Č. Budějovice – Vítkovice 4:8 (kon.) | Jihlava – Havlíčkův Brod 3:4 (kon.) | Olomouc – Přerov 2:1 (kon.)
Chomutov – Kladno 4:3 (kon.) | Vsetín – Pardubice 2:6 (kon.) | Žďár n/S – Mountfield HK 3:4 (po pr.)
Havířov – Zlín 2:4 (kon.) | Salzburg – Třinec 3:4 (kon.) | Liberec – HC Litvínov 3:4 (po pr.)
K. Vary – Mladá Boleslav 4:1 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
4:8 (1:2, 2:4, 1:2 - N 0:1)
HC Vítkovice Ridera
Sobota 08.12.2018, 12:00 • Budvar aréna • DHL Extraliga juniorů • O pořadí v play-off
Partner:
     
    Utkání je za námi! Vítkovičtí dnes předvedli parádní výkon, po kterém si z jihu Čech všechny body, a to včetně toho z nadstavby. Z tohoto utkání je to tedy vše, děkuji za pozornost! (14:10:29)
     
    Konec zápasu.
     
    61:36
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Vítkovičtí se mohou radovat ze zisku také čtvrtého bodu! PETR FRIDRICH vykoupal domácího brankáře a následně zakončil nekompromisně z bekhendu!
     
    61:36
    Po faulu jednoho z domácích hráčů uvidíme nájezd Vítkovických! Toho se ujme Petr Fridrich.
     
    61:17
    Vojtěch Krcho nabral rychlost a zkusil se nacpat před branku. Střílel k bližší tyči, Piták byl ale opět úspěšný.
     
    61:00
    Jeden z vítkovických hráčů se hnal na domácí branku. Tam ale ztratil rovnováhu a upadl. Přitom ještě sundal nechtěně helmu domácímu brankáři. Oba aktéři budou v pořádku.
     
    60:15
    Domácí nebyli daleko od toho, aby ujeli protihráčům do přečíslení. Jakub Novák ale v pravý čas ztratil kotouč, konkrétně mu sjel z hole. Vítkovičtí tak mohou začít akci zpoza své branky.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba je za námi. Vítkovičtí se dnes mohou radovat ze zisku minimálně tří bodů, které již mají jisté. Uvidíme, zda ukořistí ještě ten čtvrtý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:08
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Vítkovičtí pojišťují své vedení! Bernovský poslal přihrávku na IVANA IVANA, který jel proti jedinému domácímu bekovi. Skrze něj zavěsil krásnou střelou o horní tyčku! Asistence: Jan Bernovský, Petr Fridrich.
     
    58:23
    Další střela českobudějovického celku z větší vzdálenosti! Dobře střílel Václav Prospal, jenž napálil kotouč do bližšího růžku. Tam se ale zavčasu objevila připravená Pitákova vyrážečka.
     
    57:31
    Jakub Novák zkusil své štěstí od modré čáry. Jeho pokus nebyl vůbec špatný, nicméně Piták si připisuje další úspěšný zákrok.
     
    56:34
    Vojtěch Krcho udržel kotouč za Pitákovou svatyní. Následně ho zkusil poslat před branku, kam si sjížděl i jeden z jeho spoluhráčů. Přes hradbu vítkovických hráčů se ale až k puku neprocpal.
     
    56:02
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Smička – 2 min., hákování).
     
    55:10
    Českobudějovičtí se také přesunuli do útoku. Dvěma střelami se prezentoval obránce Jan Vávra. Obě neměly vůbec špatné parametry, nicméně obě skončily na bránících protihráčích.
     
    54:24
    Žádnou šanci jsme v uplynulých okamžicích na ledové ploše neviděli. Vítkovičtí hokejisté se snažili o kombinaci, právě ale až k střeleckému pokusu se neprokombinovali.
     
    52:54
    Jakub Vacula se prezentoval skvělým pohybem. Dokonce se zbavil několika dotírajících protihráčů. Vacula se vydal skrze celé pásmo až před branku, kde zkoušel oslovit některého z Vítkovických, nicméně bez úspěchu. Prušák zasahovat nemusel.
     
    51:16
    Jan Janoch se pokusil nacpat přes posledního obránce před branku. Vítkovický bek se ale nedal a domácího útočníka do kýžené pozice nepustil.
     
    50:20
    V domácím obranném pásmu zvonila tyč. Puk se od ní odrazil zpět do hry. Příhodně pro domácí. Ti se s ním vydali na druhou stranu, z čehož nakonec pramenila střela Jakuba Čížka. Ta nebyla vůbec špatná, Piták na ni ale dobře viděl a bezpečně ji lapil v rukavici.
     
