Plzeň – Skellefteå 2:1 (3:1 po s.n.) | Frölunda – Kometa Brno 6:1 (kon.) | Malmö Redhawks – Mnichov 5:5 (po pr.)
Kärpät – Salzburg 1:1 (kon.)
konec
Kärpät Oulu
1:1 (0:1, 1:0, 0:0)
EC Red Bull Salzburg
Úterý 11.12.2018, 18:00 • Oulun Energia Areena, Oulu • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky kvalitního evropského hokeje! Champions Hockey League má na programu čtvrtfinálové odvety a pod naším dohledem si to rozdají Kärpät Oulu a EC Red Bull Salzburg. Finský favorit bude dotahovat ztrátu 2:3 z úvodního utkání, čeká nás tedy jistě zajímavá podívaná. Sledujte náš přenos a užijte si aktuální informace!
     
    KÄRPÄT OULU

    Oulu zažívá parádní sezónu. V domácí lize, která patří k nejlepším v Evropě, okupuje první místo se suverénním náskokem čtrnácti bodů na Turku. Z 28 utkání nebodovalo pouze čtyřikrát! Kärpätu to šlape rovněž v CHL, po přesvědčivém proplutí základní skupinou, v rámci kterého zdolal dvakrát Hradec Králové, vyřadil po dramatickém boji švýcarský Curych. Venkovní remízu 4:4 následovala výhra 3:2 před finskými fanoušky. Očekává se, že seveřané doma nezaváhají ani dnes!
     
    EC RED BULL SALZURG

    Rakouský celek působí v lize EBEL a nachází se na druhé příčce tabulky, přičemž na vedoucí Vídeň ztrácí se zápasem k dobru pouze dva body. V soutěži ovládl už sedm zápasů v řadě, naposledy rozprášil Linec 7:3. Co se Ligy mistrů týče, není to o nic horší! Také Red Bull vyhrál svoji skupinu a v osmifinále play-off narazil na překvapení soutěže, francouzský Rouen. Do domácí odvety si přinesl remízu a vyhrál jednoznačně 5:1. Vyválčí na severu Evropy senzační postup do semifinále?
     
    PRVNÍ ZÁPAS

    Salzburg – Oulu 3:2 (0:0, 1:0, 2:2)
    ------------------------------------------------------------
    Branky a nahrávky: 22. Harris (Vandevelde, Raymond), 42. Harris (Trattnig, Pallestrang), 60. Hughes (Raymond, Pallestrang) – 44. Lasu, 50. Junnila (Karvinen).
    ------------------------------------------------------------
    Před týdnem se utkání na rakouské půdě rozjíždělo spíše opatrněji. Postupně ovšem nabíralo na obrátkách a vše vyvrcholilo ve strhující třetí části. Kärpät se nejprve vyhrabal ze ztráty 0:2, jenže domácí v čase 59:37 rozhodli o překvapivém vítězství, jeden z nejkrásnějších gólů letošního ročníku CHL vsítil John Hughes. O zápletku do odvety tedy máme postaráno!
     
    Úvodní sestavy:

    Kärpät Oulu: Vehviläinen (Rynnäs) – Heshka, Ohtamaa, Hakanpää, Kivihalme, Niemelä, Kukkonen, Mäkelä – Koblížek, Lasu, Leskinen – Heponiemi, Kupari, Pyörälä – Ikonen, Krištof, Osala – Junnila, Karvinen, Humajola – Lindsten.

    EC Red Bull Salzburg: Michalek (Herzog) – Heinrich, Regner, Raymond, Štajnoch, Viveiros, Trattnig, Pallestrang – Raffl, Duncan, Hughes – Gazley, VandeVelde, Harris – Huber, Rauchenwald, Herburger – Winkler, Baltram, Schiechl – Hochkofler.

    Rozhodčí: Öhlund, Björk – Nikulainen, Pesonen.
     
    Hráči obou mužstev již vstupují na ledovou plochu plnící se Oulun Energia Areeny. Domácí oblékli černé dresy, Salzburg bílé. Utkání započne za několik málo minut!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Jdeme na to! Na úvodním vhazování získal kotouč rakouský tým a Dominiqur Heinrich s ním operuje ve vlastní obranné zóně.
     
