Košice – Banská Bystrica 1:3 (kon.) | Zvolen – Poprad 3:4 (kon.) | Žilina – Trenčín 1:0 (1:0 po s.n.)
Miskolc – Lipt. Mikuláš 2:4 (kon.) | Detva – Nové Zámky 1:3 (kon.) | MAC Budapešť – Nitra 2:8 (kon.)
konec
HK Detva
1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
HC MIKRON Nové Zámky
Neděle 28.10.2018, 17:30 • Zimný štadión Detva • Tipos Extraliga (SR) • 17. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Krásný podvečer! V den stoletého výročí vzniku Československa pokračuje nejvyšší hokejová soutěž našich východních sousedů sedmnáctým kolem, v jehož rámci bude Detva na svém ledě hostit Nové Zámky.
     
    HC 07 DETVA
    9. místo v tabulce
    18 Z, 6-1-2-9, 22 b. (skóre 45:59)

    Bývalé béčko Zvolenu, kterému loni k udržení mezi slovenskou hokejovou smetánkou pomáhal mimo jiné i bývalý gólman Buffala Sabers Matt Hackett, se oproti uplynulému ročníku podstatně zlepšilo. Zatímco ve své první sezóně v extralize drhlo dno tabulky, letos se pohybuje kolem jejího středu. Momentálně na tom ovšem není úplně nejlépe, jelikož se veze na čtyři zápasy dlouhé šňůře porážek – poslední úspěch si na své konto připsalo 18. října proti reprezentační dvacítce.

    Nejproduktivnější hráči
    Radovan PULIŠ – 18 b. (7+11)
    Ladislav ŠČURKO – 14 b. (4+10)
    Matúš CHOVAN – 9 b. (6+3)
    Martin CHOVAN – 9 b. (1+8)

    Brankářské statistiky
    Roman PETRÍK
    – 671 min. | 90,1% úsp. | prům. 3,31
    Dominik RIEČICKÝ
    – 422 min. | 88,5% úsp. | prům. 3,13
     
    HC MIKRON NOVÉ ZÁMKY
    3. místo v tabulce
    17 Z, 10-1-1-5, 33 b. (skóre 46:35)

    Hokejisté Mikronu měli excelentní vstup do své třetí sezóny v Tipsport lize, díky kterému se stále drží v horních patrech tabulky. Jejich pozice je ovšem ohrožena – hned tři celky ztrácí na Novozámecké jen jeden nebo dva body a pokud dnes proti Detvě nepotvrdí roli favorita, může je čekat nepříjemný pád až na šesté místo. Na druhou stranu případná výhra by jim mohla pomoci aspoň trochu dohnat nemalou ztrátu na druhé Košice.

    Nejproduktivnější hráči
    Adam ZBOŘIL – 15 b. (7+8)
    Henrich RUČKAY – 11 b. (8+3)
    Andreas ŠTRAUCH – 10 b. (5+5)
    Juraj JURÍK – 10 b. (4+6)

    Brankářské statistiky
    Andrej KOŠARIŠŤAN
    – 1025 min. | 93,7% úsp. | prům. 2,05
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

    Poprvé v letošním ročníku se dnešní soupeři střetli koncem září na ledě Nových Zámků, které si po těsném vítězství 2:0 přivlastnili všechny body. U obou branek byla produktivní dvojice Zbořil – Ručkay, zatímco gólman Košarišťan předvedl úctyhodných 32 zákroků.

