Liberec – Zlín 5:3 (kon.) | Litvínov – K. Vary 7:2 (kon.) | Kometa Brno – Pardubice 2:0 (kon.)
Sparta – Mladá Boleslav 3:5 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
5:3 (1:0, 0:3, 4:0)
Berani Zlín
Středa 14.11.2018, 17:20 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Z Liberce se s vámi loučím a někdy příště se těším znovu na počtenou! Hezký večer! (19:49:17)
     
    Je dobojováno. V krásném utkání plném obratů nakonec slaví úspěch favorizovaný Liberec, který ovládl poslední třetinu poměrem 4:0! V tuto chvíli se tak dostává do čela tabulky.

    Pro Berany to dnes musí být velké zklamání. Díky parádní druhé periodě se dostali do dvougólového vedení a zápas měli zdánlivě pod kontrolou. Mátožnému Liberci by v tu chvíli věřil zřejmě málokdo, nicméně domácí se díky parádní třetí části zmohli na úžasný obrat. Do listiny střelců se v jeho rámci zapsali Libor Hudáček, Martin Ševc, Petr Jelínek a Tyler Redenbach.
     
    60:00
    Konec zápasu.
    58:56 Tyler REDENBACH - 5:3
     
    58:56
    Liberec právě vstřelil branku!
    Skóre se mění, ovšem na druhé straně! TYLER REDENBACH byl Petrem Jelínkem vyslán do úniku proti prázdné bráně. Stíhal jej obránce, nicméně Kanaďan od modré čáry zamířil přesně. 5:3! Asistence: Petr Jelínek.
     
    58:33
    A další šance! Krásnou přihrávku před branku si zpracoval Zdeněk Okál, avšak v exkluzivní pozici napálil kotouč pouze do vyrážečky Marka Schwarze.
     
    58:13
    Freibergsovo šikovné nahození jemně tečoval Pavel Kubiš. Tady by brankář zřejmě nestihl zareagovat, nicméně kotouč prolétl kolem tyčky pouze z vnější strany!
     
    57:45
    A skutečně! Jakub Sedláček zůstal na střídačce, Berani zkusí štěstí v power-play.
     
    57:45
    Ladislav Šmíd se v tuto chvíli spokojil s vyhozením na icing, domácí se totiž dostali pod menší tlak. Vzápětí si trenérský štáb PSG vyžádal oddechový čas, dá se očekávat odvolání gólmana.
     
    56:58
    Šimon Kratochvíl to poměrně nebezpečně zkoušel z pravého kruhu. Marek Schwarz musel rychle vytyčit rameno, aby odložil naději Zlína na dobu neurčitou.
     
    56:45
    Severočeši důležité oslabení zvládli a udělali důležitý krok k vítězství. Nyní se bude vhazovat před jejich klecí, poté, co kotouč opustil prostor mezi mantinely.
     
    56:08
    Puk se po zlínské nepřesnosti zatoulal na hůl Martina Ševce, který jej bez slitování napálil až za Sedláčkovu klec. Moravanům se přesilovka pomalu krátí.
     
    55:28
    Liberec vyhodil. Moravané se poté rychle vydali zpátky do pásma a Pavel Kubiš napálil z levé strany brankářovy betony. Jen to zadunělo.
     
    55:17
    Nyní už liberecký gólman přerušuje hru, čímž si vysloužil ovace z tribun. Bude se vhazovat po jeho levé ruce, kam už se sjíždějí hráči obou celků.
     
    54:47
    Na úvod početní výhody hostů se puk ztratil pod bruslemi u hrazení. Vydolovali jej Zlínští, načež se musel Marek Schwarz rychle přesunout proti střele Okála z pravého kruhu.
     
    54:39
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Matěj Stříteský – 2 min., krosček).
     
    Střely na branku – 33:28.
     
    54:39
    Marek Schwarz se musel ohánět! Už se zdálo, že má puk pod kontrolou, avšak hvizd se neozýval. Aktivní ve snaze o dorážku byl zejména Michal Popelka. Po komerční pauze započne početní výhoda Beranů ze Zlína! To bude zajímavé.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 2. L. Hudáček (Lenc, M. Kvapil), 42. L. Hudáček (M. Kvapil), 43. Ševc (Ordoš, L. Krenželok), 45. P. Jelínek (Ordoš), 59. Redenbach (P. Jelínek) – 23. Kubiš (Okál), 30. Řezníček (Popelka, Gazda), 33. Popelka (Václavek, Žižka)


    Bílí Tygři Liberec: Will (33. Schwarz) – Doherty, Šmíd (A), Stříteský, Derner, Havlín, Ševc – Valský, Redenbach, Ordoš – Lenc, L. Hudáček, M. Kvapil – Teplý, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Jeník, J. Vlach, M. Zachar.
    Berani Zlín: J. Sedláček (Štůrala) – Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Řezníček, Žižka, Gazda – J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš – Okál, Honejsek, Šlahař – E. Kulda, Popelka, Poletín – Š. Kratochvíl, Hrníčko, Václavek.

    Rozhodčí: Jeřábek, Kika – Kajínek, Zavřel.

    Diváci: 4 086
    thejrc.org