Ostrava – Jihlava 1:3 (kon.) | Olomouc – Zlín 2:0 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
2:0 (1:0)
FC Zlín
Pondělí 12.11.2018, 13:00 • Andrův stadion č.2, Olomouc • Juniorská liga – Morava • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Sigmy Olomouc, která svého soupeře porazila poměrem 2-0. Také druhé dějství nám nabídlo celkem vyrovnanou podívanou, avšak směrem dopředu byla nebezpečnější Olomouc. Ta si přichystala mnohem více vyložených šancí, avšak druhou branku dlouho nedokázal vstřelit. Fastav se ke konci zápasu nadechoval k náporu, avšak ten pokaždé dokázala odrazit dobrana soupeře, která si tak společně s brankářem Mandousem připisuje čisté konto. Navíc se před nastaveným časem dostal k pojišťující brance Baďura, který bezpečně propálil Šišku. (14:52:02)
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Jiří Spáčil, přichází David Nízký.
    90. BAĎURA - 2:0
     
    90
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Je tu rozhodující branka dnešního zápasu! Vše začalo odkopem Mandouse, po kterém se k míči dostal Kamas, který ještě oslovil lépe postaveného Manziu. Posledně jmenovaný v šanci nezazmatkoval, naopak ještě předložil ROSTISLAVU BAĎUROVI, který se tváří v tvář Šiškovi nemýlil.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Zlín se snaží sevřít svého soupeře, ten si ale výborně pokrývá prostor u vlastní šestnáctky.
     
    88
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Pavel Zifčák, přichází Jan Kodeš.
     
    88
    Na zemi skončil jeden z hráčů Zlína, nicméně to nevypadá na nic vážného. Hlavní sudí zároveň odpískal faul, následovat bude odkop od hostující svatyně.
     
    85
    Máme před sebou závěrečnou desetiminutovku, Sigma i nadále vede o jednu branku. Zatím to spíše vypadá, že domácí vstřelí pojišťující branku.
     
    84
    Po delší době slibnější příležitost pro Fastav. Míč proti noze obdržel Košák, jehož zakončení pravačkou nakonec skončilo vysoko nad brankou.
     
    83
    Po jeho vzdušná nabídce se do zakončení dostal Chytil, jehož rána z otočky putovala do ochranné sítě za bránou. Šiška tak nemusel zasahovat.
     
    82
    Šiška musel opět do akce, tentokráte se mu podařilo vyrazit střelu nad branku. Následovat bude rohový kop, který z levé strany rozehraje Zmrzlý.
     
    81
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Martin Zahradník, přichází Jan Vičánek.
     
    80
    Štěpánek přečetl pomalou přihrávku od Lalkoviće, posléze u postranní čáry zabojoval Diblík, který pro svůj celek vybojoval autové vhazování.
     
    79
    Manzia je po svém příchodu na hrací plochu střelecky aktivní. Záložník z Demokratické republiky Kongo vypálil pravačkou, Šiška jeho střelu zpacifikoval.
     
    78
    Hosté dokonce vybojovali další rohový kop, který směřoval k přední tyči. Tam centrovaný pokus hlavou zastavil Baďura, následně se domácí dostali z obležení.
     
    77
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Filip Novák, přichází Viacheslav Bykhovskyi.
     
    77
    Sigma se hodně divila výroku sudího, který odhalil hraní rukou v podání Kamase. Zlín okamžitě rozehrál, jeho akce je vedena po levém křídle.
     
    76
    Zlín se marně dožadoval autového vhazování, nakonec se jako poslední dotkl míče Venený, od kterého se hrací předmět odrazil do zámezí.
     
    75
    Na druhé straně se Gettlerovi příliš nevydařilo vedení neposedného míče, který skončil až za postranní čárou. Autového vhazování se ujme Chvátal.
     
    74
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Jakub Matoušek, přichází Vojtěch Kamas.
     