    49:40
    Vítkovičtí hráči se rychle usadili v pásmu, nicméně domácí svatyni tentokrát neohrozili. Od modré to zkusil Smyčka, jehož pokus ale zablokoval první bránící hráč.
     
    48:59
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí snižují! Piták si zřejmě myslel, že drží kotouč na rameni, jenže puk mu vypadl. Toho využil pohotový ONDŘEJ VACULÍK, který ze skrumáže před brankou doráží puk za brankovou čáru! Asistence: František Schwartz, Šimon Masopust.
     
    47:02
    Patrik Škola se vrhl pro kotouč v útočném pásmu, na protihráče si ale nepřišel. Ti tak mohli jít do přečíslení. Skvěle se ale stihl vrátit Michal Silný, jenž případnou střelu na vlastního brankáře zneškodnil.
     
    46:18
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Beránek – 2 min., pozdní dohrání).
     
    45:50
    Vojtěch Krcho dělal, co mohl, nicméně přesprintovat protihráče se mu nakonec nepodařilo. Rozhodčí jsou tak nuceni přesunout hru do útočného pásma vítkovického celku.
     
    44:26
    Zajímavou přihrávku na modrou čáru dostal Marcel Kunc, který následně zkusil své štěstí. Jeho střela měla parádní parametry, ovšem Prušák zaklekl a betonem ji stihl vyrazit.
     
    43:54
    Vítkovičtí se bleskově dostali do pásma, kde se hned dostali do šance. A to po nepřesné Prušákově rozehrávce. Domácí brankář se ale stačil vrátit do branky a vítkovickou střelu zneškodnil.
     
    42:38
    Českobudějovičtí zřejmě chtěli sehrát signál. Krcho vybojoval kotouč pro Čížka, puk nicméně neletěl jeho směrem. Právě Jakub Čížek se ale ke kotouči dostal poslal ho na modrou čáru, kde stál ke střele připravený Hubata. Jeho pokus nebyl vůbec špatný, nicméně Piták včas zaklekl a lapil jej.
     
    41:37
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    S domácími hokejisty to už nevypadá příliš dobře. Jakub Novák při rozehrávce ve vlastním pásmu namazal soupeři, kterým byl JAN TVRDÝ. Ten se dostal přes Prušákovu branku, načež právě domácího brankáře prostřelil přímo nad vyrážečku. Bez asistence.
     
    40:48
    Jakub Čížek stál na levém křídle. Na modré čáře pak viděl dobře postaveného Jakuba Nováka, kterému adresoval přihrávku. Novákova následná střela nebyl špatná, nicméně Piták na ni viděl, zaklekl a lapil ji.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Po druhém dějství mohou být vítkovičtí hokejisté ještě o něco spokojenější. Podařilo se jim skórovat hned čtyřikrát. I Motor měl dobré šance, v gól ale přetavil jen dvě z nich. Uvidíme, zda se domácí na soupeře ještě případně dotáhnou, nebo Vítkovice dobře rozehraný zápas dotáhnou do zdárného konce.

    Poslední třetina začne přibližně v 13:34.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:41
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Věntus – 2 min., nedovolené bránění).
     
    39:29
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Vítkovičtí jdou do trháku, nyní vedou již o tři přesné zásahy! Vojtovič adresoval přihrávku na VIKTORA KONEČNÉHO, který sice stál ve velkém úhlu, přesto dokázal domácího brankář prostřelit. Asistence: Jan Vojtovič.
     
    38:19
    Jan Bernovský si sjel hlouběji do pásma, načež dostal dobrou přihrávku do jízdy. Bernovského pokus nebyl vůbec špatný, nakonec ale zaduněl jen o zadní mantinel.
     
    37:27
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Prospal – 2 min., podrážení).
     
    35:56
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hostující celek dává důležitou branku a odskakuje na dvou brankový rozdíl! Vojtěch Lednický v přečíslení dva na nikoho poslal přihrávku VIKTORU KONEČNÉMU, a ten se nezmýlil. Asistence: Vojtěch Lednický, Adam Beránek.
     
    35:07
    Českobudějovický brankář vyrazil kotouč jen před sebe, s čímž jeden z domácích obránců zřejmě nepočítal a málem si puk sklepl až za brankovou čáru. Pro domácí ale naštěstí vše dobře dopadlo.
     
    33:50
    Jeden z domácích hráčů jen lehce nahodil kotouč na vítkovickou svatyni. Piták následně kotouč za pomoci holi vyrazil na zadní mantinel, od kterého se jen těsně kotouč naštěstí pro hosty neodrazil před odkrytou část klece.
     
