St. Pölten – Brno 0:4 (kon.)
konec
SKN St. Pölten
0:4 (0:2)
FC Zbrojovka Brno
Sobota 17.11.2018, 13:00 • NV Arena, Sankt Pölten • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Tohle je ode mne pro tuto chvíli vše, přeji příjemný zbytek dne. (15:02:31)

     
    Je dobojováno! Brněnská Zbrojovka si překvapivě připsala cenný skalp favorita z rakouské nejvyšší soutěže. Velkou měrou se na tom podílela dvojice Martin Zikl – Jakub Přichystal. Ti se rovnoměrně podíleli na všech čtyřech brankách, a tak nemám obavy o to, jestli je v příštích zápasech Pavel Šustr nasadí.
     
    90+0
    Konec zápasu.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Haas (SKN St. Pölten).
     
    88
    Haas hledal svého spoluhráče na bližší tyči. Tam se stihl vrátit Jambor a ve skluzu nahrávku zblokoval.
     
    87
    Štěpanovský vybídl k hlavičce Přichystala. Ten další gól dnes nepřidal, jelikož nemířil ale vůbec přesně a přestřelil.
     
    86
    Centr to vůbec nebyl špatný. Nechybělo mnoho, aby se někdo z hostů na malém vápně k míči dostal a uklidil ho tam, kam patří.
     
    85
    Šural vybojoval faul u hranice pravého vápna. Nejspíš to je Zikl, který pošle centr do šestnáctky.
     
    84
    Jeden z hráčů ve žlutém dresu se ocitl znova v ofsajdu. Jsem toho názoru, že se jim s takovou do konce utkání nepodaří vstřelit ani tu čestnou branku.
     
    83
    Domácí musí být značně frustrováni. Obrana brněnské Zbrojovky dnes funguje naprosto fantasticky. Například počet zblokovaných střel bych rozhodně spočítat nedokázal.
     
    82
    Ofsajd zastavuje slibně rozvíjející akci St. Pölten.
     
    81
    Štěpanovský se hnal do samostatného úniku. Jenže byl doběhnut obráncem soupeře, který ho perfektním obranným zákrokem odstavil.
     
    80
    Hostující fotbalista vyslal prudký centr do vápna soupeře. Tam se však zjevil brněnský obránce, který míč odklidil na rohový kop.
     
    78
    Pokud jde o momentální hru brněnského celku, tak jde vidět, že si hosté utkání již pouze užívají. Hrají naprosto uvolněně a zkouší si věci, na které by v mistrovském utkání nebyl prostor.
     
    76
    Je sympatické, že se domácí snaží i přes jasné skóre něco udělat s utkáním. Nemyslím si ale, že jim hosté darují nějakou tu branku jen tak.
     
    75
    Floder se natahoval k levé tyči. Zasahovat však nemusel, neboť střela soupeře se do brány nevměstnala.
    73. PŘICHYSTAL - 0:4
     
    73
    Brno právě vstřelilo branku!
    No tohle se domácí opravdu nezaslouží! Martin Zikl našel krásnou přihrávkou JAKUBA PŘICHYSTALA, který svou pumelicí vymetl pravý horní růžek brány a připsal si druhou trefu v utkání!
    71. PŘICHYSTAL - 0:3
     
    71
    Brno právě vstřelilo branku!
    Tohle je totální destrukce domácího týmu! Další hřebíček do rakve přidal svou střelou JAKUBA PŘICHYSTAL, jenž využil chaosu v obraně soupeře!
     
    70
    Sledujeme poněkud nudnější pasáž utkání. Hraje se na půli hřiště a nestává se, že by jeden z týmů byl u balónu déle jak pár desítek vteřin.
     
    69
    Do konce zápasu zbývá stále něco přes dvacet minut. Na dvě branky je to spousta času, tento herní projev ale domácím k tomu příliš nenapomáhá.
    68. Hostující brankář si připsal nádherný zákrok
     
    68
    Skvělý Floder! Fountas pálil zhruba metr před malým vápnem a musí být pořádně naštvaný, toto se prostě musí dávat!
     
    67
    S centrem z levé strany si poradil Floder a okamžitě vyslat do brejkové situace svého spoluhráče. Ten akci zpomalil a hledal Zikla, ke kterému se však míč nedostal.
     