    00:39
    Oulu se snaží být aktivní už od první minuty. Rasmus Kupari vtrhl za modrou čáru a z levé strany vysílal střílenou přihrávku, na kterou spoluhráč nedosáhl.
     
    00:59
    Kupředu se vydal také Salzburg, jenže vyprodukoval pouze postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve střední třetině.
     
    01:34
    Otto Karvinen obtěžoval hostující rozehrávku. Red Bull se ale zvládl vymanit a dostal se až za branku finského celku, kde se už poměrně dlouho drží.
     
    02:08
    Salzburg stále krouží kolem Vehviläinena, nicméně jeho snaha postrádá střelbu. Oulu dobře brání, Rakušané nemají kudy.
     
    02:53
    Sympatický průnik Dustina Gazleyho zakončení nepřinesl, Kärpät se tedy rychle vydal do brejku. Ze slušné pozice střílel Ville Leskinen, a byla pro domácí škoda, že trefil pouze beka.
     
    03:46
    Sledovali jsme poměrně nepřesnou pasáž, na jejímž konci se puku zmocnilo Oulu a může jej v poklidu rozehrát z prostoru u vlastního brankoviště.
     
    04:10
    Otto Karvinen se snažil usměrnit mezi tři tyče pas od Kupariho, ale ten k němu přes jednoho ze soupeřů vůbec nedošel.
     
    04:50
    Aleksi Mäkelä dobře vystřelil od modré čáry. Michalek jeho pokus vyrazil, domácí tým má ponechanou výhodu!
     
    05:10
    Prvním, kdo míří na lavici hanby je slovenský bek Martin Štajnoch (SLZ), jenž se ve svém obranném pásmu smolně provinil podrážením. Přesilovka pro Kärpät!
     
    05:19
    Oulu zahodilo obrovskou šanci! Hosté zaspali a Nicklas Lasu se z levé strany natlačil až před bránu. Sám už mohl střílet, nicméně ještě posunul touš na osu hřiště pro Ville Leskinena, jehož projektil z bezprostřední blízkosti vleže vyškrábl Stephen Michalek!
     
    05:58
    Na modré čáře napřáhl Teemu Kivihalme, tvrdou ránu si Michalek našel a skrývá ji ve své lapačce.
     
    06:27
    Hostující gólman nepřesně rozehrával, Kärpät se tedy dostal snadno ke kotouči. Zdlouhavá kombinace ale Michalekovi umožnila včasný návrat do brankoviště.
     
    06:48
    V závěru početní výhody to ještě zkusil z dálky Ohtamaa. Salzburg bude každou chvíli kompletní, na oslabení si vedl slušně.
     
    Střely na branku – 4:0.
     
    07:08
    Vyloučení v týmu Kärpät Oulu (Karvinen – 2 min., hákování).
     
    07:38
    Přesilovku si mohou zkusit také Rakušané, jenže byli rychle vypuzeni z pásma a Michalek dokonce musel kontrolovat nahození Hakanääy.
     
    07:55
    Z hostující strany to je zatím v přesilovce křeč, Finové kontrolují kotouč a včas jej vyhazují až na druhý konec ledové plochy, což fanoušci nadšeně kvitují.
     
    08:27
    Red Bull se při přechodu modré čáry vystavil do ofsajdu, ani tato snaha o průnik do pásma tedy nevyšla.
     
    08:54
    Kärpät ještě jednou vyhazuje, za malou chvíli už se bude po ledě prohánět opět v plném počtu.
     
    09:46
    Teemu Kivihalme se velmi odvážně vydal zpoza své klece kupředu. Atakovali jej hned dva protihráči, a to poměrně na hraně pravidel. Rozhodčí budou po výhodě vylučovat.
     
    10:06
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Hockhofler – 2 min., hákování).
     
    10:38
    Oulu si dlouho přihrávalo, až se k nahození osmělil Jani Hakanpää. Obrana Salzburgu předvedla úspěšný blok, načež míří kotouč do neutrální zóny.
     
    11:08
    Nepříjemnou střelu Leskinena z levé strany vykopl Michalek betonem před sebe, spoluhráči poté dokonávají dílo.
     
    11:53
    Parádní akce! Rasmus Kupari přihrál od modré lajny k pravé tyčce, kde byl zaparkovaný Mika Pyorälä. Ten poslal touš napříč brankovištěm a volný Lasse Kukkonen zblízka usměrnil černou gumu mimo prostor klece!
     
