Bayern – Norimberk 3:0 (kon.) | Freiburg – RB Lipsko 3:0 (kon.) | Leverkusen – Augsburg 1:0 (kon.)
Schalke – Dortmund 1:2 (kon.) | Wolfsburg – Hoffenheim 2:2 (kon.) | Hertha – Frankfurt 1:0 (kon.)
konec
Bayern Mnichov
3:0 (2:0)
1. FC Norimberk
Sobota 08.12.2018, 15:30 • Allianz Arena, München • Německá Bundesliga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 76 % : 24 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 8:2. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:6. (17:23:45)
     
    Hlavní rozhodčí příliš nenastavil ani ve druhém dějství a tak Bayern slaví vítězství v bavorském derby nad Norimberkem 3:0!

    Bayern nastoupil do bavorského derby pořádně nažhaven. V první desetiminutovce nepustil Norimberk k balonu a byl po zásluze odměněn prvním zásahem. Po Kimmichově centr od rohového praporku se hlavou prosadil Robert Lewandowski. O druhý gól se postaral o něco později také polský útočník, tentokrát dorážel od břevna odraženou střelu Leona Goretzky. Norimberští fotbalisté se nedostali v prvním poločase ani k jediné střele. Po změně stran se pokračovalo v nastaveném trendu. Bayern tlačil Norimberk hluboko do vápna. Po střele Gnabryho ještě dokázal Bredlow zasáhnout, ale na dorážku Francka Ribéryho byl krátký. Mnichovský celek už čtvrtý zásah nepřidal a tak zápas končí 3:0.

    Na dvacet minut se dostal na trávník také Ondřej Petrák, který dokonce jednou střelou ohrozil Manuela Neuera.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Joshua Kimmich se opřel do balonu na dvaceti metrech. Fabian Bredlow se stal jen divákem, ale dělovka domácího hráče skončila jen na spojnici.
     
    90
    A právě Ondřej Petrák poslal poměrně umístěnou střelu k tyči. Manuel Neuer neměl téměř celý zápas žádnou práci, ale nyní skočil po balonu skvěle a navíc ho udržel v rukavicích.
     
    90
    Alcantara získal balon ve středovém kruhu. Přihrávkou už ale Müllera nenašel a tak se dostal k míči také střídající český záložník Ondřej Petrák.
     
    89
    Míč si postavil na místo přestupku David Alaba. Z pětadvaceti metrů se opřel rakouský obránce do balonu, ale nakonec po odraženém balonu od zdi byl faulován Bredlow.
     
    88
    Coman rozběhl přihrávkou po trávníku Alabu, ten ještě vracel míč pod sebe, ale Lewandowski už neměl potřebný čas na zakončení. Po rohovém kopu je pískán právě faul na Lewandowského.
     
    87
    Müllerova pobídka do pokutového území měla najít Lewandowského. Polský útočník se ale o hattrick ještě ani nepokusil, od druhého gólu čeká na další střelu. Tentokrát mu balon ukradl před nosem Bredlow.
     
    86
    Ani další nákop hostujícího celku příliš dlouho nevydržel. Alaba s lehkostí sebral balon a Bayern tak může znovu zahájit útočnou akci před vápnem Norimberku.
     
    85
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Patrick Erras, přichází Ewerton.
     
    84
    Stopeři Bayernu měli po delší době také práci. Na dlouhý pas si totiž nabíhal Virgil Misidjan, ten se ale v souboji se Sülem k balonu neprobojoval.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením do konce zápasu. O třech bodech je dávno rozhodnuto, nyní jde pouze o konečný výsledek.
     
    82
    Robert Lewandowski si zpracovával míč hrudníkem na hranici vápna, ale proti trojnásobné přesile se mu už balon nedostal ani ke kopačkám. Norimberk se opět uchýlil jen k odkopu.
     
    81
    Také Kingsley Coman se přihlásil o přihrávku. Müllerova pobídka minula Comanovu kopačku jen o několik centimetrů. Norimberk se ale ihned zbavil míče.
     
    80
    Rafinha měl na pravé straně spoustu volného prostoru, přesto zvolil přihrávku pouze k Boatengovi. Od stopera Bayernu se balon vrátil ke Kimmichovi, který ale středem do vápna neprošel.
     