    32:27
    Českobudějovičtí tlačí na svého soupeře! Agilně teď vybojoval kotouč Řezáč, jenž ho rozehrál na rozjetého Vaculíka. Ten pak hledal spoluhráče na vzdálenější tyči, leč nenašel.
     
    30:54
    Jakub Čížek nabral parádní rychlost, přičemž ujížděl na pravém křídle. Následně zacílil do horního bližšího růžku, ten ale o poměrně velký kus přestřelil.
     
    29:52
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Vítkovičtí za žádnou cenu nechtějí dát vedení do rukou soupeře! Nyní jsou to opět oni, kdo ho překlápí na svou stranu. JAN BERNOVSKÝ vybojoval kotouč, načež se řítil na domácí svatyni. Českobudějovického brankáře pak prostřelil bez větších problémů. Bez asistence.
     
    28:55
    Domácí se dostali do přečíslení tři na dva. Vedl ho Šimon Masopust, který si snažil udělat prostor zhruba na vrcholku kruhu. Tam ho ale o kotouč obrali protihráči, kteří se stačili na poslední chvíli vrátit.
     
    27:36
    Jiří Remta dostal přihrávku od Václava Prospala. Remta střílel ze zápěstí, ovšem jeho svižný pokus si cestu až k brance nenašel. Zastavil se jen o některého z hráčů stojících před brankou.
     
    26:14
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí se prosazují v přesilové hře, a to bleskově po vhazování! Michal Silný vyhrál vhazování na modrou, kde stál PATRIK ŠKOLA. Ten napřáhl a stejně jako ve včerejším duelu prostřeluje vše, co mu stojí v cestě. Asistence: Michal Silný.
     
    26:04
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Bílý – 2 min., hákování).
     
    25:44
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Vítkovická střídačka propuká v jásot. Vítkovičtí jdou totiž opět do vedení! PETR FRIDRICH dostal ideální přihrávku do prostoru mezi kruhy a následně vymetl krásnou střelou horní růžek! Asistence: Jan Bernovský.
     
    24:48
    Adam Beránek napadal domácí rozehrávku, načež se dokonce dostal ke kotouči. Jeho následná střela ale neměla potřebné parametry, skončila výrazně mimo domácí svatyni.
     
    24:06
    Motor zamkl soupeře v obranném pásmu. K nahození od modré čáry se dostal Jan Vávra. Kotouč z jeho hole ale mezi tři tyče neletěl, puk končí v rohu ledové plochy.
     
    23:07
    Na levém křídle ujížděl s kotoučem Petr Fridrich, jenž zkusil střelu k bližší tyči. Na Davida Prušáka si ale nepřišel, domácí brankář totiž pohotově zasáhl.
     
    22:37
    Tomáš Hubata zavezl kotouč do pásma, následně za soupeřovu brankou o něj ale přišel. Na soupeřovu přesilu totiž nestačil.
     
    21:01
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    V Budvar aréně máme srovnáno! Vojtěch Krcho poslal přihrávku před branku, kam si sjížděl MICHAL SILNÝ, jenž uklidil v rychlosti puk za Pitákova záda. Asistence: Vojtěch Krcho.
     
    20:39
    Hra se přesunula do hostujícího obranného pásma. O kotouč se bojovalo v rohu ledové plochy, nicméně sudí jej ztratil z dohledu, a tak hru vykazuje do neutrálního pásma.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodních dvacet minut je za námi. Oba týmy si připsaly dobré šance, ovšem vítkovičtí hokejisté přeci jen byli o něco lepší, tudíž půjdou do druhé periody s jednobrankovým náskokem.

    Další třetina začne přibližně v 12:45.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:41
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Krásná vítkovická kombinace končí gólem! Jakub Lewandowski poslal krásnou přihrávku před branku, kde už stál pohotový IVAN IVAN, jenž uklidil kotouč za brankářova záda z první. Asistence: Jakub Lewandowski.
     
    18:52
    Více prostoru na ledové ploše využil Aleš Řezáč. Ten si sjel až před branku, odkud zkusil zamířit do horních pater. Jeho pokus sice nebyl špatný, cestu mezi tři tyče si ale nenašel.
     
    18:07
    Síly na ledě se vyrovnají. Vojtěch Krcho totiž inkasuje dvouminutový trest.
     
    17:22
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Kunc – 2 min., podrážení).
     
    16:13
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Vítkovičtí hokejisté se radují ze srovnání skóre! Bernovský poslal přihrávku na PETRA FRIDRICHA, jehož pokus Prušák ještě vyrazil. Za brankovou čáru si kotouč ale následně skopl jeden z domácích hráčů. Asistence: Jan Bernovský.
     