    Střely na branku – 7:0.
     
    12:06
    Vyloučení v týmu Kärpät Oulu (Heponiemi – 2 min., naražení zezadu + 2 min., naražení zezadu).
     
    12:34
    Dvojnásobný trest pro Heponiemiho byl přísný a pochopitelně tak vzbudil mnoho emocí. Salzburgu, který zatím nevystřelil, se ovšem znovu nedaří usadit v pásmu.
     
    13:05
    Domácí se opět osvobozují, soupeř zatím působí dosti bezradným dojmem. Býci se snaží do třetiny rychle vrátit.
     
    13:41
    A další osvobození v podání Kärpätu! Diváci nadšeně tleskají, hosté se nemohou k ničemu dostat.
     
    14:23
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Tak to je neskutečné! Rakušané teprve nyní poprvé ohrozili branku a hned jdou do vedení. Přízemní střelu Layneho Viveirose vykopl Vehviläinen pouze před sebe. Tam se kotouč ztratil pod bruslemi, až do něj šťouchl Raphael Herburger, jenž poslal pryž ke druhé tyčce, kde se prosadil ALEXANDER RAUCHENWALD. 0:1! Asistence: Raphael Herburger, Layne Viveiros.
    14:23 RAUCHENWALD - 0:1
     
    15:34
    Vzápětí předvedl domácí brankář svůj první zákrok v zápase, po kterém se jeho spoluhráči opět vrátili do ofenzivy a vytrvale dobývají soupeřovu svatyni.
     
    16:19
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Duncan – 2 min., vysoká hůl).
     
    16:48
    Oulu kombinovalo v útočném pásmu, jenže ve skrumáži o hrazení přišlo o puk a Red Bull jej posílá do bezpečných vod.
     
    17:27
    Finové se po obdržené brance zatím nemohou dostat do žádné větší příležitosti, nyní byli nachytáni v postavení mimo hru.
     
    17:49
    Mika Pyorälä dostal nabito na pravý kruh, dobrou ránu bez přípravy vyráží rychle se přesouvající Stephen Michalek.
     
    18:36
    Ryan Duncan nahodil po hrazení do ofenzivní zóny, hosté střídají. Rozhodně by rádi úvodní periodu dohráli do konce bez inkasovaného gólu.
     
    19:20
    Kärpät vysoko napadá, nicméně k puku se nemůže dostat, obránci Salzburgu hrají s přehledem a s rozehrávkou nikam nespěchají.
     
    19:37
    Jasper Lindsten obdržel přihrávku za kruhy a dělově vypálil. Tribuny jen zklamaně povzdechly, když si Michalek pomocí betonu opět rozšířil osobní statistiky.
     
    19:58
    Po tvrdším zákroku VandeVeldeho u mantinelu se ještě trošku rozvířily emoce. Sudí aktéry včas uklidnili, rozmíška se tedy obejde bez trestů.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka odvetného utkání čtvrtfinále Champions Hockey League nám ukázala nevyzpytatelnost hokeje. Finský celek byl jednoznačně aktivnější a lepší, nicméně stačilo přísnější čtyřminutové vyloučení a hosté se po skrumáži před bránou dostali zásluhou Alexandera Rauchenwalda do vedení, které stále drží. V celkovém součtu mají tedy už dvougólový náskok!

    Střely na branku po 1. třetině:
    Kärpät 15:5 Salzburg.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:53.
     
    Před startem druhé části ještě probíhá úprava ledové plochy.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Jdeme znovu na to. Oulu se okamžitě pustilo do útočného pásma, kde se úspěšné drží a kombinuje.
     
    20:34
    Vědět o sobě dal i Salzburg. Dustin Gazley dokončil rychlý protiútok pěknou střelou z levého kruhu, proti které se musel Vahviläinen ohnat vyrážečkou.
     
    21:11
    Aleksi Heponiemi za brankou napadal Michalkovu rozehrávku. Hosté se přesto dostali ven ze svého pásma a mohou se vydat dále kupředu.
     