    79
    Bayern ani v závěru druhé půle nepouští soupeře ke slovu. Wagner se zapojil do kombinace po příchodu na trávník, ale přihrávku na Lewandowského přesnou nedal.
     
    78
    Kimmich si několikrát vyměnil míč s Alcantarou. V pokutovém území se dostal do střelecké pozice Kingsley Coman, ale prudkou ránou branku netrefil.
     
    77
    Do skluzu musel také Rafinha. Leibold následně mohl vhazovat zpoza postranní lajny, aktivní napadání domácího celku vytlačilo hosty až téměř k vápnu.
     
    76
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Serge Gnabry, přichází Sandro Wagner.
     
    75
    Gnabryho klička na Zreláka na pravé straně nezapůsobila. Nakonec se ale musel skluzem prezentovat u brankové lajny Leibold, který poslal míč na rohový kop.
     
    74
    Kimmich se ujal rozehrávky ve střední části trávníku. Alaba musel následně bojovat u míč v souboji na levém kraji, ale nakonec si poradil proti Bauerovi tělem.
     
    72
    Gnabry sprintoval za balonem na pravé straně. Kimmichova přihrávka byla ale až příliš dlouhá a míč skončil za brankovou lajnou. Domácí fanoušci navíc vhodili konfety před branku a hra musela být na chvíli přerušena.
     
    71
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Simon Rhein, přichází Ondřej Petrák.
     
    70
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Sebastian Kerk, přichází Adam Zreľák.
     
    69
    Kingsley Coman přišel z lavičky, ale lehkou přihrávku nedokázal zpracovat. Müller následně ještě napadal na útočné polovině a vydřel pro Bayern balon k útoku.
     
    68
    Po dlouhém centru do pokutového území se kluzem pokoušel ještě uklidit balon do sítě na zadní tyči Ishak, ale od švédského útočníka se hrací předmět odrazil mimo.
     
    67
    David Alaba znovu nestíhal bránit. Ve středu pole musel zastavovat rozběhnutého Bauera jen za cenu žluté karty. Vůbec první trest v dnešním zápase.
     
    66
    Norimberk se ještě udržel na útočné polovině. Lukas Mühl vedl balon proti Alabovi, který dokázal zastavit rozběhnutého obránce hostujícího celku ještě před šestnáctkou.
     
    65
    Hosté se povedenou kombinací dostali až ke střele. Bauer se protáhl kolem Alaby, následně předložil míč Kerkovi, který ale z nadějné pozice nedokázal ohrozit Neuera.
     
    64
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Leon Goretzka, přichází Thiago Alcântara.
     
    64
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Franck Ribéry, přichází Kingsley Coman.
     
    63
    Tentokrát se vžil do role nahrávače Thomas Müller. Bayern zvolnil tempo po třetí brance, ale i nadále drží balon na útočné polovině v blízkosti vápna Norimberku.
     
    62
    Lewandowski se pokusil přihrávat do vápna na Müllera, ale balon se odrazil jen k hostujícím stoperům. Po dlouhém odkopu jsou ale v držení míče domácí fotbalisté.
     
    61
    Po faulu na Goretzku rozehrával volný přímý kop David Alaba. Jeho pokus sice překonal obrannou zeď, ale nakonec zamířil jen vedle bližší tyče a Fabian Bredlow zasahovat nemusel.
     
    60
    Po hodině hry vede Bayern nad Norimberkem už u tři branky. Domácí navíc nepolevují směrem dopředu. Goretzka byl podražen na útočné polovině.
    58. Franck RIBÉRY - 3:0
     
    58
    Bayern právě vstřelil branku!
    Mnichovský gigant přidává třetí branku zápasu. Fabian Bredlow pořádně zavařil spoluhráčům nepřesným výkopem. Následně pálil z pravé strany Gnabry, ale jeho pokus ještě dokázal brankář Norimberku vyrazit. Na dorážku FRANCKA RIBÉRYHO už byl ale krátký.
     