    28. září – Zimný štadión Nové Zámky
    HC Mikron Nové Zámky – HC 07 Detva 2:0
    (1:0, 1:0, 0:0)
    --------------------------------------------------------------------
    Branky a nahrávky: 2. Ručkay (Zbořil), 36. Bajtek (Zbořil, Ručkay).
    Střely na branku: 25 – 32.
    Vhazování: 35 – 18.
    Trestné minuty: 4 – 12.
    Využití přesilovek: 0/6 – 0/2.
    --------------------------------------------------------------------
    N. Zámky: Košarišťan – Kudla, Andersons, Zaťko, Hain, Novák, Ordzovenský, Hatala, König – Štrauch, Hruška, Nejezchleb – Jurík, Zbořil, Ručkay – Rogoň, Videlka, Bajtek – Ondrušek, Fábry, Jakúbek.
    --------------------------------------------------------------------
    Detva: Riečický – Kuklev, Chovan Mar., Hraško, Chovan Mat., Gachulinec, Sládok, Fekiáč F., Šimon – Ščurko, Murček, Puliš – Ďaloga, Magogin, Žilka – Tibenský, Gašpar, Milý – Fekiač V., Valent, Surový.
    --------------------------------------------------------------------
    Rozhodčí: Konc st., Juhász – Gegáň, Muzsik.
    Diváci: 1 325 (66,9% kapacity).
     
    Úvodní sestavy:

    HC 07 Detva: Petrík, Riečický – Chovan Mar., Kuklev, Sládok, Hraško, Fekiač F., Gachulinec, Hedera, Šimon – Ščurko, Jakuceňa, Puliš – Ďaloga, Murček, Žilka – Tibenský, Valent, Král – Chovan Mat., Fekiač V., Surový.

    HC Mikron Nové Zámky: Košarišťan, Glosár – Kudla, Andersons, Juraško, Hain, Novák, Ordzovenský, Hatala, Henderson – Štrauch, Hruška, Nejezchleb – Jurík, Zbořil, Ručkay – Rogoň, Urban, Bajtek – Slávik, Fábry, Jakúbek.

    Rozhodčí: Korba, Kókai – Kollár, Vincze.
     
    Ještě jednou vám přeji příjemný sváteční podvečer. Níže si můžete prohlédnout sestavy obou celků, přičemž gólmany upřesníme pár minut před startem.
     
    Do branky Detvy se dnes postaví Roman Petrík, zatímco svatyni hostujícího celku bude hájit Andrej Košarišťan. Začínáme za půl hodiny.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Oba celky už se z kabin derou ven na led, úvodní buly tu bude co nevidět. Na první vhazování se proti sobě postaví Maxim Jakuceňa a Radim Hruška.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Detva vyhrála vhazování a hned se snažila udeřit, se střelou Martina Chovana z pravého kruhu měl Andrej Košarišťan lehké potíže.
     
    00:58
    Domácí mají zatím na ledě jasnou převahu a aktivitu málem přetavili v gól, jenže nakonec trefili pouze tyčku novozámecké branky!
     
    01:17
    Nové Zámky právě vstřelily branku!
    Medvědi měli sice v první minutě více ze hry, jako první jdou ale nakonec do vedení hosté! Do bezprostřední blízkosti klece se propracoval FILIP BAJTEK a z hranice brankoviště uklidil kotouč za Petríkova záda – 0:1! Asistence: Tomáš Urban, Patrik Rogoň.
     
    01:49
    Hosté z jihu Slovenska jsou pevně usazení před Petríkem a snaží se jej překonat i podruhé, obrana Detvy však zatím zvládá sílícímu tlaku odporovat.
     
    02:14
    Peter Král se vydal dopředu a mohl z toho být gól, Košarišťan ovšem nakonec zasáhl včas. S prudkou střelou později neuspěl ani Jakuceňa.
     
    02:55
    Tomáš Urban zachytil soupeřovu přihrávku ve středním pásmu a vyrazil do útočného pásma, domácí obrana jej ovšem stihla zneškodnit a Petrík tak byl bez práce.
     
    03:48
    Detva stále kontroluje hru, hosté toho kromě gólu zatím moc nepředvedli. Uvidíme, jestli se domácím podaří brzy srovnat stav utkání.
     