    21:47
    Kärpät Oulu právě vstřelil branku!
    Domácí zaslouženě vyrovnávají! V obraně Salzburgu se otevřelo okénko, Aleksi Heponiemi do něj poslal kotouč a sám na branku chvátal OSKAR OSALA. Zkuešný forvard zachoval chladnou hlavu, rozhýbal si Michalka a bekhendem zametl puk za čáru! Asistence: Aleksi Heponiemi.
    21:47 OSALA - 1:1
     
    22:14
    Rakušané ujeli do zajímavého brejku. Puk si přilepil na čepel Matthias Trattnig, jehož svižnou střelu z pravé strany gólman vyráží betonem.
     
    22:50
    Na Salzburg měl obdržený gól evidentně dobrý efekt, hosté totiž rázem přidali na aktivitě a otestovali Vehviläinena další nepříjemnou střelou.
     
    23:33
    Kärpät je v těchto chvílích trošku zaskočený a raději vyhodil pouze na zakázané uvolnění. Buly padne na levém kruhu v domácím obranném pásmu.
     
    23:58
    Ville Leskinen si navedl kotouč po levém křídle až na kruh. Poté mířil mezi ruku a tělo Michalka, ten si však dal na mezírku včas pozor.
     
    24:18
    Radek Koblížek se zpoza brány natlačil do kladného úhlu. Dobře nahrnul puk na Michalkovy betony, a ačkoliv hosté situaci přečkali, jejich gólman inkasuje menší trest, jelikož posléze úmyslně posunul svoji klec.
     
    24:30
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Michalek – 2 min., zdržování hry / posunutá branka).
     
    24:59
    Ohtamaa dovezl touš až do rohu kluziště. Tam ovládl strkanici Red Bull a úspěšně se osvobozuje.
     
    25:32
    Shaun Heshka dobře vypálil od modré. Ke své smůle těsně minul, načež se jeden z jeho kolegů ještě neúspěšně snažil o dorážku ze záporného úhlu.
     
    25:55
    Ville Leskinen zkusil Michalka nachytat na švestkách, nicméně rakouský brankář střelu zpoza pravého kruhu čekal a zasahuje.
     
    26:47
    Oulu tedy početní výhodu nevyužilo a muselo se soustředit na Rauchenwalda, jehož průnik podél hrazení včas ukončili. Druhá třetina zatím nabízí velice zajímavý hokej.
     
    27:02
    Obrat mohl být dokonán! Jyri Juunila dostal přihrávku přímo před Michalka, rychle střílel, ovšem strážce hostující svatyně předvedl další výborný zákrok a nenabídl soupeři ani dorážku!
     
    Střely na branku – 19:8.
     
    27:33
    Finové jsou znovu při chuti a hrozí. Jeden z hostujících beků se dostal ke kotouči a neváhal s jeho odpálením na zakázané uvolnění.
     
    27:36
    Hned po vyhraném vhazování se otočil Miska Humajola a vypálil. Stephen Michalek se rychle zorientoval a zastavil kotouč ve výstroji.
     
    28:20
    Oulu drží puk a soupeři jej příliš nepůjčuje. Radek Koblížek se vydal do samostatné akce, z pravé strany ji ale zakončil mimo tři tyčky.
     
    28:58
    Domácí neustále utahují šrouby. Nicklas Lasu zpoza klece posílal kotouč mezi kruhy, kde Leskinenovi chyběl k zakončení nevelký kousek!
     
    29:50
    Býci si nyní musejí připadat jako na kolotoči. Pokud se dostanou k puku, ihned jej vyhazují ze své třetiny. Absolutně se v těchto chvílích nemohou dostat do hry.
     
    30:38
    Michal Krištof se díky dobrému napadání v podání Oskara Osaly dostal k touši. Snažil se z rohu prokličkovat do zajímavějších pozic, což mu nebylo povoleno.
     
    31:31
    Salzburgu se teď daří zdržovat hru u mantinelu v neutrální zóně, kde se kotouč ukryl pod bruslemi hráčů. Nakonec jej vydolovalo hosté, kteří mohou v klidu rozehrávat.
     
    32:25
    Michalek vyrazil střelu od modré čáry před sebe. Rychle na to zareagoval Nicklas Lasu, jenž z otočky dorážel, dobrou reakci nicméně prokázal také salzburgský gólman!
     
    Střely na branku – 22:8.
     
    32:40
    Rakouský tým stále drží z jeho pohledu postupové skóre dvojzápasu. Ačkoliv se hraje výhradně před jeho brankou, daří se mu odolávat. Nyní Matthias Trattnig poslal pryž do bezpečí.
     