    57
    Thomas Müller si křikl o přihrávku, Ribéry ho vyslyšel, ale domácí útočník se pohyboval pouze v ofsajdovém postavení. Balon tak připadl hostům.
     
    56
    Neuer musel ven z branky. Povedený centr nakonec dokázal německý brankář ukrýt v rukavicích před Misidjanem. Následně se ještě oba hráči střetli a rozhodčí odpískal faul.
     
    55
    Müller si naběhl do vápna, patou chtěl ještě v krkolomné pozici nabídnout balon ke střele Lewandowskému. Hostující obrana zareagovala včas a balon odkopla do bezpečí.
     
    53
    Goretzka spolupracoval na pravé straně s Gnabrym. Domácím se ale postup až do vápna nedaří tolik jako v prvním dějství. Gnabry musel přihrávat zpět.
     
    52
    Hosté riskovali u svého vápna, ale Mühl chtěl rozehrát konstruktivně i když se na něj řítil napadající Lewandowski. Bayern se dostal k balonu až na polovině trávníku.
     
    51
    Po několika tvrdých soubojích u středové čáry vyplaval s balonem u nohy Robert Bauer. Bauerova přihrávka směrem k Misidjanovi nebyla z nejpřesnějších.
     
    50
    Tentokrát to domácím směrem dopředu nevyšlo. Ribéry se pokoušel najít Gnabryho, který na jeho výzvu ale vůbec nereagoval a balon skončil až u Bredlowa.
     
    49
    Frank Ribéry pláchl Godenovi, následně francouzského záložníka ale zastavil čistým způsobem Margreitter. Lewandowského lob si pohlídal brankář Norimberku.
     
    48
    Bayern pokračoval v tlaku rozehrávkou rohového kopu. Hosté se snadno ubránili, balon skončil mimo vápno. Müller se přesto opřel do míče ze střední vzdálenosti, ale ohrozil jen diváky nad brankou.
     
    47
    Rafinha si poradil u postranní lajny s bránícím Godenem, následně přiťukl balon přesně ke Kimmichovi, který na nic nečekal, ale střelou k přední tyči Bredlowa nepřekonal.
     
    46
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou ze středového kruhu domácí fotbalisté. Od Müllera putoval balon na levou stranu, kde je stále velmi aktivní Ribéry.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:31.
     
    Hlavní rozhodčí nenastavil v prvním poločase ani sekundu navíc a tak odcházejí do šaten o poznání spokojeněji fotbalisté Bayernu.

    Bayern nastoupil do bavorského derby pořádně nažhaven. V první desetiminutovce nepustil Norimberk k balonu a byl po zásluze odměněn prvním zásahem. Po Kimmichově centr od rohového praporku se hlavou prosadil Robert Lewandowski. O druhý gól se postaral o něco později také polský útočník, tentokrát dorážel od břevna odraženou střelu Leona Goretzky. Norimberští fotbalisté se nedostali v prvním poločase ani k jediné střele.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Pětatřicetiletý Franck Ribéry pádil s balonem u nohy po levém kraji. Nakonec se ale rozhodl počkat na spoluhráče. Goden musel Francouze zastavit jen za cenu faulu.
     
    44
    Minutu před pauzou se zjevil u balonu Robert Bauer. Hosté se tlačili snad poprvé v prvním poločase do útoku, ale před Bauerem přihrával Neuerovi Rafinha.
     
    42
    Souhra Ribéryho s Alabou nyní domácím nevyšla. Zkušený francouzský záložník se rozbíhal směrem dopředu, ale od svého spoluhráče dostal přihrávku za sebe.
     
    41
    Obrana Norimberku musela být znovu v pozoru. Po odvráceném dlouhém pase zakončoval Lewandowski z prvního doteku, ale z hranice vápna branku netrefil.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Mnichovský gigant i nadále dominuje na trávníku. Nyní ale Ribéry neudržel na hrací ploše lehce nepřesnou přihrávku Müllera.
     
    39
    Süle sice vystoupil proti Bauerovi, ale míč nezasáhl. V obraně tak musel za stopera Bayernu zaskakovat Leon Goretzka. Hosté se ale stejně dále než několik metrů za polovinu nedostali.
     