    04:58
    V hostujícím pásmu se u mantinelu bojuje o kotouč, do tahanice je zapojeno hned několik hráčů. Uvidíme, kdo si jej nakonec odveze.
     
    05:44
    Produktivní forvard Adam Zbořil vyslal na Petríka nebezpečnou střelu z vysokého úhlu, kterou hbitý gólman v černém vykryl vyrážečkou!
     
    06:30
    Obraně medvědů teď trochu znepříjemnili život Urban s Rogoněm, třetí lajna Nových Zámků se zatím dnes činí. Hosté začínají srovnávat krok s domácími.
     
    07:16
    Odpískáno zakázané uvolnění, kterého se dopustila Detva. Po krátké pauze se tak bude vhazovat po pravé ruce Romana Petríka.
     
    08:08
    Viktor Fekiač zkusil své štěstí z pravého kruhu pro vhazování, strážce novozámecké svatyně byl na svém místě i tentokrát a stále se těší z čistého štítu.
     
    08:50
    Domácí mají velkou šanci srovnat stav utkání. Kotouč mimo hrací plochu vyhodil Patrik Rogoň (NZM) a dostává tak dvouminutový trest za zdržování hry.
     
    09:48
    Detva se vlastní nepřesnou přihrávkou vyhání ven z útočného pásma, pro kotouč se musí vrátit až za vlastní klec. Mikronu se zatím v oslabení daří.
     
    10:39
    Dvakrát po sobě se pokusil skórovat Chovan, ani jedno ze zakončení se ovšem za záda Košarišťana nedostalo. Přesilovka se chýlí ke konci.
     
    10:57
    Po přerušení se do sebe za brankou pustili Henrich Ručkay (NZM) a Jozef Tibenský (DTV), oba dostávají menší tresty za hrubost.
     
    11:53
    Detva se snaží založit útok z vlastního pásma, třetí tým tabulky jí ale pořádně komplikuje situaci a nepouští je daleko za středovou čáru.
     
    12:53
    Slabé nahození Kukleva od modré čáry se ani nedostalo k brance, před klecí jej zkrotil jeden z bránících protihráčů. Nové Zámky míří vpřed.
     
    13:34
    Roman Petrík se teď dost zapotil, v posledních sekundách hry musel likvidovat hned několik nebezpečných šancí. Se všemi si nakonec poradil.
     
    13:58
    Z tribun se začíná ozývat hlasitý pískot, domácím se teď vůbec nedaří. Nové Zámky kontrolují hru a zavřely svého soupeře do jeho vlastní obranné třetiny.
     
    14:57
    Hra se v posledních chvílích dost zklidnila, dění na ledě doprovází poněkud ospalá atmosféra v hledišti. Branka by teď nepochybně dost diváků probrala.
     
    15:40
    Daniel Gachulinec (DTV) si teď kvůli trestu za nedovolené bránění nějakou dobu nezahraje, už usedá na trestnou lavici. Mikron si vyzkouší přesilovku.
     
    16:38
    Adam Zbořil se za vlastní klecí chopil kotouče a vyrazil dopředu. Detva se stahuje před vlastní branku, Petrík po chvilce klidu musí opět zpozornět.
     
    17:44
    Dvoubrankové vedení se teď pokusil hostům zařídit Ordzovenský, jehož střela těsně po konci přesilovky zasáhla vyrážečku hbitého Petríka.
     
    18:20
    Domácí první formace teď hodně potrápila Košarišťana, který se musel hodně otáčet, aby všechny dorážky vykryl!
     
    19:36
    Hra se na konci první části přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, ani jednomu celku se nedaří si na delší dobu zkrotit neposedný kotouč.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je na zimním stadionu v Detvě u konce, příliš mnoho nám toho nenabídla. Hosté se prosadili už ve druhé minutě po zásahu bývalého forvarda Frýdku-Místku Filipa Bajtka a následný průběh hry pak krom pár výjimek zajímavější šance nepřinesl. Uvidíme, jak bude utkání pokračovat v dějství druhém.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:27
    Ladislav Ščurko pronikl do útoku po křídle a u kruhu pro vhazování zakončil, připravenému Košarišťanovi kotouč zaletěl kamsi do výstroje.
     