    66
    Brněnští fotbalisté zaparkovali před svým vápnem autobus a zatím to přináší přesně to, co od toho očekávali. Domácí jako supi krouží kolem šestnáctky, ale dovnitř se takřka nedostávají.
     
    65
    Domácí se dožadovali pokutového kopu. Podle všeho si však Pavlík počínal v souladu s pravidly, a tak se hra přerušovat rozhodně nebude.
     
    64
    Po delší době zahrozili hosté. Jmenovitě to byl Jambor, který se pokoušel něco vymyslet u pravé hranice vápna.
     
    63
    A aby nebylo těch vtipných momentů málo, tak se hostující obrana postarala o další. Při snaze o odkopnutí míče se podařilo obránci Zbrojovky napálit do hlavy svého spoluhráče a ani bych se nedivil, kdyby si to poté míč namířil do brány.
     
    62
    Vraštil zastavil průnik z levé strany jen za cenu rohového kopu. Přesně tohle jsou momenty, které domácí hráči potřebují.
     
    61
    St. Pölten začíná navyšovat své tempo. Pomáhají k tomu i průběžná střídání, kdy nastupují na hrací plochu odpočatí hráči z lavičky.
     
    60
    Do druhého poločasu nastoupili do hry všichni náhradníci Zbrojovky. Oproti tomu soupeř obměnil svou sestavu celou.
    59. Floder měl neskutečné štěstí.
     
    59
    Tak tohle si Floder za rámeček rozhodně nedá. Střela soupeře byla zblokována o on ji pouštěl do zámezí, jenomže míč se nečekaně odrazil od levé tyče zpět do hry! Kuriózní moment.
     
    58
    Z toho nic zajímavého nebylo, přesto jsou to hráči v červených dresech, kteří zůstávají u míče.
     
    57
    Přímý volný kop se hostujícím fotbalistům vyvedl. Na hranici malého vápna ho musel odvrátit domácí hráč hlavou na rohový kop!
     
    55
    Hosté si přihrávají na polovině hřiště a vyčkávají se svým postupem vpřed. Taky že není kam spěchat, vedení 2:0 je více ne uspokojující.
     
    54
    Bajrami se zvedá a vypadá to, že bude schopen pokračovat ve hře. Dobrá zpráva jak pro fanoušky St. Pöltenu.
     
    53
    Nejspíš to byl Bajrami, který se pokusil ve vápně Brna o nůžky. Ty mu vůbec nevyšly, ba co víc, hráč z Makedonie si přitom způsobil ještě nějakou tu bolístku a musí být momentálně ošetřován.
     
    52
    První zákrok pro hostujícího brankáře! Ten vyrazil prudkou střelu z pravé strany a podržel svůj tým.
     
    51
    Floder pouze kontroloval letící střelu soupeře. Té chyběl přibližně metr od toho, aby skončila v bráně.
     
    50
    Dlouhý centr do vápna klubu z moravské metropole nenašel nikoho, kdo by měl v úmyslu vstřelil branku. Hrát tak může Zbrojovka, která taktéž tak činí.
     
    49
    Na straně brněnské Zbrojovky evidentně proběhli nějaká změny. Informace o nich se ještě k nám nedostali, avšak doufáme, že vám je co nejdříve přineseme.
     
    48
    Gartler si pohlídal ofsajdové postavení a utíkal sám na bránu hostí. Naštěstí pro Brno byl Floder připraven, a tak mohl bez většího zaváhání míč doběhnout před soupeřem.
     
    47
    Střela domácího hráče byla zblokována. Pak to zkusil ještě Fountas z voleje, načež přestřelil vysoko nad brankovou konstrukci.
     
    46
    Po krátké přestávce mezi poločasy jsme zpět. Úvodní výkop měli pro změnu na svědomí hosté, kterým se však nepodařilo udržet s míčem na kopačkách o něco déle.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas nám nabídl vskutku vyrovnanou hru. Nutno však dodat, že o něco více navrch měli překvapivě hráči hostující Zbrojovky. Ti se hned několikrát dostali do zajímavé střelecké pozice a hned ve dvou případech úspěšně dopravili kulatý nesmysl do brány čtvrtého týmu nejvyšší rakouské soutěže.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 13:55.
     