    38
    Erras se nemohl dostat před Kimmicha a tak ho zatáhl za dres. Hlavní rozhodčí okamžitě odpískal faul, ale Bayern rozehrávku tentokrát uspěchal.
     
    36
    Od Boatenga se hra Bayernu přesunula na levou stranu. Před Müllerem stačil zasáhnout ve skluzu znovu Simon Rhein. Norimberk následně vydřel autové vhazování.
     
    35
    Celá záložní řada se nyní zapojila do kombinace u středové čáry. Nakonec to byl Rafinha, který se pokoušel projít po pravém kraji, ale přes Tima Leibolda se neprotlačil.
     
    34
    Po rozehrávce rohového kopu znovu Fabian Bredlow nechytil míč do rukavic. Goden ale pomohl svému brankáři a odpravil míč do bezpečí.
     
    33
    V naprosto pohodovém tempu se domácí dostávají do šancí. Alabova přihrávka podél brankové čáry měla najít Müllera, ale jako na saních přijel ve skluzu Mühl.
     
    32
    Bayern pokračuje v nastaveném trendu. Domácí jsou natlačeni před vápnem Norimberku a pokoušejí se najít skulinu pro průchod do šestnáctky.
     
    31
    Balon se z volného přímého kopu dostal do vápna Bayernu, ale po připravené střela se museli krýt pouze diváci ve dvacáté řadě nad brankou.
     
    30
    Po půlhodině hry vede Bayern nad Norimberkem už dva góly. Nyní se ale musel dopustit faulu Alaba, který zastavil skluzem Ishaka.
    28. Robert LEWANDOWSKI - 2:0
     
    28
    Bayern právě vstřelil branku!
    Bayern po velkém tlaku přidává druhou branku dnešního bavorského derby! Už to vypadalo, že se hosté ubrání, ale zničehonic se otočil s balonem a vypálil Leon Goretzka. Záložník Bayernu napálil pouze břevno, ale míč se odrazil přesně k nohám ROBERTA LEWANDOWSKÉHO, který už měl proti sobě pouze prázdnou branku.
     
    28
    Mnichovští fotbalisté jsou stále na útočné polovině. Ribéry s Alabou snadno překombinovali levou stranu, ale nakonec se do vápna přes Leibolda nedostali.
     
    27
    Nadvláda Bayernu v dnešním zápase pokračuje. Alaba si narazil s Ribérym, následně se dostal až do vápna, ale akci pokazil znovu Lewandowski.
    25. Robert Lewandowski zazdil jasnou pozici na penaltě
     
    25
    Parádní kombinace Bayernu nekončí druhou brankou. Gnabry s Müllerem vyšachovali hostující obránce, nakonec pálil z místa pro penaltu Lewandowski, ale polský snajpr trestuhodně minul.
     
    24
    Od Süleho putoval míč k Ribérymu. Francouzský ofenzivní hráč procházel do vápna, ale Leibold byl nakonec proti a balon získal pro Norimberk. Navíc se faulem provinil Goretzka.
     
    23
    Hostující obrana dokázala zareagovat na nepřesnost Gnabryho. Kimmich ale bleskově získal balon pro Bayern zpět. Mnichovští se dostali do střelecké pozice, ale právě Gnabry pálil vysoko nad.
     
    22
    Goretzka fauloval na vlastní polovině Rheina a Norimberk se po dlouhé době propracoval až na útočnou polovinu. Místo ohrožení Neuerovy branky ale mohli domácí do protiútoku.
     
    21
    Alabova pohotová přihrávka přes obránce měla najít Müllera. Zkušený německý reprezentant ale už na balon nedosáhl a tak ho mohl sebrat ze vzduchu Fabian Bredlow.
     
    20
    Kimmich tentokrát od rohového praporku rozehrál pouze do kombinace. Müller se dostal do vápna, ale u brankové čáry podklouzl a už nemohl přihrávat ani střílet.
     
    19
    Manuel Neuer se zapojil do hry alespoň v rozehrávce. Od domácího brankáře putoval balon k Alabovi, který získal pro Bayern autové vhazování v nadějné pozici.
     