    33:07
    Teemu Kivihalme to zkusil od modré čáry, ale nejednalo se o nic, co by mělo Michalka v jeho dnešní fazóně překvapit.
     
    33:44
    Hosté vyhodili tak akorát, aby se nepískal icing. Lasse Kukkonen se tedy musí vracet pro kotouč hluboko do domácí defenzivní zóny.
     
    34:24
    Ofsajd Kärpätu, vhazovat se bude ve středním pásmu, kam už se sjíždějí hokejisté obou celků.
     
    34:48
    Aleksi Heponiemi dobře vypálil z pravého kruhu. Michalek vyrazil puk nad sebe, a měl štěstí, že jej po dopadu Nicklas Lasu nedorazil do brány! Heponiemi posléze minul zpoza kruhů.
     
    35:46
    Býci se stále drží v celkovém vedení. Christopher VandeVelde odvedl kus dobré práce v rohu soupeřovy obranné třetiny a svému týmu na moment ulevil.
     
    36:41
    Už to vypadalo, že se do poměrně otevřené obrany Oulu požene Alexander Rauchenwald, ovšem ozval se hvizd sudího, který oznámil, že se Salzburg provinil ofsajdem.
     
    36:56
    John Hughes vyslal velmi vysoké nahození, jež zůstalo těsně ve hře a neskončilo v ochranné síti. Kärpät vzápětí obrací hru.
     
    37:31
    Hughes vyrazil kupředu. Z pravého kruhu už si brousil zuby na zakončení, jenže dobře mu do puku zezadu sáhl navrátivší Shaun Heshka.
     
    38:16
    Po úspěšné skrumáží nahodili domácí puk za branku. Tam se o něj chvíli bodovalo, až se dostal na modrou čáru, odkud Teemu Kivihalme donutil Michalka k zákroku.
     
    38:53
    Oulu se dostalo za obrannou modrou čáru. Radek Koblížek se poté vydal na sólo až za Michalkovu branku, avšak proti přesile si už nevěděl rady.
     
    39:40
    Po icingu Kärpätu se vhazovalo v domácím obranném pásmu. Krátce po buly dostal Red Bull puk mezi kruhy, kde do něj plácl Ryan Duncan. Veini Vahviläinen předvedl dobrý zákrok!
     
    39:50
    Rakušané v závěru třetiny hrají velice aktivně. Z levé strany dobře vystřelil Raphael Herburger, proti němuž musel Vehviläinen vytasit další nelehký zásah.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina, dá se říct, navázala na tu předchozí. Kärpät pokračoval v evidentní herní převaze, a hned zkraje periody bylo vyrovnáno, když se pěkným blafákem prezentoval Oskar Osala. Další šance zneškodnil skvělý Stephen Michalek v brance! Těsně před odchodem do kabin se o slovo přihlásil také Salzburg, nicméně Vehviläinen, jenž se v kleci dnes převážně nudí, těžkou minutku ustál. Rakušané v celkovém součku vedou 4:3 a jsou blízku šokujícímu postupu! Čeká nás velké vyvrcholení dvojutkání.

    Střely na branku po 2. třetině:
    Kärpät 26:11 Salzburg.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:47.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Jsme zpátky. Třetí dvacetiminutovka mohla začít pro domácí vesele. Škoda pro Kärpät, že Michal Krištof volil v náznaku přečíslení nepřesnou přihrávku na Radka Koblížka.
     
    40:45
    Atte Ohtamaa s přehledem rozehrál zpoza své klece. Oulu se drží na puku a po návratu na led jej k soupeři vůbec nenechalo zatoulat.
     
    41:21
    Teemu Kivihalme si sjel až před Michalka, kde neměl daleko k tomu, aby střílenou přihrávku dokázal tečovat.
     
    41:57
    Miska Humajola vyvezl kotouč až do útočného pásma. Bojuje se o něj v rohu kluziště, kam se Rakušané rychle stáhli.
     
    42:30
    Jasper Lindsten nebezpečně tečoval nahození od modré čáry. Touš zůstal Michalkovi před betony, jenže gólman o tom nevěděl! Měl štěstí, domácí se k dorážce nedostali.
     
    43:16
    Koblížek vystřelil mimo tři tyče, načež si sjel před branku a snažil se tečí zakončit rychlou souhru. Kousek mu k puku chyběl!
     
