Plzeň – Skellefteå 2:1 (3:1 po s.n.) | Frölunda – Kometa Brno 6:1 (kon.) | Malmö Redhawks – Mnichov 5:5 (po pr.)
Kärpät – Salzburg 1:1 (kon.)
konec
Kärpät Oulu
1:1 (0:1, 1:0, 0:0)
EC Red Bull Salzburg
Úterý 11.12.2018, 18:00 • Oulun Energia Areena, Oulu • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:11
    Brant Harris mohl napsat tečku za zápasem, jenže ze středního pásma vystřelil mimo prostor vyklizené svatyně Kärpätu!
     
    58:55
    Veini Vehviläinen pospíchá na hráčskou lavici, domácí to zkoušejí v šesti hráčích v poli!
     
    53:49
    Domácí vyrobili chybu v rozehrávce, načež se Salzburg dostal do velké šance! John Hughes ale u tyčky nedokázal napálit touš za Vehviläinenova záda. Mohlo být zřejmě definitivně rozhodnuto!
     
    50:44
    Stephen Michalek je neskutečný. Kärpät to sehrál skvěle, na konci krásné akce poslal Nicklas Lasu touš z úrovně brankové čáry mezi kruhy, odkud Lasse Kukkonen vypálil pouze do rukavice maskovaného muže! Nebýt jeho, těžko by měl Red Bull šanci na postup.
     
    49:51
    Mika Pyörälä obdržel povedenou křižnou přihrávku, ovšem bez přípravy vystřelil těsně nad horní tyčku branky přesouvajícího se Michalka! Tady rozhodovaly centimetry.
     
    48:48
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Heinrich – 2 min., hákování).
     
    48:21
    Miska Humajola vtrhl do útočného pásma a servíroval přihrávku před branku najíždějícímu Junnilovi. Ten zblízka nepřehodil Michalkovu rukavici!
     
    42:30
    Jasper Lindsten nebezpečně tečoval nahození od modré čáry. Touš zůstal Michalkovi před betony, jenže gólman o tom nevěděl! Měl štěstí, domácí se k dorážce nedostali.
     
    39:40
    Po icingu Kärpätu se vhazovalo v domácím obranném pásmu. Krátce po buly dostal Red Bull puk mezi kruhy, kde do něj plácl Ryan Duncan. Veini Vahviläinen předvedl dobrý zákrok!
     
    34:48
    Aleksi Heponiemi dobře vypálil z pravého kruhu. Michalek vyrazil puk nad sebe, a měl štěstí, že jej po dopadu Nicklas Lasu nedorazil do brány! Heponiemi posléze minul zpoza kruhů.
     
    32:25
    Michalek vyrazil střelu od modré čáry před sebe. Rychle na to zareagoval Nicklas Lasu, jenž z otočky dorážel, dobrou reakci nicméně prokázal také salzburgský gólman!
     
    27:02
    Obrat mohl být dokonán! Jyri Juunila dostal přihrávku přímo před Michalka, rychle střílel, ovšem strážce hostující svatyně předvedl další výborný zákrok a nenabídl soupeři ani dorážku!
     
    24:30
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Michalek – 2 min., zdržování hry / posunutá branka).
    21:47 OSALA - 1:1
     
    21:47
    Kärpät Oulu právě vstřelil branku!
    Domácí zaslouženě vyrovnávají! V obraně Salzburgu se otevřelo okénko, Aleksi Heponiemi do něj poslal kotouč a sám na branku chvátal OSKAR OSALA. Zkuešný forvard zachoval chladnou hlavu, rozhýbal si Michalka a bekhendem zametl puk za čáru! Asistence: Aleksi Heponiemi.
     
    16:19
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Duncan – 2 min., vysoká hůl).
    14:23 RAUCHENWALD - 0:1
     
    14:23
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Tak to je neskutečné! Rakušané teprve nyní poprvé ohrozili branku a hned jdou do vedení. Přízemní střelu Layneho Viveirose vykopl Vehviläinen pouze před sebe. Tam se kotouč ztratil pod bruslemi, až do něj šťouchl Raphael Herburger, jenž poslal pryž ke druhé tyčce, kde se prosadil ALEXANDER RAUCHENWALD. 0:1! Asistence: Raphael Herburger, Layne Viveiros.
     
    12:06
    Vyloučení v týmu Kärpät Oulu (Heponiemi – 2 min., naražení zezadu + 2 min., naražení zezadu).
     
    11:53
    Parádní akce! Rasmus Kupari přihrál od modré lajny k pravé tyčce, kde byl zaparkovaný Mika Pyorälä. Ten poslal touš napříč brankovištěm a volný Lasse Kukkonen zblízka usměrnil černou gumu mimo prostor klece!
     
    10:06
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Hockhofler – 2 min., hákování).
     
    07:08
    Vyloučení v týmu Kärpät Oulu (Karvinen – 2 min., hákování).
     
    05:19
    Oulu zahodilo obrovskou šanci! Hosté zaspali a Nicklas Lasu se z levé strany natlačil až před bránu. Sám už mohl střílet, nicméně ještě posunul touš na osu hřiště pro Ville Leskinena, jehož projektil z bezprostřední blízkosti vleže vyškrábl Stephen Michalek!
     
    05:10
    Prvním, kdo míří na lavici hanby je slovenský bek Martin Štajnoch (SLZ), jenž se ve svém obranném pásmu smolně provinil podrážením. Přesilovka pro Kärpät!

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 22. Osala (Heponiemi) – 15. Rauchenwald (Herburger, Viveiros)


    Kärpät Oulu: Vehviläinen (Rynnäs) – Heshka, Ohtamaa, Hakanpää, Kivihalme, Niemelä, Kukkonen, Mäkelä – Koblížek, Lasu, Leskinen – Heponiemi, Kupari, Pyörälä – Ikonen, Krištof, Osala – Junnila, Karvinen, Humajola – Lindsten.
    EC Red Bull Salzburg: Michalek (Herzog) – Heinrich, Regner, Raymond, Štajnoch, Viveiros, Trattnig, Pallestrang – Raffl, Duncan, Hughes – Gazley, VandeVelde, Harris – Huber, Rauchenwald, Herburger – Winkler, Baltram, Schiechl – Hochkofler.

    Rozhodčí: Öhlund, Björk – Nikulainen, Pesonen.

    Diváci: 3 565
    04.12.2018
    Salzburg - Kärpät 3:2

    Branky a nahrávky: 22. Harris (Vandevelde, Raymond), 42. Harris (Trattnig, Pallestrang), 60. Hughes (Raymond, Pallestrang) – 44. Lasu, 50. Junnila (Karvinen)

    bahis siteleri