    18
    Ribéry si navedl míč z levé strany více k ose trávníku, poté střelou k přední tyči zaskočil hostující obranu. Leibold ještě míč tečoval a Bredlow měl plné ruce práce.
     
    17
    Franck Ribéry kombinoval na levé straně s Alabou. Müller se následně hlásil o přihrávku, ale nedokázal se otočit za balonem a ještě kolem obránce.
     
    16
    Až nyní se dostali hosté také na útočnou polovinu. Bauer ale přihrával pouze k nohám Boatenga a Ishak tak neměl žádnou šanci dostat se do zakončení.
     
    15
    Norimberk je stále pod obrovským tlakem bez balonu ve vápně. Gnabry tentokrát centroval z pravé strany, ale Lewandowského ubránil kapitán Margreitter.
     
    14
    Lewandowski si už už rovnal balon na levačku, ale na poslední chvíli mu v pokutovém území přijel skluzem pod nohy Lukas Mühl.
     
    13
    Domácí jsou i nadále v těsné blízkosti vápna Norimberku. Lewandowski našel na levé straně Alabu, který byl ale zahnán až k rohovému praporku.
     
    11
    Bayern ani po vstřelené brance nepolevuje v útočné aktivitě. Boateng zkoušel kolmicí oslovit Müllera, ale záměr domácího obránce vystihl Rhen.
    10. Robert LEWANDOWSKI - 1:0
     
    10
    Bayern právě vstřelil branku!
    Bayern jde po zásluze do vedení! Tlak mnichovského týmu byl od začátku zápasu ohromný. Kimmich měl k dispozici další rohový kop, parádním centrem našel na hranici malého vápna ROBERTA LEWANDOWSKÉHO, který přeskočil i brankáře Norimberku a poslal míč k tyči.
     
    10
    Kimmichův rohový kop byl odražen mimo pokutové území, ale Ribéry si dokázal připravit pozici ke střele a jen dobře postavený Mühl balon tečoval mimo.
     
    9
    Müller se stáhl pro balon až téměř k vlastním obráncům. Ribéry se chtěl zapojit do kombinace, ale balon mu utekl pod kopačkou. Po zblokovaném centru budou domácí pokračovat rohem.
     
    8
    David Alaba měl balon znovu pod kontrolou. Tentokrát ale volil přihrávku jen zpět ke stoperům. Boatengova rozehrávka nebyla nejpřesnější, ale domácí se stále drží u balonu.
     
    7
    Joshua Kimmich centroval před Bredlowa od rohového praporku. Lewandowski ani další elitní hlavičkáři Bayernu se ale k balonu nedostali. Akce končí mizernou přihrávkou Alaby.
     
    6
    Mnichovský celek se i nadále drží v blízkosti pokutového území soupeře. Od Süleho putoval balon ke Gnabrymu, ale zpětnou přihrávku už dokázali norimberští stopeři zblokovat.
     
    5
    Alaba z levé straně posílal balon znovu k Müllerovi. Devětadvacetiletý Němec zkoušel zakončit patou, ale míč netrefil v pokutovém území ideálně.
     
    4
    Bayern zkoušel přejít do útoku po pravé straně, ale souhra Rafinhy s Gnabrym nepříjemně zaskřípala. Domácí se ale zázrakem udrželi u balonu a navíc také na útočné polovině.
     
    3
    Gnabry si pomohl ve snaze získat balon faulem a Norimberk tak může rozehrávat z vlastní poloviny. Dlouhý nákop skončil jen u Neuera.
     
    2
    Ribéry na nic na levé straně nečekal, okamžitě centroval po trávníku do vápna, ale před Müllerem stačil ve skluzu zasáhnout Mühl.
     
    1
    Hostující fotbalisté rozehráli první poločas ze středového kruhu. Balonu si ale v úvodu příliš neužili, Bauer přihrával pouze za postranní lajnu mimo dosah Ishaka.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu mnichovské Allianz Areny. Bavorské derby tak může za několik málo okamžiků začít.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Bayern Mnichov: Neuer – Rafinha, Süle, J. Boateng, Alaba – Gnabry, Kimmich, Goretzka, Ribéry – T. Müller – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Wagner, Hummels, Th. Alcântara, Javi Martínez, Coman, Sanches.