    74
    Zifčák to zkoušel kolmicí na pravou stranu, jeho přihrávka ale nedorazila na místo určení. Domácí jsou i nadále o něco málo aktivnější.
     
    69
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Alexander Jakubov, přichází Patrik Červenka.
     
    69
    Následně měl velké starosti s padajícím míčem Zahradník, který ho nakonec neudržel před brankovou čárou, čehož si pochopitelně všiml také hlavní sudí.
     
    68
    Následovalo ofsajdové postavení, do které se dostal domácí Yunis. Šiška se opět seznámil s kulatým nesmyslem, jeho kolegové se ale nedostali k ničemu vážnějšímu.
     
    67
    Nedovolených zákroků zcela očividně přibývá. Po jednom z nich Sigma rozehrála nakrátko, prudký centr ale nakonec putoval vedle Baďury.
     
    66
    Šiškův dalekonosný odkop měl na druhé straně najít Železníka, který se do hlavičky vůbec nedostal. Na druhé straně uskočil Matouškovi míč do zámezí.
     
    66
    Je tu další žlutá karta, tentokráte pro hostujícího Jakubova, který v pokutovém území zahrál vysokou nohou. Mandous se ujme odkopu.
     
    64
    Manzia se hnal za míčem, u kterého byl včas brankář Šiška, kterého napadající protihráč dohrál, za což obdržel kartónek žluté barvy.
    63. Yunis selhal v šanci.
     
    63
    Obrovská šance domácích! Chvátalovi se nepovedla střela dle představ, míč ale skončil na hrudi spoluhráče, který ještě vylepšil pozici pro Yunise. Posledně jmenovaný byl před brankou zcela sám, akrobatický pokus poslal kousek vedle brány.
     
    62
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, domácí stále drží hubené vedení. Druhý poločas je stále vyrovnaný, Sigma je nyní o něco aktivnější.
     
    61
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Jakub Yunis, přichází Rostislav Baďura.
     
    61
    Manzia se dostal s míčem až k hranici velkého vápna, kde se nakonec dostal k slabému střeleckému pokusu, který skončil v rukavicích Šišky.
     
    60
    U rohového praporku se přetahovala početná skupina hráčů, nakonec odkop od branky vybojoval Tkadlec, který uspěl proti přesile protihráčů.
     
    59
    Jenomže Sigmě to nevyšlo útokem po pravém křídle, navíc si útočným faulem pomohl napadající Zifčák, který k zemi povalil Jakubova.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Petr Sklenář (FC Fastav Zlín).
     
    58
    Sledujeme klidnější pasáž tohoto zápasu, nyní se Mandous ujal odkopu od branky, který zamířil přesně do prostoru, ve kterém se nacházel Manzia.
     
    57
    Nakonec si Šiška připsal další zákrok, z velké blízkosti to totiž zkoušel domácí Zmrzlý, který ale nenašel cestičku do sítě. Olomouc bude zahrávat další roh.
     
    56
    Nyní na zemi skončil domácí Manzia, který tak vybojoval standardku. Ta směřovala právě na střídajícího hráče, který nyní váhá s centrem do šestnáctky.
     
    55
    Košák ve středu hrací plochy celkem dost prostoru na přenesení na levou stran, Holíkovi se ale posléze nepodařilo přesně přihrát Železníkovi.
     
    54
    I tentokráte se k míči postavil Zifčák, který ale svojí vzdušnou nabídku přetáhl do zámezí. Autového vhazování se tedy ujme hostující Zahradník.
    53. Centr z pravé strany se snesl na břevno.
     
    53
    Sigma se snad poprvé ve druhém poločase dostala k slibnějšímu ataku, centrující Diblík trefil pouze horní konstrukci. Následovat bude rohový kop.
     
    52
    Do útočného výpadu se zapojil také Balić, který si ale hodil míč daleko od kopačky. Výborně zasáhl Chvátal, jenž odpálil balón na druhou stranu.
     