    45+1
    První poločas skončil.
    45+1. ZIKL - 0:2
     
    45+1
    Brno právě vstřelilo branku!
    A tu také využilo! Na pravé straněpřebral od spoluhráče přihrávku MARTIN ZIKL a přízemní střelou nedal brankáři domácího týmu sebemenší šanci!
     
    45
    Ve výskoku byl bolestivě faulován Lutonský a získal pro Brno jednu z posledních možností na skórování v prvním poločase.
     
    44
    Pro míč musel doběhnout až Halouska. Na herním projevu domácího týmu jasně vidíme, jak moc touží po ukončení prví pětačtyřicetiminutovky.
     
    43
    Hostující obrana si pořádně oddechla, neboť centr týmu, který dnes nastoupil ve žlutých dresech, byl značně přetažený.
     
    42
    Bariš dnes nehraje vůbec špatně. Tentokrát pálil z levé strany a jen těsně minul protější tyč.
     
    41
    Ve vápně se nacházel nikým nehlídaný Fountas, jehož hlavička směřovala do země, díky čemuž si Halouska připsal další rutinní zákrok.
     
    40
    Dobře si nabíhal za obranu St. Pöltenu Zikl, před ním se však do nahrávky vložil domácí obránce a ve skluzu odklidil míč.
     
    39
    Teď to jeden z nich zkusil střelou na protější tyč, ta však byla několikrát zpomalena, a tak neměla šanci k tomu, aby Halousku překvapila.
     
    38
    Kryštůfek se s ničím nerozpakoval a raději odkopl míč do zámezí. Vidíme, že domácí by mermomocí chtěli před přestávkou srovnat.
     
    37
    Z hranice vápna přilétla k pravé tyči ostrá pumelice, přesně u brankové konstrukce se ale nacházel brankář domácího mužstva, který míč ztlumil ve svých rukavicích.
     
    36
    Myslím si, že vedení Zbrojovky je naprosto zasloužené. Hosté byli jasně lepším celkem a disponovala daleko větší počtem šancí.
    33. Zikl - 0:1
     
    33
    Brno právě vstřelilo branku!
    Teď už hosté mohou slavit! MARTIN ZIKL napravil své zaváhání z předchozí akce a tváří v tvář Vollnhoferovi uspěl poté, co se k němu odrazil dlouhý nákop Halousky.
    32. Obrovská šance Zikla
     
    32
    Neuvěřitelné, co Zikl nedal! Trochu mi to připomnělo situaci z reprezentačního utkání proti Polsku. Stejně jako ve čtvrtek Lewandovskému, se nyní nepodařilo brněnskému útočníkovi trefit z pár metrů prázdnou bránu.
     
    31
    Bariš v ofsajdu. Musí ho mrzet, že nevyrazil o pár desetinek vteřiny později. V opačném případě by utíkal sám na brankáře soupeře.
     
    30
    Nakonec přišel i třetí rohový kop, tento ale už obrana Zbrojovky odkopla na půli hřiště, kde se momentálně o míč pere.
     
    28
    S prvním rohovým kopem si hostující obrana nedokázala poradit jinak, než tím, že poslala míč na rohový kop další.
     
    27
    Gartler nahrál do vápna na Luxbachera, který se pokusil o to, aby se uvolnil a vypálil. Jak první, tak druhý úkol se mu však nevyvedl.
     
    26
    Gomes perfektně vystartoval proti přihrávce soupeře a zatáhl míč až na hranici vápna, tam se pokusil o kličku, kterou ale totálně pokazil.
     
    25
    Hosté se usadili na útočné polovině a snaží se zde kombinovat. Uvidíme, jak se jim to bude dařit.
     
    24
    Lutonský vyslal centr na hranici malého vápna a vybídl Zikla ke skórování. Ovšem talentovaný útočník byl zády k brance, a tak to měl velmi složité.
     
    23
    Na pravé straně hřiště se ocitl nikým nehlídaný Gartler, avšak tomu se nepodařilo zpracovat přihrávku. A i kdyby ano, tak by dál pokračovat nemohl, jelikož se mával ofsajd.
     
    22
    Proti centru do vápna brněnského týmu musel rychle vystartovat Halouska a skočit pod nohy dobíhajícímu soupeři. Myslím si, že za tento zákrok si brankář druholigového mužstva zaslouží pochvalu.
     