    21:16
    Surový se za u mantinelu srazil s vlastním spoluhráčem, do brejku tak mohly vyrazit Nové Zámky. Zakončující Bajtek trefil vyrážečku připraveného Petríka.
     
    22:09
    Detvané se dvakrát krátce po sobě dopouští zakázaného uvolnění, vhazovat se tedy bude opět po pravici Romana Petríka.
     
    23:19
    Mikron se dostal do přečíslení tři na dva, které ovšem díky dobrému výkonu domácí obrany střelou na branku zakončeno nebylo.
     
    24:25
    Jihoslováci mají na ledě jasnou převahu a snaží se zvýšit svůj náskok. Detva se v posledních minutách zmohla jen na občasný výhoz puku ven z pásma.
     
    25:46
    Zdeněk Král prokličkoval před branku a pokusil se uklidit pryž mezi tyč a Košarišťanův beton, novozámecký gólman ale stihl škvíru zacpat včas.
     
    26:24
    Nejezchleb zkusil své štěstí z pravého kruhu, jeho střela nebyla ale vůbec přesná a jen proletěla kolem vzdálenější tyče detvanské svatyně.
     
    27:44
    Hosté se osvobodili za cenu zakázaného uvolnění, vhazovaní tak proběhne před jejich brankou. Detva má šanci rychle udeřit a vyrovnat stav zápasu.
     
    28:18
    Přesilovka pro Nové Zámky. Za podražení je z kluziště vykázán Michal Murček (DTV), domácí forvard si tak maximálně dvě minuty nezahraje.
     
    28:47
    Hruška se dostal do skvělé pozice na pravém kruhu a vypálil, Roman Petrík si pak na své konto připsal další úspěšný zákrok. Teď svůj tým drží nad vodou.
     
    29:58
    Domácí se málem v oslabení dostali do přečíslení, defenzíva soupeře však nakonec celou situaci vyřešila včas a zabránila tak nejhoršímu.
     
    30:50
    Tomáš Urban se protlačil skrz detevskou obranu a z bezprostřední blízkosti brankoviště z posledních sil zakončil, Petrík slabší pokus vykryl.
     
    31:43
    Nové Zámky byly snad poprvé v prostřední dvacetiminutovce pod mírným tlakem, po zakázaném uvolnění si budou moci aspoň na moment odpočinout.
     
    32:19
    Ihned po vhazování se pokusil Petríka projektilem zaskočit Patrick Kudla, jehož pokusu však chyběla notná dávka razance a gólman ho bez problému chytil.
     
    Dnešní utkání sleduje 603 diváků (33,5% kapacity).
     
    33:19
    Ladislav Ščurko se dostal do kvalitní střelecké pozice, střela z mezikruží ale Košarišťana nijak nepřekvapila. Detva bude muset zkusit něco kreativnějšího.
     
    34:10
    Matúš Chovan krásnou přihrávkou vysunul do útoku Petera Valenta. Domácí forvard následně pryž nasměroval přímo do betonu soupeřova brankáře.
     
    34:52
    Martin Chovan (DTV) před brankou fauloval soupeře, rozhodčí zákrok posoudil jako nedovolené bránění. Mikron tedy čeká přesilovka s pořadovým číslem tři.
     
    35:45
    Nové Zámky právě vstřelily branku!
    Novozámečtí přetavují přesilovku v gól a odskakují do dvoubrankového vedení! Na konci dlouhé kombinace hostujícího celku stál RADIM HRUŠKA, který z levého kruhu propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Janis Andersons, Andreas Štrauch.
     
