
    39:31
    Luka Nyman se najednou ocitl před Radostou úplně sám, ale zakončení nebyla to pravé ořechové. Radosta si vyjel a zachytil puk přímo do výstroje.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině se skóre měnilo hned pětkrát. Plameny si dokonce vytvořily tříbrankové vedení. Salzburg působil v první třetině sebevědomějším dojmem, za to Plameny jakoby postupem času rostly. Ve třetí třetině se určitě můžeme těšit na skvělý hokej, tak jako tomu bylo doposud.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:45
    Dvojice Nagy a Tlačil držela Salzburg ve vlastním pásmu, ale Kolarz zasahovat nemusel.
     
    42:03
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Velké povzbuzení pro hosty! Nahození Szubera od modré čáry přímo ukázkově tečoval od horní tyčky do branky OLEKSIY MYKLUKHA a Salzburg je rázem na dostřel! – 4:3. Asistence: Maksymilian Ireneusz Szuber, Oskar Maier.
     
    42:59
    A znovu nebezpečná situace před Radostou. Střílet mohl Schwaiger jeho rána z mezikruží byla zblokovaná.
     
    43:42
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Hororový vstup do třetí části v podání domácích! Naopak krásná akce hostů. Z levého rohu hřiště Polegoshko našel krásnou přihrávkou OLEKSIYE MYKLUKHU, jenž z první přehodil beton Radosty a je srovnáno – 4:4. Asistence: Vladislav Polegoshko, Elis Nikolai Hede.
     
    44:35
    Takový vstup do třetí třetiny pochopitelně hráče rakouského celku nabudil. Daleko více se hraje v obranném pásmu domácích.
     
    45:30
    Vogtova rána z pravého kruhu Radosta nikterak nepřekvapila, vyrazil ji do rohu.
     
    45:45
    Šikovně teď prostrčil puk za obranu Peterka do jízdy Polegoshkomu, jenž před Radostou jen tečoval a ten musel předvést hbitý zákrok!
     
    46:27
    Z druhé vlny si pro přihrávku sjel Peterka a z mezikruží měl na holi jasnou gólovku. Radosta si ale skvěle vyjel a zmenšil tak hostujícímu útočníkovi úhel. Další důležitý zákrok domácího gólmana.
     
    47:02
    A znovu dobrá kombinační hra Salzburgu. Zpoza branky našel Eham volného Varejcku, jenž z první vyprášil výstroj Radosty.
     
    47:56
    Poizlovu střelu skvěle zblokoval Lindner, jenž se málem dostal do úniku, ale na ledě byl dlouho a tak raději vystřídal.
     
    49:07
    Do útočného pásma zavezl kotouč Mikulík, donutil Kolarze k zákroku a získal tak vhazování v útočném pásmu.
     
    50:08
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Myklukha.
     
    50:48
    Salzburgu se opět v oslabení daří často vyhazovat kotouče, domácí mají velké problémy s přesilovkovým postavením.
     
    51:48
    Nagy našel přihrávkou z první před úplně prázdnou brankou Jakuba Filipa, jehož Kolarz vychytal fantastickým zákrokem!
     
    52:50
    Šikovně se teď obranou prosmýkl Varejcka, poté mířil mezi betony Radosty, ale ten si všechny mezírky pohlídal.
     
    53:37
    Peterka šikovně prostrčil kotouč Hedemu, jenž měl velmi dobrou šanci, ale Radosta znovu Plameny hodně podržel.
     
    54:19
    V souboji jeden na jednoho si Peterka dovolil parádu a málem skončila brankou. Radosta znovu vytáhl skvělý zákrok!
     
    54:37
    Žďár právě vstřelil branku!
    Dnes už po několikáté platí pravidlo nedáš – dostaneš. Obraně Salzburgu podél pravého křídla ujel JAKUB FILIP, jenž skvělým blafákem položil Kolarze a zakončil do odkryté branky! Plameny se tak dostávají do důležitého vedení – 5:4. Asistence: Jiří Puczek, Pavle Vojinovič.
     
    55:42
    Elis Nikolai Hede prokázal znovu svojí zručnost. Šikovně se proháčkoval kolem dvou obránců, pak ale branku z dobré pozice přestřelil.
     
    56:36
    Tlačil v útočném pásmu nic nevymýšlel a zkusil za modrou čárou hned vystřelit. Puk po teči skončil v ochranné síti.
     
    57:17
    Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Poizl – 2 min., podrážení).
     