    43:55
    Finové se zlobí, zákrok na hraně pravidel se ale jako faul neposoudil. Hra plynule pokračuje v plném počtu na obou stranách.
     
    44:45
    Michalek přenechal touš za bránou Martinu Štajnochovi. Posléze to zavánělo icingem Salzburgu, avšak hvizd se neozval. Kärpät se vydal kupředu, puk končí mezi diváky.
     
    45:24
    Nebezpečný pokus Jaspera Lindstena, jenž si zprava vyjel na osu kluziště, vyrazil Michalek i přes nepříjemnou clonu do rohu kluziště.
     
    46:10
    Střela Shauna Hashky se Michalkovi trošku ztratila z dohledu. Vleže se poté snažil najít puk, který odpálili beci za branku. Okamžitý pokus ze záporného úhlu rakouský brankář chytil a hra je přerušena.
     
    Střely na branku – 33:11.
     
    46:38
    Domácí podnikli rychlý protiútok, na jehož konci pálil Ville Leskinen bekhendem. Michalek bez potíží přerušuje hru.
     
    46:43
    Jani Hakanpää na modré lajně nic nevymýšlel. Jednoduše nahodil kotouč na branku, ve které opět zaúřadoval Stephen Michalek.
     
    46:56
    Býci jsou pod tlakem. Ve snaze o udržení výsledku se neubránili vyhození na zakázané uvolnění, bude se vhazovat na pravém kruhu před Michalkem.
     
    47:43
    Aleksi Mäkelä měl trošku problémy při rozehrávce. Toho Red Bull nevyužil a Finové se tedy mohou i přes komplikace pustit do akce.
     
    47:53
    Atte Ohtamaa se pohledně obtočil okolo svého strážce a vystřelil. Stephen Michalek na jeho pokus dobře viděl a nepustil jej za svá záda. Poté nás bude čekat malá pauza, na plochu totiž míří ledař, jenž má za úkol opravit nerovnosti na jednom z kruhů.
     
    48:21
    Miska Humajola vtrhl do útočného pásma a servíroval přihrávku před branku najíždějícímu Junnilovi. Ten zblízka nepřehodil Michalkovu rukavici!
     
    48:48
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Heinrich – 2 min., hákování).
     
    48:53
    Je tu přesilovka Oulu, to se tak může konečně dotáhnout v celkovém skóre! Ránu okamžitě vysílal Shaun Heshka, avšak pokus byl sražen mimo, načež vypadla hostující branka z optimální pozice.
     
    49:19
    Po vyhození v salzburgském podání se Kärpät rychle hnal zpátky do pásma, kotouč ale po Heshkově akci opustil ledovou plochu.
     
    49:31
    Rasmus Kupari střílel z levého kruhu, Michalek byl připraven a zastavil letící kotouč pomocí své lapačky.
     
    49:51
    Mika Pyörälä obdržel povedenou křižnou přihrávku, ovšem bez přípravy vystřelil těsně nad horní tyčku branky přesouvajícího se Michalka! Tady rozhodovaly centimetry.
     
    50:26
    Layne Viveiros nedokázal vyhodit, domácí tak zůstávají v útočném pásmu. Jejich přesilovka se pomalu chýlí k závěru.
     
    50:44
    Stephen Michalek je neskutečný. Kärpät to sehrál skvěle, na konci krásné akce poslal Nicklas Lasu touš z úrovně brankové čáry mezi kruhy, odkud Lasse Kukkonen vypálil pouze do rukavice maskovaného muže! Nebýt jeho, těžko by měl Red Bull šanci na postup.
     
    51:00
    Salzburg oslabení s odřenýma ušima přežil a znovu se přiblížil k velkému překvapení! I v pěti nicméně musí pokračovat v bránění.
     
    51:27
    Býci vyrazili do náhlého přečíslení tři na dva, jenže Brant Harris prováhal vhodný okamžik k zakončení, které nakonec v nadějné situaci vůbec nepřišlo.
     
    Střely na branku – 43:11.
     
    52:23
    Michal Krištof před brankou nedosáhl na přihrávku. Hosté se tedy vymanili ze svého pásma a snaží se ušetřit trošku času vepředu.
     
    52:59
    Michael Schiechl dělal rušno před brankou Finů, když se snažil natáhnout po střele odražené od Veiniho Vehviläinena. K pořádné dorážce se nedostal.
     