    51
    Nakonec se Novák podíval vpřed, načež zkoušel vyprodukovat kolmici za obranu, která byla pro Zahradníka příliš prudká. K míči se dostal brankář Mandous.
     
    50
    Také brankář Šiška si připsal první kontakt s míčem ve druhém poločase, jeho rozehrávka směřovala k obraně, která rozjela postupnou kombinaci.
     
    49
    Následně si to Tkadlec namířil podél autové čáry, avšak včas k němu přispěchal jeden z protihráčů. Následovat bude další aut pro Fastav.
     
    48
    Hned v úvodu se k autovému vhazováhí dostal hostující Zahradník, po jehož přihrávce centroval do náruče brankáře Jakubov.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Milan Lalković, přichází Bidje Manzia.
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Lukáš Holík, přichází Petr Sklenář.
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Lukáš Železník, přichází Vílem Gettler.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme ze sebou první poločas, který nám nabídl jedinou branku, o kterou se postaral domácí Matoušek. Fastav se dlouho herně hledal, avšak po obdržené brance byl o něco aktivnější. Zlín si připsal několik slibných akcí, avšak ani jedna neskončila kýženou vyrovnávací brankou. Mimo jiné sledujeme celkem pohlednou podívanou, oba celky hrají celkem otevřeně, což svědčí o atraktivnosti tohoto zápasu. Druhý poločas začne přibližně ve 14:01.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Až nyní mohl Lalković provětrat obranu soupeře, avšak míč si hodil daleko od kopačky. Sigma to následně zkusila centrem, který ale zastavil Tkadlec.
     
    43
    V posledních minutách sledujeme lehce nezáživnější pasáž utkání. Oba celky se nemohou dostat k blízkosti opačné šestnáctky.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    39
    Štěpánkovi se podařilo zachytit prudkou přihrávku od Zifčáka, posléze jeho celek postupoval směrem kupředu, avšak Neuer zastavil Železníka.
     
    38
    Co chybělo! Přihrávka putovala na kopačku Železníka, který zkoušel vypálit ke vzdálenější tyči. Míč nakonec skončil o pár centimetrů vedle.
     
    37
    Ta sice nebyla špatná, avšak včas se dokázala vrátit obrana soupeře, která odklidila neposedný míč ven z velkého vápna. Zlín je ale nyní aktivnější.
     
    36
    Sigma měla k dispozici autového vhazování, po kterém se Zifčák nedostal k ničemu nebezpečnějšímu. Navíc Holík rozjíždí rychlou protiakci.
     
    35
    Novák nedokázal obrat o míč Diblíka, který ještě stačil založit akci po pravém křídle. Tam Balić nakonec ukopl míč od kopačky Zifčákovi.
     
    34
    I v tomto případě se k rozehrávce postavil Holík, jehož centr nebyl vůbec špatný. Yunis míč netrefil, posléze se Železníkovi nepodařilo ideálně trefit balón.
     
    33
    Lalković se jako první dostal k volnému míči, který ale nedokázal odklidit od bezpečí. Toho využil napadající Železník, který vybojoval rohový kop.
     
    32
    Zlín nyní zapomněl na bránění Zifčáka, který to zkusil zhruba ze třiceti metrů. Jeho rána směřovala vysoko nad branku, Šiška bude vykopávat.
     
    31
    Tentokráte se Mandous ujal odkopu od své branky, který posílal na Junise. Ten se hlavičkového souboje vůbec neúčastnil, což ale nemuselo vadit.
     
    30
    Zmrzlý měl ve středu hrací plochy celkem dost času na přihrávku, kterou převzal Matoušek. Následný nebezpečný centr musel odvracet Štěpánek.
     
    29
    Tkadlec byl tak dlouho okopáván, až hlavní sudí nařídil volný kop pro hosty. Rozehrávky se ujal sám faulovaný, jeho přihrávka směřovala zpět na Nováka.
     
    24
    Také Zlín si vybojoval úvodní rohový kop, který z pravé strany obstaral Holík. Jeho nabídka proskákala vápnem, nakonec Venený vybojoval přímý kop.
     