    57:30
    Puk získal na hůl Budín a okamžitě ho poslal přes všechny čáry až ke Kolarzovi.
     
    58:20
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Žďárští hokejisté měli třikrát puk na hokejce, aby mohli vyhodit. Nestalo se tak a toho Salzburg využil. Na modré čáře totiž zastavil puk Peterka, našel na kruhu Myklukhu, jenž střílenou přihrávkou nabídl teč JOSEFU EHAMOVI a ten poslal puk za záda Radosty. Asistence: Oleksiy Myklukha, John Jason Peterka.
     
    58:39
    Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Poizl – 2 min., napadení).
     
    58:54
    Tvrdou dělovku z voleje vypálil Hede a Radosta na poslední chvíli vyrazil ramenem puk do ochranné sítě!
     
    59:19
    Salzburg má drtivý tlak! Ke střelbě ale rakouskému celku vždycky něco chybí.
     
    59:40
    Plameny se po dlouhém tlaku osvobozují a vyhazují puk.
     
    59:54
    Oddechový čas pro domácí. Vhazovat se bude v obranném pásmu Žďáru.
     
    59:59
    Z mezikruží v poslední sekundě napálil Josef Eham břevno Radostovy branky!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Třetí třetina přinesla obrovské drama! Salzburg bleskově srovnal dvoubrankovou ztrátu, přes to málem Plameny získaly tři body. Red Bull předvedl v poslední pětiminutovce obrovský tlak a i díky přesilové hře se dočkal srovnání. Nechybělo moc a obrat byl na světě, v poslední sekundě totiž Eham napálil tyčku domácí branky.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:29
    Ještě v přesilové hře čtyři na tři střílel Nyman, ale jeho rána nakonec letěla mimo tři tyče.
     
    61:04
    Velká šance pro Plameny. Zahrají si přesilovou hru čtyři na tři. Za vysokou hůl je vyloučen Varejcka.
     
    61:55
    Nagy měl dobře nabito, ale při jeho ráně zlomil hůl! Nakonec se puk došoural před Kolarze, kde ještě dorážel Konečný.
     
    63:05
    Z otočky nečekaně vypálil Jakub Filip, Kolarz měl hodně práce s tímhle pokusem.
     
    63:36
    Do výborné šance se už už dostával Klodner, jenž tomu předcházela přihrávka rukou a hra je přerušena.
     
    64:11
    Prodloužení tři na tři je opravdu atraktivní. Na druhé straně měl dobrou příležitost Myklukha, jenže Radosta znovu podržel.
     
    64:30
    Žďár právě vstřelil branku!
    V prodloužení bylo na obou stranách hodně šancí, ale nakonec berou vítězství domácí! Obraně Salzburgu totiž ujel JAN TLAČIL, jenž svůj backhandový blafák skvěle zakončil pod horní tyčku – 6:5. Asistence: Martin Nagy.
     
    Konec zápasu.
     
    Na Bouchalkách se dnes odehrál velice zajímavý zápas. Patřil opravdu mezi špičku juniorského hokeje. Přestřelku nakonec zvládli žďárští hokejisté v prodloužení, ačkoliv zápas mohl dopadnout na obě strany s vítězství za tři, resp. čtyři body. Tímto se s vámi loučím. (18:17:43)

    Ondřej Krásný

    Branky a nahrávky: 13. Nagy (Poizl), 23. Nagy, 27. Pětník (M. Filip, Bačo), 32. Puczek (Klodner, Konečný), 55. J. Filip (Puczek, Vojinovič), 65. Tlačil (Nagy) – 23. Peterka (Hede), 33. Varejcka (Zündel), 43. Myklukha (Szuber, Maier), 44. Myklukha (Polegoshko, Hede), 59. Eham (Myklukha, Peterka)


    SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta (Kulich) – Černohorský, Mikulík, M. Filip, Klodner, Poizl, Grauer, Budín – J. Filip, Konečný, Vojinovič, Jedlička, Pětník, Malenovský, Tlačil, Bačo, Puczek, Nagy, Vašíček
    EC Red Bull Salzburg: Kolarz (Kristiansen) – Obu, Menner, Zündel, Szuber, Nyman, Wimmer – Borzecki, Varejcka, Schwaiger, Hede, Eham, Vogt, Myklukha, Polegoshko, Lindner, Maier, Leonhardt, Peterka

    Rozhodčí: Ondráček – Polák, Rampír
    bahis siteleri