    35:45
    Nějakou dobu uvidíme hru čtyři na čtyři. Po brance se odehrála menší strkanice, po které odjíždí na trestnou Richard Nejezchleb (NZM) a Jozef Sládok (DTV).
     
    36:48
    Domácí se snaží na druhý inkasovaný gól rychle odpovědět, všechny jejich pokusy však končí neúspěchem. Dobrou práci odvádí jak soupeřova obrana, tak Košarišťan.
     
    37:50
    Petrík se rozhodl před najíždějícími protihráči raději schovat pryž pod rukavici a přerušit tak průběh hry. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    38:57
    Do konce první třetiny zbývá něco málo přes minutu, na kotouči jsou teď hlavně hokejisté Detvy. Těm se však stále nedaří usadit před Košarišťanem.
     
    39:37
    Puliš s Chovanem se dostali do přečíslení, přičemž druhý jmenovaný zakončil přesně do nastaveného betonu maskovaného strážce hostující klece.
     
    39:57
    Kuklevovu odraženou střelu se pokusil za novozámeckého gólman doklepnout Maxim Jakuceňa, ani on ale na Košarišťana nevyzrál.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina přinesla celkem vyrovnanou podívanou, padla opět pouze jedna branka. A znovu do domácí sítě – v přesilovce ji v závěru periody přesnou střelou z kruhu rozvlnil Radim Hruška. Zatím vše nasvědčuje tomu, že tři body dnes poputují na jih Slovenska.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Dopředu pronikl Henrich Ručkay, jehož střelecký pokus z prostoru pro vhazování zblokoval jeden z bránících protihráčů a Petrík tak nemusel zasahovat.
     
    41:23
    Vášnivé protesty nepomohly, Juraj Jurík (NZM) je odsouzen k dvouminutovému pobytu na trestné lavici. Sudí mu udělili trest za zdržování hry.
     
    41:54
    Hosté mají oslabení plně pod kontrolou, už dvakrát se jim podařilo vyhozením vyprovodit soupeře ven z útočného pásma.
     
    42:47
    Další výhoz, tahle přesilovka svěřencům hlavního kouče Turka ale vůbec nevychází. Detva v ní zatím působí dosti bezradně, jako kdyby nevěděla kudy kam.
     
    43:44
    Král vyhrál buly proti Urbanovi, druhý jmenovaný se však obratem dostal ke kotouči a rychlou střelou proklepl reflexy připraveného Romana Petríka.
     
    44:14
    Detva právě vstřelila branku!
    Domácí jsou zpět v utkání, po krásné ráně se konečně prosazují! Žilka poslal přihrávkou dopředu MARTINA ĎALOGU, který dělovkou z pravého kruhu pro vhazování rozvlnil síť novozámecké klece a připravil tak Košarišťana o čisté konto – 1:2! Asistence: Jakub Žilka, Zdeněk Král.
     
    45:23
    Průběh hry nyní zastavuje postavení mimo hru, Henrich Ručkay přejel modrou moc brzo. Vhazovat se tedy bude u hranice detvanského pásma.
     
    45:50
    Filip Bajtek se chtěl prosadit, namířil ovšem příliš vysoko a trefil jen plexisklo za brankou. Petrík tak mohl jen sledovat plachtící kotouč.
     
    46:28
    Košarišťana se teď pokusili krátce po sobě překonat Ščurko s Murčkem, ani jeden z nich ale na výborného hostujícího gólmana nevyzrál.
     
    46:51
    Patrick Kudla svou individuální akci zakončil střelou nad horní tyč. Hra se momentálně přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý.
     
    47:57
    Patrik Rogoň (NZM) naservíroval soupeři přesilovku na stříbrném podnose, sudí mu udělili menší trest za napadení. Detva má ideální šanci srovnat.
     
    48:30
    Takhle to nepůjde. Domácím se v přesilovce opět vůbec nedaří ohrozit Košarišťana a vyrovnání se jim každým vyhozením vzdaluje.
     