    53:49
    Domácí vyrobili chybu v rozehrávce, načež se Salzburg dostal do velké šance! John Hughes ale u tyčky nedokázal napálit touš za Vehviläinenova záda. Mohlo být zřejmě definitivně rozhodnuto!
     
    54:41
    Oulu už se vrátilo do útočného pásma. Rakouský tým se stáhl hluboko do defenzivy a s vypětím všech sil brání. Domácí se nemohou dostat z rohu.
     
    55:08
    Býci vyhodili na zakázané uvolnění, po kterém se vše chystá na buly před jejich brankou, ve které doslova kraluje Stephen Michalek.
     
    55:49
    Lasse Kukkonen zpoza brány přihrával rovnou mezi kruhy, jenže spoluhráče, který stál v nadějné pozici, nenašel zcela ideálně.
     
    56:13
    Otto Karvinen se snažil dostat k dorážce po Michalkově zákroku, ale jeden z beků odpálil kotouč včas do středního pásma.
     
    56:52
    Kärpät za skandování svých příznivců pokračuje v kombinaci. Soupeři touš prakticky nepůjčuje, Michalek chytil nahození Shauna Heshky od modré čáry.
     
    57:27
    Ville Leskinen byl jako první u zadního mantinelu. Nepískal se tak icing, nicméně následná přihrávka byla trošku uspěchaná a nikoho nenalezla.
     
    57:48
    Hughesův bekhendový pokus vyrazil pozorný Vehviläinen, domácí se rychle snaží získat zpět kontrolu nad černou gumou.
     
    58:31
    Finové nyní mají obrovské potíže s přechodem do útočného pásma, navíc už je začíná významně tlačit čas!
     
    58:55
    Veini Vehviläinen pospíchá na hráčskou lavici, domácí to zkoušejí v šesti hráčích v poli!
     
    59:11
    Brant Harris mohl napsat tečku za zápasem, jenže ze středního pásma vystřelil mimo prostor vyklizené svatyně Kärpätu!
     
    59:41
    Finové nic nevzdávají, ale utápějí se v rohu kluziště, odkud je soupeř nechce za žádnou cenu pustit...
     
    59:54
    Shaun Heshka měl poslední příležitost ke střele, ovšem puk mu utekl do středního pásma! Je rozhodnuto!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    V CHL se zrodila velká senzace! Salzburg díky skvělému výkonu Stephena Michalka uhrál na severu remízu a postupuje do semifinále!

    Suverénní lídr finské ligy byl dnes jednoznačně lepším týmem, avšak totálně si vylámal zuby na hostujícím brankáři. Prakticky celá třetí dvacetiminutovka se odehrála v obranném pásmu Salzburgu, jenže Kärpätu zkrátka a dobře nebylo přáno. V semifinále nás čeká souboj Red Bullů, Salzburg narazí na Mnichov!
     
    Střely na branku v zápase:
    Kärpät 45:14 Salzburg.
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Přeji příjemný zbytek večera! Někdy příště se budu těšit znovu na počtenou. (20:37:25)

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 22. Osala (Heponiemi) – 15. Rauchenwald (Herburger, Viveiros)


    Kärpät Oulu: Vehviläinen (Rynnäs) – Heshka, Ohtamaa, Hakanpää, Kivihalme, Niemelä, Kukkonen, Mäkelä – Koblížek, Lasu, Leskinen – Heponiemi, Kupari, Pyörälä – Ikonen, Krištof, Osala – Junnila, Karvinen, Humajola – Lindsten.
    EC Red Bull Salzburg: Michalek (Herzog) – Heinrich, Regner, Raymond, Štajnoch, Viveiros, Trattnig, Pallestrang – Raffl, Duncan, Hughes – Gazley, VandeVelde, Harris – Huber, Rauchenwald, Herburger – Winkler, Baltram, Schiechl – Hochkofler.

    Rozhodčí: Öhlund, Björk – Nikulainen, Pesonen.

    Diváci: 3 565
    04.12.2018
    Salzburg - Kärpät 3:2

    Branky a nahrávky: 22. Harris (Vandevelde, Raymond), 42. Harris (Trattnig, Pallestrang), 60. Hughes (Raymond, Pallestrang) – 44. Lasu, 50. Junnila (Karvinen)

    bahis siteleri