    21
    Bariš udělal kličku hned dvěma hráčům soupeře, poté však zazmatkoval a zůstal stát na místě, což se mu vzápětí vymstilo.
     
    20
    Hostujícího brankáře zaskočila teč Pavlíka, kvůli které nemohl míč chytit a nechal ho tímto způsobem dokutálet na rohový kop.
     
    19
    Gartler vyslal na steč svého spoluhráče, ten nabral velkou rychlost a kdyby si o něco lépe posunul balón, tak utíká sám na Halousku.
     
    18
    Gomes si vhazování zopakoval pár minut nato, tentokrát ale v těsné blízkosti vápna.
     
    17
    Následný přízemní centr prolétl vápnem až za postranní čáru. K ní spěchá Gomes, který provede autové vhazování.
     
    16
    Šural zabojoval u levého praporku a chvíli to vypadalo, že získá kulatý nesmysl. Jenže poté zazněla píšťalka hlavního rozhodčího, kterému se počínání obránce Zbrojovky příliš nezamlouvalo.
     
    15
    Fotbalisté obou týmů si vyměňují nákopy přes celé hřiště. Škoda, po prvních minutách jsem čekal, že budeme svědky o něco atraktivnějšího duelu.
     
    14
    Na hrací ploše se nic moc zajímavého naděje, a tak si můžeme říct, ak to vypadá dnes na tribunách. Upřímně, není o co stát, fanoušků je zde poskrovnu.
     
    13
    Zikl dával v pokutovém území od sebe na Damiána Bariše, který ale z hranice šestnáctky nevypálil zrovna razantně.
     
    12
    "Flinta" napadá v několika hráčích rozehru domácího celku. Ten má velký problém s rozehrou, čehož by právě hosté mohli v následujících minutách využít.
     
    11
    Nakonec to zkusil na přímo jeden z jeho spoluhráčů, jehož prudký pokus zablokovala několikačlenná zeď.
     
    10
    Je tu přímý volný kop také pro St. Pölten. Vypadá to, že si ho vezme na starost Bajrami.
     
    9
    Standardní situace brněnské Zbrojovky pořádně ohrozila bránu čtvrtého týmu nejvyšší rakouské soutěže. Z pravé strany hlavičkoval Pavlík a donutil Vollnhofera k tomu, aby vytáhl dobrý zákrok.
     
    8
    Odkop od brány v podání Halousky končí v autu. Hrát tak mohou domácí, kteří absolutně zaspali začátek utkání.
     
    7
    Luan našel mezeru mezi obránci soupeře, načež přesně do tohoto prostoru poslal míč. Toho se zmocnil Haas, avšak byl včas dostoupen Gomesem.
     
    6
    Přímý volný kop se hráčům brněnské Zbrojovky příliš nevyvedl. Přece jen mohli hosté zahrozit, neboť se ke střele z voleje dostal Lutonský, tu však nezvládl.
     
    5
    Lutonský se odhodlal k samostatnému průniku podél levé strany, jenomže těsně před pokutovým územím byl faulován zatažením za dres. Následuje standardní situace.
     
    4
    Přízemní centr hráče Zbrojovky byl odvrácen jedním z domácím fotbalistů na rohový kop. Z toho vzešel centr na Pavlíka, jenž si ale v hlavičkovém souboji počínal nedovoleně.
     
    3
    Vollnhofera vlastní spoluhráči zahnali do složité pozice, ve které se nezmohl na nic jiného, než na odkop do bezpečné vzdálenosti.
     
    2
    Zikl vybojoval míč a nechybělo mnoho, aby vyslal do gólové šance Lutonského. Tomu chyběly jen centimetry od toho, aby na letící přihrávku dosáhl.
     
    1
    Úvodní výkop v zápase měli na svědomí hráči domácího celku, kteří se pokusili dlouhým nákopem dostat do blízkosti brněnské brány. To se jim podařilo, jenže vzápětí o kulatý nesmysl přišli.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou celků nastupují na hrací plochu. Co nevidět utkání začne.
     