    23
    Teď jsme sledovali celkem zbytečnou nepřesnost v podání domácích, která tak přichystá odkop pro Šišku. Fastav to zřejmě zkusí rozehrávkou po zemi.
     
    22
    Za pokutovým územím si odražený míč našel Zmrzlý, který to zkoušel ránou z otočky. Slabý projektil zamířil do náruče brankáře Šišky.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám nabídla jedinou branku. Sledujeme celkem vyrovnanou podívanou, avšak o něco nebezpečnější jsou domácí.
     
    20
    Na pořadu dne byla standardka pro Sigmu, ke které se postavil kapitán Zifčák. Jeho vysoký centr putoval ke vzdálenější tyči, kde zasáhl Šiška.
     
    19
    Na druhé straně si další rutinní práci připsal brankář Mandous, který sevřel do náruče centr z pravé strany. Domácí si ale balónu moc dlouho neužili.
     
    18
    Zmrzlý hezkým způsobem vysunul Yunise, který se dostával do vyložené šance. Rozruch před brankou byl zbytečný, jednalo se o jasný ofsajd.
     
    17
    Po kratší době se nám opět připomněl Matoušek, který to zkusil podobným výpadem jako při první brance. Tentokráte prudkou přihrávku zastavil Šiška.
     
    16
    Olomouc vhazovala z blízkosti vlastního praporku, posléze u postranní čáry zabojoval Lalković, který nakonec ve spolupráci s Neuerem dokázal vyvézt míč.
     
    15
    Následně Zmrzlý nedokázal pokrýt náběh Železníka, který zkoušel poslat prudkou nabídku, kterou před Jakubovem stačil odklidit Chvátal.
     
    14
    Hosté se konečně dostali k souvislejší práci s míčem, načež to Holík zkoušel přihrávkou na naběhnuvšího Jakubova, který na ní nedosáhl.
     
    13
    Nyní to budou mít hráči Fastavu hodně složité, prohrávají totiž o jednu branku. Do konce zápasu ale zbývá dostatek času, skóre se klidně může obrátit.
    12. MATOUŠEK - 1:0
     
    12
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají do vedení! Sigma dlouho obléhala útočnou polovinu soupeře, nakonec se míč dostal k Diblíkovi, který z první zrychlil hru na JAKUBA MATOUŠKA, který se natlačil až do šestnáctky, odkud razantním projektilem propálil Šišku.
     
    12
    Posléze to vzdušnou nabídkou do pokutového území zkoušel domácí Diblík, který málem našel Yunise. Tomu nakonec scházel zhruba krok.
     
    11
    Štepánek neúnavně napadal Yunise, kterého nakonec nedokázal obrat o míč. Druhý jmenovaný se posléze dostal ke střele, která mu vůbec nesedla.
     
    10
    Na druhé straně postupoval po levém křídle Jakubov, který ale nedokázal odcentrovat přes protihráče. Další centr pro změnu skončil u Mandouse.
     
    9
    Nakonec jsme sledovali další roh, který měl ideální výšku. I tentokráte se do vzduchu dostal jeden z hráčů Zlína, který poslal míč do bezpečí.
     
    8
    Veledůležitý zákrok nyní vytasil hostující Novák, který za sebe nepustil prudkou přihrávku. Sigma si tak vybojovala úvodní roh, který zamířil pouze na hlavu Jakubova.
     
    7
    Tentokráte si s míčem zahrál také brankář Mandous, který se ujal odkopu od své branky. Jeho pas zamířil k Zifčákovi, který ihned přihrál Matouškovi.
     
    6
    Zifčák chtěl patičkou narazit Matouškovi, což se mu ale nepodařilo. Rychlý protiútok Fastavu čistým zákrokem ukončil domácí Diblík.
     