    14:57
    Vítkovičtí si vytvořili solidní přesilovkový tlak, který ale českobudějovická obrana společně s pozorným Davidem Prušákem v brance odvrátila. Motor se osvobozuje.
     
    13:39
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Řezáč – 2 min., podrážení).
     
    12:35
    Jakub Mrva si sjel příhodně pro přihrávku. Tu následně také dostal. David Prušák s Mrvovým pokusem ale následně nemá problém, nadvakrát jej drží ve výstroji.
     
    11:40
    Nyní si vytvořil parádní tlak i domácí celek. Konkrétně Jakub Čížek se dostal ke střeleckému pokusu zblízka branky. Zkusil střelu mezi betony, Piták je ale secvakl včas.
     
    10:54
    Jahor Hracholski se vymotal od hrazení, načež se ocitl na levém kruhu. Odtud mířil do vzdálenějšího horního růžku, kotouč ale jen těsně prolétl nad ním.
     
    09:57
    Hostující celek je v posledních okamžicích o něco aktivnější. Snaží se kombinovat před českobudějovickou svatyní. Nyní se jeden z Vítkovických objevil sám před brankou, domácí bek se k němu ale stihl včas vrátit a nepustil jej ke střeleckému pokusu.
     
    07:57
    Českobudějovičtí se usadili v pásmu, nicméně Piták mohl být relativně v klidu. Vítkovický brankář zasahovat nemusel, žádná střela na něj nešla.
     
    06:39
    Vítkovičtí hokejisté dobře kombinují v útočném pásmu. Z toho nyní vyplynula šance pro Šimona Bílého, jenž měl dostatek prostoru na modré čáře. Jeho projektil nebyl špatný, nicméně Prušák jej lapačkou vyráží.
     
    05:34
    Českobudějovický hráč přebruslil jednoho ze soupeřů, tudíž rozhodčí odpískal zakázané uvolnění, které vrací hru před vítkovickou klec.
     
    04:57
    Motor neměl problém s přesunutím hry do útoku. Piták byl ale pozorný, a tak nenápadnou střelu drží v lapačce bez jakýchkoliv potíží.
     
    04:23
    Adam Beránek zavezl kotouč do pásma. Zkusil poté vystřelit z pravého kruhu, nicméně jeho pokus končí vysoko nad horní tyčkou. Střely totiž byla sražena jedním z domácích.
     
    02:52
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme tady první branku utkání! MATOUŠ MASOPUST vystřelil, načež se raduje z přesné trefy. Masopustově střele dobře clonil před brankou Vojtěch Krcho. Asistence: Jakub Čížek, Vojtěch Krcho.
     
    02:25
    Českobudějovičtí zareagovali na soupeřův nátlak zakázaným uvolnění. Hra se tedy vrací před domácí branku.
     
    01:54
    Tomáš Hubata měl kotouč na holi. Stál někde u modré čáry, načež zkusil vypálit. Hubatův pokus ale až na branku neprošel. Zastavil se jen o prvního clonícího hráče.
     
    00:45
    Jan Janoch zavezl kotouč do pásma. Už si ho připravoval ke střele, v tom mu jej ale protihráč vypíchl. Motor se následně musel bránit, zasahoval až Prušák, jenž kotouč přikryl ve své výstroji.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 3. Masopust (Čížek, Krcho), 22. Silný (Krcho), 27. Škola (Silný), 49. Vaculík (Schwartz, Š. Masopust) – 17. Fridrich (Bernovský), 20. Ivan (Lewandowski), 26. Fridrich (Bernovský), 30. Bernovský, 36. Konečný (Lednický, Beránek), 40. Konečný (Vojtovič), 42. Tvrdý, 60. Ivan (Bernovský, Fridrich), 62. Fridrich


    HC Motor České Budějovice: Prušák (Dvořák) – Škola, Vávra, Hubata, Remta, Pavlát, J. Novák, Prospal – Vaculík, Řezáč, Š. Masopust, Hracholski, M. Masopust, Pouzar, Janoch, Schwartz, Čížek, Silný, Krcho
    HC Vítkovice Ridera: Piták (Dolíška) – Kunc, Bílý, Smička, Zapletal, Vacula, Cubo, Věntus – Konečný, Fridrich, Tvrdý, Bernovský, Lednický, Lewandowski, Vojtovič, Beránek, Mrva, Potočný, Ivan

    Rozhodčí: Čáp – Zimmermann, Šimán
    thejrc.org