    49:16
    Další komplikace pro Nové Zámky! Andrej Košarišťan (NZM) před brankou podrazil protihráče, trest za něj odpyká Richard Nejezchleb.
     
    50:53
    Medvědům snahu rozhodně upřít nelze, na výbornou bránící čtveřici Mikronu však jejich výkon nestačí. Ne nadarmo mají hosté nejlepší oslabení v lize.
     
    51:57
    Nové Zámky se už dopředu moc nehrnou, po ubránění dlouhého oslabení se soustřeďují na bránění náskoku. To se jim ovšem může ještě pořádně vymstít.
     
    52:48
    Roman Petrík musel dvakrát likvidovat přečíslení dva na jednoho, obrana Detvy teď byla dost děravá. Momentálně se domácí snaží vrátit dopředu.
     
    53:56
    Medvědi se teď sami střelili do nohy, budou hrát oslabení. Za napadení odchází na lavici hanby kapitán Jozef Sládok (DTV).
     
    54:43
    Hosté se poprvé v přesilovce rozestavují kolem Petríkovy klece a kují pikle. Uvidíme, jestli se jim povede si své vítězství pojistit ještě jedním zásahem.
     
    55:03
    V Detvě se už nějakou dobu nehraje, rozhodčí stále řeší rozdělení trestů po menší šarvátce...
     
    55:03
    Branislav Fábry (NZM) dostává dva tresty, jeden za podražení a druhý za krosček. Spolu s ním na trestnou míří také Martin Chovan (DTV) za hrubost.
     
    55:33
    Martin Šimon (DTV) jde ven za držení, Nové Zámky čeká výhodná přesilovka čtyři na tři. Zasadí v ní domácím smrtící úder?
     
    56:43
    Maxim Jakuceňa si bere kotouč na svou hůl a snaží se s ním protlačit do útočného pásma, obrana Nových Zámků má ale celou situaci pod kontrolou.
     
    58:08
    Poslední dvě minuty třetí třetiny, domácí mají poslední šanci srovnat stav zápasu a poslat nás tak do prodloužení.
     
    59:14
    Roman Petrík opouští své stanoviště a peláší na střídačku! Medvědi už nemají co ztratit a zkusí své štěstí v power-play!
     
    59:49
    Nové Zámky právě vstřelily branku!
    PATRICK KUDLA jedenáct sekund před koncem definitivně zatloukává poslední hřebík do detvanské rakve! Z pravého prostoru pro vhazování uklidil kotouč do prázdné klece a zpečetil tak vítězství hostujícího týmu! Asistence: Andreas Štrauch.
     
    Konec zápasu.
     
    V Detvě je dohráno, Nové Zámky na ledě medvědů potvrdili roli mírného favorita a po vítězství 3:1 si do tabulky připisují tři body! To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek neděle. Na počtenou! (20:02:51)

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 45. Ďaloga (Žilka, Král) – 2. Bajtek (Urban, Rogoň), 36. Hruška (Andersons, Štrauch), 60. Kudla (Štrauch)


    HK Detva: Petrík (Riečický) – Chovan Mar., Kuklev, Sládok, Hraško, Fekiač F., Gachulinec, Hedera, Šimon – Ščurko, Jakuceňa, Puliš – Ďaloga, Murček, Žilka – Tibenský, Valent, Král – Chovan Mat., Fekiač V., Surový.
    HC MIKRON Nové Zámky: Košarišťan (Glosár) – Kudla, Andersons, Juraško, Hain, Novák, Ordzovenský, Hatala, Henderson – Štrauch, Hruška, Nejezchleb – Jurík, Zbořil, Ručkay – Rogoň, Urban, Bajtek – Slávik, Fábry, Jakúbek.

    Rozhodčí: Korba, Kókai – Kollár, Vincze.

    Diváci: 603
    bahis siteleri