    1. FC Norimberk: Bredlow – Goden, Margreitter, Mühl, Leibold – Bauer, Erras, Rhein, Kerk – Ishak, Misidjan.
    Náhradníci: Klandt – Ewerton, Salli, Zreľák, Kubo, Matheus Pereira, Petrák.

    Rozhodčí: Stieler – Jöllenbeck, Gittelmann.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    08.02. 2014 Norimberk – Bayern 0:2
    24.08. 2013 Bayern – Norimberk 2:0
    13.04. 2013 Bayern – Norimberk 4:0
    17.11. 2012 Norimberk – Bayern 1:1
    31.03. 2012 Norimberk – Bayern 0:1
     
    Bayern Mnichov

    Mnichovský gigant získal v minulé sezoně již šestý německý titul v řadě. S ohromných náskokem jednadvaceti bodů nechal Bayern za sebou všechny své pronásledovatele v čele se Schalke, Hoffenheimem nebo Borussií Dortmund. V Lize mistrů se Bayern prokousal až mezi nejlepší čtyřku, ale v boji o finále jen těsně podlehl pozdějšímu vítězi Realu Madrid.

    V přípravě si Bayern vyšlápl v rámci International Champions Cupu na PSG, poté ale ve stejném turnaji nestačil na Juventus ani Manchester City. Novou sezonu ale Mnichovští odstartovali ziskem německého superpoháru, když jasně smetli 5:0 Frankfurt.

    Letos ale v Bayern v Bundeslize nezáří jako obvykle. Po třinácti odehraných kolech je až na čtvrtém místě s devítibodovou ztrátou na zatím neporaženou Borussii Dortmund. V posledním zápase se podařilo mnichovskému týmu vydřít vítězství 2:1 v Brémách. V Lize mistrů si Bayern v týdnu zahraje o první místo v základní skupině s Ajaxem.
     
    1. FC Norimberk

    Norimberk musel v minulé sezoně bojovat ve druhé nejvyšší soutěži. Ve čtyřiatřiceti zápasech sice norimberský tým osmkrát prohrál, ale již dvě kola před koncem měl zajištěný postup do Bundesligy. Před Norimberkem se na první místo prosmýkl pouze Düsseldorf.

    Také přípravné období bylo z pohledu Norimberku povedené. Po vítězných zápasech proti německým týmům z nižších soutěží si Norimberk vyšlápl také španělský Valladolid, proti Bologni z Itálie to už nestačilo.

    V Bundeslize se ale tým za který také pravidelně nastupuje český záložník Ondřej Petrák příliš neprosazuje. Ve třinácti odehraných kolech se Norimberk radoval ze třech bodů pouze dvakrát. Na domácím trávníku si poradil s dvěma aktuálně nejhoršími týmy celé soutěže, Hannover si odvezl dva góly, Düsseldorf ještě jeden navíc. Před týdnem si ale Norimberk připsal cenný bod za nerozhodný výsledek 1:1 s Leverkusenem.
     
    Krásné sobotní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší německá soutěž Bundesliga pokračuje čtrnáctým kolem a my se společně zaměříme na utkání Bayernu Mnichov, který přivítá před domácím publikem Norimberk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Vít Schück

    Branky: 10. Lewandowski (Kimmich), 28. Lewandowski, 58. Ribéry

    Karty:   67. Alaba (BAY)


    Držení míče: 76 % : 24 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 8:2. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:6.
    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Rafinha, Süle, J. Boateng, Alaba – Gnabry (76. Wagner), Kimmich, Goretzka (64. Th. Alcântara), Ribéry (64. Coman) – T. Müller – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Wagner, Hummels, Th. Alcântara, Javi Martínez, Coman, Sanches.

    1. FC Norimberk: Bredlow – Goden, Margreitter (C), Mühl, Leibold – Bauer, Erras (85. Ewerton), Rhein (71. Petrák), Kerk (70. Zreľák) – Ishak, Misidjan.
    Náhradníci: Klandt – Ewerton, Salli, Zreľák, Kubo, Matheus Pereira, Petrák.

    Rozhodčí: Stieler – Jöllenbeck, Gittelmann
    thejrc.org