    5
    Na druhé straně se k rozehrávce volného kopu postavil Balić, který rozjel akci po pravém křídle. Tam ale dobře zapracoval domácí Spáčil.
     
    4
    Na zemi skončil domácí Yunis, který dostal pořádně naloženo. Nakonec se vše obešlo bez žluté výstrahy, domácí budou rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    3
    Hned úvodu se k míči dostal Matoušek, který raději ještě roztáhl hru na pravou stranu, kde číhal Diblík, který si ale na průnik kolem protihráče příliš nevěřil.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Sigma Olomouc: Mandous – Diblík, Neuer, Chvátal, Matoušek, Zifčák (C), Spáčil, Zmrzlý, Lalković, Chytil, Junis
    Náhradníci: Gröger – Kodeš, Kamas, Baďura, Nízký, Manzia

    FC Fastav Zlín: Šiška – Štěpánek, Novák, Košák, Tkadlec, Železník, Jakubov, Zahradník, Balić, Venený (C), Holík
    Náhradníci: Lebánek – Sklenář, Gettler, Vičánek, Kolář, Červenka, Bykhovskyi

    Rozhodčí: Vojkovský – Mojžíš, Dohnálek.
     
    FC Fastav Zlín

    Na opačné straně se nachází Zlín, kterému patří pátá pozice, který patří do části poražených. Fastav má na svém kontě sedmnáct bodů, na vedoucí Slovácko ztrácí bodů třináct. Zlín se naopak nenachází v úplně ideální formě, na vítězství čeká už šest ligových zápasů. Poslední tříbodová výhra přišla v souboji proti Jihlavě, který Zlín zvládl poměrem 3:0. Fastav patří do trojice nejlepších celků na hřišti soupeře, tam zatím nasbíral deset bodů, lépe už je na tom pouze Slovácko a Zbrojovka Brno. Zlín se naopak potýká s neefektivním útokem, který patří k průměru v celé soutěži, na druhou stranu se opírá o vynikající obranu, která společně se Slováckem inkasovala nejméně branek.
     
    SK Sigma Olomouc

    Fotbalisté Olomouce se po čtrnácti kolech nacházejí na čtvrté pozici, což je přesný střed tabulky. Sigma má na svém kontě jednadvacet bodů, na vedoucí Slovácko ztrácí bodů devět. Olomouc se v posledních týdnech nachází v dobré formě, neboť z posledních čtyř zápasů vytěžila sympatických deset bodů. Jediná ztráta bodů se uskutečnila v minulém zápase proti Brnu, přičemž utkání nakonec skončilo nerozhodným výsledkem 2:2. Olomouc se ale může opřít o velice produktivní útok, který je druhý nejlepší v celé tabulce. Na druhou stranu Sigma už pět zápasů neprohrála na domácím stadionu, poslední domácí porážka přišla v souboji proti Karviné.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Juniorská liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi SK Sigma Olomouc a FC Fastav Zlín.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    David Suchý

    Branky: 12. Matoušek, 90. Baďura

    Karty:   64. Manzia (OLO) – 59. Sklenář (ZLN), 66. Jakubov (ZLN)


    SK Sigma Olomouc: Mandous – Diblík, Neuer, Chvátal, Matoušek (74. Kamas), Zifčák (C) (88. Kodeš), Spáčil (90. Nízký), Zmrzlý, Lalković (46. Manzia), Chytil, Yunis (61. Baďura)
    Náhradníci: Gröger – Kodeš, Kamas, Baďura, Nízký, Manzia

    FC Zlín: Šiška – Štěpánek, Novák (77. Bykhovskyi), Košák, Tkadlec, Železník (46. Gettler), Jakubov (69. Červenka), Zahradník (81. Vičánek), Balić, Venený (C), Holík (46. Sklenář)
    Náhradníci: Lebánek – Sklenář, Gettler, Vičánek, Kolář, Červenka, Bykhovskyi

    Rozhodčí: Vojkovský – Mojžíš, Dohnálek

    Diváci: 50
    bahis siteleri