    Úvodní sestavy:

    SKN St. Pölten: Vollnhofer – Luan, Gartler, Ambichl, Fountas, Luxbacher, Haas, Bajrami, Drescher, Ljubičič, Pak

    FC Zbrojovka Brno: Halouska – Gomes, Pavlík, Kryštůfek, Šural – Sedlák, Bariš – Přichystal, Kříž, Lutonský – Zikl
    Náhradníci: Floder – Gáč, Vraštil, Jambor, Štepanovský.
     
    Úvodní sestava Brna:

    FC Zbrojovka Brno: Halouska – Gomes, Pavlík, Kryštůfek, Šural – Sedlák, Bariš – Přichystal, Kříž, Lutonský – Zikl
    Náhradníci: Floder – Gáč, Vraštil, Jambor, Štepanovský.

     
    SKN St. Pölten

    Každý, kdo aspoň po očku sleduje rakouskou nejvyšší soutěž, ví, že domácí tým to měl v minulém ročníku opravdu nahnuté. Na St. Pölten nechodili diváci, což bylo zapříčiněno hlavně tím, jakou hrou se jejich oblíbenci prezentovali. Prohrávali jeden duelu za druhým a dostali se až do baráže o udržení, již přece jen dokázali ovládnout. Avšak momentálně sledujeme naprosto odlišný celek. Tým, jenž sídlí kousek od hlavního města, se nachází na čtvrtém místě a nutno říct, že hraje více než pohledný fotbal.
    Hosty táhne jednoznačně snajpr Gartler, jenž zatím nastřádal šest branek a patří mu třetí místo v tabulce střelců.

    Posledních pět zápasů:

    10.11.18 Sturm Graz – St. Polten 0 : 0
    03.11.18 St. Polten – LASK Linz 2 : 2
    31.10.18 Lafnitz – St. Polten 2 : 3
    28.10.18 AC Wolfsberger – St. Polten 1 : 0
    21.10.18 Mattersburg – St. Polten 2 : 0
     
    FC Zbrojovka Brno

    Celek z moravské metropole se střídavě zvedá a pak znova upadá. Přesně takhle by se dalo popsat dosavadní působení brněnské Zbrojovky na druholigových trávnících. Brno snad neodehrálo sérii více jak tří po sobě jdoucích zápasů bez toho, aby z jednoho z nich nebyli fanoušci tradičního klubu zklamáni. Jen pro představu – minulý víkend vyjelo mužstvo pod vedením Pavla Šustra na sever Moravy, kde se střetlo s průměrným Třincem. Fotbalová veřejnost očekávala jasnou výhru Brna, jelikož to si předtím poradilo díky své dobré produktivitě s Hradcem a Vítkovicemi. Jenže opak byl pravdou. Ve třicáté minutě se nechal hloupě vyloučit po druhé žluté kartě Bariš. Poté sice Zbrojovka dokázala jednou skórovat, ale následně již fotbalisté Třince dominovali hře, načež se jim podařilo otočit skóre ve svůj prospěch.
    Kvůli nepříliš povedenému minulému zápasu si v tabulce kanonýrů pohoršil a spadl na druhou příčku Lukáš Magera, bez jehož tref si myslím, že by tým ze "Štatlu" neměl šanci na postup, na který momentálně ztrácí šest bodů.

    Posledních pět zápasů:

    10.11.18 Třinec – Brno 2 : 1
    04.11.18 Brno – Vítkovice 4 : 1
    27.10.18 Hradec Králové – Brno 0 : 1
    21.10.18 Brno – Sokolov 0 : 0
    05.10.18 Znojmo – Brno 0 : 1
     
    Vítám vás u přátelského utkání, ve kterém proti sobě nastoupí SKN St. Pölten a FC Zbrojovka Brno. Ze zápasu, jehož výkop je naplánován na 13:00, vám přineseme textový on-line přenos.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Michal Hladký

    Branky: 33. Zikl, 45+1. Zikl, 71. Přichystal, 73. Přichystal

    Karty:   90. Haas (SPN)


    SKN St. Pölten: Vollnhofer – Luan, Gartler, Ambichl, Fountas, Luxbacher, Haas, Bajrami, Drescher, Ljubičič, Pak
    FC Zbrojovka Brno: Halouska – Gomes, Pavlík, Kryštůfek, Šural – Sedlák, Bariš – Přichystal, Kříž, Lutonský – Zikl
    Náhradníci: Floder – Gáč, Vraštil, Jambor, Štepanovský
    bahis siteleri